Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Zsír új iskolákat játszott át a Fidesz az egyháznak Orosházán

2011.05.24. 11:02 | balközép | 3 komment

Címkék: fidesz egyház iskola orosháza

Egy kisváros helyi politikájában jókora zaj kell támadjon ahhoz, hogy az országos sajtó felfigyeljen az ott történő eseményekre. Orosháza egy Békés megyei kisváros, de mindennapjai korántsem békések. Ugyanis az ottani fideszes többségű képviselő testület pénteki döntése felzúdulást keltett.

A feszültséget két általános iskola működésének körülményeinek megváltozása okozta. Ugyanis, egy általános iskolának a működtetését a katolikus, míg egy másiknak a református egyháznak ad át.

No, ebben még önmagában semmi nem is volna. Teljesen természetes dolog az, hogy egy önkormányzat lemond egy iskola működtetéséről, ha ott forráshiányok miatt nem tud színvonalas oktatást biztosítani. Magyarul, ha suli le van pukkanva, aztán nincsen pénz a felújításra. Az ilyen iskolákat kiadja alapítványi vagy egyházi működésbe, de cserébe az építmény felújítását is kéri.

Azonban Orosházán ez egy picit másképp működöt. Az elmúlt nyolc évben két általános iskolát is fel tudtak újítani. Tetőtől talpig. Most azonban ezeket átadták … átadták a nemrégiben félmilliárd forintért felújított Eötvös Téri Általános Iskolát a katolikus, míg az ugyancsak nemrégiben renovált József Attila Általános Iskolát a református egyháznak. A megmaradt önkormányzati iskolákat összevonták a Táncsics Gimnáziummal. Magyarul, maradt egy önkormányzati iskola, amit szerintem nem is kell mondanom milyen minőségű, és a kettő zsír új suli meg az egyházaknál landolt.

De az esetben nem csak ez érdekes. A helyi református gyülekezet önkormányzathoz címzett megkeresését több fideszes képviselő, így Zalai Mihály oktatási ügyekért felelős alpolgármester és Kovács Árpád református lelkész, önkormányzati tanácsnok is aláírta. Ezzel az a furcsa helyzet állt elő, hogy önmaguknak írtak levelet a képviselők. És ha tetszik önmaguknak adták át az iskolát…

Az orosházi fideszes városvezetés pénzügyi okokkal magyarázta, hogy egyházi működtetésbe kerül a két iskola, mert a jelen költségvetési helyzetben a rendszer fenntarthatatlanná válna. Tök érthető, ezért a két legjobb sulit átjátsszuk az egyháznak…
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr632928321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.05.26. 12:33:27

Tisztelt balközép!

Szentek ezek mind.
S mint az köztudott: minden szentnek maga fele hajlik a keze.
A vége mez az lesz, hogy felkenik őket a falra.

Tisztelettel:
anonymand

alternat 2011.05.28. 19:08:54

Azért nem aggódok, mert ha eltakarodik ez a fasz kormány, minden visszakerűl az állam kezelésébe!
süti beállítások módosítása