Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Képíró film

2011.05.10. 12:50 | balközép | 4 komment

Címkék: szélsőjobb képíró sándor

A Képíró-per részleteitől hangos manapság a média. Képíró Sándor II. világháborús szerepvállalása miatt áll a bíróság elé. A szélsőjobboldalon csak Képíró Sándor bácsiként emlegetett figura tettei miatt a magyar történelemben újvidéki mészáros néven vonulhat be, persze ha a bíróság kimondja azt a tényt, hogy közreműködött a csendőrterrorban és kb. ezer ember halála szárad a lelkén. Az alábbi kisfilm Képírót és tetteit mutatja be.


 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr32892788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sine ira et studio... 2011.05.10. 16:35:49

Tessék mondani, amikor Biszku Béla esete volt terítéken, a Piroslap ott is ilyen erőfeszítéseket tett a bűnös felelősségre vonása érdekében? Ráadásul ott nem is gyanúsítottról volt szó, hiszen az illető, az egykori kommunista belügyminiszter maga vallotta be - és tartotta helyesnek - tetteit. Szóval, akkor volt felháborodás a Piroslapon? Ha volt - és nem "Béla bácsi" irányában természetesen - akkor megkövetem a blogot, bár nem nagyon hiszem, hogy ezt kéne tennem. Sőt, most olvasom, hogy a Biszkuról szóló cikkben (Béla bá a Vadkeleten) önök a dolog másik végét ragadják meg, és úgy érvelnek, hogy "biztos voltak bűnözők is az 56-os halálraítéltek között". Nos, ennyi erővel biztosan voltak bűnözők Képíró - feltételezett - áldozatai között is, vagy az más elbírálás alá esik?

Félreértés ne essék, nem Képírót védem, ha bűnös, szenvedjen, csak úgy gondolom, a bíróság függetlenségét és az eljárás tisztaságát súlyosan veszélyezteti, hogy a volt csendőrt már perbe fogása előtt bűnösként, leendő elítéltként kezelték.

Másik dolog: Képirót mind Zuroff, mind a blog szerzője eleve bűnösnek könyveli el, pedig az eljárás épp, hogy elkezdődött. Önök már szenvedésről, bűnhődésről, ítéletről beszélnek, "felelősségről" egy vádlott kapcsán.
Ez nem balközép tempó, ez kommunista tempó. Undorító és szánalmas az a kettős mérce, mely során a nyilvánvaló kommunista bűnösöket is tisztára mossák, miközben feltételezett szélsőjobboldali elkövetőket mindenféle vizsgálat nélkül elkönyvelnek fasisztaként meg csendőrterroristaként.
Ideje volna most már a bűnösök kapcsán a baloldal táján sepregetni, úgy vélem. Volna mit.

Sine ira et studio... 2011.05.10. 22:31:17

Még egy dolog:
Most, hogy egy 97 éves idős embert rángatunk bíróság elé állítólagos újvidéki bűnökkel, úgy volna korrekt, ha az 1944-es szerb délvidéki mészárlás is szóba kerülne. Igaz, ott "csak" magyar embereket gyilkoltak...

Sztyopabá 2011.05.11. 05:56:03

1. vádolják, nem bizonyították.
2. állítólag, azt mondják, úgy emlékszik...
3. a filmben is említett 2. eljárásról nem derült ki véletlenül, hogy nem is létezett?
4. legalább azt nem lehetne megvárni, hogy a bíróság kimondjon valamiféle ítéletet, mielőtt "újvidéki mészárosnak" "nácinak" meg hasonlóknak tituláljátok?
5. a film nem a tetteit mutatja be, hanem a vádakat, amikről kiderülhet, hogy igazak, de az is, hogy rágalmak.
6. erősen csökken itt a színvonal, emberek...
süti beállítások módosítása