Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az ENSZ is vizsgálja a médiatörvényt

2011.04.07. 12:31 | balközép | 210 komment

Címkék: média budapest mszp fidesz kormány ensz alkotmány médiatörvény

Eltitkolta a kormány, hogy nemcsak az unióval, hanem az ENSZ-szel is konfliktusba került a médiatörvény miatt. Erről azonban eddig szinte senki nem tudott, a szocialistákat is meglepetésként érte a hír. Frank La Rue ENSZ különleges jelentéstevő társával viszont azért érkezett Budapestre, hogy a kormány tagjaival és civil szervezetekkel tárgyaljanak a szabályozásról, mert január óta nem kaptak megnyugtató válaszokat. Egyre cikibb… vagy a kormány tudatosan égeti magát a nemzetközi fronton?

Közben az ENSZ küldött végzi a dolgát: informálódik. De ez, pont az égés. Azt hiszem egy komoly kabinet, mely betartja a demokratikus kritériumokat nem kényszerül ilyen eljárás alá, mert időben kapcsol… De a Fidesz fiukon nincs fék… és ezzel, ha tetszik ha nem égetik az országot. Mert ez presztízs vesztés…

A jelentéstevő feladata, hogy folyamatosan ellenőrizze azokat a kezdeményezéseket, amelyek a sajtó- és szólásszabadságot veszélyeztetik a világban, és hogy jelentést tegyen ezekről az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságnak. Az ügy előzménye: idén január 18-án közös levélben fordult a magyar kormányhoz az ENSZ vallásszabadsággal és Frank La Rue az ENSZ szólás- és véleményszabadsággal foglalkozó különmegbízottja a médiaszabályozással kapcsolatban.

Nagyon súlyos kifogásokat fogalmaztak meg, szinte ugyanazokat, amelyeket több nemzetközi és civil szervezet, valamint az ellenzéki pártok is jeleztek már korábban. Úgy vélték, a törvény elfogadása visszalépést jelent Magyarországon a véleményszabadságában, és a többi között kifogásolták, hogy a hatóságok az újságírókat bizalmas forrásaik felfedésére kényszeríthetik.

Annak ellenére, hogy ezekre a kifogásokra a kormány válaszolt, tegnap egyértelműen kiderült, hogy a kabinet reakciója nem nyugtatta meg Frank La Rue-ékat … különben minek jöttek volna ide… Az ENSZ urak továbbra is kifogásolták, hogy egypárti maradt az a médiahatóság, amelyiknek a kiegyensúlyozottságot kellene vizsgálni…. Az ENSZ-küldöttek szerint "ez a fából vaskarika" esete.

Azonban a gázos esetek listája hosszú: a médiatanács kilenc évre szóló megbízatása újabb kilenc évre meghosszabbítható, ha nem sikerül kétharmaddal újabb tagokat kinevezni, és aggályosnak nevezték azt is, hogy kétharmados felhatalmazással nemcsak a médiatanácsot betonozzák be, hanem ügyészeket és bírókat is. A médiaszabályozásról azt mondták, autoriter képet mutat a kormányról… szép szép bizonyítvány…

Az MSZP segítséget kért az itt járó ENSZ mogultól: egy többpárti bizottság létrehozását kezdeményezték a kormánynál, és kérték, hogy ennek elfogadásához próbáljon meg közbenjárásával segíteni

Természetesen a magyar alkotmánnyal kapcsolatban is megszólalt Frank La Rue: úgy fogalmazott: az a benyomása, hogy a kormány úgy viselkedik, "mint a gőzhenger." Szóval jó a hírünk… Grat Viktor!
 

(Népszava nyomán)

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr332806971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az ENSZ Nem Moszkva 2011.04.07. 17:35:11

Orbánék kivívták az egész világ ellenszenvétMédiatörvény: már az ENSZ is kifogást emelt168 óra online"Kiderült, hogy kormány a médiatörvény kapcsán nemcsak az unióval, hanem az ENSZ-szel is konfliktusba került."Reméljük légtérzár azért nem le...

Trackback: Az egész világ ellenünk 2011.04.07. 14:50:22

Má nem ölég, hogy a juropék halálra közösültetnek minket mindenféle szir-szar szabadsággal, emberi jogokkal, meg szabad véleménnyilvánítással, még az enszék is idekűttek valami smúzolót. Azt mondják, valami jelentéstevő.De nem jelent ez semmit.Idejön é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egerészölyv 2011.04.07. 16:39:23

@az igazi Sipi: észérv ellened felesleges luxus...

haggyadmá 2011.04.07. 16:42:04

A NATO biztonsági tanácsa nem ült össze véletlen? Vagy a közép-afrikai törzsfőnökök tanácsa? Esetleg az ausztrál kígyótenyésztők szövetsége? Juj de uncsi már, hogy még kiknek nem tetszik a médiatörvény. Mindenki kussoljon és otthon rendezkedjen. Belügy.

Vahakomb 2011.04.07. 16:42:15

@lecsekkoltam: "Nyugatiak, se velük, se nélkülük?"

Kétfajta ember mindenhol van. Nyugaton is. Van, aki azért jön, mert szeretne tenni valamit a nyugat által kizsákmányolt országokért, s van, aki azért, hogy a kizsákmányolási folyamatba még egy porszem se eshessen bele. S tovább osztható: aki kizsákmányolni jön az is lehet kétfajta. Lehet csendes, savanyú mosolyú, nagy talicskával pénzt kitologató, s lehet ordibáló, fiatalságát visszasíró vén kecske. Ez utóbbinak persze előtte el kell szépen magyarázni, hogy miket ordibáljon.

@az igazi Sipi: azzal én sem egyezem, hogy a cél szentesíti az eszközt. De nem is látok semmi bajt az eszközzel. Ami még - mellesleg - nincs is kész.

S ezt se felejtsük: ha a szent bemegy a kocsmába, akkor az lesz a cellája. Ha a részeg bemegy a szent cellájába, akkor az lesz a kocsmája.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.07. 16:43:57

@egerészölyv: Szívességet teszek neked, elmondom neked, erre te ezzel hálálod meg?!
Amúgy a megbízatás 3 évre szól...
Te az a fajta komplexusos vagy, aki fogyatékosságát agresszióval ellensúlyozza. Nem fogom neked bizonygatni mit tudok, és nem fogom a te hiányosságaid leltározására fordítani az időt. Magasan feletted állok, helyesírásilag, tudásilag, emberileg. egerészölyv, bár olyan éles lenne az eszed, mint annak a madárnak a látása, amelyről elnevezted magad!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.07. 16:44:31

Nah akkor minden félreértést eloszlassak...

Az ENSZ-nek én írtam... hogy a sajtószabadságot és a szólásszabadságot súlyosan sértik, már a FIDESZ kormány előtti időkben is, a médiatörvény azon pontja, hogy a szerkesztői felelősség értelmében cenzúrázhatnak a blogokban, cseteken és fórumokon! Ez a tevékenység igaz megengedett, de 12 pontban sérti a nemzetközi egyezményeket, és olyan 10-20 évnyi sittet kaphatnak a moderátorok...

Ezek a következő pontok:

1. a blogokon fórumokon cseteken.. létrehozott alkotás, szerzői jogvédelem alatt áll, és magántulajdon.
2., a moderálás nem más mint a btk. 273. paragrafusában leírt vigilantizmus.. vagyis valakit arra kényszerít valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön
3., csoportos bűnelkövetés , előre kitervelt, még írásos szerződést is létrehoznak a szervezett tevékenységre
4., az önbíráskodás nem más, mint hitelrontás, vagy rosszabb esetben emberi méltóság megsértése (mert megvádoltak valaminek az elkövetésével, vagy pedig lelki terrorral kiprovokálták)
5., minden esetben jogi diszkrimináció, és vallási , politikai , kulturális, vagy véleménykülönbségen alapul
6., a szabad véleménynyilvánítási szabadságot korlátozza...
7., a moderáláshoz fel kell bontani a felhasználóval kötött szerződést.. és meg kell őrizni hozzá a személyes illetve a különösen védett adatait (mert különben nem lehetséges a moderáció, ha nem tudják újból beazonosítani)
8., rendszerint a zsidók elleni uszítást valósítja meg a moderálás, mert a moderálás elsősorban az "antiszemitáknak" titulált jogi személyek ellen irányul
9., minden embernek joga van az ártatlanság vélelméhez, tehát addig nem bizonyosodik be a bűnössége
amíg azt egy független bíróság megfelelő jogi védelem mellett ki nem mondja (tehát ha addig moderálás alatt van, az sérti)
10., az új médiatörvényben előírtakat megsérti, ugyanis senkinek a hozzáférési jogát nem lehet korlátozni egy percre sem (lényegében ezt kérdőjelezem meg, mert a moderálás tömegesen gyakorolt bevett szokás!)
11., a diszkrimináció bármilyen formáját csak az állam folytathatja, az erőszak állami monopólium!

Szóval nem az új médiatörvény miatt vannak itt, hanem a régi miatt! Nem ezt a kormányt fogják elmarasztalni, hanem azokat, amik megengedték ezt a kiskaput, és valószínű emberiség ellenes bűntettért felelősségre lesznek vonva a cenzorok!

l.x. 2011.04.07. 16:48:22

@Born to be wild: "jáááj... mááá megint mit gondolnak rólunk... jááááj aszonták hogy.... jáááj de bojzasztó... jáááj"

Megvan ebben az igazságod, de az igazságodat színesíti, hogy amikor Veres és Fletó állított össze sorozatban a kedvenc lottószámaiból országjelentést, akkor a Fidesz formálisan és informálisan kérte a zeut, hogy ugyan adjon már egy tockost a betyáros viselkedésért. Sajnos a zeu nem adott időben, mert Almuniának kenyeres pártpajtásai voltak a tockolandók - oszt ez lett az elmaradt tasliból.

Most Orbán tarkóján van a tenyeres helye, és bízom benne, hogy meg is kapja. Mert megérdemli.

Vahakomb 2011.04.07. 16:49:13

@Con Storm: és tegyük hozzá: ahhoz, hogy igazán gonosz légy, elég ha a törvényt betartod az utolsó betűjéig! :)))

CsodaPok 2011.04.07. 16:51:14

@egerészölyv: Úgy érted, hogy miért kérte és fogadta el csak annak a pár dolognak a módosításá az EU, miközben vannak más kifogásolható részek is a törvényben?
Nos én nem vagyok szakértője sem az EUs, sem a honi törvényeknek, de úgy tudom, hogy ezek voltak azok a pontok, amik EUs jogszábolyokba is ütköztek. Ezeken kívül persze jelezték a kifogásaikat jó pár más résszel kapcsolatban is, de azokra EUs "kötöttségek" nem vonatkoznak, így nyilván hivatalosan nem is kérték azok módosítását.

Szergej55 2011.04.07. 16:51:22

Kiborult a trolltartó.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.07. 16:53:25

@Vahakomb:
Erről mindig a Drót c. sorozat jut eszembe. Van egy szereplő, Omar, aki azt mondja, hogy a játék kint folyik. Játsz, vagy kijátszanak. Mi is "játszunk", mi is kizsákmányolunk másokat. Nekünk is vannak öreg, pénzt kitalicskázó vállalkozóink, akik más országokból hordják ki a pénzt. Más országok szempontjából mi sem vagyunk jobbak mint ahogy mi nézzük az innen talicskázó kizsákmányolókat. Sőt, tudod mit mondok neked? Mi egymást zsákmányoljuk ki legjobban. Ahhoz képest a nyugat, összeaszott emberkéinek talicskája eltörpül.

Vahakomb 2011.04.07. 16:58:31

@lecsekkoltam: "... Sőt, tudod mit mondok neked? Mi egymást zsákmányoljuk ki legjobban...."

Na, ez is igaz. Ezért kell egy jó alkotmány, ami legalább a m.o.-i állampolgárokat megakadályozza ebben!

Jó, jó! Ez csak egy vicc volt! :)))

Hiszen minden a lelkiismereten múlik, s nem a törvényeken.

egerészölyv 2011.04.07. 16:58:58

@CsodaPok: ez már kezd kínos lenni :) Most akkor miért volt elégedett az Unió a változtatásokkal? Ne süketeljünk már...

egerészölyv 2011.04.07. 17:02:01

@lecsekkoltam: hát, agresszív diszgráfiáskám, hogy te ki fölött álldogálsz a magad ocsmondi helyesírásával, lekezelő gyalázkodásaiddal, volna ötletem. A posztoló fölött. Aztán sluszz! :D

Hazamehetsz! A posztot már az Index is lekapta a címlapjáról, annyira kínos volt nekik a csökött fidesznyikséged.

haggyadmá 2011.04.07. 17:05:34

ENSZ-ben is vannak szocik, akik el tudják érni a tesóknál, hogy kicsit basztassanak már minket ők is. Jól jön minden kormányt gyalázó hang a helyi szociknak, legalább is szerintük. Már várom az üzbegisztáni szocialista kecskepásztorok szövetségének aggodalmait.

igényes 2011.04.07. 17:06:50

"SzT" tisztek Svédországban?

„Szemtanúja voltam a stockholmi kultúrpalotában, amikor a svéd Pen Clubban a magyar szólásszabadságról beszélgettek, és az ott élő magyar jobboldali klikk bekiabált. Azt az embert, aki Auschwitzot túlélte, és Svédországban a holokausztról tart előadásokat, hazaárulónak nevezte. A magyar állami televízió ott volt, egy ’sajtóattasé’ támogatásával (talán a követségről). Ez az ország a pokol felé megy. Sajnálom.”

egerészölyv 2011.04.07. 17:07:08

@lecsekkoltam: nem biztos! Mondok rá példát:

"Feltörlöd Orbán Viltorral a padlót! értetted?!"

Egyetlen hibát sem ejtettem: kettőspont után csak egészen kivételes esetekben folytatjuk az írást nagybetűvel.

Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!

Lejárt az időd, lekaptak a címlapról, mehez vissza Schmitt Paja bácsihoz f*ket nyalni.

egerészölyv 2011.04.07. 17:08:04

@igényes: igénytelenkém, aki túlélte Auschwitzot, annak automatikusan igaza van?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.07. 17:14:45

@Punktum:

Nem hülyék mind, a legtöbb az MSZP bábja.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.07. 17:17:26

@egerészölyv:
Hibát ejtettél, pláne a példának hozott mondataiddal. Nem egyet hibáztál már. Nem kettőt. Most pedig, belátva, hogy rajtad nem segíthetek, túl ignoráns vagy, nem pazarlom rád a drága időmet. Túl sokat áldoztam rád. Ennyi idő alatt egy tapírt megtaníthattam volna olyan helyesen írni, ahogy te írsz. Az még hálás is lenne. Most pedig madárkám, itt a búcsú ideje.
"Általam vagy, mert meg én láttalak,
S régen nem vagy, mert már régen nem látlak"

Netuddki. 2011.04.07. 17:17:41

"Az ügy előzménye: idén január 18-án közös levélben fordult a magyar kormányhoz az ENSZ vallásszabadsággal és Frank La Rue az ENSZ szólás- és véleményszabadsággal foglalkozó különmegbízottja a médiaszabályozással kapcsolatban."

Az új fidesz alkotmányt meg még nem is látták...

CsodaPok 2011.04.07. 17:18:37

@egerészölyv: Szerintem lehet azt mondani (EU oldalról), hogy elégedettek vagyunk, hiszen azok a pontok,amik EUs jogszabályokba ütköztek korrigálva lettek. Ezek mellett pedig amik nem jogszabály ellenesek, de aggasztónak találják őket továbbra is vita tárgyát képezik. Én valahol pont ebben látom pl a demokrácia egyik mibenlétét. Lépésről lépésre haladunk előre és közben lehet méltatni a részeredményeket.
De engem nem az EU érdekel első sorban, hanem, hogy például Te mit gondolsz annak az írásnak a pontjairól, amire az előbb küldtem a linket?
Nekem az egy nagyon összeszedett és megalapozott cikknek tűnik, de nyilván érdekelnének más vélemények is.

Netuddki. 2011.04.07. 17:18:54

@lecsekkoltam: Lehet az egerészölyv a shitpál?

dr kíváncsivagyok 2011.04.07. 17:20:19

@azAttis: Dehülyevagybammeg...... Fogd már fel végre, hogy aki kritizál ,....nem biztos hogy szocialista,.......és a kormány nem egyenlő......Magyarországgal !!!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.07. 17:22:48

@kovi1970: Lehet, de akkor nem kéne viccesnek lennie? Tudod, olyan erőltetett jófej kommentelőnek? Aki mindenáron be akar mindenkinél vágódni?

Klo 2011.04.07. 17:24:08

Fiúk, Lányok!
Kár a gőzért!Majd jön Szíjhasító, oszt megmagyarázza!!! Már megkapta a vezérürütől, hogy mit kell erre mondani a birka-türelmű nyájának, meg a nyáj körűl ólálkodóknak.

fitball 2011.04.07. 17:29:58

ésmost hol nincs szólás és véleményszabadsáG???Nálunk?? Akkor ilyenek nem jelenhetnének meg!

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.07. 17:38:34

@fitball:

Ki mondta, hogy most nincs? Bár mondjuk a földrajzinév-bizottság tagjainak véleményszabadságáról lehetne beszé'ni...

futyfurutty 2011.04.07. 17:39:01

Nem értem, minek töri magát ennek a blognak a szerzője. Már régen kiérdemelte, hogy ingyé leszopja Gyurcsány Ferit meg Gréczy Zsoltot egyszerre. Kár a gőzért - mi többet remélhet még?

igényes 2011.04.07. 17:39:48

@egerészölyv:
Nem tudom miért ez a hangnem irányomban. Elismerően nyilatkoztam, hogy a Magyar Kormány képes átfogni titkosszolgálati eszközökkel egész Európát.

Elismerésre méltó, hogy a kormány felügyelte MTV stáb tudomást szerez egy svéd eseményről, és a helyi titkosszolgálati ember meghívás nélkül képes bejuttatni egy adott eseményre egy egész stábot. Svédország egyébként semleges ország.

Gondolom ez a stáb meglátogatja majd az Afganisztánban szolgáló katonákat, amikor dr. Schmitt főparancsnok, vagy dr. Orbán tartalékos őrvezető meglátogatja őket, majd nagy bátorsággal elmennek Libiába.

Jó a sajtó attasé!

vitézlajszló 2011.04.07. 17:45:02

Vizsgálódjanak csak egyre többen a narancskomcsi fülkeforradalmárok és cinkosaik házatáján.
Készül a hatalmas bukta!
Jó étvágyat hozzá, fidesznyik bolsi bagázs!

fetyisob 2011.04.07. 17:56:14

Sziasztok!
Szerintem szarabbul élünk mint 8 éve! és ez itt a lényeg!
jelentkezzen már aki jobban él mint tavaly!
brutálisan szar forint, brutálisan szar üzemanyag árak (ellenzékben azt szajkozták hogy ök csökkentenék a benzin adoit,de hát ebben is hazudtak),brutális élelmiszer árak!
az egyszeri polgárt ezek érdeklik!nem a parasztvakitás:ferihegyet átnevezem f...szom sem érdekel csak megint valami rokon megszedi magát az én adomon!
sajnos semmi normális lépést nem látni!bajnai elkezdett valamit !srácok meg alkotmányoznak!vicc!
most miért nem mondják amit 8 évig :hogy szakertöi kormany lell! miert kell pártkatona mindenhová?megint elcseszünk 4 évet és arra ébredünk hogy ukrajna szintjén leszünk!
kedves magyar emberek a történelemben már megtanulhatátok volna hogy szethuzással acsarkodással nem megyünk elöbbre!a vezir erre épiti uralkodását! mert aki elhiszi hogy ö demokrata,hát annak nem biztos hogy adnék szavazati jogot!

vitézlajszló 2011.04.07. 18:09:38

@fetyisob: Optimista vagy!
Ukrajna szintje alá süllyeszt minket ez a mocsok, hazug, aljas banda!

igényes 2011.04.07. 18:09:54

@fetyisob:

Szerintem azt kellene csinálni, hogy GDP arányosan kapjon fizetést minden állami alkalmazott. Legyen egy alapfizetés, amiből megélnek utána jöjjön a ráadás.

Az új hitük vallásában (Alkotmány, vagy mi fene) meg legyen nép általi államfő választás, aki eltudja zavarni ezeket a férgeket.

A pártok nevezzenek meg embereket, és csinálhatjuk azt a szép levelezést is, amit már Orbánék profin csinálnak.

Fidesz államfő jelöltek magassági sorrendben:
1. Magda Marinkó
2. Ambrus Attila
3. Orbán Viktor

Jobbik
LMP
MSZP

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.04.07. 18:13:04

@fetyisob:
Hogy mondhatsz ilyet! Hogy élnénk szarabbul, mint 8 éve, mikor 1 hete vásárolt audi q7-esekkel gyakorolnak, azokon képezzük ki őket! Hol itt a szegénység.

nemezisazis 2011.04.07. 18:20:32

Szegények.. lelki szegények.. szegény lelki szegények..

IMF. még mindig tart.

2011.04.07. 18:29:31

És ENSZ csapatok jönnek? Na most már bekaphatja az összes !

Mr. Waszabi 2011.04.07. 18:33:45

@igényes: hát ez gyönyörű volt:) "a mi Szaddamunkat figyelik". Nagyon jót röhögtem:), köszi

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.04.07. 18:36:07

Ez a zorbánvektor olyan akar lenni, mint a Kadhafi. Csak annak van olaj a kezében ennek a szerencsétlennek meg csak a gyeplő.

svetapop 2011.04.07. 18:38:37

@fetyisob: Igazad van! Menj ki Ausztriába, Szolvákiába, Romániába stb. tankolni, lássuk, Ukrajnán kivül hol olcsóbb az üzemanyag?!
Egyébként az ENSZ után most már a Biztonsági Tanács következik média ügyben, akik Kína tartózkodása mellett elmarasztalnak, bevezetik a "légtér zárt", mint Líbiában, és bombáznak mindent, ami elérhető. Felfegyverzik az "ellenzéket", hogy döntse már meg ezt a diktatórikus 2/3-os kormányt.
Utána következhet újra a "boldog, szabad, demokrata" új világ, Gyurcsánnyal, Demszkyvel, Hunwald Györggyel, és a 150%-os eladósodottsággal.

Weidmüller 2011.04.07. 18:44:37

@Squid: Igazad van,klassz hozzászólás.

kaqkkfioka 2011.04.07. 18:46:46

@waszabi:
Nem emlékszel?
Nemrég volt csapatépítő tréningen. Még mielőtt a nemzetközi helyzet fokozódott volna.

igényes 2011.04.07. 19:02:24

@waszabi: Most hallom a TV-ben a TeK elfogott egy nyugdíjas katonát, fegyvergyűjtőt Isaszegen. Szerencsétlen faszi összegyűjtötte az kanákat a környékről, fegyvereket szintén nagyrészét hatástalanította tűzszerész. Most 2-8 évet kep majd. Kommandósok rátörtek.

Gyerekkoromban mi is gyűjtöttünk lőszereket második világháborús és 1956-os fegyvereket. Minket is felnyomtak szerencsére, a rendőrség kijött majdnem mindegyik grundi gyerekhez, de csak a szülőket figyelmeztették. Történt ez 1962-ben. Most ezt a szegény nyugdíjas szakembert 10 Audi Q7 letámadta. Nem köszönik meg, hogy hatástalanította az aknákat és fegyvereket. Micsoda egy spicli nyílas világban élünk mi. Mert ugye egy olyan ember dobta fel, aki kedvezni akart valakinek. Persze nem helyeslem a fegyverek tartását nem legális módon.

Szerencsére nem munkásőr volt, hanem fegyverimádó katona.

Mi lenne, ha Orbánnál házkutatás lenne, hát bizony ott pedig SzT anyagokat találnának.

vitézlajszló 2011.04.07. 19:04:35

@svetapop: Mindenhol, csak nem annyival, mint Ukrajnában!
Nem ez itt a lényegi kérdés, hanem, hogy hazudtak-e? Tudod, mint a faszkalap gyurcsány. Kiderült, hogy igen és ez a narancshívőknek nem tetszik. Újratervezés, szól a gépi hang. Rajongani az új altokmányért, meg mindenért, ami orbán, szól ismét a gépi hang.
Tudod, nem kérünk mi sem "szabad", sem "fiatal" demokrata világot! Demokráciát követelünk!
Elég volt a vörös és narancs bolsevizmusból, elég a lila-rózsaszín liberalizmusból!
Normális emberek, közösségek demokráciáját követeljük!
Én a sötétzöldet sem akarom, csak a normalitást. Az "altokmányt" szándékosan írtam, mert méltatlanság volna az igazi megnevezés használata.

whiterose 2011.04.07. 19:07:57

Dél-Afrikai Kutyatartók Szövetsége nem vizsgálja a médiatörvényt?

különvélemény 2011.04.07. 19:12:34

@fetyisob:
"brutálisan szar forint"
jobb, mint a válság után a maszop alatt volt
"brutálisan szar üzemanyag árak"
beszélj az OPEC-cel
"brutális élelmiszer árak"
beszélj a spekulánsokkal
"hogy szethuzással acsarkodással nem megyünk elöbbre"
beszélj az mszp-vel
"ferihegyet átnevezem f...szom sem érdekel csak megint valami rokon megszedi magát az én adomon"
min? a névtáblán?

Díszpéldánya vagy a tipikus választópolgárnak, dobálod a demagóg mondataidat 0% tudás 0% tájékozottság 0% tartalom 100% fröcsögés.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.07. 19:18:22

Mostanára a megmondó hangok "civil" bőrbe bújva adják elő azt amit eddig Mszp, Szdsz,Lmp bőrben. Úgy vedletek át egyik hazugságbőrből a másikba mint egy kígyó, de minden színeváltozásotok alkalmával valódi énetekből veszítetek el egy darabot, távolodtok önmagatoktól, míg végül elnyel benneteket e fekete éj.

Publius Decius Mus 2011.04.07. 19:37:37

Most érkezett meg a Navaho Indián Bölcsek Tanácsa (NIBT) a Mariott hotelbe. A sajtótájékoztatón elmondták, hogy aggodalommal figyelik a magyarországi fejleményeket, nem demokratikus a médiatörvény és az új alkotmányunk sem tetszik nekik. Semmi baj, már le is írták mit kell beletennünk a szövegbe. Uff, én beszéltem!

NA YA! 2011.04.07. 20:10:26

@egerészölyv: "ezt a bírálatot sajnos mint szocialista törzsszavazó el kell fogadjam."

Itt van megint a mi kis 21 éves szocialista "törzsszavazónk"! Ez a lendület, ez a lehengerlő stílus, ahogy itt kiosztassz mindenkit! Nem is tudom eldönteni, hogy te, vagy az mszp a röhejesebb! De most már sipirc alukálni!

vitézlajszló 2011.04.07. 20:26:38

@Blassius: A rákosibanda óta nem tudnék említeni olyan aljasan hazug csürhét, mint a fidesz.
Mentségükre legyen mondva: ők még nem gyilkolásznak, csak rabolnak és ember-tömegeket lehetetlenítenek el....még......nem gyilkolásznak ....még.
Próbálják csak meg és nekik annyi!

karnak 2011.04.07. 20:59:54

@Squid:

- EU tagallamok,
- egyes EU tagallamok miniszterei, kulugyminiszterei, prominensei
- gonosz Multicégek
Bankszektor (kulfoldi tulajdonuak csak, az OTP es a Szechenyi Bank nyilvan nem)
- Utepito vallalkozasok (COLAS, PORR, mindenki stb, kiveve Kozgep es Duna Aszfalt)
- Hazai mediumok, kiveve ECHO, HIR Tv, illetve amig ezek kritikat nem fogalmaznak meg
- barki aki kritikat fogalmaz meg, nem ert egyet (Mellar T, Koltsegvetesi Tanacs, nevbizottsag, stb)

amugy mindenki az....... csak meg nem tud rola.

val 2011.04.07. 21:28:26

Nem értem, hogy miért azok hisztiznek a legjobban a médiatörvény ellen, akik a legalpáribb baromságokat tudják leírni anélkül, hogy bárki elfenekelné őket (médiaterror van, csak nem látszik).
Azt sem értem, hogy miért azok a bolsi blogok hisztiznek a gonosz médiatörvény ellen, ahol rendszeresen cenzúrázzák a hozzászólásokat.
És persze azt sem értem, hogy miért vagyunk függetlenebbek, mint 40 éve (most ugyanis nem Moszkva, hanem Brüsszel mondja meg mit szabad és mit nem).

vitézlajszló 2011.04.07. 21:48:56

@val: Pajtikám, te kevered a dolgokat, de nagyon.
Azt, hiszem, nem kaptál eligazítást, de ez nem baj. Érdeminek tekinthető a véleményed, mert nem a kondával röfögsz.
Lehet, hogy csak igen fiatalnak tetszik lenni?

val 2011.04.07. 22:01:15

@vitézlajszló "Pajtikám, te kevered a dolgokat, de nagyon.":

Nah, bugyi-buci, akkor magyarázd el, de gyorsan!

vitézlajszló 2011.04.07. 22:35:00

@val: Tanítson téged egy jódarab kancigány!
Aki ezt sem érti, meg azt sem érti, az vajon mi a fenét tudna megérteni?
Ne tessék má folyton az iskola mellé járni!

val 2011.04.07. 22:54:39

@vitézlajszló: Mindig megfogadom, hogy háborodottakkal nem állok le vitatkozni, de hát egyel több vagy kevesebb, nem számít.

Először is szarjózsikám, édes anyukádat tanítsa meg a kancigány, másodsorban -mikor anyuci megvolt- te is tanulhatsz tőle egy kis jó modort. Rád fér. :)

Ami pedig azt illeti a sárga kiskacsának mindig nagy a szája, csak akkor kussol be, amikor visszakérdeznek. Ideje lenne már ezt is megtanulni valahonnan -ha anyád nem tanította meg.

Mr. Waszabi 2011.04.07. 23:27:36

@kaqkkfioka: ez a lúzer eddig azt se tudta hol van Egyiptom, de nagyon eltalálta, mikor kell haverkodni Mubarakkal:) Na, az ilyen emberrel nem mennék még a szomszéd faluba sem, mert tuti, hogy balesetet szenvednénk.
Emlékszem, volt egy francia film, Balfácán volt a címe. A fickót behívták egy tárgyalóterembe, ahol 12 szék volt az asztal körül. Egynek kilazították a lábát. Na ná, hogy a faszi arra ült le. Na, Orbán is ilyen a külpolitikában, sose tudja, melyik lóra kell tenni.

Mr. Waszabi 2011.04.07. 23:36:16

@Squid: itt most nem az MSZPről van szó, már 12 hónapja nem. Orbánt az MSZP faszságai jutatták a hatalomra, de egy esztendeje az p kezében van mindfen hatalom. Mostmár kevés lesz az MSZP-zés, mostmár bizonyítani kell, letenni valami érdemit az asztalra. Az MSZP bénaságai nem menti a Fideszt a saját tudatos szarkeverésük következményei és a felelősség alól.
Ha a fél világ ugat, még a sarki jegesmedve is, hogy te barom, nézz már kürül mit csinálsz, akkor talán ideje lenne észrevenni, hogy ő nem csinálja jól, nem pedig mindneki más a hülye. Kisülhet ebből a magatartásból valami jó? Aligha.
Azt nem értem csak, miért kell olyan gőgösnek, hiúnak lennie? A szerény, visszavenni tudó politikusok szimpatikusabbak a választók szemében is.

Mr. Waszabi 2011.04.07. 23:50:52

@különvélemény: elnézést, hogy belekotyogok: netán a válságot is Orbán fújta el egymaga? Azért legyünk már objektívek egy picit. Az a szerencse, hogy akkor nem ez a dilettáns gazdasági agytröszt volt hatalmon, össze is omlottunk volna simán. Egy év kellett a gazdasági csodaprogram kidolgozásához, amikor évek óta tudták, hogy szar állapotokat örökölnek? (Mellesleg olyan kalkulációk vannak a programban, amik igencsak bizonytalanok, pl túl kalkulálták a mnyp vagyon forintosítható értékét. Abból gyakorlatilag 1000 milliárdnyi a piacképes részvény, amit nagyjából el is költöttek papíron a MÁV/BKV-ra és a nyugdíjalapra. A többi javarészt magyar állampapír, amit csak leírnak az államadósságból, papíron csökkentve azt. De ettől még a külföldi adósságaink nem csökkennek, ezt látni kell. Mondjuk a MÁV/BKV-ra elszórandó pénzt lehetett volna deviza adósságszolgálatra fordítani, hamár olyan nagyon ártalmas a magas államadósság. Jól számol az, aki alsóhangon 700 milliárdra teszi a jövőévi hiányt, de ahogy most elnézem, lesz az 1000 milliárd is.

Mr. Waszabi 2011.04.07. 23:57:47

@vitézlajszló: viszont a fideszt egyetlen idegen hatalom sem kényszerítette ezen viselkedésre, maguktól ilyenek, teljes szabadságuk ellenére. Sőt, épp arról folyik itt a szpícs, hogy a fél világ azt mondja: ne tegyétek, s mégis. Ez elmekórtani eset szerintem - Egy bolond száz bajt csinál. És nincs egyedül sajnos...

különvélemény 2011.04.08. 08:22:11

@waszabi:
Mit is tett az mszp a válság ellen?
Ja tudom, az utolsó pillanatban még kiírtak pár tolvaj tendert.
Meg IMF hitelt vettek fel, gratulálok.
De elég, ha megnézed a többi országot, mindenhol folyamatosan tüntetnek, még ide is jönnek, pedig itt nincs akkora gáz.
Portugália is mostanra hasalt el.
Tehát megállapítható, hogy járhattunk volna sokkal rosszabbul, de valamiért nem jártunk, ami persze a télapónak köszönhető, nem a különadóknak, amit már nyugaton is másolni akarnak.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.04.08. 09:16:43

Azt kell csinálni amit a világ mond!El kell adni mindent: ivóvizet,termőföldet,minden értéket.Feladni az identitásunkat és támogatni minden agresszív kisebbséget a jövőnk,utódaink és életszínvonalunk rovására.Nem számít semmi csak a Nyugat,a világ szava.Hiszen mindig is rájuk támaszkodhattunk,mindig segítettek.Tatárdúláskor,törökvészkor,a Habsburg-iga ellen,56-ban.Éljen az európai civilizáció,éljen kónbandita,éljen a párt!

egerészölyv 2011.04.08. 10:25:02

@lecsekkoltam: :))

Csak a hála túlcsorduló érzete vezetett, amikor visszakukkantottam ebbe a méltán elsüllyedt topocba. Egyszerűen kitűnőket írsz, a térdemet csapkodom a röhögéstől! :)

Fityiszdroidkám, te még soha nem mutattad ki semmiféle hibámat, de rendszeresen trollkodsz ezzel az orbáni hazudozással.

egerészölyv 2011.04.08. 10:26:06

@egerészölyv: te vadbarom! Mi az, hogy "topoc"?

Mr. Waszabi 2011.04.08. 19:13:04

@különvélemény: mint említettem, ők se a deákné vászna, de a jelenlegi kormány csak összekeverte a szart minden szinten, hogy ne lássuk, hogy nincs érdemi gazdaságipolitikai elképzelés, program. Merthogy nincsen. Ma sincs. Igéretek, ötletek vannak, azonban sok a téves számon alapuló intézkedés, nagy a málna. Egy éve nem az MSZP van hatalmon, tehát nem az a kérdés, hogy ők mit nem tettek, hanem hogy a jelen kormány teljhatalommal felruházva, ellenzék nélkül mit nem tett meg. Mivelhogy pontosan tudta a FIDESZ, hoyg mit örököl. Erről vagyon szó.
Portugália nagyobb szarban van, mint mi, ott pl. 20%-os a munkanélküliség. A hitelminősítők könyörtelenül, ám pontosan lövik be, ki hol áll épp.
Szép elképzelés egy IMF nélküli Magyarország, csak éppen saját tőke nincs az országban, vagyis irreális elképzelés. Illetve a nemzet kizsákmányolása, sarcolása árán lehetséges, csak kétséges, hogy a neo-Rákosi módszereket a nemzet meddig viseli el. Egyelőre nincs mit tenni, ki kell várni, hogy mi lesz ebből, kénytelenek vagyunk. Nehogy azt mondja a FIDESZ, hogy nem volt alkalmuk bizonyítani.

Mr. Waszabi 2011.04.08. 19:22:31

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: az én identitásom 25 év óta, hogy a magam keze után élek, dolgozom, ha MSZMP van, ha MDF, ha FIDESZ, ha MSZP. Sem ez, sem az előző kormányok nem adtak se munkát, se kenyeret s nem is dolgoztak helyettem, ellenben sok adót karistoltak be a keresményemből. Ergo, ne mondják meg számos kérdésben, hogy hogyan gondolkodjak, hogy legyek magyar. Világos az eset, nem? Nincs erkölcsi alapjuk rá, a mostaninak se. Orbán késett 25 évet a nagy felismeréseivel és most is, meg az előző évadjjában is többek között belőlem élt. Mire akar megtanítani, vazze? Arra, amit sose csinált? Ne röhögtess! Nem vagyok kísérleti nyúl. Félreértés ne essék, anno Meggyesinek is beszóltam.

vitézlajszló 2011.04.08. 20:29:29

@val: Én nem csak megfogadom, hanem így is teszek. Szóval, anyázós kommentelők kíméljenek!
Részemről ennyi volt.

vitézlajszló 2011.04.08. 20:34:52

@waszabi: Egy bolond, meg a szervilis bandája. Ezeknek nem kell idegen hatalom, enélkül is tudnak ellenségessé válni az "istenadta" néppel szemben.
Valószínűleg túl is akarnak tenni az idegen hatalmakon. "Namiafaszvan, csak ennyire voltatok képesek? Nézzétek meg, mi aztán végképp kicsináljuk őket!"

különvélemény 2011.04.10. 16:50:13

@waszabi:
Ok, igazad van, ne tekintsünk vissza.
Mutass egy olyan országot, mintavétel az egész bolygó, ahol jött egy kormány és simán elsőre megreformált mindent hibátlanul.
Az mszp-nek 8 éve volt, de persze nem tekintünk vissza.
A fidesz 1 éve van.

Az imf-et meg hagyjuk, nincs az a közgazdász, aki egyetértene aa kölcsönből oldjuk meg a problémáinkat elvvel.
ja, hogy akkor leminősítenek?
Ez a hatalommal való visszaélés minősített esete.
Lást Izland:
"Az 5 milliárd dolláros adósság abból keletkezett, hogy a brit és a holland kormány kárpótolta állampolgárait, akik elvesztették betétjeiket, amikor az izlandi Landsbanki is csődbe ment 2008-ban - az egyik a három izlandi bank közül, amelyet a nemzetközi hitelválság padlóra küldött."
"Az izlandi szavazópolgárok többsége azonban úgy gondolja, nem lehet az izlandi adófizetőket kényszeríteni, hogy állják a felelőtlen bankárok számláját"
"A nemzetközi hitelminősítők korábban közölték, hogy a "nem" szavazat miatt kénytelenek lesznek tovább leértékelni Izland szuverén adósminőségét."

What the fuck?
Ha nem fizeti ki egy állam, egy magáncég tartozását, akkor leminősítünk?

Mi a faxom ez, ha nem egy nagy büdös maffia?

Mr. Waszabi 2011.04.10. 18:25:12

@különvélemény: Akinek nincs pénze, az vagy nem fejleszt, vagy hitelt vesz fel. Az IMF-fel kapcsolatban az a nagy mókusvakítás, hogy az IMF hitelek kedvező kamatozásúak, általában 4-5 % körül. Érdekes, hogy az MSZMP is eladósította az országot a 80-as években, hasonló GDP aránnyal, még is vissza lehetett fizetni a 90-es évek közepére-végére a nagyját, pedig folyamatosan az IMF-fel finanszíroztatták az ország hiányát. 93-ban volt valódi csődközeli helyzetben az ország, a mostani az igen messze van attól még. Tehát valaki hazudik ezzel kapcsolatban, és az Mr. Orbán. Azt is megmondom, hogy miért. Az IMF-et azért kellett kirúgni, mert beleszólást követelt volna a költségvetés szerkezetébe, és akkor a kiadási oldalon a rokonok ígért zsíros megrendeléseket meg kellett volna vágni, azaz hoppon maradtak volna. Nem a kamattal volt a baj, hanem a költségvetési kontrollal.

--"A színpadon három majom / hülyének néznek, én azt gondolom."--

Mr. Waszabi 2011.04.10. 18:31:14

@különvélemény: a vásár mindig kettőn áll. Aki felvette a hitelt, az döntött. Hát vállalnia kell a felelősséget is érte. Ez igaz ránk is. Kellett a fogyasztás, az életszínvonal? Kellett, megvolt, jó volt. Most meg fizetni kell, hogy hitelből volt.
Az egyetlen dolog, amire zabos vagyok, hogy az MNB korábban is hozhatott volna korlátozó intézkedést a devizahitelek túlszaladása ellen, s mégsem tette meg. A jegybank törvényt nem módosították már pár éve, így intézkedési lehetősége a korábbi években is megvolt erre, de nem tett semmit a szóbeli figyelmeztetésen túl.

különvélemény 2011.04.10. 19:04:49

@waszabi: "a rokonok ígért zsíros megrendeléseket meg kellett volna vágni, azaz hoppon maradtak volna."

Azt hiszem amnéziában szenvedsz, de ezt elfogadom.

"93-ban volt valódi csődközeli helyzetben az ország, a mostani az igen messze van attól"
Az mszp nem így tudja, szerintük ők faszák voltak, de a zorbán mindent elkúrt.

2.
A jegybanknak, mint ahogy a világnak sem volt fogalma a világra rátelepedő spekuláció mértékéről.
Utólag könnyű okosnak lenni.
A devizahitelekkel nincs gond, sőt az árfolyammal sincs, az majd visszaáll, mint ahogy a maszop alatt volt a legnagyobb a chf, a nagy gond az, hogy engedtük KAMATOT és KÖLTSÉGEKET emelni a bankoknak egyoldalúan.
Ez egy vicc, gyakorlatilag BIANKÓ szerződést írsz alá.

De mint írtam, ez egy NAGY BÜDÖS MAFFIA.
Csak erre nyilván nem tudsz mit válaszolni, szerinted az izlandiaknak kellene visszafizetni egy magánbank adósságát. (remélem nem gondolod így)

Mr. Waszabi 2011.04.10. 19:33:16

@különvélemény: hál'Istennek kiváló egészségnek örvendek:)
93-ban nem mszp kormány volt, hanem Antall, de persze nem ők csinálták az adósságot, hanem még a Magyar Népköztársaság. De ugye anno is a fogyasztásra költötték, tehát az emberek megették, építkeztek belőle és elnyaralták. Nem az elvtársak, hanem a dolgozó nép. Ugye.

Az IMF hitelekkel munkám során hivatalból foglalkoztam az MNB-ben, ezért szóltam, hogy mókusvakítás folyik. Ezen tehát ne nyissunk vitát inkább, azt javaslom. Általuk nem csak hátrányokhoz, de előnyökhöz is jutott az ország, gazdasági kapcsolatok, üzleti lehetőségek formájában. Szerinted miért kellettek magyar alelnökök is bele? Hogy képviseljék, érvényesíthessék a titkos érdekeinket. Ha azt gondolod, hogy IMF nélkül lenne Audi, Opel vagy Suzuki gyár országunkban, akkor tévedsz. Amikor ezek a cégek megvetették itt lábukat, igencsak balkáni állapotok uralkodtak, nem voltak garanciák, így mentor nélkül nem jöttek volna. Az IMF egyfajta ajánló, garancia is a nemzetközi pénzvilágban, nem csak pénzkölcsönző.
Nevezhetjük maffiának a bankrendszert, de évszázadok óta ezen alapul a világ gazdasága, így ez a legerősebb maffia és még legális is. Mást ne mondjak, Széchenyi is írt a hitel szükségességéről egy elmaradott ország fejlődéséhez. A kommenisták már megpróbálták kiiktatni a bankot, de nem sikerült. Vajon mennyi az esély rá, hogy most sikerül? Vagy a kommunizmust sikerül esetleg tökéletesre megcsinálni? A történelmet nem lehet megbaszni, mert szaporodik. De ne feledjük: a történelemet emberek csinálják, nem magától történik.

A devizahitelek kockázatairól Surányi, Járai és Simor elnüksége alatt is adtak ki figyelmeztető közleményeket rendszeresen, csak ezek apróbetűs hírek szoktak lenni, s az emberek amúgy se figyelnek oda, mert nem tudják, hogy mi az összefüggés a gazdaság helyzete és az MNB "pampogása" között. De érdemes odafigyelni, ez a tanulság.

Mr. Waszabi 2011.04.10. 19:49:42

@különvélemény: ha figyeltél, arról írtam korábban, hogy az MSZP se különb a deákné vásznánál. A politikai lopás mostan honos kultúráját azonban az előző FIDESZ kormány hozta divatba, azelőtt kisebb léptékekkel zajlott /privatizáció, olajszőkítés, nagyságrendekkel kisebb összegekben/. A privatizációból minden párt holdudvara kivette a maga részét, ez megállapodás közöttük a színfalak mögött(remélem, nem árultam el titkot). Nem végzik ki egymást valójában, hisz egy brancs ők, kéz kezet mos.
Viszont a fidesz most újabb divatot teremt, a törvényesített nyílt rablásét, s ez nem annyira jó. Aztán meg megy a csodálkozás, ha később más hatalom legitimnek tekinti.

különvélemény 2011.04.10. 20:09:53

@waszabi:
Gyakorlatilag, amit itt leírtál, az a Don Corleone odaszólt, hogy adtam nekik kölcsön, mehettek ti is oda kategória cizellált megfogalmazása.
"és még legális is"
Szerinted miért?
És szerinted, bár erről te nem beszélhetsz, kinek hajt hasznot?

A devizahitelekkel kapcsolatban legalább annyira "diplomatikus" vagy, mint az imf-el kapcsolatban.
Nem bakker, nem fogadom el, hogy egy pénzügyi szervezet diktálja MAGYAR emberek kirúgását, MAGYAR feldolgozó ipar lenullázását, csak azért, hogy kapjunk egy kis pénzt.
ha nem érted, hogy ez mihez vezet, akkor nem igazán értem, hogy kerültél oda, ahol vagy.
Ha érted, akkor pontosan tudod, hogy működik a világ.
Bezáratjuk a magyar cukorgyárakat, azután hoppáá..... felmegy a cukor ára.
Én nem vagyok bigott magyar, sem nem fideszes, sem jobbikos, de van annyi eszem, hogy lássam mennyire kamu ez a világpiaci kamudömping.
Ha azt gondolod, hogy a nagyságos IMF meg a többiek önzetlenül segítenek, és nem akarják ezt visszakapni 10x-esen, akkor nagyon elvarázsoltak téged.

De még mindig NEM válaszoltál az izlandi példára.
Az szerinted korrekt?

különvélemény 2011.04.10. 20:14:17

@waszabi:
Számítsd ki a mérlegét!
Ha a mérleg pozitív lesz 4 év múlva az elmúlt 8 évhez képest, akkor jani gyerekek, bár kurva rendesek voltunk (4év vs. 8év), ha negatív, akkor nincs remény, ennyi.

Mr. Waszabi 2011.04.10. 22:30:23

@különvélemény: a 2. világháború után fokozatosan felszámolták a devizák aranyfedezetén alapuló értékállóságot, mert nem biztosított kellő likviditást a fellendüléshez. Valami azonban kellett helyette, amivel szabályozni lehet a gazdaságot. Ez lett az IMF. Mondható maffiának, hisz szervezet végül is, amit a világgazdaság szabályozására hoztak létre. Nyilván a létrehozók előnyt élveznek, a később csatlakozók pedig hátrébb vannak a sorban, de ez bármilyen más területen is így van az életben. Nem értelmezhető annak a rendszernek a létjogosultságát megkérdőjelezni, amlyen alapszik életünk. Mert ezen áll a világgazdaság kb 50 éve.
Értesz? Nincs jobb, nincs helyette más, nincs alternatíva.
Orbán politikája csak a Causescu féle Románia nyomorába és belterjességébe fog minket jutattni. Ő is kizárta országát a nemzetközi gazdaságból, és emlékszünk, mire volt elég. Ha azt gondolod, hogy Orbán gazdasági szeni, akkor ne is folytassuk a beszélgetést, nincs értelme. Edig sem talált fel semmit, csak recepteket másolt. Amíg a New Dealt másolta előző kormánya idején, az bejött, jó volt. Most viszont a hitleri és sztalini gazdaságpolitikát és politikát próbálja ötvözni, két vesztes vezetőét, hát ez nem fog bejönni, az tuti.
Ha azt mondod, nekünk nem kell az az életszínvonal, gazdasági, technológiai és kultúrális fejlődés, ami nyugat-európában ma van, vagy akár 10 éve volt, akkor csak tessék. Csak akkor mit keresünk az EU-ban pl, minek csatlakoztunk? Van ennek értelme? Líbia vagy Oroszország nem lehetünk, hisz nincs olajunk vagy más természeti kincsünk, ami a nemzetközi pénzvilágtól független tőkét biztosíthatna, ezt kéne megérteni. Ha megnézed, az oroszok sem boldogultak IMF nélkül. A feltőkésedéshez idő kell. Ők is igyekeztek megőrizni mindig önállóságukat, mégis belátták, hogy szükségük van erre a meggazdagodáshoz. És ha megnézed, mára már ők is befektetőkké váltak.
Arról mélyen hallgat mindenki, hogy országunk vállalatai az első számú befektetők a volt keleti blokkban. Ez ugyan miből lett? A rengeteg felvett hitel fedezte ezt a gazdasági előretörést is. Azt szoktam mondani, hogy amíg mi ruházunk be a környező országokban, amíg van kihelyzett tőkénk másutt, addig nem vagyunk olyan rossz helyzetben, mert nem vagyunk szegények. És jelenleg van kihelyezett tőkénk bőven. Szlovákiának, Romániának vagy Bulgáriának pl nincsen. Ha visszatekersz 10 évet, azt láthatod a napi hírekben, hogy a MOL, az OTP és a Telekomm terjeszkedett folyamatosan.
Az IMF-en keresztül ún. konzorciális hitelek révén az MNB is részt vett más országok, pl Oroszország finanszírozásában. Mit gondolsz, hogy tudott a MOL olajmezőkhöz jutni Szibériában meg más országokban? Megint az adós lekötelezettsége okán, ahol a nagybácsi szava megolajozta a döntést a javunkra. Nem vagyunk a csak adós kategóriában, nem vagyun kutolsók a sorban, erre szeretnék kilyukadni. Ez a valóság.
És helyünket a világgazdaság ranglistáján bizony ez a háttérvonulat szabja meg és ez is az elmúlt 8 év terméke. Mondok valamit. Gyurcsány elment Putyinhoz 2002-ben és 3 hónapon belül visszaadták a világháborban elrabolt nemzeti műkincseinket. Viktorral meg szóba sem állnak. Tehát nem jól csinálja, mert kapcsolatok nélkül nem lehet üzletelni, se kicisben, se nagyban. Vagyis halálra van ítélve ez a politika.
Mindezek fényében mondhatja bárki, hogy milyen szarul gazdákodott az MSZP, de látni kell, hogy az ország hosszútávú érdekeit tekintve elég jó döntéseket hoztak. Egy háború vagy globális gazdasági összeomlás esetén fog kiderülni, hogy mink van.
Úgy értem, ha pénzzé kell tenni vagy kajára, kőolajra kell váltani a tőkét egy szélsőséges helyzetben. De ettől még messze vagyunk.

Mr. Waszabi 2011.04.10. 22:35:37

@különvélemény: az a bank az izlandi embereknek és vállalkozásoknak hitelezett, nem? Vagyis ők vették kölcsön azt a pénzt, amit nem fizettek vissza banknak és az csődbe ment. Akkor mi itt a probléma? Én fizessem ki? Mi is fizetjük a magunkét, ezért vannak extraadók pl.
Nálunk a manyup megtakarítást ugyanilyen okból és szolidaritási elven vette el a kormány, az még igazságtalanabb volt.

Mr. Waszabi 2011.04.10. 22:45:59

@különvélemény: megírtam ezt is a következő hsz-ben. Olvasd el, miért nem lehet nyerő Orbán belterjes gazdaságpolitikája. Verseny van a világgazdaságban és kapcsolatok nélkül nincs pénz, pénz nélkül meg nincs üzlet. Kurva egyszerű. Az, hogy hogyan vakítja a népet, az meg a nép műveletlensége és kényelmessége. Kettőn ál a vásár: van egy marék majom, aki palira akar venni 10 millió embert, és ha a 10 millió hagyja magát, akkor magára vessen.
Majd azt is figyeld meg, milyen pozitív kapcsolatokat épít ki országa érdekében.
Mert ha Mubarak, Hugo Chavez és hasonlók a kapcsolatai, akkor a szentelt víz sem fog segíteni rajtunk, az tuti. Egyébként lefogadom, hogy Kadhafihoz is be volt jelentkezve őkelme, csak arra a találkozóra már nem került sor, a történelem közbe szólt. Putyin mellőzte őt, Berlusconit lecsukják hamarost, szóval madarat tolláról, embert barátjáról. Itt a jövőnk a tét, objektíven, nem az, hogy ki mit tett a múltban, erről nem ártana nem elfeledkezni. Már, ha az a fontos.

Mr. Waszabi 2011.04.10. 22:57:49

@waszabi: bocs, nem 2002-ben volt a műkincs visszaadás, hanem amikor miniszterelnök lett.

különvélemény 2011.04.13. 07:42:03

@waszabi: Szép történet, kár hogy a fele sem igaz, a többi meg csúsztatás.
A MOL és az OTP (a telekomot hagyjuk ki, annak az átjátszása világ szégyene és nem is magyar) sikereinek örülünk, azért azt nem árt nem elfelejteni, hogy az OTP kikből szedte meg magát.
"Nem értelmezhető annak a rendszernek a létjogosultságát megkérdőjelezni, amlyen alapszik életünk."
Ezt meséld az Észak-Koreaiaknak is?
"Mert ezen áll a világgazdaság kb 50 éve."
Nem igaz, a fogyasztási hiteleken áll.
Tök mindegy mennyi lóvét nyomsz egy cégbe, ha nem veszi meg senki a termékét.
Ez egy bazinagy lufi, csak a Goldmanék seggéből nehéz kitekinteni a fehérházban'.
"Ha azt gondolod, hogy Orbán gazdasági szeni"
"Ha azt mondod, nekünk nem kell az az életszínvonal, gazdasági, technológiai és kultúrális fejlődés"
Te kivel beszélgetsz?
"Az IMF-en keresztül ún. konzorciális hitelek révén az MNB is részt vett más országok, pl Oroszország finanszírozásában"
Holnap befizetek 1 dollárt az IMF-be és majd én is részt veszek a világ finanszírozásában.
Oroszországot Putyin rakta rendbe, az olajpénzből, amit ő államosított, és az államadósságra fordította.
Ma tényleg csak a jó kapcsolatok miatt van IMF hitele, mert miért ne, amikor a legutóbbi adat 8%-os eladósodottság volt, amit olvastam.
"Mondok valamit. Gyurcsány elment Putyinhoz 2002-ben és 3 hónapon belül visszaadták a világháborban elrabolt nemzeti műkincseinket."
Remek, és hol van az oroszok adóssága felénk? Te biztos tudod hogy történt annak az elszámolása.
"az ország hosszútávú érdekeit tekintve elég jó döntéseket hoztak"
Részletezd légy oly szíves!

különvélemény 2011.04.13. 07:45:55

@waszabi:
Ez nettó hülyeség.

"manyup megtakarítást"
Tanuld már meg, hogy a kötelező járulékod egy részét magáncégnek utalni NEM MEGTAKARÍTÁS.

"Majd azt is figyeld meg, milyen pozitív kapcsolatokat épít ki országa érdekében."
Ok, megnézem, meglátjuk 3 év múlva.

különvélemény 2011.04.13. 07:55:16

Végezetül

Sok mindenben igazad van, így működik ma a világ.
A gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek, a virtuális pénz egyre koncentrálódik. Még az USA-ban is egyre rosszabb a helyzet az átlag állampolgár szemszögéből.

Biztos profi vagy közgázból, meséld el ez hova vezet.

Sine ira et studio... 2011.04.13. 08:36:27

Egyszerű barom magyar emberként az a véleményem, hogy az ENSZ vizsgálja meg a líbiai válság kérdését, foglalkozzon azzal, hogy Izrael fal mögött tartja a palesztinokat, és azzal, hogy Guantanamóban milyen körülmények között tépkedik a fogva tartottak körmét. Szerintem nincs a BT-nek olyan tagja, amelynek a portája ne lenne tele disznósággal. Szánalmas, ahogy egy újabb Népszövetség kerekedik ebből a szervezetből, aminek mindenre és mindenkire van ideje, a fajsúlyos dolgokat kivéve. Ahol tökösség kéne, ott lapítanak, de a magyar médiatörvény, az aztán nemzetközi jelentőségű dolog.
Bocs, fiúk, lányok, én ebből a hírből nem azt veszem le, hogy Orbánék mekkorát égtek - főleg, hogy a médiatörvény kapcsán derül ki, hogy hány EU-s tagállam törvénye nem eu-konform - hanem, hogy az ENSZ a levelibékák számolgatásával próbálja elnyomni a saját tökehagyottságát.

Mr. Waszabi 2011.04.13. 18:26:05

@különvélemény: szerintem járj utána pár dolognak és gondolkozz, aztán nyilatkozz. Az IMF-ről tényeket írtam, ezeknek Te is utánajárhatsz, nem titkosak. A manyupról dettó. Nem magáncégnek utalták, a magánpénztárak a pénztártagok tulajdonában állnak, kvázi, mint egy részvénytársaságban, ugyanúgy bejáratosak a közgyűlésekre is, mint amott, ugyanúgy szavazati joggal bírnak. Hogy a szolgáltatást ki végzi, az más kérdés, de nagyon szabályozott az egész. Ezek se titkos információk, ennek is utánajárhatsz (PSZÁF oldal). Nem járulékot, hanem tagdíjat fizettek ode az emberek, sajátmaguk öregségére előre, cserébe 25%kal kevesebb nyugdíjat foylósított volna nekik az állam. Tehát nem engedmény, nem előny az államiakkal szemebn, csak egy másfajta nyugdíjkonstrukció. Az eltőzsdézés nyilvánvaló hazugság volt, mert ugyan honnan lenne kifizetendő reálhozam, meg a kb 2800 milliárd, ha eltőzsdézték? Államosítása azért lopás, mert két piaci szereplő között fennálló szerződésbe avatkozott az állam(a pénztár és a tag között) , mint harmadik fél, ez pedig tiltva van az alkotmányban, ha tetszik, ha nem. Az AB hatóköréből azért kellett kivenni a magántulajdonnal kapcsolatos jogkört, mert egyébként a jelenleg érvényes alkotmány tulajdonvédelemről szóló passzusaiba ütközik a kormány államosítási törvénye, ugyanis az a magán és köztulajdont egyenlő mértékben védi. Ez se titkos, utánanézhetsz. Jogbiztonság van? Fenét.
A tényekre lehet idegből vagdalkozni, csak attól még nem lesz igaz.
Korábban említettem, hogy szerintem is ki kell várni a mandátum végét, meglátjuk hova jutunk.
Arról viszont nehezen győzöl meg, hogy bízzak egy olyan kormányban, amelyik egy piacgazdaságon alapuló országban eltávolítja tulajdonvédelméhez való jogot a "korszerű" alkotmánytervezetből. Csak a vak nem látja, mire megy ki a játék.
Fél éve még röhögtünk a békekölcsönön, most meg itt van Matolcsy szájából.
Már nem csodálkozom semmin.

Mr. Waszabi 2011.04.13. 19:03:15

@különvélemény: szeretnék én olyan életszínvonalon élni itt képzett szakemberként, vezetőként, mint ott egy átlag gyári szakmunkás, óránként $20-$40-ért, hogy az alját említsem. De az még messze van, ahogy látom.

Mr. Waszabi 2011.04.13. 19:06:37

@waszabi: bocs, helyesbítek, a harmadik fél beavatkozása kétoldalú szerződésbe a Polgári Törvénykönyben van tiltva. Most is. Vannak még joghézagok.

különvélemény 2011.04.14. 21:34:04

@waszabi: "Nem magáncégnek utalták, a magánpénztárak a pénztártagok tulajdonában állnak, kvázi, mint egy részvénytársaságban, ugyanúgy bejáratosak a közgyűlésekre is, mint amott, ugyanúgy szavazati joggal bírnak."

Jajj, ez akkora überkapitalistalenézőshülyevagyfiamduma, amit már rég hallottam.
Köszi, felvidítottad az estémet. :D (20 ezer fős taggyűlés) LOL

"Az eltőzsdézés nyilvánvaló hazugság volt, mert ugyan honnan lenne kifizetendő reálhozam"
Majd nyilatkozom, amint megjön a párom reálhozama, mert ugyebár nekem akkor is volt annyi eszem, hogy nem adom a pénzem magánba, max önkéntesbe, de abba sem igazán, mert be tudom én is fektetni a pénzt, ha akarom, mondjuk aranyba, ami óvodás módszer, de tutira jobb, mint a mnyp.

" Nem járulékot, hanem tagdíjat fizettek ode az emberek"
Bocsi, de hazudsz, a kötelező járulékodat a bankárkormány tagdíjjá formálta.

"mert ugyan honnan lenne kifizetendő reálhozam, meg a kb 2800 milliárd"
Szép vakítás, ne mossuk össze.
Reálhozam majd akkor lesz, ha kimutatják. Tudsz valamit?
A 2800 milliárd meg abból, hogy befizették.
Nem tapsolhatták el, mert nem volt értelme, nézz körül az USA-ban, mennyit buktak egyes pénztártagok a jó öreg kapitalizmusnak köszönhetően.

"Tehát nem engedmény, nem előny az államiakkal szemebn, csak egy másfajta nyugdíjkonstrukció."
Tökéletesen egyetértek, csak ne nevezd MEGTAKARÍTÁSNAK, mert rögtön egybemoslak a maszopos csőcselékkel. (bár nyilván erre magasról teszel)

"magán és köztulajdont egyenlő mértékben védi."
Hunvaldot ismered? :P

"Államosítása azért lopás, mert két piaci szereplő között fennálló szerződésbe avatkozott az állam"
A kötelezőbe neked jogilag hogy fér bele a piaci szereplő? Ezt légy oly szíves fejtsd ki. Hogy egyeztethető össze a PIACI a KÖTELEZŐvel?

"Korábban említettem, hogy szerintem is ki kell várni a mandátum végét, meglátjuk hova jutunk."
Köszönöm! (fejbólintás/meghajlás)

A többit inkább hagyjuk.

különvélemény 2011.04.14. 21:35:45

@waszabi:
Vannak különbségek, de én sokkal inkább lennék Svéd/Norvég/Dán állampolgár, mint USA, ezt egy kis agyalással te is beláthatod.

különvélemény 2011.04.14. 21:40:00

@waszabi:
Mitől kétoldalú egy olyan szerződés, aminél az egyik fél kötelezi a másik felet, hogy találjon egy harmadikat, akivel szerződést kell kössön?

A filozófia, vagy a logika órákról maradtál ki, vagy mindkettőről?

Mr. Waszabi 2011.04.14. 22:58:37

@különvélemény: tényeket írtam, amelyeket lellenőrizhetsz, egy szó sem hazugság azok közül. Ennek ellenére csak vagdalkozol és alap nélkül, idegből hazugnak nevezel, bizonygatván az igazadat. Nem tudsz korrektül vitatkozni. Ez van.
A manyup megtakarítása volt minden embernek, akkor is, ha kötelező volt abban a konstrukcióban részt venni. Attól még legitim, privát nyugdíjelőtakarékosság volt.
Cserébe 75% állami nyugdíjat kaptak volna a manyup tagok, illetve kapnak is, mivel hogy a korkedvezményesek, rokkantak részére már megkezdődött a folyósítás.
Nevetséges, hogy igazolni próbálod a kormány rabló politikáját, mert nem a manyuppal volt a gond, csak azt a vagyont gondolták lesőre legfájdalommentesebben elvenni, mivel a tagok többsége ahhoz még nem juthatott volna hozzá, tehát éhen is halhatott volna, hiába van megtakarítása. Ez a jelenelgio kormány fifikája. A gond az, hogy aki megindul ezen a lejtőn, az nem tud megállni rajta. Argentínában először a manyup vagyont államosították , uyganezzel a módszerrel, majd amikor a pénz elfogyott, a bankszámlákon levő pénzeket is einstandolták. Ennyit arról, hogy Orbán miféle új gazdaságpolitikát talált fel - ezt diktatúrának hívják normális helyeken.
Ha Orbánék nem ellopni, hanem csak elkölcsönözni akarták volna a manyup pénzt nemzetgazdasági okból(ami normális lépés lett volna), akkor államkölcsönkötvény ellenében vették volna kölcsön, mondjuk 15-20 évre, rendesen , szerződéssel, meghagyva a jogot az egyéni döntésre. De ez fel sem merült. Itt világlik ki, hogy közük nincs a demokráciához, nem tisztelik a magán tulajdont, sem az emebrek jogait. És ezért fontos, hogy az új alkotmányból is kimaradt a magán tulajdon védelme, valamint az alkotmánybírósághoz sem fordulhat ezzel kapcsolatban senki sem. Figyelem, ez a védelem nem illet meg akkor sem, ha 1 év múlva a bankszámládat nyúlják le. Nem lesz hova fordulnod.
Érted-e már, hogy minek örülsz most annyira? Átbasztak, nem kicsit, és még tapsoltál is hozzá. Nem figyelted a kezét, amíg keverte a lapokat. Az új alkotmány jogerőre emelkedése után gyakorlatilag csak azt nem vesznek el, amit nem akarnak.

Mr. Waszabi 2011.04.14. 23:05:24

@különvélemény: speciel egy csomó ember önként választotta, de ez elkerülte figyelmedet. A pályakezdőknek volt kötelező. Másfelől akiket köteleztek, miért is nem fordultak bírósághoz, alkotmánybírósághoz, amig lehetett? Minden évben megkapták az egyenlegértesítőjüket a pénztáruktól, ahol fel volt tüntetve, mennyit fiadzott a befizetett tagdíja. Tehát, ha nem voltak eláégedettek, akkor megtehették volna. MOst meg senki nem tehet semmit, mert elvették a jogérvényesítés lehetőségét. Szép megoldás.
A kormány beismerte az elmult 2 hónapban, hogy már 2020-bansem fog tudni nyugdíjat fizetni az állam. Mikor hazudtak tehát? Decemberben vagy most? Nevetséges, siralmas.

Mr. Waszabi 2011.04.14. 23:12:26

@különvélemény: odamész, ahová csak akarsz, szabad vagy. De ha kérhetem, ne akard megmondani nekem, hova menjek, mit tegyek, mit gondoljak, mi lesz a jó nekem, mert én se mondtam Neked. Csak tényekre hívtam fel a figyelmet, a gondolkodás szabadságát meghagytam mindenkinek. Ezt viszont várom, ez a minimum. A magam részéről unom már ezt a szpícset, meg a stílusodat, úgyhogy a legjobbakat kívánom. Attól még nem lesz igazad, hogy hülyézel meg hazugozol izomból, ez az óvodások szintje.

különvélemény 2011.04.15. 08:07:12

@waszabi: " bizonygatván az igazadat"
Nem bizonygatok én semmit, csak rámutatok, hogy szerintem hol csúsztatsz. (ez jobb szó?)

Az, hogy te ekkorákat kamuzol (kvázi, mint egy részvénytársaságban, ugyanúgy bejáratosak a közgyűlésekre is) késztetett arra, hogy stílust váltsak, de ilyenkor mindig jön a stílusfikázás.

Ez az általános eszköztára a hozzád hasonlóknak, csúsztatás, csúsztatás hátán.

különvélemény 2011.04.15. 08:52:14

@waszabi:
Akkor váltsunk megint stílust.

"A manyup megtakarítása volt minden embernek"
Vegyél elő egy értelmező szótárt.
"Cserébe 75% állami nyugdíjat kaptak volna a manyup tagok"
Persze, mert annyit fizettek az államiba.
"Nevetséges, hogy igazolni próbálod a kormány rabló politikáját"
HAZUDSZ, nem helyeseltem a manyup átvezetését az államkasszába, csak a megtakarítást cáfoltam.
"mert nem a manyuppal volt a gond"
De, mert kötelező volt és az államnak fizetendőből vonták el azt a részt.
"Argentínában először a manyup vagyont államosították"
citation needed
"És ezért fontos, hogy az új alkotmányból is kimaradt a magán tulajdon védelme"
HAZUDSZ
Régi: "13. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a tulajdonhoz való jogot.
(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet."
Új: "XII. Cikk
(1) Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelősséggel jár.
(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben meghatározott esetben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet."
"A kormány beismerte az elmult 2 hónapban, hogy már 2020-bansem fog tudni nyugdíjat fizetni az állam."
Mint ahogy a legtöbb EU-s ország sem fog tudni.
"ne akard megmondani nekem, hova menjek"
HAZUDSZ ilyet nem mondtam.
"Tehát, ha nem voltak eláégedettek, akkor megtehették volna."
Minek, az államiról semmit sem kaptak, honnan tudja szerencsétlen mi a jó "hozam"?
Hiába nyomod ezt a dumát, én soha sem helyeseltem a manyup pénz lenyúlását, mint ahogy a manyupot sem, de ezt a véresszájú ellopták a megtakarításom maszop dumát igenis árnyalni fogom.
Az egyik kormány neked adta az adód/járulékod egy részét, a másik meg visszavette. Nem igazán törvényes és elegáns megoldás, de a tény az tény marad, azt a pénzt az államkasszából adták neked.

Mr. Waszabi 2011.04.15. 19:46:21

@különvélemény: A tények nem attól tények, hogy ki mondja, hanem attól függetlenül létező objektív valóság. Még akkor is léteznek, ha nem mondom ki. Érted?
Az általad kifogásolt témákban a tényeket írtam, ráadásul elég korrektül. Nem fogom tételesen újra leírni azért, mert Te összekevered, helyettesíted azokat a "mit szeretnél hinni a valóságról" típusú saját gondolataiddal. Nem vagyok korrepetáló tanár, ingyen meg pláne nem.
Te vaslogikával a "hazudsz", "csúsztatsz" és ""hiába nyomod a dumát" érveléssel lesöpörted a tényeket, de nem tettél mögé más tényeket, amikről meggyőződhetnék, ne adj Isten fejlődhetne a logikám.

Azért egy gondolat erejéig még hagyom magam elragdtatni.

"(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben meghatározott esetben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet."
Az egész manyup létrehozást az indokolta 97-ben, hogy egyre kevesebb fedezet folyt be a nyugdíjalapba, amiből az emelkedő életkor és nyugdíjösszegek miatt növekvő kiadásokat a járulékrendszer nem fedezte már akkor sem. Ezért előtakarékosság a manyup és azért volt kötelező, hogy a felelőtlen embereknek is legyen nyugdíjuk, ne akkor tartsák a markukat az államnál, amikor majd öregek lesznek. A manyupokba befizetett összegek 90%-át 1997 és 2008 között csak magyar állampapírba fektethették a pénztárak, tehát oda volt adva kölcsönbe állambácsinak mindvégig.
Az állampapírok alacsony hozama miatt volt alacsony a tagok hozama, ezért csökkentették az állampapírok kötelező arányát 60%-ra 2008-ban.
Tehát ez a pénz eddig sem hiányzott az államkasszából, ott volt, el is költötték. Tovább megyek: Viktorék is költötték már 1998 és 2002 között, tehát a manyup korszak 1/3-ában ők is élvezték előnyeit állami oldalon.
Nehezen hihető, hogy ha jó volt az államnak 14 évig, a tagoknak is gyarapodott a pénzük (mert mit is fizetnek ki reálhozamként a visszalépőknek, ha eltőzsdézték a pénztárak és veszteségesek voltak?), akkor atgoknak nem lett volna jó, ha nyugdíjba mennek. Ősztől ment az ígérgetés, hogy az állam garantálja a nyugdíjakat, lépjenek vissz aaz emberek. Aztán februárban, amikor lejárt a nyilatkozati határidő, eljött Matolcsy és közölte, hogy 80eFt-ben limitálni fogják az állami nyugdíjakat?
Ezt én úgy értelmezem, hogy átbasznak.

különvélemény 2011.04.16. 22:32:00

@waszabi:
Hagyjuk, jó éjt. :)
Jó volt veled beszélgetni, bár szigorúan csak szerintem, de egy kicsit bigott vagy a pénzügyi dolgokban.
Javasolnám megnézésre:
www.imdb.com/title/tt1166827/ IMDB:8.5
www.imdb.com/title/tt1332128/ IMDB: 8.6
www.imdb.com/title/tt1781069/ IMDB: 8.5
www.imdb.com/title/tt1645089/ IMDB: 8.2 Won Oscar

De persze te vagy az über gyerek, ezek meg mind idióták, mert a pénzügyi szektor már csak ilyen.
Nincs virtuális pénz, nincs kizsákmányolás, nincs válság, nincs spekuláció, nincs egyenlőtlenség, nincs semmi.
Minden IMF buzulásban szenvedő überkapitalista ezt beszéli be magának.
Azután jött a guillotine.

whiterose 2011.04.25. 08:21:46

Dél-Afrikai Oroszlánvádász Szövetség nem vizsgálja a médiatörvényt?
süti beállítások módosítása