Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Senkit nem érdekel az alkotmányozás

2011.03.25. 11:14 | balközép | 3 komment

Címkék: fidesz alkotmány alkotmányozás

Ami most készül a parlamentben az nem alkotmány, hisz az alkotmány körül kell lenni egy fajta demokratikus pátosznak valami többnek mint pusztán egy politikai törvény körül. Azt készségesen elismerem, hogy törvényt alkotni joga van a parlamentnek. Éppen ezért amit most gyártanak az nem más, mint alaptörvény, ami nem alkotmány.

De ez az alaptörvény is elég szánalmas módon készül. Nem elég, hogy a Fidesz vagy a kormány nem volt képes az ellenzéket rábírni arra, hogy ebben részt vegyen, de még a saját képviselőik is roppant foghíjasan töltötték fel a Fidesz és a KDNP padsorait.

Na jó, ha már annyira csőlátású egy pártszövetség (igen a Fidesz), hogy még a sajátjait sem képes motiválttá tenni az alkotmányozásban, akkor legalább legyen kreatív. Az üres padsorokból egy kis ültetős trükkel a TV kamerái számára szépen telet és munkára éhes politikusokkal teli látványt lehet elérni. Igen ez csak a látvány. Ha tetszik egy fajta népámítás.

De hát a valóság másképpen festett: a fideszes és KDNP-s honatyák és honanyák közül többen is folyton a köré a felszólaló köré ültek, akit a kamerák éppen mutattak. Így volt olyan, akit a nézők 3-4 különböző szektorban, más-más székeken ülve is láthattak, amint a szónok mellett egyetértően bólogat- számol be a Blikk

Az is kiderült az írásból, hogy A parlamenti „üléshalmozó" bajnoki címéért nagyon szoros verseny folyt. A legszorgalmasabbak a kereszténydemokraták voltak. Közülük lelkiismeretesen ingázott a székek között Vejkey Imre, Puskás Tivadar, de nem esett le az aranygyűrű Hoffmann Rózsa államtitkárnak az ujjáról sem, ha egy kis „társadalmi munkáról" volt szó. A pálmát azonban vélhetően Kontur Pál (Fidesz) vitte el, aki órákon át kötelességtudóan bolyongott a padsorok között.

Persze a mosolyra fakadt vagy épp a nevetéstől lábát csapkodó kedves olvasó megnyugodhat erre is van magyarázata a fideszes képviselő bácsiknak: Nagyon nehéz ország-világ előtt beszélni, és jólesik az embernek, ha így buzdítják a társai. A pofám meg csendben leszakad.

Az MSZP (meg az LMP) nem vesz részt ebben a bohóckodásban. Talán slusszpoén, hogy az MSZP által ez időre szervezett kazincbarcikai részországgyűlésen több parlamenti képviselő vett részt, mint a parlamentben az alaptörvény vitáján.

Nos kedves Viktor, nos kedves Fidesz! Hát ez az amin el kellene egy picit gondolkozni, hogy a fenébe is képes integrálni az általatok éppen kreálódó kotmány a magyar nemzetet? Nem veszitek észre, hogy ez az egész nem méltó Magyarország 1000 a köztársaság 20 éves múltjához? Nem sül az arcotokon a bőr, hogy ennyire vagytok képesek? Az MSZP arra a minimumra képes, hogy a képviselőit rávegye a munkára… Pedig nekik nincsenek is új rendszert építő szándékaik.

Azt hiszem egy javaslat akkor bukik meg, ha már azokat sem érdekli akik csinálják. A Fidesz pártalkotmánya már a fideszes képviselőket sem érdekli. Különben mi fontosabb dolga lehetne több száz kormánypárti fideszes képviselőnek amikor a pártja vagy is szerintük a nemzet számára fontos alkotmány tervezet vitája megy a parlamentben? Még most sem késő befejezni!
 

· 4 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr592770382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hass, alkoss, olvass! 2011.03.29. 13:59:26

Na idefigyejjé, te orbánviktor. Mánmegin. Te tényleg, komolyan unlak. Tudod, az a bajom veled, hogy már megint csak gyön kifele más rendes ember kétharmad testének is kevés testedből a helytelenség, és sajnos már megint azon az egyik felső lukon...

Trackback: Fellegibeszerzés váltja a közbeszerzést 2011.03.27. 16:54:35

  A Kormány 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelete a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről 1.     § (1) A Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek, az azok vagyonkez...

Trackback: Szijjártó Péter iszik vagy drogozik? 2011.03.26. 15:08:19

  Mert, az világosan látszik, hogy nincs a tudatánál. Miből gondolom? Nos, az MTV „Az este” című műsorában március 22-én arra a kérdésre, hogy mit szól az április 9-re tervezett szakszervezeti tüntetéshez Szijjártó Egybites Péter ...

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.25. 14:45:11

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilike13 2011.03.25. 13:10:06

Ettől kezdve pedig egyetlen szavuk sem lehet az elvi és morális okokból távollévő ellenzéki képviselőkkel kapcsolatban. Arról nem is szólva, hogy amennyit nyolc év alatt nem voltak jelen,meg kivonultak, azt nehéz lenne felülmúlni. Úgyhogy csak maradjanak szépen csendben, és ne beszéljenek kötelességekről, választókról:hol vannak a fideszes képviselők? Napoznak a rakparton? Hölgyismerősüket látogatják? Moziban ülnek? Plázáznak?

anonymand 2011.03.25. 19:01:11

@lilike13:

Tisztelt lilike13!

Aki éppen távol vannak, azok magolják a szöveget, amit majd elő kell adniuk.
Bevezetőt: milyen aljas és mocskos dolog, hogy asszisztencia nélkül kell komédiázniuk
Tárgyalást: a zemberek akaratának megfelelően törnek-zúznak a demokrácia porcelánboltjában
Befejezést: a jövőbe mutató, soha nem látott, mintaértékű, stb.

Tehát: ne zörögj, mert még elvétik....

Tisztelettel:
anonymand

azapistagyerek (törölt) 2011.03.25. 22:34:03

Úgy beszélünk erről az egészről, mintha egy normális országról lenne szó. Emiatt fog csökkenni a Fidesz népszerűsége? Nem. Átmegy az alaptörvény-tervezet(?!?) a Parlamenten? Igen.
A gazdasági/erkölcsi/morális lejtmenet ettől függetlenül sem áll meg. Paraszt ország paraszt parlamentje.
süti beállítások módosítása