Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Most magyar diákok segítenek a katasztrófa sújtotta Japánnak

2011.03.24. 06:40 | balközép | 2 komment

Címkék: katasztrófa japán egyetem cunami önkéntesség

Talán sokunk emlékszik még, hogy a vörösiszap-ömlés károsultjainak megsegítésére a japán oszakai egyetem magyar szakos hallgatói gyűjtést szerveztek. A Youtube-ra feltett kedves kis videóüzenetük bejárta az egész magyar médiát.

Oszaka: Japán diákok gyűjtenek a kolontáriaknak

Azonban a hírek most Japánról szólnak. Őszintén szólva engem személy szerint is sokkolt az a katasztrófahullám, ami az ázsiai szigetországot sújtotta. Egy korábbi írásomban írtam is, egy nagyon erős földrengés önmagában is szörnyű. Egy cunami önmagában is hatalmas károkat tudod okozni. Egy atomreaktor baleset önmagában is hosszú időre megpecsélheti akár egy ország jövőjét. A három együtt szerintem maga a nagybetűs tragédia.

Szerencsére a szolidaritás érzése nem csak a japán diákokban van meg. Ennek ma délután lehettem saját szem- és fültanúja az Astoria metró aluljáróban. Rohanós típus vagyok. Először el is sétáltam az utcai performance mellett. Azonban félszemmel bevillant az egyik transzparensen olvasható: a Japán diákok is segítettek nekünk!

Budapest: magyar diákok gyűjtenek a japánoknak

Közelebb lépek egy picit, nem kellett olyan nagy bátorságot vennem mert egy csinos hölgykoszorú önkénteskedett szabadidejében. Kérdeznem sem nagyon kellett, meséltek nekem miért vannak itt. A Károli Gáspár Református Egyetem Japán szakos első éves hallgatói vagyunk. Amikor az Indexen olvastuk mi történt Japánban azonnal tudtuk, tennünk kell valamit. Így önkéntes gyűjtésbe kezdtünk az egyetemeken forgalmasabb köztereken - mesélik.

Közben megérkezik a főszervező leányzó is (aki nincs a képen). Újságolja a többieknek: van már bankszámlaszám is, így aki esetleg utalni szeretne, most már tud. Gondoltam itt a remek alkalom, hogy feltárjak egy-két kulisszatitkot? Csak ti szerveztek ilyen gyűjtéseket vagy más egyetemek hallgatói is? Egyáltalán van máshol is japán szak? Persze. Sőt időközben felvettük a kapcsolatot az ELTE japán szakos hallgatóival is, bár ők nem ilyen módon, de igyekeznek segíteni. Mi minden délután kint vagyunk valamilyen helyszínen. Aki szeretne csatlakozni pár száz forinttal az akciónkhoz az elhozhatja személyesen nekünk az adományát. Minden délután máshol vagyunk, ezért az akciónak létrehoztunk egy Facebook oldalt, igazából azért, hogy tudják az emberek éppen hol vagyunk. Nem csináltunk még sose ilyet, de lelkesek vagyunk és nagyon sok biztató szót kapunk, meg az összeg is szépen gyűlik.

A Károlyi Gáspár Református Egyetem Japán Szakos diákjai a központi gyűjtéshez csatlakozva, a következő bankszámlaszámra várják, illetve javasolják az esetleges adományokat utalni:

MJBT-Magyar-Japán Baráti Társaság

OTP bank
11705008-20498353-00000000
közlemény: japán földrengés

Természetes volt számomra hogy a perselyük bedobok én is. Az adományomért cserébe egy jópofa ajándékot kaptam: egy igazi origamit. Egy darumadarat, melyet a szárnyainál fogva össze lehet hajtani be lehet tenni, a pénztárcába és még ráadásul szerencsét is hoz. Persze ezt is a ők készítették saját kezükkel. Még erre is gondoltak. Azt hiszem nagyon összetették és nagyon szép kezdeményezés. Bevallom derekasan jó ilyet látni és jó volna ha lenne minél több ilyen kis közösségi önkéntes akció. Szóval hajrá Károlis japán szakos lányok!
 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr212766404

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - A NAGY HULLÁM 2011.03.27. 11:06:06

HAGYMALEVELEK Kedves Öcsémuram! Hogy rosszabbnál rosszabb híreket hallani a Felkelő Nap Országából, sokat gondolok Kedre. Reménylem, nem éppen arra vette útját, hol Magna Materünk, a Nagy Természet megúnván fiai hetvenkedését, egyetlen vállrándítással...

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.24. 19:04:59

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts 2011.03.24. 23:49:52

Az első értelmes poszt ezen a blogon.

sóhegy049 2011.03.25. 23:37:32

@Hilts:
Értelmes dolgokról lehet értelmeset és jót írni.
Értelmetlen és demagóg dolgokról meg sokkal többet?
Utóbbiért tesz a kormányunk is. :-)
süti beállítások módosítása