Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az EU a médiatörvényről: nem elég, még nem elég! (+videó)

2011.03.11. 09:03 | Brendel Mátyás | 46 komment

Címkék: eu orbán viktor sajtószabadság médiatörvény

Nem elég - Igazságért!
- Küzdj azok igazáért,
kiké a szabadság rég,
csak nem látják még,
hogy nem elég!
Még nem elég!

Váci Mihály

Az EU-parlamentbe különböző frakciók határozatot nyújtottak be; amely továbbra is elutasítja a médiatörvényt. Tegnap meglepő módon elfogadták, még a néppártból is átszavaztak. Hogy ennek mi a következménye, az kérdés. Hogy ez megoldja-e a problémát, nem tudom.

***

Nehéz volna ma pontosan megítélni a médiatörvény jelenlegi állapotát, megítélését és jövőjét. No nem mintha az én véleményem, vagy a "mi" véleményünk ne volna egyértelmű: a médiatörvénynek "mennie kell", a médiatörvény nem jó, rossz, elfogadhatatlan. A módosítások után is.

Orbán Viktor azonban amikor tulajdonképpen megalázkodott és visszavonult, amikor Kroes ott őrködött felette a karzatról magyar Parlamentben a szavazáson, akkor ezzel az áldozattal viszonylag sokat ért el kommunikációs szinten. Miután elkönyvelte a presztízsveszteséget, azt el tudta érni, hogy bizonyos körök azt higgyék, ennyi elég, akkor most minden rendben van, az EU megvédett minket, és most már minden jó lesz. Orbán most lobogtathatja az EU pecsétjét a médiatörvényen. Legalábbis azoknak, akik bevették, hogy az egy végleges pecsét volt. Hogy ennyi elég. De nem volt az, és nem, nem elég!

Az EU-t tekintve van két szélsőséges vélemény szerte a világon, és különösen Magyarországon. Az egyik szerint az EU úgy sem törődik semmivel, az EU az ellenségünk, az EU-ban nem szabad megbízni, ne számítsunk rá, lépjünk ki, szabaduljunk meg tőle. A másik szélsőség inkább csak hallgatólagosan van jelen, amikor emberek azt hiszik, az EU majd mindentől megvéd, nem lehet itt diktatúra.

A valóság az, hogy az EU bizonyos védelmet jelent, akármit nem enged meg, de ha csak rá bízzuk magunkat, akkor ugyanolyan rosszul döntünk, mint azok, akik állam-bácsitól várnak mindent. Ahogy állam-bácsi nem szerető szülő, nem ad meg mindent, úgy szuperállam-bácsi még kevésbé. Elég tehát rábízni magunkat a szuperállam-bácsira?! Nem, nem elég!

Szuperállam-bácsi ugyanis még inkább érdek-vezérelt. A Kroes bizottság változtatási javaslatai nem annyira a magyar demokráciát védték, mint a külföldi érdekeket. Persze számunkra az egy kicsit jó dolog, ha legalább az erős, külföldi média beteheti a lábát az országba, és Orbán Viktor nem vághatja rájuk az ajtót. De azért ez még édeskevés a magyar sajtószabadsághoz. Ez még nem elég!

A baj az, hogy akkor most azok, akik elkönyvelték, hogy vége, az EU megvédett minket, azok elpunnyadnak. Elpunnyadnak vagy azért, mert azt hiszik, az EU elintézte a dolgot, vagy azért, mert azt hiszik, hogy az EU többre nem vehető rá. Félő, hogy a tüntetések megritkulnak, ahogy már a legutolsón is valamivel kevesebben voltak kint.

Pedig ahogy olvashatjuk, az EBESZ sincs még megelégedve a változtatásokkal, szerintük is több kell, mert még mindig vissza lehet élni a törvénnyel. Vagy pedig idézzük csak fel, mit is mondott például Martin Schultz azon a bizonyos plenáris ülésen?

" Ezzel a kétharmados többséggel úgy ültette tele a médiatanácsot, hogy csak az ön pártjának, a kormányának a tagjai vagy közelállók legyenek a tanács tagjai. Ez azt jelenti, hogy egy egyoldalúan feltöltött médiatanács ellenőrzi, mi a kiegyensúlyozott tájékoztatás. Ez egy európai jogállamban nem megy. A demokráciában Elnök Úr, a média ellenőrzi a hatalmat. Ez a törvény azt hozza magával, hogy a hatalom ellenőrzi a médiát. És ez egy jogállamban nem megy, és ezért aggódunk mi európaiak ennyire emiatt a törvény miatt."

Történt-e ebben az ügyben azóta változtatás? Nem, nem történt. Leülhetünk tehát most már, hogy minden el van intézve? A fenét ülhetünk le! Elég az, amit eddig elértünk?! Nem, nem elég!

Martin Schultz sem ült le (mármint a fizikai értelmen túl). És Cohn-Bendit sem ült le. A médiatörvényt kritizáló EU-parlamenti frakciók továbbra is elégedetlenek, és pontosan látják, hogy még nincs vége: Orbán csak egy kis koncot, mondjuk disznósajtot dobott be az EU-nak, a médiatörvény fontosabb disznóságait megtartotta.

Az EU-frakciók tehát határozatot nyújtottak be; amelyet meglepő módon elfogadtak, még a néppártból is átszavaztak. Az EU még mindig elítéli Orbán médiatörvényét. Hogy ennek mi a következménye, az kérdés. Hogy ez megoldja-e a problémát, nem tudom.

Nincs tehát még lejátszva a történet. Lehet, hogy az EU megment minket, de valószínű, hogy ha egyáltalán, akkor csak később, talán túl későn. És lehet, hogy egyáltalán nem fog most már mozdulni. A magunk kezébe kell venni az ügyet, nekünk kell kimenni a térre!

A minap Montmorency-ben jártam, Jean Jacques Rousseau múzeumában. A vitrinben a "Társadalmi szerződés" és más művek mellett ott szerepelt egy dokumentum, amelyben a francia király és a parlament cenzurára ítéli Rousseau művét, az "Emil nevelését". Nem feltétlenül rajongok Rousseau-ért, de például annál inkább Diderot-ért, aki akkoriban ugyanígy járt: könyveit sorra cenzúrázták, és eleve csak Amsterdamban vagy Genfben adhatta ki őket. Maga pedig Vincennes börtönében raboskodott.

De 2011.03.06.rousseau_ecouen

Emberek, lehet, hogy már azt gondoltuk, ezek régmúlt korok, soha nem térhetnek már vissza. Lehet, hogy megmosolyogtató, ha valaki börtönt, cenzúrát, a sötét középkor visszatértét vizionálja. De azért én inkább kimennék a térre, biztos, ami biztos, elűzni azokat a baljós árnyakat.

Lehet, hogy valaki azt mondja, hogy amit a felvilágosodásban, a magyarok konkrétan 1848-ban tettek a középkor elűzéséért, az elég. De nem, emberek, nem elég! Még nem elég!

Egymillióan a Szabad sajtó útján! – Tüntetés a sajtószabadságért 3

2011 március 15, 16 óra. sajtoszabadsagert.blog.hu/

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr202725567

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öngyilkosság 2011.03.12. 09:20:07

Az Öngyilkosság az a jelenség, mikor egy adott személy önmaga által vet véget életének. Az öngyilkosság lehet gyors és lassú. Gyors öngyilkosság például az, ha leugrunk egy száz méter mély szakadék széléről. Lassú öngyilkosság például az alkoholizmus v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaffel 2011.03.11. 22:33:08

dehogynem elég..meg belőletek is elég. vicc ez az egész bohóckodás.

Anti Anyag (törölt) 2011.03.11. 22:36:54

Persze menjetek. Mivel végre demokrácia van, benneteket elverni sem fognak, főleg nem úgy, hogy "spontán" rátok hajtják a rendőrök a saját provokátoraik által feltüzelt kis csoportot kb. 3 kilométerről.

Megdobbent 2011.03.11. 23:14:02

Ohoho az elso ket droid :)
Szervusztok agyasok, na lassuk akkor sorjaban:

@God hates us all by Hank Moody: Ez neked bohockodas baratom. Nos, nekunk nem. Nem akarom a szar orbanista faszsagokat hallgatni kotelezoen es nem akarom, hogy aki mast ir, az alkalmasint az allasat vagy a kiadojat veszitse. Ez egyetlen letformanak sem eleg. neked igen, te oromkodjel tovabb a 400 ft-os cukroddal es benzineddel, ez a te sarad.

@Anti Anyag: Legjobb tudomasom szerint a rendorok igyekeztek a csurhet a faszkalapoktol elvalasztani, de kifejezetten egymasra toltak a ket derek epelmeju tomeget a bekesebbek kozott elvegyult sotetebb provokatorok. Ezt telefonbeszelgetesek igazoljak, a rendoroket pedig radioforgalmazasok. De szarjal ra, biztos volt meg az is, hogy a rendorokre molotovkoktelt dobo derek sracok esetleg kaptak gumilovedeket. Amerikaban golyot kaptak volna legnagyobb oromunkre.

Najo, megtettem 2 droidot, mara ennyi a joszolgalatbol :)

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.03.11. 23:21:39

"megoldja-e a problémát" - tűnődik a posztoló. Gyerek, szabadna végre hallani magát a problémát? Nem mondhatod azt, amit akarsz, vagy mi a franc van?

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.03.11. 23:22:44

@Megdobbent: milyen jelét látod a diktatúrának és a sajtót fenyegető veszedelemnek? Ja, semmilyet, csak vauvau? :(

Flúgatlan 2011.03.11. 23:32:04

Az EU menjen a sunnyogóba. Maguk sem tudják, mit is akarnak.

De médiaügyben pláne nem érdekel, mit mondanak. Náluk talán minden rendben van? Ja, a felszínen igen, a "liberális" szemlélet eluralt mindent és ezt jónak veszik. Valójában azonban a kontrollálatlan média az emberek elhülyítésének hatékony eszközeként működik.

Az az elv, hogy "A demokráciában Elnök Úr, a média ellenőrzi a hatalmat." félelmetesen hamis. Miért? A média mi a fészkes nyavalya, hogy az a hatalom felett áll? Nincs olyan, hogy "média ellenőriz": a média nem egy mesterséges intelligencia, hanem emberek állnak mögötte. Azaz: a média mögött álló emberek ellenőrzik a hatalmat? Őket meg ki választotta meg? Én nem! Azt se tudom, kik azok.

Azt elfogadom, hogy a hatalom ne korlátozza az ellenzéki vélemények szabad közlését. De itt nem erről van szó, ezt a médiatörvény sem tiltja. De hogy szigorúbbra kell fogni a gyeplőt pl. a hír és a kommentár szétválasztásában vagy az erőszakos tartalmak kiszűrésében, az biztos. És a fene nagy szabadságpártiak ezekért sírnak látványosan.

A lényeg: a "média" ne ellenőrizzen semmit! Írja meg a politikai véleményét bárki, de ne nevezzük a médiát egy politika feletti valaminek, mert akkor a médiát irányító embereknek adjuk át a hatalmat.

Andrej73 2011.03.11. 23:35:24

mi ez a siránkozás? nem elég, nem elég... :)

parrararam! 2011.03.12. 00:01:21

@Megdobbent: Ilyenkor annyira büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy hatalmú ember áll hazánk élén, aki így képes a világpiaci folyamatokat mozgatni, hogy neked 400 Ft legyen a cukor.

Fantasztikus egy korban élünk (:

Lucky Larry Silverstein 2011.03.12. 00:32:58

Szerintem nem a médiakérdés a haza legfontosabb problémája, de gumicsontnak kiváló.

Azt, hogy egy kiemelkedően erős párt a médiát is a maga képére akarja formálni, nem hiszem, hogy a határon innen és túl bárkit(aki nem mübalhézni akar) meglep. A komcsik alatt 3/3os volt a média is. Most mehetnek sivalkodni Brüsszelbe, de a frenetikus demagógiájuk kevéssé hatékony így orosz tankok hiányában.

A magyar, elég liberális beállítottságú médiabusiness-re és a rajongóik egy részére pedig ráfér a kiadós agymosás...:))

tobias2 2011.03.12. 03:38:31

@Flúgatlan: "Az az elv, hogy "A demokráciában Elnök Úr, a média ellenőrzi a hatalmat." félelmetesen hamis. Miért? A média mi a fészkes nyavalya, hogy az a hatalom felett áll? Nincs olyan, hogy "média ellenőriz": a média nem egy mesterséges intelligencia, hanem emberek állnak mögötte. Azaz: a média mögött álló emberek ellenőrzik a hatalmat? Őket meg ki választotta meg? Én nem! Azt se tudom, kik azok."

Végre valaki kimondja az igazat!

A "média" egy írástudatlan, slendrián banda, a politika és a pénzvilág láncos kutyája. Ellenőrizetlenül hagyása a szellemi közegészségügy súlyos elhanyagolásával egyenértékű.

Az, hogy a politika ellenőrizni kívánja a "médiát", szintén teljesen természetes dolog. Engedtessék már meg a kormánynak, amelyet 2/3-os többséggel választottak meg, hogy védekezzen a "médiából" áradó szellemi búbópestis ellen.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.12. 06:37:42

Igaza van a cikk írónak...az EU nem véd meg..nekünk kell kimenni . a térre......és ha kell fegyverrel!

Mr. Rustical 2011.03.12. 07:03:51

@tobias2:
Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal.

A magyar társadalom jelenlegi állapotáért legalább annyira felelős az ún. "média", mint a politikai elit. Annyi különbséggel, hogy a politikusok között akad elvétve olyan is, akit nem szűk gazdasági érdekcsoportok rángatnak dróton, a médiában viszont minden szereplő a szó szoros értelmében láncos kutya.

Aki alkatilag nem alkalmas csahosnak, az közel sem megy a médiához.

Nehogy már ezeket kellene megvédeni, bárkinek, bármitől.

kvasztics47 2011.03.12. 07:10:51

@Mr. Rustical:
Hogy lehet illen hülye!
Éppen azért kell védeni a sajtómunkásokat az olyan rohadt politikusoktól akik állandóan följelentgetik őket, vagy a lapot perlik. Ezzel a befektetőket ingerlik, hogy ne foglalkoztassanak olyan újságírót aki miatt fizetniük kell.
A bíróságokba sajnos nem lehet bízni, a törvényeket, mindég az erősebb kutya mongya meg.

kvasztics47 2011.03.12. 07:19:21

@tobias2:
Te aztán egy igazán eszetlen állat vagy!
A média azzal ellenőrzi a hatalmat, hogy megírja a disznóságait.
Demokratikus választási rendszerben, még a Magyar nép sem választ meg vezetőnek nyilvánvaló gazembert.
A sajtóba fektetők is szívesen foglalkoztatnak olyan újságírókat, akik a fáradtságot nem kímélve, hajlandók utána járni az igazságnak. Persze, csak akkor, ha ettől fogy a lap és nem kell félni a pénzbüntetéstől.

kvasztics47 2011.03.12. 07:22:53

@Bathory:
Te, hülye barom állat, ha nem fontos a média, akkor a Vezíred, miért ennek a megbénításával kezdte az uralkodását.

Link Elek 2011.03.12. 07:41:38

be kene vezetni, hogy Mo-n valaki csak ketszer lehet miniszterelnok (term limit), rogton normalisabban alakulna a politika

torró 2011.03.12. 08:10:11

Szerintem itt a kutya elásva! A médiatörvény hisztéria egy álca! Ez egy kicsit régebbi cikk, de szerintem kevesen ismerik!

A világkormány felé: az orwell-i EU
Korunkban nem fegyveres erőszakkal; hanem pénzügyi, gazdasági eszközökkel zajlik a gyarmatosítás. A folyamat előrehaladásáról tájékoztat egy külhonban megjelent cikk.

http://www.kopp-verlag.de/Der-Staatsbankrott-kommt%21.htm?websale7=kopp-verlagπ=917300&ci=000134

Trójai falóba csempészett diktatúra - avagy a görög gazdasági dráma ismérvei

Mi zajlik Görögországban tulajdonképpen? Hetek, sőt, hónapok óta ez
tartja izgalomban a politikai és gazdasági hírek mögé néző európai
gondolkodót.
A hazánkba érkező hírek szerint Görögország ugyanolyan válsággal küzd,
mint amilyet Magyarország kénytelen túlélni. Mint az elmúlt héten
olvashattuk, hazánk gyilkosságokban is masszívan érintett kormányfője,
Bajnai Gordon azt tanácsolta a görögöknek, hogy vezessenek be
megszorító intézkedéseket, és akkor minden jó lesz.

Azt persze minden magára valamit is adó gondolkodó tudja, hogy amit mi
látunk, hallunk és ismerünk a görög helyzetről és úgy általában a
világgazdaságról, köszönőviszonyban sincs a valósággal, illetve
legjobb esetben is csak egy nagyon sovány szeletét képezi annak.
Görögországban emelni készülnek a nyugdíjkorhatárt, meg kívánják
reformálni az adórendszert, ami alatt ott is csak a jó öreg adóemelést
értik. Szó van még a bérek befagyasztásáról, a nyugdíjalapok
átszervezéséről - itt 30 milliárd euró sorsáról beszélünk -, illetve
egy sor olyan intézkedés bevezetéséről, amit mi, magyarok sajnos
nagyon is jól ismerünk.
Ám fel kell tennünk a kérdést, vajon tényleg "csak" ennyi a görög dráma lényege?
Nos, mint a Kopp-Verlag nevű német tényfeltáró portál kiderítette,
korántsem ennyiről van szó. Amint az Udo Ulfkotte riportjából kiderül,
sokkal inkább a világkormány felépítését célzó kísérleti telepként
kell Görögországra tekintenünk, ahol a közeljövő totális pénzügyi
ellenőrzésnek módszereit próbálják ki Szókratész mit sem sejtő
utódain.
Lássunk néhány példát, ezek közül először is a jéghegy csúcsának
számító kifizetésekről szóló törvény módosítását. Görögországban 2011.
január elsejétől bűncselekménynek számít, ha 1500 eurónál nagyobb
összeget készpénzben fizetnek ki. Azaz a banki átutalás és a többi
ezzel kapcsolatos szolgáltatások árát vagy így vagy úgy, de a görögök
fizetik meg. Ezzel párhuzamosan bevezetésre kerül a "luxusadó",
amelyet az aranyra és a különböző egyéb nemesfémekre vetnek ki. Ezeket
az intézkedéseket a görög kormány el is fogadta, ám amiről tárgyalnak,
mint jövő évi terv, az az igazán érdekes.
A hírek szerint 2011. január elsejétől a készpénzfizetés majdhogynem
teljesen megszűnik. A baloldali - mi más lehetne? - kormányfő,
Georgiosz Papandreu ez év februárjában jelentette be, hogy jövő évtől
kezdődően még szigorúbb és még inkább mélyreható "reformokat" vezetnek
be. Az említett készpénz-korlátozáson kívül, ami majdhogynem az
említett eszköz teljes megszűnéséhez vezet, a görögöknek meg kell
őrizniük az év során végzett vásárlásaikról az adószámmal ellátott
számláikat, majd, ha ezek nem érik el az éves jövedelem 30%-kát, akkor
az adókulcs 10%-val egyenértékű büntetőadót vetnek ki. Ugyanakkor
minden görögnek és minden cégnek bankszámlákat kell nyitnia, minden
átutalást az adóbevallásig az adóhivatalok másolatként megőriznek. A
háromezer eurót meghaladó számlákat papíron többé nem ismernek el, ha
arról nincs elektronikusan tárolt - és minősített - verzió.
Könnyen kikövetkeztethető: ezzel megszületik a virtuális pénz, amely
értelemszerűen maga mögött tudhatja a bankok és "gazdasági
szakemberek" támogatását, így könnyen megjósolható, hogy a nemzeti
valuták - az euróval együtt - vészesen leértékelődhetnek. A
Kopp-Verlag riportere keserűen jegyzi meg, hogy a német sajtó valahogy
nem szentel túl nagy teret ezeknek a híreknek. Vigasztalásul tegyük
hozzá, a magyarországi sajtó sem siet utánajárni, hogy mi is készül
itt.
A hírek szerint Görögországot követően Spanyolországban, Portugáliában
és Hollandiában, és aztán az összes EU-tagállamban is hasonló
intézkedésekre lehet számítani. Aki pedig mégis azt hinné, hogy mindez
oly messze van tőlünk és hazánkat nem érinti, annak üzenjük: nemcsak
téved, de az ébredés nagyon keserű lesz számára.
A jövő Európájának egyik kérdése: ismétli-e magát a történelem, és
sikerül-e a trójai falóban becsempészni a totális diktatúrát a vén
kontinens egész területére?

Minerva12 2011.03.12. 09:24:22

Röviden:
Sok a pökhendi f.sz a FIDESZ-ben, pedig anno jót akartak.
Nem kapnak több esélyt, az tuti.
MSZP-sek se, Gyurcsány se. Nem ő kell.
Jöjjön valami új.

árnyékgyuri 2011.03.12. 09:32:58

Na ezt gyűlölölöm minden helyzetben. Ez a demokrácai, a jogállam arculköpése. Elszámolok egy pályázattal, beadom a mellékleteket, kérnek még valami fejtágításon megbeszélt, le nem írt hiánypótlást, és utána... utána még mindig baszkódnak olyan dolgokkal, amit eddig nem írtak le csak most jut eszükbe... és ne menjen be az ember géppisztollyal? Erre mit csinál az Eu: előír 4 pontot, megcsinálod, és még ugatnak...ami a legdurvább: ezek a pökhendi, hatalmukkal visszaélő gusztustalan diktárorok a "demokrácia" védelmében lépnek fel.Sajtószabadság alatt pl. egyetlen baromi szűk véleményt, a valóság egy részének totális tagadását, érinthetetlen és megkérdőjelezhetetlen dogmák ismételgetését értik. Tavaly még a sajtószabadsággal való visszaélés, a szólásszabadság korlátozása, volt napirenden ma meg az ellenkezője. A kommunizmus is így bukott meg: amikor már minden szó hazugság, akkor valamiért összerogy a rendszer. Az EU-nak úgy lesz vége, hogy én még simán megérem. (max.20 év)

Sir Galahad 2011.03.12. 09:40:55

Hogy jó-e így nekünk, magyaroknak a médiatörvény, az egy dolog, de az EU-nak szemmel láthatólag sehogy se jó. Ha a magyar parlament bevezeti azokat a módosításokat, amiket kértek, akkor nem azt mondják, hogy oké, hanem hogy nem elég... és újabbat követelnek. Felteszem, ha megint módosítanának rajta, az se volna elég. Szerintem a kormány akkor dönt helyesen, ha ezek után nagy ívben tesz arra, mit mond az EU. Vagy, ha olyan szervilis akar lenni, mint az elődje, akkor kérje meg eleve az uniót, hogy alkosson Magyarországnak médiatörvényt, esetleg alkotmányt is, sőt bízza rá a teljes magyar jogrendet az EU-ra. Ráció ebben is volna, mert a parlament feleslegessé válna, a képviselők fizetését pedig fel lehetne ajánlani jobb célra.

kakadu12 2011.03.12. 09:44:53

@árnyékgyuri:
Vigyázz Gyuri mit szólsz, mert a végén még a sajtószabadság hős védői kimoderálnak!

Kalmár 2011.03.12. 10:16:12

Én alig várom, hogy a pedofil féreg Cohn Bendit felszólítására a tolvaj Bakáts megmondja, hogy mi a baj és a tébolyult táncoló bohóc Fletó megjelenjen messiás jelmezben.
Mekkora barmok vagytok.
Szerencsétekre már szabad tüntetni, tuti nem vernek rommá a rendőrök.
Persze az 1 milliót kár volt zászlóra tűzni. A szabadság útján ugyanis többen is vannak, de titeket akarnak eltakarítani.
Szóval jó önégetést.
Apropó, ne felejtsetek megatokkal vinni még egy szalámit.
(ha lehet whisky-s dobozban)

gorcsev54 2011.03.12. 10:36:53

@Megdobbent: Monhatsz te akármit az Orbán imádóknak úgy is mindenre csak az a válaszuk" nyóc év " meg 2006 meg loptak stb.Közben észre sem veszik, hogy most még nagyobb szarba viszik az országot, hamarosan mindenkit ellenőriznek és most lopják el a maradékot.Csak nem piros színben ,hanem narancsban.Az imádók meg vannak győződve róla ,hogy a nagy vezérük (meg a pártja ) az ő javukat szolgálja .A meglepetés később jön ,de addigra késő.Kilenc hónap alatt az éves hiány 85% ka, (közben 3000 milliárd lenyúlása, 600 milliárdos hiány az szja miatt január február 94 ezer újabb munkanélküli 10 milliárd terrorelhárítás tegnap újabb 800 millió a saját védelmükre -ezek szerint érzik ,hogy előbb utóbb baj lesz.)-a többit már nem is sorolom. Csak abban lehet bízni ,hogy most már tényleg jön valami új és kisöpri ezt mocskot (az előzővel együtt) a parlamentből, F. el V. és -vel együtt,de sajnos ezt én már nem élem meg,de remélem ,hogy a gyermekeimnek csak rossz emlék marad .De azért arra fogadnék ,hogy a nagy Fidesz imádók fogják megtagadni legelőször a "bálványukat" mint ahogy most is a nagy többség ("nyóc évíg "kussoltak -tán még szocik is voltak)Mint pl: Csintalan a nagy megvilágosodott"Fidesz fan" de száz számra lehetne sorolni ,hogy a választókról ne is beszéljek.(tudomásom szerint 2006 ban is voltak vállaszások és ha jól emlékszem a Fidesz is indult, de úgy látszik akkor még az Orbánt nem szerette rajongta ennyi ember )

gorcsev54 2011.03.12. 10:46:08

@Kalmár: Csak várd ki a végét (hogy vernek-e majd) Bakátsal azonosítani azt aki nem ért egyet -ugyan olyan csúsztatás mint szocinak nevezni azt aki nem az állítólagos többséggel van A szabadság újától ti vagytok nagyon messze,de későn fogtok rájönni ,hogy át vagytok verve.De leszarom!Majd jön egy új ami kisöpri véglegesen a szemetet,Fletóstól, Viktorostól.

tomtyi 2011.03.12. 10:50:32

Egy pedofil, magamutogató, anarchista, komcsi köcsög színjátéka. Az idióta eu-s libsiknek és a többi szemétnek eszükbe nem jut a magyar nyelvhasználat és a kettős állampolgárság okán felmerült retorziókat számon kérni. Ráadásul egyértelmű, hogy melyik nemzeti kisebbség ellen irányul, mert érdekes módon egy szlovák-svéd kettős állampolgár lehet fontos pozícióban, az senkit nem zavar. Bazz+! Ilyenek miatt mikor háborodtatok fel? Mikor emeltétek fel a szavatokat? Mikor mentetek tüntetni Brüsszelbe vagy a szlovák követséghez? Szánalmas férgek!

whiterose 2011.03.12. 11:05:45

@Megdobbent: mindenki, akinek nem ugyanaz a véleménye van mint nekem, az droid! Pont! :D:D Yes, SIR, balliberal!

gaffel 2011.03.12. 14:50:07

@Megdobbent:

téged is az eszedért szeretünk :)
te..droidvadász...atyavilág...

@whiterose:

:)

tomtyi 2011.03.12. 21:35:54

@kvasztics47:
Kedves unszimpatikus fiatalember!

Alább szövegére válaszidézet:

"Demokratikus választási rendszerben, még a Magyar nép sem választ meg vezetőnek nyilvánvaló gazembert.">"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utóbbi másfél.két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
"Nem akarhat igaztalanul nyerni!"

Az 1. pl. innen

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-72491

A 2 (7:15):

www.youtube.com/watch?v=VbQzfN-mZnM&NR=1

Vagy akárhonnan.

Ez is jó, 8:05-től:
www.youtube.com/watch?v=nHEkQAmEv3E&feature=related
Nem érhette újdonságként a vert seregek kókadt vezéreit tavaly. Hiszen 4 évük volt felkészülni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.13. 00:03:30

@Flúgatlan: "Azaz: a média mögött álló emberek ellenőrzik a hatalmat? Őket meg ki választotta meg? Én nem! Azt se tudom, kik azok."

1) Miért, téged ki választott meg választónak? Te milyen alapon kontrollálsz? Tudod, az Alkotmányban az van, hogy a hatalom forrása a nép. A hatályosban is, meg a hülye Orbán tervezetében is. A népet ki választotta?

2) A média csak akkor tud konrtrollálni, ha olvassák, nézik. Az olvasás és a nézés a választás. Szabad választás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.13. 00:05:05

@parrararam!: "így képes a világpiaci folyamatokat mozgatni, hogy neked 400 Ft legyen a cukor."

nem a világpiacot, csak a forintot.

érdekes, amikor azzal jöttetek, hogy Gyurcsány csinálta a világválságot, akkor nem okoskodtatok ennyit, azt beszoptátok.

tomtyi 2011.03.13. 06:14:45

@Brendel Mátyás:
A forintban mit mozgatott? Kifejtenéd?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.13. 07:19:15

@tomtyi: egyszerre igazolod mindkét állításom.

1) azt hiszed, hogy GYurcsány képes világgazdasági válságot csinálni. de mellesleg tagadod, hogy Orbán bármit is képes lenne befolyássolni

2) amióta az Orbán-kormány megint hatalmon van, az euro átlag egy tizessel drágább, mint a Bajnai-kormány idejében. ennek semmilyen világgazdasági oka nincs, ezt Orbán valóban maga érte el a sok hülyeségével.

tomtyi 2011.03.13. 07:43:06

Hol van igazolva és mi? Ezek a grafikonok szimplán azt mutatják, hogy az általatok, balos hozzá nem értő demagógok által sokat hangoztatott forint gyengülés a svájci frankkal szemben az túlnyomórészt nem a forint gyengülése, hanem az euro gyengülése, gyengesége a frankkal szemben. A forint tényleges gyengülése az euroval szemben minimális, sőt, jelen pillanatban pont ott van, ahol a tavalyi választások előtt volt.
De mégsőtebb, hogy pl. miért gyengült 2009 elején 310-ig a forint az euroval szemben?

Ha te ebből azt vonod le, hogy most átlagban egy tizessel drágább az euro, akkor nem tudsz számolni.

finance.yahoo.com/echarts?s=EURHUF=X+Interactive#chart12:symbol=eurhuf=x;range=5y;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

Mondjuk az is érdekes, mi volt az a mérhetetlen szaktudás, ami miatt 2008 nyarától 2009 márciusáig majdnem 50%-ot romlott a forint. Ez is biztos csak a válság hatása volt, ami mellesleg akkor még nem is (kedvenc komcsi szóhasználat szerint) gyűrűzött be hozzánk, Illetve 2008 őszén kezdett. Mialatt a később "szakértői, független" kormányt alakító Bajnai volt a gazdasági miniszter.

tomtyi 2011.03.13. 08:04:57

Na jó, nem 50%, "csak" 34%. De 1946 óta nem volt ekkora pénzromlás, a forintnak meg sosem volt. És ez semmi ugye, csak az Orbán hülyesége.

tomtyi 2011.03.13. 08:14:16

@Brendel Mátyás:
"azt hiszed, hogy GYurcsány képes világgazdasági válságot csinálni.">Hinni nem hiszem, de attól még képes, elnézve a fejét!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.13. 23:44:46

@tomtyi: szóval szerinte Gyurcsány képes világgazdasági válságot csinálni, de Orbán még a forint árfolyamát sem képes befolyásolni.

azért ez már szánalmas.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.13. 23:52:54

@tomtyi:

1) A Bajnai kormány végén több, mint fél évig olyan 268 körül volt az euro átlaga. Kiátlagolva a 2009 aug 2010 április közti időszakot. Amióta Orbán kormány van, eaz átlag kb 278

finance.yahoo.com/echarts?s=EURHUF=X+Interactive#chart12:symbol=eurhuf=x;range=2y;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

2) A világválság idején a forint a világválság miatt volt gyenge. Mit nem tudsz felfogni?!

tomtyi 2011.03.14. 09:50:28

1. Ha a kétéves chartot nézed, jellemzően 270 fölött volt.
finance.yahoo.com/echarts?s=EURHUF=X+Interactive#chart6:symbol=eurhuf=x;range=20090921,20100405;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on
Ha te eből egy 268-as átlagot hozol ki, akkor szerintem a 2006-os választások előtt is te készítetted a statisztikát a dübörgő gazdaságról.

2. A korabeli kommunikáció szerint Mo gazdasága annyira stabil, hogy nem érinti a válság. "Dübörög a gazdaság!"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.14. 15:23:54

@tomtyi: ha te a kétéves chartot nézed, akkor azt mondod, hogy Gyurcsány csinálta a világgazdasági válságot. és hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.14. 15:25:52

@tomtyi: én onnan néztem a chartot, amikor már visszajött a forint a világgazdasági válság után, és megállapodott.

te beleveszed a világgazdasági válságot is.

így összzehasonlítani hülyeség.

tomtyi 2011.03.14. 20:09:27

@Brendel Mátyás:
Nem a kétévest néztem, csak bennemaradt a szövegben. A chartot átállítottam 2009. 09. 21-től 2010. 04. 05-ig. Csak a fenti link rosszul adja vissza. Így továbbra sem mondom (ahogy eddig sem tettem), hogy a GyF csinálta vón a VILÁGválságot. Arra azért nem képes. Arra viszont igen, hogy Mo-ot olyan helyzetbe hozták 2 (avagy 6) évvel a választások után, hogy a válság már a padlón találta.

"és hülye vagy.">Erről inkább nem írnék semmit, úgysem lenne szép. Vegyük úgy: magadat minősítetted.

kvasztics47 2011.03.14. 20:25:11

@tomtyi:
Ha neked azt mondják, hogy ugorj a kútba, gondolkodás nélkül megteszed!
Vedd már észre, hogy az uralkodó elit a Kádárrendszertől kezdve napjainkig végig hazudik, hülyítik a népet, hogy nem kell dolgozni, tanulni, takarékoskodni, mert ezt az állam biztosítja. Nem kell fizetni az egészségért, mert az nem üzlet, ingyen jár, még a repülőjegy is, csak akarni kell, nem szabad elvenni a néptől.
Ezzel szemben: zárnak be az EU pénzből felújított iskolák, a kórházba, csak meghalni érdemes bemenni, a közbiztonság romlik, stb.
Ennek a katasztrófa politizálásnak akart véget vetni, Gyurcsány Ferenc, amikor hatalomra került. Először a saját táborát akarta meggyőzni, mert tudta, hogy a politizáló elit erről, hallani sem akar, nem akarja a saját karrierjét ketté törni.
Mint ahogy ez is lett a vége. Ők abba hagyták a hazudozást, a Fidesz folytatta és óriási győzelmet aratott.
Most isszuk a levét.
Orbánnal nem állnak szóba az EU-ban. A legutóbbi összejövetelen, senki nem állt mellé fényképeszkedni.
Az árak az egekben vannak, a kamat emelkedik, hitelek nincsenek, a tőzsde, egy fél éve áll egy alacsony finten, gyorsan haladunk az összeomlás felé.
Azt lehet csukott szemmel elfogadni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.15. 07:43:10

@tomtyi: Orbán és Medgyessy hozta ilyen helyzetbe az országot. Gyurcsány fejére annyi róható, hogy a választások előtt nem szorított meg. de Orbán ennél sokkal kevesebbre sem képes.

Orbán egy nyert választás után, 4 évnyi szabadidővel rögtön az elején baszta el az egészet. ekkora marhát még nem látott a világ.

Orbánnak semmi kényszere nem volt. se világválság, sem jövendő választások, kétharmados többsége van, teljhatalma a pártban. mégis szétbarmolta az országot. a saját hülyeségéből. ne akard már ezt Gyurcsányhoz hasonlítani, te gyengeelméjű!

tomtyi 2011.03.18. 09:39:59

"te gyengeelméjű! ">Ezért már egy normális blogból-fórumból már rég bannoltak volna, még a legnagyobb sajtószabadság mellet is. De a saját szemétdombodon te vagy a császár! Élvezd tovább!
süti beállítások módosítása