Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az alkotmányozós spam 12 kérdése másképp

2011.03.10. 13:56 | balközép | 3 komment

Címkék: fidesz alkotmány alkotmányozás

A kéretlen levélszemét neve a spam. Nyilván ezt mindenki tudja. Viszont legalább az e-mail fiókra van fejlesztve spamszűrő mellyel az ilyen típusú levelek nem kerülnek kézbesítésre. Azonban engem baromira zavar, hogy kéthavonta közpénzen szét szpemmeli a kormány a postaládámat különböző kormányzati propaganda-levéllel. Amúgy az EU normális országaiban az ilyen közpénzen történő kampányokban az ellen tábornak is joga van részt venni, sőt még forrást is kell rá biztosítani… pl. egy népszavazásnál… Ameddig ez nem lesz így addig ez egyszerű levélszemét marad az én és a te adóforintjaidból, amit ráadásul nem tudsz letiltani…

Mondjuk az internetnek hála ingyen is megjelenhet az ellenvélemény oszt a kormányzat csak Szalai Annamarist tudná ráküldeni… Küldje… A Nol.hu összeállított egy másik 12 kérdésből álló alkotmányozási kérdőívet… ha a kormányzatot az emberek véleménye érdekelte volna, akkor a kérdéseket így teszik fel… A kérdéseket és a rá adott válaszaitokat nyugodtan küldjétek el a orbanviktor@orbanviktor.hu e-mail címre… szeretet vezérünk biztos figyelembe fogja venni:).

1. Egyesek szerint az alkotmánynak a magyar államot minden kárpát-medencei magyar államaként kell meghatároznia, minden, magát magyar nemzetiségűnek valló, magyarul tudó személynek biztosítania kell a magyar állampolgárságot és a választójogot a magyarországi választásokon. Mások szerint a Magyar Köztársaság az életvitelszerűen a magyar határok között élők állama, honosítani azt lehet, aki letelepedik Magyarországon, és választójoga is csak annak lehet, aki életvitelszerűen itt él. Ön mit gondol?

2. Egyesek szerint az alkotmány úgy határozza meg az állami zászlót, hogy abban szerepel a koronás címer, míg mások szerint maradjon az 1848 óta hagyományos piros-fehér-zöld trikolór, címer nélkül. Ön mit gondol?

3. Egyesek szerint az alkotmány mondja ki, hogy az alapvető jogok köztelezettségekkel és felelősséggel járnak. Mások szerint azok mindenkit veleszületett jogként illetnek meg. Ön mit gondol?

4. Egyesek szerint az alapvető jogok az erkölcsök védelmére vagy a közbiztonságra hivatkozva is korlátozhatók, mások szerint ilyen tágan megfogalmazott szempontok alapján nem korlátozhatók az alapvető jogok. Ön mit gondol?

5. Egyesek szerint az a helyes, ha az alkotmány az államot a férfi és nő házasságán alapuló család védelmére kötelezi, mások szerint általában a család védelméről helyes beszélni. (Ami kiterjed csonka családokra és élettársi kapcsolatokra is.) Ön mit gondol?

6. Egyesek szerint az alkotmánynak a fogantatástól kezdve kell biztosítania az emberi élet sérthetetlenségként értelmezett védelmét (vagyis abortuszra nincs lehetőség). Mások szerint az emberi élet sérthetetlensége a születéstől mondható ki, miközben az államnak kötelezettsége a magzati élet védelme is, de ez nem olyan abszolút, mint a megszületett emberé. (Tehát van korlátozott lehetőség az abortuszra.) Ön mit gondol?

7. Egyesek szerint az új alkotmányban nem kell kimondani, hogy az egyházak az államtól szétválasztva működnek, hanem elegendő, ha az alkotmány az egyházak önálló működéséről beszél. Mások szerint viszont meg kell tartani az alkotmányban állam és egyház elválasztását, hogy fennmaradjon az állam semlegessége, ne kerülhessen egyházi befolyás alá, s például mindenki járathassa a gyerekét világnézetileg semleges iskolába. Ön mit gondol?

8. Egyesek szerint az új alkotmány adjon jogot a köztársasági elnöknek az Országgyűlés feloszlatására, ha – megítélése szerint – „az súlyos bizalomvesztés okából előállott alkotmányossági politikai válság feloldását szolgálja”. Mások szerint a köztársasági elnöknek a jövőben sem legyen ilyen, tágan meghatározott jogosítványa. Ön mit gondol?

9. Egyesek szerint az új alkotmány ne kösse össze a bizalmatlansági indítványt új miniszterelnök megjelölésével. Mások szerint maradjon meg ez a szabály, hogy továbbra is stabil maradjon a kormányzás. Ön mit gondol?

10. Egyesek szerint a jövőben csak azok fordulhassanak az Alkotmánybírósághoz, akiket az adott törvény érdekeikben sért, mások szerint továbbra is fordulhasson az Alkotmánybírósághoz bárki, mert ez az alkotmányvédelem jól bevált garanciája. Ön mit gondol?

11. Egyesek szerint az alkotmány ne mondja ki, hogy az Alkotmánybíróság az alkotmányellenes törvényt megsemmisítheti. Mások szerint az alkotmánynak ki kell mondania ezt a lehetőséget, hogy ne szüntethessék meg későbbi törvénnyel. Ön mit gondol?

12. Egyesek szerint az alkotmánynak kell kimondania, hogy az alkotmány egészéről vagy annak módosításáról ne lehessen népszavazást tartani. (Ez azt is kizárja, hogy az új alkotmányról népszavazást tartsanak.)

12+1 Mások szerint ez alkotmánybírósági értelmezés, amely csak az alkotmány módosítására vonatkozik, és nem kell bekerülnie az alkotmányba. (Legyen tehát alkotmányos lehetőség az új alkotmány egészének népszavazási megerősítésére vagy elutasítására.) Ön mit gondol?
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr812727791

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Épül a magyar Taigetosz 2011.03.13. 08:02:55

  De mint minden ez is tipikusan magyaros lesz, mert nem a gyenge és életképtelennek ítélt gyerekeknek épül, hanem az időseknek. Most még csak az alapjait akarják letenni többek közt Kósa Forintbedöntő Lajos, de tudjuk, ha az alap megépül, ut...

Trackback: Bicebócákat a gátra. 2011.03.12. 16:23:28

 Előre a teljes foglalkoztatás felé!    A Széll Kálmán agyonszorító csomag 5. pontja még csak utalt a közmunkaprogramra. Abban ez év július 1-je van megadva határidőnek a program kidolgozására, de kilyukadt a megszorító csomag zsákja és ...

Trackback: Gyorshír: Hibásan másoltak be pár cikkelyt az Alkotmányba 2011.03.10. 20:02:22

Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kismacska (BELLA) 2011.03.10. 14:50:38

Ezek túl bonyolult kérdések egy Fideszesnek, nem gondolod? :)

Olyan kérdések, amelyeket nem lehet csak úgy feltenni, bonyolult körmondatok, értelmezhetetlenek, ráadásul még összesíthetetlen is, mert hogy összesíted a szabadszavas válaszokat? :OOOO

Pajtás 2011.03.10. 20:38:07

ezt a fidesz szavazóbázisa nem tudja értelmezni

brlv24 2011.03.11. 20:14:16

Ez a binaris gondolkodas nem vezet sok johoz.... :S
süti beállítások módosítása