Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Törvénytelen költségtérítést vett fel a miskolci alpolgármester

2011.03.08. 13:46 | balközép | 1 komment

Címkék: miskolc költségtérítés zsiga marcell

 Hatalmas erkölcsi magaslatként állította be a helyi lap felénk az itt regnáló alpolgármestert (nem Miskolcon lakom), aki országgyűlési képviselő, hogy önként lemondott az alpolgármester költségtérítéséről… pedig nem is tehet mást…hiszen törvény tiltja a politikusoknak, azt hogy egyszerre két helyről vegyenek fel költségtérítést... igaz szépséghibája volt neki is, hogy több hónapon keresztül felvette… de istenem… amúgy azért az alpolgármesteriről mondanak le a dupla tisztségben tündöklő politikusok mert a parlamenti több zsééé….

De nem mindenkinek sikerült ezt az egyszerű erkölcsi mércét megtennie, törvénysértés ide vagy oda…

Százötvenezer forint pénzbírságot kapott Zsiga Marcell fideszes képviselő, miskolci alpolgármester, aki az országgyűléstől és az önkormányzattól is felvette költségtérítését, amelyet a törvény tilt.


A Fidesz-frakció hétfő esti közleménye szerint Zsiga Marcell az etikai bizottságban is elismerte: hibázott. Bár a törvénysértés mióta szimpla hiba???

Zsiga Marcell az etikai bizottság döntését tudomásul vette, a jogellenesen felvett költségtérítésének teljes összegét megtéríti, e mellett a bizottság ülésén további 100 ezer forintot ajánlott fel jótékony célra. A képviselő az összesen 250 ezer forintot a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat számlájára fizeti be.


Jelzem békésen és csendbe, ha te vállalkozóként mondjuk 250 ezer forint adót eltrükközöl ennél csúnyában bánik el veled az APEH… és ha még egy kis peched is van adócsalás vétsége miatt kattan a bilincs… mondjuk…

De adót csalni sem lehet, és jó lenne, ha nem csak ilyen vicces enye-benye dolog lenne a közpénzekkel való gazdálkodás sem.

És nem akarok hiperpopulista lenni. Nem azzal a havi néhány száz ezer forinttal van bajom, amit felvett. Hanem azzal, hogy törvényt sértett. És ha komolyan vesszük a közélet tisztaságát, akkor Zsiga Marcell politika pályájának véget kell érnie. Ezt csak így lehet elkezdeni, nem de?
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr472721626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégsem leszek képviselő 2011.03.09. 07:29:01

  Pedig már úgy beleéltem magam. Mert lássuk be nem lenne rossz sorom honatyaként. Ha kedvem szottyan, beugrom a Parlamentbe (bár ahogy a TV közvetítéseket elnézem, keveseknek szottyan, de ez legyen az ő dolguk), elolvasom az újságokat, elint...

Trackback: Döntöttem, képviselő leszek! 2011.03.08. 18:41:51

   Sajnos az idő engem sem kímél! Maholnap elszáll az 53. tavasz is felettem és egyre feledékenyebb leszek. Már évek óta cetlizek, hogy el ne felejtsem a fontos tennivalóim, de lassan már a cédulát is elfelejtem megnézni.  Visz...

Trackback: Pénzbüntetés Miskolc alpolgármesterének 2011.03.08. 14:03:01

Százötvenezer forint pénzbírságot kapott Zsiga Marcell amiért az országgyűléstől és a miskolci önkormányzattól is felvette költségtérítését.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apc 2011.03.08. 15:08:53

Nem értem, miért töketlenkedik a FIDESZ,miért nem szavazzák meg visszamenőleg a saját képviselőik dupla költségtérítését, oszt jó napot. A 2/3-ad erre is felhatalmazást adott,véssétek abba a csökött agyatokba, Ti birkák.
(A zsét a szokásos számlaszámra várom, számlát nem tudok adni)
süti beállítások módosítása