Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kicsinálják a felcsúti fideszverő polgármestert

2011.03.04. 13:14 | balközép | 10 komment

Címkék: fidesz polgármester felcsút

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében történő gyakorlati furcsaságok sokadik felvonása következik. Az elvet már ismerjük: a Fidesz együttműködök mindenkivel, aki Fideszes. Azonban Orbán Viktor kedvenc településének 2010-ben az ott élők nem egy Fideszes polgármestert választottak meg. Fájdalmas személyes vereség ez Viktornak. A természetes dolog, hogy az új rendszer az ilyen bűnt meg kell, hogy torolja. Hát elkezdődőt a polgármester kicsinálása.

Varga György fideszverő polgármester harmadik ciklusát kezdte el az októberi helyhatósági választásokat követően, független jelöltként szerezte meg a voksok többségét. 454 szavazatot kapott, míg a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Flier Jánosné 444-et. A fideszes többségű testület (a héttagú testületben a polgármester és egy képviselő független, a többiek a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerezték meg mandátumukat) és a polgármester viszonya nem volt felhőtlen legalább is ezt beszélték a faluban, vajon miért?

Azonban a felcsúti hirdetőtáblán olvasható a hétfői képviselő-testületi ülés napirendje ... sokat mondó… amelynek utolsó pontja zárt ülés, A téma is ott áll feketén-fehéren: a polgármester összeférhetetlensége kerül a képviselők elé. Bár a rendszerrel kifejezést jótékonyan lehagyták…

A zárt ülés valóban zárt és jó mert átláthatatlan…. pont annyi a nyilvánosság amit egy ilyen rendszer még elbír… csak egy határozta lesz ilyenkor oszt olvashatja a nép, hogy bizony hibásan voksolt és hiába választották meg szeretett polgármesterük épp szopóágon küzd. Késő estére a helyi közélet iránt érdeklődők azonban már tudják, hogy Varga György polgármestert távozásra szólította fel a testület. Na ez az igazi jófejség.

A községházán Varga György polgármester szobájában ül, teszi a dolgát.

- Nem kívánok nyilatkozni, amíg a bírósági eljárás le nem zajlik - mondja. - Az nem titok - folytatja Varga György polgármester -, hogy a testület egy ellenszavazattal és egy tartózkodással határozott arról, hogy összeférhetetlenség miatt megszünteti a megbízatásomat. Én bírósághoz fordultam, hogy állapítsa meg, jogszerű-e az eljárás, vagy nem. Szerinte nincs összeférhetetlenség - fogalmaz szűkszavúan a Fehér Megyei Hírlapnak a felcsúti nem Fideszes.


Na de Bástya elvtárs mi a vád? Vagy ez már az ítélet lenne? Az Önkormányzati Törvény egyértelműen megfogalmazza, hogy polgármesternek nem lehet köztartozása, s Varga Györgynek van. Gaz polgármester az ilyen…Ekézi már már könnybelábadó búbánattal kollégáját Mészáros László természetesen fideszes alpolgármester. Persze, az hogy ez mit jelent, meg hogy pontosan mennyi az a nyilvánosság előtt gondosan titkolt dolog, mint ahogy az is ki súgta meg, hogy bizony a polgármester nem adta fel mondjuk az adóbevallását. Egy a lényeg szerintem: erkölcsileg kicsinálni lejáratni tönkretenni. Miért? Mert bűnös. Mi a bűne? Nem Fideszes. Ennyi.

A polgármesternek nyolc napig van lehetősége fellebbezésre, a testület nem kívánta megvárni a lehetséges maximum harminc napot - szögezi le Mészáros László. Varga György hivatali jelenlétét és tevékenységi körét nem korlátozták, ám megbízatásának megszüntetése testületi határozattal történt.

Egyébiránt az Önkormányzati törvénynek ez a passzusát, miszerint polgármesternek nem lehet köztartozása, 2010 december 24-én lépett hatályba, s hatvan nap állt rendelkezésére annak a polgármesternek, akire vonatkozott, hogy rendezze függő ügyeit. Ez lenne a Lex Felcsút???

Amennyiben a bíróság helyt ad a felcsúti képviselő-testület határozatának, új választást írnak ki - kizárólag a polgármesteri posztra. A testület működését ez nem érinti. És ismételten győzhet a fülkeforradalom ezúttal Felcsúton. Remélem a hányinger jogát nem veszik el…
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr312709438

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kirúgták a felcsúti polgármestert. 2011.03.05. 11:26:11

  Varga György eddig bírta. Vagyis eddig tartott, amíg megtalálták hogyan is rúgják ki. Mert micsoda dolog az, hogy éppen Felcsúton nyerjen egy független (még ha a saját nyilatkozata alapján elkötelezett híve a nagy vezérnek) a Fidesz jelöltj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táskás Tóni 2011.03.04. 21:46:13

Selmecinek lehetett 5 milliós köztartozása?

kartunboj · http://kartundoboz.blogspot.com 2011.03.04. 23:14:29

Előveszem régi bon mot-m, melyet azóta már mások is használnak.
Fel is csút, le is csút!

pirimogyoró 2011.03.04. 23:29:39

@Táskás Tóni: Selmeczi a kiflit is csak akkor fizette ki, amikor már szorult a kapca. Tessék tudomásul venni, ezeknek mindent szabad.

nikiagi 2011.03.05. 11:58:31

Van, aki meglepetéssel fogadta ezt a hírt? Ha igen, az szóljon!!!

Stirlitz_the_spy 2011.03.06. 18:36:03

Nem értem. Betartották a törvényt.

Ez a baj?

Egyébként nem Felcsúté lesz az egyetlen polgármesteri/önkormányzati képviselői bukta a köztartozás miatt. Tehát akkor át kell nevezni a Lex Felcsútot?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.07. 18:22:56

Még csak három, azaz 3 napja írtátok ide:
... sokat mondó… és a többi...
Mikor óhajtjátok az bötőelírásokat javítanyi?
"Hát elkezdődőt a polgármester kicsinálása"

Ja, az, elkezdődött...de mikor fejeződik be és miként nyelvünk ilyetén elkorcsulódása, elkorcsulása, Lcsulása.kor..?:-(

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:07:51

@namitirok: ez már az új alkotmányos hejesírás szerint megy....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.07. 22:38:38

@a-kis-herceg: Nem hejesírás, hanem heje: sírás! A többi stimmt! És al Tokmány, mer' keletiesedünk meg szorulunk!
Smittpálesz utánérzés, követőkre tanált itt is, ígyen tűnnék vala!

lyken 2011.03.29. 21:51:05

@Stirlitz_the_spy: Lehet belőle lex Meggyes? Ja, hogy fideszesre nem vonatkozik a törvény? Ezer bocsánat.
süti beállítások módosítása