Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Pénteken eltemetik Kispestet

2011.03.02. 15:21 | balközép | 1 komment

Címkék: mszp fidesz sajtószabadság kispest lmp gajda

Pénteken fog dönteni a XIX. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a Kispest című újság megszüntetéséről. Egy furcsa, vagy lehet, hogy nem is annyira furcsa alkalmi koalíció állt fel a kerületi lap eltiprása érdekében. A javaslatot az egyetlen LMP-s kispesti képviselő tette, igen, annak a pártnak a képviselője, aki még a kampányban óriásplakáton hirdette a nagyobb nyilvánosságot és átláthatóságot. Nyilván az újság megszüntetése erősíteni fogja a részvételi demokráciát..., és a nyilvánosságot. Az eléggé szakmaiatlan és buta kifogásokat tartalmazó előterjesztés az újság minőségére hivatkozik, bár sajnos nem derül ki pontos mi is a kifogás tárgya… de az LMP-s politikus csak egy dolgot tud elképzelni: az újság megszüntetését. Sajátságos javítási szándék ez…

Kispesten az önkormányzati választásokon elsöprő többséggel az MSZP polgármestere Gajda Péter győzött, ám a képviselő-testületben csak úgy van a polgármesternek megfelelő számú szavazata, ha többek között az LMP is támogatja.

Ekkor még az LMP tett utalásokat, hogy az esztergomi Fidesszel ellentétben tudomásul veszik a választói akaratot és együttműködnek a megválasztott polgármesterrel. De a kerületi lap megszüntetését vélhetően a Fidesz LMP alkalmi koalíció meg fogja szavazni és ezzel a közel két évtizedes múltra tekintő kerületi lap el fog némulni.

Közben a Facebookon (itt lehet csatlakozni!) egy flashmob-szerű akció szerveződik, melynek keretében igyekeznek nyomást gyakorolni a helyiek a fideszes és LMP-s képviselő(k)re. Természetesen, mi semmi rossznak nem vagyunk az elrontói, íme a nyilvánosság-védők meghívója:


 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr42704342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - FORRADALMÁROK 2011.03.16. 09:23:34

CSOPORTKÉPEKMi mindenre alkalmas az egyistenhitek teológiája! A modern ember megborzong és felismeri az internetben Isten három fő attribútumát. Mindentudó, mindenható, mindenütt jelenlévő. Sokan dolgozó-szobájukban, munkahelyükön vagy internet-kávézók...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuglauer 2011.03.03. 10:39:01

Azért annyira nem fekete-fehér a történet, ahogy a posztoló leírja. Utánanéztem, és az alábbi sajtóközleményt adta ki az ügyről a kerületi LMP:

A Lehet Más a Politika kispesti csoportja önkormányzati munkája során megdöbbenve tapasztalta, hogy a pazarlóan működő, a kiegyensúlyozott tájékoztatást nem szolgáló „Kispest” újság kiadását a városvezetés változatlanul további négy évre bebetonozni tervezi. Az LMP kispesti csoportja elkötelezett a felelős önkormányzati gazdálkodás iránt, ezért kezdeményezte az újságnak a lakosság valós igényeihez való igazítását. Az erre vonatkozó javaslatainkat a közgyűlés figyelmen kívül hagyta. Ezért az újság jelenlegi formájának megszüntetésével egy felelősen gazdálkodó önkormányzati lap létrejöttéhez kívántunk hozzájárulni. A sokszínű nyilvánosság és kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett elkötelezett pártként az LMP a továbbiakban sem fog segédkezni abban hogy bármely politikai erő saját céljaira használja a helyi nyilvánosságot.
Gerháth Csaba
Az LMP kispesti önkormányzati képviselője
süti beállítások módosítása