Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A fiatalság estéje

2011.02.23. 00:32 | DzsonAlkarki | 3 komment

Címkék: választás mszp kormány török zsolt societas societas budapest világ ifjúsági találkozó világ fesztivál

 Az első igazán értékelhető és ténylegesen hasznos ifjúsági kerekasztal beszélgetésnek voltam résztvevője a mai napon. Az est résztvevői javarészt 18 és 24 év közöttiek voltak, tele önbizalommal, ambíciókkal és a baloldali értékek iránti mélységes elkötelezettséggel.

A diskurzus elsődleges célja az volt, hogy integrálja a fiatal szimpatizánsokat, akikben - mint ismeretes - a szocialista párt igencsak nagy deficittel bír. Másodlagos de nem elhanyagolható szempont  a "Hallasd a hangod" nevet viselő kampány részletezése volt. A teremben nem volt érezhető az a feszültség, amelyet egy hétköznapi párttanácskozáson érzékel az ember. A személyeskedésnek és a bekiabálásoknak egy apró pici jele sem mutatkozott. Ezen hangulat megalapozta az estét és egy rendkívül barátságos és érdekes beszélgetésnek lehettek tanúi a jelenlévők.

A színvonalt csak emelte, hogy a szervezet kérésére elfogadta a meghívást Török Zsolt, az MSZP szóvivője. A tanácskozás folyamán a párt múltbéli és jövőbeni kommunikációs stratégiájáról esett a legtöbb szó. Meglepő módon számos bizalomgerjesztő adatot hallhattunk azzal kapcsolatban, hogy az MSZP milyen arányban szerepel a sajtóban és azt milyen horderejű médiumok közlik. 

Az eszmecsere egyik résztvevője egy 18 éves srác volt akitől a hallgatóság azt kérdezte, hogy szerinte milyen módon lehet megfogni a korabeli fiatalokat. A válasza az volt: - Nem tudom. -Azért nem tudom, mert félek. Félek attól, hogy bántanak az osztálytársaim, mert nem azt a nézetet vallom, amelyet ők. Nem meri felvállalni, hogy Ő baloldali, Ő demokrata. A szavaiból kivehető volt, hogy az osztálytársai napi olvasói a "mélyen liberális" kurucinfonak. Én személy szerint itt kezdtem el gondolkozni azon, hogy ennyire mélyre süllyedtünk volna? Át kell azt élnie egy 18 éves embernek, hogy lezsidózzák, lecigányozzák, lehazaárulózzák mindezt azért, mert a szocialista párt szimpatizánsa vagy egyszerűen csak BALOLDALI? És igen, sajnos itt állunk. Ez a következménye egy felelőtlen politizálásnak, amely a társadalomba mélyen beágyazódott, és ezzel egy időben megbélyegzett számtalan baloldali kötődésű embert, beleértve az átszavazókat és az expresszív (értsd:érzelmi) szavazókat egyaránt. 

A fiúnak nagy kő esett le a szívéről, hogy ezt megoszthatta valakivel. "Ki is nyílt a szája." Elmondása szerint, a legnagyobb elhanyagoltság a fiatalok szubkulturális életében van. Vannak emósok, harcosok és diszkósok. Viszont nincs a baloldalnak egy igazán mutatós bandája, együttese , akiket fel tud vonultatni rendezvényeken. Nem kell messzire mennünk, hogy találjunk egy teljesen profi módon megszervezett, ideológiailag totálisan behatárolható együttest: a Kárpátiát. A Jobbik megmozdulásain nemcsak, hogy rendszeresen fellépnek, de még gázsit sem kérnek. A lemezeket úgyis megveszik a "katonák". A rockbandának meg így is, úgy is : tuti befektetés. Ezzel nem csak a Jobbik húz igencsak nagy politikai hasznot, de az együttes is kaszál. Na most hol van ilyen az MSZP-ben? Sehol. A párt ahelyett, hogy a sokszor "felesleges" rendezvényekre költene pénzt, helyette bérelhetne egy nagyobb pincehelységet. És, hogy mi lenne a profit? Megszámlálhatatlan fiatal van, akik együttesben zenélnek, de drágának tartják a próbatermek bérleti díjait. A megoldás ott kezdődne, hogy a párt biztosítja a helyet, ahol gyakorolni tudnak. Kis idő elteltével a srácok befutnak és közönséget hoznak. (Jéé, hát) nevük lett. Ki támogatta őket? Az MSZP. Mit nyert ezzel a párt? Minimális költséggel szavazóbázist és nem mellékesen fiatalokat. Török Zsolt párhuzamot vont ezzel a dologgal és azzal példálózott, hogy a Ladánybene 27 a 90-es évek elején szintén hasonló keretek között nyerte el a hírnevét. Ennyire egyszerű és még mulatságos is. 

Egyszersmind az este nemcsak azért volt hasznos, mert megismerkedhettünk egymással, hanem, mert egy találkozó alatt sikerült talán elérni, hogy valami megmozduljon. Ebből kéne több. Sokkal sokkal több. Zárszóként csak biztatni tudom a pártszervezeteket és a párt vezetőit, hogy erőltessék meg magukat és mozgósítsanak mindent és mindenkit, annak érdekében, hogy a fiatalok beszélhessenek, véleményezhessenek, mert hamarosan eljön 2014! Húzzunk bele!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr612682162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.02.23. 09:12:56

'A színvonalt csak emelte, hogy a szervezet kérésére elfogadta a meghívást Török Zsolt, az MSZP szóvivője.'

:DDD

Dick Esmen 2011.02.23. 15:24:30

@TuRuL_2k2: na igen,azért Török zsolt...

Táskás Tóni 2011.02.24. 00:21:44

@TuRuL_2k2: @Dick Esmen: Igen Török Zsolt jó fej, szimpatikus jól beszélő kellemes figura. Remélem ti is lájkoljátok!
süti beállítások módosítása