Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Politikai pedofília rulez

2011.02.14. 17:47 | balközép | 1 komment

Címkék: fidesz

A gyermekeknek szavazati jogot? Normális dolog ez? Igazából nem. Szerintem az elhangzó érvek is több mint szánalmasak. Vegyük sorjára ezt az újabb agyrémet… bár baromira cikkinek érzem, hogy ez egy demokratikus jogállamban komolyan vehető kérdés.

Először is elképzeltem, ahogy Kövér Laci bácsi az óvoda előtt áll, nyalókákkal és cukorkákkal a kezébe és szemüveges Ödönként győzködi: és mond meg az anyunak, hogy a te szavazatodat a Fideszre húzza be.

A humoron kívül, remélhetőleg a fenti szituáció fiktív, és nem lesz a választási kampány jól bevált eszköze. Azonban, ha nem a gyermek dönt, akkor ez a szavazati jog nem az önrendelkezésről, a választói szabad akaratáról szól.

 

Ha pedig nem a gyermek dönt, akkor baj van! Demokráciában vannak olyan elvek melyeket nem illik áthágni. Ilyen az egyenlő és titkos választás. Míg a Horthy rendszerben a titkossággal trükköztek, most az Orbán rendszer hajnalán az egyenlőséggel fognak.

Mert, hogy az egyenlőség az azt jelenti, hogy mindenkinek minden körülmények között egy az az egy szavazati joga van. És nem kettő nem három és nem négy.

Az érv melyet a Fidesz használ, még ha gyermekekről van szó akkor is elfogadhatatlan. A plusz szavazati jog megadása a politikát rákényszeríti a gyermekbarát politikára. Majd olvasom valamelyik vicces kedvű blogon, hogy ez milyen haladó milyen modern.

Nem kedves barátaim ez nem modern és nem haladó, hanem gyomorforgatóan undorító és álságos. Nincs annál undorítóbb amikor a politika a gyermekeket kezdi el használni...

De innentől kezdve, mondjuk a kutyabarátok is lobbizhatnak azért, hogy a kutyák után is járjon plusz egy szavazati jog, hogy a kormányt rákényszerítse az állatbarát politikára. Miért nem fontos az állatok védelme? De! Miért, ők nem Magyarország lakói? De! Az ő érdekükben nem dönthet a politika? De!

Vagy a kerékpárosoknak is járjon minden kerék után egy szavazati jog. Hiszen a városvezetésre hatékonyan csak így lehetne végre egy kerékpárbarát politikát rákényszeríteni!

Sőt…. Minden netpolgár kapjon a számítógépe után is egy szavazati jogot. Virtuális tevéje után még egyet és ha van okostelefonja az után is még egyet. Mert csak a politikát így lehet rákényszeríteni a netbarát működésre, az átláthatóságra.

A nyugdíjasok az otthonkájuk után, a rendőrök tiszti csillagonként, az orvosok a betegeik számai után, a MÁV-osok a kilométerek után kapjanak plusz egy szavazati jogot? Miért nem fontos a nyugdíjas-barát politika? Miért nem fontos az állampolgárok biztonságát garantáló politika? Vagy esetleg az a betegbarát és a tömegközlekedés barát politika másodrangú lenne? Az egyetemi hallgatók, pedig kreditenként fél szavazati jogot kapjanak!


Én a fentieket, csak annyira tartom elfogadhatónak, amennyire a gyermekek szavazati jogát. Ha ez is, akkor az is!
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr852660239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/3.: Szavazati jog 2011.03.05. 13:17:21

Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:37:18

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Még, még, még... 2011.02.14. 20:19:55

 Olvastam valahol, hogy a Fidesz foglalkozik azzal a gondolattal, hogy az alkotmányba emelje a gyerekek utáni plusz szavazati jogot.  Az az eszembe sem merne jutni, hogy valami hátsó szándékot gyanítsak a szavazati jogok ilyetén módosítá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2011.02.19. 01:09:53

Bárhonnan is vizsgáljuk ezt a gyerekszavazat jogát, szerintem úgy beteg, mint a szellemi atyja, azt hello! :-)
süti beállítások módosítása