Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Tüntetés a salgótarjáni iskolabezárások ellen

2011.02.07. 11:53 | balközép | 2 komment

Címkék: fidesz salgótarján iskola

Úgy látszik, Salgótarján fideszes városvezetése nem bízik Orbán Viktor kormányzati politikájában, hiszen maga a polgármester asszony mondta el, hogy az iskolabezárások egyik oka: „a számítások szerint a 2016/2017-es tanévig további 331 gyermekkel lesz kevesebb a rendszerben.” Akkor ezek szerint nem lesz itt egymillió gyerek és a családi adózás sem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket… (ugye a gyermek 6 éves kortól jár iskolába, tehát ha a kormány politikáját sikeresnek ítélné a salgótarjáni Fidesz, akkor 2016-ra több gyermekkel számolna...) pedig ezt is a Fidesz mondta… akkor most ez hogy is van???

Szóval a nógrádi megyeszékhelyt, Salgótarjánt már 2006 óta vezető városatyák bezárnak két általános iskolát a településen, a Rákóczi és a Bóna Kovács Károly iskolát. Persze erről hivatalos döntés még nincsen, közgyűlés február 17-én tárgyal az iskolák ügyéről.
Az iskolavédők aktivizálták magukat, és múlthét csütörtökön háromszáz-négyszáz felnőtt és gyerek tüntetett Salgótarjánban a városháza előtt, transzparensekkel és egy petícióval.

A tervezett döntés eléggé szakmaiatlannak is tűnik, hisz a Rákóczi tagiskolában a legalacsonyabb osztálylétszám 22 fő, ami azt jelenti, hogy az intézmény kihasználtsága megfelelő.

Éppen ezért a tiltakozók azt kérik a városvezetéstől, hogy előzze meg széleskörű társadalmi vita, civil szervezetekkel való egyeztetés az olyan döntéseket, amelyek oktatási intézmények megszüntetését, átszervezését eredményezik. A már említett petícióban hangsúlyozták: elvárják, hogy az általuk megválasztott önkormányzat felnőtt emberként kezelje a választópolgárokat.

További fotók

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere még az iskolavédő demonstráció előtti szerdán elmondta: tudomásul kell venni, hogy nem lehet éveken keresztül a szükségesnél sokkal nagyobb intézményhálózatot működtetni. Az országos Fidesz egymillió plusz gyerekkel számol, a salgótarjáni Fidesz, pedig csökkenő gyereklétszámmal… ezt a koherens politikát… lehet, hogy kamu az egymillió gyerek?

Az iskolavédők, mint ha a polgármester asszony szavaira reagáltak volna: "Vegyék tudomásul, ha minden intézkedésükkel a város elhagyására kényszerítik a választópolgárokat, akkor Salgótarján hamarosan megszűnik megyei jogú város, majd egyáltalán város lenni. Végül emlékeztetjük önöket, hogy a választások során nem az iskoláink bezárására adtuk felhatalmazásunkat, hanem egy jelentős gazdasági fellendülést és számos új munkahelyet ígérő programra" - zárul a tiltakozás szövege.

Hát, sajnos tény, hogy Salgótarjánból a munkahelyek hiánya miatt folyamatosan költöznek el az emberek… pedig szép város…

A tüntetés végén füttyszóval fogadták az épületből kijövő Gál Zoltán jegyzőt és Fenyvesi Gábor (Fidesz) alpolgármestert.

Azt, már tudjuk, hogy a Fidesz szótárában nem szerepel a megszorítás kifejezés. A mostani történet sem megszorításokról szólt… végül is az iskolabezárás nem is az… ááááá… hanem racionalizálás… aki meg azt mondja, galád módon, hogy ez megszorítás… az szoci.

Piroslap/ Nol.hu

 

FRISSÍTÉS:
Salgótarjánban a város nem most kezdődött anyagi gondjai mellett azért jut pénz a polgármester asszony stylistjára (!) és Rákay Philip értékes médiatanácsai is milliókat érnek a fideszes vezetésnek.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr612644113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetés a Rákóczi iskola bezárása ellen - 2011.02.03. 2011.02.07. 13:25:41

Az egész sztoriról részletesen majd kicsit később, most egyelőre csak pár kép. Türelmetlen érdeklődőknek itt az előzmény, itt meg a beszámoló a tüntiről (by MTI).  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berlin_mount 2011.02.18. 15:01:58

Ugyan honnan lenne nagy hirtelen Salgótarjánban majd több gyerek? Az elmúlt több mint 20 évben sikeresen elriasztottak minden olyan fiatalt a városból, akik most megtölthetnék gyerekeikkel a város iskoláit.
süti beállítások módosítása