Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Európa Tanács, Volán-sztrájk és tüntetés a Kossuth téren

2011.01.27. 14:01 | balközép | 3 komment

Címkék: fidesz volán tüntetés sztrájk sajtószabadság európa tanács

Azt már szinte mindenki tudja a blog olvasók közül, hogy ma este 18 órától tüntetés lesz ismét a Kossuth téren. A téma, az amiért részben tegnap Magyarország szégyenpadon csücsült az Európa Tanácsban: a sajtószabadság.

Magyarként nem túl felemelő érzés volt a forrongó balkáni országok tárgyalása után olvasni a nemzetközi testület napirendi pontjai között: a magyarországi demokrácia helyzete. Az is elgondolkoztató, hogy éppen jobboldali képviselők kérték Magyarország „gyámság alá” helyezését. A sors különös fintora: anno, a kommunista rezsimek felbomlása után éppen a magyar demokráciát találta méltónak arra az Európa Tanács, hogy tagjai közé engedje elsőként.

Ki gondolta volna, hogy pont ezt a büszke és jó úton járó országot kell majd tárgyalni?

Mert, úgy látom, hogy a kormány nem érzi, hogy a médiatörvényben nincs tovább. Ha nem teszi, fel a kezét és nem mondja azt, jó tévedtünk Magyarország presztízsét játssza el.

Nagyon nehezen látom, hogy ez az egész az emberekről vagy a nemzetről szólna. Semmiféle valós társadalmi igény nem jelentkezett sem a médiatörvényre, sem az alkotmánybíróság jogköreinek kurtításra, sőt az alkotmányozásra sem. Őszintén te ezért szavaztál a Fideszre? Őszintén, te ezt vártad tőlük? Hol mondták ezt a kampányban?

De, hogy a közvéleményt mennyire nem veszik figyelembe: soha nem gyűlt még össze, annyi ember a sajtószabadságért, mint legutóbb a Kossuth téren. A szervezők szerint a kormány érdemben nem válaszolt az előző tüntetésen elhangzottakra.

Hát ezért lesz ma ismét tüntetés, de nem csak Budapesten, Szegeden, Pécsett, Gyulán és Debrecenben is utcára fognak menni az emberek! Az összefogás erejét jól mutatja, hogy nem csak sokan lesznek, de hajlandóak is voltak áldozni ezért: „Az egyik internetes közösségi portálon szerveződött csoport pénzt is gyűjt a rendezvények kiadásaira - hangosításra, szállításra, több ezer szórólap és plakát nyomdaköltségére. Ezek félmillió forintba kerülnek, a költségvetés több mint fele, majdnem 300 ezer forint egy nap alatt gyűlt össze a közösségi portálon látható folyószámla-kimutatás szerint.”

Ok, ezek ilyen megfoghatatlan dolgok… sajtó meg szólásszabadság… tulajdonhoz való jog… demokratikus huncutságok, meg fékek és ellensúlyok. Mondhatod kit érdekel? Persze ha nem lesz, esetleg, akkor is ezt mondod? Jó, jó, értem én, de mi van a zsebedben? Nézzük, ott jól, állunk-e?

Tegnap jelentette be az Autóbusz-közlekedési Szakszervezeti Szövetség (AKSZSZ), hogy elkerülhetetlennek látszik, a Dél-dunántúli régióban - a Kapos, a Pannon és a Gemenc Volánnál február második felében az egynapos munkabeszüntetés. Amennyire a hírből kiderül, idén nem kaptak fizetésemelést a buszvezetők…

Ha, azt mondod, jól mennek a dolgok… akkor legyen… de azért érdekelne, hogy szerinted, milyen az amikor rosszul mennek? De tényleg… ez is a MSZP hibája? Komolyan gondolod?
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr692618072

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dzsessz, molinó és táncos Feri (fotók) 2011.01.28. 00:21:29

Azért nem megy minden döccenőmentesen. Az egy dolog, hogy most valamivel kevesebben voltunk. Túl közel volt az előző, viszont sokkal nagyobb volt a hideg (a folytatás - már ha szükség lesz rá - szerencsére később lesz, egy a rendezvényhez abszolút pas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gunboat Diplomat 2011.01.29. 23:51:58

"Az is elgondolkoztató, hogy éppen jobboldali képviselők kérték Magyarország „gyámság alá” helyezését."

Ahogy Bolgár György írná, Ezzel szemben a tény az, hogy:

"A témát egy svájci szocialista képviselő, Andreas Gross javaslatára tűzték napirendre"

"A vitát a tanács politikai bizottságának elnöke, a svéd szocialista Björn Von Sidow vezette fel"

Spiritmonger 2011.02.01. 02:28:14

minden megélhetési rettegőnek a figyelmébe:

nincs baj itthon a sajtószabadsággal
hogy is lenne, amikor a kuructól bolgárig bezárólag mindenki szabadon tájékozódhat, szabadon nyilváníthat véleményt

hol a bibi?

2012.03.29. 19:14:42

Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. Ekkor találtam rá a KMD holding által kínált lehetőségre, amelyet szívesen ajánlok mindenkinek a következő honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása