Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Lengyel médiaszolidaritás

2010.12.22. 13:23 | balközép | 168 komment

Címkék: fidesz orbán viktor médiatörvény lenegyelország

Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre. Azonban ez a teljesítmény nem pozitív előjellel kerül be a világtörténelembe. Ha egy európai külügyminiszter lediktátorozza egy másik európai ország miniszterelnökét az nagyon komoly dolog. Főként ha ezt a diplomáciára oly kényes Luxemburgi Hercegség külügyminisztere teszi… biztos komcsi… vagy MSZP-bérenc… Ugorjunk. Azonban Lengyelországban is visszhangja volt a magyar médiatörvénynek. Varsó egyik legolvasottabb lapja magyar nyelvű címlappal jelentkezett. Hát igen nyíltan beszóltak a varsói gyorsról Orbánnak… Szerinted jól mennek a dolgok Magyarországon?

Update:

Angela Merkel német kancellár szerdán óvta Magyarországot attól, hogy a sajtóval kapcsolatban megsértse a jogállamiság elveit. Merkel a jobboldali CDU/CSU párszövetség kancellárja.

· 4 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr482532353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lengyel médiaszolidaritás 2010.12.22. 20:46:57

Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre.

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.22. 19:22:40

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Médiatörvény - Európa szégyene 2010.12.22. 18:38:13

 Orbán: szabadabb lesz az új médiarendszer.  Európai az új médiarendszerről szóló szabályozás - jelentette ki a miniszterelnök Bécsben.A kormányfő elmondta, alaposan tanulmányozta a szabályozást, és szerinte annak nincs egy főbb paragrafusa ...

Trackback: A médiatörvény bírálóiról 2010.12.22. 17:57:22

A Fidesz által tegnap megszavazott médiatörvény rossz, mert gyakorlati megvalósítása korlátoz(hat)ja a sajtó- és véleményszabadságot, megrendszabályoz(hat)ja az információhoz jutás utolsó épp bástyáját, az internetes sajtót, blogközösségeket is. Tiltak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsaba66 · http://www.bumbino.eoldal.hu/ 2010.12.22. 18:22:15

@Таганская:
1. ez a blog a média törvényről szól, de Te nem veszed észre, gondolom nem egy atomfizikus vagy, és ebben a blog olvasóinak többsége egyet ért!
2.azért mert nem használsz ékezetet, nem biztos, hogy mindenki elhiszi, hogy Te vagy a szuper mindent látó agy
3. a média törvény alapvető baja az, hogy a fidesz delegáltjai önmagukban döntik el, hogy a Te vagy az én hozzászólásom ért, vagy nem ért 25 millió forintot.
És ebbe egy ellenzéki sem szólhat bele! Persze tudom, hogy felebezhetek a bíróságon, de előbbre venni egy párt döntő bizottságát a bíróságnál, ez kicsit nevetséges!
4. Te sem vagy bennfentes, akik ott dolgoznak azok csak fizetnek az ilyen bértollnokoknak mint Te! Nem alacsonyodnak le idáig!
5. Ha esetleg tényleg külföldön élsz, akkor meg mi a frászt keresel itt? Nem érdekel senkit egy számunkra adót nem termelő ember, aki leszarja a hazáját, holmi anyagi haszon miatt!
6.A média tényleg kontrollálva van mindenhol, de ebben vannak fokozatok! Itt vissza léptünk 21 évet!

@röhögő: köszönöm, hogy egy jót nevethettem, még akkor is ha egy hétig gondolkoztál rajta!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.12.22. 18:24:21

@burt lancaster:

michnik meg egyenesen egy őskomcsi, ellentétben pl. az 1950 óta híresen nagy ellenzéki pozsgayval. csak el kell olvasni az életrajzukat, azonnal kiderül.

fludd 2010.12.22. 18:24:58

@röhögő: Olyanok mint te akik csak 1 es 0-ban tudnak gondolkodni minden kitalalhato konnyen, csak nem jon be.
Azert mert valaki a zsido ujsagirokkal dolgozo liberalis lapot izrael hangjanak mondja, meg nem kovetkezik semmi,, csak annyi, hogy ki meri mondani hogy 2x2 = 4. Ha mar ezt se lehet kimondani az a szabad velemenynyilvanitasnak korlatozasa.

Таганская 2010.12.22. 18:30:10

@szcsaba66: nekem eleg egyetlen pont is, h megfogalmazzam, h te hulye vagy! En nem probalok szuper mindent lato agy lenni, mint az itt forumozok tobbsege. Felcserelted a szerepeket. De most komolyan, itt az embereknek valoban ekkora torest okoz az eleteben egy szanalmas torveny? Xar eletetek lehet...

kis csibe 2010.12.22. 18:32:11

Akarmi is tortenik, meg ez is megeri, hogy az szdsz eltakarodott a hatalombol!!!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.12.22. 18:33:27

ORBÁN TAKARODJ... ÖRÖKRE ÉS A JÓ BÜDÖS FENÉBE.
Az ország élősködője és hiénája!

Fufo 2010.12.22. 18:33:59

@kis csibe: Semmi nem számít? Legyen diktatúra, történhessen bármi aljasság, csak ez az egy fontos?

gorcsev54 2010.12.22. 18:36:41

@Таганская: Csak egyet árulj el te mi a faszért nem dolgozol,és miért itt pofázol?

ujbudai polgár 2010.12.22. 18:37:17

Húha Emberek!

Megpróbálok rövid lenni:

A hatalom, nem irányítja (más országokban), hanem megpróbálja befolyásolni a médiát (több, kevesebb sikerrel). Nálunk most irányítani (nem akarja!) FOGJA!
Aki itt nem látja a problémát pusztán azért, mert neki a FIDESZ politikája szimpatikusabb, az később nagyon keserűen fog ráébredni, hogy kutya világ lesz. Sebaj, majd 20 év múlva ők fogják (fidesz szimpatizánsok) verni a mellüket, hogy ők mennyire ellenállók voltak. Sajnos ilyenek a magyar emberek nagy többsége, láttuk az elmúlt évek példáját! Sok a jellemtelen alak, de nem baj majd őket is a keblünkre öleljük...
Magyar vagyok, demokrata, és csak ezután baloldali!Éljen a demokrácia, ébredjenek a konzervatív köntösbe bújt komcsik támogatói!
Szalai Annamária is komcsi cenzor (nem volt, hanem lesz)
Az aki a magyar médiában nem lép fel, az a jelenlegi komcsi rendszer építője, fenntartója! Nincs hova hátrálni! Éljen a demokrácia!

röhögő 2010.12.22. 18:37:35

@fludd: @Таганская: Milyen érdekes hogy egyikőtöknek sincs ékezete.

Fufo 2010.12.22. 18:38:36

@gorcsev54: Hiszen éppen dolgozik :)

Éhesló 2010.12.22. 18:39:25

Ez a nagy páneurópai hajcihő a sajtószabadság hazai fenyegetettsége körül egészen fantasztikus. Egészen belelkesedtem. Micsoda gyorsaság, micsoda szaktudás, micsoda erkölcsi tökély! Tessék belegondolni: a törvényt alig pár órája fogadták el, de máris minden külföldi aggódva nyilatkozó végigolvasta a nyilván percek alatt elkészült hiteles fordítást a több tíz oldalas törvényszövegről, és egyúttal gyorstalpaló továbbképzést kapott a magyarországi jogi, társadalmi, politikai kontextusról, hogy legalább elemi szinten értelmezni tudja annak valódi jelentését, jelentőségét. Valószínű így volt. Higgyük el, hogy volt legalább halovány segédfogalmuk arról, amiről oly elítélően odanyilatkoztak. Hiszen jeles államférfiak és még jelesebb zsurnaliszták csak nem beszélnek a levegőbe. Ugyebár.

Mert valószínűtlen, hogy az történt volna, hogy a gyakorlatilag teljes egészében külföldi kézben levő magyarországi média tulajdonosai kezdtek akciózni, aggódván az eleddig kényelmesen realizálható profitért. És ugyebár az sem gondolható komolyan, hogy magyar ballib pártfunkcik és újságírók küldték szét a külföldi kontaktoknak, mit is kell őszintén és hitelesen, a felsőbbrendű erkölcsiség pátoszával, a szabadság fáklyáját magasra tartva odakintről visszaüzenni a félbarbár magyar csürhének. Nem, ez nyilván elképzelhetetlen, hiszen erre még sosem volt példa.(Copyright by SPA)

Zizo1 2010.12.22. 18:39:43

Nagy sírás-rívás, futás fűhöz-fához, lengyel médiaszolidaritás, Merkel asszony stb. stb.
Miért nem mindjárt az az ominózus Teller levél? Az is nagyon hiteles volt! Mindig van az a pénz, amiért egy ilyen cikket megjelentetnek, sőt alá is írnak. Vagy tévednék?
És tényleg azt akarjátok itt elhitetni, hogy úgy frissiben németre fordították az újsütetűt, médiatörvényünket és hogy azt azután személyesen Angela Merkel asszony azt, mint a számára és az EU számára legfontosabb veszélyforrást el is olvasata? Na, és az után majd jól el is dádál minket, sőt megszabja, hogy a magyar parlament milyen törvényeket alkothat! Ahogyan azt egyesek szeretnék….
Higgyetek inkább a gólyamesébe, vagy a mikulásba! Kevesebbet fogtok csalódni!
Kedves panaszkodók, világ végét vizionáló médiaféltők, EU-a és más ismerősökhöz futkosó. (Moszkva helyett most Brüsszelbe, Washingtonba, Berlinbe és Párizsba stb.) Lehet, sőt biztos, hogy vannak hibái az új törvénynek, de viszont az is tény, hogy sok mindent, amit most végre megléptek, már régen meg kellett volna lépni!
Jaj és hogy egyes „érinthetetlen gurukat” ez netán hasbúvágóan érinthet,… hát ilyen a világ. Néha nekik is le kell nyelni a békát. Nem fog a világ ettől összedőlni és attól sem, ha nem mindig ők a megmondó emberek.

szcsaba66 · http://www.bumbino.eoldal.hu/ 2010.12.22. 18:41:17

egy kicsit többet vártam volna tőled! ez gyenge! kifogytál a lendületből, és nem is tudsz cáfolni semmit, amit írtam!:)

ujbudai polgár 2010.12.22. 18:42:52

@fludd: De ki lehet mondani, csak téged minősít... Ugyanis ez nem számít, mármint hogy ,,izrael hangja". Drága komám! Már csak azért sem, mert az a népcsoport, akikre céloztál, épp olyan plurálisan gondolkodó emberek, és az ő politikai nézeteik sem egyformák, ergo van aki támogatja a baloldalt, van aki a jobboldalt. Nem mellesleg Izrael politikailag erősen jobboldali!!!

Таганская 2010.12.22. 18:44:11

@gorcsev54: talan azert, mert ahol elek, mar nincs munkaido te agybajnok... :)

szcsaba66 · http://www.bumbino.eoldal.hu/ 2010.12.22. 18:44:14

@Таганская: ja és én nem hülyéztelek le, érted miről beszélek!

Fufo 2010.12.22. 18:44:24

Megdöbbentő mennyi ember van ebben az országban, aki utálja a demokráciát. A szabadságot, mint olyat. Ha rajtatok múlt volna, aligha lett volna itt rendszerváltozás.

röhögő 2010.12.22. 18:44:43

Nagy riadtság lehet a Fideszben, ha hirtelen a blogvilágra ráküldték az összes bérkommentelőt. :-))
Szó ami szó, azért nagyon ciki hogy a fél nyugati diplomácia és sajtó Orbánt ekézi.

2010.12.22. 18:46:22

Ajjaj, egy libsi lap és a cionista érdekeket szolgáló Merkel beszólt.
Itt az ideje, hogy elénekeljétek az Internacionálét.

ujbudai polgár 2010.12.22. 18:46:54

@Éhesló: okoska! A törvénytervezetek elérhetőek, és mivel fideszes barátaink, nem szokták agyon módosítani a saját tervezetüket, elég régóta lehetett tudni a lényeget. Mellesleg nem az egyes §-kat (felismered a jelet?) kifogásolják, hanem a szellemiségét...
Azt meg elég világosan elmondták a fideszes komcsiállam építői...

Таганская 2010.12.22. 18:47:59

@szcsaba66: a semmin nem lehet mit cafolni... :)

Éhesló 2010.12.22. 18:48:20

@röhögő: persze.
Ejrópa és a hazai média pedig spontán vonyít egy szólamban.
Nem bérrettegés ez, hanem a demokratikus életérzés megnyilvánulása, ami csendben szunnyadt 8 hosszú évig és most - buktor hatalomrakerülésekor - elemi erővel tört felszínre.

gorcsev54 2010.12.22. 18:48:39

@kis csibe: Annak én is örülök ,de azért minden nem éri meg!

gorcsev54 2010.12.22. 18:54:42

@Таганская: Azt nem tudom ,hogy miért nincs munkaidő, de akkor maradj is ott,vagy talán a parlamentben dolgozol ? Ott is a vele? Akkor biztos megszoktad a főnököd se járt be dolgozni vagy nyolc évig,de most bepótolja.

Таганская 2010.12.22. 18:55:24

@szcsaba66: amugy en nem is akarok barmit megcafolni, mert a meditorveny egyszeruen nem erdekel. Engem csak az basz fel, h a sok hulye itt sir, holott meg vagyok rola gyozodve, h valojaban fogalma sincs arrol, h miert sir. Persze miert is lepodok meg? Otthon meg ez a szokas...

szcsaba66 · http://www.bumbino.eoldal.hu/ 2010.12.22. 18:55:59

@Таганская:
Azért próbáld meg! :) szerintem képtelen vagy rá!
Az semmi, hogy a média tanács tagjai, akik mind fideszesek, döntenek, arról, hogy ki milyen minőségben beszél? és ezért 25 milliós bírságot szabhatnak ki??
ez hasonlít az egypárt rendszer felépítésére, de Te külföldi, úgy sem értheted!

vénkujon 2010.12.22. 18:57:27

3járTO protokolldroid színre is lépett rögvest. a fidesz célkeresztje ezúttal a luxemburgi komcsikon pihen. szar lehet most nekik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.12.22. 18:57:45

@fludd:

ha a gazeta munkatársai zsidók, akkor a lengyelországi zsidók olyan 10%-a ott dolgozik.

iovianus 2010.12.22. 18:58:31

@pikimiki: nem, sajnos nem fogják.

Таганская 2010.12.22. 18:59:49

@gorcsev54: "Azt nem tudom ,hogy miért nincs munkaidő" - az idoeltolodas miatt einstein :D Amugy mar otthon sincs munkaido, mivel lassan este het van. "vagy talán a parlamentben dolgozol ? Ott is a vele? Akkor biztos megszoktad a főnököd se járt be dolgozni vagy nyolc évig,de most bepótolja." - veled ellentetben engem nem erdekel viktor, foleg nem sirok miatta. Lexarom a magyar politikat egyszeruen. Komolytalan az egesz, mint te/ti. De ha ez neked / nektek jo, h egy xar torveny miatt sirtok, akkor hajra! :)

vomita 2010.12.22. 19:00:40

A sok kommentelő félhülye közül hányan olvasták a törvényt. Hányan ismerik az egyéb törvényi környezetet. Egymást olvassák , meg azokat akik szintén nem olvasták, csak ugatnak róla. A média törvény olyan mint a Moby Dick. Szörnyűséges, de valójában senki sem látta.

gorcsev54 2010.12.22. 19:01:52

http://index.hu/kultur/media/2010/12/22/diktatornak_nevezte_orbant_a_luxemburgi_kulugyminiszter/Őt nem érdekli!!!!Minket se érdekeljen.

vomita 2010.12.22. 19:03:09

A sok kommentelő félhülye közül hányan olvasták a törvényt. Hányan ismerik az egyéb törvényi környezetet. Egymást olvassák , meg azokat akik szintén nem olvasták, csak ugatnak róla. A média törvény olyan mint a Moby Dick. Szörnyűséges, de valójában senki sem látta. @röhögő: nagyon ismerheted a bérkommentelőket. Írd le hogy lehetnék én is az, mert kell a lóvé.

röhögő 2010.12.22. 19:03:26

@vomita: Ja, hát nyílván Merkel és a luxemburgi külügyér csak úgy nyilatkozik róla hogy a stábja nem olvasta és nem tájékoztatta. Te ennyire egyszerűnek születtél vagy ez már komoly géntechnológia eredménye?

Таганская 2010.12.22. 19:04:20

@szcsaba66: "Az semmi, hogy a média tanács tagjai, akik mind fideszesek, döntenek, arról, hogy ki milyen minőségben beszél? és ezért 25 milliós bírságot szabhatnak ki??" - miert szavaztal a fideszre?

röhögő 2010.12.22. 19:04:38

@vomita: Lehetnél. Olcsóbb is lenne, mert nálad nem kell lobotómiát végezni előtte.

szcsaba66 · http://www.bumbino.eoldal.hu/ 2010.12.22. 19:07:29

de azért én lelkesen néztem a parlamenti megbeszélést a törvényről, a fidesz csak a gyerekekről szóló blablát nyomta nagyon, az elempés beszólásokra, amik egy kicsit is jól fel voltak építve, már nem tudtak érdemben reagálni!

Azért nem hülyék vagyunk, meg tudunk érteni dolgokat anélkül is ,ha nem olvasunk el több száz oldalt!

gorcsev54 2010.12.22. 19:10:43

@Таганская: Azt én nem tudhatom milyen időeltolódás van a név takarhat bármit ,élhetsz akár Szudánban is ,Magyarországon van akinek este 7-kor is munkaidő van,ha nem érdekel a magyarországi politika akkor miért szólsz bele ? Az ,hogy egy törvény mennyire komoly akkor ezt te mi alapján döntöd el? Ja ezek szerint kívül álló vagy akkor miért mondtál véleményt(főleg ha nem érdekel),ha meg igen akkor úgy mondjál véleményt ,mintha téged is érintene. Veszekedés nélkül mondom!

Таганская 2010.12.22. 19:11:18

@szcsaba66: "Azért nem hülyék vagyunk" - errol nem vagyok meggyozodve...

Fideszman 2010.12.22. 19:12:51

Kedves rettegők és médiát féltő hazug libsik, azt mindenki elfelejti, hogy azok akik ma Európából beszóltak a kormánynak, nem mások mint az európai szocialista munkáspárt (mindegyik komcsi) tagjai, azok közül is azok akik közelebbi kapcsolatokat is ápolnak itthoni vad szocialista oligarhákkal akik le akarják járatni Orbán Viktort az örökös magyar miniszterelnököt, akit az emberek többsége tavasszal felhatalmazott arra, hogy véget vessen a szocialista szabadrablásnak és az ország tönkretételének.

Úgy látszik már elfelejtettétek az elmúlt 8 évet, ahol a köztévén reggeltől estig szocialista agymosás ment. Ahol embereket rúgtak, ki azért mert más volt a véleményük. Nem lehetett sztrájkolni vagy tüntetni, vagy ha tüntettél szétverték a fejed és kilőtték a szemed, mielőtt bevittek a fogdába és jól megvertek volna. Vagy ne feledjük a híradókat ahol tilos volt rossz híreket mondani az akkori kormányról, különben jött az elsötétítés és szocialista ortt kutyák akik a milliós büntetéseket osztogatták.

röhögő 2010.12.22. 19:15:07

@gorcsev54: Ez a hülye Ausztráliából. Tudod, még az emenós időkből ismerjük.
A kenguru levesének kevergetése közben lekopipésztelt egy cirill betűs szót a nickjének és asziszi attól nem ismerjük meg.

púdó 2010.12.22. 19:15:19

A kesz torvenyt szinte meg senki nem olvasta,tervezetet annal inkabb.

Nem nekunk kell olvasni,hanem jogaszoknak,szakmabelieknek.
Nos ok olvastak.Tiltakozik is szinte minden nemzetkozi es hazai
ujsagiro es jogvedo kozosseg.Sot meg a MAGYAR NEMZET is!!!
Jobb es baloldali szervezetek egyarant.
Ez is partszimpatia alapjan dol el?

Egy picit en is utana neztem.2010-ben tenyleg remisztoen hat.
De ti csak fikazzatok egymast.

röhögő 2010.12.22. 19:15:57

Hihetetlen micsoda fidesz bértollnok invázió van!

Zizo1 2010.12.22. 19:16:05

@Таганская: Nem a törvény miatt van a nagy rinyálás. Leginkább azért, visítoznak, mert a közszolgálati tv k-ből a jól kereső de semmi lényeges munkát sem végző elvtársi társaság felét kiszórják, meg ha valótlant vagy fél-valótlant firkál egy firkász,(ez nálunk elég gyakran megesik) akkor ezután esetleg csinos bírságot kaphat. Nem utolsó sorban, baj, "mi az hogy, nagyon is" , hogy a gaz, komcsi-náci elvetemült fittyeszesek ülnek a médiatanácsban. Ha lemondanának a 2/3-ról és hagynák a régi bagázst, minden rendben volna.

burt lancaster 2010.12.22. 19:16:20

@Zizo1: erre a kommentre érdekes módon még egyik zombinak sem sikerült érdemben reagálnia

röhögő 2010.12.22. 19:20:04

@burt lancaster: Nincs mit reagálni rá. Sötét hülyeség. Merkel nem tévés dolgozók miatt emelt szót, te agyhalott.

2010.12.22. 19:21:11

@Zizo1:

Az biztos, hogy most sok elvtársban felmerül a kérdés: merre is ment Orosz Jozefina? :D

Таганская 2010.12.22. 19:25:12

@gorcsev54: "ha nem érdekel a magyarországi politika akkor miért szólsz bele ?" - ha nem vetted volna eszre, en nem szolok bele a (magyarorszagi) politikaba. Egy szot nem mondtam a torvenyrol v. a magyar politikarol. Engem csak ez a sok siro forumozo idegesit. Az orszag mast se csinal, csak sir altalaban.

Zizo1 2010.12.22. 19:25:58

A@röhögő: Ahol az érvek elfognak, ott jön a személyeskedés.
Gratula!
Amúgy előbb leírtam. Merkel asszonynak, nincs is más fontosabb dolga, mint a magyar médiatörvényt olvasgatnia.
Na, ki az agyhalott?

gorcsev54 2010.12.22. 19:26:10

@Zizo1: http:/ /index.hu/belfold/2010/12/22/het_evre_iteltek_foldesi-szabo_laszlot/ Azért érdekes kisebb halat halakat lábbilincsbe visznek a tárgyalásra.
"Nem a törvény miatt van a nagy rinyálás. Leginkább azért, visítoznak, mert a közszolgálati tv k-ből a jól kereső de semmi lényeges munkát sem végző elvtársi társaság felét kiszórják, meg ha valótlant vagy fél-valótlant firkál egy firkász,(ez nálunk elég gyakran megesik) akkor ezután esetleg csinos bírságot kaphat. Nem utolsó sorban, baj, "mi az hogy, nagyon is" , hogy a gaz, komcsi-náci elvetemült fittyeszesek ülnek a médiatanácsban. Ha lemondanának a 2/3-ról és hagynák a régi bagázst, minden rendben volna. " Ez most mi akart lenni? Szerinted aki nem ért egyet az a régi bagázst akarja?Szerinted erről van szó?Akik bekerülnek azok tényleges jó munkát végeznek? Úgy mint a nyugdíj biztos" griffmadár " Gabriella? Akit mellesleg már egyszer eltávolítottak korrupció miatt?

himpellér 2010.12.22. 19:30:08

A büdös bolsik szolidarítanak a büdös bolsikkal.

Lacdelo 2010.12.22. 19:30:48

@Таганская:

A Fideszt azt igazi europai konzervativ media es politikusok is tamadjak ,mivel a sajtoszabadsag az szamukra serthetetlen. A Fidesz sohase volt jobboldali konzervativ, mivel ballibsikent kezdett 88-ban. Meglatta OV hogy az MDF osszefog omlani es hirtelen jobboldali konzervativ lett, csak hogy a Fideszt a hatalomhoz juttassa. Nincsenek ideologiajuk, ha csak a hatalom gorcsos megszerzese es el nem engedese az ideologia. A Fidesz egy pioca ami csak a verunket szivja, politikajat a szerint alakitja hogy mi az aktualis erdeke. Sokszor szelsojobboldaliak, maskor balrabb vannak mint az MSZP, ritkan keresztenyek es konzervativak is.

AMIT A FIDESZ KEPVISEL AZ NEM KONZERVATIV, JOBBOLDALI POLITIKA inkabb valami ditatorikus keleti hatalmi rendszer kiepitese, azert is tamadja oket a nyugat.

"1988-tól az első szabad választásokig a magát „liberális, radikális és alternatív” erőként meghatározó generációs szövetség elképzeléseit olyan, a társadalmat megmozgató tüntetéseken ismertette... 1990-ben, az első szabad választásokon bejutott a parlamentbe és 22 fős frakciót alkotva parlamenti pártként folytatta tevékenységét. 1992-ben felvették a Liberális Internacionáléba.
Orbán Viktor és Kövér László kezdeményezésére a párt 1992-től – belső vitákat kiváltva – a konzervativizmus és a jobboldaliság felé fordult....Mindez a Fidesz liberális jellegének megőrzését szorgalmazó Fodor Gábor és társainak kiszorulását is jelentette.[1] 1993-ban a párt e csoportja – Fodor Gábor vezetésével – kivált, s képviselő tagjai lemondtak a párt listáján szerzett parlamenti mandátumukról."

hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g

gorcsev54 2010.12.22. 19:31:48

@Таганская: Az ,hogy emberek véleményt mondanak valamiről az sírás? Nálatok nem szokás véleményt mondani?Az ország szerintem nem sír az ország általában dolgozik (véleménye még van) sírni csak valóban a vezetőink miatt van okunk.Sajnos!Mert valóban az egyik szarból lépünk a másik szarba és még a nagy többség még mindig nem akarja észre venni ,hogy miért szaros a lába.

anyadmajma 2010.12.22. 19:31:59

@Таганская: Igazad van. Teljesen hülyék vagyunk.
Már régen, évekkel ezelőtt egyszerűen fejbe kellett volna lőni az összes 1990 óta a parlamentbe szerepet vállaló embert.
Ami késik nem múlik......

röhögő 2010.12.22. 19:33:11

@Zizo1: Merkel asszonynak külpolitikai stábja van, tudod? Na ki az agyahalott?

torró 2010.12.22. 19:33:51

érdés.
Típus Napi sajtó
Formátum Kompakt
Tulajdonosa Agora SA
Szerkesztő Adam Michnik
Alapított 1989
Politikai összehangolás Szociális liberális
Nyelv Lengyel
Parancsnokság Varsó
Cirkulációs 470,000
Hivatalos honlapja Gazeta Wiborc
No komment!

gorcsev54 2010.12.22. 19:34:46

@Lacdelo: Helyes!!!!!Így helyes,ahogy mondod!Ez az igazság!

anyadmajma 2010.12.22. 19:38:48

@Lacdelo: @gorcsev54: És mi ebben a meglepő? Rendes bolsevik módszerekkel dolgoznak, jól bevált módszerekkel.......

gorcsev54 2010.12.22. 19:41:44

www.kisalfold.hu/hirek/audi-flotta_az_utakon_-_ketszaz_luxusjarmu_az_eu-elnoksegre/2195238/- Van itt lóvé! Amire Orbán akarja.2010. 6-11 hónap eredmény államháztartási hiány 450 milliárd l nőtt! A decembert még nem tudják.Mire is lesz elég 3000 milliárd? Kíváncsi vagyok.

torró 2010.12.22. 19:44:42

És még egy adat Luxemburgból:

Jean Asselborn
Jean Asselborn (született: április 27, 1949-ben Steinfort ) egy luxemburgi politikus. 31-től 2004 júliusában ő volt a miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter és bevándorlásügyi a kormány által vezetett Jean-Claude Juncker . [1]
Ő volt polgármestere Steinfort 1982-ben és szolgált ebben a pozícióban 2004-ig. Ő először választották a képviselőház a luxemburgi 1984-ben, és 1989-ben vezetője lett a luxemburgi Szocialista Munkáspárt parlamenti frakciójának. Ő volt alelnöke a képviselőház 1999-2004. [1] Ő volt az elnöke a luxembourgi Szocialista Munkáspárt, a második legnagyobb politikai párt a Nagyhercegségben 1997-től 2004-ig.
[ szerkesztés ]Lásd még
A félre értés esetére, én is kissé aggályos vagyok! De azért lássuk kik verik a dobot!

gorcsev54 2010.12.22. 19:46:16

@anyadmajma: Sajnos nekem semmi sem meglepő!Ezzel tökéletesen tisztában voltam és vagyok.

Zizo1 2010.12.22. 19:49:12

@röhögő: Hát erre gondoltam én is. A stáb fogata a magyar rinyálók küldöttségét. Mást nem tehetett a diplomáciai botrányok elkerülése végett, sőt megértően hallgattatták, hogy a gaz zobánék a világ békéjét fenyegetik, mi több, támadják a demokrácia alapjait. Nagyon megértően megígérték, hogy majd figyelnek a fejleményekre ...ha lesz idejük és kedvük.

Таганская 2010.12.22. 19:50:04

@gorcsev54: "Mert valóban az egyik szarból lépünk a másik szarba és még a nagy többség még mindig nem akarja észre venni ,hogy miért szaros a lába." - na miert? Meseld el nekem legyszives, mert tenyleg nem tudok sokat az otthoni politikarol...

@anyadmajma: na latod... :)

@Lacdelo: hat ezt jo tudni. Ma is okosabb lettem... :D

röhögő 2010.12.22. 19:54:20

@Zizo1: Ez nagyon gyenge volt. A diplomáciai botrány elkerülése az lett volna ha csendben maradnak nem az hogy Merkel figyelmezteti Orbánt. Ez még egy fidesz droidtól is messze vonal alatti volt.

Fideszman 2010.12.22. 20:02:26

@torró: az kimaradt hogy ez a faszi 32%-ban tulajdonos gyurcsány egyik cégében, és többször volt itt Magyarországon is mint felszólaló, mszp-s gyűléseken. Jobb, ha mindenki tisztába van azzal kik verik a zongora billentyűit.

gorcsev54 2010.12.22. 20:06:04

@Таганская: Azért mert nem gondolkodunk!Nem érdekel bennünket amíg a szomszéd tehene döglik nem a miénk.A magyarok többsége úgy gondolkodik amíg nem engem érint addig leszarom(ha érint akkor majd csak találok valami kibúvót-megtalálom a számomra kedvezőt a lehetőségek között) Egy olyan ország ahol a szavazók ha jól emlékszem 47% otthon marad (tudom van európában olyan fejlett ország ahol előfordul,de ott más a helyzet.) mit lehet várni?! Ahol 2006 -ban hazug miniszter kormány volt és 4 év telt el (ahol az akkori ellenzék Orbán vezetésével legalább 1,5 mill támogatóval képtelen volt változtatni-nem is akart -kivárásra játszott )mit lehet várni?És most megmentő.

Zizo1 2010.12.22. 20:08:28

@röhögő: Nem fogod elhinni, bár a te bajod, hogy mit hiszel, de nem vagyok fideszes, sőt még csak nem is rájuk szavaztam.
Azonban utálom amit egyesek tesznek ebben az országban. Azelőtt ítélkeznek, mielőtt valami isi történt volna. Fűhöz-fához, idegenekhez futkároznak, ha nem az ő szájuk szerint döntenek, folyton a demokráciát féltik, de nem ám akkor mikor ártatlan emberek szemét lövik ki és háromszor is elgázosítják fővárosunkat. Utálom mikor rinyálásukkal kiröhögtetik hazánkat, miközben szívfájdalom nélkül nyakig eladósították rinyálás nélkül.

röhögő 2010.12.22. 20:14:13

@Zizo1: Ja hogy te azt nem nevezed történésnek hogy hoztak egy olyan törvényt amely fenyegeti a szabad médiát. Most erre mit mondjak?
Olvasgasd József Attila Hazám című versét!

Tudod, Fortélíos félelem igazgat

röhögő 2010.12.22. 20:15:05

Fortélyos félelem igazgat, bocsi, elgépeltem

anyadmajma 2010.12.22. 20:15:59

@Zizo1: Ja, és akkor tán azt is tudod, hogy április óta hová lett a romboló-gyújtogató csőcselék az utcákról? Vagy a náci-eszmékkel haragot keltő kommentelők a netről?

gorcsev54 2010.12.22. 20:21:40

Zizo 1 :"Azelőtt ítélkeznek, mielőtt valami isi történt volna. Fűhöz-fához, idegenekhez futkároznak, ha nem az ő szájuk szerint döntenek, folyton a demokráciát féltik, de nem ám akkor mikor ártatlan emberek szemét"Meg kell várni? Újra?A mostaniak nem csak szemedet szemünket fogják ki lőni! Mi történt? Talán végig kellene gondolni.Mert úgy látszik szerinted semmi.Miről ítélkeznek egyesek ?Már leírtam de ha kell még egyszer: 2010 06 -11 hó 450 milliárd nőtt az államháztartási hiány december nélkül.Tudjuk az előző 8 év. Hát nem szeretném megszorozni 18 -al.Van aki igen?!

Nyugi Palika 2010.12.22. 20:23:16

Úgy látom, a vita egy része arról szól, aki kritizál, az szoci, liberális, vagy nem. Csak az érthetőség kedvéért. A liberális nem egyelő az SZDSZ-el, a szocialista meg az MSZP-vel.(nézzünk körül a történelmünkben, kik voltak a nagy politikusaink közül liberálisok..Én marha, azt hittem büszkék vagyunk néhányra). Egy Brit Munkáspárt nem MSZMP, a Francia, vagy Olasz szocialista pártok (más ilyen nyugatiak, stb) sem pontos másai a hazai megfelelőiknek. Az EU "Néppártjai" sem követnek a FIDESZ-hez hasonló módszereket. Merkel is ebbe a körbe tartozik. (Jó, tudom, a "hülye" Németeket megvezette biztosan, mert Ő az NDK-ban született). Erről ennyi. A lényeg nem csak az, ki kritizálja a média törvényt, hanem, hogy miért? Ami meg talán ennél is fontosabb, itthon miért ilyen kevesen veszik észre mi a gond ezzel az egész törvénnyel? Ami meg -szerintem- a legfélelmetesebb, hogy rengeteg átlag ember, aki megélte ezt 25 éve, nos, annak sem tűnik fel semmi. Persze, lehet optimistán megközelíteni ilyenekkel, hogy majd kiderül..ám nem azért szoktak kis (ezúttal nagy) kapukat törvénybe iktatni, hogy ne éljenek Vele.
A vita végére. Itt az indexen van egy cikk ami különböző külföldi lapokból szemezget. Többségében jobbos. (szerintem a FIDESZ egyébként egyáltalán nem ezen az oldalon van, de hagyjuk) Csak a hecc kedvéért megnéztem az eredeti Die Welt cikket. És a fordítás jó, pl. ezé a mondaté is: "Orbán Viktor kormányzó Fidesz pártja nyilvánvalóan eltökélte, hogy az egyszer megszerzett hatalmat, kétharmados többsége birtokában, egyhamar nem adja ki a kezéből. Olyan ez, mintha a tekintélyelvű, antiszemita 30-as években megállt volna a film, és most ismét peregni kezdene."

anyadmajma 2010.12.22. 20:25:10

@gorcsev54: Igen, a vikike.
Kíváncsi lennék, de csak elvi síkon, hogy 15 év múlva is azt mondanák, hogy a 15 éve leváltott 8év szocik miatt tartunk itt? de csak elvi síkon, mert már nem akarok 15 évet várni arra, hogy hátha jobb lesz jövőre, bár most szarabb, mint tavaly.
Pedig ez most úgy néz ki, hogy így lesz megint.

dekol84 2010.12.22. 20:25:31

Hogy a holló vájná ki a szemét ennek szemét szíjjártónak. Azt nyilatkozza ez a fostalicska, hogy: "a nyilatkozó luxemburgi külügyminiszter az ottani szocialista munkáspárt tagja." Ehhez képest a jó kurva anyja szocialista párttag. A luxemburgi kormány hivatalos honlapján ez áll az állítólagos kommerről: "In June 1984, Jean-Claude Juncker, standing for the Christian Social Party (CSV), was elected to Parliament for the first time."
www.gouvernement.lu/gouvernement/premier-ministre/en/index.html
Tehát a büdös bunkó a keresztény szociális pártot munkáspártozza le! A kurva anyjába rohadjon meg a torbánnal együtt az ilyen mocskos hazudozó faszkalap!

Zizo1 2010.12.22. 20:26:28

@anyadmajma: Talán a Gyurcsánytól, vagy Gergényitől kérdezd meg, hogy hová tűntek a provokátorok, akik egy-két száz idiótát felhergeltek, hogy alapos okot adjanak ezrek megverésére és a fél ország megfélemlítésére. Bezzeg amikor a vad álarcos droidok a vak emberbe lődöztek két lépésről, majd földre teperték, és az ujját kitörték akkor nem panaszkodtatok. Akkor nem féltettétek az emberi méltóságot, akkor a ti "demokráciátokat" védték a sünök.

Fideszman 2010.12.22. 20:27:08

@anyadmajma: Hol láttál te romboló, gyújtogató csőcseléket? Én csak békés fideszeseket és igazi magyarokat láttam, akik részt vettek egy békés tüntetésen, amit a gyurcsányista rendőrhordák elgázosítottak, mielőtt kilőtték rengeteg ártatlan ember szemét.
Lehet, hogy a tv2-t nézted ami köztudott, hogy külföldi képsorokat vágott be, amin valóban gyújtogattak és közlekedési táblákat meg molotov koktélokat vágtak a rendőrök közé, de ennek semmi köze nem volt az itteni békés tüntetéshez.

dekol84 2010.12.22. 20:30:59

@Zizo1:
Az én szememet nem lőtték ki, nem tartóztattak le és nem vertek bilincsbe! Tudod miért nem?! Mert nem vertem magam az utcán, nem randalíroztam a a csürhével. Mi a kurva anyjáért, ha nem a baj és szarkeverésért rakta az a fasz zorbán a 2006-os szájtépését az Astoriához. Ha mondjuk Felcsúton nyáladzott volna a paraszt, biztos nem verik szét a sok hülyét, aki ott tombolt neki az Astoriánál még akkor is, mikor ő már elvonszolta a szaros valagát a páncélozott ajándék BMW-ben!

anyadmajma 2010.12.22. 20:39:05

@Zizo1: @nagymagyarmagyar: És hogy vagyon az a tény magyarázva a ti bolsevik köreitekben, hogy vikike hírtelen utolsó mondatot mondd, beszáll a járó motorú (állami lóvés) kocsiba, elhajt, majd amint eltűnik indul a balhé?

anyadmajma 2010.12.22. 20:39:42

Ja, bocs, 2006, okt 23., Astoria, fidesz-naggyűlés.

marklovassy 2010.12.22. 20:45:36

@nagymagyarmagyar: csak kivancsisagbol elarulnad a ceg nevet?

Nyugi Palika 2010.12.22. 20:54:20

@dekol84: Csak ha rákényszerül a holló, jobb híján... Amúgy meg ez is nagy baj. Te megnézed, vagy tudod az igazságot. Más meg elhiszi Neki ezt a demagóg szöveget, és annyi marad meg benne, valami luxemburgi kommunista... (ja, meg off shore cége van biztos).
Egy biztos, a luxemburgi Miniszter nem a győri kézi csapat (állami támogatásból vett) Audi 4-esével flangál ellenzékben. (Főleg nem a helyi Polgármester támogatásával, akiből meg nemzeti Olimpiai Bizottság elnök lesz cserébe. Borkaival semmi bajom, mint sportolóval, de azért van pár más Olimpiai Bajnokunk... Nem a nick nevemre céloztam.. :). Őt eddig is gáz volt ott látni). Szóval igazad van, de biztos szebben is meg tudtad volna fogalmazni. (tudom, nem úri kaszinóban vagyunk, így bocs)

Coyote82 2010.12.22. 20:54:40

faszság ez az egész, a sajtó fújja a lufit...
még annyit se fogunk megérezni a változásból, mint annak idején az ugyancsak nagy lufivá fújt Danubius-Sláger leváltást.

gorcsev54 2010.12.22. 21:01:14

@anyadmajma: Jövőre még szarabb lesz! Bár ne így lenne! Az előttem szólók beszélnek 2006 eseményekről.Arról nekem is meg van a véleményem Orbánról is, de szerintem ami volt az volt és ami van az van.(lehet mondani,hogy minden a múlt következménye)-de én nem hiszem ,hogy csak az. Orbán 8 évig készült ,hogy hatalomra kerüljön és megmutassa, hogy ő csak is ő a magyarok megmentője(mivel ezt 98-2002 között nem tudta megmutatni)kevés volt a négy év (meg talán akkor még" nem tudta igazán")-a 8 év alatt nem azon gondolkodott miért bukott, hanem azon, hogy mit tegyen ,hogy soha többet ne" bukhasson".Én igazából úgy látom ,gondolom most is bukni fog de nem külső (ellenzék) hanem a sajátjai fogják buktatni.Legalább is remélem.

gorcsev54 2010.12.22. 21:04:45

@Coyote82:" faszság ez az egész, a sajtó fújja a lufit...
még annyit se fogunk megérezni a változásból, mint annak idején az ugyancsak nagy lufivá fújt Danubius-Sláger leváltást."Gondolod? Úgy legyen!!!! Csak úgy halkan a többi is (meg majd ami jön) az is faszság.

Fideszman 2010.12.22. 21:15:28

@anyadmajma: ezt a hazug ballib média találta ki

Fideszman 2010.12.22. 21:20:13

@marklovassy: már tudom a cég nevét, a magyar nemzet oldalán olvastam a fórumon

marklovassy 2010.12.22. 21:27:47

@nagymagyarmagyar: kerlek beirnad ide, vagy nekem akar privat uzenetbe?

baromarc 2010.12.22. 23:10:14

Biztosan azért értékelik le folyamatosan MO.-t a hitelminősítők mert a drága kormányunk annyira jól végzi a dolgát és biztos nem az alkotmánybíróság félreállítása és a független média ellehetetlenítése miatt diktatúráznak le minket.
Kintről lehet hogy jobban látszik a probléma mint bentről....
De akinek ami történik az tetszik az fizessen 230-at a svájci frankért....

Attis62 2010.12.22. 23:35:30

@baromarc:
Baszod Pajtás! Az a baj, hogy akinek nem tetszik ez a kurzus, az is 230 Ft-os árfolyamon fizeti a hitelét. Ha lehetne választani, én igencsak picsán rúgnám a zorbánt, meg a többi többi suttyó fityiszest és fizetném a 150 ft-os CHF-en a hitelem. De nem lehet, sajnos ezek itt fognak rohadni a nyakunkon még pár évig és addig tönkre kúrnak mindent a barmok azzal a félszemű matolcsival az élen!

Fideszman 2010.12.23. 00:44:06

@marklovassy: nem tudom már melyik fórum volt, de a lényeg, hogy a hazug gyurcsány most külföldön keresztül akarja tönkretenni az országot

dekol84 2010.12.23. 01:13:38

@nagymagyarmagyar:
Hát anyád hogy akarja tönkretenni az országot? Úgy, hogy ideellett nekünk téged te kretén?!
süti beállítások módosítása