Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Moody's hülye

2010.12.07. 12:04 | szocdemman | 154 komment

Címkék: gazdaság orbán moodys leminősítés matolcsy

Hazánkat tegnap leminősítette a Moody's. Ami gyalázat. Először is honnan tudná a pénzügyi elemző intézet, hogy mi van nálunk? Ne gyere nekem azzal a szoci érveléssel, hogy kiszámolták…

Mindenkit meg kell, hogy nyugtassak, a kiváló kormányzatunk gondolt erre is, január elsejétől a kormány megváltoztatja a matematika törvényeit is. A kétharmad birtokában többek között az eddig 2+2=4 szabadon választva lehet 3 is meg 5 is.

Moody's nemzetközi elemző központ közgazdászai ezt a törvényi módosítást nem vették figyelembe, amikor is bírálták a magyar költségvetést. Most már minden kétkedő egyértelműen láthatja, hogy a Fidesz vezette nemzetmentő, -óvó és -ápoló egységkormány előtt nincsenek lehetetlen feladatok.

És ha venné a nemzetközi elemző cég a fáradságot és átszámolná a prognózisát az új matematika törvényei alapján, akkor rá jöhetne, hogy igazából Magyarország Európa kistigrise. Ehelyett inkább hangulatot kelt és leminősít.

(Fungie)

Meg különben is, Moody's közgazdászai nem is Magyarországon laknak. Mert ha itt élnének, akkor minden bizonnyal tudnák a közszolgálati médiából és néhány színvonalas keresztény-konzervatív médiatermékből, hogy milyen jól csinálja az Orbán-kormány. Természetesen a ballib lakájmédia igyekszik zavart kelteni, de január elsejével, hála az új médiatörvénynek, ez is változni fog.

Jaj ne, hagyd már ez nagyon gyenge érvelés, Nobel-díjas, meg a szakma által elismert közgazdászok dolgoznak a Moody's-nál? Te most tényleg azt hiszed, hogy a magyar kormányban nincsen tudás?? Ha tudni akarod Matolcsy 2X is nyert országos tanulmányi versenyt középiskolában. Igaz, rajzból és ének-zenéből, de emellett háromszor volt kiváló úttörő, és tudjuk, hogy jó úttörő ott segít ahol tud, most épp a költségvetést és hazánkat menti meg.

És tudod, mi a legfájóbb ebben? Elolvastad a Moody's teljesen nevetséges érvelését? Eszerint emelkedtek a közép és hosszabb távú költségvetési kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak. Aggodalmak… hosszú táv… ugyan már… ha majd négy év múlva, megint a szocik lesznek kormányon, mindenki tudni fogja, hogy miattuk van… akkor se tessenek bedőlni, hogy mi szúrtuk el ezt évtizedekre. Hiszen a Fidesz-kormány nemzetmentő.

Jó, és ha tudni akarod, akkor a kormányzat számított erre, és ha érdekel, azt is tudjuk, hogy le fognak még minket minősíteni…. És?? Úristen, úristen, te csak tényleg ennyit tudsz rá mondani, hogy ha még egyszer leminősítenek minket azzal a bóvli kategóriába kerül a Magyarország?

Könyörögve kérlek lásd már meg a jó dolgokat, amit Orbán Viktor tesz a nemzetért. Látom, nem érted mi a fontos. Jó, elmondom neked. Lesz végre új alkotmányunk. Én emiatt olyan ideges voltam az elmúlt 10 évben, a családi ebédeknél rendszeresen összevesztem az asszonnyal emiatt. Végre lesz valódi nemzeti címerünk tölgyfaágakkal és címeres lobogónk. 20 év után végre nemzeti együttműködik az ország és ezt mindenhova ki is írják. Az egyik legfontosabb, végre, a sport a méltó helyére került, mert eddig csak testedzésként szerepelt az alkotmánynan. Ja, és ne felejtsük azt sem, hogy most már főzhetsz otthon pálinkát. Hát nem ezért érdemes élni? Na látod… minden rendben van! Hajrá Fidesz! Hajrá Magyarország! Viktor, Viktor, Viktor!

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr802499008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IMF: gyógyszer vagy félrekezelés? 2010.12.07. 17:18:29

Az IMF, azaz a Nemzetközi Valutaalap 1945 óta a nemzetközi monetáris rendszer központi szerve. 187 állam a tagja, amelyek meghatározott kvóta (gazdasági súlyuk) alapján járulnak hozzá az alaphoz, és ez alapján kölcsönöket vehetnek fel adósságaik törles...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terszim 2010.12.07. 16:59:45

@ZX: És ha nem elveri, hanem itthon fekteti be pl. a mostanság éppen elég olcsó részvényekbe? Vagy állampapírt vesz belőle, ezáltal javítva a jelenleg rossz külföldi/belföldi adósságstruktúrát? Vagy éppenséggel környezetvédelmi beruházásba fekteti, magyar vállalkozáson keresztül csökkentve a magyarországi CO2 kibocsátást? A gazdagok közül sem mindenki idióta!

Devil 2010.12.07. 17:02:02

Nincs Koltsegvetesi Tanacs, ezert barmit is mondanak, az egy kulfoldi elemzo elott nem lesz hiteles. Fuggetlen ellenorzo testulet nelkul nincs szavahihetoseg.
@nyomasek: Nem mindehatoak csak epp mondjuk 100x erosebbek mint Matolcsy.
@gányolás: szanalmas...

folyamatábra 2010.12.07. 17:03:27

Jópofa kis írás, van is hozzá fogadói hangulat, csak hát a hitelminősítők tényleg nagyon mellélőnek jó pár éve. Pontosabban jó pár éve lehet ezt tudni róluk. Például a tavasszal még szépen tolták az íreket. Nem láttak el őszig. Hogy lássanak el akkor jövő őszig?

Devil 2010.12.07. 17:03:43

@NewWay: a 16% az inkabb 20%. es koszonom, nem kell olyan aron adocsokkentes hogy mindent szejjelrombolunk miatta. Talan inkabb a kiadasokat es az allami pazarkast kellene csokkenteni, es nem fizetni a berkommenteloket (magadra ne vedd!)

ZX 2010.12.07. 17:06:40

@terszim: Pont ettől félek, hogy nem mindenki idióta, és mint látjuk itt nincs biztonságban a pénzük, szóval jó messzire elviszik és ott eldugják.

moophlander 2010.12.07. 17:08:30

A zsidók úgy minősítenek, hogy ami nekik tetszik fel, ami nem az le! Ennyi! Aki ebbe többet akar belemagyarázni agymosott!

Réti fiú 2010.12.07. 17:09:05

hat hulye is, ne haragudj ... nekunk Pesten sincs fingunk se arrol, hogy mi tortenik a vereink lakta Erdelyben ... fogadom a magyar honvedseg eltevedne a Meszesen, amit mar Tohotom apank is ismert jo 1100 eve ...

a Mudiz pedig nem mas, mint a XXI. szazad akindzsije, ha valami nem tetszett a Portanank, rankkuldte oket, 10e akindzsi felpredalta a videket, nem keves gazdasagi kart okozva, a Mudiz detto ... Persze az akindzsik is csak parasztok ellen voltak jok, a mudiz meg minositgesse a kinai gazdasag szuloanyukajat ...

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.12.07. 17:09:42

@ZX: Most akkor sikeresség büntetés? Nem látom a logikáját, hogy miért kellejen százalékban többet fizetni mondjuk egy többet kereső diplomás gépészmérnöknek, mint egy utcaseprőnek.

2010.12.07. 17:10:13

Gyors fejszámolást végezve a költségvetést 3%-os hiánnyal állapították meg 2011-re, amit finanszírozni kell. A manyup-okat kiiktatták a rendszerből, 1-2 hónapon belül várható a leminősítés a bóvli kategóriába, azza a külföldi hitelezők kiszállnak, esetleg maradnak egy jelentősebb kamatemelés mellett. Az IMF nem kell. Akko ki a kócos f*szom fog venni magyar államkötvényt?

ZX 2010.12.07. 17:10:36

@folyamatábra: Igaz, hogy kicsit olyanok mint a delphoi jósda,máskor meg épp nem látnak a jövőbe, de azért a trendeket jól látják, őket meg a befektetők. És amíg a befektetők nem a Kedves Vezérre meg a Szent Jobbra hallgatnak, addig jobb ha kicsit komolyabban veszzük őket.

TacticalCommander 2010.12.07. 17:10:38

Nem olvastam végig a cikket, de a végével teljesen egyetértek:

Hajrá Fidesz! Hajrá Magyarország! Hajrá Orbán Viktor!

Devil 2010.12.07. 17:11:36

Majd ha a benzinar 500 ft lesz akkor is okosak lesztek mi?

gányolás (törölt) 2010.12.07. 17:12:03

@balfék: a ballibeknek, akikhez 100 millió ártatlan ember vére tapad, nincs hitelük. Semmilyen téren nincs.

Majd ha a baloldal szembenéz szörnyű, véres múltjával, megtisztítja magát a söpredéktől, akkor 30-40-50-100 elteltével el lehet gondolkodni azon, hogy újra felülvizsgáljuk ezt a kérdést. De ennek semmi esélye, mikor most is Gyurcsányt tolják ezerrel.

tolsztoj 2010.12.07. 17:12:15

@hanyasvagy:

Otthon mindenki aki a Maszop-Szadeszra szavazot 1994-ben,2002-ben,2006-ban szépen álljon a tükör elé és mondja el tükörképének: hülye vagy, hülye vagy, hülye vagy - és utána imádkozzon:
Ó, Istenem én voltam az a marha aki ezt a psichopata rablótolvajt a miniszterelnöki székbe segítette! Elnézést kérek tőletek, magyarok akár az anyaországban, akár a megszállt területeken laktok, mert az én mérhetetlen butaságom volt az, amely együttszavazó társaimmal segítette ezeket a hazaárulókat, hogy tönkretegyék ezt az országot.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Ámmen....

Parajpuding 2010.12.07. 17:12:40

@gányolás: azért néha kihúzhatnád a fejed a zsebnapóleon farából és körülnézhetnél a világban. Te egy sajnálatraméltó és végtelenül ostoba ember vagy.

ZX 2010.12.07. 17:14:49

@felvidéki istimester: akkor elmagyarázom. A nap 24 órából áll a gyári munkásnak, a mérnöknek,a dokinak meg mindenkinek. A különbség a tanulmányok alatt kiesett bevételt és a tudáskülöbséget kell tükröznie. De vajon egy befektető vagy bróker aki egy nap egy szerencsés húzással keres mondjuk 40 millát vajon valóban 500x többet dolgozott-e mint az az ember aki pl. összeszereli azokat az eszközöket ami nélkül ő nem is tudott volna ennyit keresni?
Aki meg az igazságot keresi az keresse odaát.

cindbl 2010.12.07. 17:17:40

@StrayCat: "Ajanlom azoknak, akik az Orban-kormanyt a nyugdijalap kisajatitasa miatt fikazzak elsosorban, hogy olvassak at figyelmesen az Irorszag -nak nyujtando segelycsomag felteteleit. Ezek kozott elso helyen szerepel, hogy Irorszag beveti a 17.5 billio euros nyujdijalap tartalekat is a valsag megoldasa erdekeben. Egyszoval a jelenlegi magyar gazdasapolitikai strategak (az EU-t megelozve!) ugyanarra a kovetkeztetesre jutottak."

maradjunk annyiban, hogy ez nem igaz. 4%-ot vonnak le a public szektorbol nyugdijba mentek nyugdijabol. amit csinalnak, az 10EUR megvonas gyerekenkent a 150EUR csaladi potlekbol, ez biztos. eltorolnek par limitet (PRSI es tsai). de meg csak most mutatjak a budget valtozasait.

NewWay 2010.12.07. 17:20:08

@Devil:
"Talan inkabb a kiadasokat es az allami pazarkast kellene csokkenteni, es nem fizetni a berkommenteloket (magadra ne vedd!) "

Ezzel tökéletesen egyetértek!

Ott a 800 ezer rokkantnyugdíjas, akinek 70%-a kamu.
Ott van a 40 éves "nyugdíjas rendőrtiszt", aki az íróasztalt támasztotta egész életében.

Ezekhez hozzá kellene nyúlni. Csak az a baj, hogy az MSZP rögtön felhergeli őket, és megbuktatják a következő választáson, aki hozzájuk mer nyúlni.

Így nehéz.

Sajnos van egy demokráciánk, egy hatalmas inaktív réteggel, aki viszont szavazni nagyon szeret.
Tehát a közösbe nem nagyon adnak be, de kivenni szeretnek (arra szavaznak).

Rá Dios 2010.12.07. 17:20:10

@ZX: Iegn. Ez a dolog egyik oldala. A másik meg az, hogy ha valaki másoktól kell szinte mindent megvegyen és szinte mindent exportálnia kell, hogy ehhez pénzre tegyen szert, továbbá fenn akar tartani egy társadalmi békét, amelynek költsége nagyobb, mint az előbbi két művelet - kiadás és bevétel - különbsége, az hitelt vesz fel, amit megtehet egy darabig, de aminek a feltételeit - persze jobb volna fordítva - nem ő szabja meg.
Ennyi.

pistola 2010.12.07. 17:22:20

"The fatter they are, the further they fall." Beavis & Butthead

Szabad fordításban: minél nagyobbra nősz, annál nagyobbat esel majd a végén. Pontosan ez lesz itt is. Amit már nagyon várok, biztos vicces lesz. Csak az ár, amit fizetünk érte, az nem lesz vicces.

Bilux67 2010.12.07. 17:26:35

Mi az hogy nem sikeres a kormány?
Vasutas sztrájk mikor volt utoljára?
BKV sztrájk mikor volt utoljára?
Utcai zavargások?
Parlament előtti tüntetések?
Ugye hogy ugye?
(Aki hiányolja a szmájlit, azt személyesen felkeresem és elveszem a nyugdíját)

Rá Dios 2010.12.07. 17:27:35

Off:
Másnak is föltűnt, hogy Szalai Annamária Nagyasszony - áldassék a neve! -próbaüzembe váltott? Az imént már sztrájkolt a szerver egy kicsit.

Anti Anyag (törölt) 2010.12.07. 17:34:21

Nem hülye, csak nyomást gyakorol.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.12.07. 17:40:26

Mondjuk egeszen megmosolyogtato hogy pont ez a csicska moody's pofazik megint, kvazi ok robbantottak ki a valsagot azzal hogy tularaztak a Lehmann Brothers papirjait. Nagyon magas kvalitasu szakemberek dolgoznak ott, valoban. A gond az, hogy adnak a szavukra a kulfoldi befektetok. Nem is kicsit. Pedig koztorvenyes bunozo mind.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.12.07. 17:43:15

@ZX:
Már bocsáss meg, de a tanulmányok alatt kiesett bevételt bőven behozza neked az évek során, sőt(sok esetben meg eleve melózott a suli mellett, bőven nem ingyenes a felsőoktatás).
De egyébként nem feltétlenül kell a főiskolai végzettségű gondolni, tudod milyen nehéz manapság egy jó kőművest találni?

Spekulánsok meg mindig voltak és mindig lesznek, hidd el őket nem érinti ez az adóváltozás.

personalsanchez 2010.12.07. 17:45:05

ki a nobel díjas a moodysnél?
azt azért ne felejtsük el, hogy a minősítők vastagon benne voltak a válság kialakulásában, akik kenték őket azok megkapták amit akartak. Mindenki tudja, hogy így működik de amí nincs jobb...,a minősítők egy kalap szarok na.
Talán nem véletlen, hogy a piacok sem reagáltak olyan mértékben mint a leminősítés miatt várható lett volna.
Amúgy a kormány eragálása meg kommunikációja ugyancsak felháborító, de mást nem is lehet várni ettől az inkompetens bandától matolcsyval az élén a(afőnök jobbkeze mi? a faszom!)

Lacdelo 2010.12.07. 17:49:28

@tolsztoj:

"Otthon mindenki aki a Maszop-Szadeszra szavazot 1994-ben,2002-ben,2006-ban szépen álljon a tükör elé és mondja el tükörképének: hülye vagy, hülye vagy, hülye vagy - és utána imádkozzon:
Ó, Istenem én voltam az a marha aki ezt a psichopata rablótolvajt a miniszterelnöki székbe segítette! Elnézést kérek tőletek, magyarok akár az anyaországban, akár a megszállt területeken laktok, mert az én mérhetetlen butaságom volt az, amely együttszavazó társaimmal segítette ezeket a hazaárulókat, hogy tönkretegyék ezt az országot.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Ámmen...."

Teljesen egyetertek veled azzal, hogy en 06-ban Mszp-re szavaztam egy "psichopata rablótolvajt a miniszterelnöki székbe segítettem" 2010-re (OV). Csak akkor meg nem tudtam hogy a Mszp 2006-os gyozelmevel ahogy mondod egy "pszichopata rablotolvajt" fogok a szekbe segiteni . Sajnos akkor nem lattam elore a jovobe. Ugyanis 06-ban jo lett volna ha Fidesz jut hatalomra, mivel nem lett volna akkor ma Jobbik vagy nagyon eotlen lenne. A Fideszt mar megbukott volna 2010-ben, nemhogy 2/3-a lenne. Sajnos nem bukott volna akkorat mint most a szocik. Megint a szocik lennenek hatalmon Gyurcsany vezetesevel. Nem tudtak volna megujulni, de lehet hogy mas uj partok is be tudtak volna jutni. Igazad van ha ezt tudom, akkor 06-ban Fideszre szavazok taktikusan.

Ez egy verzio, de lehet hogy minden ugy jo ahogy van. A Fidesz most a 2/3-os gogjeben teljesen leamortizalja magat, annyira hogy vegleg kiirja magat a politikabol. Egyelore minden ennek az iranyaba mutat, hiszen ok megujulni keptelenek OV az eletfogytigalni vezer. Teljesen elveszti a Fidesz a politikai hitelet anelkul hogy a remeny megmaradna a megujulasahoz. Az Mszp es mas partok addig legalabb magukba szallhatnak es tanulhatnak a hibajukbol, miszerint mertektelen osztogatassal nem szabad valasztasokat nyerni es a Fideszes 2/3-os torvenyeket eltorlik es/vagy modositjak es felemelik 4/5-osre, hogy nehogy egy kormany total diktaturat tudjon kiepiteni a jovoben.

Ha minden igy megy, nyugodt szivvel fogok az MSZP-re / LMP-re szavazni (jobb hijjan Fidesz kiherlte a demokraciat a kopogtatocedula gyujtesi reformjavall).

Laciii 2010.12.07. 17:54:45

Ne gyere nekem azzal a szoci érveléssel, hogy kiszámolták… mint az Íreket ugye?
Ez nem azt jelenti, hogy a fidesz jól csinálja, de az már kiderült, hogy a minősítők szarul, és valahogy mégse buktak bele ebbe a nagy piacgazdaságba, pénzügyi hókuszpókok valahogy megússzák.

dr kíváncsivagyok 2010.12.07. 17:55:45

@butus: Nem lesz , nem lehet késő , mert Ők fogják bölcs vezérüket elzavarni a legnagyobb hévvel...... szavazgatnak ide - szavazgatnak oda , oszt' ez se jó - az se jó !

Lacdelo 2010.12.07. 17:57:25

@Tomasz_a_gozmozdony:

"Mondjuk egeszen megmosolyogtato hogy pont ez a csicska moody's pofazik megint, kvazi ok robbantottak ki a valsagot azzal hogy tularaztak a Lehmann Brothers papirjait. Nagyon magas kvalitasu szakemberek dolgoznak ott, valoban. A gond az, hogy adnak a szavukra a kulfoldi befektetok. Nem is kicsit. Pedig koztorvenyes bunozo mind."

Szerintem hitelesebbek mint a Fidesz kormany barmikor is lesz. A hitelminositok foleg ceges reszvenyek es ertekpapirok minositesenel hibaztak, de allampapirok minositesenel tudtommal nem volt veluk komolyabb problema hiszen ott tobb fuggetlen forrasbol tudnak tajekozodni ASZ (nem fuggetlen), KSH adatok, KT (most szuntettek meg), NB (probalja legyurni), stb... Meg lehet Kosanak igaza, meg Gorogorszag sorsara jutunk.

Ezek az intezmenyek azokbol adatokbol keszitenek elemzeseket, kategorizaljak az allamokat amilyen adatokat ok rendelkezesre bocsatanak. Azokat viszont meg lehet hamisitani lasd Gorogorszag. De amint kiderulnek a problemak, a korekcio azonnali es nagy merteku. Az nem a hitelminositok hibaja ha hamis adatokbol kell kiindulniuk.

De meg kerdezhetned tolem, hogy a Fidesz egy hiteles part? A valasz egy hatarozott NEM.

M&Ms (törölt) 2010.12.07. 17:57:59

Nem semmik ezek a fideszesek!:D Jól mondtam, aki ezekkel szemben mer valamit mondani, vagy másképp gondolkodik a világról, mint Viktátor, azt ellehetetlenítik.

Még szerencse, hogy a Moody's és a Standard and Poor's se magyar cég, és nem Mo-n van a székhelyük, különben velük is ez történne. Nekik szerencséjükre csak a lehülyézés jutott.

Lacdelo 2010.12.07. 17:59:39

@Bilux67:

"Mi az hogy nem sikeres a kormány?
Vasutas sztrájk mikor volt utoljára?
BKV sztrájk mikor volt utoljára?
Utcai zavargások?
Parlament előtti tüntetések?
Ugye hogy ugye?
(Aki hiányolja a szmájlit, azt személyesen felkeresem és elveszem a nyugdíját)"

:)

dr kíváncsivagyok 2010.12.07. 17:59:56

@Bilux67: Ugyan , ez még semmi , még bátortalanok az emberek....várd meg , amikor megkapják a januári fizut , oszt' kevesebb mint volt , közben mindennek megy fel az ára ( mindíg a benzinnel kezdődik !) ....... és már a kis megtakarított MNyP -i pézecske is átvándorolt a tehetősek adócsökkentése által..... a tehetősekhez.... Majd akkor !

rudebwoi 2010.12.07. 18:00:44

annak aki azt hiszi, hogy jobb az egyik a masiknal:

www.kibulizottorszag.net/

tudom, hogy hosszu, de megeri elolvasni, es MEGERTENI!

dr kíváncsivagyok 2010.12.07. 18:02:35

@Laciii: Valamit csak tudnak.......különben már rég eltűntek volna a süllyesztőben... Ott ugyanis nem a Nenyi van a falra akasztva gondolkodás helyett !

Egy Dagadt Patkány (törölt) 2010.12.07. 18:02:50

@gányolás: Érdekelne a 100 millió halott névsora akiket a "ballibek" gyilkoltak meg.Tudod amire te gondolsz azt úgy hívják, hogy kommunizmus és hogyhogy nem épp a reneszánszát éli az országban..Rohadt egyszerű azt mondani, hogy "kuss", meg "ballib gyilkosok", de ameddig nem lesz saját véleményed mindenki körbe fog röhögni a fórumokon, ami nem baj, csak akkor meg minek erőlteted, kedves barátom..@NewWay: A negyven éves nyugdíjas rendőrtiszt pedig dolgozott is az életében, vannak munkák amik stresszel járnak és azzal, hogy fenyegetve van a családod...és nem csak a saját hülyeséged által mint nálatok ( mondjuk aki a rendőrségről szóló képét a Starsky&Hutch-ra építi az jogosan kárál a nyugdíjkorhatárról )

Lacdelo 2010.12.07. 18:05:56

@Kilo166:

"ki a kócos f*szom fog venni magyar államkötvényt?"

Ez egy kerdes, a masik hogy milyen kamat mellett? A megnovelt kamatfizetesre a fedezetet kiktol fogja behajtani az allam kozvetve vagy kozvetlenul?

gyepesJani 2010.12.07. 18:06:45

@moophlander: „Ez okozta a sorozatos pofonokat, amelyek külföldről érték és érik az országot: a *leminősítések*, a *forint zuhanása*, vagyis az egész csődtömeg, amit ez a kormány az elmúlt években az ország, és mindannyiunk nyakába zúdított” ezt Orbán Viktor mondta 2009-ben (kiemelés tőlem). Érdekes módon akkor még zavarta a leminősítés, és a hívei sem kezdték el a zsidókra kenni. (Vajon a te logikád alapján a "zsidók" miért minősítettek le minket Gyurcsány alatt is?)

Lacdelo 2010.12.07. 18:08:32

@gányolás:

Te be vetted ma a gyogyszeredet?

Laciii 2010.12.07. 18:10:06

@kíváncsivagyok:
Már csak az a kérdés, hogy mit. Én csak az államok vagyis az emberek pénzét láttam eltűnni a bankok süllyesztőiben a válság miatt, megy nagyban a mutyi meg a kéz-kezet mos.

Lacdelo 2010.12.07. 18:11:20

@moophlander:

Ma nem volt gyogyszerosztas? Ugy latszik tobben nem vettek be.

is 2010.12.07. 18:15:59

@tolsztoj: "Otthon mindenki aki a FIDESZ-KDNP-re szavazot 1998-ban,2008-ban,2010-ben szépen álljon a tükör elé és mondja el tükörképének: hülye vagy, hülye vagy, hülye vagy - és utána imádkozzon:
Ó, Istenem én voltam az a marha aki ezt a psichopata rablótolvajt a miniszterelnöki székbe segítette! Elnézést kérek tőletek, magyarok akár az anyaországban, akár a megszállt területeken laktok, mert az én mérhetetlen butaságom volt az, amely együttszavazó társaimmal segítette ezeket a hazaárulókat, hogy tönkretegyék ezt az országot.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Ámmen.... "

2010.12.07. 18:16:07

Szörnyen primkók ezek FIDESZJOBBIK arcok. Csőcselék vagytok és azok is maradtok!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.07. 18:16:39

mondta valaki, hogy nem lesz büdös, miután éveken keresztül szartak mindenre és végre elkezdték feltakarítani? no, hát ez van, ki nem szarja le a tőkés kizsákmányoló gazembereket. Pontosan onnan tudom, hogy jó úton megyünk, mert ezek ugatnak. Bocsánat, de én nem szeretnék úgy élni, ahogy az pár milliárdos nagytőkés elképzeléseiben szerepel.

is 2010.12.07. 18:18:16

@gányolás: nyilvan. de ha te ennyire osszemosol mindent, akkor ne kerd ki, hogy a maradekot meg nacinak, es inkvizitornak mondjuk, es legalabb masik 100 milliot irunk a nevehez. vagy ha te nem vagy naci, akkor legyszives szalljal mar le arrol, hogy egy mai halado gondolkodasut osszekeversz Sztalinnal.

is 2010.12.07. 18:20:31

@Bukowszky: akkor minek tamogatod Demjen es Csanyi, a ket leggazdagabb oligarcha lancos kutyajat, aki veluk parolazik? meg miert nezed tetlenul, hogy a sokmilliardos maffiozo Pinter a rendorminiszter? voltal mar ezek ellen tuntetni? ugye nem, csak beszelsz itt ossze-vissza hulyesegeket.

2010.12.07. 18:21:02

Ennyi rakás seggfej hogy a faszba tud itt összegyűlni? Ti bazdmeg ott a jobb széljobbon, kurvára elindultatok Ukrajna irányába, IQ-ban (is). De nektek nem elég ennyi, ti Szibériában szeretnétek lenni... hát kövessétek a félkegyelmű FIDESZ gazdáitok! Köcsög buta, birka, tekintélytisztelő királyságpárti faszkalapok!

Balack 2010.12.07. 18:22:14

büdös komcsik, takarodjatok el kubába vagy kínába, vagy menjetek segget nyalni ferencnek

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.07. 18:26:17

@is: nem támogatok én senkit.. az vitathatatlan tény, hogy úgy, ahogy az elmúlt 8 évben mentek a dolgok, nem mehettek tovább.. tudsz jobbat, öregem?

2010.12.07. 18:26:25

@Bukowszky: Elmebeteg vagy! Javaslom kiáltsátok ki a szentkorona fasiszta rezsimet... mi a faszt kell itt a demokráciával, meg a kapitalizmussal bajlódni?

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.12.07. 18:27:18

Az IMF mentsen meg minket!!!!
Úúúú imádlak IMF, adj még kölcsönt, még még még.

Lacdelo 2010.12.07. 18:28:39

@is:

IQ szintje alacsony baratunknak. Az ilyen adja ki a Jobbik es Fidesz kemenymagot, utanna meg jonnek a megelhetesi politikusok es vallalkozo korei. Sajnos mindegyik csoportbol van egy csomo. A jobboldali ertelmiseg meg haborog (Solyom, Kopits, Gemesi) ebbol van a kevesebb.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.07. 18:29:04

mi ez a nagy indulatos hőbörgés itt amúgy, szocik? talán tetszettek volna nem elkúrni mindent, akkor most nem itt tartanánk!

Húsleves 2010.12.07. 18:29:27

Változik a világ, van egy olyan érzésem, hogy a "nagy testvér" egyre kevesebbet fog ráérni a kis magyar liberókat a szervezetein keresztül támogatni:
index.hu/tech/2010/12/07/operation_payback_kiberhaboru_a_wikileaks_miatt/
Látszik, hogy a világ más tájain is egyre erősödnek azok, akiket nem győz meg, ha valakik sajtószabadságról, emberi jogokról meg demokráciáról pofáznak, miközben fű alatt ők maguk a gátjai a szabadságnak.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.07. 18:29:55

@Kult: ja, én vagyok az elmebeteg, mert gyucsány haverod tönkretette az országot. aha. oké. értem.

Lacdelo 2010.12.07. 18:32:35

@Balack:

En mar voltam Kubaban mindenkinek merem ajanlani, foleg Varadero es Havanna a legjobb. Egyebkent ott szeretik a magyarokat. A koktel jo, mindig 30 fok korul van. Ha engednenek bevandorlokat es lenne szabad piacgazdasag, en el is koltoznek oda, az emberek sokkal vidamabbak. Jo az egeszsegugyuk is. A szivarrol es a lanyokrol mar nem is beszelve :)

röntgenszeműlány 2010.12.07. 18:37:54

@Tomasz_a_gozmozdony: "tularaztak a Lehmann Brothers papirjait". Túl. Árazták. Lol. Szakértsél még. Légyszi!

sorokinV 2010.12.07. 18:39:32

A leminősítés nem biztatás? Ferinél még így kellett értelmezni...

Lacdelo 2010.12.07. 18:45:32

@Bukowszky:

Attol te meg lehetsz elmebeteg. Amiert az alma piros, attol lehet meg a citrom sarga.Nem kizaro tenyezo az egyik a masiknak. :)

LilMonk 2010.12.07. 18:46:08

@Bukowszky: Csak a pontosság kedvéért az országot a FIDESZ-MSZP osztogatás-fosztogatási versenye tette tönkre. Mindenki nyakig benne van, kivétel nélkül.
A Fidesz max annyiban felelősebb, hogy ő kezdte el az ujjalmutogatást, és hogy nem veszi figyelembe, hogy ezen a Földön nem csak mi vagyunk, hogy Magyarország tőke és nyersanyagszegény ország, aki függ a környezetétől. (Vannak jobb oldaliak, akik belátják ezt.)

Ahelyett, hogy egymásra mutogatnánk, komcsiznánk és fasisztáznánk talán végre fel kellene ébredni, hogy egy országban élünk, és egy célunk lehet, az, hogy virágozzon ez az ország. Normál esetben mind a bal és a jobb oldal ugyanazokat a problémákat látják, csak a megoldásaik mások. Meg kell férnie a kettőnek egymás mellett. Meg kell hallgatni a másikat, mert az igazság sosem fekete vagy fehér, hanem mindig a kettő között van. Össze kellene végre fogni és kialakítani egy gazdaságpolitikát, ami a rendszerváltás óta nem létezik. Meg kellene határozni egy irányt és arra menni. Egyszer kicsit jobbosan, egyszer kicsit balosan, de mindig egy irányba.

G. Wolf 2010.12.07. 18:49:25

"Ha egy ilyen vélemény látott volna napvilágot, arra azt mondhatnánk, hogy tévedés. De ha hét-nyolc ilyen elemzés születik rövid idő alatt, akkor el kell gondolkozni, hogy a kormányzat elintézheti-e mindezt egy vállrándítással. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a hiba nem a külföldi elemzők készülékében van, hanem a magyar kormányban, amely nem hajlandó a lesújtó értékelésekről tudomást venni."

www.fidesz.hu/index.php?Kereso=elad%F3sod%E1s&Tol=19

bontottcsirke 2010.12.07. 18:51:07

@Kult:

Itt lehet minket hagyni már a mestered is megmondta. Amúgy meg ki az a moody's?

Az elmúlt nyolc év elkúrását meg még 20 évig fogod hallgatni. Talán nem kellett volna elkúrni aztán előrébb tartanánk.

Spiritmonger 2010.12.07. 18:51:13

ez a moodys csak senkiháziak gyülekezete, akik éppen most minket akarnak basztatni

de lesz ám nemulass, amikor az ilyen sehova sm kellő parazitákat a BRIC tőke elzavarja a halálba, akkor majd lesz nagy ajvékolás arrafelé

Kósának most teljesen igaza van

Lacdelo 2010.12.07. 18:57:48

@Yanagi:

Miutan a Fidesz es a Jobbik leamortizalodik a jobboldalrol, esetleg a Fidesz megujul (levaltjak Orbant es baratait= szinte lehetetlen), azutan lehet csak a ket oldalnak egy kozos magyar erdekeket tekinto gazdasag es tarsadalompolitikat folytatni. Addig itt minden valtozatlan marad. En a baloldalt (meg ha messze nem is tokeletesek) latom csak az ossznemzeti kiegyezesre hajlandonak. A jobboldalon ennek teljes hianya van, illetve a masik oldal teljes, szisztematikus leepitese folytatodik, mind amikor ellenzekben, mind amikor kormanyon vannak.

Lehetetlen ugy a baloldalnak kiegyeznie a jobb oldallal, ha az mindig beleharap a baratilag kinyujtott kezbe.

Lacdelo 2010.12.07. 19:00:00

@Spiritmonger:

"ez a moodys csak senkiháziak gyülekezete, akik éppen most minket akarnak basztatni"

Nem a Fideszre gondoltal? Rajuk teljesen illik.

Bundili 2010.12.07. 19:01:07

@Laciii: A forint pedig nem gyengült, hanem erősödött.....

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.12.07. 19:03:05

@bontottcsirke: Mintha az elmúlt években nem láttam volna jobboldali politikust a Parlamentben.
Még annyit sem tettek meg a választóiknak, hogy bejárjanak a munkahelyükre és ott szájkaratézzanak a "tolvajokkal".
De a fizetésüket azért felvették.

Alensha 2010.12.07. 19:12:16

"Mi az hogy nem sikeres a kormány?
Vasutas sztrájk mikor volt utoljára?
BKV sztrájk mikor volt utoljára?"

ennek karácsony, vizsgaidőszak környékén van a szezonja, szóval még meglátjuk...

"Utcai zavargások?
Parlament előtti tüntetések?"

ezt nem csak addig divat csinálni, amíg ellenzékben vannak? :)

hackbard.celine 2010.12.07. 19:16:01

@Bundili: mihez képest?
A dollárhoz képest pl. 9%.al gyengült (Orbánék 500 Mrd dollár kötvényt akarnak kibocsátani, ugyan mire? Az EU helyett mi leszünk a következő USA tagállam? Mire kell a dollár???).
Rekordáron a benzin, holott a Brent hordónkénti ára még csak 88 dollár.
Az kormányváltáshoz képest hol áll a CHF? Erősödött? Persze. Most 215 fölött járt. Mennyi is volt? 185?
A nagyobb gond az államkötvény: 2000-2004 időszakban átlagosan 3,9% volt a hozam. A büntető IMF hitel kvóta alapján 2,7% volt és és onnantól max. 300 bázispont felárral volt felvéve. Múlt héten 8 (nyolc) százalékra kapott hitelt a magyar állam a leminősítés előtt.
CDS felárról hallottál már? Ma Magyarország tisztán a spekulatív piacról kap kölcsönt. Abból mennek a folyó kifizetések (nyugdíj, stb.)
Építsd fel fejben a növekedési pályát egy olyan ígéretre, hogy a Fidesz-KDNP képviselők nettó 124000 átlagos fizetésemelése majd növeli a fogyasztást. Miközben a GDP-t termelő melós (a zemberek 75%-a) veszít vagy nem nyer az adórendszeren.
Gondolkozni is kéne néha meg hit helyett átlátni az egybitesnél összetettebb rendszereket.
A közoktatásban is inkább az állampolgári és közgazdasági ismereteket kéne erőltetni, nem a KDNP baromságait.

hackbard.celine 2010.12.07. 19:22:41

@Alensha: Tudod mit mond erre a régi bölcsesség? Könnyű egy irányba, pl. a vágóhíd felé terelni a csordát.
A vágóhídon ébredni viszont nem annyira rock'n'roll.

arcadian 2010.12.07. 19:24:27

@Bukowszky: az orszagot azert nagyon nehez tonkretenni;) tegyuk hozza: nem is nagyon volt mit tonkretenni, mert mar a 8 eves Mszp-Szdsz era elott is szar volt a helyzet, most is szar. oligarchak meg a fidesz kozeleben is vannak, csak azt, hazudjak magukrol, hogy tisztesseges uzletemberek. a fovarosban pl. kormanyvaltastol fuggetlenul viragzik a nepotizmus.

Versenycsiga 2010.12.07. 19:28:39

de jó ezeket olvasni...
nos, én is egyetértek a Fidesszel. Ballibék mást úgyse tudtak csinálni, mint a munkavállalók nyakába baszni az összes megszorítást. Az MSZP milyen reformokat csinált? Az reform, hogy még egyet odabaszunk a vállalkozóknak meg abérből és fizetésből élőknek? Hát ez kurvára nem az.
Itt legalább úgy fest, hogy valami történik, hogy a rohadó, életképtelen rendszert valaki a gyökereitől kezdi átszervezni. Persze, ez ballibéknek nem tetszik, mert ha netán sikeres lesz, akkor tudják, hogy az életben nem kerülnek a húsosfazék közelébe.
Jelzem, az elsők között leszek, aki ebből a tetves magánynyugdíjkasszából is visszalép az államiba.
lehet köpködni.

Lacdelo 2010.12.07. 19:28:59

@hackbard.celine:

Ezekbe egyik Fideszes kommentelo sem tud belekotni. Ezek tenyek. Tenyek azok makacs dolgok.

Szityu 2010.12.07. 19:32:31

@NewWay: Csak szólok, hogy ha kiszámolod mondjuk 150 vagy 200 bruttó (ami az átlagos sáv) jövő évi nettóját, gyorsan rájösz, hogy megettél egy nagy maszlagot. Gyerek nélkül kevesebb mint idén, egy gyerekkel ugyanannyi. Óriási csökkentés! Ezt egyszer már eljátszotta a fidesz az előző uralkodása idején, annak a vége is minusz lett, mivel közben emelik a járulékot, megszüntetik a kedvezményeket stb. Szóval akkor miért is jó a 16%? Megmondom: azoknak, akik osztalékot vesznek ki. Tehát megint azokat a galád külföldieket támogatjuk (ezzel nem is lenne bajom egyébként), közben meg azt mondjuk, hogy le velük és éljen a magyar ipar. Vicc.

Llee 2010.12.07. 19:33:26

Miért van az, hogy még mindig az elmúlt 8 évről beszélnek némelyek, mintha sem előtte, sem utána nem történt volna semmi???
Kérdezem én, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt 8 évben milyen ellenzék volt??? Mennyire volt konstruktív ellenzék a közös érdek miatt??? Mennyire nem csupán az érdekelte, hogy hatalmat szerezzen? Mennyire érdekelte őket, hogy konkrét, tényszerű ötleteikkel, javaslataikkal segítsenek az embereken??????????????

Biztos csak én emlékszem rosszul, de olyan flash-ek jönnek, hogy valahogy nem így volt... :))

Llee 2010.12.07. 19:40:23

@hackbard.celine:

A közgazdaság hülyeség, LOVI (Látó Orbán Viktor Isten), s emberei mindent jobban tudnak, hiszen amikor igazán baj lesz, elég lesz majd egy Csizmás Kandúr féle tekintet, kalap szorongatással és az a csúnya pénzeszsák ki fog nyílni... :)))))

Alf (törölt) 2010.12.07. 19:51:09

@hackbard.celine: ha a CHF-al jössz, gondolom annak is utánanéztél, hogy az az euróhoz képest is brutálisan erősödött, amihe zorbánnak valljuk be, nem sok köze lehet.

Alf (törölt) 2010.12.07. 19:53:32

@hackbard.celine: a "spekulatív piac" legalább nem szól bele, hogy a visszafizetés mellett még milyen intézkedéseket hozzon a kormány.

Alf (törölt) 2010.12.07. 20:01:19

A viccet és személyeskedést félretéve, objektíven próbálkozva:

Itt elvi ellentétek vannak. Az egyik oldal úgy látja, hogy vannak bizonyos szabályok, és az országnak az a legjobb, ha minél kevesebb konfliktus árán jó képet alakít ki magáról a nemzetközi pénzpiacon, így több befektető érkezik, többet érnek majd az ország papírjai, eljön a jóvilág.

A másik oldal úgy látja, itt egy harc folyik, melyben több szereplő több mindent akar, és a harcba agresszíven kell beszállni, függetlenségre kell törekedni a nagy cápáktól, és így majd megerősödünk, és jön a jóvilág.

A. terv eddig nem mutatott sok eredményt, úgy tűnik, hogy süllyedéshez és kiszolgáltatottsághoz vezet
B. terv rögös út, és tele van ilyen eseményrögökkel, mint ez az eset, kimenetele kétséges.

De ettől még nem kell anyázni, főleg úgy, hogy az ország egyértelműen a B tervre szavazott, még ha intuitíve is.

flippant 2010.12.07. 20:08:48

A felcsúti kékszájú nyugdíjlopása az adósságszolgálat törlesztésére kell. Ezt ki is mondták kerek-perec, hogy a felvett hiteleket kell kiköhögni belőle.
Ez azonban nagyon jó hír! Hiszen ezáltal egyértelmű, hogy nagyobb a baj és a rendszer össze fog omlani - talán még a következő választás előtt és az egész parlamenti politikai maffia takarodhat a rákba. Amiatt szurkoljunk hát, hogy még több leminősítés legyen és még jobban gyengüljön a forint, hiszen ez a velejéig rohadt rendszer mihamarabbi bukásához vezethet. Igen, polgárháború is lesz baj, de azt már kiérdemelte ez a kurvaország.

huhaö 2010.12.07. 20:12:04

www.solide-geld-anlagen.de/
itt ellehet olvasni ki es hogyan iranyitja a vilagot
es csak addig amig lenem tiltjak,egy masikat mar letiltotak
aki tud nemetül megerti es nagyon izgalmas

huhaö 2010.12.07. 20:15:23

ez olyan ha latod az atomgombat es kerdezed merre meneküljek

hackbard.celine 2010.12.07. 20:18:50

@Alf: Megpróbálom egyszerűen elmesélni, hátha megérted:
A spekulatív piac (derivatív opciós ügyletek) forgalma évente 500 trillió USD.
Ehhez képest a magyar piac a bolha seggén egy pici pörsenésnek a hegye.
Lehet, hogy nem érted, de kurvára senkit nem érdekel a forradalmi magyar ambíció, attól még 8% az államkötvények 3-5-10 éves hozama.
Holott 2 (kettő) hónapja még 6% volt.
Forrás: www.akk.hu.
2000 és 2004 között (including első Orbán komány) átlag 3,9%.
Így árazza a nagyvilág (akik a messze túlnyomó többség és nem csak a kétharmad) a magyar kormányzat munkáját.
Lehet fejeket a homokba dugni, de adófizetőként el is lehet gondolkozni, hogy ki és miből fogja ezt kifizetni?
A közszféra, a kormány és a Fidesz-KDNP frakció vagy akár személyesen OV a pofátlan és azonnali nettó fizetésemelésből (aka. adócsökkentés)?
Emlékeztetlek: csak a Fidesz-KDNP képviselők együtt 1+ Mrd Ft-al többet visznek haza majd a ciklus végéig. Havi átlag 124000 Ft lesz nekik pluszban.
Apád, anyád nyugdíjasként mennyit kap pluszban? 500 Ft/hó.
A minimálbéres, GDP-t termelő melós mennyit kap pluszban? 154 Ft/hó.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.12.07. 20:24:49

@bontottcsirke: Gondolom, te sem mindig az értelmet keresed, amikor bemész dolgozni.
A képviselőnek az a munkája, hogy a választóit képviselje az ország házában.
Ergo nem az a kérdés, hogy értelme van-e, hogy bemenjen (egyébként van, mert kifejezheti a kormánypárttal szemben a képvislő a nemtetszését), hanem az, hogy ellátja-e azt a feladatot, amivel a választói megbízták.
Ennek alapján kijelenthető, hogy a távolmaradó képviselők nem végezték el a munkájukat.

Goompah 2010.12.07. 20:27:47

@terszim:

"A gazdagok közül sem mindenki idióta!"

Igaz, de azok nem is állampapírra vagy környezetvédelmi beruházásra fordítják a pénzüket, hanem jelenleg leginkább ingatlanra.

Rob67 2010.12.07. 20:37:33

Azt figyelem hogíy kb 3-4 hete eltűnőben a 'komcsizás'.
Ma a ballib és a libsi a menő. Az elvtársak végre rájöttek hova is tartoznak :)

2010.12.07. 21:21:01

@Kult: Utcára most nem kell menni székházat szétverni, így a monitor elé ültette őket a Vezér.

alfredaurel 2010.12.07. 23:37:41

@Versenycsiga: első nem leszel, maximum egy a sok közül

StrayCat 2010.12.08. 05:12:55

cindbl 2010.12.07. 17:17:40
@StrayCat: "Ajanlom azoknak, akik az Orban-kormanyt a nyugdijalap kisajatitasa miatt fikazzak elsosorban, hogy olvassak at figyelmesen az Irorszag -nak nyujtando segelycsomag felteteleit. Ezek kozott elso helyen szerepel, hogy Irorszag beveti a 17.5 billio euros nyujdijalap tartalekat is a valsag megoldasa erdekeben. Egyszoval a jelenlegi magyar gazdasapolitikai strategak (az EU-t megelozve!) ugyanarra a kovetkeztetesre jutottak."

maradjunk annyiban, hogy ez nem igaz. 4%-ot vonnak le a public szektorbol nyugdijba mentek nyugdijabol. amit csinalnak, az 10EUR megvonas gyerekenkent a 150EUR csaladi potlekbol, ez biztos. eltorolnek par limitet (PRSI es tsai). de meg csak most mutatjak a budget valtozasait.

Tisztelettel megkerdezem 'cindbl'-t hogy mi nem igaz, merthogy tobbfele tenyt allitottam a bejegyzesemben.
Ami a EU-nak az irek kisegiteset illeto felteteleket illeti itt egy par vonatkozo link:
www.eubusiness.com/news-eu/finance-economy.7bo/
Ebben, valahol a ciokk 2/3-nal a kovetkezot olvastam:
But the first 17.5 billion comes from an Irish "treasury cash buffer and investments of the National Pension Reserve Fund," an EU statement said.
Ezt (tort angolsagommal, amit az elmult 28 evben Los Angelesben szedtem fel) ugy forditottam, hogy ' ...elobb 17.5 billio Eurot az Ir koltsegvetesi tartalekbol es a Nemzeti Nyugdij Tartalek Alap befektetesibol kell szarmaztatni'
Ebben a cikkben:
www.europeanvoice.com/article/2010/11/eu-approves-irish-bail-out/69573.aspx
a harmadik bekezdes szerint:
'Ireland will provide €17.5bn from its own pension reserves.'
Ha jol olvasom ez azt jelenti hogy 'Irorszag 17.5 billio Euroval fog hozzajarulni a nyugdijalap tartalekbol'.
A lenyeg az, hogy amit Ma.o-on jelenleg csinalnak az - az adott gazdasagi korulmenyeket figyelembe veve- nem kirivo. Demokratikus szempontbol talan igen. Lehet, hogy a cel szentesiti az eszkozt? Ez partallas es megiteles kerdese. Es ezt lehet tovabb ragozni, de a kerdes az, hogy mit fog csinalni a kormany az elkovetkezendo par evben azzal az osszeggel ami a zsebukbe folyik. Akinek van jobb otlete arra hogy hogyan lehet az orszagot a gazdasagi kanyubol kirantani adoemeles es egyeb sulyos gazdasagi megszoritasok nelkul,anelkul hogy a gorogokhoz hasonlo tarsadalni/politikai kaoszoba sodorna az orszagot es amely megoldas nelkulozi a EU penzugyi/gazdasagi es politikai beavatkozasat, az emelje fel a kezet es tegye szova itt.
Eddig nekem ugy tunik, hogy a kormany celja elkerulni a kozterhek emeleset.
A kerdes az, hogy melyik békat vagyunk hajlandoak lenyelni konnyebben: komoly adoemelest es a kozkiadasok szigoru kurtitasat, vagy a nyugdijalap - ideiglenes - kisajatitasat.

bontottcsirke 2010.12.08. 06:38:47

@Turk Hava Yollari:

Kérdésem retorikus volt nem kötelező rá válaszolni.

Egyébként meg kéne kéne már érteni, hogy azért vagyunk ilyen szarban meg pszihóék felvettek több milliárd kölcsönt amivel aztán semmit nem csináltak.

Mentek frankón a kis közalapítványaikba meg a nem létező munkákra és a is off shore cégeikbe.

MOst meg a szarból kéne várat építeni. Na és a Moody's nál meg az a frankó aki szép nagy hiteleket vesz fel a haveroktól mert azt élete végéig lehet szopatni, meg spekulálni a pénzpiacaira. Aki nem tartozik a klikkhez vagy alternatív irányt képsivel az kiesik a pixisből.

Én nem azt mondom hogy viktória a megoldál de a csótánynál sokkal jobb. Fényévekkel.

2010.12.08. 08:19:12

@StrayCat: Jól fordítod. A Nemzeti Nyugdíj Tartalék Alapból kezeli, ami nem magánnyugdíj-megtakarítások államosítása, hanem az állam felé fizetett járulékból összerakott összeg. Azaz ott az állami rendszer nyugdíját is a költségvetéstől elkülönítve kezelték.

huhaö 2010.12.08. 09:09:53

@Kilo166: igazadvan,es mi jön ezutan a lakaskassa,fundementa allami rendszerbe vitele
minden a te megtakaritot penzed,

2010.12.08. 11:12:42

@huhaö: Ilyet nyilvánosan ne mondj, mert jön egy okostojás, aki elmagyarázza, hogy nem is a te pénzed, sőt a bankszámlán lévő sem, mert azt is csak azért tarthattad meg, mert az állam annak idején lemondott a nettó fizetésed 98%-os adóztatásáról is. :-S

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 09:43:10

Kedves szocdemman, a Moody's nem hülye, csak szélhámos, a többi társával együtt. Mindent jelez előre - csak éppen azt nem tudta jelezni, ahogy a 2008-as pénzpiaci lufi kipukkant.
Bocsánat, de én szélhámosnak tartok egy olyan szervezetet, ami a fel nem vett hitelkerettel rendelkező Magyarország pénzügyi helyzetét az adósságait hitelből fizető Írországgal teszi egyenlővé.

laci0011 2011.08.30. 00:58:39

@terszim: A gazdagok nem hülyék csak maguk felé hajlik a kezük,szeretik értelmetlen dolgokra költeni a pénzüket,és ha elég gazdagok jöhet a háború.Szimpatikus emberek.
süti beállítások módosítása