Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A szakszervezeti tüntetésen

2010.12.04. 15:34 | szocdemman | 6 komment

Címkék: tüntetés nyugdíj szef mszosz szakszervezeti

Az irgalmatlan hideg ellenére szép tömeg gyűlt össze a szakszervezetek tüntetésére. Jó megoldásnak bizonyult, hogy sok szakszervezet részéről szóltak hozzá, de szinte mindenki röviden. Sokaknak nem tetszett az indoklás nélküli kirúgás lehetősége vagy a nyugdíj-megtakarítások einstandja. A gazdagoknak kedvező egykulcsos adó pedig szintén nem nyerte el a jelenlévők tetszését. Ugyan a söralátét nagyságú adóbevallást nem tudták megcsinálni Orbánék, de a kisjövedelmek magasabb adóját igen. Jövőre ugyanis a családos kisjövedelmű dolgozók se járnak jobban. Ők ugyan párszáz forinttal kevesebb adót fizetnek, de a családi pótlék nem fog emelkedni, így reálértéken ők is buknak a többi kisjövedelműhöz hasonlóan. Az erről készült sommás vélemény szerintem sokat elárul a becsapottság egyre erősebb hangulatából.

.

Mindezzel együtt egy békés és kellemes hangúlatú tüntetés volt, többen a gyerekeiket is elhozták.Az esemény végén pedig meghirdették, a december 12-e vasárnap 14 órára a Hősök terére szervezett civil-demonstrációt a nyugdíj-einstand ellen.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr72492780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tábornok úr 2010.12.04. 16:58:41

Én kint voltam, egész jó volt. Két dolgot legalább leszűrtem.
1. Szokni kell még a népnek, hogy ellenzékben van és a Fideszt kell utálni. A beszédek (néhány kivétellel) erőtlenek és zavarosak voltak. Észre lehetett venni, hogy amikor kétkezi dolgozó ember beszélt, akkor nem szidott senkit és semmit igazán, látszott hogy félti a munkahelyét.
2. Nem MSZP-sek voltak kint.
Volt 1-2 elég népes szakszervezeti tömörülés (pl pedagógusok voltak vagy százan), de a tömeg többsége nézelődő volt. Nem volt semmi bekiabálás, szitkozódás. A mostani "ellenzék" (egész pontosan: azok, akik elégedetlenek a rendszerrel) sokkal kulturáltabb, mint a "régi".
A következő 4 év a sztrájkok, és nem a kordonok uralma alatt fog eltelni.

Mylady 2010.12.04. 17:08:33

Én is ott voltam, de szerintem nem nézelődő volt a tömeg többsége. Nagyon sokan voltak zászlókkal, transzparensekkel, egységes öltözékben.
Sokan jöttek vidékről is.

Párezer ember tutira ott volt.

jarder · http://www.ellenszek.hu 2010.12.04. 20:21:43

..pedig mennyire fontosak ezek a megmozdulások!

tryclops 2010.12.04. 22:42:14

@Mylady: Párszáz lesz az csak. :( Szomorú volt látni, hogy csak ennyi embert tudtak kivinni a szakszervezetek. Kíváncsi leszek dec 12.-re, de nagy remények nincsenek.
f.

Frank'Leó 2010.12.05. 19:58:52

@fricy
Ezer fölött, az biztos.
A tér 35-40 m széles, és legalább 20 méter mélységben álltak az emberek. Egy négyzetméterre klasszikusan 2 embert számolnak (elől sűrűbb volt, hátul ritkább), így a létszám 1400-1600 ember (a végefelé 1000-re csökkenhetett).
A nov. 14-i nyugdíj-tüntetésnél is az MTI néhány száz embert tippelt, s az Orbánnak szóló levelet aláírta 1044 ember.Persze dec. 12-én sem lesz "2 millió ember", ha emlékszel 2002-ből. :)))
süti beállítások módosítása