Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Moszkvába ment a semmiért

2010.12.02. 17:12 | szocdemman | 81 komment

Címkék: orbán oroszország putyin mol

A fenti állítást a kitekinto.hu külpolitikai portál is levonja. A szakmai szemszögből dolgozó lap véleménye szerint: Orbán Viktor moszkvai látogatása egyetlen dologra volt jó: a magyar miniszterelnök végre közös fényképen szerepelhetett Vlagyimir Putyinnal.

És mi vagyunk, olyan gonoszak és rosszindulatúak, hogy felemlegetjük azt a furcsa diplomácia esetet, mikor Viktor még nem volt miniszterelnök, de Putyin már nagy ember volt, és itthon bedobták, hogy tárgyaltak, amire az orosz diplomácia kedvesen egy Gyurcsány-Putyin családi vacsorás képpel reagált…

Az Orbán-Putyin találkozón egy érdemi megállapodás volt, hogy majd legközelebb is találkoznak még. Akkor hatalmas lehetett az egyetértés…

A Kitekintő szerint, Orbán Viktor kedden az egész magyar sajtót pofára ejtette. Olyan lehetett ez, mint amikor beharangozták a Jacko emlék-koncertet itthon, de nagyon, aztán kiderült, hogy az imitátor még énekelni sem tud. A hazai offline és online médiának pedig szemmel láthatóan erekciója támadt a találkozó hírétől: izgalommal írtak elemzések sorait, a megoldandó problémákról listák születtek illetve ezekre lehetséges megoldásokat is kínáltak. Volt itt találgatás bőven: MVM-től kezdve a paksi atomerőművön és a stratégiai gáztározón át egészen a négyes metróig orosz kézbe kerültek a legnagyobb magyar cégek és beruházások.

Azonban a két ország kapcsolatait meghatározó vitás kérdésekkel hosszú oldalakat lehetne megtölteni. Azonban a legégetőbb és a legvalószínűbbnek tartott kérdések még is csak a Mol részvények meg a Malév ügye, Paks tovább működése, a Nabucco-Déli Áramlat és a gázár ügye.

A találkozó után megjelent szűkszavú nyilatkozat a fenti ügyekből csupán egyet említ, a MOL részvények kérdését, de megállapodás tényéről egyáltalán nem beszél. Csupán annyi, hogy folytatás következik. Pedig ez a történet, ha valakinek sürgős volna az a magyar kabinet. Az oroszoknak, ha tetszik egyetlen kérdés sem fontos igazán.

Persze a találkozó előtt nem csak a már említettet fényképes trükközés tette az orosz szemszögből talán nem kívánatos partnerré a magyar miniszterelnököt.

Orbán Viktor még ellenzékben tett kijelentései, melyek során egyszer még a hazánkba akkreditált orosz nagykövettel is sikerült összekülönböznie jelenlegi miniszterelnökünknek valamint „a magyar-orosz kormányközi bizottságot Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vezeti, azonban az egykori médiamágnás nem tett szert túl nagy népszerűségre az orosz fél szemében. A magyar sajtóban megjelent információk szerint csak az utóbbi két hónapban kétszer mondta le Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettes a tervezett megbeszélést.” „Először október elején, majd novemberben maradt el a találkozó, ez utóbbiról Fellegi azt mondta: „a szakértői tárgyalásokon nem tudtunk egy olyan pontig eljutni, hogy a miniszteri látogatásnak értelme legyen”

A legnagyobb találgatásnak örvendő ügyben, a Mol paket kérdésében, sem stabil a magyar kormány álláspontja: hol szeretne megvenni, hol meg nem (legalábbis a budapesti sajtóközlemények alapján). Több elemző szerint is a kormány a nyugdíjpénztárak pénzéből venné meg. Persze ebben a kérdésben sem jó pont az, hogy az orosz tulajdonos nem élhet a jogaival… Igaz, Magyarországon a tulajdonhoz való jog egyre kevésbé alapjog. „Az oroszoknak azonban ennek ellenére sem sürgős a Mol kérdésének megoldása: eddig is szavazati jog nélkül birtokolták a részvények egyötödét, és ez ezután is így fog maradni, erről már bírósági döntés is született.”

„A mostani Orbán-Putyin megbeszéléshez hasonló, magas szintű találkozóknak megvan a maguk helye a nemzetközi diplomáciában, általában akkor tartják őket, ha valamilyen nagy horderejű kérdésben sikerül egyezségre jutni. Ekkor láthatjuk például azt, hogy a két állami vezető jelentőségteljesen mosolyog egy-egy fénykép hátterében, amelyen éppen egy több milliárd dollár értékű megállapodást írnak alá. Ahhoz, hogy „a megbeszélések folytatódjanak” viszont nincs szükség egy miniszterelnökre, de még egy miniszterre sem. Ezt a feladatot a szürke eminenciások, a követségi dolgozók végzik, és ezt az oroszok és a magyarok is pontosan tudják (már csak azért is, mert a magyar diplomáciai kar egy jelentős része Moszkvában szerezte a diplomáját). Persze lehet egy közös fénykép kedvéért időpontot kérni Putyintól, de csak ezért nem érdemes elutazni az orosz fővárosba.”- véli a Kitekintő

A kérdés az, hogy valóban Viktor Moszkvába ment a lókolbászért, vagy valóban történtek érdemi dolgok is? Akkor arról miért nem tudunk? Majd kiderül…
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr502488784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2010.12.02. 22:40:48

jo lesz ha az oroszok nem szarakodnak. majd Orban hadat uzen nekik, aztan megnezhetik magukat!
:)

röhögő 2010.12.02. 22:43:39

Nem hiszem hogy a közismerten igen finom orosz diplomáciában előkészítetlenül fogadták volna Orbánt. Viszont ha ott is nekiállt pattogni, akkor az oroszok udvariasan felálltak. Ezt a diplomácia ilyen semmitmondó nyilatkozatokkal fedi el. Ugyanez volt Merkellel és Sárközyvel. Nagyon gyanús hogy egyikről sem szivárgott ki semmilyen érdemi dolog.

nandorr 2010.12.02. 23:08:21

Ne mán, hogy ti nem olvassátok a Zindexet!
index.hu/gazdasag/blog/2010/12/02/ket_ugyvezetoje_lett_az_emfesznek/
Hát ez mi, ha nem a zeredmény?
Az oroszok már a Bankcenterben vannak!

Zozi79 2010.12.02. 23:11:21

Nekem az egész elolvasása után egy kérdés jut eszembe: hogy a faszba kerül az oroszokhoz a MOL részvények egyötöde?? Mi a picsának adta el őket az őszödi böszme?? Ehhez képes miért nem az a dicséretes, hogy Orbán megpróbálja visszaszerezni? (Bocs, 3 kérdés volt.)

röhögő 2010.12.02. 23:15:23

@Zozi79: Juj de tájékozott vagy! Az OMW a felvásárlási kudarca után adta el. Ha ennyire sötét vagy, minek írkálsz ilyen témákban?

Zozi79 2010.12.02. 23:19:25

@röhögő: Oké, rosszul tudtam. Nos, miért baj tehát hogy Orbán megpróbálja ezt visszaszerezni??

döncike1 2010.12.02. 23:28:49

@Zozi79: vedd meg te az egy ötödét és akkor a tiéd lesz, most úgyis esett a papír, jó befektetés

ehja 2010.12.02. 23:33:51

@Zozi79: Senki sem mondta, hogy az a baj, hogy vissza akarja szerezni. Csak nem tudja. Szegény Viktor Vezér még nem fogta fel, hogy nemzetközileg teljesen súlytalan. Igy aztán rendszeresen házhoz megy a pofonért.

röhögő 2010.12.02. 23:36:02

@Zozi79: Azzal semmi baj. Csak ismerve hogy mennyire nincs diplomáciai érzéke...

Zozi79 2010.12.02. 23:56:59

@röhögő: A diplomácai érzék ebben a blogban a külföld feltétel nélküli seggnyalását jelenti. Köszönöm, én örülök neki hogy nincs ilyenje.

(Egyébként valójában nem tudhatjuk, hogy miről egyeztek meg vagy miről nem, lehet hogy tényleg semmiről. De ha így van, nem mondom kétszer hogy a kudarcban nem Gyurcsány ésvagy az MSZP keze van. Ez csak ugyanannyira prekoncepció, mint hogy nem egyeztek meg semmiről, így ha Kovács László, a Kitekintő és ez a blog, valamint törzsolvasói élhetnek vele, akkor én is élhetek ezzel. Tehát, nyilvánvalóan a magyar "baloldal" akadályozza meg, hogy Orbán az ország érdekében eredményeket érjen el Oroszországban. Ez nagyjából hazaárulásnak felel meg.)

samba pa ti 2010.12.03. 00:04:36

azért az nem gond,hogy néhol a helyén kezelik ezt a géniuszt.
legalább érezjeti,hogy csak itthon lehet kakas,máshol körberöhögik.
de ezen a dombon legalább nagy hangon kukorékolhat.

macerás 2010.12.03. 00:13:04

@Zozi79: nem vagyok nagy kommentelő...
de ezen röhögnöm kellett:)

Mike36 2010.12.03. 00:23:40

miért adja el a papírjait egy cég? hm, fideszidióták? talán mert tőkét akar emelni?

Zozi79 2010.12.03. 00:25:01

@macerás: pedig legalább annyira komolyan vehető, mint a poszt.

dr. trafik nomac 2010.12.03. 00:31:10

@Zozi79: Ha neked a diplomaciai erzek az, hogy hadat uzenunk az USA-nak (mar ez megvolt), akkor nincs mirol beszleni, pedig telibe talatal, a diplomacia arrol szol, hogy segget nyalunk, egyedul azt valasztahtjuk meg, hogy kiet. Ezt meg az USA is megcsinalja, ertem en, hogy a vilag uranak(OV) ez budos, de lehet ki kellene vegye a bilibol a kezet.

pancsolt misebor 2010.12.03. 00:40:45

@Zozi79: Hát kedves Fletó el..ta, Viktor helyrehozza hívők: történetesen annak idején buktam a MOL részvényein, ezért még emlékszem hogy volt: Viktor megállította a határon a gázárakat. A MOL bukott a gáz üzletágon, mindenki bukott a részvényen, Rahimkulov és a Vienna Cap. lassan bevásárolt.
Ha most Viktor állami pénzen visszavásárolja a pakettet, akkor tulképpen az lesz, hogy most kifizetjük ( a MANYUP megtakarításotokból ) a gázár különbözetet utólag.

Persze sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy Fletó odaadta az oroszoknak a MOL-t, Viktor meg visszaszerzi, éljen, éljen!
Mennyivel jobban hangzik, csak így lehetett!!

ehja 2010.12.03. 00:51:09

@Zozi79: "Egyébként valójában nem tudhatjuk, hogy miről egyeztek meg vagy miről nem, lehet hogy tényleg semmiről". Na most ha megegyeztek, akkor ezt jól titkolják mert nagyon úgy néz ki, hogy semmiről sem egyeztek meg.

De ha mégis megegyeztek akkor ez valami szupertitkos dolog lehet mint a régi szép Rákosi időkben megkötött és a hazánk számára oly előnytelen szerződések. Ilyen titkos szerződések kötése nem gyanús???

Akkor most melyik a jobb? OV-t kiröhögték Moszkvában (is) vagy kötött egy nagyon előnytelen (és ezért nagyon titokban tartott) megállapodást?

Zozi79 2010.12.03. 00:59:22

@pancsolt misebor: Ja értem, szívesebben fizettél volna már 2000-ben is mai gázárakat. Nem véletlenül vagy MSZP-szavazó :-)

Zozi79 2010.12.03. 01:00:44

@ehja: Te hol olvastad, hogy egy politikus _minden_ külföldi látogatásán konkrét (és publikus) megállapodásoknak kell születnie?

Tonohaver 2010.12.03. 01:57:16

@Zozi79:

De jó, h. nem vagyok Zozi79...
Talán, majd eccer' írok politikusokról. Amíg ez vallás, szvsz nem.

borzzz 2010.12.03. 02:08:59

@Zozi79: Kedves Zozi, egyáltalán nem baj, hogy egyszerű vagy, mint a faék. Sőt! Hozod a szintet, ezzel a felkészültséggel simán lehetnél az MVM vagy a gáz ágazat vezetője, azzal sem járnánk rosszabbul. A te negatív és pozitív hősöd (GyF és OV) ugyanis kart karba öltve, unisonóban intézte el, hogy hosszú távon túlfizessük a ruszki gázt, Putyin meg röhöghessen a markába.
Az, hogy te OV alatt boldogan fizetsz többet a világpiacon elérhető árnál, míg Gy alatt hazaárulást kiáltasz, legyen a te egyéni szocproblémád.

Zozi79 2010.12.03. 02:35:08

@Tonohaver: Jaj, ne foszd már meg az emberiséget az írásodtól... Pfffff.....hahahaha :D:D

SzaGyu 2010.12.03. 04:41:47

Eddig még sehol sem közölték az Orbán-Putyin közös nyilatkozatot.
Én most megteszem, hadd lássa mindeni akit érdekel.

Orbán-Putyin sajtónyilatkozat:

".........................................................................."

Zozi79 2010.12.03. 06:04:11

@SzaGyu: Muhahaha. De bárgyú.

piros pipacs 2010.12.03. 06:24:31

@Link Elek: Ez tetszik, de nagyon. Hát egy ilyen hatalmas embertől mégez is kitelik.))))))))))))))))))))))))))

piros pipacs 2010.12.03. 06:27:55

@Zozi79: Édes-kedves anyukád!Ha már ilyen hüle vagy, legalább ne nyilatkozz. Nem Gyurcsány Ferenc örökös miniszterelnok adta el nekik, hanem az Osztrákok. Hallottál már arról, hogy ÖMW.

piros pipacs 2010.12.03. 06:35:58

@Zozi79: Azért baj, mert a zemberek magánnyugdijából szeretné megvenni, és azt követően úgy verné a mellét, hogy Ő aztán fasza gyerek. A nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdijazását (mely majdnem tiszta hazugság) is veletek, a mai dolgozókkal fizettei meg, mert felemelte a társadalombiztositási hozzájárulást fél százalékkal. Ez 40 milliárdot, hoz orbánnak, és kiad belőle talán 10 milliárdot, a többi a zsebében marad, na ennyit a nagyarányu adócsökkentésről. Összesen 0,8 %-os nagyarányu adócsökkentést fog végrehajtani,l az előző kormány 2011-re már 17 %-os adót irányzott elő, de a gazdagoknak nem, azok továbbra is többet fizettek volna, na most orbán ezt eltörölte és a szegényekkel fizettei meg.Na ilyen a nagy ember, aki a zemberék tesz. Röhögnök kell.

piros pipacs 2010.12.03. 06:43:55

@Zozi79: Zoli, ennyi hülyeséget réghallottam. Orbán pedig amit csinál a környező országok ill Európa vezetőivel az nevetséges. Azt gondolja, hogy máshol is úgy fogadják ÉLJEN VÍKTOr. Hát nem, sőt elutasitják. Putyinnal való találkozása sem fog az emlékezetében a legszebb pillanatok közrt szerepelni, de a lengyel elnökkel való találkozás sem. Ha tájékozódnál is néha, és nem csak vádaskodnál, akkor láthattad, hogy a lengyel elnök úgy otthagyta orbán a sajtótájékoztató, mint a pint. Ép csak érintette a kézfogást, sarkonfordult és lement az emelvényről, Orbán pedig ott állt előbb és Ő is elindult a lengyel miniszterelnök után, mondom után és nem előtt. Pedig ha valakit kedvelünk, akkor minimum előre engedjük a vendéget és a vendéklétó pedig követi, de nem igy történt.

fehéregér 2010.12.03. 06:59:45

@Zozi79: te zozi, hé. Te valójában mazochizmusból jársz ezekbe a blogokba, vagy szent elhivatottságodnak érzed, hogy - noha sírnivalóan tájékozatlan vagy - mindenütt lángpalossal védjed szeretett vezéredet? De ez így kontraproduktív barátom, mert csak sületlenségeket írsz egy olyan közegben, ahol a többiek jórészt felkészültek és érvelni is tudnak.

Még mielőtt - szokásod szerint - engem is deportálnál a határokon kívülre, közlöm veled, hogy mennlk szívesen, csak egy kis zseton kéne hozzá.

Vincenzo testvér 2010.12.03. 07:06:43

Gyermekeim, hátrébb az érzelmekkel!
Nézzétek meg a kézfogásos fotót: Orbánhoz van közelebb a kezük, és OV tenyere tud inkább lefelé fordulni. Ha utánanéztek testbeszéd könyvben a dolognak, akkor egyetérthetünk abban, hogy OV nem kispályázott. Hogy ennek ellenére hosszas volt a megbeszélés, az ezek után pluszként értékelhető.
Obamát azért szidta otthon a sajtó, mert enyhén meghajolt a japán császár előtt, itthon pedig tájékozott emberek azzal állnak elő egy blogban, hogy elefánt a porcelánboltban járt.
Uff.

fakopács 2010.12.03. 07:12:24

Nem furcsa hogy szinte semmi tájékoztatás nincs sem a Merkellel, sem Sárközyvel, sem Putyinnal történt tárgyalásairól? Mert egy felfuvalkodott hólyagnak tartják mindenütt és az udvariasságon kívül alig állnak vele szóba.

fakopács 2010.12.03. 07:14:55

@Zozi79: Látom te lettél itt a lábtörlő. :-)) A fideszhívő fajtádat már a többség simán kiröhögi.

ügyfélszolgálatos 2010.12.03. 07:15:17

@Zozi79: Hú bazz, hogy te mennyire debil vagy. De jó is lenne ha a magyar baloldal rángatná Putyint...

Semper Fidelis 2010.12.03. 07:22:22

"@piros pipacs: ""Összesen 0,8 %-os nagyarányu adócsökkentést fog végrehajtani,l az előző kormány 2011-re már 17 %-os adót irányzott elő, de a gazdagoknak nem, azok továbbra is többet fizettek volna, na most orbán ezt eltörölte és a szegényekkel fizettei meg.Na ilyen a nagy ember, aki a zemberék tesz. Röhögnök kell."

Úgy szeretem mikor ilyen kis cukipofák mint ti ilyen baromságokat írnak. A több millió inaktív meg minimálbéres kőgazdag merdzsós vállalkozó, az nem számít. Az a gazdag, aki bejelentett állással normálisan keres! Ki más? A szegények fizetnek.... röhög a vakbelem.

igényes 2010.12.03. 07:50:42

@röhögő: "Nem hiszem hogy a közismerten igen finom orosz diplomáciában előkészítetlenül fogadták volna Orbánt. Viszont ha ott is nekiállt pattogni, akkor az oroszok udvariasan felálltak. Ezt a diplomácia ilyen semmitmondó nyilatkozatokkal fedi el. Ugyanez volt Merkellel és Sárközyvel. Nagyon gyanús hogy egyikről sem szivárgott ki semmilyen érdemi dolog."

Akárhogy is utazgat Orbán Viktor nap, mint nap ez az országnak semmi eredményt nem hoz. Esetleg Orbán átvette a torgyáni napidíj gyűjtési gyakorlatot. Igen valóban sehol egy gazdasági megállapodás, sehol közös nyilatkozat. A nagy baj, hogy nem veszi észre magát Orbán úr, a legnagyobb baj, hogy a FIDESZ nem tesz ellene semmit, pedig ma má egyre világosabb Orbánt nem fogadják szívesen sem Európában, sem másutt.

gastro vazze 2010.12.03. 07:53:11

Az orosz lapok nem sokat irtak a talalkozorol, tvhiradoban is 20 mp volt a szpot... A MOL-t meg ne az en penzemen vegyek meg, az orszagnak semmi elonye nem szarmazik belole, max elmondhatja, hogy van egy negyed olajforgalmazo (minimalis gazkitermelo) cege... Hurra! Maximum a tobbi reszvenyes jar jol, az arfelhajto hatas miatt, ettol meg nem lesz olcsobb a benzin.
A metroepitest viszont nekik kellett volna adni, azt elbasztuk anno..

ikszel 2010.12.03. 07:55:07

Hát itt nem éppen hízelgő dolgokat nyilatkozott Putin:

mynews-in.net/news/economy/2010/11/30/2116176.html

Szabad fordításban: "Putin bejelentette, hogy a törvények és szabályok megsértésének tekinti, hogy [a magyarok] meggátolják a Szurgutnyeftgaz képviselőinek a MOL vezetői testületébe való bejutását."

Azért ilyen hangvételű híreket idehaza nem nagyon hallottunk.

csoko20 2010.12.03. 07:56:28

Az "Orbán Moszkvába ment a semmiért", inkább úgy kellene lehozni, hogy Orbán meglátogatta öreg barátját, Putyint. A találkozó során pedig jótanácsokkal látta el Vóvát, aki úgy tekint a magyar miniszterelnökre, mint a bátyjára.

fakopács 2010.12.03. 07:58:31

@Semper Fidelis: "A több millió inaktív meg minimálbéres kőgazdag merdzsós vállalkozó, az nem számít. Az a gazdag, aki bejelentett állással normálisan keres! Ki más?"
- Jól van! Lenyugszik a beteg és sebesen eltűnik a nővérpult gépe mellől.

igényes 2010.12.03. 08:03:55

@ikszel: És Putyinnak igaza van. Magyarországon mi is mondunk ilyen igazságokat, de "nincs igazunk" Orbán nem hiszi el, hogy selejtes a férfi nem egyik megcsúfolója, mint politikus hazug! Mint magyar állampolgár =0

Commandante Jayasuriya 2010.12.03. 08:14:13

Igenis volt eredménye a látogatásnak...!
O.V. megkóstolta a híres húsos pirogot, és vásárolt karácsonyi ajándékot szerető feleségének, és gyermekeinek, a GUM áruházban.

csoko20 2010.12.03. 08:18:49

Ha a magyar állampolgárok megtakarításait lenyulja, akkor mit várjanak tőle az oroszok?! Csak a ruszkik kezében több eszköz van, mint egy mezei fülkeforradalmárnak.....

csi szi 2010.12.03. 08:21:55

Kicsit déja vu érzésem van, 1998-2002 között is állandóan azt sulykolták az MSZP-hívők, hogy ezzel a köcsög Orbánnal sehol egyetlen komoly ország komoly politkusa sem állna szóba, sehol nem is fogadja egy komoly vezető sem, hogy bojkottálják, mennyire utálja pl. a Schröder, hogy sértette meg állítólag durván ezt és azt a külföldi politikust és így tovább. Ez mind nagyon szép, ahogy az is, amikor arra vertétek, hogy Sarkozy "otthagyta" Orbánt, bezzeg Gyurcsánnyal láthatóan imádták egymást, biztos vagyok abban is, hogy Gyurcsány charme-ja lenyűgözte valamennyi tárgyalópartnerét (Putyinnal - akit ugye a Wikileaks kiszivárogtatott üzenetek szerint közönséges maffiózónak tartanak nyugaton - tényleg nagyon jól megértik egymást a jelek szerint, hasonló hasonlónak örül?:)), de igazából nem hat meg, ezek lényegtelen dolgok, ahogy az is hogy anno Horn Gyula úgy bekonyakozott a fogadásokon, hogy nem tudott a saját lábán távozni, vagy hogy Medgyessy angolságán röhögtek (ezek is hasonlóan "hiteles" infók mint az Orbánról szólók).

Ugyandehogy (törölt) 2010.12.03. 08:22:16

egyszerű ez, mint az egyszeregy: majd amikor mindent elhalványít az idő, előveszik a fényképet, és aláírják, hogy a mi messiásunk mennyi mindent tett értünk, és felsorolják a tetteit. és már csak a nagyon elhivatottak fognak emlékezni, hogy semmi sem történt, az istenadta nép pedig megint beveszi, amit be akarnak neki adni.

így volt ez akkor is, amikor kiment bushhoz, az nem fogadta, erre bekéredzkedett az öregebbikhez, csakhogy az újság leírhassa, hogy találkozott bushsal. a nép meg nem kérdezte, melyikkel.

funfun 2010.12.03. 08:35:36

@Zozi79: Igazad van! Putyin és Kovács László búvárruhában beszélgettek a Duna vizében. Kovács átadta a magyar baloldal ürgebőrbe varrt kívánságlistáját.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.03. 08:42:21

Hm, azért én jobban szeretném, ha a MOL magyar kézben lenne, nem mindenféle osztrák, meg főleg nem oroszokéban. Gáz ide, vagy oda.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.03. 08:49:03

@pancsolt misebor: Gázáremelés esetén pedig össznépi hiszti van mindig.
Most akkor mi a jobb?

@ikszel: Hát, ennyire megbízható, ennyire nem manipulált a magyar média.
A híradókat is csak azért nézem meg, hogy tudjam mit kéne gondolnom, és jól foghassam a fejem.

Fideszman 2010.12.03. 08:51:05

@piros pipacs: a hír tv-ben ezeket nem adják le, zozi nem tudhatja

igényes 2010.12.03. 08:54:54

@csi szi: Azért te tudod azt is, hogy Berlusconival is nagyon jóban volt Orbán. Vajon miért ejtette őt Berlusconi? Csak nem a focimeccsek miatt? Mindkettő mélyen benne van-a......fociban. Tudod miről híres Berlusconi? Na igen arról.
Elszámolási problémák miatt szakad meg a barátság, nem?

borovi 2010.12.03. 08:58:58

"...a magyar miniszterelnök végre közös fényképen szerepelhetett Vlagyimir Putyinnal."

De még ez sem sikerült elsőre, mert Putyin honlapján (ha jól emlékszem, ott) először egy olyan kép jelent meg, ahol az orosz elnök Gyurcsánnyal kezel, míg az aláírás orbánról szólt. Később javították. Vagy a múltkori svéd malőr, amikor a kép jó volt, csak az aláírás szólt Gyurcsányról. Gondoljatok bele, szegény kertitörpnek micsoda iszonyatosan frusztráló lehet, hogy keverik Gyurcsánnyal...

csoko20 2010.12.03. 09:00:18

@igényes: Inkább azért mert Silvio jó arc. Drogozik, bulizik és nőzik. Nem próbálja az identitását 2 évente változtatni....

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.12.03. 09:05:11

@Zozi79: Kedves Zozi! Elárulok neked egy nagy titkot, világ életünkben piaci árat fizettünk a gázért. Ugyanis az akinek van gáza, az piaci áron adja. Az, hogy te más árat látsz a számlán azért van, mert az állam támogatja az árat és mivel egy államnak nincs saját bevétele, igy ezt beszedi tőlünk adóban. És mivel rossz gazda, többet szed be, mint amibe kerülne a gáz, mert fenn kell tartani az adminisztrációját és az apparátust. Így előáll az a helyzet, hogy az ország jobban járna akkor, ha piaci árat fizetnénk a gázért még úgy is, ha a valóban rászorulókat támogatnák. Azt hittem, hogy ez a dolog már az óvodában tisztázódik. De ha nem, akkor az iskolában, amikor először tanulsz görög történelmet. Ugyanis a görögök már régen megállapították, hogy nincs olyan, hogy ingyen ebéd!

2010.12.03. 09:15:43

Az Index mai címlapján olyan cikkek vannak, mintha az Index NEM a magyar érdekeket képviselné...

Lasombra 2010.12.03. 09:24:02

látom, tegnap este Zozihetvenkilenc nevű ifjú, csillogó szemű barátunk körbejárt a pofongyűjtő zsákjával a blogokon. már a sokadik blog ez, ahol megjelent fülkeforradalmárkodni.
ezek soha nem látnak be semmit, soha nem engednek a lázálmaikból, nem gondolkodnak, mindenki megőrült, csak ők mennek jó irányba.
szánalmas. még ha pénzt kapnak érte, akkor is.

külügy:
úgy tudom, az általában bevett szokás, hogy egy nagyobb nemzetközi találkozó után (akár kormányfői, akár szakminiszteri) ki szoktak állni egy KÖZÖS sajtótájékoztatót adni.
Viktorunkra inkább a kummantás jellemző. egy napig kell guglizni, hogy legalább pár sort találjunk a bizonyára (/Fidesz kommunikáció bekapcs/) meghatározó, sorsdöntő és fajsúlyos csúcstalálkozókról.

Orbán olyan lehet a nemzetközi külügyben, mint a gázleolvasó. az ember beengedi a lakásába, mert ez így szokás, de nem ültetem le vacsorázni, nem fényképezkedek vele, essünk túl rajta minél előbb, aztán menjen isten hírével.

bierkamp 2010.12.03. 09:29:09

"Orbán olyan lehet a nemzetközi külügyben, mint a gázleolvasó. az ember beengedi a lakásába, mert ez így szokás, de nem ültetem le vacsorázni, nem fényképezkedek vele, essünk túl rajta minél előbb, aztán menjen isten hírével."--- NA EZ AZ !!!!

Wzt akartam írni, de durvábban. Nemcsak a nyugat szarja le a Nemzeti Tolvaj, Hazug törpét, hanem Keleti oldalunkról a legnagyobb is.
Közutálatnak örvend, és lenézik a kis szaros Törpét.
Erre is büszkék lehet a Fidesz választók .
Égeti magáz itthon is és külföldön is.
Hogy mé nem vitette Putyin valami mély tárnába Szibériába.. ?????

pali923 2010.12.03. 09:35:46

Engem komolyan érdekelne, hogy mitől olyan fontosak nekünk, főleg az államnak a MOL részvényei. Mi lesz ettől jobb nekünk? Valóban megér annyit, hogy a magánnyugdíj-pénztárakat eltöröljük? Szerintem nem.

igényes 2010.12.03. 09:35:48

@Lasombra: Ugyanígy látom én is. Amikor kijött a Sárközytől ott volt a mikrofon, de Sárközy éppen hogy kiengedte már csúkta is az ajtót. Nem tudom beszélt-e ott Orbán. Nagy sikernek könyvelték el a franciák a találkozót, mert nem tünt el a kávés kanál.

Putyinék szerintem rejtett felvételeket készítettek maguknak csupán. Állítólag nem tünt el egy ikon sem. A Szijjártó viszont elhozott egy Putyin feliratú rotringot, mondta is neki orbán, na látod nem jöttünk hiába!

öcsi55 2010.12.03. 09:44:51

Az Indexnél,kettös front hatás van.Ezen az oldalon, gyakran előfordul!
Engem ez szórakoztat, és mosolyra fakaszt.
Az Indexet a jobb oldali tábor azért olvassa,hogy lássa a szoc-libek mennyire gyötrődnek . Legyen egy szép napunk!

igényes 2010.12.03. 09:45:37

@bierkamp:
Megbízható fideszes forrásból, hogy közbeszerzés nélkül vásárolnak éthordót Orbán Viktornak, mert sajnos nem kap sem ebédet, sem vacsorát sehol.
A kinai picon uzsonatáskát is vásároltak részére, meg kulacsot.

Martonyi fő feladata, hogy keressen egy olyan országot, mely hajlandó fogadni két napra félpanzióval. Mongólia, és Banglades esetleg fogadókész lehet, de még egyeztetnek.

layo 2010.12.03. 09:51:45

@pali923: Nyugi, lesz akinek megéri, de az azok nem mi vagyunk, zemberek.

pancsolt misebor 2010.12.03. 09:52:46

@ColT: Gázáremelés esetén pedig össznépi hiszti van mindig.
Most akkor mi a jobb?

Szerintem az a jobb, ha a (nem a fogyasztók 80%-át kitevő!!) rászoruló támogatást kap, egyébként meg ki-ki a saját gázfogyasztása szerint fizet. Mert ha a közösből fizetjük, nem érezzük, de drágább.
Persze lehet a MOL tulajdonosaival is finanszíroztatnii, de mint a történések mutatják hosszabb távon ez a legkockázatosabb...

Tonohaver 2010.12.03. 11:08:11

@Zozi79:

Mondjuk engem félreértettél, de mindegy.
A megjegyzés nem valamely kommentedhez szólt, hanem arra, hogy bármit ír az ember, utána kaphat hideget-meleget!

Mert a politika nálunk vallásos jellegű, kiegészíti, vagy helyettesíti azt.
Na ezért írtam, hogy de jó, hogy nem vagyok te, nem kell küzdenem x db kommentelővel.

Van még ilyen: bringás vs autós...

Zozi79 2010.12.03. 15:37:32

@piros pipacs: a Zozi79 2010.12.02. 23:19:25 már megbánást tanusítottam. Miért nem olvasol?

És akkor esetleg válaszolhatsz is, miért baj hogy OV megpróbálja ezt visszaszerezni? És GyF miért nem próbálta meg? Hiszen neki csodálatos orosz kapcsolatai vannak!

Anyámat meg még egyszer ne merd a szádra venni.

Zozi79 2010.12.03. 15:41:07

@fehéregér: "mert csak sületlenségeket írsz egy olyan közegben, ahol a többiek jórészt felkészültek és érvelni is tudnak. "

Fetrengek :-)))))))))))

"Még mielőtt - szokásod szerint - engem is deportálnál a határokon kívülre"

Mocskos hazug komcsi stílusod van. Persze nem meglepetés.

Zozi79 2010.12.03. 15:42:18

@fakopács: Többség... mondd neked valamit az a szám, hogy 2/3? :-)

Te kis tizenakárhányszázalékos... böhöhö... :-))

Zozi79 2010.12.03. 15:43:39

@Sparhelt: Nos, akkor a 3-4 "baloldali" kormányod ugyan mi a francért nem törölte el a gázártámogatást? Hm?

Zozi79 2010.12.03. 15:45:20

@Tonohaver: Ez esetben bocs. És még részben egyet is értünk :-)

pazola 2010.12.03. 16:04:26

Sracok, arra kerek mindenkit, hogy ne akarjatok elzavarni Zozit, ez a szerencsetlen ugyanis a butabbak kozul valo, es ha figyelmesen olvassatok, rajohettek, hogy nem olvassa el rendesen a kotelezo olvasmanyait sem. Ebbol adodik, hogy hulye, mint a segg, viszont jokat lehet rajta nevetgelni.

Magyarorszag demokracia. Zozinak joga van hulyenek lenni!

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.12.03. 16:21:16

@Zozi79: 2 dolog:
1. Nehéz elszakadni attól, hogy ha valakinek nem tetszik a jelenlegi kormány, akkor biztos az előző tetszett. Ki kell ábrándítsalak - az sem tetszett. Ebből következik, hogy nem az én kormányom.
2. Magad válaszoltad meg a kérdésed. Azért nem szüntette meg mert baloldali, és elvileg a baloldalra jellemző a szociális érzékenység. Mivel a te pártod is úgy akar tenni, ők kommunistábbak a kommunistánál. Szar helyzet - de ez van.

Zozi79 2010.12.03. 17:33:31

@pazola: 2001 óra fórumozok az indexen, meg egyéb fórumokon (azt hiszem, a blog kommentezés is hasonló műfaj). De hogy ennyit minősítgessenek, minden érvelés nélkül lehülyézzenek, meg elküldjenek a picsába, ennyiszer és így, nos ilyennel még sehol nem találkoztam.

Valamiért nagyon undorodom az mszp törzsgárdájától. Ki érti ezt :-)

Zozi79 2010.12.03. 17:34:41

@Sparhelt: Tehát szerinted aki szociálisan érzékeny, az kommunista. Értem.

igényes 2010.12.03. 19:23:58

Szerintem a MNYP-ak készítsenek egy sablonszöveget, küldjék meg a tagoknak. A tagok azonnal forduljanak, mind a 3 090 000 tag a Bíróságokhoz, miszerint pénzüket eltérítették. Kérjenek ideiglenes intézkedést az APEH/kormány ellen, miszerint a pénzüket nem lehet felhasználni a döntéshozatalig, egyben kérjék a legnagyobb hozamot biztosító MNYP által realizált hozam megtérítését

gastro vazze 2010.12.03. 22:25:35

@Zozi79: akkor ezen gondolkozz el egy picinyket... Kezded a most eppen minden ok nelkuli boszmezessel, mikozben koze nem volt az omv-szurgut uzlethez, aztan mindenki korlatolt mszp szavazo, aki nem szereti a torpet..
Tele vannak jelzos szerkezettel az irasaid, tenyt nem sokat adtal kozre, szoval ezert!

ügyfélszolgálatos 2010.12.03. 22:56:16

@gastro vazze: Á hagyd szegény Zozi79-re igaz a mondás, hogy nyilvánvaló idióta, nyilvánvaló.
Angolul is írnám de akkor szegény nem értené a sértést. Így sem biztos.

Zozi79 2010.12.04. 07:08:54

@ügyfélszolgálatos: ha te sértegetsz, azt bóknak veszem.

ügyfélszolgálatos 2010.12.04. 13:38:56

@Zozi79: Gyenge riposzt, általában a bérenceknek nincs humorérzékük.

pazola 2010.12.05. 18:06:55

@Zozi79: Akkor ezek szerint van 5 ev elonyoml, de ez latszott is. Most mi lesz? Kinyilvanitod, hogy a te apad erosebb, mint az enyem?

Papir :)

Zozi79 2010.12.06. 16:29:41

@pazola: eddig te beszéltél arról, hogy én buta vagyok, meg hülye mint a segg, meg hogy micsoda előnyben vagy hozzám képest, úgyhogy ebben a stílusban szerintem te fogod folytatni, nem én. Ebben a szerény, személyeskedéstől mentes stílusban (ami itt eléggé általános).

ügyfélszolgálatos 2010.12.07. 08:08:28

@Zozi79: pazola csak tényeket szögezett le rólad.

lujo22 2010.12.10. 02:15:01

@Zozi79: A fideszes törzsgárda sem jobb. :D Olyan, mint Te, magabiztosan tudja a tutit, hogy amit az előző kormány tett, az mind szar, amit meg OV, mind ragyogó.
süti beállítások módosítása