Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz sorban állós trükkje

2010.12.01. 14:27 | szocdemman | 16 komment

Címkék: fidesz nyugdíj nyugdíjpénztár nyugdíjpénztárak nyugdíj megtakarítás

Barátom, nem szegte kedved a választás szabadságában az, hogy a Fidesz kvázi bezsarolt, hogy nem kapsz majd a jó kis állami pitéből? Nem szegte kedved az, hogy a nyugdíjnak szánt félretett pénzedet a kormány megadóztatja? Ennek ellenére maradnál magánnyugdíjpénztári tag? Barátom, akkor most szopni fogsz! 

Pokoli ötlet, és valljuk be, az ember sorban állni utál a legjobban. Idegesítő, időrabló és nem tudsz mit csinálni. Vannak emberek, akik feladják, hazamennek. Hm, ha már ilyen az ember fajtája, akkor használjuk ki… Villan fel a 100 izzó a Fidesz gépezetében.

Mindenkinek, aki nem szeretné, hogy Fidesz lenyúlja a pénzét, egyéni nyilatkozatot kell tennie. Persze nem az okmányirodákban, mert abból sok van. Hanem lehetőleg olyan irodában, amiből az országban csak pár van. Így majd jó nagy sorok alakulnak ki, azt aki kiállja, megnyerte a pénzét, hadd vigye, aki meg nem, annak köszönjük szépen!

 

Ja, kihagytam egy szegmenst, és erre ne hagyjunk sok időt, mert akkor még a végén vissza tud jönni, hogy újra nekiveselkedjen kiállni a sort.

Az Index kiszámolta, gyakorlatilag olyan helyzetet teremt a kormányzat, melyben képtelenség az, hogy mindenki nyilatkozatot tudjon tenni. Ha a mostani magánnyugdíjpénztári tagoknak csak az egyharmada szeretne maradni, akkor egy ügyfélre 30 másodpercnyi idő marad, tehát ha ennél tovább tart az ügyintézés, akkor nyilván lesznek olyanok, akik nem tudnak nyilatkozatot tenni, és a pénzük elvész…

„Egy irodára átlagban 375 ezer pénztártag jut. A törvény várható kihirdetése után 31 munkanap lesz január végéig, azaz naponta tizenkétezernél is több ügyfelet kellene fogadniuk az irodáknak, ha minden pénztártaggal számolunk. Ez óránként másfél ezer ügyfél kezelését jelenti, amire a hivatalok nyilvánvalóan képtelenek.”

Persze még senki nem látta a formanyomtatványt, de ebből kiindulva én csak azt tudom vélelmezni, hogy valami 6-7 oldalas, lehetetlen kérdéseket tartalmazó, egy baszott nagy söröskorsó alá elférő nyilatkozat lesz majd. És olyan, amit első nekifutásra garantáltan ne lehessen kitölteni, merthogy nincsen nálad a szükséges papír, mert nyilván nem gondoltad volna, hogy kell, tehát vissza kelljen menni.

Túl könnyű lenne ez a feladat, ha kijelölt szervek tudnának erről, még a végén fel tudnának készülni… Az Index megkérdezte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól (ONYF), ők hogyan értelmezik a törvény szövegét, de a dilemmát jogászaik sem tudták eldönteni...

Hát barátom, így fest a választás szabadsága Fidesz-módra. Dönthetsz így, de akkor olyan méteres szopóágra kerülsz, hogy ezerszer megbánod. Persze ezt a sok kellemetlenséget megspórolhatod magadnak, de akkor bebukod a magánnyugdíjad.

Bár a témát gondosan kibogozó Index úgy véli, hogy a Fidesz hatásosan herélte ki a nyugdíjpénztárakat: az állami nyugdíj elvesztésének terhe mellett kevesen maradnának majd a pénztáraknál, káoszra tehát nem kell számítani. Hát mi most ezt másképp látjuk…

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr242486026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K0vasz 2010.12.01. 20:52:53

Nem akarok ötleteket adni, de tuti lesz az űrlapon egy olyan captcha, amit lehetetlen lesz majd elolvasni:D

Megdobbent 2010.12.02. 02:27:12

Mint mar korabban irtam: speci illetekbelyeg (47.000 Ft) is kell majd.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.02. 10:27:13

Az illetékbélyeg jó ötlet. Még lehetne módosítani a gyülekezési törvényen és előre nem bejelentett tünetetés miatt szétzavarni a sort könnygázzal. Fog az menni.

Akkor sorba fogok állni, nem érdekel. Nekem kell az a pénz. Nyugdíjam meg úgyse lesz, mert egyrészt meghalok addig, másrészt nem is lesz miből...

kisa 2010.12.02. 11:10:15

Valaki valahol fölvetette az ötletet, hogy ha a manyupoknak lenne eszük, akkor minden tagnak küldenének egy meghatalmazást, ráállítanának x számú ügyintézőt, akik talicskával tolnák be a meghatalmazásokat. :-)
Ez még akkor is megérné, ha közjegyzővel kéne hitelesíttetni a meghatalmazást.
Én egyébként gondolkodom rajta, hogy ezt teszem. Mármint írok egy meghatalmazást. Ha akarnak engem, járjanak el helyettem.

tibike3 2010.12.02. 13:20:06

Valószínű hogy ez a nyilatkozat tuti helyet jelent majd Kubatov elvtárs listáján is. Kétszer aláhúzva.

kisa 2010.12.02. 13:22:36

@tibike3: Én speciel szerintem már rajta vagyok. Abból gondolom, hogy 94 óta nem jöttek hozzám kopogtatóért. Nem vagyok vállalkozó, nem kapok zsíros állami megrendeléseket, úgyhogy leszarom.

pakesz (törölt) 2010.12.02. 14:54:59

nem a zsomle kics hanem a mi pofank nagy!!!

azaz nem a formanyomtatvany a nagy hanem a soroskorsonk a kicsi!!!

pakesz (törölt) 2010.12.02. 15:02:32

olyan matricat nem lehet csinalni hogy
Rajta vagyok a Kubatov listan?

vagy olyan etlapot ahol pohar, korso, oktoberfest korso(1 liter), Fidesz soroskorso(20 liter)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.02. 15:46:47

@kisa: ez a meghatalmazás-izé nem megy. SZEMÉLYESEN! Ha nem megy, mert épp rohadsz szétfele otthol, kérhetsz bicilklis ügyintézőt, aki házhoz megy. De ahhoz nemhogy betegnek, minimum halottnak kell lenned, annyira megszigorították...

kisa 2010.12.02. 16:59:15

@Humperdickk: Ezt azért nem értem, mert választáson kívül mindent lehet meghatalmazással intézni. Még normál nyugdíjügyeket is...

hanyasvagy 2010.12.02. 17:14:24

Szerintem valamelyik Fideszes okostojás alakított egy mobilWc-s KFT-t, amihez
viszont tömeg kell.Vajon a Kubatovot vagy a Máriuszt ültetik be az ülőke alá
jelentést írni a szarról?Én speciel jobban örülnék valaki másnak.Ha már egyszer használom........

kisa 2010.12.02. 18:06:45

@hanyasvagy: Ne hidd, hogy tömeg lesz. Az emberek alapvetően lusták, szeretnek a kisebb ellenállás felé haladni, csak a nagyon elszántak fognak menni, akiknek már összegyűlt elég pénzük ahhoz, hogy megérje.
Ki van ez találva, kérem...

Attis62 2010.12.02. 22:19:34

Hogy az anyukáját ejtené teherbe a kósa meg a zorbán, ahelyett, hogy 12,5 mrd lök a lokinak:

sportgeza.hu/futball/2010/12/02/letartoztattak_ket_debrecen_futballistat/

goumideaumineaux 2010.12.03. 10:06:36

Üdv, démosz!

Ha valami ügyvédi iroda olvassa ezt és megéri nekik. Hirdessék meg, hogy náluk is lehet ilyen (Orbán-károsult vagyok) nyilatkozatot letétbe helyezni. 12-16-20 év múlva pedig a következő nem-Orbán-kormánynál kijárni, hogy a nyilatkozattevőket is kárpótolják, ne csak azokat akik most majd sikerrel végigállják a sort, majd jövőre meindent megtesz Pártunk és Kormányunk, hogy a manyupokat csődbe vigye. Én inkább egy ügyvédi irodába mennék, ezt a kormányt leszarom, Lisbeth Salandert nekik!

Dr. Akula 2010.12.03. 15:31:36

Hát az ember egyre kevésbé hisz a jogállamban, de azt meg kell jegyezni, hogy ez az ultimátum egy jogi nonszensz: van egy polgári jogi szerződésem a manyupommal, erre aszongya a viki, hogy menjek be, ha továbbra is tartani akarom magam hozzá, ellenkező esetben felbontódik magától? éseztmostígyhogy? sztem abszolúte ptk. ellenes.

npmárton 2010.12.04. 19:41:06

Kedves Barátaim, a helyzet az, hogy a törvényjavaslat szerint a személyes megjelenésre a személyazonosság ellenőrzése céljából van szükség. Ami természetesen szintén marhaság: (1) akinek van ügyfélkapuja, annak már ellenőrizték a személyazonosságát, tehát semmi nem indokolja, hogy a nyilatkozatot ne lehessen az ügyfélkapun keresztül megtenni (2) az adóbevalláson például az ember személyazonosságát mindössze a saját kezű aláírása hitelesíti, még csak tanúk sem kellenek rá, tehát semmi nem indokolja, hogy manyup-ban maradásról szóló nyilaktkozatot ne lehessen írásban (jó, mondjuk két tanú aláírásával hitelesítve) beadni. Szerintem ennek érdekében is fel kéne emelnünk a szavunkat.
Nehéz-P. Márton
süti beállítások módosítása