Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz csinált az MSZP-nek egy sikeres rendezvényt?

2010.11.25. 17:40 | szocdemman | 2 komment

Címkék: mszp fidesz nyugdíj demonstráció

A duplán tökönszúrás tankönyvi példája, amit a Fidesz tegnap bejelentett. Azon már nem lepődök meg, hogy gyomorforgatóan cinikusak, frankón úgy gondolják, az, hogy baromira nyertek, az azt jelenti, bármit lenyel nekik az egyszerű honpolgár. Felállítottak egy nyugdíjvédelmi biztost, aki kvázi Orbán Viktor nevében megígérte, hogy senkit nem ér kár… Ok, majd Matalocsy bejelenti, hogy hát azok, aki maradnának magánnyugdíjpénztárban, azok azért buknák az állami nyugdíjat. De nyugalom, van egy hónap dönteni. A bejelentés önmagában egy tökönszúrás, mert ez ilyen formán a legbáránylelkűbb ismerősömnél is kiverte a biztosítékot.

Az igazi stratégiai hiba azonban az volt, hogy ezt az MSZP tömegrendezvénye előtt tették kereken három nappal. Az a közfelháborodás, ami az alkotmánybíróság jogkörének csorbításából eredt, már kezdett elülni. Sőt amikor aktuális volt, akkor sem indultak csoportosan az emberek demonstrálni. Kvázi az MSZP tömegdemonstrációja kezdett kiüresedni… Vagy hát igen erőltetetten tudták volna tartalommal megtölteni. Téma lett volna, de nem hiszem, hogy ugyanazt a hatást el tudták volna érni, mint most.

Matolcsynak hála azonban az ölükbe hullott a téma, a Jókai utca 6-ban pedig ezt tudják. (Érdekesség, a taxisblokád idején Matolcsy államtitkár volt… Matolcsy a kormányban nem egy jó ómen:)) Erre ékes példa Szanyi Tibor mai Facebook-bejegyzése: A Sportaréna már megtelt, de az embereket várják most szombaton az aréna elé demonstrálni, kivetítőn követhető lesz az esemény… Világos, akiknek most már elég, ki akarják fejezni elégedetlenségüket…

 

Személy szerint most másképpen jártam el mint szoktam. Nem ragadtam azonnal billentyűzetet, és nem kezdtem el írni. Hátradőltem, és néztem a barátaim reakcióját, mit írnak más blogokon, mi jelenik meg a sajtóban. Igazat megvallva csak ismételni tudtam volna magam, de úgy látom, mások is felismerték ezt. Azonban több, eddig ki nem mondott vélemény, nem várt reakció is megjelent.

Az első, hogy sokan kimondták, a Fidesz-kormány megbukott előttük. Olyan fórumok mondták ki, akik a kampány finoman szólva is kedvesek voltak a Fidesszel. Ez már valami, mert ha én mondom ki, azon senki nem lepődik meg…

A második, hogy két barátom is felhívott, hogy megyek-e az MSZP demonstrációjára, mert hogy menjünk együtt. Nagyon sok minden miatt fel szoktak hívni, de hogy menjünk együtt MSZP rendezvényre, no hát ilyen még nem volt… Max. nagyon régen.

A harmadik, hogy az MSZP-nél végre elkezdtek alternatívát nyújtani: "Kormányra kerülése esetén az MSZP visszaadja azt a pénzt, amit most az Orbán einstandolni akar. Az MSZP kárpótolni fogja az embereket" by Török Zsolt. Ez egy nagyon fontos üzenet volt: maradhatsz, nem döntöttél rosszul, amikor nyugdíjpénztárt választottál, jön az MSZP-kormány és kárpótol. Jelzem, nekem félmillió forintom van bent egy nyugdíjpénztárban, nagyon komoly dilemma azért nekem, hogy ezzel mi legyen, mert sok pénz… Hát, valószínű nem lesznek 40 évig hatalomban a Fidesz-fiúk…

És utoljára az én véleményem… Ez egy maffiakormány. Bármit megtesz, hogy az akarata érvényre kerüljön. Könyörtelenül igyekszik leszámolni az ellenfeleivel. Minden stratégiai pozíciót befoglal, persze akik előtte ott voltak, kicsinálja… nagy zséket kaszál, bármit elvesz ami nem az övé, uralja a médiát és nem tűr meg semmiféle kritikát és ellensúlyt. Már a már nem kérdés, szerintem a nagy többség egyet ért velem abban, hogy ennek a rezsimnek mennie kell. Azonban egy kérdés marad, melyre a választ közösen és sürgősen meg kell találnunk: hogyan?
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr122472699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pajtás 2010.11.25. 22:17:35

nah, a web2-n megbukott a F.A.SZ. remélem ez a 2. tanácsköztársóság utolsó napja. a II/III-ad bekaphatja

Pajtás 2010.11.25. 22:25:54

vissza kell tapsolni az Oszkó-Bajnai párost!
süti beállítások módosítása