Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbánék és az édességteszt

2010.11.23. 13:42 | Nagymogyoroszag | 2 komment

Címkék: gazdaság orbán fidesz videó nyugdíj államosítás

A pszichológiában ismert kísérlet, hogy kisgyerekek elé édességet tesznek és azt mondják, hogyha megállják egy ideig és nem eszik meg, akkor kapnak még egyet. Érdekes megnézni, hogy bírják...

A kísérletben résztvevő gyerekek viselkedése sokat elárul önfegyelmükről és arról is, hogy mennyire tudják vinni az életben: képesek-e ellenállni a pillanatnyi csábításoknak, komolyabb céljaik elérése érdekében.

Nos, innen nézve érdekes elgondolkozni, mennyire felelős Orbánék cselekedete, hogy a választási győzelmet hozó túlzó ígéreteik (pl.: a jobbmódúaknak adott adókedvezmények) miatt a leendő nyugdíjasok megtakarítását veszik "kezelésbe". Ha ugyanis nem lesz elegendő nyugdíj-megtakarítás, akkor bizony nem Orbánék, hanem ők fognak fizetni:

A poszt alapgondolata a nyugdíj-megtakarítások államosítása ellen tiltakozó Facebook.com/nyugdij oldalról származik.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr12467028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.11.23. 14:50:24

A gyerekek viselkedése tényleg sokat elárul az önfegyelmükről, arról viszont, hogy mennyire fogják vinni az életben, szerintem keveset: úgy tudom, van egy életkori határ, ahol egyértelműen átbillen a dolog. Amennyire tudom, minden gyerek más tempóban fejlődik és tudtommal az, hogy valaki későnérő, nincs összefüggésben a későbbi sikereivel. Úgyhogy érdemes óvatosan bánni az ilyen tippelésekkel...
Vagy pedig az esetleges összefüggésekre külön kísérletsorozat kellene. Ez mindenképpen kevés.
Egy felnőttekkel végzett teszt viszont érdekes lenne.

apc 2010.11.24. 10:35:34

@noname.blogger: Attól függ, hogy mit raknának a felnőtt elé,egy, a hűvös sörtől harmatos üveget,vagy a nenyit. Ha sokat iszol a sörből, akkor már nem érdekel a nenyi,vagy agyalhatsz a nenyin, de akkor nem kapsz sört. Itt az idő, válaszatok.
süti beállítások módosítása