Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Párisban járt a bősz Nemzeti Vezér

2010.11.20. 08:00 | Brendel Mátyás | 6 komment

Címkék: orbán párizs sarkozy

Kép: Az elégedett tanár és a jóllakott napközis (korábbi kép)

Egy kép, egy hír és egy vers. Orbán a minap Párizsban járt, és találkozott Sarkozyval. És elismerte, hogy brutális a magyar bankadó. Oszt jónapot.

Sarkozy persze a francia érdekeket védte, azzal, hogy Orbán itthon mit csinál ezen túl nem nagyon foglalkozott. Azoknak, akik azt mondják, majd az EU nem engedi, hogy Orbán akármit csináljon, ez mutatja: amíg nem megy el nagyon messzire, az EU nem nagyon fog hivatalosan beleszólni. Érdeklik őket az EU-s játékszabályok, a saját cégeik sorsa, de az Alkotmánybíróság, a magán-nyugdíjaink az nem. (Emellett persze Orbán ámokfutása visszaüt, csak nem "békefentartó csapatok" szintjén, hanem a befektetések, cégek szintjén.)

Tegyük fel, hogy Orbán Viktor majd bejelenti, nem lesznek választások. Ugyebár EU Alkotmány nincs. Kösz, franciák.:) Éppen itt bukott meg. Az EU-ból kizárni valakit demokratikus problémák miatt elég nehéz. Orbánnak elég lenne egy szövetséges vétó.

Sarkozy nemrég még a kínai vezérrel is szívélyesen eltalálkozgatott. Orbán pedig nagyon is kelet felé kacsintgat. Ezt a "kínaisodást" pedig nekünk kell megállítani. A külföld ezzel nem törődik, ahogy konkrétan nem segített 48-ban, 56-ban sem. Akkor is nekünk kellett tennünk.

Hát leporoltam egy kicsit Ady versét az alkalomhoz. Mivel Párizsban lakok, a vers nézőpontja nem idegen tőlem.

PÁRISBAN JÁRT A BŐSZ...

Párisba tegnap beszökött a bősz,
Nemzeti Vezér, az esztelen,
s álruhában, kordonon kívül
találkozott velem.

Ballagtam éppen a Szajna felé
S égtek lelkemben kis tőzsde-hírek:
Gyenge forint és egykulcsos adó,
Melyek, bizonyost csődbe visznek.

Elért a Vezér, súgott valamit,
Szent Orbán útja beleremegett,
Züm, züm: röpködtek végig az uton
A tréfás NENYI poszterek.

Egy perc: Sárközy nagyon meg sem hőkölt belé
S Párisból Vezérünk kacagva szaladt.
Hogy otthon mit csinál majd, én tudom csupán
Nyögő lombok alatt.

S hogy mit súgott? Jövőről, centrális erőtérről, keleti szélről sugdosott... Még több versátirat itt. És persze, mivel Párizsban dolgozok, azért nekem konkrétan jó a gyenge forint, mivel nem vagyok szegény, nekem konkrétan nem fáj az egykulcsos adó. Csak nem vagyok olyan önző, hogy ne lássam, a szegényeknek, a devizahiteleseknek, az importőröknek, az utazóknak, a zembereknek rossz. És ezt az ámokfutást el lehetett volna kerülni, ez nem világgazdasági kényszer volt.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr582460563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemet 2010.11.20. 11:27:32

A "kínaisodás" azért egyáltalán nem olyan negatív dolog mint mondjuk az "elbalkánosodás".

Gondolom inkább politikai rendszerre gondolsz itt, mert a többi területen amit pl. bármely kínai nagyvárosban ha jártál tapasztalhatsz:

rend, munkaszeretet, vendégszeretet, kedvesség, értékes és ősi kultúra aminek nyíltságához és befogadóképességéhez az európai kultúra csak az utóbbi pár száz évben nőtt fel (vagy nőtte túl kicsit), hogy egy számodra biztos szimpatikus blogot/témát hozzak fel:
szekularisfigyelo.blog.hu/2010/10/19/kulturank_gyokerei

meg persze:
köpködés (leszokóban;), bunkó közlekedési morál, "pénzsóvár kereskedő mentalitás" annak minden előnyével (mert az is van) és hátrányával

Európa amióta kapcsolatban van velük mindig tanul vagy próbál tanulni valamit kínaiaktól, és úgy tűnik ez a jelenben is így van...

marcipán3 2010.11.20. 12:58:33

Tényleg úgy vigyorog, mint egy jóllakott napközis. És örül, hogy végre talált egy magánál alacsonyabb (de nem kisebb) elnököt. És aki végre szóba is állt vele. Nem csak 10 percre.
A cikk egyébként nagyon kitűnő.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.11.20. 16:32:00

@szemet: természetesen politikára gondolok. Orbán sem a gót szeretné Magyarországra hozni.

Ludas Matyi újság 2010.11.23. 13:16:30

Miért vezér? Nem Ő a választott MINISZTERELNÖK ?
süti beállítások módosítása