Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rablóbandából rendőrség?

2010.11.16. 06:30 | ZöldMarci | 3 komment

Címkék: fidesz pintér elszámoltatás budai gyula papcsák

Pintér Sándor kinevezését a Semjén Zsolt körülbeül úgy indokolta, hogy a feladat egyfajta Francis Drake-et kíván, magyar fordításban itt egy maffizózóból rablóból lett pandúr a legjobb.

Azt már látjuk, hogy Pintér cégeinek ez miért annyira jó, hiszen sorra kapják a megrendeléseket az állami cégektől, intézményektől, mégha ez az intézménynek kicsit drágább is a tervezettnél.

Mondhatnánk, hogy ez egyedi eset a Fidesz-kormányzatban, dehát nem az. Maga a le, bocsánat elszámoltatási kormánybiztosnak kinevezett Papcsák Ferencről is kiderült, hogy közel sem makulátlan.

1. 2004-ben a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélte a volt baktalórántházi alpolgármestert, a Papcsák körzetében a 2002-es választásokon lezajlott választási csalás miatt. Ugyanis hangfelvétel bizonyította, hogy szavazatvásárlás történt Papcsák Ferenc javára. Az eset után az MSZP felszólítása ellenére Papcsák nem mondott le a mandátumáról. 2006-ban mindenesetre leszavazták a körzet választói.

2. 2003-ban Papcsák Ferenc ellen magánokirat-hamisítás vétsége miatt indult büntetőeljárás, mert a gyanú szerint a fideszes képviselő ügyvédi irodája az Orbán-kormány informatikai államtitkárságától 240 millió forint értékben jogi tanácsadásra és jogszabály-előkészítésre kapott megbízást, ám az Informatikai Kormánybiztosságnak (IKB) benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek. Papcsákot végül felmentették, két társát, Sík Zoltánt, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát és Ormos Zoltán ügyvédet 100 ezer, illetve 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották.

Fideszfigyelő

Persze ha jóhiszeműek vagyunk akkor azt mondjuk, hogy nem véletlenül csinált a Fidesz zuglói polgármestert Papcsákból és tüntette el őt bársonyosan. Igen ám, de kit kaptunk helyette?

Budai Gyulát, akiről már kinevezésekor tudhattuk, hogy 2007. decemberében úgy választották a Magosz főtitkárává, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2009. június 4-én jogerős ítélete a "szabálytalanságok" miatt megsemmisítette az egész választást.

Most azonban az is kiderült, hogy Budai ügyvédként színlelt szerződések sorát ellenjegyezte.  Az egyik szerződő a pénzét se kapta meg eladott földjéért, Budaiék ügyvédi irodája pedig nem adja ki nekik saját példányukat a csereszerződésről.

Budai az ezt firtató újságírói kérdésre frappánsan a következőt válaszolta: "Politikusként tudnak olyat mondani, amivel meg lehet engem támadni? Ügyvédként végeztem a tevékenységem, a kettőnek semmi köze." Ez pedig a Fidesznél abszolút rendben van, hiszen Simicska Lajos is milyen kiváló APEH elnök volt és nem számíthatott, hogy Kaya Ibrahimon keresztül az államra sózott néhány tízmillió forint köztartozást.

Majd "megnyugtatóan" hozzátette: addig nincs szó színlelt szerződésekről, amíg a bíróság ki nem mondja. (Így persze nem érthető, hogy Budai milyen alapon mond bármit rendszeres sajtótájékoztatóin Gyurcsány Ferencről, akit még meg se keresett az ügyészség, pedig már nem egy hónapja megy az elszámoltatás).

Szóval ha azt még el is fogadjuk, hogy rablóból lehet jó pandúr, az azért furcsa, hogyha egy komplett rablóbanda felel a törvényességért.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr402451445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apc 2010.11.16. 19:42:24

jobb lesz, ha senki nem szól hozzá, inkább kussol, mert dühbe jönnek és néhány hozzászóló menekülés közben hátba lövi magát.

Megdobbent 2010.11.16. 20:29:32

Nekem jo lesz a "fobe lotte magat" sztori is, csak nehogy megkerdezze majd az ugyesz, hogy "na de haromszor?" ;)

Amugy pintersanya mindig is ilyen vagany srac volt, nincs mit tenni :) De legalabb nem szed managertablettat, mint a haverjai, mert szetbrunyalna a parlamentet...

Italo Balbo 2010.11.18. 07:17:03

Pintér lehet, hogy az egyik legnagyobb maffiózó volt (ezt max sejthetjük) de a stílusa (már amennyit megnyilvánul) még mindig sokkal szimpatikusabb, mint a segglyukaké (Lázár-Navra-Semjén-Szíj)
süti beállítások módosítása