Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz jelenti magára a legnagyobb veszélyt

2010.11.12. 15:33 | balközép | 102 komment

Címkék: fidesz önkormányzat törésvonal

Az elmlult két hétben olyat láttunk, amit még soha: a Fideszben folyó viták a nyilvánosság elé kerültek. Ha nem is annyira élesen, mint amennyire az MSZP-ben vagy a néhai SZDSZ-ben szoktak, de egy egységfrontra törekvő Fideszben ilyet rég nem láthatunk.

Rögtön kapásból három törésvonal is nyílt, de elöljáróban annyit ettől még aztán nem fog szétesni a Fidesz. Túlságosan centralizált a párt működése ahhoz, hogy ez veszélyes legyen Orbán Viktorra. Ezek már azért morgásnál több, de maximum dünnyögésnek nevezném.


Már nem mindenben ekkora az egyetertés...

Az első talán az alkotmányos törésvonal. Ennek a két emblematikus figurája Lázár és Navracsics urak. Az utóbbinak azért diákjai előtt is el kellet volna számolni: na de tanár úr, hogy van az, hogy itt az órán mást mond, mint amit a parlamentben megszavaz? Bár ez a törésvonal az alkotmánybíróság jogkörének csorbításának megszavazásával kimúlni látszik, de egy újabb ilyen jellegű kérdésnél: pl. az új országgyűlés választásáról szóló törvénynél megint élesebb lehet.

A másik kettő törésvonal még csak most fog tetőzni. Ennek ellenére azon túl, hogy majd valaki(k) lenyeli(k) a keserű pirulát nem lesz belőle nagyobb szakadás és nem maradnak betemetetlen árkok.

Az egyik ilyen az oktatás törvény kapcsán kezd kibontakozni. A meglehetősen ókonzervatív Hoffman Rózsa nevével fémjelzett felsőoktatási törvény-tervezetett simán csak konzervatívra puhító Pokorni Zoltán között. A helyzet veszélyessége már nem csak a szakpolitikai síkon mozog. Pokorni a Fidesz egyik erős embere, akit a KDNP-s államtitkár kihagyott ebből a sztoriból, diplomáciai érzék nulla, Pokorni ezen meg besérült. Szerintem Zoltán nem mérte helyesen fel Hoffman erőségét a KDNP-n belül. Aki itt most elrántja a „kormányt” és kitér annak országos pártpolitikai értelemben egy időre vége. Jelzem nem örülök neki, hogy pont ebben a kérdésben játsszák az erősebb kutya játékot.

A legeslegveszélyesebb törésvonalat hagytam hátra. Jelzem ez a törésvonal 2002 és 2006 között az MSZP frakcióban is jelen volt. Ez méghozzá a nem csekély számú Fideszes polgármester, akik jelentős része képviselő is. Ezt hívhatjuk talán konyhanyelven a túlnyerés problematikájának is. A 2011-es költségvetésben kevesebb pénz van az önkormányzatoknak, mint a 2010-esben. Minden Fideszes polgármester azonban joggal várná, hogy végre kormányon vannak egy picit több forrást kapjon az Ő települése. De mivel szinte mindenütt Fidesz van így biztos lesznek vesztesek. Tény, hogy a Fideszes vezetésű önkormányzatok jelentősen eladósodottak (tisztelet a kisebb kivételnek), vélhetően arra játszottak, hogy 2010 után jön a Kánaán (a fideszes Pest megyei önkormányzat még az egyik nagyobb kórházárra (Rókus) is jelzálogot tett, mondván a Fidesz-kormánnyal úgyis jobb lesz a helyzet...). Az igazi veszély a Fideszre épp ebben rejlik: ugyanaz ami Esztergomnál már előbb kibukott, nincs pénz közvilágításra és tömegközlekedésre, zsinórba derülhet ki más-más Fideszes városnál is. Rohadt ciki, ha az derül ki, hogy bizony csődbe mennek a Fideszes városok, de az is, ha nem tudnak tovább fejleszteni. Ahhoz meg hitel kellene, de mivel el vannak adósodva… de szerintem már a működésüket veszélyeztető módon vannak eladósodva, tehát már a működéshez is hitel kellene…

Na meglátjuk ebből mi lesz…
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr222444468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nymus 2010.11.12. 23:11:20

nalunk is kurva sok penzt felvettek. kivancsi leszek. szarban volt a gazdasag. hahaha. Orban parancsolta, hogy vegyenek fel kurva sok lovet, hat most oldjak meg. Felek hogy egyszeruen megteszik. Lenyuljak a lovenkat, es szepen elsimitjak. Ha nem megy szep szoval, majd eroszakkal teszik. Lathattuk!

Nymus 2010.11.12. 23:12:27

Tenyleg! Hogy lehet ennyi birkat osszefogni? Orbannak tenyleg termeszetfeletti tehetsege van

Táskás Tóni 2010.11.12. 23:18:29

@Indriq: Azt a szemét fidesz-celebet biztosan kihúzzák a bajból , majd fizetnek a mnyp-i pénzekből, hagy tékozoljon tovább az undorító helyettesével Puskással.Úgyis a fidesz vezérkar egy része már a Pasa-parkba költözött, tehát nem csoda , hogy Rogántónit nem zavarja majd az a förtelem ,amit ferraritparkolásipénzbőlbérlő Csipakkal , újdonsült milliárdossal , épít az V.ker. központjában.Ráadásul az m1-en azt hazudta ,hogy ő ennél nagyobb adósságot örökölt,pedig 1 milliárd adóssággal vette át az V.kerületet 4 éve.

Amidazophen 2010.11.13. 00:44:53

Nekem nagyon tetszett az irás, annak ellenére, hogy én nem vagyok szkeptikus a fidesz hivők végsőkig való kitartása iránt. OV személyesen birálta felül ugye a képviselőjelölteket, s csak olyanokat engedett be a parlamentbe, akik a döglegyet is eleszik a háromhetes tehéntetemről - ha ő azt úgy akarja.

Jó az irás által sugalt párhuzam Esztergom és az ország között: amit a bornirt Meggyes megetetett a várossal, most ugyanazt csinálja az Orbán-Schmitt tandem, csak egy kicsit nagyobb pályán. Persze, az ország is nagyobb, kell tehát az ésszerű munkamegosztás.

Hoffmann Rózsáról meg egy szót sem - egyrészt mert ismerem, másrészt meg (hát pont ezért) minek? Most ugyan egy kicsit több döglegyet kapott be, s ez megfeküdte a gyomrát, de majd kimossák.

pakesz (törölt) 2010.11.13. 00:56:14

a legnagyobb kedvencem amugy a Zsindex cimlapja volt anno selmecivel

elovettek a hule pitchajat, mint a masik konzumidiotat a pelznet felkesziettetk, kioktattak
jo sok ideig tartott a kiflicsücsök selmeciket felkesziteni midnent elmondtak neki
nem lett volna sok dolga, csak vegigmondani

erre benyogte az indexnek, hogy o nem tudja mirol beszel...

pakesz (törölt) 2010.11.13. 00:58:28

@Amidazophen: azert ne feledjuk hogy a EU kepviselonek is van felso hatara...
nem lehet oda mindenkit elszamuzgetni

dr kíváncsivagyok 2010.11.13. 01:11:28

Pár napja azon töprengek , ha a Fidesz ezeket a törvényeket amiket villámháború-szerűen , arrogánsan , cinikusan és pökhendi módon ránk erőltettek ....megpróbálta volna emberien , párbeszéddel , megindokolva előterjeszteni , bevezetni ,......talán sikerülhetett volna ..... vagy kisebb lenne a bukta esélye !

dzsugasvili 2010.11.13. 01:39:52

Én mostmár mindezt nem tartom olyan viccesnek. Ha itt így írogattok róla, akkor sejthető, hogy ezt ők már régóta tudják, és ezerrel készülnek a megoldására a dolgoknak. Pl. az új alkotmány ki tudja, mit fog tartalmazni? Vagy az új parlamentet hogy választjuk? Pl. aki megszerzi a szavazatok 30%-át elsőnek, az kétharmadot kap a parlamentben a biztos többség érdekében. Vagy hasonló. Vagy esetleg tényleg betiltanak 1-2 ellenzéki pártot. A Terrorelhárító Központ is elég aggasztó szerintem. Mire kellett? Miért nem volt elég a rendőrségi személycsere? Ítéletnapig sorolhatnám, de összességében az a lényeg, hogy Orbán igen durva fickó, az egyes számú láncos kutya, a lázárhelyi polgármester pedig igen jól teljesít. Gátlástalanul köpik szembe magukat, akár egy héten belül többször is véleményt változtatnak, a szavazógép pedig ízzik a kezük alatt.

Ui.: Arról miért nem írtak sehol, hogy az alkotmánybíróságot korlátozó döntés előtt a próbaszavazáson mindenkinek működött a gépe, de 2 perccel utána 4 embernek érdekes módon mégse? Az is jó kis kutyakomédia volt.

öcsi55 2010.11.13. 07:42:19

@kíváncsivagyok: @dzsugasvili: a Fidesz nagyon jól csinálja.
Nincs itt idő előterjeszteni,tárgyalgatni!
Akinek ez durva,pökhendi,az csak irogasson saját megnyugvására.
A Fideszt ez nem fogja befojásolni.
Remélem az elkövetkező években,még keményebb lépéseket tesz!

háténvagyokaz 2010.11.13. 07:50:46

@dzsugasvili: Amikor először felvetették idén tavasszal az alkotmánymódosítási elképzeléseiket, nekem egyből olyan (talán mára nem is annyira paranoid?) gondolataim támadtak, hogy akár azt is beleírhatják, hogy választások csak 15 évente lehetnek (már ha egyáltalán lesznek)...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.11.13. 07:52:02

E blog íróját annyira érdekli a Fidesz, mint a kamasz fiút a szomszéd szép lány, csak éppen nem a szerelmi gerjedelem vezérli, hanem az, hogy vörös színt látna szívesebben narancssárga helyett.

Valóban meglátjuk mi lesz, ebből földrengés a közeljövőben ugyan nem.

háténvagyokaz 2010.11.13. 07:56:18

@öcsi55: a rengeteg módosítás az éppen megszavazott törvényekben meg a teljes külvilági szakértői társadalom által megkérdőjelezett költségvetés azt mutatja, hogy sajnos nem csak előterjeszteni meg tárgyalgatni nincs idő, de gondolkodni sem. Szégyen a kormányra nézve, hogy amolyan ötletbörze szinten felvázolt elképzeléseket iktat törvénybe. Ha meg utólag kiderül, hogy sok mindennel ütközik az ötlet (mostmár törvény), az összes többit módosítják anélkül, hogy végigvennék a következményeket.
Ha egy vállalatvezetés így működne, 2 hónap után lapátra tennék őket...
Gondolom nem egyedül vagyok vele úgy, hogy a mindennapos munkám során egy-egy elképzelésről csak akkor dönthetek, ha végigelemzem a kapcsolódásokat, hatásokat, előnyöket, hátrányokat - akár évekre előre is. (Ez csak egy mérnöki munka, nem egy ország gazdaságpolitikája).

öcsi55 2010.11.13. 08:19:32

@háténvagyokaz: neked ez a véleményed,nekem meg más,és mi fog
történni-------semmi.
A Fidesz megy a maga utján!

blood 2010.11.13. 08:24:19

@öcsi55:
Olyan vagy te is, mint a keresztapám. Elvakult Orbán hívő. Keresztapám mondja mindig, hogy őket nem érdekli, hogy rosszabban él és rosszabb lesz az országnak csak ne az Mszp legyen hatalmon. Sajnos a többi birka is így gondolkodik, de nagyobb lesz a pofára esés...

Kalmár 2010.11.13. 08:43:30

@blood: Azt tényleg nem lehet elhinni, hogy nem elvakult valaki, vagy nem bérkommentelő, csak mert tetszik neki ami most folyik?

Utálom, hogy köteleztek MNYP-ra.
MIlyen jogon köteleznek, hogy egy magáncéghez utaljam a pénzem??
Ráadásul nem garantálják, hogy meglesz 20 év múlva is.
Már elfelejtette mindenki, hogy az elosztó kirovó rendszert azérthozták létre merd dominóként dőltek be a MNYP-ak? Milliók pénze vált füstté. Ott álltak 60 évesen nyugdíjban, munka nélkül, pénz nélkül. Na akkor mitszóltak annak aki bekényszeríti őket? KÖSZI.

Utáltam, hogy a segély és a családi pótlk nőtt ész nélkül. Csak a leggazdagabbak és a legszegényebbek voltak kistafírozva. Akik a vállán viszik az országot azok csak a sarcot kapták, pedig ők lapátolják össze azt a pénzt amiből lehet majd jobb nyugdíj stb.
Most végre a lovak is kapnak abrakot, nem csak a kocsis és az utasok.
Küön tetszik, hogy olyan embereket ösztönöznek gyerekvállalásra akik dolgoznak.
Magyarázzam miért, vagy elég ha benézünk egy vidéki általános iskolába.

Lehet, hogy a stílus nem tetszik, lehet utálni a politikusokat, de ez a gazdaságpolitikai irány nekem igenis tetszik.

Rob67 2010.11.13. 08:53:19

Most komolyan, valaki is azt gondolja hogy bármi változott a fülkeforradalom óta?
jelenleg is egy minisztériumból a haverok által kicsióelezett projekten dolgozok...
Aki hozta nem minisztériumi alkalmazott.
Hülye vagy? - kérdezte - 2 milláért?

Vörös vagy narancs, egyre megy. Hangzatos nacionalista duma meg ötletelés az van a K Házban. Semmi más.
Talán a jelenleg 9 éves fiam generációja mér képes lesz méásként gondolkodni. Ő nekik a világ nem ellenségekből áll sem kívül sem belül. A komcsizást nem ismerik gén szinten, sem pedig annak oxfordba vezető előnyeit...

öcsi55 2010.11.13. 08:54:50

@blood: akkor a keresztapád nem is rosz ember,egy baja van a
keresztfiát nem tudta megnevelni,de szurkolok neki.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 09:00:16

Ez az alábbi sokat mond annak, aki gondolkodik.

A fejlesztési miniszter pénteken felfüggesztette a Magyar Posta és a MÁV autóbeszerzéseit. Kedden írtuk meg, hogy 770 millió forintot költene a Posta közbeszerzés nélkül 188 új személyautóra, amiből 95 vezetői kocsi lenne. A MÁV-nál a 2009 tavasza óta tartó jogsértés folytatódik ugyanakkor, hogy az újabb flottatender is leáll; a vasút 5+1 évre 965-1386 autót szerzett volna be.

Aki ezt a rendelést megszerezte volna, megfogja egyébként, az nagyon hálás lesz valakinek.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.13. 09:00:58

Nekem tetszik a 3 törésvonal elmélet.
De ezek a törésvonalak a társadalomban is megvannak (a fidesz leképezi a társadalmat), kivéve talán az utolsót ami burkolt vidék - központ (népi-urbánus?) ellentét lehet a teljes társadalomban.

Érdekes kérdés, hogy ez a 3 törésvonal hány részre polarizálja a társadalmat.
Elvileg 3 db 2 változós koordináta 6 pontot reprezentál, de valójában a változók korrelálnak egymással (tippem az, hogy páronként).

A keresztény népi vs urbánus Pokorni

ezeket a konfliktusokat személyek reprezentálják, bár nem mindegyiket. Pokorni és Hoffmann egyértelmű.

Mindenki belőheti magát melyik "cellába" tartozik.
Én Urbánus Demokrata vagyok és hiszek a szereteteben. Szerintem ebből van a legkevesebb... ;)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.13. 09:02:02

@Hari R. Seldon: És nem is véletlen, hogy a fideszből még Pokorni a legszimpatikusabb (a legkevésbé taszító) személyiség.

Lendíthetetlen ólomkatana 2010.11.13. 09:07:44

s csak olyanokat engedett be a parlamentbe, akik a döglegyet is eleszik a háromhetes tehéntetemről - ha ő azt úgy akarja.

Vazze, a kv-t kiköptem , olyat nevettem... :o)

Id. Lencsés István 2010.11.13. 09:19:24

A FIDESZ-KDNP összetétele a legérdekesebb, nagyon sok nézetű, felfogású, vallású embert találhatunk soraikban. Valószínű keresnek már most lehetőségeket a túlélésre.
MSZMP
KDNP
FKGP
MDF
SZDSZ-t megjárt emberek, ezekben két közös vonás van, a pénz és a hatalom szeretete. Erkölcs nem számít.

Nagy valószínűséggel neveltetésük teszi lehetővé, sem eredeti szakmájukhoz nem ragaszkodnak, sem világnézetükhöz, tisztelet a kivételnek.

öcsi55 2010.11.13. 09:27:43

@hunocska: ha a híreket követnéd,akkor tudnád a Fidesz tegnap
bejelentette,az autó beszerzéseket megszüntette!
Minek a vasutasnak autó,utazzon vonaton és meglátja milyen
koszos,müszakilag lerobbant személykocsi parkja van!

öcsi55 2010.11.13. 09:35:56

@hunocska: az elmúlt nyolc évben, ez volt amit írtál.
Nézd meg a háziörizetesek,és börtönben lévők névsorát!
KIK ŐK?

sashimi 2010.11.13. 09:55:04

Az első törésvonal nem létezik: Navracsics csupán a szokásos Kubatov féle trükköt alkalmazza, amikor ő játssza el a fideszen belül a "jó rendőr" szerepét.

papamaci1 2010.11.13. 10:11:52

"Besérült..."

Ilyen magyar szó nincs. (Mivel "kisérülni" se lehet, csak "felgyógyulni".) "Megsérülni " lehet, esetleg "megsértődni".

Aki nem ismeri a magyar igekötős szavakat, ne blogot írjon, hanem menjen vissza az általános iskolába...

zachar 2010.11.13. 10:17:11

Jó kis belterjes párbeszéd folyik itten, urak és hölgyek, akár mint bármelyik pártújságotokban.
Ha csak titeket olvas az ember, az a benyomása támad, hogy az MSZP fölényesen nyerte mind az országgyűlési, mind az önkormányzati választásokat.

Annyit szabadjon megjegyeznem a hihetetlenül kifinomult megfigyelőképességű társaságnak, hogy ellenzékben lévő pártokban a legritkábban kerül sor nyilvános csörtékre (hacsak nem épp széthullóban van, mint az MSZP :).
Ezek a hatalmon lévő pártok jellemzői.

Ha van a Fideszen sapka, az a baj, ha nincs sapka, az (vagy épp, hogy akkor NINCS baj? :).
Ha vita van a Fideszben, akkor már hűtik is a pezsgőket a demokrácia engesztelhetetlen barátai széthulló Fideszt vizionálva, ha nincs vita, mehetnek a szokásos cikkek és blogbejegyzések a narancs despotizmus erősödéséről.

bierkamp 2010.11.13. 10:19:21

Parlamenti ülés a közel jövőben:
1. Reggel Székely himnusz
2 Ebéd: Székely káposzta,
3. Délutáni ülés: Székely Népmesék
4. Vacsora Székely gulyás,.
5. Parlamenti ülés befejezése ellenzék nélkül:
Fidesz tagok a szavazatokért: mindenki 1-1 székely ember seggét nyalja ki...

zachar 2010.11.13. 10:20:27

@sashimi:

"Az első törésvonal nem létezik: Navracsics csupán a szokásos Kubatov féle trükköt alkalmazza, amikor ő játssza el a fideszen belül a "jó rendőr" szerepét. "

Amit írsz, annak se füle, se farka.
A jó rendőr-rossz rendőr felállás vallatásnál hasznos. A rossz fenyeget és ver, a másik könnyebb utat ajánl... az őszinte vallomást.
Hol vannak itt ezek a szerepek?

Navracsics az egyik leghitelesebb, legbecsületesebb politikus Magyarországon.

bierkamp 2010.11.13. 10:20:30

A Nemzeti Bárdok!
Orbán király, magyar király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A magyar tartomány.

Van itt folyó és földje is jó!
A házelnök már Kövér!
Használt a sok győzködés:
S, hogy mindig többet ígér!

Teremni fog munkahely!
Több mint egy millió!
Mindenkinek lesz kenyér;
S nem lesz földönfutó!

S a nép, az istenadta nép, boldog
Hisz' nem sejti a bajt!
Mint a barom, langymatagon,
Némán fejet hajt.

Felség! Már van koronád,
Az Országházban vár!
Király vagy! A legnagyobb!
Hízelgett S. Pál.

Sch-mitt szeretnél kérni
Tőlem "kedves" Pál?
Tette fel a kérdést
Az újdonsült király.

Felség! Posztot! Elnökit!
Nekem az dukál!
Mondá roppant szerényen
Az elnökjelölt Pál.

Orbán király, Gonosz király
Léptet narancs beteg lován:
S felsejlik pár apró ránc
Királyi homlokán.

Sinatra piano a bár neve,
Hol aznap este szállt;
H. Krisztián a bár ura,
Vendégli a királyt.

Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,
Sürgő csoport, száz szolga hord,
Hogy majd megszakad bele.

A talpnyaló had hangulata
Tetőfokra vált,
Egyszer csak az új király
Emígyen kiált!

Ti urak, ti hölgyek! Hát senkinél
Sem koccan értem pohár?
Ti urak, ti hölgyek!... ti hun ebek!
Hát ne éljen a király?

Ti urak! Ti hölgyek! Hitvány ebek!
Nekem több hála jár!
Hol van ki zengi tetteim?
Kérdi az új király.

S a nép, az istenverte nép, boldog,
Nem tudja rá mi vár;
Ordít mint a vadbarom!
Éljen Orbán király!

zachar 2010.11.13. 10:21:08

@bierkamp:
Mosd ki valamivel a szád.
Picit szarszagú.

zachar 2010.11.13. 10:22:44

@bierkamp:
"A Nemzeti Bárdok!
Orbán király, magyar király..."

Ezt kívülről is megtanultad, mi?
Felmondod álmodból felkeltve is... csillagos ötös...

bierkamp 2010.11.13. 10:24:56

@zachar: na ezen még gyúrjál....

Id. Lencsés István 2010.11.13. 10:32:23

Nagy gond, hogy Orbán mindig zsebredugott kézzel jár. Emlékszem amikor a hosszú zsíros, hajú nemi atléta Deutsch Tamásnak, akkor még nem volt Für. A Forma -1 úra szóvá tette, ha vele szeretne tárgyalni, mossa meg a haját, szedesse rendbe, egyben a füllbevalóját vegye ki és a rágóját köpje ki.

Orbán testbeszéde:

A férfiak gyakran nyújtott karral mélyen fogják össze a kezüket (szabadrúgás-fogás). Ezt akkor tegye,
ha nem beszélget senkivel, ugyanis még ez is érinti (és így zárja) a figyelőfelületet. A zsebre dugott kéz
egyrészt kivagyiságot sugall, másrészt néma jele annak, hogy az illető gátlásos, nincs kellő önbizalma
(lásd a kamasz fiúkat). Állva, beszélgetésnél javasolt a hátul nyújtott karokkal kézfejekben
összefogott tartás. Ezáltal a mellkas, a figyelőfelület kissé elöredől, hangsúlyt kap – ennek jelentése:
odafigyelek rád (lásd a királyokat, trónörökösöket)

zachar 2010.11.13. 10:38:52

@hunocska:

"Orbán testbeszéde:
...
A zsebre dugott kéz
egyrészt kivagyiságot sugall, másrészt néma jele annak, hogy az illető gátlásos, nincs kellő önbizalma
(lásd a kamasz fiúkat)."

Vagy: a lazaság jele is lehet, ez attól függ, hogy valaki hogy akarja Orbánt beállítani... :)
A zsebre dugott kéz megítélése még az európai kultúrákon belül is eltérő, nincs általános verdikt.

zachar 2010.11.13. 10:40:40

@zachar:

"na ezen még gyúrjál.... "

Kb. ennyit vártam tőled.
Szánalmas.
Vedd elő a szakirodalmat (ha már a szépirodalmat nem ismered), és kopizz ide egy-két unásig ismert orbángucsmolást.
Sikeres ember leszel... hehe.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 10:43:54

@zachar:
Nem én talláltam ki, a keresőprogramban megtalálható. Láttam már focizni is Orbán urat, mivel én is sportoltam, tudom a pályán ki, miért, hogyan mozog, mozgása a jellemét is mutatja.

Nagy hangerővel történő beszédei is mutatják, nem biztos önmagában. Az ismétlésekkel pedig kritikát mond a hallgatóságáról, miszerint elsőre nem képesek felfogni mondandóját. Önmagából indul ki.

blood 2010.11.13. 10:46:37

@Kalmár: Persze most a 16%-os adóval megint ki jár jól? Persze, hogy azok akik többet keresnek. Nagy igazságosság...

blood 2010.11.13. 10:47:57

@öcsi55: Nem nevelés kérdése..., sajnos elég idős már és kicsit meszesedik az agya:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.11.13. 10:59:57

No, mi van?
Végre a balos droidblogok is rájöttek arra, h a Fidesz sem egy monolitikus párt, Orbán Viktor végrehajtó szerve?

Elég későn.

bóbitás lótetűfing 2010.11.13. 11:00:34

Rohadt ciki, ha az derül ki, hogy bizony csődbe mennek a Fideszes városok

Hmmm. Emlékszünk még Lamperth Mónikára és arra, hogy majd jó megszívatják a fideszes településeket?

Kérném nem egyoldalúan nézni a dolgokat, kedves posztíró! Vagy Ön egy bányaló?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.11.13. 11:02:27

@zachar: teged sikeresse tett az, hogy orban szajabol a te nyelved log ki, olyan melyen van a seggeben?:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.11.13. 11:05:00

@malacz69 rettegéselemző: de, egy monolitikus part es pont az ilyen toresvonalak fogjak szetzuzni:-)

majd ha volt mas miniszterelnokjeloltje a fidesznek, mint orban, akkor fel lehet vetni, hogy nem monolitikus. de orban regebbota vezet egy partot, mint vezette brezsnyev a masik, hasonlo berendezkedesut. mindezt ugy, hogy ez az elso nyert valasztasa 20 ev alatt, ami lassuk be, nem egy sikersztori:-D

2010.11.13. 11:10:56

Az lesz, hogy a komcsiknak 2014-ben a parlamenti küszöb elérése lesz a cél.

kodó tamás 2010.11.13. 11:13:21

@ohh_vazze: média?
na ja csak már nem soká

majd a dátumban sem leheccc biztos...

bierkamp 2010.11.13. 11:18:23

@imperial: tudatlan barom: komcsik nem is léteznek,..... csak olyanok vannak akik utálják az Orbánt és bandáját..... hehe .ja hogy azok komcsik????---na jah az ilyen buta tanulatlan, tudatlan embereknek, mint Te. Ezt szajkózzák belétek?....maradék ..Kommunisták azért inkább a Fityisz bandában vannak,...heheh.
ja ..? hogy ők a jó komcsik...aha..értem...na ülj le egyes!

bierkamp 2010.11.13. 11:31:55

@bóbitás lótetűfing: bóbitás Önnnek csak ennyire telik?...na gyúrjon még pár évet--és sok fidesz segget nyaljon ki addíg:)

aszekelyek 2010.11.13. 11:41:30

@bierkamp: Ön nem proli. Sokakra sértő ez a proletariátus tagjai közül. Ön mélyen alatta van annak a rétegnak, akiket csak átneveztek rendszerváltáskor. Hogyne, a kommunista ifjúsági szervezet egyes vezetői meg nem ülnek az mszp legfelső vezetői között,.... hát inkább csak a FIDESZ-ben vanak...., ezen jót is kacagtam. Ezt az előadást is ugyanazok játsszák, csak most nem csukhatja le, végezteti ki simán az egyik kommunista ífjú és vén, a másikat, mint a régi szép időkben.

aszekelyek 2010.11.13. 11:47:56

@bóbitás lótetűfing: szép a posztban, hogy egy árva szó sincs arról, egyre kevesebb pénzt kapott büntetésből az önkormányzati szféra, mert a kormány nem azt akarta, ővék legyen az önkormányzati hatalom és egyre több fizetnivalót sóztak a nyakába 2oo6-tól, szándékosan persze, hogy más megoldás ne legyen, mint adósságot csinálni. Miközben a kormánypártok és holdudvaruk lapátolták ki a többezer milliárdot az országból, ez pedig tény. Megerősítve nyugatról. Ilyen kis huncutok ezek a posztírók. Azért is a FIDESZ a hibás, hogyne, a tökfejek meg itt nyomják hozzá a kontrát, umca, umca... Böszmeségeket nyomatnak nektek, csak kétpofára, habzsoljátok, ahogy eddig is. Lehet, szabadságjog böszmének, tökfejnek, alulműveltnek, tájékozatlannak, hiszékenynek lenni. Csak arról kell leszokni, hogy a tökhülye képzeli magát a legokosabbnak.

Noxin 2010.11.13. 11:48:19

@Kalmár:
"Már elfelejtette mindenki, hogy az elosztó kirovó rendszert azérthozták létre merd dominóként dőltek be a MNYP-ak? Milliók pénze vált füstté. Ott álltak 60 évesen nyugdíjban, munka nélkül, pénz nélkül."
Ez hol is volt?
Mert Magyarországon a szocializmus alatt nem volt MNYP...
Ráadásul az MNYP vagyon jelentős része állampapir, fix kamattal, ott nem lehet bukni, csak ha az állam bukik. Plusz a PSZÁF felügyeli a rendszert és igen komoly bankgaranciák állnak mögötte.
Ráadásul itthon, amikor indult a rendszer 40 év fölött már nem is volt/lehetett kötelező belépni.
Végigondoltad te az elosztó-kirovó rendszer lényegét?
az aktiv dolgozók NYJ-ából fizetik a nyugdíjasokat
nő az átlagéletkor, öregedik a társadalom
tehát egyre kevesebb befizetett NYJ-ból kell egyre több nyugdíjast eltartani, egyre kevesebb lesz a nyugdíj

aszekelyek 2010.11.13. 11:56:59

@Noxin: Akkor most jó az állami és biztonságos, mert úgyis állampapírban van a zöme.... és ha elbukják a nem zömét??? van ott kockázat. MEg az állam miért is adjon kamatot magáncégeknek olyanra, ami drágábban működik , mint az állami? Plusz igenis kockázatos üzlet. Lehet, hogy a felét örökli a gyerekem de lehet, hogy annyit sem. HA kiszámolom, mennyi járna nekem, ha nem szórakozzák el, meg működik el a tőkét, biztos nem annyi van a számlámon. A felosztó kirovót meghagyták, jajdejó, akkor milyen reformról beszélünk? az állam betette a magánzsebbe a pénzt, szabadon garázdálkodásra, pont. Ugyanaz a progresszíven csökkenő tendencia maradt csak még kevesebb pénzből és a többi adófizető pénzéből kell hozzátenni, akik nem is örökölnek semmit és közük sincs a magánérdekekhez. Csupa szocikok és holdudvaruk a tulajok. Ugyan kérem, a saját zsbeüket féltik és a retye rutyát, aki működés címén a magánnyugdíjpénztáron át eltartatott velünk drágán a nem reformot, hanem pénzszivattyút működtető idióta banda, 97 ből.

aszekelyek 2010.11.13. 12:00:12

@zachar: Lehet gyalázni a jobboldalt, van akinek ez a perverzitása. Gyurcsányt megénekelni, mint jó királyt.... arra vannak tömegesen bárdok , pld. bárd károly:D meg bauer ifjabb, és debreczeni, akiben egy Tinódi LAntos Sebestyén veszett el mélyen...:D

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:00:35

@aszekelyek: @bóbitás lótetűfing:

Elgondolkodtató és valószínűleg ti is elgondolkodtatok már, meilyen emberek játszanak vezető szerepet ma FIDESZ-ben. Nme is akarom bántani őket csak véleményem van róluk. Mielött egy kissé bővebben kifejteném, azt kérdezem:
1. Mi a véleményetek egy buddhistáról, aki áttér keresztény hitre és fordítva.
2. Mi a véleményetek, ha egy keresztény áttér a zsidó vallásra és megfordítva.
3. Mi a véleményetek, ha egy Isten tagadó hírtelen hívő lesz, vagy fordítva?

A FIDESZ-ben azok jelen vannak ez nem kétséges, akik beleszoktak a jóba, de eddig az MDF-et, kisgazdákat, MSZMP-t képviselték, de nincs jelen egy 56-os forradalmár, vagy annak leszármazottja.

Háborúban ezeknek az embereknek nem mutatnám a hátamat, mert ugye nekik a túlélés a fontos, nem a cél, az ország és a nép célja.

Mit képviselnek a képviselők, ha központi hatáskörben szórják szét a pénzt.

bierkamp 2010.11.13. 12:01:29

A Fidesz banda a Járaival (MNB felölgyelőbizottság),..MEGINT SEGGET CSINÁL A SZÁJÁBÓL... na Fidesz seggnyalók...szájba is lehet csókolni már..ott is segg van a Fidesznek és Orbánnak....

Noxin 2010.11.13. 12:09:35

1. honnan tudod, hogy az állami NYP milyen költséggel működik?
talán nézz előbb utána a működési költségeknek, ahogy gyarapszik a vagyon, úgy csökken az egy Ft-ra jutó kezelési költség
2. a kibocsájtott állampapírok az ÁLLAM ÉRDEKÉT szolgálják, mert MEGVESZIK az ÁLLAMTÓL, ez gyakorlatilag egy hosszúlejáratú hitel
aki megveszi a világpiacon stabil nyereséggel számolhat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
nem feltétlen értem a mondataidat...
az MNYP se jó, az állami se, akkor mi a jó?

aszekelyek 2010.11.13. 12:10:49

@az igazi Sipi: CSak szólok, hogy 98 -ban is nyert választást, úgyhogy ez a második. Nem tudom, jobb -e ha van egy stabil pártvezető, mint mondjuk a németeknél, a kancellár nem úgy van cserélgetve, mint az alsónemű tisztább családoknál.... és egyáltlán nem tudnak egyetlen alkalmas és nem lemondatott, bukott és főleg feddhetetlen előéletű pártvezetőt kigyötörni magukból. Az egy vicc, hogy 2oo2-ben is hogy lett végül megyó a jelölt. Nem is volt sokáig egy, aki elvállalta volna. Vélhetően csaltak is , nem simán nyertek a szocik. Később kiderült , a csalás nem idegen tőlük. Kissé kibontatlanul hagyják az igazságot de azt nagyon. NEhgy a választó megtudja és ne rájuk szavazzon. "oo4. 2oo6,... sorozatban. Aztán amikor lejátszott a hazugságok ideje, elővették a brutális azonosító nélküli átnevelőiket, és durva bántalmazással tartották meg a hatalmukat. ilyet majd légyszives a kétszer is nyert, hasonlót sem tett Orbánról elővezetni, csak igaz is legyen.No és nem szólt hozzájuk másfél évig. Óbégatták, hogy ménincs ott a parlamentben, céltáblának? gondolom, taposi nap , mint nap.. mint most is. Bezzeg a hazug fegyenc, itt óbégat lépten, nyomon, mert nem tud veszteni és őrülten hatalommániás. Inkább tőle kellene féltenie a baloldalnak az mszp.t-

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:17:04

Érdemes lenne emlékeztetni, az eskü szövegére a képviselőket. Mert ugye nem hiszem, hogy megbízást adtam volna a MNYP államosítására, vagyonelkobzásra.

"Én ........................................, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem
ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat
megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven,
lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam,
népének boldogulását elősegítsem.

(A képviselő meggyőződése szerint)

Isten engem úgy segéljen!"

SAJNOS VALAHOVÁ BESZERKESZTHETTÉK? HOGY A FIDESZ-hez hű.

aszekelyek 2010.11.13. 12:28:25

@hunocska: Mert ezt eddig így csinálták esetleg? adtam én felhatalmazást vizitdíjra, tandíjra,???? '3. havi nyugdíjra fedezet nélkül? államadósság hatalmasra növelésére? Nem. Kihez kellene hűnek lennie egyébként a képviselőnek szerinted? Úgy tudom, a lelkiismeretéhez és ezért ne is érheti semmiféle bántódás. VAgyonelkobzásra a bíróságnak van hatásköre egyébként. Alkotmányos. CSak nem igyekeznek vele. A hagyó pubi átírt vagyonát tervezik zárolni, lefoglalni , nagyon helyesen és azt sem a kormány, hanem egy független hatalmi ág , az ügyészség, majd bíróság fogja eldönteni. Bűnözőknek ez jár. A politikai bűnözőkkel nehezebb de az sem reménytelen.Vannak ugyan akadályok beépítve az elvtársak 89-esébe arra nézvést de megoldható az is.

Bundili 2010.11.13. 12:31:04

Nem tudom, hogy jött ide most megint az Orbán! Az, hogy a Fideszen belül is van ellenvélemény, az nem baj, az a probléma, hogy a nyilvánosság előtt folyik, erre meg rögtön ráharap a sajtó. Az viszont jó, hogy van egy olyan ember, aki kézben tudja rendesen tartani a dolgokat és nyilván ő marad - sokak ellenségeskedése ellenére - a legmeghatározóbb politikusa Magyarországnak.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:31:35

@Pajtás: Szerintem, nem lett még telepítve egy normális szövegszerkesztő program az Smitt Pál gépére.

Felháborító, hogy a jó garnitúrát kidobta egytől egyig a Smitt, de hát ez az ember miként írhat alá egy ilyen szöveget. Megszegte esküjét, nem a legjobb tudása szerint hajtja végre a feladatot. Sok sport diplomás embert ismerek, van, aki szakmájában dolgozik, és vannak a smittek.

Annyit kellett volna tenni, ha már a terorrelhárítós cseléddel íratta meg, hogy küldje át az ő gépére, talán akkor nem lett volna ennyi hiba, vagy ki tudja.

A Pápa pedig fogadta őt szeptemberben, amikor gyónni volt, csak hát gondolom a Pápa latinul mutatkozott be. Névjegykártyát kérhetet volna.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:34:54

@aszekelyek: Elbeszélünk egymás mellett! Szerinted a FIDESZ győri képviselő majd feláll és azt mondja, emberek felmértem a választóim MNYP vagyonát, nem támogatom a tolvajlást. Ne legyél, most durva, de környezetemben van FIDESZ szimpatizáns! Nem akarom leírni ide, mit is mondanak.

Kalmár 2010.11.13. 12:36:33

@hunocska: "nem hiszem, hogy megbízást adtam volna a MNYP államosítására, vagyonelkobzásra"

Téged megcsípett valami??
Tényleg csak olyan intézkedést hozhat 4 évig egy kormány amit mind a 10 millió ember engedélyezett?
Óvoda.
Sajnálom, ha újdonság, de 4 évre teljes, akár alkotmányozási jogkörrel ruházták föl a választók a Fideszt.
Most 4 évig az lesz amit ők akarnak. Pont. Hisztizni persze szabad, ez a demokrácia.
Majd 4 év múlva újra ítéletet mondanak a szavazók.
Addig türelem....

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:37:41

@hunocska: Még annyit ellopnak egy 30 éves fiataltól 500 000Ft-ot és adnak maguknak havonta ugyanennyit és meg sem dolgoztak érte.

Orbán évi hatmilliós növekvénye, hány család tönkretételéhez vezet. Az nem mondhatjuk, hogy Orbán egyre soványabb ugye?

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:44:52

@Kalmár: Majd meglátjuk, ez én szerintem lopás, ahogy a MNYP-vel bánnak, de ez nem lejátszott meccs.

Véletlenül sincs olyan intézkedés, mely Orbán érdekeit sértené. Mi történik akkor, ha azt mondják majd, ki kell költöznöd a lakásodból, mert nem érdemelsz olyan nagyot, vagy olyan kicsit, lényeg, hogy beköltözz egy most üresen állóba, ha érted mire is gondolok.

Nagyon jó lenne, ha közölnéd te mivel jártál jobban? Esetleg MNYP tag vagy?

Id. Lencsés István 2010.11.13. 12:59:42

Orbán Viktor honlapja:
www.miniszterelnok.hu/nyitolap/
Putyin honlapja:
premier.gov.ru/eng/
Obama honlapja:
www.barackobama.com/splash/

Szégyen, hogy már a teljes kár adományokból, MaL Zrt. által kiegyenlítésre kerül, az áldozatok, persze nem megfizethetőek, az emberek nem kapnak pénzt, de saját hatáskörben gyűjt.

Obam egy szemét pedig talán ott is volt katasztrófa bőven, Putyin megint szemét, nem koldul, hanem dolgozik, pedig nagyon nagy katasztrófa volt Moszkva mellett.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 13:24:19

Magyarország problémája:

1. Van egy őszinte kormányfő, aki csak igazat mond.
2. Van a köztársasági elnök, aki nem valutázott sportolóként, nem hozottt be esküvői ruhához 10 kilométer csipkét, sem nylon harisnyát, sem tranzisztoros rádiót. Viszont szellemileg friss XVI. Benedekben elöző életéből VI. Benedeket képes volt felismerni.

Ez a két kíváló dr. felajánlhatná, hogy alapos pszichológiai vizsgálat elé áll, majd siker esetén (nekünk az lenne) alkalmassági teszten menne kersztül az egész Országgyűlés. Megfelelő embert megfelelő helyre. Egy busz vezetőjétől megköveteljük, az ország irányítóitól is meg kell követelni.

Kiderülne mennyire akarják a két országot.

Fideszman 2010.11.13. 13:25:06

Úgy látom szorul a hurok a komcsik nyaka körül, emiatt a nagy kiabálás. Szenvedjetek csak. Bár sosem fogom megérteni, ha másért nem az ország érdeke miatt miért nem tudtok örülni annak, hogy végre jó irányba megyünk és a gyurcsányi elnyomó rezsim sosem térhet vissza. Újra szabadok vagyunk, legalább ennek örülhetnétek balos bérrettegők.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 13:37:18

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:

FIDE SS Obersturmbannführer Pál 2010.11.13. 13:25:06
Úgy látom szorul a hurok a komcsik nyaka körül, emiatt a nagy kiabálás. Szenvedjetek csak. Bár sosem fogom megérteni, ha másért nem az ország érdeke miatt miért nem tudtok örülni annak, hogy végre jó irányba megyünk és a gyurcsányi elnyomó rezsim sosem térhet vissza. Újra szabadok vagyunk, legalább ennek örülhetnétek balos bérrettegők.

Az a baj barátom, nekünk magyaroknak át kellene ugrani az akadályt. Persze az akadály leküzdéséhez szükséges lenne fizikálisan, szellemileg felkészültnek lenni.
Nem mondhatod, hogy neked tetszik ez a sok érdekes dolog. Akadályt úgy lehet leküzdeni, ha előre figyelsz, háttal neki futni az akadálynak butaság, közben üvölteni komcsi.

Úgy tudom nincs ilyen párt! Amennyiben lennének kommunisták gondolom alakítottak volna pártot is.

A Volt MSZMP jelen pillanatban hatalmon van.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.11.13. 13:41:42

@Kalmár: Te zsóti, ezt melyik fidesz szemináriumon hallottad? Milyen MNYP-ről beszélsz te a Kádár rendszer idején?
Ha már ekkora ordas hazugsággal indítasz, akkor minden más mondanivalód is ennyire releváns.

Fideszman 2010.11.13. 13:48:01

@hunocska: Ősi maszopos szokás a terelés és a hazudozás, ez még a kádár rendszerből maradt rajtatok. Te is szépen alkalmazod látom. A fideszben nincs volt kommunista, aki a múlt rendszerben dolgozott azt vagy kényszerítették vagy nem olyan pozícióban volt, hogy döntéseket hozzon és befolyásolni tudja a rendszert. Bár ennek ellenére sokan próbálkoztak. Jó lenne ha nem felejtenéd el az elmúlt 8 évet amikor itt mindent tönkretettek a komcsi elvtársaid. Ebből nem lehet pár hónap alatt kijönni. A fidesznek radikálisan hozzá kell nyúlni az elkúrt alkotmányhoz amit a komcsik a saját szájuk íze szerint alakítottak úgy hogy minél többet tudjanak lopni. Ezt kell helyreállítani és teljesen új alapokra helyezni. A fidesz az emberek érdekeit képviseli a maszop csak a saját és az oligarha kiszolgálói érdekeit. És ha válaszolni akarsz előbb gondolkodj el azon, hogy az elmúlt 8 év után honnan veszed a bátorságot, hogy kritizálni merd a fideszt. Ha ők 200 évig lennének kormányon és éjjel nappal lopnának akkor sem tudnának annyi kárt okozni az országnak mint a maszop az elmúlt 8 évben.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 13:52:11

Ejnye!

ÁFSZ: ismét nőtt a tartósan állást keresők száma
Októberben a nyilvántartott álláskeresők 30 százaléka tartósan, vagyis több mint egy éve folyamatosan regisztrált álláskereső volt, az októberi zárónapon több mint 163 ezren kerestek ilyen régóta állást, ami az előző hónaphoz és az előző év azonos időszakához képest is növekedést jelent - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

MTI 2010. november 08., hétfő, 12:02

Bundili 2010.11.13. 13:59:14

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: teljesen egyetértek! Hunocska és társai nagyíítóval keresik, hogy hol lehet belekötni az új kormányba. Miért nem az elmúlt 8 évben kiabáltak? Valóban nem tud mást csinálni a Fidesz, mint teljesen átalakítja az elrontott rendszert. Ebbe, hál,Istennek elég lendületesen és határozottan fogtak hozzá!

Fideszman 2010.11.13. 14:09:51

@Bundili: Hát igen, képzeld el mi lett volna ha ezek a vörös komcsik maradnak hatalmon, lehet hogy már rég felosztották volna az országot a környező országok számára. Még mindig álmodok az elmúlt 8 évről, ilyenkor izzadva remegve kelek fel az éjszaka közepén. Ezt is gyurcsányinak köszönhetem.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 14:21:55

@Bundili: Ez elenne a demokrácia alapja, hogy bírálsz, radásul nem vagyok piros se.

Elvakultak vagytok, nem kell mindent átalakítani, ami jó azt pedig meg kell tartani. A fejlődés alapja a jó továbbfejlesztése.

Aki józanul gondolkodik az nem tudja elhinni a hazugságok sorát. Nem komcsi, nem jobbos, gerinces!

Bundili meg a főrohamvezető elgondolkodtatok-e hogy a legfiatalabb FIDESZES kicsoda és hány éves. Hol van már a tavalyi hó?

Szerintem ti Istent tiszteltek Orbánban, elhiszítek magatokról, soha nem hazudtatok. Épp ember, épp ésszel ilyet nem mond!!!!!

Lényeg nem biztos, hogy az a legjobb barát, aki mindenben helyesel, ez a seggnyaló, korrupcióra hajlamos embar. Persze, hogy elítáljük a rossz embereket.

choko 2010.11.13. 14:23:01

:-)))))))...na ja...főleg a TV szereplések...akkora f.szságokat mondanak, hogy még a saját embereinek néha elkerekedik a szeme...Angyal Bandit (K. László) nem látom mostanában...biztos Back Office munkát vállalt a party-n belül!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.13. 14:24:42

Orbán Viktor hadüzenete
Orbán Viktor hadüzenetet hirdetett a magántulajdon ellen. Ezen nincs mit szépíteni. A kormány egész egyszerűen ellopja a magántulajdont. Az adóhatóság ugyanis csak a postás szerepét játssza, csak technikai közreműködő a nyugdíjbefizetések magánnyugdíjpénztárakhoz való továbbításában. Ha a kormány parancsára az APEH ezentúl ezeket máshová irányítja, az olyan, mintha a Magyar Posta vezetőjének utasítására a postás nem a nyugdíjasnak kézbesítené ki a nyugdíjakat, hanem valaki másnak.

flash1094 2010.11.13. 14:28:32

@bierkamp: :-)))))...köszönöm ez jól esett hétvégére...lájkolnám!

choko 2010.11.13. 14:31:17

...este D. Haye vs. A. Harrison meccs lesz a TV-ben...ez inkább a bokszrajongókat érdekelheti!

Straight 2010.11.13. 14:39:18

Érdekes látni ahogy az ismertebb beszólások visszaköszönnek.:) Magyar narancs. Kicsit savanyú kicsit sárga de legalább a miénk.:))

flash1094 2010.11.13. 14:40:07

......."végre jó irányba megyünk "

Ezt miből is lehet észrevenni?:-)

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.11.13. 14:44:32

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Szerencsére most már olyan kormánya van Magyarországnak, hogy minden jobb lett. A radikális adócsökkentésnek köszönhetően ugrásszerűen nőtt a gazdaság, bár nem is értem akkor miért van szükség külön adókra...

Csak egy dolgot árulj nekem már el: Orbán miért dicséri külföldön a Gyurcsány és Bajnai kormányokat???

Fideszman 2010.11.13. 14:52:31

@flash1094: Abból, hogy nem egy tolvaj hazug komcsi vezeti az országot

bolemann 2010.11.13. 14:55:04

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:
Te most csak provokálsz, vagy tényleg olyan egyszerű vagy, mint a facsipesz?

öcsi55 2010.11.13. 14:58:06

Elvtársak!
Irtatok itt tücsköt, bogarat,csak az igazság volt kevés!

Hajrá Magyarország Hajrá Fidesz

Fideszman 2010.11.13. 15:12:29

@öcsi55: Hajrá Magyarok! VIKTOR VIKTOR!

Id. Lencsés István 2010.11.13. 15:14:42

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:

FIDE SS Obersturmbannführer Pál 2010.11.13. 14:52:31
@flash1094: Abból, hogy nem egy tolvaj hazug komcsi vezeti az országot

Jobban megérted majd, ha te mint SS képviselő megnézed, a Hitler Jugend történetét. Nem, nem komcsi vezeti az országot szerencsére, hanem egy jugend szerencsétlenségünkre.

bierkamp 2010.11.13. 15:15:43

NEMZETI GONOSZ TÖRPE TAKARODJ.
NEMZETI TOLVAJ KORMÁNY SEGGBE LESZ LŐVE!
NEMZETI SZAR,..... LEHET NYALNI , HÜLYE FIDESZ SEGGNYALÓK.egs!

bierkamp 2010.11.13. 15:19:49

a DIKTATÚRÁT KLASSZIKUS MÓDON SZOKTÁK LEVERNI-EZZEL IS ÍGY LESZ!!!!
Hiába a kamu megrendelt propganda közvélemény kutatás, már nincs még 50 százakléka sem ennek aSzar Kormánynak! , mert rájöttek sokan, hogy nem erre adtak felhatalmazást.
Februárra , az elbocsájtottak, a kirugottak, a magánnyugdíjt fizetők milliói, a becsapott emberek, a nyugdíjasok, és a demokráca védelmezői IGAZI FORRADALMAT CSINÁLNAK, MINDEN MINDEGY ALAPON!

bierkamp 2010.11.13. 15:25:17

ORBÁN és a Fidesz banda az ország gyógyíthatatlan Tumor betegsége, ki kell vágni, nehogy meghaljon a beteg, azaz Magyarország.
Legyen bármilyen kis betegség, csak ne ez...

Straight 2010.11.13. 15:25:36

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:
Érdekes komment. Jelentős részével egyet is értek de néhány rész orbitális agymosottságról tesz tanúbizonyságot. Te nyilván azok közé tartozol akik elhitték hogy a maszop kommunista párt és OV a lefőbb jóság aki csak úgy szarja a pénzt és fingja a kamatot csak most épp székrekedése van. Vegyük sorra a csúnyább tévedéseket.
-------------------------------------------

1:
"A fideszben nincs volt kommunista, aki a múlt rendszerben dolgozott azt vagy kényszerítették vagy nem olyan pozícióban volt, hogy döntéseket hozzon és befolyásolni tudja a rendszert."

Fogalmazzuk át: "A fideszben nincs volt kommunista aki mégis az mégse vagy muszályból."

Ez egész egyszerűen nevetséges. Aki akár aktívan akár passzívan bomlasztotta a régi rendszert az kegyetlenül megszívta még a "laza" időszakban is.
Két politikust emelnék ki Orbán Viktort és Kövér Lászlót. Orbánt azért hogy lássátok ő sem kivnt kardal glóriával a feje felett irtotta a komcsikat 90 előtt kövért meg azért... mert... hmm... mert hosszú a haja.

Szeretném előrebocsájtani nem azzal vádolom hogy volt komcsi egyszerűen arra szeretnék rávilágítani hogy a parlamentbe nagyon kevés olyan ember van aki ne ápolt volna legalább minimális jó viszonyt a volt rendszerrel.

Tanulmányai:
1977-ben Székesfehérvárra költözött családjával, itt végezte középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában.
--Nyilván angol nyelvi tagozatra csak a rendszer ellenes bűnösök gyerekeit engedik.--

Katonaként 1981 és 1982 közt Zalaegerszegen szolgált, majd jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott.
--A rendszer nyilván támogadta az önálló gondolkodásra képes középosztály kialakulását és támogatta a rendszerellenes gondolkodó emberek egyetemi képzéseit. Pláne jogi téren... -.- --

1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Bibó István Szakkollégiumna
--A rendszer nyilván támogatta rendszerellenes elemek bekerülését olyan körökbe ami elég tudást foglal magába ahhoz hogy egy új rendszer jogi alapjait lefektesse. --

1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Penbroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választások miatt félbeszakította.
-- Csak a teljesség kedvéért de ezt már nem nevezném a régi rendszernek.--

Kövér lászló: Forrás: wiki

A rendszerváltás előtt [szerkesztés]
1983 óta a szakkollégiumi mozgalom tagja, 1984-ben a Bibó István Szakkollégium tagja, majd nevelőtanára, emellett a Századvég című folyóirat szerkesztője volt. Az egyetem elvégzését követően pár hónapig az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt.[1] 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjas.
1986. február-szeptember között az MSZMP KB Társadalompolitikai intézet munkatársa volt.
1988. novemberében a frissen alakult MISZOT (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) alelnöke lett; a másik MISZOT alelnök Gyurcsány Ferenc volt. A szervezetben nem választottak elnököt, a kollektív vezetést a választmány látta el.[2]
1988-ban a Fidesz alapító tagja, 1990-ig az országos választmány tagja is. Részt vett az Ellenzéki, ill. Nemzeti Kerekasztal-tárgyalásokon.

--Tipikus megátalkodott kapitalista életpálya...-
-------------------------------------

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:
2:
A fidesznek radikálisan hozzá kell nyúlni az elkúrt alkotmányhoz amit a komcsik a saját szájuk íze szerint alakítottak úgy hogy minél többet tudjanak lopni.

--Az mszp mikor is alkotmányozott az elmúlt 8 évben?--

De a mondanivalóddal nagyjából egyet kell értsek. Az mszp szdsz páros (nem a komcsik!!!!) az elmúlt 8 évben olyan mérhetetlenül szétbarmolt mindent hogy valóban abból néhány hét/hónap alatt kijönni nem lehet. Már elég régóta kattog a magnnyugdíj számlám is mégis azt mondom hogy ha ez kell ahhoz hogy magyarország kikerüljön a szarból akkor had vigyék.(csak használják okosan) És bizony akármennyire is furcsa de ha igazi nyugati típusú demokráciává akarunk alakulni vagy bármi mássá a mostani folyós szarból készült rendszer helyett akkor ahhoz bizony egy abszolult hatalom kell aminek a szó legszorosabb értelmében mindenre kiterjed a hatalma mindent képes irányítani és kézbentartani hogy az átalakítások során fellép problémák ne döntsék be a rendszert.

öcsi55 2010.11.13. 15:27:49

@bierkamp: a düh nem jó tanácsadó.
Nyugalom, Magyországon többé bal oldali kormány nem lesz!

Id. Lencsés István 2010.11.13. 15:27:51

@öcsi55: öcsi55 2010.11.13. 14:58:06
"Elvtársak!
Irtatok itt tücsköt, bogarat,csak az igazság volt kevés!
Hajrá Magyarország Hajrá Fidesz"

Ez a fent felszólítás teljesen jó! A Fidesz fiúk jelenleg a pénztárban tartózkódnak, ki 2 000 000, ki 6 000 000Ft-ot vesz fel, van egy felelőség a pénz számolva jó!

Most indulnak már az AUDI-ért, meg okosításra adóbevallás terén.

öcsi55 2010.11.13. 15:32:48

@hunocska: az élet nem egy győzelmi menet!

Id. Lencsés István 2010.11.13. 15:36:29

@Straight:

Nem tudom értesz engem, de én a Kövér, Orbán, Gyurcsányt nem értem, miért hazudik mindenki és miért kerül hatalomra. Gyurcsány legalább vallott, mégha pénz ellenében valakit felbérelve valaki, kiadta a Gyurcsányt. Nem birom a Gyurcsányt mert puhány. Nem birom a Kövért, mert...ismerem a fajtáját, sem Orbánt, mert őt aztán lehet ismerni. Nem vagyok jobbikos sem.

bolemann 2010.11.13. 15:37:57

"átalakítások során fellép problémák ne döntsék be a rendszert."
Úgymint?
Én semmilyen szerkezeti átalakítást nem látok. Se a MÁV-nál, se a BKV-nál, se a Volánnál, se az egészségügyben, sem a közigazgatásban (még mindig megyék, még mindig 3200 önkori). Én csak duzzadó államot, erőteljes központosítást, kézivezérelt médiát látok. Ebben nincs semmi új. Ez visszatérés a 80-as évekbe.

Id. Lencsés István 2010.11.13. 15:45:45

@öcsi55: Orbán amikor elveszítette a választásokat korábban, teljes letargiában volt. Sok rendes, becsületes Fidesz szavazó és felső vezető otthagyta, nem értett vele egyet, ez igaz és nem tagadható.

Orbánt életben kellett tartani és a nyagytőkések sora ezt felvállalta, a gond az lesz, csalódni fognak benne, mert ugyan ideig óráig ki lehet fizetni a nagytőkét, de utána már a nyagytőke nem kap bevételt. Mert a nép fogyasztásából él.

Szerintem Orbán kifizeti a támogatókat osz jó napot!

finomanarancs 2010.11.13. 15:45:57

Remélem a szocializmusban szocializálódott most ötvenesek is kihalnak egyszer...

Straight 2010.11.13. 16:22:06

@hunocska: Neharagudj nem értem a kommentedet. Elütések lehetnek benne.
süti beállítások módosítása