Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fidesz mutyiszag a nemzeti ünnepeken?

2010.11.10. 16:29 | balközép | 1 komment

Címkék: fidesz mutyi nemzeti ünnep happy end

Újra itt a Happy End. A Fidesz minden rosszat megőrzött 1998-2002-ből, és minden szép gondolatot elfelejtett 2006-2010-ből. Sokan elhitték, hogy Fidesz megváltozott, pedig az első Orbán-kormány ciklusának egyik legnagyobb vihart kavart ügye a Happy End Kft.-nek kiszervezett olcsó költségvetésü tűzijáték volt. A Happy Endnek olcsó volt a hamburger formájú rakéták beszerzése, hisz az egyik gyorsétteremtől vette meg a leselejtezett pirotechnikai eszközöket, de ez már rég volt, ki emlékszik a nemzeti mekdrájv hangulatra és a hasonló huncutságokra?

Ami viszont nagyon is aktuális, a Fidesz házi rendezvényszervezője rászabadulhat az állami ünnepségekre, és egy picit több pénzért, száz lakás áráért, tehát 1 milliárd forintért nemzetibb lehet a nemzeti ünnep, hát nem megéri?

 

A fenti summa tükrében a cég csak a nevében tűnik jó fejnek, a Hungarofest Nonprofit Kft. tehát, amelynek egyik igazgatója a Fidesz-rendezvények fő koordinátora, Varga Szilvia, aki nem rosszul fizetett pártsegítő, hisz még fideszes delegáltként bekerült a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumába is, állami céges melón túl. Varga szokta szervezni a Fidesz kongresszusait, Orbán rendezvényeit, illetve a Fidesz-bulik ügyeletes hangulatfelelőse.

Az idei 653 millió forint helyett igazán nem sokkal többet kap a Nonprofit kft, 347 millió forinttal, 34 luxusautó árával kerül tehát többe az ünnepek megrendezése. A költségvetésben további 1,3 milliárdot különítettek el összkormányzati kommunikációs és tájékoztatási célokra, kell is ez a zsé, hogy a kormány kidumálja magát.

Természetesen erre a szitura is megvan a kormányzati kommüniké, beszartam a röhögéstől, mikor elolvastam, természetesen Gyurcsány a hibás ezért is.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációs államtitkárságán azzal magyarázták az ünnepi keret növekedését, hogy az egymilliárd forint csak az elmúlt négy évhez képest tűnik magasnak. 2006 ősze után a Gyurcsány–Bajnai-kormány ugyanis "érthetően idegenkedett a nemzeti ünnepek szervezésétől.”

Teccik érteni? A szemét szocik kevesebbet költöttek a nemzeti ünnepekre, mert idegenszívűek, viszont mi fideszesek nem vagyunk azok, ezért egy haver cégének kidobjuk a több zsét, ettől lesz aztán nemzetibb az ünnep.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr952438581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása