Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

E-aláírásgyűjtés a nyugdíjpénztári pénzek beállamosítása ellen

2010.10.21. 06:29 | balközép | 2 komment

Címkék: mszp nyugdíj aláírásgyűjtés societas nyugdíjpénztárak sass szabolcs

Az ifjúszocik reinkarnált szervezete, a csodálatos nevű Societas e-aláírás gyűjtésbe kezdett az Orbán-kormány által einstandolt magánnyugdíjpénztári befizetések ügyében. Bár, ha lehet hinni Orbán miniszterelnök (de még pártelnök is) úrnak: többet bizony nem megy pénz magánnyugdíjpénztáraknak. Eddig ugyanis az állam közvetítette, azaz fizette ki a nyugdíjpénztáraknak a fizetésekből erre a célra levont 8%-ot. Most a Fidesz-kormány már azt tervezgeti, hogyan is lehetne a teljes nyugdíjpénztári vagyont kormányzati hatáskörbe vonni.

Na, az MSZP ifi szervezte erre mondana karakteresen nemet. Az e-aláírásgyűjtés a nyugdijam.info, erre a célra létrehozott weboldalon zajlik. Az akció részleteivel kapcsolatban telefonon beszéltünk a szervezet vezetőjével, Sass Szabolccsal, akitől megtudtuk, hogy körülbelül százezer támogató aláírás a cél, ennyi kell ahhoz a véleménye szerint, hogy a kormányzat talán ráébredjen: nem jó út teljesen feldúlni a jelenlegi nyugdíjrendszert. Jelenleg csak interneten gyűjt a szervezet, és bízik abban, hogy mindenki, akinek van magánnyugdíj-megtakarítása, aláírja, és a különböző közösségi szájtokon vagy e-mailban, de akár szóban is felhívja ismerősei figyelmét erre a tiltakozási lehetőségre.

 

Úgy gondolja, hogy ez azon fiatalokkal szemben nem volt egy korrekt lépés, akik gondoltak a jövőjükre, és tisztességesen utaltak az államon keresztül a pénztárakba, hogy idős korukban jobb nyugdíjat kapjanak. Amikor a kormány nem utalja át ezt a pénzt, akkor a ma problémáit a jövő terhére próbálja megoldani, és a tisztes időskor lehetőségét veszi el a generációnktól. Ez egész egyszerűen bűn a fiatalok ellen – fogalmaz Sass. Majd folytatja: a szervezet az aláírásokat a miniszterelnökségre Orbán Viktornak megcímezve fogja eljuttatni, miután összegyűlt a kellő mennyiség, közben természetesen az akció részleteiről folyamatosan tájékoztatást ad majd.

Kérdésünkre az ifjú szoci vezér elmondta, a Societas minden olyan kormányzati lépés ellen fel fogja emelni a szavát, mely fiatal generációt hátrányosan érinti, elég abból, hogy a politika mindig a fiataloktól kéri a legnagyobb áldozatvállalást. A fiatalok is szeretnének tisztes életet, és ahelyett, hogy az állam a pályakezdés nehézségeinek leküzdésében, vagy jobb ösztöndíjrendszer kialakításában, vagy az első lakhatás megoldásban segítené a generációját, még a tisztes nyugdíj reményét is elveszi.

Hát így állunk, 2010 Magyarország. Azért én is megjegyeznék búcsúzóul egy gondolatot, kezdetben úgy volt, hogy a kormány 14 hónapra felfüggeszti a kifizetéseket, és visszaadja kamatostul a pénzt, tegnap óta meg úgy áll a dolog, Orbán Viktor szavai szerint: az állam egy vasat nem fizet a magánnyugdíjpénztáraknak többet. Hát épül a hiteles kormányzati kommunikáció…
 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr702387379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: E-aláírásgyűjtés a nyugdíjpénztári pénzek beállamosítása ellen 2010.10.21. 16:34:52

Az ifjúszocik reinkarnált szervezete, a csodálatos nevű Societas e-aláírás gyűjtésbe kezdett az Orbán-kormány által einstandolt magánnyugdíjpénztári befizetések ügyében.

Trackback: Kinek a nyugdíját fizetem? 2010.10.21. 15:31:50

 Kedves Árpád, valószínűleg hallottál már a magánnyugdíj-biztosítók körül kialakult botrányról. Röviden arról van szó, hogy a kormány úgy döntött, hogy mostantól soha többé nem utalnak magánnyugdíj-pénztáraknak egy fillért sem, így csak azoknak tu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.10.21. 22:35:39

"Hát épül a hiteles kormányzati kommunikáció…"

Ajajj, az mar reges-reg felepult, 8 ev alatt pedig mar azt is kiszamoltak, hogy lezseren eleg barmit mondani az elso nap, a masodikon ugyis torveny lesz az ellenkezojebol. De nem baj, en is nagy orommel adok pl. abba az 5 milliardba (5.000.000.000 Ft), amivel fidesz ceget tamogathatok, es ok tutira jol el is koltik a penzt, hogy a mar meglevo fotok kapjanak egy kis gamma korrekciot, es attol ujnak nezzenek ki. Igaz, ezt egy freeware editor batch-ban negyed nap alatt megcsinalja (mondjuk 2 millio fotoval szamolva), de ez draga mulatsag, hiszen Gizikenek neha ra kell neznie.

Sokkal jobb helyen van a penz itt, mint mondjuk telikabatkent a rendorokon (hisz mar honapok ota nincs bunozes) vagy a tanarok/orvosok fizetesi alapjaban vagy pl. a nyugdijasoknal.

En ezt igy szeretem, fulkeforradalmar vagyok svajcihitellel, amit buszke arccal, emelt fovel fizetek be zorbanur miatt tripla osszegben, havonta. A haza (zorbanur) igy akarja, hat igy teszek. Nyenyi a falamon, napi imamban tomjenzsolt puspokur neve.

reader613 2010.10.22. 08:38:24

ki az, aki úgy gondolja, hogy a kattintgatós e-aláírásgyűjtésnek (bruhahaha) bármi értelme is van?!
süti beállítások módosítása