Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyurcsány szabadságharcot hirdet Orbán ellen

2010.10.14. 11:06 | szocdemman | 342 komment

Címkék: fidesz orbán viktor nyugdíj orbán kormány

 Őszintén szólva baloldali létemre én nem tartozom a Gyurcsány „fanok” széles táborába, de most nagyon egyetértek a Ferenc blogjában található gondolatokkal. Az ex-kormányfő nem szarakszik, lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a nyugdíjpénztárosok pénzét".

"Orbán belenyúl a zsebünkbe. Büszke zsebtolvajként ráadásul úgy tesz, mintha ebben semmi kivetnivaló nem lenne. Az ötvenes években a békekölcsön is tisztességesebb volt ennél, mert akkor legalább formálisan nem volt kötelező megvenni az ország újjáépítését finanszírozó államkötvényt, legalább a látszatra vigyáztak. Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták."

Most azonban szó sincs erről, jön Orbán és elveszi a pénzünket. Hárommillió ember megtakarítását, azokét, akik a jövőjükre gondolva takarékoskodnak. Ez nem szabadságharc, ez megalázás, ez állami tized kivetése.

El a kezekkel a pénzünktől, miniszterelnök úr! "Egy kisebb keresetű ember is mintegy százezer forintot fizet be nyugdíjszámlájára egy évben. Ezt most lenyúlja a kormány azért, hogy a jobban keresőknek odaadja. Ez disznóság.

"Annak érdekében, hogy a kormány megússza a mostani intézkedéseket, a jövőbe tolja el a problémákat. Ez nem kormányzás, ez szabad rablás. Tényleg eljött a szabadságharc ideje. De ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben".

Állnak a fenti mondatok a Gyurcsány blogon. Szó mi szó, engem is baromra bosszant a magánnyugdíj-megtakarítások zárolása. Mert az a pénz nem az államé és nem a kormányé volt, hanem az enyém, nekem kb. 600 ezer forintom van bent az egyik alapban. Azt a pénzt én kivehetem x idő után és elkölthetem arra amire akarom. Most ki tudja mi lesz ezzel pénzzel, az biztos, hogy a jövő hónaptól már nem a saját megtakarításomat gazdagítja a befizetésem, hanem Matolcsy György fog vele "gazdálkodni". 

De nem ez bosszant a legjobban. Nekem nem tetszett, hogy magánnyugdíjpénztárba is kell fizetnem. De kötelező volt. Jó. A magánnyugdíj rendszere elkezdte magát szépen kinőni, elkezdett működni, és én is megértettem, hogy ez igazából nem is olyan rossz.

Szerintem ezt nem lehet úgy csinálni egy hosszú távon eredményes rendszernél, hogy 7 évig működik, majd jön egy új klientúra, aztán mindent átalakít. A nyugdíjrendszer ezen részét 14 év után szedik szét.

Sőt, a nyugdíjalap forrásmegvonásával, ne szépítsük, Orbán elvette a nyugdíjamat. Azokét, akik tisztesen fizettek, mert gondoltak a jövőre. Nem a most nyugdíjasokét, hanem azokét, akik majd 10, 20, 30, 40 év múlva mentek volna nyugdíjba. A fiatalokét. Elátkozott generáció vagyunk, szívunk a iskolarendszer miatt, szívunk a lakással, szívunk a munkakörülményekkel, most meg elveszik a nyugdíjt tőlünk.

Magyarország nem az elmúlt 8 év miatt tart ott ahol tart. Hanem amiatt, hogy jönnek-mennek a kormányok, és telibevágják a gyors megoldások érdekében az ellátórendszereket. Orbánnak ott van a kétharmada, tudná ezt jól is csinálni. A helyzet az az, hogy azért kaptad meg, Viktor, ezt a felhatalmazást, hogy rendet csinálhass, és ne káoszt például a nyugdíjrendszerbe. Lehet, érdemtelen vagy erre?

A facebook-on például itt lehet csatlakozni a nyugdíj-megtakarítások elvétele ellen.

· 5 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002370836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Különadók - ki is fizeti meg? 2010.10.14. 21:57:50

Nincs is talán vérlázítóbb annál, mint amit a szocik és megrögözött baloldali hívek jelenleg előadnak. Miután átadták nyolc éves áldozatos ténykedésük eredményét, egy romhalmazt, most annak drukkolnak, hogy Orbánék ne tudjanak vele mit kezdeni. Drukko...

Trackback: A gyermekekkel fizettetik meg a nyugdíjat? 2010.10.14. 21:37:12

Orbán bejelentette, hogy 420 milliárdot elvesz a nyugdíj-megtakarításokból. Abból a megtakarításból, ami a későbbi nyugdíjakat fedezné. Orbánék ebből a pénzből teszik ingyenessé a milliárdosok öröklését és csökkentik a havi 280 ezernél többet kere...

Trackback: A Fidesz a különadó ellen? 2010.10.14. 21:35:19

"A Robin Hood-adó [enegiaipari különadó] bevezetése csak tovább növelné családok költségeit" László Tamás, a Fidesz szakpolitikus, 2008 Orbán szerdán új, egyes szektorokat érintő különadókat jelentett be. Sok érvet fel lehetne hozni ez a kü...

Trackback: Jó szándékkal a pokolba – az új gazdasági akciótervről 2010.10.14. 21:05:04

A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiv...

Trackback: Matolcsy: nem éri kár a magánnyugdíjpénztári tagokat 2010.10.14. 18:39:01

A kormány megállítja a magánnyugdíjpénztárakba történő befizetéseket. Ebből finanszírozzák jövőre az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését is - írja a Népszabadság. Matolcsy szerint az ideiglenes megállítás az észt megoldás. A kereskedelmet érintő…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2010.10.14. 16:39:23

Lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek. (Csak rajta, vörösök: egy kis kardlapozás rátok férne... :)))

gányolás (törölt) 2010.10.14. 16:40:32

A lopás a magánnyugdíjpénztár létrehozása volt. Ki hozta a törvényeket hozzá?

Wiki: "Jogszabályi hátterét az 1997. évi LXXXII.törvény (törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról), és végrehajtását a 172/1997.(X. 6.),valamint a 282/2001.( XII. 26.) Kormány rendeletek adják. Hatálya: kötelező (új munkavállalóknak), illetve választható (nem új munkavállalóknak)."

Az MSZP. Pufajkás Gyula. Ezzel kívántak már akkor ki...ni a következő kormánnyal, mikor látták, hogy nem nekik áll a választás a következő évben.

Itt tehát a tolvaj az MSZP.

De szívesen megyek szabadságharcolni, ha nekem is befolyik 30-50 millió tisztán a számlámra, mint a rablóprivatizátor MSZP-seknek ...

Lámpavas 2010.10.14. 16:41:08

Te nagyon hülye vagy!
A nyomorult kis pénzed továbbra is ott rohad a pénztárban, ahhoz nem nyúlt senki. Kapod rá a 0% reál hozamot! Brávó!

Balt 2010.10.14. 16:42:29

"Mert az a pénz nem az államé és nem a kormányé volt, hanem az enyém, nekem kb 600 ezer forintom van bent az egyik alapban."

Bezzeg, ha egyszerű bankbetétként kamatozott volna, most kb. 20%-kal többet hozott volna. Ennyit a remek magánnyugdíj-pénztárosdiról. (Mellesleg: sajnos én is magánnyugdíjas vagyok...)

gányolás (törölt) 2010.10.14. 16:43:10

@Balt: az lenne a legkorrektebb október 23-áért (mindkettőért!). Végül is mindkét alkalommal a békés tömegbe lövettek. De egyetértek, a kardlap is elég ezeknek, kár beléjük még a gumilövedék is, pláne a füstgránát.
Kötél kéne ide, kötél ... az reciklálható. A bitó meg odaadható a szegényeknek tüzifának.

MickthePick 2010.10.14. 16:43:31

Eh. Én is kivagyok nagyon emiatt, de ettől még hülyeséget írsz.

"nekem kb 600 ezer forintom van bent az egyik alapban. Azt a pénzt én kivehetem x idő után és elkölthetem arra amire akarom. Most ezt elveszik tőlem. Konkrétan 600 ezer forintot vett ki egy mozdulattal Orbán a zsebemből."

Fuss neki újra. Amid már bent van, ahhoz nem nyúl hozzá senki, nem nyúlhat. Amit mostantól fizetnél be, az nem megy már oda majd.
Ami szintén óriási baj, és teljesen ki van a t...m tőle nekem is, de ettől még amit írtál, az nettó hülyeség.

MickthePick 2010.10.14. 16:45:12

Sajnos a piroslap blog színvonala még a gólvonalon, üres kapunál, labdával is képes pofára esni :(
Pedig most nagyon sokan lettek hirtelen dühösek Ovira és a bandájára.

mindenOK (törölt) 2010.10.14. 16:46:32

A nyugdíjpénztár hosszútávon nem jó megoldás, mert időről időre a tőzsdén szépen elszórják a nyugdíjalapokat, de a hagyományos vonal sem jó.

Itt van erről egy korrekt kis blogbejegyzés, és az első hozzászólásokat is érdemes elolvasni:
konzervatorium.blog.hu/2010/09/27/a_hiany_elszamolasarol

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.10.14. 16:46:44

Jó nagy pofátlanság, amit a gonosz törpe művelt, ilyen hazug, simlis a forradalmi handabanda kormányunk, nesze nektek még nyugdíj se lesz. Ha lenne annyi tartás a pártjában, már rég elüldözték volna, addig nincs nemzeti egység, amíg ő képben van. De szépen körbebástyázta magát seggnyalókkal (harrach, szijjártó ,lázár,varga) akik megfenyegették a többit, hogy minden úgy legyen ahogy ő akarja.

Orbán takarodj!

2010.10.14. 16:48:01

Milyen békés tömeg??? Forradalmasdit akartatok, hát megkaptátok... az ilyesmi kockázatokkal jár, pl lefújnak, megbotoznak, meglőnek. Egy '56-hoz képest ez smafu. Rinyagépek!

eisenstadt55 2010.10.14. 16:50:51

Ferenc kollega ha olyan okos iért nem mutatta meg h kell ezt ugy csinálni h mindenki jol járjon? " elegánsan félre áll és mondja: nem igy kell tüzet oltani"

lolperec 2010.10.14. 16:51:05

Erre adott felhatalmazást a bolond magyar, mostmár kár lesz sírni..
El lett pofázva előre,le lett írva fehéren feketével..
de csak legyintett a sok fidesz fan..
az alkotmánymódosításon is néznek majd, ez is el lett mondva..
betonkemény kommunizmus jön pógári köntösben! jó szórakozást!

részemről amint lediplomáztam hagyom el az országot, dolgoztam már, de nem gondoltam legutóbb, hogy utóljára fizetek jövedelemadót a magyar államnak..
pedig mostantól minden erőmmel ezen leszek, csak így tudok tiltakozni a rendszer ellen..
nem fogok felvonulgatni, meg másokra lődözni..
egy életem van és azt élni akarom..

szóval inkább élek valahol idegenként, honvággyal.. :(
de legalább élek majd..

Lámpavas 2010.10.14. 16:53:35

Ha Gyurcsány is ennyit értett meg az intézkedésből, mint te, akkor csodálom, hogy ilyen képességekkel csak ennyire tette tönkre az országot.

De inkább úgy gondolom, hogy leckéztetni akarja OV-t.
Csakhogy a 80 éves nyugdíjas szavazótábora nem fog erre kiugrani a tolószékből! :)

ben2 2010.10.14. 16:55:38

"Azt a pénzt én kivehetem x idő után és elkölthetem arra amire akarom. Most ezt elveszik tőlem. Konkrétan 600 ezer forintot vett ki egy mozdulattal Orbán a zsebemből."

Ez nettó hazugság, ahogy Gyurcsány blogja is. Nem veszik el a megtakarításodat, hanem a fizetésedből levont nyugdíjjárulékot nem továbbítják a pénztáradhoz. Amit eddig befizettél, ahhoz nem nyúl az állam. Egyébként azt a pénzt, amit eddig a nyugdíjpénztáradnak utaltak, a költségvetésnek kellett pótolnia a nyugdíjrendszerben, mert a magánnyugdíj pénztárak egyáltalán nem fizettek eddig nyugdíjat senkinek. Most ott borult a bili, hogy az EU nem hajlandó leírni a nyugdíjpénztári befizetések miatti extra állami terheket a hiánycélból. Azaz állami túlköltekezésként jelentkezik a költségvetésben a nyugdíjpénztáraknak folyósított járulék. Ezt változtatta most meg a kormány.
Egyébként Gyurcsány - szokásához híven - ordenáré módon cinikus, hiszen pont a szocialisták akarták a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket még csak nem is állami, hanem egyenesen MAGÁNKÉZBE juttatni, azaz tulajdonosokból szimpla ügyfeleket akartak kreálni. Szerencsére ezt még idejében sikerült megakadályozni.

MickthePick 2010.10.14. 16:59:17

@ben2: szerintem a szerző lehet, hogy tényleg nem hazudik, hanem csak jókommer módjára kizárólag GYF blogjából tájékozódik és veszi át az ottani hazudozást. Ettől az egész blog érthetőbb egyből, mert persze a vakhitük.

Most az van, hogy Ovit majdnem annyira utálom emiatt, mint GYF-et, csak míg GYFnél a csapongó szociapát láttam egyedül, most OVInál értem az indokot, csak k.vára nem örülök neki, sőt.

MickthePick 2010.10.14. 16:59:56

mert= meg

szociapa= szociopata :D

Spaeter83 2010.10.14. 17:00:09

@lolperec: egyetértek!
3 éve(egyetem vége óta) tisztességesen doglozom és ADÓT fizetek...
most jön a 16%-os SZJA, ami miatt kevesebbet fogok kézhez kapni, és még a nyugdíjamról sem gondoskodhatok tovább, mert OV szerint jobb lesz nekem az állami nyugdíj!
Nem megyek tüntetni, mert itt majd gumilövedék helyett éles lőszerrel tüzelnek, és én is szeretném élni az életem.
Asszem külföldön tényleg jobb lesz!

Krujs 2010.10.14. 17:02:05

Kedves szocdemman!

Remek példája vagy a mai magyar baloldalnak.

Tudatos hazugsággal próbálod lejáratni a Fideszt.

Te is, én is, mindenki tudja, hogy a te 600 ezer forintod ott marad a helyén, nem veszi el senki.

Gyurcsány is tudja, tisztában van vele, ahogy azzal is tisztában van hogy a megmaradt választói, illetve a potenciális választói abból a kevésbé művelt, kevésbé tájékozott rétegből származnak, akik ezt benyalják.

Gyurcsány a történelembe hazugként, tolvajként vonult be, és ezt semmi nem fogja lemosni róla, pláne az idő múlásával.

Szomorú dolog, hogy léteznek még hozzád hasonló emberek, akik ezt a Gyurcsányi örökséget próbálják továbbvinni. Te és a hozzád hasonlók szerves részei vagytok a mai magyar tragédiának.

Köszönjük szépen.

2010.10.14. 17:02:19

De, az elmúlt 8 év és a maszopszadesz rombolása miatt tartunk itt.

MickthePick 2010.10.14. 17:02:29

@Spaeter83: jaj, istenem... (facepalm).
Te tényleg ilyen hülye vagy, mint pár agybeteg itt? Éleslőszer?
Menj csak, annyival is beljebb lesz az ország.

MickthePick 2010.10.14. 17:03:17

@Spaeter83: az más kérdés, hogy a kutyának se kellesz majd sehol, ennyi ésszel. Az első interjún kiderül, nyugi.

MickthePick 2010.10.14. 17:03:58

@Krujs: "Gyurcsány is tudja, tisztában van vele, ahogy azzal is tisztában van hogy a megmaradt választói, illetve a potenciális választói abból a kevésbé művelt, kevésbé tájékozott rétegből származnak, akik ezt benyalják."

TOUCHÉ! A legszebb mondat ezen a blogon, gratz :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.14. 17:05:45

úgy látszik a vörös katonák (és az index) még mindig abban a hitben él, hogy dübörög a gazdaság, és nagy a jólét
ezért kár elvonni pénzeket másoktól, hisz az rablás, ők ilyet sose tennének... :#

egerészölyv 2010.10.14. 17:06:37

Úgy, tehát Orbán már nyugdíjat is lop. (Gyurcsány szernt.)
Pótkérdés: ki hiszi ezt el?
Pót-pótkérdés: na?

aszekelyek 2010.10.14. 17:06:46

Nagyon cuki ez a ferencz nevű Orbángyűlölő. Aztán te hova a bánatos istennyilába toltad a jövőbe kormányzás helyett az összes rakás xart, amit összehoztál mongyad! Itt , most azt kell kikőhögnie az országnak, amit te felvettél az IMF-től, EU-tól, ahonnan csak lehetett..., hogy majd a Zorbán ne tudja visszafizetni . A te nemkormányzásod miatt volt muszáj felvenni plusz 2o milliárdot, mert a válság előtt már májusban csőd szélén volt az ország. NA és nem 2o milliárd dollár bevételtől estél el, de 11-től sem, amiért a minden hatalmat közvetlenül is birtokló démosz aszonta, menj te a ...ba, ahogy horngé helyesen értelmezte. Most sem mondhatunk mást. A rablást meg te követted el. Pártod, melynek listás képviselője vagy, a magánnyugdíjakhoz köztudomásuan hozzá akart nyúlni a kormányváltás előtt. Csak nem úgy, hogy abból a hiányt finanszírozzátok, hanem ki akartad rabolni szdsz-szel akkor még aaaa magyar befizetőket, akiket elődeid köteleztek és el akartad passzolni privátba a magánnyugdíjpénztárakat szőröstül, bőröstül. Egyébként puszi. Rossz bőrben vagy, futnod kéne , vagy más sportot úznöd az Orbángyűlöleten kívül. Oké, értem én, hogy nem az volt a szándékotok, hogy Orbán a gigahiteleidet túlélje... Csak nem vagy a többség, itt meg demokrácia van. Lehet tüntetni. Hogyne. Semmi nem fog történni. Esetleg majd lekiabálnak az ablakokból neked, amerre mész, hogy gyurcsány, takaroggy. Azért ma senkit nem visz el a sün...:)

egerészölyv 2010.10.14. 17:09:06

@MickthePick: ebben tévedsz. Nagyon kevesen lettek rá dühösek. Ezért kellett gyurcsánynak egy ilye idétlen hazugságot kiizzadnia magából.

megint 2010.10.14. 17:10:00

"Őszintén szólva baloldali létemre én nem tartozom a Gyurcsány „fanok” széles táborába", ha valóban baloldali vagy akkor ez evidens, akkor nem lenne az ha liberális lennél.

bierkamp 2010.10.14. 17:10:04

Az egész úgy tűnik,hogy MULTIADÓ, pedig ezt a multik áthárítják az emberekre, tehát drágább lesz a TELEKOMMUNIKÁCIÓ, A MULTI ÉS NEM MULTI ÜZLETEKBEN MINDEN, A BANKOK IS DRÁGULNAK A SZOLGÁLTATÁSSAL, ÉS AZ ENERGIA IS DRÁGÁBB LESZ. ---és még bukják a pénzüket a Magánnyugdíjpénztára befizetők is...hehehe

Na akkor kiket adótat meg a gonosz törpe, hogy a kamu és szar 16 százalékos (GAZDAGOKNAK JÓ ADÓZÁST) bevezethesse? na?.....a hülye Fideszre szavazó és nem szavazó NÉP.
Munkahely nemhogy több lesz hanem kevesebb!--mert akitől elveszik a profit egy részét az LEÉPÍT inkább.
Persze még többet próbál beszedni a gonosz törpe, hogy legyen miből osztani valamit a " KLIENTÚRÁJÁNAK"--akiknek tartozik a Fidesz. ...és közben még VIKTATÚRÁT épít, hogy ne lehessen sehol kritizálni...
BAROM MAGYAR NÉP-ezt nem látta és látja?????

egerészölyv 2010.10.14. 17:10:13

@Nincs nemzeti egység míg Orbán van! Tünés!!!: a gonosz törpe az a roggyant horngyugyó? Legyen benned tisztesség, ne rugdald szegényt jelen állapotban.

bierkamp 2010.10.14. 17:10:41

Viszont: Van jó hír is: Minél gátlástalanabb és agresszív egy DIKTATÚRA, annál hamarabb meg lesz döntve!!!! EMBEREK ÉBRESZTŐ!!!!!!!
NEM KELL A VIKTATÚRA!!!!!!!

bierkamp 2010.10.14. 17:11:30

Nem az Orbánnak lesz igaza hogy a Forradalom után lesz Szabadságharc, hanem nekem lesz igazam , hogy a "FÜLKEFORRADALOM UTÁN LESZ AZ IGAZI FORRADALOM---de az már az Orbán és NEMZETI RABLÓ HITELTELEN KORMÁNYÁNAK az elzavarása lesz!!!!!!

loláb 2010.10.14. 17:12:17

Gyurcsány irogasson még ilyeneket, sokat. Hátha őt is beviszik egy másfél évre előzetesbe, "alkotmányos rend megdöntésiének kisérletéért", mint Budaházyt. Remélem egy cellába kerülenk, aztán majd lebokszolhatják, hogy melyikük a nagyobb f.sz.

bierkamp 2010.10.14. 17:13:15

A ROHADT ORBÁN már bebizonyította, hogy nem érdekli az ALKOTMÁNYOSSÁG és a DEMOKRÁCIA...mindenre azt HAZUDJA HOGY ERRE a NÉP hatalmazott fel--- kis szarjancsi még számolni sem tud...A .2.7 millió ember az a NÉP neki...hülye gonosz törpe:)

egerészölyv 2010.10.14. 17:13:48

@ben2: szép, higgadt okfejtés. Gondolod, felfogják?

bierkamp 2010.10.14. 17:14:44

Az az egyik legnagyobb gond ezzel az egésszel - mármint, hogy OV Robin Hood szerepében tetszeleg - hogy míg Robin Hood elvett a gazdagoktól, azt ő a szegényeknek adta.
Ezzel ellentétben OV amit elvesz a gazdagok egyik csoportjától, azt a gazdagok másik csoportjának osztja vissza, s még ellop a nyugdíjasoktól is, és a magánnyugdíjasoktól is,....

.... egymillió új munkahely.... hmmm - akadt olyan agyatlan barom, aki ezt a választási lózungot el is hitte?

egerészölyv 2010.10.14. 17:15:17

@Spaeter83: minél hamarabb indulsz, annál jobb lesz az országnak.

bierkamp 2010.10.14. 17:15:42

Nem sajnálom a MULTIKAT---de nem őket adóztatja meg, hanem áttételesen a NÉPET!!!-- , mert az árakat felemeli és nem lesz Akció sem---mindenki szív,...jobbos balos,...pártatlan,...de főleg a szegényebbek!!! és a nyugdíjasok...:)

egerészölyv 2010.10.14. 17:17:18

@bierkamp: olvasd el, amit írtál. EZÉRT TARTOTOK ITT.

bierkamp 2010.10.14. 17:17:41

Mindenesetre Szíjj Ártó 1998-ban a Robi-Hood adó bevezetésénél a FIDESZ álláspontját így határozta meg:
"Szijjártó Péter ugyanakkor úgy vélte, hogy a szolgáltatók a rájuk kivetett adót majd a lakosságra fogják terhelni, ami például a magasabb villanyszámlában jelentkezik."

László Tamás (FIDESZ): Ez a törvény alkalmatlan arra, hogy a családok terheit csökkentsék - szögezte le a képviselő, kiemelve: az energiaszolgáltatók ugyanis áremeléseikbe bele fogják kalkulálni a cég plusz terheit.
fidesz.hu/index.php?Cikk=120712

Valóban el kellene dönteni, hogy mikor hazudtak, akkor ellenzékben, vagy most kormányon. Mert valamikor biztosan, hiszen ami a lakosság terheit növeli, az a lakosság szempontjából megszorítás.
És a hazugság az hazugság marad, akkor is,ha úgy valósítom meg, hogy más kezével (multik) húzom ki a pénzt a lakosság zsebéből.

megint 2010.10.14. 17:18:24

Azért Ferenctől ez kicsit erős kijelentés ismerve az elmúlt 8 évet: "Ez nem kormányzás, ez szabad rablás".

bierkamp 2010.10.14. 17:19:21

A FŐGONOSZ !!!!! -a tanulságos cikk.

A spindoktor spindoktora - Orbán titokzatos bizalmasa.A főtanácsadó, aki 2006-tól kizárólag Orbán Viktort „építi.

nol.hu/belfold/20101009-a_spindok tor_spindoktora

Spindoktor: Amerikai kifejezés. A spin doktor az a személy, aki a hírt/közleményt - illetve a szavakat - úgy csűri-csavarja, úgy pörgeti, amíg az végül pozitív üzenetként jelenik meg (bármilyen káros hírnek is tűnt elsőre). Elsősorban a politikai tanácsadókra, politikai kommunikációs szakemberekre használják a kifejezést az USA-ban, de manapság már a public relations tanácsadókra is ráaggatják.

Mr. Rustical 2010.10.14. 17:20:08

Az após pisztolyával megyünk illegalitásba
Megtanít, mi a Vörös Segíj
Éjt-nap összebújva
Röplapokat nyomva
Az ember a jég hátán is megél.

Az ember a jég hátán is megél!

Jó szabadságharcolást!

bierkamp 2010.10.14. 17:20:54

@megint: MEGISMÉTLEM--ez gátlástalan DIKTATÚRA építés!
S Minél gátlástalanabb és agresszív egy DIKTATÚRA, annál hamarabb meg lesz döntve!!!! Ez a jó hír! EMBEREK ÉBRESZTŐ!!!!!!!
NEM KELL A VIKTATÚRA!!!!!!!

bierkamp 2010.10.14. 17:21:51

ez a NEMZETI RABLÓ KORMÁNY! a NEMZETI GONOSZ TÖRPE kormánya nem a miénk! EL KELL ZAVARNI!!!

Dinsdale Piranha 2010.10.14. 17:23:41

Kedves Fideszpártiak! A ellentábor gyűlölete és vezéretek elvakult imádata elvette a józan eszeteket.

Rwindx 2010.10.14. 17:23:55

"Azt a pénzt én kivehetem x idő után és elkölthetem arra amire akarom."
Nem veheted ki. Ha nyugdíjas leszel nyugdíjént havi részletlekben megkapod.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 17:25:20

@Spaeter83: Te meg lolperec gyorsan húzzatok narancsot szedni Spanyolországba. Viszont, ha államilag támogatott suliba jártatok, azt még előtte visszaperkálni, de kurvagyorsan!

bierkamp 2010.10.14. 17:26:53

Szíjj Ártó ma reggel közölte, hogy az állam nem fogja havi 30 milliárddal támogatni a magánnyugdíjpénztárakat.

Ekkora pofátlan hazugság vetekszik a gyurcsányi időszak hazugságaival.

A kedves riporter pedig annyira tudatlan/hűséges volt, hogy meg sem próbálta kijavítani, miszerint ezt a pénzt nem támogatásként és nem az államtól kapják a pénztárak!!! A tőlünk levont járulékot nyeli be mostantól az állam!

Köszönjük Nemezti hazug viktor, köszönjük Nemzeti Rablóbanda fidesz!
..DE NEM TŰRJÜK!!!!!

MickthePick 2010.10.14. 17:28:21

@egerészölyv: kiizzadnia? :D hehe, az irónia megütte a 9.7-et a richter skálán :D

megint 2010.10.14. 17:29:47

bierkamp, megvolt a lehetőség, demokráciában lehet szavazni több pártra is , ellentétben a diktatúrával, most 1 millió szavazatra futotta, 4 év múlva ismét lesz lehetőség választani.

bierkamp 2010.10.14. 17:30:28

Ma kb. 2 millió nyugdijközeli embernek, akik az állami rendszerben maradtak, nincs nyugdijalapja. :) És természetesen annak a 2,7 milliónak sem, akik most kapnak nyugdijat.

Mizantró Pista 2010.10.14. 17:30:37

Beindult a baloldali ellenforradalom Gyurcsányusz Maximusz vezetésével!Csak hajrá,csak hajrá!

Amúgy meg te drága balga nép, a király I.Orbánus Győző szólt hozzátok,hogy ez így jó,akkor vala ez bizony jó és punktum ,nincs apelláta!Az ellenforradalmatokat meg győzedelmes hadainkkal le fogjuk verni ,és megfogjuk torolni,(ismerős mi?)mert csak!Mert mienk a hatalom,ha tetszik,ha nem!
Oktalan lázadásotok csak légyzümmögés a fülünkbe!
Üdv néktek plebs!

bierkamp 2010.10.14. 17:32:12

Ha Viktorék folytatták volna azt, amibe Bajnai belekezdett, akkor a világon semmi gond nem lenne, a hiány-cél tartható lenne, a nyári mélyrepülése a forintnak nem vett volna ki tíz-, vagy akár egyes esetekben százezreket az olyannyira védeni kívánt deviza-hitelesek zsebéből.

Másfelől a magánnyugdíja ötlettel O.V. segget csinált a szájából. Itt nem arról van szó, hogy most jujj-de-jó-jól-be-fognak-bukni ellendrukk megy. Én megrökönyödéssel nézem, ahogyan új szintekre helyezik azt az "elkurtuk", ami miatt anno Gyurcsány lemondását követelték.

Mi lesz, ha a multi kivonul? Akkor hol lesz munkahely? Mi lesz, ha nem jönnek ide újak? Az lenne a járható út, hogy ösztönözzük az itthoni K+F befektetéseket, ha már azt hazudtuk mindenkinek, hogy egyetemi diploma nélkül szar ember vagy. Ilyen politikával ezt már most látszik, hogy nem lehet.

eb jövő... 2010.10.14. 17:33:24

Minden magyar állampolgár nyert egy utat Venezuelába. Az út egy irányra szól és ellátást nem tartalmaz... Hugo Chavez rendszere születik magyar módra.

bierkamp 2010.10.14. 17:34:04

@megint: így a Fidesz banda még két évet sem húz ki!!!!!!!
Mert ez nem párt...ez egy Banda...(a kormány sem kormány hanem 4-5 Ötletelve vezetgeti az országot)

megint 2010.10.14. 17:34:29

Ez olyan tőletek szoci barátaim mint a fidesztől volt anno a "szarabbul élünk mint 4 éve" baromság , eltart pár napig a dühöngés, aztán el lesz felejtve, szabadságharchoz azért gyűjtsetek még embereket, mert jelenleg a jobbikkal lenne érdemes csatáznotok.

Jaffar 2010.10.14. 17:35:06

Külföldröl írok, de elképesztö ezeket a dolgokat olvasni. Ha hagyjátok, hogy ellopják ezt a pénzt (most mindegy, hogy hívjuk, mert nyilván a kormány meg tudja indokolni, hogy miért is kell neki a lé, ugyi? vagy talán mégsem?), akkor saját magatokra vessetek.
A MAGÀNnyugdíjpénztárban pont az a jó, hogy MAGADNAK gyüjtöd a lét és nem annak, aki egész életében nem vagy csak alig dolgozott. Egyszerüen hihetetlen, hogy ezt eltüri akárki otthon. Szarom le, hogy vki jobb vagy baloldali, de kérdem én, ha ez eltürítek, akkor miért nem utaljátok automatikusan az összes pénzeteket a kormány számlájára?

bierkamp 2010.10.14. 17:35:25

ORBÁNT nem lehetne Chilében a felhozott bányászok helyére leküldeni...és a felvonót megsemmisíteni?:))) Magyarországnak nagyon jó lenne!!!

Jaffar 2010.10.14. 17:35:57

@megint: gondolom neked nincs lóvéd a magánnyugdíjpénztárban ^^

aszekelyek 2010.10.14. 17:36:11

@bierkamp: akkor most azt magyarázd el, hogy kellene értenünk ferenc azon kitételét, hogy legyünk tisztességesek, nem kivenni akarjunk, hanem betenni a politikába? Azt óbégatni, hogy kiraboltak..., emellé? minden befizetés a helyén csak meg sikerült fúrnia a kisédeseknek az eu-ban, hogy azokat a magyar adófizetők által megtermelt és be is fizetett-kiknek a kezelésében is lévő?- összeget elszámolhassa, nem pedig bepótolni kényszerülni plusz a költségvetésből a z állami nyugdíjpénztárakba. Inkább arról kéne ferencnek regélnie, az a pénz nekem mikor és mit fog eredményezni. Mert kőkeményen levették rólam. Hol van és hogy juthatok hozzá és mikor.Ismerőseim , rokonaim között mindenki fizeti és fogalma sincs, mire és meddig és kinél van a pénze. Köszönjük előre is az értékes felvilágosítást. Ezeknek az adatoknak ismeretében cselekvőképes magyar állampolgárként, majd én eldöntöm, ki is itt a rabló. Bizony. Nem a ferenc dönti el helyettem. nemrég befektetési életbiztosítást kínáló bizt ügynök csak nézett rám, amikor magam elé mondtam, hogy nekem van ugyan magánnyugdíjpénztári tagságom, ám halvány elképzelésem sincs. Az éves elszámolón meg se futamidő, se hozamgarancia, se semmi érdemleges információ. Mit is csinálnak akkor tulajdonképpen a pénzünkkel és milyen felelősséggel kezelik azt? Már a magánnyugdíjpénztárak. HA már ugye erről beszélünk. Ne a felszínt kapargassuk, egyből a mélyére! Várom kedves válaszodat. Eddig idomítás ment. Köll fizetni, mer aszonta a bokros, meg a megyó, meg az okosok:) oké. Ha eccer kötelező.. Most akkor szeretném tudni, hogy is gondoskodtam magamról, amikor oda adtam a pénzemet, .- azt se tudom kinek! -azt se tudom, mit is csinálnak vele.....Eddig azt hallottuk csak erről, hogy felelőtlenség az állami nyugdíjra bazírozni és öngondoskodni kell. No akkor elő a pénzünkkel és azokkal, akiknél van. Jézusom, csak nem a nagy elqrónál volt? Elő kéne adnia és nincs meg? Akkor érteném, hogy miért a nagy sivalkodás....)

nemecsek ernő áruló 2010.10.14. 17:36:49

@bierkamp: Ha idézel, illik megnevezni a forrást is. ;)

Spéter46 2010.10.14. 17:37:23

Spaeter 83@: Barátom akkora barom vagy, hogy még az is elképzelhető, hogy nicket változtatok miattad!
Ne már hogy összetévesszenek minket!!!!

Táskás Tóni 2010.10.14. 17:37:26

@megint: A jobbik veletek van.Tudod egy a tábor egy a zászló mondta hazug és tolvaj Orbán

kártékony 2010.10.14. 17:39:02

Azért azt érdemes lesz figyelni, hogy mikor államosítják a magánnyugdíj pénztárakat. Elvileg mostmár szabad a vásár. És ne legyenek kétségek, ha kell még lé, akkor elveszik. Csak máshogy fogják hívni, mondjuk úgy, hogy nyugdíjreform. :))))

bierkamp 2010.10.14. 17:40:55

@megint: ...már nincs meg a 2/3 ad,...áprilisra már az 1/3 sem lesz meg a gonosz törpének és akkor jön a Nép..az "Istenadta Nép"! --a barom megbutitott Fidesz blablával megetetett Nép is...amikor már nincs vesztenivaló , ( mert most még sokan reménykednek az alamizsnában),-amikor a munkahelyek nem többek hanem kevesebbel leznek, amikor a DIKTATÚRA már nem titkolható jótékonysági pofával és azt a hülyeséget amit a Rohadt Orbán mond, amikor bármit csinálnak: hogy a Nép hatalmazott fel erre.....a hazug, még számolni sem tud 2.7 milló az nem a NÉP---majd a NÉP megmutatja, hogy mit akar!!!!!!!

bierkamp 2010.10.14. 17:43:56

@Gerzsonka: Barom..ott a forrás is--de te is olyan IQ-s vagy mint a Fidesz szavazók:) 1-es, leülhetsz és nyalhatod a cigó seggét tovább:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 17:44:50

Egyébként felfogja itt valaki, hogy a nyugdíj 75%-át így is az állam adja majd és 25%-át a magánnyugdíjénztár?

megint 2010.10.14. 17:45:16

Jaffar, tényleg nincs, de nem is erről irkálok,nyilván akinek volt az dühös, teljes joggal.
bierkamp, kicsit naiv vagy, a fidesznek sem sikerült elzavarni az mszp-t pedig finoman szólva is nagyobb támogatottsággal bírtak, gondolod , hogy az mszp-nek ez menni fog jelenlegi állapotával? Egyenlőre(vagy még mindig) egymást nyírják ki, nem tudják eldönteni, hogy ki legyen a főnök

bierkamp 2010.10.14. 17:45:21

fidesz.hu/index.php?Cikk=120712

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 17:45:44

@bierkamp: cigó orbán, hát kérem, milyen baloldali-demokrata értékrend ez?

aszekelyek 2010.10.14. 17:48:51

@bierkamp: Ha folytatták volna, a mit is? A 3o %-os enerdiaáremelést? amit megakadályoztak ezek a Bandatagok?:) No az lett volna. Az tuti. Bankadó az nem lett volna, csak az a snassz 13 milliád amiről nyávognak és fosztogathatnák a népeket vidáman tovább a bankok, mint bajnai alatt. Igen hamar véget is vetett a kilakoltatási moratóriumnak a libákat lenyúló nemértetthozzá bajnai. Hadd kenjék azt is Orbánra. Egész sor más dolg is a népek leszegényített hátán csattanna, sajnálatos megszoríitások kellenének, közvetlenül és szigorúan a kisembereken, gondosan elkerülve a tőkét, a multikat és a zelftársak érdekeltségeit. JA és lenne ingatlanadó, az tuti. Hasraütve és ellenőrizhetetlenül. Hamarjában ezek jutottak eszembe. Bajnai ugyanis kizárólag az IMF szociális kiadás lefaragási szádéknyilatkozatot hajtotta végre. Semmi mást. No és azt is mondta az IMF, ferectől tudjuk, még neki mondták, hogy semmi feltétel nincs:) és ne mondjunk le bevételekről. Nem mondunk le. Köszönjük, nagyon jó tanács volt az IMF részéről. Leírni se, mondani se fogják, hogy kizárólag a szegényekről a huszadik bőrt is le, azért még tudja az egész világ. Kivéve az atv nézőit, meg azokat akik ennek a ferenc féle demagógiának alanyai és befogadói. Rólam pld lepattan.

megint 2010.10.14. 17:48:52

bierkamp, először is nyugodj meg, még szívinfarktust kapsz, demokráciában annak a véleménye számít(elsősorban) aki elmegy szavazni.

bierkamp 2010.10.14. 17:49:14

@megint: Mondom...áprilisra méga buta Fideszre szavazók is azt kívánják,ORBÁN és bandája menjen a p..be, és nem MSZP lesz vagy LMP vagy több farú párt hanem --de ez fog egy nagy DEMOKRATiKOS tömörülésbe egyesülni..Párttól függetlenekbe ( vagy az mszp-n belül egy Platformba) és az hatalmas tábor már most--képzelt ha majd a " kilóg a lólab-at"--mindenki megpillantja:)

bierkamp 2010.10.14. 17:51:43

Elképzeltétek, hogy ha Orbán nem születik meg ...vagy más Országba születik , mi lett volna.
1. ha nem születik meg.:.Magyarország már virágozna, közelebb lenne a Nyugati demokráciák életszinvonalához, nem lett volna 20 évig kerék kötöje mindennek, uszítója a mindenkori kormány ellen...és a bandája sem lenne....
2.Ha más országba születik: Más ország tett volna tönkre bárhova születik, vagy kinyírták volna:) ( bárhova)
Mindenesetre a Jó Isten megverte a Magyar népet ezzel az beteg ORBÁNNAL!

Valaki azt énekelte dühében ISTEN VERD MEG A MAGYART...és megverte:)

megint 2010.10.14. 17:51:45

bierkamp, mit olvasok tőled? Cigó???? Micsoda demokrata vagy te? Feri nem lenne büszke rád.

aszekelyek 2010.10.14. 17:52:24

@bierkamp: neke erre már szedned kéne valamit. Keress fel egy orvost...@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ez kérlek az a véresszájú fajta szoci - demokrata, amelyik erősen rasszista is....Nyilván, aki egy kis logikával rendelkezik, kapisgálja. Asszem vagy nyugdíjat kéne csökkenteni, vagy felfüggeszteni lehet a magánt. Nem gondolom, hogy van még alternatíva.

bierkamp 2010.10.14. 17:53:33

jóvanna--félcigó:)
láttam a családi nagyon söté tfényképet---húúúú te sem mondanád másnak..

java786 2010.10.14. 17:53:39

Tisztelt posztíró:

Ha nem részrehajlóan néznéd amit mondtak, akkor tudnád, hogy senki nem fog elvenni semmi a befizetett összegekből!

Nem szégyenled magad, hogy gyurcsány -al példálózol, a legnagyobb tolvajjal? Normális országban ez az ember be se tehetné a lábát!

Ezt egy olyan ember mondja aki nem FIDESZ párti.

Rwindx 2010.10.14. 17:53:44

@Jaffar: neked sincs fogalmad mi a különbség az önkéntes és a magánnyugíjpénztár között ugye?

aszekelyek 2010.10.14. 17:54:45

@megint: feri a zsebével van elfoglalva.... ám, ha itt olvasná őt, mindjárt rákezdené, amit a gyermeke okítására is, ha cigányoznak cigány vagyok, ha zsidóznak akkor zsidó vagyok... mindenki emlékszik? Mer a ferenc az biztos nem csinálna segget a szájából:)

vernal 2010.10.14. 17:55:26

Számolgattam kicsit az intézkedésekkel kapcsolatosan. Hirtelen felindulásból indítottam is egy blogot, melyet régóta dédelgettem, de most megjött a kezdőlökés.

otherview.blog.hu/

bierkamp 2010.10.14. 17:55:51

@aszekelyek: Barom nem vagyok rasszista, sőt a Romákat segítem..... szociális segélyek szervezésével és az oktatásba való részvétel lehetőségének előmozdításával.....de egy fél cigót nagyon gyűlölök, és csak a temetését várom:)))
..ilyen van....nem? Hitlert is nagyon gyűlölöm, pedig akkor még nem is éltem:)

Jamesboci 2010.10.14. 17:56:30

Ferenc testvér, menj te a p...ba.

aszekelyek 2010.10.14. 17:57:28

@java786: köszönjük . akkor is ha csak erkölcsös és nem FIDESZ párti.

bierkamp 2010.10.14. 17:57:34

persze nem vagyok nagy mélymagyar ezt belátom...és este nem énekelek a családdal székelyhimnuszt, (sőt nem is fogok)
és nem nyalom a határon túliak seggét szociálisan, mert előbb itthon kellene a szegénységet megállítani...

bierkamp 2010.10.14. 17:59:28

na ez a Hörcsögtosznádi bunkó suttyó is itt van?---- ez a bóbitás lótetű?---na akkor én megyek WC-re....... és " kiteszem" a FIDESZT:)

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 17:59:47

@bierkamp:

Még itt is? Uramatyám! Segíítsééééééééééééééééég! Orvooooooooost!

Jamesboci 2010.10.14. 18:01:19

@bierkamp:
8 évig tobzódtál, szó nélkül. most is befoghatnád egy kicsit.

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:02:32

Faszom a balosokba, most kuss van nektek nyolc évig, mint nekünk volt kuss nyolc évig.

bierkamp 2010.10.14. 18:02:42

a Fidesz régi új álbolsi jelszava : Döntsd a Tőkét ne siránkozz...a Miénk meg: Döntsd Fideszt ne siránkozz:)

flippant 2010.10.14. 18:03:01

Orbán! El a mocskos enyves kezeiddel az én nyugdíjamtól! Takarodj!

aszekelyek 2010.10.14. 18:03:51

@kártékony: Múlt heti figyelőben olvastam, hogy EU szerte ezt fontolgatják..... Nagy jóslatot mondtál....Senkinek nem áll úgy a költségvetése, hogy csak úgy dobálózzon a befizeésekkel és nélkülöznie lehessen akkora volument.... Azt is írják, vélhetően ez a jövő eu szerte. Ugyanis 9 ország kérte, amit elmeszeltek a tőke érdekvédői, nem csak Orbán, hogy csak pénzügytechnikailag írhassák be, ami be is van fizetve és effektív megtermelt pénz. Beintettek a kilenceknek. Most akkor elzárta a csapot, nagyon helyesen Orbán. Jóindulathiányosokkal csak így lehet.

bierkamp 2010.10.14. 18:03:53

Megint előbújtak a fideszes bérkommentelők, és megint népszerű lett a többesszám használata.
Nagy szarban lehet Orbán.

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:04:25

@flippant: Senki nem veszi el tőled hülyegyerek, olvass és értelmezz! Ja, nem megy....

flippant 2010.10.14. 18:04:36

@bóbitás lótetűfing: 8 évig? Bakker, ha a felcsúti kékszájú tovább őrjöng nem adok neki 2 évet és eltakarítják!

Rwindx 2010.10.14. 18:05:27

@vernal:
Mivel kommentelni nem lehet a ferdítést amit odapakoltál, itt tenném meg:

"A kötelező MAGÁN!nyugdíjpénztár lényege, hogy minden bejelentett dolgozó bruttó bérének 8%-t a SAJÁT számlájára utalják havonta. A tervek szerint 2010. novembertől 2011 decemberig ezt senkinek NEM utalják majd a névre szóló számlájára."

Ez ebben a formában nem igaz. A kötelező nyugdíjjárulék 8%-os része nem az állami nyugdíjalapba kerül, hanem egy egyéni számlára utalják. A tervek szerint ezt 2010 novemberétől ezt 14 hónapig újra az állami nyugdíjalapba utalják az egyéni számla helyett, majd ott számolják el befizetésként. Ez így pontosabb.

Aztán a számításod ott hibádzik hogy nem vonod le az összegekből a 4-5% kezelési költséget. Ennek esetében:
"bruttó 500.000 Ft/hó esetén a nyugdíjjárulék 40.000 Ft ami 14 hónap alatt 560.000 Ft" - az 28.000Ft/év Az állam ilyet pl nem tesz. Ezt miért hagytad ki?

Erről megint a jereváni rádió jut eszembe...

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:06:57

@flippant: :-))) Álmodj csak! Szép álmokat. Fel feeeeeel, ti rabjai a....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 18:07:34

@flippant: @bierkamp:

Egyébként, mi van, ha egy évig elvesznek tőletek ennyi pénztt? Öreganyátok persze Feri képét csókolgatva adta oda a 13. havi nyugdíjat, ugye?

Átvitel honvéd 2010.10.14. 18:08:05

Muhahaha... :-D

Hmmm. A poszt egy hulladék. Az ok-okozat összefüggésének minimális látszatát sem hozza... nemhogy ennek igényét nem képviseli.

Ferenc testvér pedig -- erre alkalmas, nyilvánvaló tehetségén és vonzalmán túl -- azért hörög, mert épp most derül ki, hogy lehetséges államfőként valójában _nincs_ partiban Orbánnal. Orbán olyan lépéseket húzott meg, most már sorozatban, amelyről Ferenc azt sem gondolta volna, hogy léteznek. Mindez pont akkor jön, amikor Ferenc épp építkezésbe fogott volna, annak bázisán, hogy persze, természetesen ő a baloldal vezetésének egyetlen igazi letéteményese, mivel Orbánnal partiban egyedül ő, egymaga van --, erre jön Orbán, és egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy bakker, Ferenc, sehol sem vagy, ilymódon rontva Ferenc pozícióját az építkezésben. Ki a franc csatlakozna Ferenc világához, ha nyilvánvaló, hogy a nagy szövegen kívül, 1.) már bizonyította, hogy magától is bedől, ...ezt persze még ki lehet magyarázni, de 2.) távollétében Orbán egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy az államfő szintje -- keménységben, stratégiai tudásban, kreativitásban -- hol, konkrétan Ferenctől milyen _messze_ van?::-D Erre már csak reagálnia kellett valamit... :-D Szerintem viccesebb, mint valaha.

java786 2010.10.14. 18:09:28

@flippant:

Tévedés, mert népszerűbb mint valaha.....

flippant 2010.10.14. 18:11:11

@bóbitás lótetűfing: Leszarom, hogy ez a suttyó nép többet zabál mint amennyit termel és most deficit van! De engem aZorbán hagyjon ki az ördögi játékából! Vegyen el pénzt a narancsos majmaitól vagy cigányaitól! De ne az én megtermelt és befizetett pénzemmel kacérkodjon a felcsúti! Takarodjon!

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:11:51

@flippant: Te Isten barma, te!

Olvastad te egyáltalán, hogy a magán-nyugdíjpénztárak hogy gazdálkodtak a pénzzel? Te ÖKÖR! Olvastad, te barom?

Na! megnyugodtam.

java786 2010.10.14. 18:12:09

@flippant:

Lehet, hogy lemaradtam, de miért veszik ezt el tőled?
És ne feltételezést válaszolj, hanem idézz egy olyan mondatot Viktor -tóll vagy valamelyik kormánytagtól, hogy "ezen pénzeket elvesszük és soha nem fogjuk visszaadni"

bierkamp 2010.10.14. 18:12:13

Éppen most mondta Matolcsy, hogy az elvont összeget is be fogják tudni a befizető személy nyugdíjába. A technikáját pedig majd még kitalálják......HEHEHEHE. tök jó, hogy az elvonást pillanatok alatt el tudják dönteni, míg többit majd kitalálják........ azt sem tudja véka alá rejteni, hogy szerinte az államnál jobb helyen van:-))) ha ott ülnék, szerintem is ez lenne a legjobb.
MÁR MOSAKSZIK A KIS BANDZSA MATOLCSY---MOSSA A ROHADT KIS GONOSZ TÖRPE TEGNAPI " BAKIJÁT IS"---egyik szeme mindig Orbánon van:)
EZEK A NEMZETI fASZ fIÚK ÖTLETELNEK, ÖSSZE VISSZA BESZÉLNEK!-----:)) --

Snowmass 2010.10.14. 18:13:04

Aki képes olyat leírni, hogy az őneki(!) X forintja van bent az egyik alapban, amit ő(!) kivehet, és arra költhet, amire csak akarja(!) az inkább tartózkodjon a jövőben ilyen és ehhez hasonló témákban a blogírástól. Gyakorlatilag aki ilyet bír megfogalmazni, annak fogalma sincs a kötelező mnyp rendszerről.

Amúgy pedig azt hiszem, hogy GYF és elvtársai leginkább azért dühösek, mert nekik ez nem jutott korábban eszükbe. Meg persze azért is, mert dőlni látszik az az a (ballib) közgazdasági alapigazságként ismételgetett tétel, hogy csak direkt megszorítással lehet a hiánycélokat teljesíteni, nincs más út, stb. Aztán most meg hoppá kiderült, hogy mégis csak van. Elhiszem, hogy elég nehéz nekik erre gombot varrni, mert ebben a dologban benne van mindaz, ami az elmúlt évek kormányzásából hiányzott: leleményesség.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.10.14. 18:14:35

index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/14/extraado_atharitas/

Wazz most nézem ezt a táblázatot ami itt van... fáj a szívem szegény Tescoért hogy 572 milliárdnyi tiszta bevétel helyett kénytelenen lesz 561 milliárdból nyomorogni ezután. A szegény. :)

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:15:33

@bierkamp: Egyes! Fexik! Ekkora barmot, mint te, még nem hordott hátán a Föld! Tudod-e, miért írtam nagy f-el? :-))))

java786 2010.10.14. 18:15:45

@bierkamp:

és még a végén lehet, hogy összejön nekik és pár év múlva jobban fog menni a szekerünk, én drukkolok ennek.
Az a baj, hogy nem voltunk hozzászokva az elmúlt évben, hogy a kormány dolgozik valamit. Ezek legalább dolgoznak, az idő pedig rövidesen eldönti a munka minőségét...
Szerintem

flippant 2010.10.14. 18:16:01

@java786: Én termelek, adózok és befizetek a közösbe. Amiből Józsi bácsi megkapja a nyugdíját és a cigányok a segélyeket.
Mi jogon? Milyen jogalapon? Miért kell nekem Mari néni kórházi kezelését szponzorálni? Mi közöm van nekem Mari nénihez és Józsi bácsihoz?
És most ez a felcsúti mélynövésű még a befizetett nyugdíjaimba is belepiszkál a mocskos mancsával! Takarodjon!

Csirke72 2010.10.14. 18:16:48

Gyucsány és TSA-i elintézték az országot és a népet az elkövetkezö 100 évre.

ORBÁN MEGPRÓBÁLJA AZT VISSZA VENNI AMIVEL GYURCSÁNY ÉS TSA-I AZ ÁLLAMOT MEGKÁROSÍTOTTÁK AK ELMULT 20 ÈVBEN!!!

1989 óta a teljes állami ill. népvagyont a volt komunisták álltaluk törvényesre fogalmazott "szerzödések" alapján ellopták!

MIBÖL IS LETT GYURCSÀNY CÈGE ANNO MEGVÀSÀROLVA????

APRO PIROSKA VOLT 1994-BEN A MAGYAR HITELBAN ELNÖKE ÈS IGY JUTTATTA GYURCSÀNYT 700MIO Ft KÖCSÖNHÖZ AMIBÖL ÀLLAMI CÈGET TUDOTT VENNI:

Más 2 lábon járo embernek miért nem adtak ebben az országban ilyen hiteleket, hogy kivehssék a részüket a lopásból???

A mai magyarországi MRD-osok mind a régi komunista rendszer volt párttagjai ill. annak sarjaiból tevödik össze.

Nézzük csak meg miböl és mennyiert lett a MAL megvásárolva????

1 zacsko ropiért 10Mio Ft-ért aminél már anno 1996-ban is többe került 1 vidéki nyaraló!

EZT MIND A BALOSOK CSINÀLTÀK.

Széles Gábor, Horn kormány alatt kapott 5MRD Ft hitelt amiböl az IKARUSZT megvette.

Azért ninscen pénz az államkasszában, mert nem pénzért hanem dunakavicsért és ropiért irták át az állami cégeket magántulajdonba.

Mit háborog a Gyurcsány??? Ezért Kinában tarkon lövés jár!

Az összes 1990 ota keletkezett privatizációs szerzödést át kellene vizsgálni és ami nem valós akkori értéken irodott el kell kobozni és a magánvagyonaikat is el kell venni a sok semmiböl lett párttagnak, csilliárdosnak!!!

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:16:50

@bierkamp: bierkamp mínusz e, mínusz mp, az7 egyenlő BIRKA

flippant 2010.10.14. 18:17:36

@java786: Ja, két hét és rend lett...

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:19:03

@flippant: Majd ha anyád kórházba kerül, nehogy már az én adómból gyógyítsák, te baromagyú!

tlac 2010.10.14. 18:19:04

nem ezt mondták Feri...

Táskás Tóni 2010.10.14. 18:19:04

@Csirke72: Megvette 5 milliárdért utána meg tönkrebaszta ? Ilyen rossz üzletember?
Szerintem 5 millióért vette maximum!

flippant 2010.10.14. 18:19:05

@Csirke72: És Antall Józsi bácsit meg Vityát nem kellene kicsontozni? Ők is tapsoltak és romboltak és rablóprivatizáltak, nemde?

bierkamp 2010.10.14. 18:19:06

na a rohadt kúrva Szalai Annamária és bandája fizetőssé akarja tenni az RTL és TV2- öt-( hogy megzsarolhassák hogy miket adhatnak politikailag le)--maga mondta ez a pösze ringyó,---....-ezáltal a szolgáltatók bejelentették, hogy át fogják hárítani a nézőkre...és a havidíj 1700 ft al több lesz a kábelszolgáltatóknál..Na tessék szavaztatok hülye magyar buta Nép és nyugdíjasok?????--folytatódik a DIKTATÚRA

Csirke72 2010.10.14. 18:20:20

Gyucsány és TSA-i elintézték az országot és a népet az elkövetkezö 100 évre.

ORBÁN MEGPRÓBÁLJA AZT VISSZA VENNI AMIVEL GYURCSÁNY ÉS TSA-I AZ ÁLLAMOT MEGKÁROSÍTOTTÁK AK ELMULT 20 ÈVBEN!!!

1989 óta a teljes állami ill. népvagyont a volt komunisták álltaluk törvényesre fogalmazott "szerzödések" alapján ellopták!

MIBÖL IS LETT GYURCSÀNY CÈGE ANNO MEGVÀSÀROLVA????

APRO PIROSKA VOLT 1994-BEN A MAGYAR HITELBAN ELNÖKE ÈS IGY JUTTATTA GYURCSÀNYT 700MIO Ft KÖCSÖNHÖZ AMIBÖL ÀLLAMI CÈGET TUDOTT VENNI:

Más 2 lábon járo embernek miért nem adtak ebben az országban ilyen hiteleket, hogy kivehssék a részüket a lopásból???

A mai magyarországi MRD-osok mind a régi komunista rendszer volt párttagjai ill. annak sarjaiból tevödik össze.

Nézzük csak meg miböl és mennyiert lett a MAL megvásárolva????

1 zacsko ropiért 10Mio Ft-ért aminél már anno 1996-ban is többe került 1 vidéki nyaraló!

EZT MIND A BALOSOK CSINÀLTÀK.

Széles Gábor, Horn kormány alatt kapott 5MRD Ft hitelt amiböl az IKARUSZT megvette.

Azért ninscen pénz az államkasszában, mert nem pénzért hanem dunakavicsért és ropiért irták át az állami cégeket magántulajdonba.

Mit háborog a Gyurcsány??? Ezért Kinában tarkon lövés jár!

Az összes 1990 ota keletkezett privatizációs szerzödést át kellene vizsgálni és ami nem valós akkori értéken irodott el kell kobozni és a magánvagyonaikat is el kell venni a sok semmiböl lett párttagnak, csilliárdosnak!!!

+ a népet hagyják kivérezni mig ök további MRD-okat zsebelnek be hazsonba, persze a minimálbért mesterségesen leszoritva, hogy mindent eltudjanak venni a néptöl és röhögve nézik ahogy az emberek hajléktalanok lesznek és megdöglenek!

flippant 2010.10.14. 18:20:38

@bóbitás lótetűfing: Ne izgulj, nem abból fogják. Anyám is befizetett s hidd el, hogy többet mint te.

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:20:42

@bierkamp: Nem Szalai Annamária teszi fizetőssé baromagyú.

kubatov_kommunista 2010.10.14. 18:21:06

"Elátkozott generáció vagyunk..."

Szívemből szóltál. Fizettem az egyetemeimért (ma már így utólag megérte), munkanélküliként kezdtem, szakmát váltottam, lakóhelyet váltottam, hitelből lakást vettem (lassan kiperkálom-ja hát nem 20 millás lakás) és fizetek/fizettem minden szarért. 10-12 év alatt lassan egyenesbe jöttem - nem tobzódom de ilyen-olyan számlán lassan kezd gyűlni a pénz ami biztonságot ad. Hát most jön a falusi parasztgyerek és tesz róla, hogy ne érezzem már magam olyan jól.

java786 2010.10.14. 18:21:15

@flippant:

Ezt vizsgán, egy előadáson ezt terelésnek/bullshit -nek hívják.
még egyszer megkérdem: ídézz egy olyan mondatot Viktor -tóll vagy valamelyik kormánytagtól, hogy "ezen pénzeket elvesszük és soha nem fogjuk visszaadni"

Más:
"Én termelek, adózok és befizetek a közösbe. Amiből Józsi bácsi megkapja a nyugdíját és a cigányok a segélyeket.
Mi jogon? Milyen jogalapon? Miért kell nekem Mari néni kórházi kezelését szponzorálni? Mi közöm van nekem Mari nénihez és Józsi bácsihoz?"
Azt, hogy mennyire segít egy társadalom az elesetteken, az a társadalom fejlettségét határozza meg. Már az őskorban is vadásztak a beteg és öreg ember helyett, persze ez megér egy másik posztot....

Rwindx 2010.10.14. 18:21:34

@bierkamp:
Akkor legalább kiderül hányan embert érdekel amit művelnek. Micsoda meglepetés lesz "a többmilliós nézettség" után...
hehe

hakos2 2010.10.14. 18:21:39

Miért kell Orbánéknak ezeket a lépéseket megtennie?
Hogy teljesítsék a hiánycélt.
Milyen hiánycélt kell teljesíteniük?
Amiben Gyurcsány-Bajnai megegyezett.
Miért kellet Gyurcsány-Bajnainak ilyen alacsony hiánycélban megeggyeznie?
Mert előtte ők maguk elk.rták és államcsőd fenyegette az országot....

Ellenőrző kérdés:
Miért kell Orbánnak ezeket a lépéseket megtennie?
Mert Gyurcsányék elk.rták.

Ezek után Gyurcsányt idézni elég ciki dolog......

Blogger Géza 2010.10.14. 18:21:39

"Egy kisebb keresetű ember is mintegy százezer forintot fizet be nyugdíjszámlájára egy évben. Ezt most lenyúlja a kormány azért, hogy a jobban keresőknek odaadja. Ez disznóság."

Ezt a tömény demagógiát. Ha valaki ezt olvassa, azt hihetné, hogy a jobban keresők számláján lesz jóváíva ez az összeg. Feri, te nem tudod abbahagyni a hazudozást... Nem kúrtátok volna el, nem lenne erre szükség, ez van.

bierkamp 2010.10.14. 18:21:41

na , a klotyóm tele van Fideszesekkel...".kitettem" az Orbánt és bandáját:)

PáPá baromarcú Fityiszesek!

Csirke72 2010.10.14. 18:22:17

@Táskás Tóni:

Hivatalosan a Müszertechnikára kapott 5MRD jelzálogot:)

De valszeg átmosta magánba és 5Mio-ért kapta az IKARUSZT.

Na most logikus, hogy 25% állami vagyonból nem lehet orzságot fenn tartani!

Asszem egyetértünk:)

java786 2010.10.14. 18:22:31

@flippant:

Nem lett rend, én ezt nem mondtam, szerintem

Csirke72 2010.10.14. 18:23:57

Amugy Gyurcsánynak nem áll jogában kritizálni a jelenlegi kormányt.

Ö 2006-ban megmondta: AKINEK NEM TETSZIK EL MEHET KÜLFÖLDRE!

Most meg Orbán mondja, ha beledöglesz is Gyurcsány adózni fogsz még többet!

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:25:52

@Blogger Géza: Nem nyúlja le. De ha nagyon szeretnéd, mentsd meg a magánnyugdíjpénztárad, oszt kíváncsi leszek, hogy gazdálkodik a befizetéseddel. Mert ha úgy gazdálkodik vele, mint tették eddig, akkor már inkább az állami nyugdíjrendszert választom. SENKI SE VESZI EL TŐLED! Ja, hogy a nyugdíjasklubból szerzed az infót, meg a Népszavából? Lelked rajta.

flippant 2010.10.14. 18:25:56

@bóbitás lótetűfing: Mert itt az a baj, hogy kurvaország hitelből létezik mert többet zabáltok mint amennyit termeltek. Buták vagytok és lusták és képtelenek vagytok felvenni a ritmust. Egy suttyó aki kikerül az egyetemről szerinted hogyan lesz versenyképes egy kínaival? Sehogy. S csodálkoztok, hogy hitelből él az egész kurvaország. S mikor meg vissza kell fizetni sírtok. Miért?

hakos2 2010.10.14. 18:27:13

@bierkamp: A széparcú Gyurcsányt hova tetted? :)))))) Az ágyad fölé?

Csirke72 2010.10.14. 18:27:18

Ez a Gyurcsány amugy elmebeteg! Az ö pénze????

Nem emlékszik az 1947-es államosításra??? Nem azok az emberek kapták vissza a cégeiket amiket anno az ávosok elvettek semmiért.

Kizavarták a tulajt az utcára és még börtönbe is zárták!

Ehez képest Orbán uriember és törvényesen demokráciával kényszeriti térdre a 90-es évek rabló bandáját!

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:27:30

@Csirke72: :-)
Gyurcsány! El lehet innen menni! :-)

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 18:27:53

azért ez a 460 milliárd elég húzós összeg. ezt előre elveszik tőlünk. nem értem hogyan fogják visszaadni, mert eszerint 2012-től az államnak ennyit kellene visszapumpálnia a rendszerbe. ez 10 évre elosztva kamatok nélkül is évi 46 milliárd forint. egyelőre annyi látszik, hogy felrúgtak egyoldalúan egy megállapodást, amit a nép jobbik része, a dolgozó, adófizető, jövőjükre félretevő polgárok a maguk részéről betartottak. hol van ehhez képest a 300 forintos vizitdíj - kérdezhetném. de inkább nem kérdezem, mert előre félek a bődületesen "szakmai" reakcióktól

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:30:05

@flippant: Mert felvette az istened, az a bizonyos gyurcsány.

Arra kötelezném az összes baromagyú balos nyuggert és szadeszes buzeránst, meg a követőket, köztük téged, hogy csakis ti fizessétek vissza a baromagyú fletó által felvett "azértvettükfelhogynekelljenhozzányúlni" kölcsönt.

Csirke72 2010.10.14. 18:30:08

Amugy Gyurcsányt kellene Budaházy helyett terrorcselekménnyel kormány rendszer megdöntésével perbe fogni mert amit itt állit az erre utal:

Tényleg eljött a szabadságharc ideje. De ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben".

Mellesleg a szabadrabás az amit az MSZP csinált 20 éven keresztül és az álltaluk bevezetett diktatórikus extra adókat REFORMOKNAK nevezték!!!

flippant 2010.10.14. 18:30:15

@hakos2: És a ripacs meg a libás miért vette fel a hiteleket te nagyon okos?
Miből fizetjük a nyuggereket és a cigányokat? Tán a vörösiszapból? Gondolkozz!

Átvitel honvéd 2010.10.14. 18:32:11

@bierkamp: nagyon helyes. Ezek a srácok gyakorlatilag külföldi nyomásra kaptak országos frekit a '90-es évek közepén. Aztán "érdekes módon", "valamiért" kiderült, hogy következetesen mindig MSZP-SZDSZ színekben játszanak. Nem nyíltan, mert persze pártfüggetlenek ők, hogyne, csak épp annyit rugdosták a Fideszt a '98-02-es kormányciklusban, hogy megérték törölgetni az ülepüket.Véletlenül. Hogyne. Hát most meglátjuk, hogy mire mennek "egy csatornaként a sok közül", ha az emberek eldönthetik, hogy "kell-e" ez a két csatorna a profilba, az alapján, amit "ér", vagy nem kell. Lehet mindenféle érdekeket képviselni, semmi gond. Mindezt még állami "kivételezéssel" (ingyenesség, stb. formájában)? Azt, persze. Annak az időnek vége. Össze lehet csomagolni, vagy lehet azonos játékszabályok szerint játszani.

flippant 2010.10.14. 18:33:14

@bóbitás lótetűfing: Neked is, lassabban. Miből fizeti kurvaország a nyuggereket és a cigányokat? És miből fogja?
Vitya rövidtávon gondolkodik mert kicsi és kishitű (emiatt fog bukni) és nem gondol 3 évnél tovább előre.

3 év leteltével miből fogod a nyuggereket és cigányokat kifizetni ha kurvaország többet zabál mint termel?

bóbitás lótetűfing 2010.10.14. 18:34:22

@flippant: Az adódból. Nem akarsz külföldre távozni? El lehet innen menni!

tölgyes 2010.10.14. 18:34:52

VILÁG BURZSOÁI EGYESÜLJETEK!!! Vívjátok meg cégre a milliárdosok önfelszabadító harcát, mert mostanáig annyira el voltatok nyomva, hogy ez ÍGY TOVÁBB NEM MARADHAT!!

Blogger Géza 2010.10.14. 18:38:41

@bierkamp: Ha az állam nem írná elő törvényben, önként aligha fizetnének erre, ennyit és ilyen feltételekkel az emberek. Ez egy igenis állami emlőkön eléldegélő szektor a maga 5-6%-os költséghányadával.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.14. 18:39:04

Az a gond, hogy a Vásárhelyi, Farkasházy, Kolompár féle társaság ingyen nem vonul.

aszekelyek 2010.10.14. 18:43:17

@bóbitás lótetűfing: Úgy érted kérlek, Gyurcsány ferenc fogja be?

midnight coder 2010.10.14. 18:43:20

Ugyan már. Arról van szó, hogy volt a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer, ami jelenleg is működik - ma minden nyugdíjas ebből kapja a pénzét. És okos gazdasági szagembereink kitalálták hogy ez így nem jó, csináljunk magánnyugdíjpénztárakat. Ami azért volt akkor hülye döntés, mert ezt csak két úton lehet megoldani: vagy csökkented a nyugdíjalapot ami ugye nyugdíjcsökkentést jelentene, vagy valahonnan bele kell tenni a hiányzó pénzt. És honnan tették bele nagyjaink ? Bizony, hitelből.

Ez ügyben a sipákolás akkor lenne jogos, ha az illető a leadózott, letébézett jövedelméből fizetne még külön nyugdíjpénztárat. De amíg az átlagpolgárnak van egy fix tébéje amiből a felosztó-kirovó rendszert működtetik - az átállás csak a fiataloknak volt anno alternatíva - addig szvsz valójában arról volt szó, hogy állam bácsi adta hitelből, állam bácsi visszavette.

java786 2010.10.14. 18:43:41

@bierkamp:

Hál istennek fizetős lesz, és akkor talán leveszi a UPC és rak fel helyette jobbat.
A Viasat és a Cool is már rég veri őket....

Snowmass 2010.10.14. 18:44:35

@balage_81:

1. Nem tőled veszik, hanem az mnyp-tól. Merthogy alapból sem a tiéd, hanem járulék formájában odaadod nekik, amint azt a jogszabály kötelező jelleggel előírja.

2. Nem fogják visszapumpálni a rendszerbe, hanem a rendszert fogják átalakítani. Az mnyp-k sajnos nagyon rosszul működnek a hozam még annál is alacsonyabb, mintha simán állampapírba rakták volna a pénzt (évi 5% alatti a hozam). Vagyis rossz gazdák. Ehelyett visszaáll az állami nyugdíjrendszer, de nem az, ami az mnyp előtt volt, hanem egy újabb.

3. Mindez azért, mert a lukat valahogy be kell tömni, márpedig adót emelni most nem lehet, és a leépítésekbe is csak jövőre lehet belevágni, melyeknek ráadásul jó magas lesz az egyszeri költsége, ráadásul a gazdasági növekedés is odébb van még. A lukat márpedig nemcsak a fogorvosnál kell betömni.

midnight coder 2010.10.14. 18:44:54

Amúgy szép hogy az a Fletó indítja ezt a harcot aki a leginkább felelős ezért a helyzetért hogy a politikának ehhez kell nyúlnia. Az meg már megint más kérdés, hogy eleve ilyen reformot csak akkor lett volna szabad megkezdeni amikor már egyenesben van a gazdaság, és nem akkor amikor még nyakig vagyunk a fekáliában.

medium84 2010.10.14. 18:45:41

@Csirke72: Széles Gábort hová sorolod?

aszekelyek 2010.10.14. 18:46:09

@balage_81: Az csak a sokadik kötelező nem adónak látszó fizetnivaló lett volna.A kettőnek sok köze nincs egymáshoz.

valaki23 2010.10.14. 18:47:46

Az egyik fasz, a másik pöcs. Az egyik valutakölcsönből finanszírozza a nyugdíjemelést /tehát ő is bőven lopott/, a másik meg lenyúlja a megtakarításokat.

java786 2010.10.14. 18:49:40

@midnight coder:

szerintem nincs rá idő, hogy várjanak, mert lassan itt a vég, ha nem történik valami akkor végünk.
Bár utálom mint a szart ezt az embert, de itt mond valamiti....
www.youtube.com/watch?v=PpHPXyL4cHg&p=F0DA7EC8A53542B4&playnext=1&index=35

medium84 2010.10.14. 18:50:19

@Csirke72: még egy paciena :Csányi S

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 18:54:29

@Snowmass: @aszekelyek: bocs, de az az én pénzem. csak átmenetileg egy mnyp kezeli és elvileg kamatoztatja. most az állam azt mondja, add ide nekem, majd 40 év múlva kifizetem neked a nyugdíjat. ezzel az a gond, hogy az elöregedő társadalom és az állam szavazatszerző ösztöne nem biztosítja, hogy akkor ezt meg is tudják tenni. 40 évre előre meg én is aláírok bármit, verjétek le rajtam. de ettől még az öngondoskodók kapnak az arcukba.

becike4 2010.10.14. 18:54:53

Szép,szép,de nehogy már ez a faórrú tetű tolvaj beszéljen a lopásról!Én utálom a pigmeust,mint a szart,de az Ali Baba és a negyven rabló becsületes megtaláló volt a Ferkó és libsibolsi pártjához képest.

Kivlov 2010.10.14. 18:59:28

gyurcsit miért nem lövi már tarkón valaki? akkor lett volna ilyen okos, mikor meg volt a lehetősége a kormányzásra...

papamaci1 2010.10.14. 19:00:13

Ha gondolkodnátok, látnátok, hogy a kormány NEM veszi el az amúgy 1% hasznot termelő magánnyugdíjakat, ahogy NEM államosította a MAL Zrt-t SEM.

NEM a FIDESZ miatt van minden kedves hozzászólónak, ill.minden csecsemőnek és aggnak 2millió HUF adóssága fejenként (már azon KÍVÜL amit felvett jelzáloghitelre a hülyéje...) hanem a 8 MSZP-s év miatt és a "jóléti rendszerváltás " miatt...
A FIDESZ már akkor szólt amikor az államadósság még csak 250.000 HUF/ fő volt, Merzsó idejében...
Drágul az áram, a távközlés a TESCO ? Mert "áthárítják" ?
Lehet energiatakarékos izzót venni, nem kell egy embernek 2 mobil, és váaárolj CBA- ban...

stratez 2010.10.14. 19:00:27

Egyre kínosabban érzi magát a papagájkommandó, amelyik féléve szajkózza, hogy jönnek a megszorítások. Amik most már nyilvánvaló, hogy nem jönnek, helyette a multik és a bankok adóznak. Ezek után mi marad a mi kis szoci szabharcosainknak? A rémhírterjesztés. Elveszik a nyugdíjunkat. Ismerős ugye? Ezt szajkózták 2004 december 5. előtt is. Elveszik a határon túliak a betevő falatunkat. Na ebből kábé annyi gaz, mint akkor abból.

giorgione80 2010.10.14. 19:01:37

MNYPnel megjelolheto egy orokos a halalom eseten (akkor is ha nem ertem el a nyugdijjogosultsagot)!

Allami nyugdijnal ugye ilyen nincs.

Ha ez a tolvaj patkany Fidesz bratyi lenyulja ezt a lehetoseget en megyek az Europai Birosagra szerzodes szegesert.

Ugye en az MNYPvel kotottem szerzodest, nem a Fidesszel, es ilyenre nem is kaptak tolem felhatalmazast ezek a patkanyok.

java786 2010.10.14. 19:01:47

@balage_81:

és arra mi a biztosíték arra, hogy a magán nyp. nem megy tönkre, nem lopják szét, rosszul fektet be és tárja szét a karját, hogy sorry....
El tudsz te képzelni olyan államot, aki nem gondoskodik a nyugdíjasokról? Sőt ha van magán nyp. és az elveszti, kilopja a ott félretett zsét, akkor is az államnak kell helyt állnia, mert nem fogja azt mondani, hogy igen, mi erőltettük a magán nyp. és mondtuk, hogy bízz meg benne, de szépen átvágtak, akkor mi sem segítünk...., segíteni fog...

java786 2010.10.14. 19:03:18

@giorgione80:

"MNYPnel megjelolheto egy orokos a halalom eseten (akkor is ha nem ertem el a nyugdijjogosultsagot)!

Allami nyugdijnal ugye ilyen nincs."

Még nincs is kész a rendszer, honnan tudod, hogy nem lesz? Kérlek küldd át a jövő heti lottó számokat. Thx

Archenemy 2010.10.14. 19:04:01

Azért meg lehet nézni, hogy a piroslapon milyen színvonalú "vita" megy mondjuk a mandínerhez képest...

papamaci1 2010.10.14. 19:04:59

@Snowmass: Konkrátan a mnyp-k hozama 1 azaz egy % körüli (legyen 2%, jó).

De tessék gondolkodni!. Az egyszerű állampolgár számára a mindenkori állam nagyobb biztonságot és számon kérhetőséget, ellenőrizhetőséget nyújt mint a magánvállalkozások....

A tőkés ellen nem tudsz tüntetni, nem tudsz ellene szavazni, ellenőrizni, leváltani...

vakvarju 2010.10.14. 19:05:45

@bóbitás lótetűfing: De ugye most nem a baromagyú jobbosokról beszélsz, akik nagyon is jól éltek a kommunizmus éveiben párt titkárként, KISZ titkárként, munkásőrként, III/II-esként. Most ők a legnagyobb jobboldaliak, konzervatívak és keresztények, ja meg igazi polgárok. Ja és a buzeráns fideszeseket meg sem említetted. Kérlek,@Csirke72: őket se hagyd ki! Csak úgy a tisztánlátás végett. Köszi.
@flippant: Azért vette fel a hiteleket, hogy a milliomosok és milliárdosok gyerekeinek is kitudják fizetni a családi pótlékot. Kis butám! Ha majd negyvenhárom évet három műszakos munkakörben eltöltöttél, akkor nyuggerozz! Addig coki!!!!
Csirke 72: tényleg el lehet menni külföldre. Mi ebben a szokatlan?
@hakos2: Tényleg Gyurcsányék elkúrták. Mert megengedték, hogy a szőlőbányász és a talpasai ismét hatalomra kerüljenek. Sokat nem várok Orbántól, de tanuljon meg végre normálisan beszélni, ne legyen állandóan feszült, ideges, beszéd közben ne imbolyogjon a pulpituson. Ja és legalább két egyszerű mondatot képes legyen papír nélkül elmondani. Nagyok az elvárásaim?

papamaci1 2010.10.14. 19:07:25

Azt imádom amikor a tőkések jogait a SZOCIALISTA párt félti...... :-D

lkjpoi 2010.10.14. 19:08:10

Végre, hogy az adórendszer támogatja a gyermekvállalást, és nem a segélyek. Így legalább az olyan gyermekek születését támogatjuk, akiket fel tudnak nevelni, iskolázni tudnak a szüleik. A segélyesek gyerekeinek többsége is segélyből fog élni, a dolgozóké meg dolgozni fog. Nagyon helyes irány. Aki mert azért nyavajog, mert nincs gyereke, és havi 2000 Ft-tal kevesebbet kap, az szégyellje magát, és örüljön majd neki, amikor 80 éves korában az állami kórház fogja pelenkázni a gyerekei helyett, ha magatehetetlenül összeszarja magát.
Ugyanígy végre, hogy a nyugdíjkérdésben is lépni mertek valamit, mert az úgy nincs rendjén, hogy a nyugdíj kifizetések az államkasszából mennek, a befizetések egy része meg nem oda érkezik, így alapból nem 0-ról, hanem hiányról indulunk, és a hiánycél tartásához gyakorlatilag a magánnyugdíjpénztári befizetéseknek megfelelő összegnyit kellene megszorítani. Ez egy ötletes, és bátor húzás.
Az pedig tegye fel a kezét, akivel 2 éve nem közölte a magánnyugdíjpénztára, hogy "bocs, de részvényben volt a nyugdíjad, így a válság miatt úszott a befizetésed fele"... na ennyit a magánnyugdíjpénztárakról.

papamaci1 2010.10.14. 19:08:42

@Archenemy: Mert a MANDINER ugye egy jobber buli...

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.10.14. 19:10:30

@java786:

az, hogy állami garancia és banki garancia is van rajta

@Archenemy:

szerencsére a te hozászolásod volt a legelőremutatóbb...

papamaci1 2010.10.14. 19:10:34

@lkjpoi: Én agglegény vagyok és támogatom a családokat erősítő adórendszert, mert a megszületendő gyereket fognak majd nyugdíjat termelni a társadalomnak....

giorgione80 2010.10.14. 19:11:05

@java786:
Nem erdekel milyen rendszert hoz letre a Fidesz, majd ha letrehoz egyet akkor majd EN ELDONTOM hogy atteszem e a let amiert gurcolok...
Nem egy Szijjarto, meg Matolcsy fele patkany bratyi fogja HELYETTEM eldonteni.

Snowmass 2010.10.14. 19:11:33

@balage_81: Tévedés, az nem a te pénzed. Hanem járulék. Ha a te pénzed lenne, akkor dönthetnél úgyis, hogy nem adod oda. De ezt ugye oda kell adnod, és jelenleg a jogszabályok alapján az mnyp kezeli. Ráadásul tény, hogy rosszul, mert évi 5% alatti hozam eléggé nevetséges ahhoz képest, hogy elvileg az a dolguk, hogy növeljék a befizetett összeget. Az igaz, hogy egyéni számlád van náluk, amely majd hozzájárul a te nyugdíjadhoz, de ettől még nem a te pénzed. Ettől függetlenül az állami nyugdíjrendszeren belül is megvalósítható, hogy elkülönüljön a biztosított befizetésének egy része. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz az új rendszer. Mert nagyon úgy néz ki, hogy lesz egy új rendszer.

java786 2010.10.14. 19:12:24

@giorgione80:

Akkor egyet gondolsz a FIDESZ -el:

"..Matolcsy elmondta, hogy nem támogatja, hogy a kormány elvegye az emberektől a választás lehetőségét, azaz aki a magánrendszerben akar maradni, az megtehesse..."

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 19:13:01

@java786: miből és hogyan fogja kifizetni az én nyugdíjamat 40 év múlva?

papamaci1 2010.10.14. 19:13:10

@giorgione80: És mennyi profitod lesz a nyugdíj befizetésedből ? 1-2% ?
Nagyon gazdaságos befektetés.....

Snowmass 2010.10.14. 19:13:45

@papamaci1: Köszi, vagyis még rosszabb a helyzet. Akkor most miért is kellene fenntartani, netán megvédeni azt, ami nem is működik?

Rwindx 2010.10.14. 19:14:24

@balage_81:
Soha nem volt a te pénzed. Illetve pont annyira a tiéd mint a befizetett szja, állami nyugdíjrész, járulékok, stb. Ezt a pénzt mindig be kellett fizetni, csak 97-ben, kitalálták hogy egy részét az emberek egy részének nem az állami alapba hanem mnyp alapba kell fizetnie. Most az állam azt mondja 1 évig fizesd újra nekem és elszámolom neked a többivel együtt.

Egyébként jó ha tudod a nyudíjbefizetéseidnek csak kb negyede kerül az mnyp-hez háromnegyede az állami nyugdíjalapba. Az nem baj? Az is a tiéd?

Amit az önyp-be fizetsz be a leadózott pénzedből, önként, az az öngondoskodás, és az a tiéd.

java786 2010.10.14. 19:15:03

@szocdemman:

"@java786:

az, hogy állami garancia és banki garancia is van rajta"

Akkor hogy bukik kevesebbet az állam.

1.) magán nyp. fizetsz, lenyúlja a tulaj fizet az állam
2.) államnak fizetsz, akkor fizet majd az állam

amúgy k. érdekes, abban bíztok, hogy ha a magán nyp. tönkremegy, majd helyette fizet az állam, de abban pedig nem, hogy ha az álla beszed, és majd ő is fizet :-)

papamaci1 2010.10.14. 19:15:18

"De ezt ugye oda kell adnod, és jelenleg a jogszabályok alapján az mnyp kezeli."

Ne feledjük HORN ET. elévülhetetlen érdemeit a mnyp rendszer kialakításában. És az EU kényszerét...

java786 2010.10.14. 19:16:45

@balage_81:

Ha megy a gazdaság akkor ki fogja tudni, ha nem megy akkor meg úgyis mindegy, mert akkor meg a magán is minuszban lesz a számláddal.....

Rwindx 2010.10.14. 19:18:19

@java786:
Jah, csak addig érdekes az állam ami a csecsén lehet lógni, ha fizetni kell neki akkor fúj az állam rossz gazda. Honnan is ismerős ez a tolvaj mentalítás...? Ja az elmúlt 20 évből mszp, szdsz...

papamaci1 2010.10.14. 19:19:07

Kérem szépen: aki akar "öngondoskodjon". Már Kóka is megmondta.

FOGJÁTOK FEL : az állammal szemben vannak esélyei a dolgozóknak, de egy magántőkéssel szemben SEMMI

"Elbasztuk a pénzed, bocsi, hát...ez a kapitalizmus. Miért nem fektetted másba ?" (Műkincs, föld,arany....)

giorgione80 2010.10.14. 19:20:16

@papamaci1: Orulok ha lesz...Allaminal meg az sem biztos. Mindegy, nem is tervezem itthon elerni a nyugdijjogosultsagomat, ugyhogy szamomra fontos a nyugdij orokolhetosege halalom eseten. Inkabb a csaladom jarjon jol mint valami politikus bratyi.

@java 786
Ugy legyen. Ha majd egy ev mulva visszifizeti a Fidesz a visszatartott nyugdijamat, akkor kerem a banki alapkamatot is felszamolni ra.

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 19:23:51

@Rwindx: eddig úgy volt, hogy azt félreteszik, kamatozik, később visszakapom. 1% éves kamat is több, mint ha azonnal elköltik sportcsarnokra

@java786: hallottál már az elöregedő társadalomról? egyébként melyik gazdaság? a magyar? mert az mnyp befektetheti bárhol, míg a magyar állam csak magyar állam marad, 4 évente pl választással, szavazatszerző költekezéssel. nincsenek illúzióim.

hakos2 2010.10.14. 19:25:44

@flippant:
Na vajon miért vette fel a balliberális kormány a hiteleket?
Hogy szórhassa a pénzt és a választók megválasszák.
Miért akarta, hogy megválasszák?
Hogy Gyurcsány és elvtársai továbbra is lenyúlhassák az közvagyont!
Mit gondoltak ki fogja visszafizetni?
Majd a néptől visszaszedjük, gondolták.Ha meg nem választanak meg, akkor birkózzon meg vele a Fidesz kormány. Mi majd hátradőlünk és élvezzük az "összecsórt fontokat"-gondolták.

S most a kormány nem a népet sarcolja, hanem azoktól szedi be a pénzt, akiknek van elég. És most ezen nagyon idegesek lettek az elvtársak, mi lesz ha sikerül? A nép még rájön a végén, hogy másképp is lehet csinálni, jobban, mint ahogy mi szoktuk.És esetleg még az "összecsórt fontok " is elveszhetnek. Harcolni fogunk, a zsákmányt nem adjuk-kiállt fel kétségbeesve Gyurcsány.

kyanzes (törölt) 2010.10.14. 19:27:11

Kurva sok ideje volt az MSZP-nek szabadságharcot vívni. Akár több villámháború is belefért volna a 4+8 évbe. Húúúúú, de kurva sok minden belefért volna.

java786 2010.10.14. 19:27:23

@balage_81:

"mert az mnyp befektetheti bárhol, "
az állam miért nem fektetheti be?

high up 2010.10.14. 19:28:54

Primitív gyúrtcsány nyomja a primitív propagandát. Ezalatt a primkó alatt ayztán el is jutott az ország a primitív balkáni szintre. Ki az a hülye aki még meghallja amit ez a börtönbe való elmebeteg mond?

giorgione80 2010.10.14. 19:30:44

@papamaci1: Amugy itt van mennyi profitom lesz
www.vg.hu/piaci-adatok/nyugdijpenztarak

Majd ha Fidesz nyugdij rendszere lesz az elso a rangsorban akkor lehet rola szo hogy oda pakolom a penzem...

Rwindx 2010.10.14. 19:31:28

@balage_81:
Átirányították magánkézbe, nem félreteszik. Az állami nyugdíjalapból lévén veszteséges, nem hinném hogy valaha is sportcsarnokot vagy bármi egyebet építettek volna. Oda talicskázzák be azt a pénzt inkább ami az mnyp-k miatt kiesik. Hitelből persze hogy még szebb legyen, aminek a kamatát is te meg én fizetjük. "Hitelt" többek között az mnyp-k is adnak állampapír vásárlással, szintén a mi pénzünkből.

Az mnyp-k összesített portfóliójában kb 50%-ban magyar állampapír van. Tehát az állam odaadja az mnyp-nek a járulék egy részét, aki visszaadja az államnak a felét hogy azt majd hozammal együtt fizesse vissza neki. Erre szokták azt mondani hogy ügyes.

kyanzes (törölt) 2010.10.14. 19:32:42

@giorgione80: az elmúlt 12 év teljesítményét mutasd. Lássuk, hogy mennyit fialt a pénz. Ja... hogy ott gáz van?

giorgione80 2010.10.14. 19:34:52

@kyanzes: Enyem franko, miert te valamelyik szar MNYPbe raktad? Akkor rosszul DONTOTTEL. De TE dontottel, es nem egy paternalisztikus patkany.

Falusi (törölt) 2010.10.14. 19:37:21

ha rosszul gazdálkodok a pénzemmel, akkor sincs senkinek joga azt elvenni tőlem.
a f..m ki van a sok okostól, aki meg akar menteni. hagyjon békén az állam, fizetem, amit kell...ami az enyém, arról meg majd én döntök-jól vagy rosszul - ne akarjanak bábáskodni felettem.
akinek meg nehéz az önállóság, és felnőtt korában is szívesen viseli a pelenkát, annak ajánlom kínát vagy iránt....ott majd mindent eldöntenek helyette.

Kampec 2010.10.14. 19:39:51

Arra leszek kíváncsi, hogy fog vonyítani sok Orbán-droid amikor az ő zsebéből von el a nagy vezér pénzt... Persze lehet, hogy sehogy, olyan mértékű az agymosás a kommentek alapján sokaknál, hogy még azt is meg tudják sokan ideologizálni ha ők járnak szarul egy intézkedéssel (lopással).

high up 2010.10.14. 19:45:21

Lefogadom, hogy akik itt jajveszékelnek, azok azt sem tudják, hogy a manyupok (ha egyáltalán) nyereségesek, az csak azért van, mert nekik nem kell olyan nyugdíjterheket viselniük, amit az államnak (korai nyugdíj, özvegyi nyugdíj stb), szóval lúzerovicsok, mi lenne majd a manyupokból, ha ezt a terhet is megkapnák? Vagy mi lesz akkor, amikor a felhalmozott kezd apadni, mert jönnek a netto kifizetések. És befizetés nem lesz, de ök az 5-6%-os müködési költséget akkor is meg akarják mindenkin kleresniu. Akkor fogtok majd rohanni vissza az állambácsihoz, mert havi 50 forintnál többet nem fogtok kapni. Még bizonyítványt is fogtok vinni, hogy mindig is kádári hivök voltatok.

aszekelyek 2010.10.14. 19:46:49

@tölgyes: @flippant: Egy biztos. Abból nem, mit a szocik a kasszában hagytak. Abból csak a megyó tudta kifizetni a nyugdíjasokat és másokat is...Mellesleg azóta és attól koldulunk. Részemről bízom benne, hogy Magyarország összefog és képes lesz a lábán tovább is megállni.

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2010.10.14. 19:47:35

Ha a kedves Postoló a jövőjére gondolna, akkor nem tenne bele a nyugdíjpénztárba, Édes Istenem! Ne gondolkodjunk már nyugdíjban. A másik, ha annyira "szemtelenség", amit Orbán művel, már régen fel lenne jelentve, elnézést. A másik ami felháborodást keltett bennem, hogy nehogy már Gyurcsányka mondja meg a tutit, csókolom.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.10.14. 19:57:27

Kedves Blogíró!
"Állnak a fenti mondatok a Gyurcsány blogon. Szó mi szó, engem is baromra bosszant a magánnyugdíj-megtakarítások zárolása. Mert az a pénz nem az államé és nem a kormányé volt, hanem az enyém, nekem kb. 600 ezer forintom van bent az egyik alapban. Azt a pénzt én kivehetem x idő után és elkölthetem arra amire akarom. "
A szezon és a fazon között van némi különbség még akkor is ha nyári szezonban a nők még több figyelmet fordítanak a fazonra.
Vagyis ami megtakarítást is képez az az önkéntes nyugdíjpénztár az valóban a tied, azonban a magánpénztár csupán azt jelenti, hogy a járulékod egy részét nem az állami kassza, hanem egy magán cég gyűjti ezt még a szocik találták ki így, és mivel a nyugdíj kassza 90-ben üres volt ezért a jelenlegi nyugdíjjak csak a jelenlegi befizetésekből fedezhetők. Az elképzelés persze jó, hogy végre képződjenek megtakarítások, de a magán kasszák megjelenése óta lyukas a nyugdíjkassza amit az állam az adófizetők pénzéből tömöget.
Ez a sokat emlegetett három pillér az állami, a magán ezek kötelezően fizetendők és harmadikként az önkéntes ami tíz év után szabad felhasználású.
Szóval valahogy így van ez, tehát az állam a magán kasszákba menő pénzt eddig is kipótolta a te pénzedből csak azt nem nyugdíj hanem más módon szedte be.
Kb ennyi.
Üdv Pelikán

gyilkos fűegér 2010.10.14. 20:03:20

@stratez:

Elvesznek 14 havi befizetést, igen vagy nem?
Szerinted a bankok meg a multik kire hárítják át a költségeket?
Ja, vicces, hogy pont te emlegetsz papagálykommandót...De bezzeg a 300 forintos vizitdíj, na az volt ám a népnyúzás!
Az milyen adócsökkentés, hogy a legtöbb munkavállaló KEVESEBBET fog hazavinni jövőre???

@tölgyes:

Tényleg röhejes, hogy ebben az országban pont az adófizetőket szarja le minden párt nagy ívben.

Paralelepipedon 2010.10.14. 20:05:12

Megint egy orbitális hazugság. Nem veszik el a nyugdíjat.
1. Megmondták azt is, hogy a nyugdíjba ugyanúgy beszámít.
2. Akár vissza is lehet térni a korábbi rendszerbe.

csoko20 2010.10.14. 20:10:55

Hát igen!
Az jobb lenne ha bevezetnék az "ELKÚRTUK" adót vagy a "4 ÉVIG NEM CSINÁLTUNK SEMMIT" járulékot!!!
Akkor tényleg az fizetne akinek kellene, de milyen vonyítás lenne akkor itt a piroslapon, édes jó Istenem!!!!!!!!!!!!!!! :D

kyanzes (törölt) 2010.10.14. 20:15:20

@giorgione80: Én nem léptem be magánnyugdíjpénztárba, de van pár arc körülöttem, akik sírnak, hogy milyen fostalicska eredményeket mutat a cucc.

Engem nem hat meg a mnyp.

aszekelyek 2010.10.14. 20:17:01

@giorgione80: ez sem igaz. Tizenkét éve alig pár mnyp-ból lehett választani, és o info is volt gazdagon róluk. JA, ha belső infod volt és később az alapján válogathattál..., az bizony jogosulatlan előny. Minden héten közli a népszava, vagy a népszabó, hogy is állnak, 12 éve? Mi is van az átvonulással, ha úgy döntenék?

Paralelepipedon 2010.10.14. 20:22:08

Ha valakire rábízom a vagyonomat, és nyolc év után úgy kapom vissza, hogy nemhogy többet nem ér, hanem jelzálog van rajta, aztán sikerül találnom valakit, aki legalábbis az elképzelhető legkisebb veszteséggel, vagy veszteség nélkül ki tud húzni a csávából, akkor nincs okom hibáztatni az utóbbit. Annak a szarházinak viszont, aki felélte a pénzemet, lehet mélyen kussolni, örüljön, ha megússza.
Ez a piaci gondolkodás.

aszekelyek 2010.10.14. 20:25:55

@Kampec: Azt kérlek eddig megideologizálták nekünk, adófizetőknek, pont fletoék, meg bokros, megyócska, hogy miért is jó nekünk, ha qrva Xar nekünk. azt nem most találta fel a jobboldal. Az itt megy már nagyon sok éve, baloldalon.például bekajolták , hogy jobb lesz az egészségügyi ellátás, ha kivesznek belőle 25o milliárdot. Kivették és akkor is szar volt, amikor volt vizitdíj és kórházi napidíj, meg az összes ferenc által letagadott, majd zászlóra tűzött xarság. Pontosan semmit nem javítottak a rendszeren csak kivették a lét a befizetett adóinkból. Soroljak még ferenc féle rablásokat?

aszekelyek 2010.10.14. 20:32:00

@Falusi: ha ilyen felnőtt vagy, azt is fogd fel, hogy senki nem veszi el tőled a pénzedet. Lassan mondjam, vagy szótagoljam? Hogy odaát is megértsék. Megbocsáss, amit feren mond, az nem a teljesen kibontott igazság, hogy az ő szóhasználatát idézzem. A hamis állításairól. Amennyiben ő haszonélvezője a mnyp-ak nak, akkor és csak akkor éri őt kár. Ha az a működési költség, amit én is fizetek, az lejön az én befizetésemből, az ő zsebében csengetett, akkor esetleg érheti őt kellemetlenül, hogy most nem dől a lé az ölibe. Anélkül, hogy tennie kéne érte.Más esetekben-és ő többes számot használ, így nincs tisztázva kinek a zsebéről is van szó,-hívnám fel a figyelmet erre a körülményre is.

Kivlov 2010.10.14. 20:35:22

@gyilkos fűegér:
lószart kevesebbet. nem kell kamubérre bejelentve melózni.
mondjuk én sz*rok bele, eddig mindig szívtam a sok kommer miatt. most végre +10% nettó többletem lesz változatlan bruttó mellett is...

aszekelyek 2010.10.14. 20:38:38

@gyilkos fűegér: nem szarja le az adófizetőket ez a kormány. ne mossad össze, ha kérhetlek. Ez a kormány kiveszi azt a befizetést abból a magán-nyugdíjpénztári zsebből, amibe addig befolyt és a naaagy közösbe csoportosítja át. Lassan mondom, hátha. Milyen sokan vannak itt akik direkt a megtévesztő és totál hazug dumát nyomatják....! Táncsicsnak sok pénze van? esetleg a sátorra adtak olyan sokat össze a koalíciós partnerek, hogy minden bérhazudót bírnak fizetni? VAn itt pénz. Csak nem a költségvetésben.

The Voice of Reason 2010.10.14. 20:41:27

Szerintem ami a gazdasagot illeti eddig ezt a kormanyt semmi kritika nem illeti (jo a Kosa/Szijjarto amokfutast lehet kritizalni). Politikailag mar nem lennek ennyire pozitiv mert egy 2/3-os tobbseggel nem kellene a Fidesznek ennyire mohon a hatalmat maga ala gyurni.
DE, nagyon ne GyF predikaljon a gazdasagrol a politikarol egyaltalan a demokraciarol, mert annyit senki nem artott ennek "a kurva orszagnak" (mar ezert a 3 szoert egy normalis miniszterelnoknek le kellett volna mondania) mint o. Ja demokracia: agyurcsanyblogrol a minap kimoderaltak 4 komment utan mert azt mertem szajkozni, hogy az lenne a tiszteseges hogyha nem a sajat hobbipartjara, gyujtene penzt, hanem a vorosiszap karosultjaira...

Mensikov 2010.10.14. 20:42:42

Furcsány Ferenc blogipari nagyvállakozó harcot hirdetett az Orbán kormány ellen. Egyelőre még a parlamentben sem szólalt meg ha látom mindig tehénkedve ül, vágja a pofákat, rágatózik mint ahogy tette minelnök korában. Szánalmas...Amúgy senki pénzét nem veszik el kár itt hisztizni...

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 20:43:42

@Rwindx:

"Az állami nyugdíjalapból lévén veszteséges, nem hinném hogy valaha is sportcsarnokot vagy bármi egyebet építettek volna"

"Tehát az állam odaadja az mnyp-nek a járulék egy részét, aki visszaadja az államnak a felét hogy azt majd hozammal együtt fizesse vissza neki."

ez a két mondat ellentmond egymásnak. tehát az mnyp mégis csak kamatoztatja az én pénzem, hogy később majd nekem legyen. ezzel ellentétben az állam már most veszteséges, vagyis - többek közt az mnyp-től - kénytelen hiteleket felvenni. akkor miből fog 40 év múlva nyugdíjakat fizetni 20-30%-kal kevesebb aktív adófizető pénzéből?

aszekelyek 2010.10.14. 20:49:47

@Paralelepipedon: ez a sok hazug hablaty itt a blogban és a kommentekben.... okádék. Csupán arról van pedig szó, hogy akarok-e tovább magánkézbe pénzt adni, ahol 5-6 %-ot lenyúlnak működésre---- a privatizációs bevételeket egy fillérig működésre költötték az elvtársak,... jegyzem meg.... vagy a nehéz helyzetbe kényszerített költségvetésben helyezem el, ezzel is javítva az államháztartás mérlegét. Nos én Magyarországra szavazok és az államháztartásban tartom a befizetésemet.Ha egyszer auz EU nem engedte , hogy csak könyveléstechnikailag történjen meg az államháztartás hiányának kiigazítása. Ami azért is eléggé disznóság tőlük, mert eladósítónktól, ferenctől , mindent benyeltek, és hagyták őt garázdálkodni. Remélem nem szándékos a részükről ez a képmutató viselkedés.:D

HAL 9000 2010.10.14. 20:50:28

Fletó csak fogja be a pofáját!! Még hogy elveszik a pénzünket?? És ők mit csináltak már bocs?!?!?!?! Talán folyamatosan tömték a zsebünket?? A nagy szart!! Van bőr a pofáján, méghozzá végtelenül vastag...
"szívunk a iskolarendszer miatt, szívunk a lakással, szívunk a munkakörülményekkel"
Aha, leginkább Fletó meg a 8 évig kormányon levő maszop miatt szívunk. Mi az hogy jönnek-mennek a kormányok?? Pont, hogy az mszp tudott lenni először kétszer egymás után és hova jutottunk velük? A csőd szélére. Bele se merek gondolni mi lett volna, ha megint ők nyernek. Asszem tömeges kivándorlás, bár az már most is jelen van...

Starin 2010.10.14. 20:50:55

Megáll az eszem! T. Postíró! Neked kimosták az agyad? Merthogy a Fletó egy gátlástalan bűnöző, aki nem szégyell akkorákat hazudni, hogy rászakad a villája mennyezete azt tudjuk, ismerjük, köszönöm, de többet nem kérek belőle, elég volt! Vajon mi a frászért kell bekampózni plusz 500 MRD-t a következő 2 évben? Mert Fletóék elqrták, bevallotta: ilyen böszmeséget stb. stb... Helló emberek 2500-3000 MRD közötti összegeket fog a Magyar Állam kifizetni a következő 2 évben a szocik dilettantizmusa miatt ránk szabadított IMF-nek! Ezt mind Fletóék vették el a magyar emberektől! Mindenről ez a barom tehet és még van pofája verni a nyálát, hogy az szentségtörés, hogy az utána maradó szart nem a kisemberekkel akarja ellapátoltatni OV hanem a multikat is közmunkára fogja??? Abszurdisztán barátaim! Te gyökér, te meg kiposztolod ennek a senkiházinak az ótvar blogját? Már réges régen a börtönnaplóját kellene írnia!

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 21:00:01

@Starin:
"2500-3000 MRD közötti összegeket fog a Magyar Állam kifizetni a következő 2 évben a szocik dilettantizmusa miatt ránk szabadított IMF-nek"

látom gyurcsány neve még mindig jó hívószó a habzó szájú trollkodásra. és ettől nektek tényleg jobb? emlékszem valami őszödi beszédre, amiben arról értekezett az említett, hogy elkúrták, de nagyon. ez persze a vezéredet nem zavarta abban, hogy a helyrehozást elkaszálja pl szociális népszavazással. de a 100 napos program elfogadásakor és a 13. havi nyugdíj esetében is örömmel szavazott igennel. akkor miért nem állt ki felelősen elmagyarázni a népnek hogy ez nem jó? lehet, hogy a magad fajták nem értették volna?

aszekelyek 2010.10.14. 21:00:30

@balage_81: HA nem kell tömnie az államnak 25%-os lyukat, akkor mi az eredménye a számolásodnak? akkor is veszteséges és jujdejaj? Naaa, neeee,... Még jó, hogy vannak ilyen táltosok itt, akik előre tudják, hány befizető lesz pontosan , mikor.... Brrrr.... Nincs ellentmondás. Az állam is csinálhat magának bevételt, anélkül az 5-6 %-os működési költség nélkül. A mi befizetéseinkből. Azért, hogy ne tőlünk kelljen még többet elkérnie. Ha elég sokszor leírjuk, talán még egy baloldali is megérti, akinek telehazudták már szegény fejét a demagóg hazudozással az összes ballib médiumban.Bár a múltkor láttam, egy sima összedás is meghaladta képességeket az atv nézőinél. Pedig el is mondták, le is írták a képernyőre, hogy nem a műveleteket kell elvégezni, ami látható az ábrán, csak összeadni a látható számokat. Tehát a szellemi és intelligencia szint ilyen alacsonyan van sajnos. Fél órán keresztül. sokszor 96 ft-ért csak mondták és mondták a marhaságokat. Elszomorító kedves baloldali polgártársak. Az is, hogy még nem küldtétek el ezt a ferencet oda, ahová a szociális népszavazáson a többség. Ne hagyjátok, hogy ezt tegyék veletek. visszaélni azzal, hogy vannak képzetlen és tudatlan emberek, megvezethetők, erkölcstelenség. Inkább gondolkozzatok, ha meló is....

Paralelepipedon 2010.10.14. 21:03:30

@aszekelyek: Fletó azért volt az ő emberük, mert jó fejőstehén volt. A hazáját leszarta, ha azt kérték tőle, hogy dózeroltassa le a teljes cukoripart, azt is megtette. És csak pislogok, amikor számomra olyan dolgok derülnek ki, hogy az 500 milliárdot meghaladó bevételű Tesco (meg egy csomó másik élősködő), alig fizetnek valamit a költségvetésbe.

aszekelyek 2010.10.14. 21:07:33

@balage_81: Miféle helyrehozást? Amikor nagysokára szavazhattunk magunkról, az eü vagyonunkról, akkor már a csőd szélén volt ettől függetlenül a nagy elró. "oo6 öszén könyörögtek, hadd hozzák rendbe. "oo8 májusra a csőd szélén voltunk. Miféle helyrehozás???? azt részletezd. Erről sajnos nem hallottunk, csak megszorítás és kiigazítás és gigahitel, mert 2oo8 májusra már nem is hiteleztek minket. Senki. Miféle helyrehozás?Trollkodik a ferenc, ha épp kell a egy troll. TAlán nem azért kell 22222,és 3,3 ezer milliárdokat kinyögnünk ferenc után, mert ő semmit nem hozott helyre? Jól csak az EU és az IMF járt ferenccel. Nem is akadályozták semmiben. HAgyták hogy végigtrollkodja az 5 évet. Amikor már alá volt írva és biztos volt, hogy dől a lé, ha nem a teljes vagyonunk, akkor már elsérált. HA ezzel vége lenne , nem is beszélnénk róla. No de befogni se képes! Itt trollkodik ezzel a varangyos hazugságával.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.14. 21:08:54

Azt hittem itt lesz egy szakmai jellegű vita, melyben megvitatjuk, miért jó illetve miért rossz ez a megoldás, amit OV bejelentett.
Kb a tizedik kommentnél abbahagytam a mkommentek olvasását, mert megint csak az anyázás megy pro és kontra.

aszekelyek 2010.10.14. 21:09:16

@Paralelepipedon: Ezzel régen tisztába vagyok. Mocskolták is érte a professzort, aki ezt nagyobb nyilvánosság elé tárta.....Egészen egyértelmű, hogy azért hagyták rá, mert kiszolgálta őket.

stratez 2010.10.14. 21:10:21

Folyik a rémhírterjesztés és a pánikkeltés, ami mindkét fél részéről érthető, a szocik valami kis politikai hasznot remélnek, a magánpénztárak pedig, ahol gyakorlatilag az apparátus felélte a hozamot az elmúlt évtizedben, féltik az aranytojást tojó tyúkot.

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 21:11:18

@aszekelyek: sajnos nem tudom, hogy milyen 25%-ról beszélsz. de akkor nézzük hogyan működik az állam: BKV - 100 mrd feletti adósság, MÁV kb ugyanennyi. 3200 önkormányzat, több százezer közalkalmazott. őket ugye nem bocsájtják el, mert az tilos, megmondta a nagyvezér. ez nekem többnek tűnik az 5-6%-os működési költségnél. egyébként azt honnan veszed, hogy csak a balos szavazók nem tudnak számolni? az atv esti adása alapján? akkor LOL!

ChatMan 2010.10.14. 21:15:06

Négy évig nem csinálni semmit az persze sokkal egyszerűbb.
Inkább táncikálj hülye gyurcsi.....úgysem érted ami történik, és csak rosszindulatú pánik keltés a célod. Szólj a haverjaidnak, hogy tegyék vissza az ellopott pénzt az államkasszába, és már rendben is leszünk.

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 21:15:54

@aszekelyek: figyelj, egyszer megpróbálom elmondani, többször nem: az a pénz amit felvettek, elment jóléti kiadásokra. 100 napos programra, 13. havi nyugdíjra. nem ellopták, nem elszórták. építettek belőle több száz km autópályát is egyébként. drágán, de építettek (és ne legyen az az illúziód, hogy a fidesz nem kapott belőle, mert kapott bizony). a helyzet az, hogy akkor kellett volna nép szavaznod, hogy ne ilyenekre menjen a lóvé. de gondolom te is szívesen elraktad vagy a nagymamád. most meg itt trollkodsz, ez a szomorú. lettél volna akkor ilyen nagy legény, amikor a vezéred azt harsogta, hogy ne az emberekkel fizettessék meg. jut eszembe: a helyrehozás abból állt volna, hogy végre mindenki fizet azért amit használ. igen, erről szólt a tandíj és a vizitdíj is. de még azt a keveset is elkaszáltátok. szerintem te vagy az, aki nem érti mi folyik itt, de nem terhellek tovább, mert tényleg az agyamra megy a fajtád. gyurcsányozz csak, ha ettől neked jobb, hajrá. szép élet lehet az ilyen.

aszekelyek 2010.10.14. 21:17:14

@balage_81: Gyurcsány neve szitokszó.

Színes Géza 2010.10.14. 21:17:30

Balos faszkalapok!
Meg hany evig akartok megelni ebbol a kezcsokos kepbol?! Szanalmasok vagytok!
Gyurcsany meg elmehet a jo kurva edesanyjaba!

tlvajferi 2010.10.14. 21:18:22

"Orbán belenyúl a zsebünkbe."

és te fleto mit tettél???
még az állami nyugdíjpénztárat is lenyúltad!
a zorbánnak csak a magán maradt...

HAL 9000 2010.10.14. 21:20:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem nagyon sok embernek már csak attól is elborul az agya, hogy ennek a szar embernek, a fletónak még bármilyen megnyilvánulását is leközlik. Ha nem egy hitelét vesztett ember kritikájára kellene reagálni, akkor lehet másképp lenne. De ha fletó kezd el valahol kiabálni, hogy lopják a pénzünket, és azt még egy másik oldal, nevezetesen ez még újra le is közli, na az tényleg sok mindenkinél kiveri a biztosítékot. Fletó még a másfél milliós kis szar rendezvényére is adományt gyűjt a kisnyugdíjasoktól "100 meg 300 forintokat, de a tízezer is jó", és a sok agyhallott még küld is neki, amikor ő zsebből ki tudná fizetni, ha akarná. De nem akarja, mert már tudja mennyi hülye van, aki boldogan megteszi ezt helyette. Teljességgel figyelmen kívül kellene hagyni ezt az embert, nem még leközölni a hazugságait, meg a vádaskodásait.

Toporodottordog 2010.10.14. 21:22:07

Ti olyan hűjék vagytok, hogy tuti az MSZP-re szavaztatok idén is :D

Honnan gyűlt ide ennyi iq-tlan MSZP droid?

A befizetett pénz nem veszik el. Az állam garanciát vállal a befizetett pénzre, a magánnyugdíj-pénztár pedig ha elveszti tőzsdén a pénzedet vállat von és semmit sem látsz belőle viszont.

Mi esélyesebb? 40 éven belül piaci multi megszűnik, átalakul, elveszti a vagyonát stb, vagy az állam megszűnik 40 év múlva? :D

Agyhalottak :D

Pistie 2010.10.14. 21:26:58

@Toporodottordog: "Agyhalottak" - És Te amúgy olvastad a cikket amire reagálsz?

Starin 2010.10.14. 21:28:03

@balage_81: sajnállak őszintén... na akkor nézzük sorban amiket írtál: 1.MÁV - mit tettek mikor rájöttek hogy finanszírozhatatlan? eladták a nyereséges teherszállítást, jelenleg nyomozás alatt áll az ügy, nemcsak nálunk, de a sógoroknál is (OV biztos Ausztriában is kézivezérli a nyomozószerveket...), másrészt bagatell összeget "spóroltak" a szárnyvonalak bezárásán 2. BKV - az elmúlt években felelős beosztást betöltők közül hány ellen is folyik büntetőeljárás? Ezen kívül semmit nem tettek a megreformálásáért 3. önkormányzatok - amit a derék szoci kormányok tettek, nem más mind egy rakás feladat rájuk sózása, persze a megfelelő források hozzárendelése nélkül. Eddig így működött az állam. És te annak drukkolsz, hogy így menjen tovább? Mennyire egy perverz lélek lehetsz? Nem lennék a csajod a biztos...

Rwindx 2010.10.14. 21:32:13

@balage_81:
Lol, miért ütné? Az állami nyugdíjalap veszteséges de az nem egy cég, ha veszteség van kipótolja hitelből, adóbevételekből stb, mert ki kell pótolnia. A veszteség nagy része meg pont az mnypk létéből származik. Az adót vajon kifizeti be? Esetleg nem az adófizetők?

A másik mondatnak meg kurvára elkaptad a lényegét... nem azon van a hangsúly hogy hozamot (és nem kamatot, ez nem bank) termel, hanem azon hogy a hozamot te fizeted ki neki az adódból majd aminek örülsz hogy a kezelési költség levonása után jóváírnak neked "nyereségként".

Nem érted hogy saját pénzedet teszik egyik zsebből a másikba itt a piros hol a pirost játszva? Mivel a befizetett pénzek összege egyidőben állandó akárhány részre is osztjuk, valaki állni fogja az alapkezelő nyereségét...

Te ezt a témát nagyon nem érzed...

Rwindx 2010.10.14. 21:37:22

@balage_81: Még valami, az államadósság kb 13.000 milliárd Forinttal nőt meg az elmúlt 8 év alatt. Mai értéken kb 64.000 milliárd Ft pénzt költöttek el a költségvetésekben ez idő alatt,
Akkor most add össze az autópályákat, metrókat, stbket amiket akarsz hogy kijön-e az a 13.000 milliárd Ft különbözet.

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 21:40:27

@Starin: az önkormányzati reformot a fidesz akadályozta meg, mert 2/3-os törvény. ne sajnálj te engem, főleg ha ilyen tájékozatlan vagy
a máv és a bkv más történet, benne vannak az elmúlt 20 év kormányai egytől egyig. azok is, akik bátorítják az irreális szakszervezeti zsarolást, és elleneznek minden létszámleépítést (amit ők maguk most azért meg fognak lépni, ha szerencsénk van). nyilván tudod kikre gondolok. szóval kisebb arc, több tájékozottság ha kérhetném

@Rwindx: az állam pazarolva működik, ezt gondolom nem kell magyarázni. a történetnek egyik szelete a nyugdíjkassza. a másik a tb, a harmadik az állami vállalatok, hadd ne soroljam végig. ez az állam a nagy egészből szán pénzt egyes célokra, már ha jut. ilyen a nyugdíj is. az mnyp levon 5%-ot, de kezeli és félreteszi, sőt kamatoztatja a pénzem. hogy állampapír segítségével, az az állam hibája (nem muszáj szarul működni, 14. havi nyugdíjat ígérni, vagy megszavazni a 13.at, stb). ebből következik, hogy ha az állam jobban működne és nem demagóg szarságokra költene, akkor az mnyp is máshonnan szedné be a pénzt. de egyébként teljesen mindegy, mert én nyugdíjat akarok és adót is fizetek, tehát innen az állam felelőssége jól újraosztani. így viszont nem 3-5, hanem 100%-ot+kamat kell hogy adjon majd a jövő nyugdíjasainak. lehet te nem érzed a témát

aszekelyek 2010.10.14. 21:41:56

@balage_81: Egy. nem jólétire ment. "oo4-ig nyárig arra,. üres kasszára ment a fleto puccs. Ő vállata, hogy eltitkolja az igazságot, hogy végig hitelből finanszírozták 2oo6-ig. Akkor is ígért még a minuszból. Ez nem felelős és értékelhető kormányzás. Nem, nem kaptam, mert már nagymam vagyok, és sok éve adófizető aktív.NAgyon sok éve. Elvenni tőlem sokat levett. Gázáremelések, villanyáram, drága autópályák, rossz minőségben, közelkalmazott fiamtól- menyemtől , amit én kell pótoljak. Nyugdíjról csak álmodom. Bár nagyon szépen fozetek.... Pontosan nulla jogom volt nekem beleszólni, egészen 2oo8 májusáig, hogy mit mire és mennyit költenek. Pontosan nula. Nagy legény nem vagyok, nagylány már igen. Rühellem pld a hazugságot. Egyetlen igaz szó nem hagyta el a száját a költségvetéssel kapcsolatban, sőt az adatokat is bírósági úton kellett megszerezni. Annyi pénzt nem hozhatott elméletben sem , ha igaz volt, amit kommunikáltak a reformról. Bár ha elprivatizálták volna mindenünket... esetleg nagyon meg is gazdagodtak volna páran. A személyeskedésedre nem is reagálok. Szánalmas. A fajtád, az szódával sem megy el. Tudod, tiltja az alkotmány....Szóval az a helyrehozás abból állt volna, hogy amink van, az odalesz. Újra nagyon kontraszelektált lesz a felsőoktatás, hisz már eléggé kettészakadt a társadalom és a pénz megint ott van, ahol volt, húsz év előtt is, az utódok kineveléséhez. Az egészségügyben pedig nem volt befektető, egy szál sem. Fizetek a jó ellátásért. Szó sincs róla, hogy nem. Ám a 3o évig fizetett állami egészségügyi ellátásom egy fabatkát sem ér. így kényszerítve vagyok arra, hogy a kiszervezett magánnorvosok kft-ibe menjek és nagyon vastagon fizessek egy tisztességes ellátásért. Nem vagyok meggyőződve nagyon róla, hogy az rendesen dózik. Horváth Ágnes ott adja a tanácsokat és ő csinálta hozzá a szabályokat is. Ez például egy nagy hiba volt , hogy szabad kezet adott neki. Nyilván befektétés nélkül sokkal jobban esett magánosítani ezt a szektort. A szegény meg várjon éveketés haljon bele a gyomorvérzésbe, szívproblémájába, rákba,.. mert a várólista hosszúde nagyon. A legrondább hazugság az volt, hogy nem akarok fizetni. Ugyanis akkor két jogcímen voltam már köteles az egészségügyi nemellátásomért fizetni. persze senki meg nem okolta, hogy miért vagyok egy kategóriában azzal, aki tényleg nem akar fizetni és soha nem is fizetett, én álltam az ő cehhjét is. Soha nem hanzott el egyetlen összeg sem, ami számítások szerint, érthetően és felfoghatóan indokolta volna és bizonyította volna, hogy az valóban ki is segítene minket a bajból. Asszem ez nem egy rossz kommunikáció volt csupán. Hanem nagyon kellett vigyázni, elő ne kerüljenek olyan adatok..., amikből nyilvánvaló lett volna, hogy bizony egy tá lencséért adnák oda azt a hatalmas vagyont privátoknak. Vélelmezem, nem is külhoniaknak. A felsőoktatásban pedig elfogadhatatlan , hogy miket összehazudtak. Hol van az a munkaadó, aki fizet annyit egy egyetemre járónak, amiből megél és fedezi a tanulmányait is? sehol. abszolút kirekesztő volt a feltételrendszer. Süketelés ment persze. Horn gábor , -én is dolgoztam egyetem alatt...- ahaa, kádár érában, betetté nem volt kunszt egy jó kis állás és ingyen tanult. Hogy lehet ez összehasonlítani a mai viszonyokkal. Csak nyugodtan dühöngj. neked szabadságodban áll. Nekem pedig az áll szabadságomban, hogy azt gondoljam, amit leírtam. Ez a demokrácia. Üdv.

The Voice of Reason 2010.10.14. 21:44:27

@HAL 9000: szivesen vitatkoznek veled, de nem tudok, mert nagyon igazad van. Mindenkinek -meg a baloldalnak is!- annyira jo lenne ezt az embert es a kormaynat elfelejeteni...

Publius Decius Mus 2010.10.14. 21:46:23

Hát gyerekek amiről nem szól a fáma, hogy van a nyugdíjpénztárban egy nagy luk. Ezt be kell foltozni, mert a fránya nyugdíjasok nem hajlandóak önként éhen halni. Azzal nemigen lehet őket vádolni, hogy dőzsölnének és beutaznák a világot mint német kollégáik., mert az ő pénzüket már lenyúlták.

Namármost, a lukat be lehet foltozni a közösből, vagy hitelből. Mind a kettő pénz nekünk és a gyerekeinknek fog hiányozni, csak a hitel sokkal drágább, sőt, ezen a szinten már minden másba is belepofázik a hiteladó, vagyis kissé rabszolgasorba taszít. Több hitel, kevesebb mozgástér. Ez itt a nagy büdös helyzet, ha tetszik, ha nem.

SiKom 2010.10.14. 21:51:20

Ezt a piroslaposok jól benézték...

Sajnos az MSZP tömegbázisa a nyugdíjasok, a nyugdíjasok viszont már nem fizetnek adót, pláne nem magánnyugdíjpénztárba. Tehát tőlük nem vesz el a Fidesz. Elég nehéz lesz nekik beadni, hogy szar lesz nektek...

A másik, hogy azt már eddig is tudta minden dolgozó ember, hogy amit az állam és az mnyp beszed, abból valószínűleg lószart se fogunk látni. Tehát itt se mondtak újat a Fideszesek.

Rwindx 2010.10.14. 21:51:39

@balage_81:
Ok, azt mondod az állam pazarolva működik. Ok, meg tudod mondani mennyibe kerül az állami nyugdíjrendszer fenttartása? Ugyanis akkor összevethető a magánnyugdíjpénztárakéval és kijelenthetjük hogy az állami nyugdíjalap pazarlóan bánik a pénzzel, vagy sem, de addig bocs de ezt nem veszem komolyan.

Az nymp nem véletlenül tart nagy számban állampapírokat, nem azért mert az az államnak jó és hanem a portfóliót kiegyensúlyozni, biztonságosabbá tenni. Pont mert az állam biztonságosabb mint amit a pénztár egyéb alapjai tudnak nyújtani. Az utolsó előtti mondatodat meg végképp nem értem.

Szerencsére 14. havi nyugdíj nem volt. 13. havi is csak 8 évig.

LuciFerko 2010.10.14. 21:53:55

Jókat mond Gyurcsány, az meg más, hogy nem nagyon van erre erkölcsi alapja.

balage_81 (törölt) 2010.10.14. 21:55:32

@Rwindx: Az nymp nem véletlenül tart nagy számban állampapírokat, nem azért mert az az államnak jó és hanem a portfóliót kiegyensúlyozni, biztonságosabbá tenni. - akkor mégis biztonságban van náluk a pénzem?

felteszem másképp a kérdést: minek van szüksége az államnak hitelekre? mert többet költ, mint amennyi bevétele van. akkor honnan tudjam én azt, hogy 40 év múlva egy elöregedő társadalomban ki tudja nyögni a most még aktívok nyugdíjának 100%-át? egyébként itt be is fejeztem, rémesen untat az egész

buncow 2010.10.14. 21:56:14

én csak annyit mondok, hogy azok az úgynevezett baloldaliak - szemmellenzős idióták - akik még mindig az elmúlt nyolc évet éltetik az elmúlt félévet pedig agyonkritizálják, szóval azok befoghatnák pofázmányukat mondjuk legalább 4 évre egy ilyen 8 év után, amikor sikerült szinte mindent szétrabolni és tönkrebaszni ebben az országban.. 4 év után majd lehet véleményt formálni, de fél év után csodát várni, meg előre elemezni a kormány minden döntésének hosszú távú következményeit, mondjuk nyolc általánossal, esetleg érettségivel, vagy valami büfés diplomával, szóval szerintem elég nagy péniszség. Kár előre Károgni, valamit csinálni kell, mert amit 2002 óta csináltak az valami oltári nagy kula volt, és bizony ekkora kupac kulát ami 8 év alatt felhalmozódott nehéz eltakarítani fél év alatt, ráadásul úgy, hogy mindenki viruljon... Az érdekes az, hogy eddig ezek az emberek pofáztak a megszorítások fontosságáról, a vizitdíj, a tandíj és egyéb díjak fontosságáról, akik most ezeket az intézkedéseket a legjobban kritizálják, holott valószínűleg egy fillérjükbe se kerül az egész ha kicsit továbbgondolják a dolgot. Nagy az ország államadóssága, miért is? Kinek a hibája? Szóval pofád lapos puttána..

borsikm 2010.10.14. 21:56:47

Na jó, akkor a sok baller figyelmébe:

2009: "A Magyar Nemzet megtudta, több hónap vagy akár egy év is eltelhet, míg az egyéni számlánkon megjelenik az általunk jóval korábban befizetett tagdíj, miközben az adóhatóság és a pénztárak egymásra mutogatnak, a PSZÁF pedig nem tesz semmit a lassan három éve fennálló probléma megoldása érdekében. "

www.mno.hu/portal/655066

Magyarul: Gyurcsány belenyúl a zsebünkbe. Büszke zsebtolvajként ráadásul úgy tesz, mintha ebben semmi kivetnivaló nem lenne. Az ötvenes években a békekölcsön is tisztességesebb volt ennél, mert akkor legalább formálisan nem volt kötelező megvenni az ország újjáépítését finanszírozó államkötvényt, legalább a látszatra vigyáztak. Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták. (LOL!!!!!)

A vitának vége, lehet oszolni.

aszekelyek 2010.10.14. 21:59:29

@balage_81: Ez s nagyon tré. Az úgy volt, hogy nyert a FIDESZ 2oo6-ban, de mocskosul, az önkormányzati választáson. Ekkor, lamperth naccságos, egy kiszivárogatatott- azonnal kirúgott szoci által- rádióban leadott hangfelvételen megnyugtatta a frakciót és közölte, tudom, a dolgom, bízzatok bennem, be fogok terjeszteni egy .... és akkor nem fog itt a FIDESz pénzt oszatni. Szó szerint ez volt. Ez lett volna a reform? A regionális tanácsokat a népakaratot figyelmn kívül hagyva!, demokráciában!??? , ráültek a FIDESZ fejére és a pénzre. ezek után szavazza meg a FIDESZ nekik ? felhívom a figyelmedet, hogy a konfliktus mindig egy nagyon eltúlzott elvárás következménye az egyik fél részéről. Nem, nem szavazta volna azt meg senki. Nem csak a FIDESZ. Nyilvánvaló volt, a hatalo teljes birtoklásának!, kizárólagos birtoklásának akarata. Ami ugye nem alkotmányos. Sok bibi volt azzal az alkotmányossággal is a nyolc év alatt. Meg a horn 4 éve alatt, bokros csomagicskájától is. bezzeg mdf , az jó szolgált... Csak kirúgták szadsz-estől... hupsz... a démosz,... mégse tök hüllye:)

nemzeti csótány írtó 2010.10.14. 22:03:39

@Színes Géza:
Te Geaza!
Szerintem a Gyurcsány a te jó édesanyádba fog elmenni:-)

Starin 2010.10.14. 22:15:32

@balage_81: igen, igazad van, szegény Fletó azért kormányzott olyan rosszul. mert az a csúnya Orbán nem hagyta. egyébként de bizony, a BKV és a MÁV ugyanez a kategória! hű lenyomata annak a korrupt és dilettáns 8 évnek amit a hátunk mögött hagytunk. a trollkodás pedig az, amit te művelsz barátom: kioktató stílusoddal próbálsz kétségbeesetten védeni egy védhetetlen pártot és hatalomgyakorlási mechanizmust. te naívan azt hiszed, hogy a létszámleépítés az ami gyógyír a finanszírozás problémáira. én ezzel soha nem fogok egyetérteni. nem lehet az embereken elverni a port, ha az elitek (jelen esetben a neoiberális kormányok) alkalmatlanok a rájuk bízott feladat elvégzésére. ilyet még egyszer nem lehet megtenni ezzel az országgal. ami eddig volt, az érezhetően nem működött, ugyanazokra a problémákra rendre ugyanazokat a válaszokat adták Fletóék és mégis csodálkoztak, hogy egyszer sem lett más eredménye. ebből világosan látszik, hogy nem tudták/nem akarták megoldani másképp (vö vizitdíj - bankadó). az olyan fideszellenes polgárok legnagyobb tragédiája egyébként szerintem az, hogy érzelmi alapon álltok hozzá a kormány döntéseihez és rögtön elleneztek és tagadtok mindent (sajnos a jobboldalon sokakkal ugyanez a hiba). szvsz viszont meg kell adni az esélyt egy alternatív kísérletre. én konkrétan ezért szavaztam a Fideszre. eddig nem csalódtam. igenis terheljük végre a jövedelem helyett a tőkét. részemről végeztem

Hungeralien 2010.10.14. 22:17:15

Mínusz 8%.

Nyolc százalékkal kevesebb, ami egyszer az enyém vagy az örökösemié lehetne.

A képviselők meg megszavazták maguknak a kedvezményes nyugdíjbavonulást.

Gyűlölöm az összes politikust.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.14. 22:21:19

Orbán az ország élősködője, sose dolgozott.
A politikából és a simlikből szép vagyont szedett össze. A gyerekei külföldön tanulnak.
A totális diktatúra kiépítése folyamatos, állítsuk meg gonosz törpét!

Esztergom a példakép, az összefogás hős városa!
Veled vagyunk!

tcom 2010.10.14. 22:25:39

Hiába hiszik sokan, hogy ezekkel a külön adókkal, meg lopásokkal a kormány rendbe teszi az álla háztartást. Lehet, hogy időlegesen használ, de a problémákat nem oldja meg. Probléma, hogy az átlag nyugdíj túl nagy az átlagbérhez képest. Probléma, hogy sikerül jelentősen csökkenteni a adót fizetők táborát. Mert hiába is csökken pár ezer ft-al az szja-ja az átlag béreseknek, ha pl. a nyugdíj megtakarításait elveszik, ha az igénybe vett szolgáltatásokat kénytelenek lesznek emelni a szolgáltatók.

Megint ugyanott vagyunk. Az inaktív rétegek nem vesznek részt a válság kezelésében, mert hatalmas a szavazó táboruk, sőt folyamatosan növekszik a költségvetési kiadásuk. Az adókat befizetők meg folyamatosan egy helyben topognak.

Tehát a lényeg kedves Fideszesek, hogy lehet itt tili-tolizni, a vége úgy is az lesz, hogy, a nyugdíj korhatárt emelni kell, a szociális kiadásokat csökkenteni. Orbánék ki akarják húzni 2014-ig, hogy akkor megnyerjék a választást.

Pedig rengeteg módja lenne a szociális kiadások jelentős csökkentésének. Pl. Van fél millió nyugdíjas, aki az nettó átlag bért meghaladó ellátást kap. Lehetne a GDP és az államháztartás hiányából számolni a nyugdíjemeléseket. Én már 3 éve nem kaptam béremelést, míg a nyugdíjak 5-6% emelkedtek.
Nem véletlen, hogy pl. Hollandiában most csökkentették a GYES idejét, hogy több országban korhatárt emelnek. Csak a mi kis görbe lábú vezírünk gondolja úgy, hogy ha inkább a fojtogatja a gazdaságot, akkor elér valamit. Max még egy ciklust. És ez lehet hogy elég is, lesz hiszen, akkor leelőzné az örök vetélytársat a Ferit.

The Voice of Reason 2010.10.14. 22:27:19

@balage_81: De komolyan. Vedd a baloldalt de ne probald vedni GyF-et mert nem lehet.

Tóth Ágas 2010.10.14. 22:28:37

Gyurcsány nevezett blogbejegyzésével "az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete" bűntettét követi el.

aki nyilvánosan egyetért vele, annak demokratikusan kilőhetik a szemét gumilövedékkel, majd másfél év vizsgálati fogság következik, ha jól emlékszem.

Fideszman 2010.10.14. 22:29:12

@Lámpavas: Én nem 80 éves vagyok és szivesen beleverem a narancsos fejed a seggedbe

magyar ember teli szájjal 2010.10.14. 22:29:17

A saját különadójakor nem aggódott ennyire a főnököd, elvtárs.

Színes Géza 2010.10.14. 22:30:21

Kussoljal Tokany-bokany, mert verebet fogatok a nyakadhoz!

Fideszman 2010.10.14. 22:31:29

@buncow: te felváltva olvasod a magyar nemzetet meg nézed a hir tvt? Vagy egyszerre a kettő? 8 év alatt volt idő elsorvasztani az agyad ilyenekkel. Te majomfejű

Átvitel honvéd 2010.10.14. 22:31:33

@tcom: Ez szerintem tévedés (az persze igaz, hogy konkrétan tudni csak néhány év múlva fogjuk). Sejtésem szerint pillanatnyilag a Fidesz szerkezet- és államháztartás-átalakító programjának a rövid távú, egyszeri költségének az összeszedése körül folyik az iszapbirkó - ez pedig azért alakult így, mert a tavasszal az EU-bürokraták kategorikusan elküldték őket a kért magasabb hiánycéllal együtt a fenébe.

...Orbánék meg azt mondták, hogy szerintünk meg a ti anyátok a lánctalpas.

The Voice of Reason 2010.10.14. 22:33:06

@Felcsút kidobta Orbánt, Esztergom a hős város!: komolyan? es GyF gyerekei szerinted hol tanulnak? Kiveve az elsot, az elso hazassagabol. Az szegeny fogyatekos es az anyja takaritono es semmit nem kap a hatalmas vagyonbol. Ez az ember nem csak az orszaggal szemben gerinctelen.

earlyrat 2010.10.14. 22:33:13

nem tudom, mi ez a hűhó.
volt egy rossz döntés anno manyup létrehozásáról, már megint az állam rossz gazda hasbaakasztós dumával. de a rendszer nem fenntartható. a manyu pénz hiányzik a rendszerből, most csak ennek a korrigálása történik. most kerülnek helyükre a dolgok. végre.

Rwindx 2010.10.14. 22:35:35

@balage_81:
Az elején azzal kezdted hogy az államnál nem biztonságos a pénzed tartani, most azzal indoklod az mnyp biztonságosságát hogy államnál tartja a pénzt. Csak én érzem ezt értelmetlennek? Nem hinném hogy a kérdés az lenne hogy az mnyp biztonságos-e. Ezt minek írtad? A kérdés továbbra is az hogy megéri-e az adófizetők pénzéből fenntartani egy plusz kasszát ami az általa kezelt adófizetői pénzek hozamának egy jelentős részét az adófizetők pénzéből szerzi gyakorlatilag kockázat nélkül, de kezelési költséget levonva. Hmm? Nem világos?

Az államnak sok okból lehet szüksége hitelekre, de minket most csak a nyugdíjalap érdekel nem? Azaz azt kell megvizsgálnunk a nyugdíjalapnak miért van szüksége külső források bevonására. Minek idekeverni az egész államot? A nyugdíjalapnak sok minden miatt keletkezik a 700 milliárdos vesztesége. Többek között azért is mert megvonnak tőle éves szinten 360 milliárdot az mnypk által, de ez nyugdíjrendszerreform kérdése, de itt nem erről van szó, hanem arról hogy az ország és annak költségvetése szarul áll, ami egyrészt köszönhető elkúró elvtársnak, másrészt pedig a gazdasági világválságnak.

Az az igazság én is unom hogy értelmetlen, odanemillő dolgokat írsz, kevered a hozamot a kamattal, amikor nyugdíjalap hiányáról beszélünk akkor te az állam hiányáról, amikor pazarló nyugdíjrendszerről, akkor nem tudod számszakilag azt alátámasztani, két egymáshoz semmi köze mondat egymást ütéséről beszélsz, nemtudod mi az a kommutativítás amikor a rendszerbe bekerülő és kikerülő pénzeket kell összegezni, stb...

phaidros 2010.10.14. 22:42:08

"Szerintem ezt nem lehet úgy csinálni egy hosszú távon eredményes rendszernél, hogy 7 évig működik, majd jön egy új klientúra, aztán mindent átalakít. A nyugdíjrendszer ezen részét 14 év után szedik szét."

Rosszul emlékszem, hogy 98-ban vezették be? Nem volt itt új klientúra, Orbánék már voltak akkor is. :)

Színes Géza 2010.10.14. 22:44:53

Nem 1 hulyegyerek ez a fleto, szerintem a sitten befigyelhet neki egy fasza konyvtarosi pozi.

Fideszman 2010.10.14. 22:49:32

@Színes Géza: apád mekkora besúgó volt a múlt rendszerben elmontad már a haverjaidnak? A vén kommunista kapott valami állást a fidesztől hallottam, sok a régi ismerős ott, jó is a nosztalgiázás. Mikor csókolhatok én is kezet szeretett vezérünknek? Neki is lesz saját szobra ami előtt meg kell hajolni mint Kim Ir Szennek?

LongJohnHolmes 2010.10.14. 22:50:57

Minél előbb rájöttök, hogy nem fogtok nyugdíjat kapni sem az államtól sem más "önkéntes" alapoktól, ahova fizettek, annál előbb lesz időtök, hogy saját magatok gondoskodjatok öreg napjaitokról. Az állam nem lesz képes fizetni a sok nyugdíjast, így azok vagy éhen halnak, vagy a gyerekeik etetik őket. (ez is egyfajta nyugdíj, amit a gyerekek formájában tettünk félre. Akiknek nincs adakozó gyereke, az megszívja). Akik befizetik magánnyugdíjpénztárnak nevezett szerencsekerékbe a pénzüket, ők egészen addig nyugodtak lehetnek, amíg 10-20-30-40 év múlva jön a hír, hogy a pénzük eltűnt. Elvesztették, elcsalták, stb. Nem így, mint most a kormány tette rá a kezét, mert még úgy néz ki, mintha meglenne valahol az a pénz, hanem végleg eltűnik, ahogy a sok piramisjátékban.
A legjobb, ha csak azt a nyugdíjat fizeted amit kötelező befizetni, és befizetés után keresztet vetsz rá, így nyugodt lesz az életed, mert nem mérgelődsz miatta. Az önként fizetendő pénzedet pedig gyűjts magad inkább. Vegyél 20 deka törtaranyat, vagy 50 kiló vörösrezet havonta és ásd el a kert végében, az is többet fog hozni majd neked :) Van sok ötlet, de mivel a jövő változik, így nincs pontos recept mi lesz a nyerő, lehet, hogy a sóletkonzerv :)

Aki pedig a Fideszre (MSZP, vagy bárki) szavazott, szerintem ők ne irkáljanak semmit, hanem csendben töprengjenek el hogy mit kellett volna inkább csinálni azon a vasárnapon :)

dr. Aullah 2010.10.14. 22:58:49

Amikor meghallom Gyurcsány nevét, ökölbe szorul a kezem. Nyírja már ki valaki, dögöljön meg, vagy minimum fogja be a pofáját. Neki ebben az országban már semmi keresnivalója nincs. Nem hiszem el, hogy ennyi idegbeteg járkál az országban és még nem nyírta ki senki... na ez az eszméletlen.

Fideszman 2010.10.14. 23:09:30

@Aullah: neked meg a csököttagyú város szétverő gyáva sállal eltakart arcú senkiházi haverjaidnak tudod hol lenne a helye? Valami bányában hagyni kellene titeket dolgozni 10-20 évet aztán rátok robbantani az egészet. Kb ennyit értek. Hülyegyerek.

Lefetyke 2010.10.14. 23:15:43

Magyarországon a magánnyugdíj rendszere totálisan elbukott, hogy a fenntartásának mégse minden költségét a szerencsétlen pénztártag fizesse, a TB-bevételek egy jelentős részét csoportosítják át oda - tehát az állam egy más célra szedett adójából finanszírozza a fenntartását ennek az elbukott rendszernek. Mindezt úgy, hogy a nyugdíjrendszer jelenlegi formájában teljesen fenntarthatatlan.

Lehet pampogni, lehet teljesen ésszerű érvekkel és méltánylást érdemlő tényekkel példálózni, de ettől egy keserű és mindent eldöntő tény akkor is van: Magyorországon egyre kevesebb aktív munkavállaló adója tart el egyre több nyugdíjast, miközben az "utánpótlás" egyre csökken a népességcsökkenés miatt.

A magánnyugdíjpénztáras rendszert teljesen fel kell számolni, visszaállamosítani, mert ezúttal (is) még az állam is jobb gazdának bizonyult, mint a privát szféra. És igenis adókedvezményekkel és számtalan egyéb módon támogatni kell azt, hogy a keresőképes (és keresni akaró) társadalmi rétegek több gyermeket vállaljanak.

Ami meg Gyurcsányt illeti: ennek az embernek egy börtönben kellene ülnie. Ha történetesen igazat is mond valamikor, az is csak azért van, mert épp az szolgálja az érdekeit.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.14. 23:19:02

@Lefetyke:
" hogy a fenntartásának mégse minden költségét a szerencsétlen pénztártag fizesse, a TB-bevételek egy jelentős részét csoportosítják át oda - tehát az állam egy más célra szedett adójából finanszírozza a fenntartását ennek az elbukott rendszernek. "

És azt hallottad már, hogy a Fletó lopta el a brummogást a maciasajtból? Sőt! Az iszapgátat is a komcsik robbantották fel, hogy vörösre fessék újra az országot.

Juventusy 2010.10.14. 23:25:30

A komcsi barátaid szétlopták az országot, először 50 évig, meg most az elmúlt 8 év alatt a böszme vezetésével. Kommunikáció volt a nagy reformokról, meg állandó tervek, de kormányzás nulla, csak a korrupció meg a mutyi.
Ezek után kár anyázni, hogy nem értetek egyet az Orbán lépésivel ( Én sem értek mindennel egyet), inkább azt kéne megmondani, hogy honnan vegyék el a hiányzó több 100 milliárd forintot.
Mivel a helyzet az, hogy szarban vagyunk nagy szarban, ezért muszáj meghozni bizonyos döntéseket….. ha ennek sem lesz eredménye, akkor 4 év múlva lehet megint újakat választani.
De nehogy már a Gyurcsány mondja meg, hogy mi a frankó, mert ez szánalom.
Részemről piros lap a piroslapnak!

Juventusy 2010.10.14. 23:26:05

A komcsi barátaid szétlopták az országot, először 50 évig, meg most az elmúlt 8 év alatt a böszme vezetésével. Kommunikáció volt a nagy reformokról, meg állandó tervek, de kormányzás nulla, csak a korrupció meg a mutyi.
Ezek után kár anyázni, hogy nem értetek egyet az Orbán lépésivel ( Én sem értek mindennel egyet), inkább azt kéne megmondani, hogy honnan vegyék el a hiányzó több 100 milliárd forintot.
Mivel a helyzet az, hogy szarban vagyunk nagy szarban, ezért muszáj meghozni bizonyos döntéseket….. ha ennek sem lesz eredménye, akkor 4 év múlva lehet megint újakat választani.
De nehogy már a Gyurcsány mondja meg, hogy mi a frankó, mert ez szánalom.
Részemről piros lap a piros lapnak!

atv2010 2010.10.14. 23:40:39

@high up: te még a balkáni szintnél is lejjebb vagy

atv2010 2010.10.14. 23:41:59

@hakos2: a vezéred mitől gazdagodott meg? kőbánya? tokaji szőlő?

atv2010 2010.10.14. 23:46:52

@The Voice of Reason: a vezéred mennyit adott az árvízkárosultaknak a saját zsebéből?

Gest anyó férje 2010.10.14. 23:55:07

Hajrá Gyurcsány, nyomjad ahogy a csövön kifér! A baloldal a vezényszavadra vár, fegyver a kézben és ajkon a dal,
nem marad így el a nagy dialdal - a másik oldalon

atv2010 2010.10.14. 23:56:27

@buncow: ne legyenek illúzióid, mindenki fizetni fogja

Rwindx 2010.10.15. 00:05:49

@bierkamp:
Na most olvasom hogy szokás szerint "nem bontottad ki az igazság minden szálát"
Ugyanis nem Szalai akarja fizetőssé tenni az RTL-t, hanem az RTL kezdeményezte a dolgot.
index.hu/kultur/media/2010/09/26/jovore_mar_nem_tevezunk_ingyen/

Mondjuk engem nem érdekel mi vagy ki miatt lesz fizetős, én nem fizetek rá elő az teljesen biztos.

lazujj 2010.10.15. 00:06:10

"Azt a pénzt én kivehetem x idő után és elkölthetem arra amire akarom."

Milyen iksz idő után barátom?

Nem tudod, ugye?

Hát majd ha elérted a nyugdíjkorhatárt akkor...tehát 65 éves korodban...

a jelenlegi szabályozás szerint a cikkben említett mostani 600000 forintod fogja 65 éves korodban a nyugdíjad egyik részét képezni. Mondjuk ha élsz még 10 évet miután nyugdíjba mentél, akkor könnyen kiszámolhatod, hogy a mostani 600000-ed majd kb. havi 5000 forintnak fog megfelelni (ha a nyugdíjpénztárak az ilyen-olyan portfóliókba történő befektetéseik során, nem amortizálják mondjuk a felére addig a pénzedet...)

a nyugdíjad másik részét továbbra is az államtól kapod majd: a megállapított mindenkori öregségi nyugdíj 75 %-át.

Ez a jelenlegi TB rendszer két pillére, és mindkettőre csak akkor leszel jogosult - a jelenlegi törvényi rendelkezések alapján - mikor nyugdíjba mentél.

De, ha te úgy gondold, próbáld meg kivenni a pénzedet a magánnyugdíjpénztáradból IKSZ idő után...

The Voice of Reason 2010.10.15. 00:06:46

@HAJRÁ NÉMETEK: Te tenyleg egy hulye troll vagy. Probalj meg az eszeddel kuzdeni, vagy menny vissza a kapcsolta.hu-ra.

Komcsinátor 2010.10.15. 00:07:58

A vége mindig ugyanaz - jobb ha minél több marad nálad a saját kontrollált kereteid közt, és minél kevesebb kerül az állam kezére. Mindenki ismeri a közhelyes megoldásokat, ez most erősödni fog.
Egymillió szerencsétlen túlélésért küzdő munkavállaló megtermelt javait próbálják szétosztani az egyre szélesedő léhűtő rétegek között.
830 000 rokkantnyugdíjas, meg kb. ugyanennyi segélyezett - ugyan már emberek..
Ezekkel közölni kéne hogy sajnálom vazze, de te tulajdonképpen munkanélküli vagy..
De hát melyik politikus fogja ezt közölni 2millió emberrel?
Lehet hogy ideje lesz újra a falakra fújni a RAF lógót.

The Voice of Reason 2010.10.15. 00:09:35

@atv2010: vezerem nincs. de GyF-n kivul senki nem gyujtott a sajat ""plattformjara" amikor az egesz vilag a vorosiszap aldozatairol beszelt....

balage_81 (törölt) 2010.10.15. 00:11:35

@Rwindx:

na jó, még egy kommentet rád szánok aztán tényleg befejeztem

Az államnak sok okból lehet szüksége hitelekre, - hát itt van a lényeg. épp nem bontod ki az igazság minden szeletét, csak hogy egy klasszikust idézzek

Az elején azzal kezdted hogy az államnál nem biztonságos a pénzed tartani, most azzal indoklod az mnyp biztonságosságát hogy államnál tartja a pénzt. - én nem indokoltam annak a biztonságosságát. te írtad, hogy a pénz felét biztonságos befektetésekben tartja, erre reagáltam. egyébként mégis miért ne szedne kamatot, mikor kölcsönad? tudsz olyan szervezetről, amelyik ingyen kezeli a pénzed és ha kölcsönzi akkor nem kér rá kamatot? vagy ez megint a klasszikus jobboldali profitellenes duma? inkább azon töprengj, miért kér annyi kölcsönt az állam, és ezután honnan fogja beszedni (segítek: magasabb állampapír-hozam, magasabb kamat. azt is mi fogjuk fizetni). ezen kívül leírod, hogy az állam majd ki tudja fizetni nekünk a nyugdíjat, de amellett elmész, hogy az állam már most forráshiányos. tehát tökmindegy a kamat-hozam duma, mert itt nem az a lényeg, hanem, hogy van egy alapvetően veszteséges, korrupt, pillanatnyi érdekek szerint vezérelt társaság, amelyik még ahhoz a kicsihez is hozzányúl most, amelyiket félretennénk a jövőnkre és más befektetné. orbánék viszont már most elköltik, hogy hogyan adják vissza 40 év múlva, az meg gondolom nem izgat téged. az öregedő lakosságot továbbra se hagyd figyelmen kívül. nem vágod, hogy a megtakarításod elköltik, ez itt a fontos, a többi hablaty. a rendszernek 40 éves távlatban kell működnie, nem 10 évesben. na befejeztem.

radír2010 2010.10.15. 01:00:59

Meg lett mondva hogy senki nem szenved kárt az állami rendszerbe való visszatérésbe.Feri meg elhúzhatna segíteni a vörös trágyát hordani a párttársaival együtt.Lopásról meg ők fognak majd mesélni a bíróságon.

radír2010 2010.10.15. 01:05:52

@Juventusy: Egyetértek! Orbán ésszerüen gondolkozik,és megvédi a hazáját.Végre egy igazi hazafi.Ha kell akkor menjen neki az alkotmánynak is,még egy ilyen 8 évet nem akarunk.

parttalan 2010.10.15. 01:22:57

@fantasztikus!: Rákosit meg Kádárt is így éltették az ő idejükben. Nem is hinnénk, mennyire ismétli a történelem önmagát.

Átvitel honvéd 2010.10.15. 01:36:48

@parttalan: nekem erről a "tapsolj, kopasz, mert elvisz az ávo" c. slusszpoén jut eszembe... ez itt szerintem k***ára nem ugyanaz a műfaj...

Zsola777 2010.10.15. 02:10:09

A legdurvább nem ez, hanem Matolcsy nyilatkozata: "...most be kell fizetni ... még ki kell választani, melyik lesz a legjobb nyugdíjrendszer ... még meg kell gondolni".

radír2010 2010.10.15. 02:32:52

A legdurvább az hogy a buta nyuggerek nem tudják hogy miből fizetik a nyugdíjukat,nekik csak egy a lényeg hogy legyen pénz.De azt valahonnan elő is kell teremteni.Azt hiszik hogy abból élnek amit ők befizettek régen.Megmondták ha marad ez a rendszer ami volt az elmúlt években,akkor már a nyugdíjat se lehet kifizetni,mert nem lesz miből.Elég volt a hazudozásból.

radír2010 2010.10.15. 02:35:37

@parttalan:
Pedig csak olyan tudja rendbetenni az országot,aki nekimegy a kizsákmányoló rendszereknek(IMF)
Egy erőskezü vezető kell az országnak,nem egy talpnyaló szánalmas bolond,aki még a Pál utcai fiúkat sem ismeri.

vzl 2010.10.15. 03:56:55

"Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták" lol...

vzl 2010.10.15. 03:57:17

"Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták" lol...

vzl 2010.10.15. 03:58:02

"Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták" lol...

vzl 2010.10.15. 03:58:11

"Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták" lol...

vzl 2010.10.15. 03:58:53

"Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták" lol...

Fehérszakál 2010.10.15. 04:55:50

@Kozmokrator: Kis taknyos vagy az avatarod alapján, így elhiszem, hogy nem érdekel, hogy kapsz e majd nyugdíjat.
Én évente átlagosan 511.000 Ft-ot raktam eddig a magánnyugdíj pénztárba a caffetériában kapottal együtt, a magánnyugdíj pénztárak megalakulása óta gyüjtöm a pénzt. Ezt most el akarja lopni orbán. Ugyanis a pénztárak tönkre fognak menni, ha nem kapnak pénzt ugyanis abból a pénzből működnek amit mi havonta befizetünk. Hogy rohadna meg orbán.

szkepi 2010.10.15. 05:09:45

@parttalan: szivemből szólsz. primitiv urali nép voltunk, amire büszkék lehetünk az sosem a politikánk, vagy a döntéseink voltak. mindig kapható volt ez az ország a szolgaságra, a fejbólintásra a rasszozmusra és a gyilokra.

ja még valami. a csányi fizette a viki kampányt és és kért valamit. szeretné ha a külföldi cégek kicsit meg lennének fingatva. cbasok is kértek a korábbi elégedetlenségért valamit és ez lett a bank és a tesco adó.
cba otp országa leszünk. azé a két mocskos cégé, aki ellentétben a sorossal alig vagy egyáltalán nem segitette az iszapkárosultakat, sőt.
mocsok egy hordalék ez az ország. az a baj, hogy a tul oldal ugyanez és a jobbikos csőcselékről nem is kell beszélni. A gárda megmutathatta volna millyen Magyar. Hát semmi magyar sziv nincs ezekben a bajszos sörhasú pribékekben. ezek primitiv fasiszta tahók

TGabi 2010.10.15. 06:49:35

@Toporodottordog:

Az állam garanciát vállal a befizetett pénzre - háháháhhhááháháháháháháháháháhháááááááá -jó a humorod így kora reggel, kiccsávó. Hol élsz ???

Lámpavas 2010.10.15. 07:24:40

Ad1. a pénztárban lévő pénzekhez senki nem nyúlt hozzá, az ott rohad továbbra is

Ad2. anno hoztak egy törvényt, hogy az IMF nyomására az állami nyugdíj egy részét átirányítják magánbankok kezében lévő pénztárakba. Beleszólhattál? Nem. (kibaszott kevesen választhattak, mindenki másnak KÖTELEZŐ azóta is) Most hoznak egy törvényt, hogy ugyanezt a folyó összeget 14 hónapra visszairányítják az állami kasszába. Ennyi. Ha ez törvénytelen, akkor a pénztárak létrehozása és feltöltése is az volt! Persze a pénztárak mögött álló pénzügyi körök sírnak mint a fürdős kurva, de nem a te nyugdíjad miatt aggódnak, hanem a saját zsíros bizniszük miatt.

Ad3. A pénztárak elmúlt 10 évének reál hozama 0 azaz nulla %. Ezt tudták produkálni a vérprofi pénzügyi szakemberek, állítólag.
Ez úgy jött össze, hogy egyes években NEGATÍV HOZAMOT produkáltak, azaz nemhogy kamatoztatták volna a pénzt, de eltőzsdézték a leendő nyugdíjad egy részét! Azt ugye nem kell mondanom, hogy amikor te veszítesz egy tranzakción, akkor más valaki nyer rajta... Választásod annyi van, hogy az egyik rabló bandától átviheted a fogyatkozó pénzedet a másik rablóbandához, de NEM NYÚLHATSZ HOZZÁ! Senkinek ne legyenek illúziói: a negatív hozam nincs maximalizálva, és semmilyen minimális kifizetésre nincs garancia! Tehát van rá esély, hogy mikor nyugdíjba akarsz menni (ha nem ment még tönkre a pénztár 30 év alatt), akkor szétteszik a kezüket, és azt mondják, hogy sorry, de eltőzsdéztük az egész összeget. Ezzel szemben magyar állam 30 év múlva is lesz, és lehet hogy nem hatalmas, de törvényben garantált minimális nyugdíjad lesz.

Ad4. Ha nagyon akarsz magadnak takarékoskodni, akkor ott van az ÖNKÉNTES nyugdíjpénztár.

sprenczl 2010.10.15. 07:31:21

Ez ám a hülye- idióta, hatalommániás elQró, drága barátaim!

Nazareus 2010.10.15. 07:34:36

"Az ex-kormányfő nem szarakszik, lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a nyugdíjpénztárosok pénzét"."

Na mintha az ex-kormányfö nem lopott volna eleget :)

De igazad van, jobb lenne, ha csak azok fizetnék az extra sarcot, akik baloldaliak és a Gyurcsányra félékre szavaztak. Kétszer is.

Mondom ezt úgy, hogy az Orbánt se szeretem. Söt.

bierkamp 2010.10.15. 07:42:50

Be van szarva az Orbán és bandája, már csak a Gyurcsány név hallatától is..ezért járnak gumibugyiba.. heheh
állandóan Őt emlegetik, próbálják mindennel leamortizálni, még most is megalázni, pedig most a Gyurcsány összeszedi az elégedetlen népet és párttól függetlenül földbe döngöli a gonosz törpét. Ha kell, igazi forradalommal!!!
Tavasszal már lesz itt ORBÁN TAKARODJ! - a Parlament előtt ( és jó kis kordon bomtás is):)))
....

bierkamp 2010.10.15. 07:44:11

NEMZETI RABLÓ KORMÁNY , A NEMZETI GONOSZ TÖRPÉVEL, NEMZETI SEGGBERUGÁST FOGNAK KAPNI, OSZT, NEMZETI JÓ NAPOT!!!

aszekelyek 2010.10.15. 08:12:18

@balage_81: MA reggel atv-n láttam, az esti adást, olgánál egy cukipofa szépen elmondta, mi minden hazugság abban amit itt eregetsz. Sem nem öngondoskodás, a magánnyugdíjpénztárak létregozása és funkcionálása, sem nem valami , ami nagyobb haszonnal működne vagy kecsegtetne, a 19-ről van szó, nem pár jól hozóról viszonylag!. Továbbra sem ismeretes a haszon-működési költség kezelőinek kiléte. Ez még mindig hiányzó adat. Az egyébként is kötelezően fizetendőből másfél % -ot az IMF nyomására, nem csak én emlékszem, korosra,.... meg aara, ami történt- kellett magánkézbe adnia az állami nyugdíjrendszernek. és még amit odautal, vissza is pótolnia a nyugdíjalapba, az államiba. +o milliárd, durván havonta...)7 óta. Az kizárt, hogy egy magánkézben lévő szektor nem a saját hasznát tartja először is szem előtt. Lecsípték maguknak azt a másfél %-ot a nagy közösből. Az állam akkor volt rossz gazda, 97-előtt is 94-től, amikor már az IMF diktálta, mit is kelll.... aAz a gazdálkodás, hogy óriási inflációval, 3o%-on felül, óriási megszorításokkal próbálnak helyrehozni elrontott gazdálkodást, nem méltatható, sőt. Akkor a nyugdíjak értéktelenedtek el a legrémesebben. brutálisan. Ezt még megfejelni azzal, hogy kiszerveznek az állami nyugdíjkasszából másfél %-nyi befizetést, teljesen hamis állításokkal és ígéretekkel, szintén nem egy fair dolog. A jogállamba az is nehezen fér bele, kelzem. Nem volt nekem választásom, ugyanis ez kötelező volt. Az IMF nyilván tudta, kiknek hoz ez majd szép hasznot, snélkül, hogy egy fillért is befektetnének. Gyakorlatilag használják a 12 év alatt befizetett pénzemet a magánnyugdíjpénztárak. semmi nem garantálja, sose garatálta , hogy jobban, mint az állami alapok.Amelyeknek szintén van profitja. Kisspéter meg mészáros azért állítják ennek az ellenkezőjét, szemrebbenés nélkül. Azt már megszoktuk tőlük , persze. Relativizálják, ha mégis kiderül, ezt vissza is akarják majd, ha a nehezén túlleszünk,. 2o12- ig van a neheze,...köszi fleto!- de az nyilván nem lehet kidolgozva hogyan és milyen módon. Ez is egy nagyon eltúlzott elvárás , ezen rugóznak ma épp. kitartanak amellett a hazugság mellett, hogy az én zsebemből vesznek ki, nem pedig a magánnyhgdíjpénztárakból remekül élőkéből.@bierkamp: A vágyaidat nem kell készpénznek vennünk, ugye? No és mi is lenne aakkor? ha tegyük fel...Semmi. Ugyanis fletot se lehetett ezzel kiebrudalni a székéből. Lehet tüntetni. MAjd megunod és hazaméc. Nemzeti seggberugás az, ha a jobbikba rejtett garázda felforgatói beveti a gyurcsányi? egészen bizonyos, hogy csak az ott tömörült sötét fejekkel tud bármit is kezdeni. Akik hőbörgésen kívül semmit nem tudnak az ég világon. Viszont nem törvénytisztelők. Az lehet az ő bázisa, a szélsősötét gárda.

ifjabb Hábetler János 2010.10.15. 08:19:25

Kedveseim!

Csak gratulálni tudok a kommentelők azon részének, amelyik politikai elvakultságánál fogva nem bírja felfogni azt az alapigazságot, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen. Illetve fel tudja, ha a zsebtolvaj a zsebében turkál, ha a mocskos kommenísta a negyvenes ötvenes évek végén államosít, de azt, hogy szeretett vezére havi harminc milliárdot és annak hozadékát kilopná a zsebéből? Na ezt nem!
És, ha a távközlési, energiaszolgáltató és pénzügyi szféra továbbhárítja a rájuk kirótt extra adót, akkor sem a vezér, hanem az ő rosszlány anyukájukat, ugye?

stratez 2010.10.15. 08:20:22

Szegény szabadságharc, már el is bukott abban a pillanatban, hogy Fletó meghirdette, tehát tegnap. Ma még csak a rendezetlen visszavonulás kezdődött meg, de holnap már pánikszerű menekülés veszi kezdetét. Holnapután pedig a pártomat egy lóért következik...

aszekelyek 2010.10.15. 08:21:45

@Nazareus: Tessék mondani, azt hazudni, hogy Orbán belenyúl a zsebünkbe- az teljesítmény vagy érdem? Mire ünneplitek ezt a gyurcsányit, akik végighazudott másfél két évet és aztán még 4 évet és folytatja? Egy szó nem volt igaz soha, amit kiejtett vagy írt. Másnap egészen mást mondott, mint előzőleg. Ötletelt és csődbekormányzott. Mégiscsak az lesz, hogy az ő zsebeikbe nyúlt bele Orbán. A fleto körei lehetnek, ha magát így egy halmazban emlegeti azokkal, akiknek bele van nyúlva a zsebükbe-akik a hasznát szedik , haszonélvezői voltak eddig annak a bitangsok milliárdnak, amit odaadtak nekik. Ugye az mindenkienek világos, hogy nem pro bono működnek azok a magánnyugdíjpénztárak? HAszonra dolgoznak. érdekes, hogy az a haszonkulcs, amit itt működésnek neveztek, sehol nincs számszerűsítve. pedig arról az összegről van csupán szó. Attól esnek el mindössze, akik eddig az élvezhették, az adózók befizetéseiből. VAlahogyan ez eszerint érinti gyurcsányék érdekeit. Mert nem két kisnyugdíja diszponál azok felett a pénzek felett, annyi bizonyos :) Nagyon nem lennék meglepve, ha egyszer kisülnének azoknak az elvtársaknak a nevei, akiknek tényleg bele van nyúlva a zsebébe:)

bierkamp 2010.10.15. 08:21:56

a székelyek is vigyék magukkal örökre a rohadt gonosz törpét Tusnádfürdőre a "Bitokára"...de örökre!!!!!!!!!!!

gogosb 2010.10.15. 08:28:56

Várjuk meg a végét. Én simán belemegyek abba, hogy most nem a magánpénztárba megy a pénzem, ha jövőre többet keresek és ezért többet is teszek félre. Ráadásul valami kompenzációról is beszéltek. Szóval kár kelteni a hangulatot.

lüke 2010.10.15. 08:30:43

azt hittem ellenforradalmat

gumi fakanál 2010.10.15. 08:34:54

A fülkeforradalom ezt jelenti Orbánnál: szabadrablás avagy szabad a rablás!

aszekelyek 2010.10.15. 08:36:29

@ifjabb Hábetler János: HAllottam ezt az összemosást már atv-ben. Szósincs róla, hogy gyurcsány idején a magántulajdon szent lett volna. kunce bevezette a megélhetési bűnözést, amely szabálysértésnek minősült, egyedi esetként kezelbve az életmódszerű fosztogatás. Nem összevontan. Senki nem védte a magántulajdonát a magyar vidék lakóinak, főleg azok nem, akik most sipákolnak. Ugyanis azok nem őket fosztogatták, hanem a vidéki magyarságot, meg pár üzletláncot. Az teljesen jogállamon kívüli dolog volt. Ha valki, hát kunce bontotta le a jogállamot magántulajdon ügyében. Ezt is rendezik épp ezek a csúnya jobboldaliak. Jó lenne ha szürkeállományodba be próbálnád integrálni, hogy a magántulajdon itt nem sérül. Azoknak a befektetés nélkül milliárdokhoz jutottaknak sérül a haszonszerzési lehetőségük, akik kezelik a magántulajdonunkat. Na jó, hát ehhez azért kell több, mint 8o-as IQ, hogy fel is fogja valaki. Kinek a zsebébe van belenyúlva. Érdekes, hogy jobboldalon nincs hózöngés emiatt. Talán csak nem az összes , 19 pénztár a baloldal kezében van? Esetleg a jobboldaliak is vannak közöttük, csak azok nem olyan kapzsik, hogy óbégassanak? lehet persze, olvasták, fleto minapi blogbejegyzését. Legyünk tisztességesek, ne kivenni akarjunk a politikából, hanem ha kell, beletenni. Asszem, ha van jobboldali is, akkor eszerint él, nem óbégatja tele a sajtót, hanem szépen beteszi, mert felfogta, hogy muszáj tartani a költségvetési hiánycélt. Szelektív magántuajdonvédelem? Nem, köszönöm, abból nem kérek. Az én tulajdonom megvan. Nem tömik most vele a magánzsebeket, az tény. Akik eddig használták a pénzemet. Megértem, hogy sivalkodnak. Úgy vélték, a zsebükben a pénzem, az idők végezetéig, remekül fognak élni belőle, ítéletnapig.

Nazareus 2010.10.15. 08:36:39

@aszekelyek: Egyrészt én nem ünneplem Gyurcsányt, örülök hogy végre eltünt a hatalomból - remélem végleg. Másrészt sajna Orbán nem az ö zsebükböl veszi majd ki a pénzt, hanem a mienkböl.

aszekelyek 2010.10.15. 08:38:10

@bierkamp: kiirekesztő vagy, tudtad?

aszekelyek 2010.10.15. 08:39:40

@Nazareus: Szerinted pontosan hogyan is veszi ki a mi zsebünkből?

Myacis 2010.10.15. 08:43:24

@bierkamp: Kedves Bierkamp, köszönjük, hogy vagy, nélküled nem tudnánk átlátni a helyzetet... mármint, hogy nagyon, de nagyon be vagytok ti gyurcsányisták szarva, és azért irkáltok ilyeneket. Ne feledd, a teáltalad rohadt gonosz törpe éppen a Főnöködék által összehordott szarkupacot próbálja ellapátolni az ország fölül.

aszekelyek 2010.10.15. 08:43:27

@Nazareus: amit kivesz, azért teszi, bárkiéből is, mert oda kell adnunk "ezer milliárdot , majd háromnál többet, az IMF- EU-nak. Nem a saját zsebébe teszi, hanem a költségvetésébe. Hiánycél nem tartás esetén, vagy nem fizetés esetén, aláírta veres és a jegybankelnők vihetik mindenünket, ami nekik teccik. Az egy járható út? Nem hinném. Persze ha tud valaki más forrást, akkor szóljon. A szegényekről és védtelenekről való huszonsokadik bőr lenyúzáson kívül.

aszekelyek 2010.10.15. 08:51:03

@stratez: lopja a szavakat is, de ezt is megszoktuk. Amit Orbán kiejt a száján már le is nyúlta. Eddig csúfolta a szabadságharc szóért, most meg felhasználja a hazugságához. teleordították már az eu-t vele , ne félj.... Kinek a szabadságáról van szó? az adófizetőnek eddig, 97 óta szabad volt kötelezően!:) befizetnie a jövedelme tetemes részét társadalombiztosítás címénnn és ennyi. Még infok nélkül becsukott szemmel rábökhetett egy pénztárra is. Fogalma se volt miért arra, vagy mert marketingdumával telenyomta aki a pénzére áhítozott. Szakmám.:) Az egyik. Az NN, az ING, úgy volt eladva, a kezdetekkor, hogy ők aztán olyan de olyan nagyok és stabilak, hogy háradőlhetek, lógathatom a lábam, mert nekem már nem is lehet gondom , miből élek öregen. SSSaztán kisült, ez azért ennyire nem szép. Ha lekötött betétem lenne 12 éve sokkal több pénzem lett volna. Akkor ki a rabló, a tolvaj?

aszekelyek 2010.10.15. 08:52:14

@Myacis: Ez vörö posztó. Mindjárt te is el leszel külve... Románia Erdélyi részére, utánam.

☉ ☾ 2010.10.15. 08:56:02

A kötelező MAGÁN!nyugdíjpénztár lényege, hogy minden bejelentett dolgozó bruttó bérének 8%-t a SAJÁT számlájára utalják havonta. A tervek szerint 2010. novembertől 2011 decemberig ezt senkinek NEM utalják majd a névre szóló számlájára.

Forintosítva talán kicsit szemléletesebb a tervezet folyamánya:

bruttó 150.000 Ft/hó esetén a nyugdíjjárulék 12.000 Ft ami 14 hónap alatt 168.000 Ft
bruttó 200.000 Ft/hó esetén a nyugdíjjárulék 16.000 Ft ami 14 hónap alatt 224.000 Ft
bruttó 300.000 Ft/hó esetén a nyugdíjjárulék 24.000 Ft ami 14 hónap alatt 336.000 Ft
bruttó 500.000 Ft/hó esetén a nyugdíjjárulék 40.000 Ft ami 14 hónap alatt 560.000 Ft

aszekelyek 2010.10.15. 08:57:12

@LongJohnHolmes: Tényleg, mit is kellett volna csinálni. Mondjuk senki nem szavaz. Akkor? Akkor mi lenne? ennél jobb? Érdekelne. AZT MÁR 97 ÓTA HALLJUK, HOGY NEM IS LESZ NYUGDÍJUNK. Azért tették kötelezővé a magánt, hogy ne tudjunk választani.Öngondoskodunk, vagy oda kell adnunk a pénzünket nekik.

aszekelyek 2010.10.15. 09:00:01

@.ılı.ılı.: Tedd még ide légyszi a működési költségüket is erre az időszakra, ami lejön ezalatt, ha megkapják, a befizetéseinkből. Köszi!Az lesz a szemléletes.Nem egyoldalú.

Cartman (ex Cartman) 2010.10.15. 09:06:47

Érdekes, vitára méltó bejegyzés lenne ez, ha nem gyf "gondolataival" indítottad volna. Gyf a leghazugabb, legcinikusabb szereplője a mai magyar közéletnek. Förtelmes, ahogy ágál ezekben az ügyekben, miközben MIATTA van szükség ilyen lépésekre.

A témához: én sem örülök ennek a húzásnak. Nem mintha a magánnyugdíjpénztárak jól gazdálkodtak volna a pénzemmel, de legalább volt egy elkülönített számlám, tudtam mennyi az egyenlegem, és örökölhető is volt a befizetésem. És talán nagyobb esélyem lett volna arra, hogy ne 70 évesen tudjak majd csak elmenni nyugdíjba...

De szívesebben "beáldozom" azt a kb. 2millió forintot, ami a számlámon összegyűlt, minthogy még plusz 5-6 évig nyögjük a kiigazítások terheit, amit gyf és bandája hagyott ránk. (Mert nekem nincsenek illúzióim. Ha tényleg felfüggesztik a pénztári befizetéseket, akkor hamar vége lesz a magánnyugdíj-pénztáraknak.) És persze azt sem árt hangsúlyozni, hogy nem elveszett pénz az. Még akkor sem, ha nem érem meg a nyugdíjkorhatárt. A költségvetést igazítjuk ki belőle. Csökken a hiány, normalizálódik a gyf-ék által egekbe lőtt államadósság, és végre növekedési pályára állhatunk. Mindezt kevésbé fájdalmas módon, mint bármilyen más megoldással.

aszekelyek 2010.10.15. 09:08:42

Azt a döbbenetet, habogást, amit a mi olgánk előadott tegnap...Amikor a szakértő azt mondta egy fenét van jobb kondíciója a magánynyugdíjnak, mese habbal..., kaphatott egy kisebb sokkat szegény olgánk....A fickó mondta, gyengíti az érvét de akkor is ez a rideg valóság. Van viszont hozadéka az állami nyugdíjnak is:) Nem igaz, hogy rossz gazda, csak ha úgy csináják direkt. Ahogy szakértő szerint, aki ellenezte is a bevezetését, a magánynyugdíjat átgondolatlanul vezette be a horn kormány vezette állam. Nem is lett volna szabad.Komolyan, szántam olgát....)

aszekelyek 2010.10.15. 09:13:53

@phaidros: Bizony, rosszul emlékszel. Horn és aszdsz kétharmadja idején, bokros pü ,imisztersége idején, IMF felügyelet idején vezették be. A FIDESZis ott volt, ellenzékben akkor, persze.Meg is nyerte ezek után a választást......)Nagyon elegük volt a válsztóknak...

bierkamp 2010.10.15. 09:34:20

@aszekelyek: tudom.......a székelyeket kirekesztem..maradjanak a seggükön a Román szőröstalpuak között, ...ők se különbek...

bierkamp 2010.10.15. 09:35:19

@Myacis: meg az apád gecijét amit anyád nem nyelt le veled együtt:)

Lámpavas 2010.10.16. 21:34:43

"A magánnyugdíjpénztárak 1999 és 2008. közötti, vagyonnal súlyozott éves nettó pénztári átlaghozama +5,7 százalék volt."

"Átlagos éves december/december infláció az elmúlt 10 évben: 6,45 % (az átlaghozamokkal azonos módon, az 1999-2008. évekre számítva)."

Helyesbítek, nem 0% reál hozamot produkáltak, hanem -0,75%-ot.

Köszönjük!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.16. 21:56:30

@Lámpavas:
Mellette mennyi volt a mindenkori jegybanki alapkamat?
Mennyi volt az erre az időre vetített nettó betéti kamat?
süti beállítások módosítása