Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az orvosok is bolondok?

2010.10.13. 06:27 | balközép | 2 komment

Címkék: orbán fidesz megszorítás egészségügy költségvetés mikola elvonás

A választások előtt az egészségügy a Fidesz egyik fő témája volt. Korábban még a kisebb elvonásokat is "fiskális terrort" emlegettek, és a források növelését ígérték. Akár Kövér László bajszába is fogadni lehetett volna, hogy ez a terület legalább valamivel többet fog kapni.

Nos, a pénzügyi kormányzat költségvetési körirata szerint mintegy 23 milliárd forinttal jutna kisebb összeg 2011-ben az egészségügyre, mint amennyit az idei költségvetésben szerepelt – tudta meg a Népszabadság.




Orbánnál a kormányprogram máskor sem volt egyenlő a kormányzással.

A lap keddi számában azt írja: ebben az évben 1470 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyi ellátórendszer működtetésére, a pénz még így is kevés, mint azt egyebek mellett a kórházak eladósodása is rendre jelzi.

A lap emlékeztetett: a Fidesz a kampányban még az ágazat rendbetételét ígérte, de csaknem fél évvel a kormányalakítás után sincs még politikai döntés: mi is történik majd az egészségügyben. Mint ahogyan azt sem lehet tudni - tették hozzá -, hogy mi az oka az E-Alap most tervezett megkurtításának.

Egyes szakértők szerint jelentheti azt is, hogy körülbelül ez az a keret, amely a közigazgatási hivatalhoz kerülő egészségbiztosítási és ÁNTSZ-hivatalok működtetését szolgálná, csak januártól ezt a pénzt már a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költi - írta a Népszabadság. A lap úgy tudja: a szakállamtitkárság az ágazat számára minimum az idei összeg reálértékét tartaná elfogadható részesedésének a közpénzekből. Azaz nemhogy kevesebbet, de több tízmilliárddal nagyobb összeget vár a most induló költségvetési alkuban.

Persze a tanárok már megtudhatták Hoffmann Rózsától, hogy bolondok, ha nagy obbbéremelést várnak. Most talán az orvosokról is kiderül, hogy "félreértették" minden idők legegyenesebb kormányát.

atv.hu/piroslap

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr872367095

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az orvosok is bolondok? 2010.10.13. 10:07:40

A választások előtt az egészségügy a Fidesz egyik fő témája volt. Korábban még a kisebb elvonásokat is "fiskális terrort" emlegettek, és a források növelését ígérték. Akár Kövér László bajszába is fogadni lehetett volna, hogy ez a terület legalá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.10.13. 08:48:42

Az orvosok es egeszsegugyiek pontosan kiismertek a fideszt 1998-2002 kozott, tehat pont annyi jora szamitottak, amit most kapni fognak. Csak most mar kormanyzatilag, minositetten bolondok, akarcsak a tanarok.
Na most komolyan ilyen kormany mellett kell tanitani vagy gyogyitani a nepet? Amikor egy pillantas a zorbanurra es maris feny gyul az agyakban es szivekben egyarant? ;)

lüke 2010.10.18. 15:40:56

igy en bloc?
szerintem igen, 80 000 netto kezdö fizetésért dolgozni,dönteni, éjszaka szaladgálni s eltartani magad és a családod
süti beállítások módosítása