Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Szili Katalinnak sokat köszönhet a Fidesz

2010.10.04. 17:31 | balközép | 149 komment

Címkék: pécs mszp baranya szili katalin

A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - félkarú rabló gúnynéven emlegetett (lásd ITT, ITT, ITT, ITT és ITT stb.) Szili Katalin lett most a fenti véleményformálók hőse. Kati megmutatta tudása legjavát: kilépett az MSZP-ből. Sokat köszönhet neki a Fidesz. Pártját belekergették, részben a Szili köré szerveződő körök, egy igen ciki köztársasági elnök választási buktába. A Fidesz ennek a manővernek köszönhetően jutott köztársasági elnökhöz, a most kiselejtezett Sólyom László személyében.

Szili egy elszúrt pécsi időközi kampány óta megmutatja, hogy nem is ő vesztett, hanem az MSZP. Dobta a parlamenti házelnöki széket, majd megszervezte a (tényleg nem tudom mi a neve) mozgalmát. Amiben aztán kiváló emberekkel mutatkozott együtt, többek között a keszkenőben piacozó egykori szocdem úrhölgy vezérrel, Petrasovics Annával.

Persze a nevesincs mozgalma Szilinek egy dologra jó volt, hogy tovább ossza az MSZP-t. Ennek ellenére a 2010-es választásokon az egykori vörös fellegvárban, Pécsen rommá verték, Szili az első fordulóban elbúcsúzott a 4 éven át birtokolt egyéni mandátumától, persze a pártlogika működött nála, azért megye listán még mandátumhoz jutott.

Most vasárnap meg valami pártot grundolt össze. Ezzel megszűnt az MSZP-s tagsága. Szili Katalin érdemei elévülhetetlenek: megosztott és rommá vert baranyai baloldali mozgalom, ez az amit örökül hagy. Eredményességéről, saját maga mondja a verdiktet: az MSZP bukott párt, de akkor miért nem mond le ennek a bukott pártnak a listás mandátumáról, nem értem….

Az meg végképp érthetetlen, hogyha most már nem vállalható neki az MSZP, akkor áprilisban mi volt az, ami miatt akkor vállalhatónak érezte a képviselővé válást a frakcióban? Mit tud mondani, mi volt az a jelentős rosszirányú változás, ami miatt "hirtelen" rájött, hogy nem tud tovább maradni? Ezek persze inkább költői kérdések.

De miért dönthetett így Katika? Ha tetszik, ha nem, de Szili egy bukott politikus. Egyéni körzetében megverték, kiszorult a pártvezetésből és még megyei „párttitkárnak” sem kellet. A következtetést levonta, nem ő csinálta rosszul, nem őneki van oszlopos része abban, hogy Pécsett az MSZP igen nehéz helyzetben van, hanem mindenki másnak. Nem tudom milyen, de biztos nehéz megélni egy egykor nagyhatalmú politikusnak, hogy egy jelentéktelen ellenzéki listás képviselő lesz belőle, egy olyan párt mandátumán, amit ráadásul nem is "szeret" már.

De ez a dolog rendje, körvonalazódik az új MSZP, Botkák, Szitkák, Szabadosok, Gajdák, Tripponok, Szanyik, Horváth Csabák, Török Zsoltok és Mesterházy Attilák, és sok sok új eddig periférián lévő, de mégis sikert hozó politikus tűnik fel és kiváló eredményeket ér el. Az old staroknak meg két út van vagy beállnak a sorba és segítik, mint „nagyöregek” az új baloldal felemelkedését, vagy kiülnek az általuk most már szidott MSZP-s mandátumukból Molnár Oszkár mellé. Nyilván ahhoz már nem elég erősek, hogy érdemben bármit hozzá tudjanak tenni, de még egy-egy, a médiában jól csengő akcióval fel tudják magukra hívni a figyelmet, mielőtt eltűnnek a politikai süllyesztőbe.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr682344500

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan gründol a "Superman-díjas" Botka Szegedből Vörös Erődöt? 2010.10.04. 22:35:41

Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva  választási időszakban is polgárbosszantó módon minden, hiába csúsznak egyes nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.04. 23:35:19

@Semeretyevó: én is ennél a résznél nevettem fel :)

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.10.04. 23:37:03

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": mit kellett összemosni? a kurucon, a szentkoronarádión így nevezték, és a mandíneren is volt egy kommentelő(!). ha ebből azt olvastad ki, hogy szocdemman a mandíner szerzőit mosta össze a nácikkal, akkor veled van a baj.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.10.04. 23:40:55

@baum:

Miért szégyenled a legolvasottabb jobboldali hírportált.... a kurc.infozás nem nekünk kellemetlen...

Voloka 2010.10.04. 23:41:54

Kitaláltál egy gusztustalan jelzőt, s, hogy bevezethesd, a "jobboldal" szájába adod!
Gennyes egy hazug alak vagy!
Másrészt, van egy olyan mondás: a rossz hír hozójának a fejét kell veszik
( nem biztos,hogy szószerint így van, de ez a lényege)
Szili Katalin volt az egyetlen, ( na jó, olykor a Szanyi is!)aki jelezte már sokszor, baj van az MSZP-ben!
Úgy gondolom, a nyilvánosság elé tárt írásai,( véleménye) nem az ellenzék számára szólt elsősorban, hanem elsődlegesen a párttagság felrázására ( kissé naívan), vegyék észre, baj van! A szerencsétlen! Bízott a demokráciában, a párt demokráciájában, demokratikus voltában! Tévedett!
S ahelyett, hogy erre figyelt volna a "párt" elhalgattata.( Méltó régi nagy hírére...csoda, hogy nem retusálták ki a fényképekről....Bár lehet, hogy most ez fog következni.) Szóval piroslapok, működik a régi reflex. Ez ismerős, 1948-óta.
Még szerencse, hogy most nem lehet kivégezni, Recskre küldeni....
Bazdmeg, nem a pártot hagyják ott az emberek, hanem a párt hagyja el az embereket!Nem Szili az "áruló", hanem az MSZP politikája!
Hogy rángatná ki a körmeidet a Gyurcsány, hogy ne tudj ilyen idétlenséget írni!

doxi2 (törölt) 2010.10.04. 23:45:00

Ez az a helyzet amikor az ostobaság elkezd gondolkozni, ill. politizálni.Ez meg még magabiztos is.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.10.04. 23:45:31

@Voloka:

Helyes, ha elszégyenlitek magatokat a félkarú rablózásért de az alábbi lnkeken olvasható a kifejezés:

kuruc.info/r/2/43096/

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9189415

szentkoronaradio.com/belfold/2009_03_20_24-milliot-nyult-le-tolunk-szili-katalin

wwww.mandiner.hu/cikk/20101004_szeteses_kell_az_ujjaepiteshez

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.10.04. 23:47:29

@Voloka: csak a te kedvedért még egyszer a linkeket, vagy hajlandó vagy venni a fáradságot és visszakeresni? ha adtunk is valamit a jobboldal szájába, az nem a gusztustalan jelzők csoportja.

Hurri Kán 2010.10.04. 23:56:32

Szili elvtársnő most már nem jó elvtársnő?

Martian (törölt) 2010.10.05. 00:05:46

Az MSZP egy nemi identitás válságban szenvedő, fejenálló transzvesztita: alul gömbölyödő baloldali idomokkal, felül maszkulin neoliberális-komprádorburzsoá nemiszervekkel.
:))

egysegelem 2010.10.05. 00:07:35

Szili nem volt egy kaliber, na, de hogy az uj MSZP a torokzsoltok mszpje? :DDD

Nem tudom mar melyik musorban mondtak hogy annal hulyebb ember nem letezik, es tenyleg nem. LOL Meg 1-2 torokzsolt es az mszpnakl nem lesz mirol beszelni.

egysegelem 2010.10.05. 00:08:52

Amugy Szilinek az tett be hogy elvesztette a Tollert maga mellol a baleset miatt, onnantol kezdve nem volt eleg ereje.

sivatagi n. 2010.10.05. 00:12:13

Szívesen látnám Retkes Attilát a maszop vezetőjeként. A szadesszel is a lehető legjobb dolog történt, miután átvette.

pakesz (törölt) 2010.10.05. 00:12:47

nekem mar Lezsakeknal is az volt a velemenyem, hogy a PARTOT szavaztak meg
akinek nem tetszik adja le a jo kis zsiros allasat es a PART adjon allitson helyere masikat

olyan sok nimand kis hulye narancsos buzi lett most megvalasztva, hogy az eleve TENY, hogy PARTOKRA szavaztak es nem emberekre

thinker_ 2010.10.05. 00:28:56

Hagyja el a süllyedő hajót. nagyon helyes.

Voloka 2010.10.05. 00:31:04

@szocdemman: Lám,lám!
Tipikus összemosási akció!
Először is. mi az, hogy "ti" én csak a piroslapok-ra válaszoltam, nem "nektek"!
Másodszor: néhány 2009-ben használt ( azóta sem!) beszólást, reag-ot úgy beállítani nagy általánosságban,mint "A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - félkarú rabló gúnynéven emlegetett Szili Katalin..."
nagyfokú csúsztatás, mivel nem önmagában,az ő személyével van a baj.
A reagból látszik, nem fogja szocdemman, Panelkurucz, ( tehát nem a szocik általában!),hogy a véleményem többi része a lényeg, nem pedig az, hogy MSZP ellenes ( MSZP ellenes, nem egyenlő jobboldali!!!!)létemre nem vagyok járatos,
abban, mit mondott néhány jobboldali 2009-ben!
Szóval elvtárskáim, az egység, a párttal a tűzön vizen át, talán már nem olyan vonzó néhány gondolkodó ( talán tényleg baloldali érzelmű!) ember számára.
Mi a vélemény, a pártot egyébként elhagyó ( de nem ekkora politikai formátumú)
emberről, akik mint egyszerű párttagok, vagy MSZP szimpatizánsokként, fordítanak hátat, a rothadó hazug MSZP-nek?

Hurri Kán 2010.10.05. 00:39:41

körvonalazódik az új MSZP, Botkák, Szitkák, Szabadosok, Gajdák, Tripponok, Szanyik, Horváth Csabák, Török Zsoltok és Mesterházy Attilák, és sok sok új eddig periférián lévő, de mégis sikert hozó politikus tűnik fel

No, amíg ilyenek tűnnek fel, addig én is remélek! Nincs már messze az a kispárti státus Moonwalker és Ladyboy vezérletével...

na4 2010.10.05. 00:44:30

Ez hulyeseg, legy eros, Szilinek semmi befolyasa nem volt itt mar semmire.

Cold Heart 2010.10.05. 00:47:12

@szocdemman:

egy ilyen felvezetesre

"A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - félkarú rabló gúnynéven emlegetett Szili Katalin"

hozni egy ilyen listat...
a szamodra kevesbe legcikibb verzio, ha vmiert igy maradt meg benned, hogy felkaru rablozzak a jobboldalon, es most, hogy egyes kommentelok szamonkertek rajtad az allitast, ketsegbeesetten probaltal vmit felmutatni.
kuruc... szerintem a jobbikos szavazok kozott is kisebbsegben vannak a rajongoik
egy, azaz 1 darab hsz az egesz polidilibol
szentkoronaradio... azt is leginkabb jobbszelen olvassak, de meg ott is csak kommentben sutotte el, ket ember!
mandineren szinten 1 db hsz

szoval, tobb millio kommentbol 4, innentol az osszes jobboldali kommentelo?
blogok... ott se lattunk ilyet
kuruc info meg minden mas megszolalasban is no comment kategoria, ott egyedul
a jobbikra nem frocsogik a fekaliat.

Mike36 2010.10.05. 01:02:54

a listás mandátumáról mondjon csak szépen le
ha egyéni lenne azt mondom maradhatna, de így?

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.10.05. 01:30:22

@Voloka: mindenkinek szíve joga eldönteni, melyik pártot támogatja, ez igaz a volt- és jelenlegi MSZP-tagokra is. ha már nem tetszik neki a párt, kilép, és ennyi. A párt egy ideológiai és világnézeti alapon szerveződött társaság. Ha valakinek ezen a téren elválnak az útjai a korábbi pártjától, mindennapos dolog a politikában. Szili Katalinról azért volt időszerű a cikk, mert mégiscsak egy országos ismertségű politikusról van szó, akinek a tevékenysége a baloldalon (is) vitatott.

@Cold Heart: a kurucinfó meg a szentkoronarádió elég olvasott a politika iránt érdeklődők körében, teljesen igazad van, hogy no comment kategória, de a "radikális, tabudöntögető" szóhasználatot ők kezdték el terjeszteni. Örülnénk, ha nem lenne igaz az állítás a "jobboldali kommentelőkre", de a tapasztalataink nem mutatnak mást. Természetesen a radikáljobb-hívekről van szó, akik átvették ezt a mocskolódást, nem a mérsékelt jobbközépről.

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2010.10.05. 01:31:34

Baloldali gondolkodású emberként én is jót mosolyogtam a több fórumtársam által kiragadott mondaton. Horváth Csabát, Fletó legnagyobb csicskáját emeled ki, mint a jövő szocialista szervezetének oszlopos tagját? Nooormális?
Mesterházy szintén a "régi" brigád oszlopos tagja. Szanyi kapitány most ősszel - nekem feltétlenül - bizonyította, érdemes a bizalomra. Noha a párt egészen tűrhetően szerepelt a fővárosban, a megújulást vidékről kell megindítani. Legyen az Botka, vagy a Nemény-Ipkovics-féle Vas megyei újvonalas csoport,vagy bárki. Akár a jelenlegi kereteken belül, akár új pártot szervezve.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.10.05. 02:14:04

"az MSZP bukott párt, de akkor miért nem mond le ennek a bukott pártnak a listás mandátumáról, nem értem…."

Pénzért. A képviselőségért fizetés is jár.

Illetve azért, hogy az új pártjának egyetlen parlamenti képviselője legyen.

Ami azért nem hiszem, hogy sokat számítana, de mégiscsak van reklámértéke.

Ha már törvény nem szabályozza jól, akkor a pártoknak kell jobban megválogatni a jelöltjeiket, illetve szerződést kötni velük.

Az rendben, hogy egy egyéni képviselő ne mondjon le, akármi is történik a pártjával, de egy pártlistás, ha kilép a pártból, akkor valóban megkérdőjelezhető a képviselősége.

Ha jogilag nem, akkor a pártnak kellene olyan okosnak lennie, hogy szerződést köt az összes képviselőjelöltjével még a választás előtt.

Ha nem tették akkor így jártak. 4 év képviselői fizetés az komoly összeg. Minek mondana le róla bárki is, ha nem muszáj?

bierkamp 2010.10.05. 03:42:05

Mindenki tudja ( aki nem az hülye,vagy nem akar tudomást venni róla),...ez MSZP-t
a Szili tette tönkre. Ő szivárogtatta ki az Öszödi beszédet ,mert csak Gyurcsányt akarta tönkre tenni és eltávolíttatni, de az egész MSZP nek és a magyar Népnek is ártott, és a Fidesznek nagyot segített ezzel.
A Fidesz a Szilinek köszönheti a hatalmát!!!!

bierkamp 2010.10.05. 03:43:47

Neki és hataloméhességének köszönhetjük az nemzetközi közutálatnak is örvendő
Sólyom Lászlót is!!!

Lúdtalp 2010.10.05. 06:11:09

Azért Fletó királyodnak még hálásabb lehet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.05. 06:49:39

Ha a kilépett Szilitől nem tud visszavenni a maszop egy pártlistára leadott mandátumot, akkor olyan lekvár, hogy legjobb, ha feloszlatja magát.

Kalmár 2010.10.05. 07:13:46

Ezek az egybehagzó kommentek nem billentik ki a véleményedet, tisztelt Piros lap?
Az a gyanúm, hogy 4 év múlva a Szily féle Únió megszorongatja a "sikeres" (??) Mekkmesterházyt.
Tudod, nem felejtjük el, hogy ő legalább igennel szavazott az állampolgársági törvényre stb.
Persze szeretni nem fogom, mert nyilvánvaló politikai karriercélból nem tett semmit ellenetek Öszöd óta.
Megvárta míg összeomlik a szoci banda és csak utánna(most) lép.
Kora reggel jót derültem a sikercsapatodon:))))))
Mert kell egy csapat!
CSABAGYÖNGYE!!

Kalmár 2010.10.05. 07:15:50

@bierkamp: Nagy szégyen rád nézve, ha nem a beszéd zavar, hanem az, hogy kiderült.

eszkep 2010.10.05. 07:16:26

Bírom, hogy a retardált balos megmondóemberek, ha az MSZP-ben egy relatíve értelmesebb ember észbekap (ritka eset!), "természetesen" csakis a FIDESZ-nek kedvezhet. (Innen is látszik, hogy MSZP szavaz 2010-ben scak infantilis idióta lehet).
Akkor már Gyurcsánynak sokkal többet köszönhet a FIDESZ! Számomra öröm volt nézni, ahogy 3 év alatt szétverte az MSZP-t.
Ideje, hogy relatíve értelmesebb balos emberek egy szalonképes (az MSZP sosem volt az!) baloldali pártot építsenek!

Deneware. 2010.10.05. 07:37:01

Szili Katalinnak abban a pécsi parkolótársaságban van (volt?) érdekeltsége amelyik a legnagyobb pécsi klinika 16 db (megszámoltam...) parkolóhelye mellé órát tett, és a környező utcákba megállni tilos táblát. Brávó szociális érzékenység. Húzzon el már végre a f@szba ez a buta sötét pics@...

Tita nick 2010.10.05. 07:37:53

Kedves posztíró!

....süllyesztőben... n-el...

Tudod, ba-be, ban-ben.

Kalmár 2010.10.05. 07:51:54

@szocdemman: honnan veszed ?
Mekkmesterházy 20-at álmodott.

csoko20 2010.10.05. 07:54:05

@szocdemman: 10%-os erősödés :))))))))))

Úgy érzed erősödött a párt? Vagy csak feltétel nélkül elhiszed, amit Szanyi mond.
Mert ez a szereplés inkább egy szepuku volt az áprilisi vérfürdő után.

Ha eljön az ideje, akkor az átlag baloldali szavazó vagy bármelyik szavazó Lendvaira, Gyurcsányra vagy inkább Szilire voksolna???

balfék 2010.10.05. 08:00:32

@Voloka: Röhögnöm kell, amikor egy olyan párt demokráciáját kérdőjelezed meg, amelyik pártot nagyrészt az engedélyezett és eltűrt kibeszélések amortizáltak. Az igazi pártdemokrácia a fideszé, ahol egy óra múlva már nincs a helyén a kibeszélő.

Kalmár 2010.10.05. 08:13:26

Jó lenne pár új plakátot kitenni.
- Van egy jó hírem Budapest!
Mégsem leszek főpolgármester!

Szily-Szanyi-Fletó
3 szoci
3 párt
Máma már nem hasad tovább?

Italo Balbo 2010.10.05. 08:17:16

Szili Katalin tán még szimpatikus is lehetett volna, ha az áprilisi választások előtt hagyja ott a pártot. Most ő az első, aki menekül a süllyedő hajóról és ráadásul közben mutogat hátrafelé. Azért a képviselőség még jól jött neki. Sok sikert a pártjának, de a nemzeti érzelmekkel telített szociális demagógia piaca erősen telítettnek tűnik, de hát ki tudja...

ghoezeke mate 2010.10.05. 08:20:43

Parasztgyerek blogger, ha ízléstelennek tartod a félkarú rablót, akkor nem idézed.
Az első mondatoddal kiírtad magad a civilizációból.
A tényértékeléseid pedig kissé komikusak. Például a nagy sikereket elért új arcok felsorolása.
De az egész cikk betüről betüre vitatható, hogy úgy mondjam, nem a tények vezérelnek, hanem amit te a tények helyett jónak látsz gondolni.
Ti vagytok a baloldal sírásói ezzel az állandó undorító hazudozással.

Komponista 2010.10.05. 08:22:04

Nem kétséges, hogy a német pápát a Magyar Köztársaság házelnökeként "gyermeki alázattal" köszöntő Szili Katalin sokat tett az MSZP nevű politikiai formáció szétveréséért. Nem egyedül persze: Lamperth, Szekeres, Kiss Péter és a hasonló kvalitású "vezetők" nélkül nem lehetett volna ennyire eljelentékteleníteni a pártot. A minden szinten bukott Szili most is émelyítően viselkdeik: a pártot, amit lebontott, fikázza, de a párttól kapott listás mandátumról nem hajlandó lemondani. Állítása szerint nem hagyja magukra a szavazóit: csakhogy őt, személyesen senki sem kívánta már a hatalom közelében látni. Ez fényesen, többször beigazolódott azokban az esetekben, amikor a saját neve alatt, egyéniben próbálkozott, például a pécsi polgármesteri székért. Most itt áll előttünk egy szánalmas megélhetési politikus, hírhedt jobboldali udvartartással, általa szétvert lehetőségek - pl. köztársasági elnök lehetett volna Sólyom helyett egy valóban értelmes, tisztességes, kevésbé felfuvalkodott ember is, egy bizonyos akadémikus - rosszízű emlékeit idézve, jelentéktelenségbe süllyedve. Szégyen, hogy ilyen vezetők jutottak az MSZP-nek. Nem csoda, hogy MOST jól kistafírozva, kényelmes megélhetéssel, kígyót békát ordibálva mentik amit (maguknak) csak lehet. Szili Katalin! Szégyellje magát.

Komponista 2010.10.05. 08:26:09

Majd elfelejtettem! A kommenteket olvasva egyértelműnek látom, hogy Szili nem sajnálja a pénzt néhány bérkommentelőtől. Ez azonban nem változtat a tényeken: Szilinek évekkel ezelőtt, a hisztériázása miatt elbukott köztársasági elnök választás után el kellett volna takarodnia a baloldal környékéről. Akkor olyan leckét adott önzésből, nagyképűségből, a valóság ismeretének teljes hiányából szeretett "választóinak", amit sohasem lehet elfelejteni. Vihetné magával a cimboráit is.
Na: most ordibáljatok, aztán mehettek Kati nénihez a pénzért.

ghoezeke mate 2010.10.05. 08:29:24

@Komponista: Megpróbáljátok magatok abban a hitben ringatni, hogy a maszop azért ment le, mert x, y és z bomlsztották a pártot, és nélkülük milyen nagyszerű lenne.
Hát nem. Azért bukott az mszp, mert nem volt programja, amellyel a csóró választót megszólíthatták volna. Ez egyébként nem is várható a milliárdosoktól, nyilván számukra a befektetések kezelése, üzemvásárlások, kozpenzek beszedése és elosztása elvonta a figyelmüket.

trendo+ 2010.10.05. 08:31:09

@balfék: Igazad van. A Fidesz pont úgy működik, mint a lenini bolsevik párt Sztálin idejében. A régi gárdát elűzték, kisatírozták, lehetetlenné tették. Akinek volt egy csöpp esze a korábbi vezetők közül, visszahúzódott az önkormányzati szférába, vagy kiment Brüsszelbe. Egyszemélyes diktatúra van most, leegyszerűsített vezetési modell. Ez egy ideig még eredményes is lesz, mivel a vezéri döntéseket gyorsan és hatékonyan végrehajtja a bedresszírozott apparátus. A nép pedig már belefáradt a töketlenkedésbe.
A szocikból ezért lett elég. Összevissza pofáztak, sérelmeikkel és ellenvéleményekkel volt tele a sajtó és a vidéki kiskirályok rendre keresztbefeküdtek az amúgy is kiherélt, kompromisszumos döntésekbe. A legnagyobb bűne a szadesznak és a szociknak, hogy sikerült a polgárokban a demokráciáról olyan torzképet kialakítani, mint ami haszontalan és fölösleges. Egy ideig senkinek nem fog hiányozni a beleszólás lehetősége, a sajtószabadság.
A jobboldali kommentelők mindenhol nyomulnak amúgyis, lassan megszünnek a demokratikus vitalehetőségek is.

Komponista 2010.10.05. 08:33:23

@ghoezeke mate: Ha valakit ennyire nem zavarnak a tények, mint uraságodat(?), nincs miről beszélni. Vagy azt gondoja, hogy a FIDESZ, amelyiknek zseniális vezetője van, programja azonban köztudomásúan nincs, majd többre viszi? Olvassa el még néhányszor azt, amit írtam, talán egyszercsak rájön, hogy mit állítottam. Amúgy üdvözlöm a kedves főnöknőjét, bár magam megvetem őt.

Kalmár 2010.10.05. 08:38:49

@Komponista: Furcsa ez a bérkommentelősdi.
Ki a fenének ér 2 forintot az ilyesmi?
Ide olyanok jönnek kommentelni akik határozott véleménnyel bírnak. Kinek szólna?
A bizonytalanok a híradóban keresik a válaszokat.
Ha lesz is bérkomment valaha az nem a választások UTÁN 2 nappal logikus.
Tényleg nem hiszed, hogy valamelyik balosnak tetszik Szily??
Ne viccelj, hónapok óta bíztatják, hogy lépjen már végre.
Én egyikőjüket sem szeretem. Örömmel látom, hogy széthullik a rablóhorda.
De a sokféle véleményt el kell fogadni, nem pénzt keresni mögötte.
Én sem értem az Mszp melletti kommenteket. Hihetetlen, hogy ember önmagától képes ennek tapsolni, mégis azt hiszem, hogy te nem kapsz pénzt. Valahogy tényleg ezt gondolod.

ghoezeke mate 2010.10.05. 08:51:08

@Komponista: Na, zavaros gondolataidat megtetézed azzal, hogy egyszerre fideszesnek és szilistának is tartasz. Bár nyilván Szili Orbán bérence, így tiszta.
Keress valami bogyót.

trendo+ 2010.10.05. 08:51:43

Ha valaki még vissza tud emlékezni a rendszerváltás körüli időkre és személyekben gondolkodik, akkor rájön, hogy mennyi eszmeileg következetlen ember lépett be a neki valójában nem is megfelelő pártba. Innen indultak ki a tömeges átülések, frakciószakadások, ki- és átlépések, a kísérletek az egyes pártok fazonjának, jellegének átszabására, ami aztán vagy sikerült, vagy nem. Orbánnak például többször is, más pártok viszont széthullottak emiatt.
Szilynek nem lett volna szabad a szocikhoz igazolni, csak mire erre rájött, már kötötték az anyagi és egzisztenciális érdekei. Ő volt a KDNP beépített ügynöke a pártban és maga köré gyűjtötte a magához hasonlókat.

Gyárfás 2010.10.05. 08:53:07

Akkor lenne legközelebb hiteles az MSZP, ha az egész frakció kilépne Ferenc Testvér mellöl.
Szily meg nem több egy kamarillapolitikusnál, akiről senki sem tud elmondani 5 olyan dolgot ami fajsúlyos, és hozzá köthető, de legalább benne volt annyi tartás, hogy tettekkel is elhatárolódik Ferenctől, és a sleppjétől. Kíváncsi leszek ki lesz a következő.

Ha valaki fel akar építeni egy ÚJ baloldalt akkor most kell elkezdenie, az már más kérdés, hogy szerintem Szilyben nem ,lesz annyi erő, hogy sikerüljön neki, de legalább megpróbálja.Az országban van kb 1,5M szavazó aki alig várja , hogy legyen egy balos párt akire szavazhat.

genyamagyar 2010.10.05. 09:02:09

Imádnivaló, ahogy a fideszesek nyalják Szily szebbik felét.... De jó olvasni! :) Ha Gyurcsány lépett volna ki, akkor őt sz*pnák ezerrel...

Ugye "ö.... miko"? :-))))

loláb 2010.10.05. 09:02:12

"Pártját belekergették, részben a Szili köré szerveződő körök, egy igen ciki köztársasági elnök választási buktába."

Szili köztársasági elnökségét Gyurcsány nyomta, hogy a legerősebb pártbeli vetélytársát eltüntethesse a pártból.
Érdekes módon akkoriban a baloldal a nemzet nagyasszonyát látta Sziliben, erre most mindenki őbelé törtli a lábát.

"Szili az első fordulóban elbúcsúzott a 4 éven át birtokolt egyéni mandátumától, persze a pártlogika működött nála, azért megye listán még mandátumhoz jutott."
AZ egész mszp listán jutott mandátumhoz, kivéve a két anygalföldi hőst, az neked még nem tünt fel. És a listás helyek nagyrésze indult egyénileg is, csak rommá verték őket.

Mindenkinek sokkal jobb lenne, ha az mszp frakció csak azokból állna, akik listán bejutottak, de sajnos nem így működik a választási rendszerünk.

genyamagyar 2010.10.05. 09:06:02

@ghoezeke mate: "Azért bukott az mszp, mert nem volt programja,"

Ha ha ha! Vicces vagy... :)

A fidesz minisztériumának még osztályvezetője sincs, nem hogy programja!

index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/04/romokban_a_matolcsy-miniszterium/

genyamagyar 2010.10.05. 09:07:26

@trendo+: "Ha valaki még vissza tud emlékezni a rendszerváltás körüli időkre és személyekben gondolkodik, akkor rájön, hogy mennyi eszmeileg következetlen ember lépett be a neki valójában nem is megfelelő pártba."

Pontosan! ezért is van annyi volt párttitkár a fideszben meg a kdnp-ben.

karikaV43 2010.10.05. 09:07:38

@ö...mikó?: nem tudom mit elvtársazol,néz be jobbra a pad sorba és vedd számba a komcsikat.Esetleg eddig nem vetted volna észre viktorka körül sokkal többen vannak.A narancs szemüveg mögül nem látszik a valóság,akkor azért nézd meg pártod felépítését,programját atom komcsi mind kettő.Ezek után szánalmas az elvtársozás.

plb 2010.10.05. 09:10:04

Szili egy populista. Egyfolytában beszél és nincs semmi értelme. A tegnapi rádióban elhangzott riportban is beszélt. Értettem minden szót, nyelvtanilag helyesek voltak, viszont nem volt értelmük. Ez egy politikai kötéltáncos, aki épp leesni készül.

Seregbontó 2010.10.05. 09:14:18

"Botkák, Szitkák, Szabadosok, Gajdák, Tripponok, Szanyik, Horváth Csabák, Török Zsoltok és Mesterházy Attilák, és sok sok új eddig periférián lévő, de mégis sikert hozó politikus tűnik fel és kiváló eredményeket ér el."

Kemény ez a csapat, nagyon kemény! A jobboldal máris összeszarta magát! Igaz, a röhögéstől.

Szerintem ebből a hihetetlenül lendületes csapatból még hiányoznak páran a leglendületesebbek és legsikeresebbek közül. Mondjuk Gyurcsány, esetleg Hagyó...

Anselmo 2010.10.05. 09:19:20

Szili volt az egyetlen becsületes szocialista politikus, ő mert a leghatározottabban szembeszállni Gyurcsánnyal. Ha jobban érvényesül, most nem buktak volna ekkorát a szocik.

Valóban, nem való Szili az MSZP-be.

bierkamp 2010.10.05. 09:23:12

Hülye KALMÁRNAK válsz: Azért nem jó hogy Szili kiszivárogtatta at öszödi beszédet, mert a szar rohadt Fidez és Orsós Orbán kiforgatta és saját céljaira papgjkommandóztatta,
Büszke vagyok Gyurcsányra, hogy ezt mondta, hogy elég a hazugságokból ( de ezt általában a többi pártra is értette), és most pl FIDESZ ÉJJEL NAPPAL HAZUDIK A VÁLASZTÁS ELŐTT ÉS AZÓTA NEMCSAK ÉJJEL NAPPAL, HANEM ÉBREN ÉS ÁLMÁBAN.
Na ezt kifogásolta a Gyurcsány a saját pártjában is és a jövőbeli pártoknál is . IME!!!!!!--most is ez megy a rohadt VIKTATÚRÁBAN!
Te barom Fideszes droid te csak Fityisz nyelven értesz! mi? Szegény állat!

Gyárfás 2010.10.05. 09:24:02

Mondjuk Török Zsolti mint egy piros hörcsög jut az eszembe,ahogy pipiskedve próbál belebeszélni a mikrofonba.
Döbbenetes, hogy egy amúgy is bukóban lévő párt őt tartotta alkalmasnak arra, hogy a párt arca legyen.

bierkamp 2010.10.05. 09:26:49

Gyurcsány -tól retteg még ma is és azóta is gumibugyiban járkál Orsós Orbán,...s a z egész Fidesz banda, mert az tudja földbe dögölni a kis szaros gonosz törpét ( igaz nem soká kell ütni, a pofája közel va na földhöz).
Ezért csináltatott 10 millióért magának testőr bandát..mert be van szarva hogy Gyurcsány csak azt mondja..hé emberek ki az utcára és fegyvert hozzatok---akkor lesz futás a Fityisz bandának!

Kalmár 2010.10.05. 09:32:10

@genyamagyar: Amellett, hogy alpári stílusod, jól jelzi, hogy mi a baloldal egyik nagy baja, még tévedsz is.
Szily mindig a legkevésbé utált balos volt a jobboldaliak szemében.
Egyszerűen a vallásossága és az állampolgársági törvénykor képviselt különvéleménye miatt.
Fletó ha kilép ha nem, a szemünkben nem lesz ember soha.
Szilyt sem szeretjük, túl sokáig volt kussban és asszisztált Fletó hatalmon maradásához. Érted-e?

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.10.05. 09:35:06

Ha egy MSZP-s politukus hirtelen rájön arra, hogy kicsit snassz ezek közé tartozni, és van benne annyi tartás hogy megszabaduljon tőlük, akkor a baloldali "média" rögtön megpróbálja a sárga földbe tiporni. Gratulálok a piroslapoknak, ti vagytok a legundorítóbb szoci blog a világon! ;)
Csak felhívnák rá a figyelmet, hogy ha Botka nem nyert volna Szegeden, akkor ő is kilépett volna ebből a szánalmas pártból. Van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan Molnár Gyuszi meg fogja ezt tenni. És még jó néhány olyan ex-polgármester, aki az MSZP miatt vesztette el karrierjét.

karikaV43 2010.10.05. 09:39:42

@trendo+: végre valaki akinek esze is van.

trendo+ 2010.10.05. 09:40:03

Szilynek a KDNP-ben lett volna elve a helye. Persze, ott nem volt lóvé...pozíció, kocsi sofőrrel. Most meg már késő. Hacsak nem fogja testületileg átvinni oda a Szociális Unióját majd :) Persze, akko rmajd a felkínálkozását ki fogják nevetni.

Kalmár 2010.10.05. 09:41:34

@bierkamp: Mi van nestrot? Fájt a hétvége?? :))))
Úgy látom végleg elborult az agyad.

"Gyurcsány csak azt mondja..hé emberek ki az utcára és fegyvert hozzatok---akkor lesz futás a Fityisz bandának!"

:)))))
Hát apám, téged, hogy engedett ki a körzeti orvos ?
Egy igazi, büszke Gyurcsány rajongó ........
Te tényleg azt hiszed, hogy a táncoló bohóc szavára kimennek fegyverrel az emberek?
Éppen lehetséges, csakhogy az lopott Apró villához mennének.

karikaV43 2010.10.05. 09:45:13

@plb: tudod nekem nagyon hasonlít a dolog a viktorkához,az az ember kurva sokat beszél,de nem mond semmit.Még soha nem válaszolt semmire konkrétan vagy tényszerűen.A magyar politika röhej.

karikaV43 2010.10.05. 09:47:19

@Kalmár: még jó hogy a viktorka becsületesen lopta a vagyonát.Nem gyanús csak ő lett kő gazdag miután hatalomra került a többi legalább nem a bársonyszékből lopott mint a szeretett vezíred.

bierkamp 2010.10.05. 09:58:05

@Kalmár: Súlytalan vagy..ezt minden komentelő tudja...beteg Fidesz droid aki alamizsnára vár:) Ezért figyelmen kívűl hagyunk! Mint Sas nem kapkodok légyszar után:) hehehe:)

prometheus_X 2010.10.05. 10:00:37

Ez a post annyira hemzseg a valótlanságoktól. Nem Szili védelmében, hanem a tények védelmében mondom. Ennyi valótlant állítani puszta véletlenségből pedig már nem lehetséges szerintem, így bár sosem tettem, de most megkérdezném: jól fizetett a megrendelő, vagy egyéb pártpolitikai érdek/spekuláció motiválta a cikket?

Szili is és az MSZP is bukott. Külön-külön is, együtt meg aztán pláne. A mostani "friss" MSZP-s vonal pedig szóra sem érdemes. Részemről tiszta sor, hogy az MSZP szét fog esni, valószínűleg igen hosszú, akár több évig húzódó agóniát követően sikeresen fog a Munkáspárt sorsára jutni. Ez jelenleg már csak azoknak okoz gondot, akik valamilyen formán eddig az MSZP-ből éltek meg, mindenki másnak viszont csak hasznot fog hozni. Tőlem a jobboldali politika eléggé távol áll, így kíváncsian várom, hogy mi sarjad majd az MSZP romjain, de csak remélem, hogy valami normális dolog lesz. Biztosan keletkezni fog majd 2-3-4 kisebb párt, kérdés, hogy ezek közül melyik lesz vállalható és melyik nem. Abban az egyben pedig igazat kell adjak Szilinek, hogy az MSZP vesztét a nemzetietlen (talán inkább nemtelen) politika okozta (túl az ismert korrupciós ügyeiken persze).

Amikor egy országban a jobbra sorolt politikai formációkban több a szociális érzékenység, mint a baloldalon, akkor illene elgondolkodni a baloldalnak, hogy valami nem kóser. Ennek a végiggondolására adott most 4 év. Elsőként is el kéne szakadni attól a berögzéstől, hogy minden a jobboldal hibája. Nem csak mondva, hanem tettleg is. Az MSZP és az SZDSZ több tucat üggyel járult hozzá a Fidesz kétharmadhoz (és még örüljünk neki, hogy nem Jobbik kétharmad lett belőle!).

Egy valami biztos: a választók ítéletet mondtak az MSZP és az SZDSZ fölött, ezt pedig múlt vasárnap már csak megerősítették. Ha a Fidesz kétharmaddal a háta mögött nem fog jelentősen javítani 4 év alatt az ország helyzetén, akkor a Fidesz fölött is ítéletet fognak mondani az emberek, de előtte egy esélyt még a Fidesz is megérdemel.

orica 2010.10.05. 10:08:46

@Gyárfás: Ez az MSZP már sose lesz hiteles. A frakciónak nem Fletó mellöl kell kilépni, hanem vele együtt az MSZP-ből.
Szilit nem nevezném kamarillapolitikusnak, kevés hozzá az IQ-ja. ( Ezt minden hasonlóra érvényesnek gondolom, minden oldalon!) Valóban semmi fajsúlyos nem köthető hozzá, ráadásul az elhatárolódást sem egyfajta tartás indukálta, hanem a primitív sértődöttség. Nagy különbség!
Indulása a KE székért elsősorban Kovács hibája (bűne),aki pártelnökként nem törődött a feladattal. Mire feleszmélt, Szili már benyomult a a parlagon hagyott területre.Nagyon kisképességű háttere teledumálta a fejét a nagyszerűségéről, és ezt könnyű volt elhinni.( Érdekes, hogy a pártelitek tagjai nem nagyon szeretik a náluk okosabb embereket.20 éve figyelem,hogy vezet ez személyiségtorzuláshoz.)
Szili pártalakítása selejtezhető gondolat, még akkor is, ha kap háttérsegítséget,és efelől nincs kétségem. Egy balos pártot ( semmifélét se )nem ő fog felépíteni. és nem is a ma tisztségben lévők. Ez a nagy kérdés, akkor ki? Talán ott kellene kezdeni, ahol Angyal Ádám javasolja, tisztázni, megvitatni, felépíteni egy XXI. századi baloldali ideológiát, és erre építkezni. Ez nem pár hónapos feladat. Ez teljes embert, ráadásul okosat kíván:))

csoko20 2010.10.05. 10:13:34

1. A Fidesz a legtöbbet Gyurcsánnyak, Lendvainak meg a Hagyó Miki féléknek köszönheti.

2. Ha Szily hamarabb hagyja el a Barnum Cirkuszt, akkor vitt volna magával jónéhány szavazatot is.

Kalmár 2010.10.05. 10:41:31

@bierkamp: Nyalogatsd csak a sebeidet kiscica. Ja, bocs kis sas:)) Az is állat.
Nekem nem kell alamizsna. Jó fizetésem van a versenyszférában.
De ne hagyd abba, mindig felvidítanak a lázálmaid.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2010.10.05. 10:53:15

"mi volt az a jelentős rosszirányú változás, ami miatt "hirtelen" rájött, hogy nem tud tovább maradni?"

Rájött, hogy nincs többé jól fejhető maszopos pénztárca! Már nincs több állami lóvé, amit a szocikon keresztül lehetne kivenni, így nincs értelme tovább hithű (és meggyőződéses) MSZP-snek látszani, ezért Katika egy könnyed laza (de kevésbé elegáns) mozdulattal elhagyja a süllyedő hajót... de előtte még bevitette magát tavasszal egy - számára még négy évig - biztonságos (és sok pénzt hozó) "kikötőbe"...

A MEGÉLHETÉS MINDENNÉL FONTOSABB, maximum majd mostantól nem néz tükörbe...

Pontos 2010.10.05. 10:58:25

@Voloka: Valahogy így történt. Természetesen kapott is - elsősorban az isteni Feri híveitől.

Pontos 2010.10.05. 11:01:03

@csoko20: Az mindkét pont tökéletesen igaz. S azt a szemére vetni, hogy egyéniben kikapott, nevetséges. Csak két MSZP-és tudott nyerni. Szóval nem rajta ment el a párt, mentek el a választások.

baum · http://reflektor.blog.hu 2010.10.05. 11:42:32

A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - túlmozgásos hülyegyerek gúnynéven emlegetett Gyurcsány Ferenc lett most a fenti véleményformálók hőse.

A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - párizsitokájú tolvaj gúnynéven emlegetett Hagyó Miklós lett most a fenti véleményformálók hőse.

A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - háztömbpanamázó gúnynéven emlegetett Verók István lett most a fenti véleményformálók hőse.

Nyilván ezek után várhatjuk ezen eposzi jelzők megjelenését is a blogban. :))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.05. 12:04:59

gerinctelen egy hulye picsa ez a silly..
bevegezte az aknamunkajat es most lelep:-)

de a listan szerzett mandatum az kellene az ehenkorasz rufkenek:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.05. 12:09:43

@csoko20: kb loszart..:-)

a szilifelek komoly visszatarto erok voltak az mszpben.
most ezek a fiatal arcok sokkal szimpatikusabbak. a vegen meg lesz part, akire erdemes lesz leadnoim az antifideszes protestszavazatom legkozelebb:-D

remelem, hogy a gyurcsany-fele kapita,lista vonal gyoz, hogy legyeen vegre egy igazi, mainstream jobboldali es kapitalista part a parlamentben, mert a fidesz mar kadaribb kadarnal, a jobbik sok kis frusztralt pocsomoccse, akit a jo edes anyjuk nem engedett haborusdit jatszani gyerekkoraban es a felgyulemlett agresszioikat menetelosben es ciganyzsidomaskentgondolkodoirtasban kivanjak kielni, az mdf az hahaha, az lmp meg csak megegy komcsi vicc..:-)

szoval az az ember, aki a piacgazdasagot tamogatna, jobboldali es liberalis az nem tud kire szavazni. meg a vegen az mszpbol lesz valami:-)

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2010.10.05. 12:42:13

@az igazi Sipi: ha ezektől a nyomoronc újoncoktól várod a "baloldali kapitalizmust", akkor sok csalódás fog érni még az életben. Ezeknek sincs eszük ágában sem bármit is tenni, hogy Te (+én = MI) is jobban (jól!) éljünk! Csak és kizárólag az ő (és pereputtyuk) harácsolása a fontos! És még rosszabbak lesznek, mert
1. az elődeiken szocializálódtak, ergo azt tanulták meg, hogy így kell csinálni. EZ VOLT A KÖVETENDŐ PÉLDA (és még működött is a benne lévőknek)...
2. még nem harácsoltak maguknak (és familiárisaiknak) össze komolyabb vagyont, így ez a "feladat" még előttük áll. És mit gondolsz, kinek a pénzét akarják ellopni majd? Hát az államét, azaz a TIÉDET és az enyémet (miénket)...

A gond csak az, hogy a másik oldalnak sem jobb egy fikarcnyival sem és erre a sok rájuk szavazónak is hamarosan rá kell majd döbbenni! Súlyos felismerés lesz... :(

MickthePick 2010.10.05. 12:56:53

@prometheus_X: nagyon korrekt, józan komment. Teljesen reális.

bierkamp 2010.10.05. 13:04:06

A nyomorék emberek alapból nagyravágyók és irigyek,.. s ha hatalom lehetőségének közelébe kerülnek akkor még gonoszok is.

MickthePick 2010.10.05. 13:13:45

@bierkamp: a normális emberek viszont fegyverrel támadnának a másik félre, akire az ország szavazóinak (akik szavaztak is) hatalmas többsége voksolt? Így gondolod?

bierkamp 2010.10.05. 13:18:32

@Kalmár: versenyszféra?--ki tudja jobban kinyalni az Orsós Orbán kormos seggét?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.05. 13:18:34

@Fot L' Mondó: "Ezeknek sincs eszük ágában sem bármit is tenni, hogy Te (+én = MI) is jobban (jól!) éljünk"

nagyon helyes
megette a fene az egeszet, ha en nem tudok tenni magamert es arra szorulok, hogy ezek segitsenek rajtam. en pont azt utalom, amikor az allam mindenbe bele akar ugatni, holott az allam az en kitartottam, az en alkalmazottam, nem pedig forditva.

bierkamp 2010.10.05. 13:20:22

@MickthePick: ez az Orbáni hazug szöveg! ...a 8 millióból 2.7 szavazott rájuk most meg még kevesebb tehát pszt!! mert kiröhögnek akik értelmesebbek mint egy gondolkodni nem tudó Fityisz seggnyaló.....

MickthePick 2010.10.05. 13:22:32

@bierkamp: direkt külön miattad fogalmaztam így. Fuss neki újra:
"akire az ország szavazóinak (akik szavaztak is) hatalmas többsége voksolt?"

AKIK SZAVAZTAK IS, tehát akik elmentek szavazni, azok közül a nagyon nagyon nagy többség nem a maszopra szavazott. Mit nem értesz?

MickthePick 2010.10.05. 13:23:37

@az igazi Sipi: ez a jobbik szövege - aki nem tudja magát eltartani, az ne is lopjon, ergo vagy tanuljon meg tisztességesen fenntartani magát, vagy dögöljön meg.
Emlékszel az agyoncsapott szúnyogra?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.05. 13:31:31

@MickthePick: ezt te mondod, nem en.
en azt mondom, hogy addig jo, amig nem az allamtol, politikusoktol fugg a joletem, mert amint toluk fugg az azt jelenti, hogy elkurtam az eletem. es eppen ezert az allam ne akarjon automatikusan beleszolni az eletembe, majd akkor ha en szorulok az allamra. de jellemzoen ez pont forditva van.

MickthePick 2010.10.05. 13:36:15

@az igazi Sipi: na ne mondd, hogy nem érted. Amíg az állam tartja el azt, aki nem is akar, de nem is szorul rá, hogy dolgozzon, addig igenis te fogod ezeket is eltartani, mivel az állam csak úgy lehet nagymértékben újraelosztó, ha valahonnan el is vesz, nemcsak valahová ad. Az egyik a másik nélkül nem megy.
Azaz ha te önellátó és öngondoskodó akarsz lenni, ez csak olyan rendszerben megy, ahol a másikoldalon nincs ennyi potyautas. Ez színtiszta jobboldal, nevezd akárminek.
(én is jobban járnék ezzel sokkal, csak gondoltam szókok, ez hová is tartozik).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.05. 14:41:06

@MickthePick: nem akarok lenni, hanem onellato es ongondoskodo vagyok.

es az allam ne legyen nagymertekben ujraeloszoto. az allam huzza magat olyan kicsire, amilyen kicsire csak tudja. mint szukseges rossz, valamennyi maradjon, uzemeltesse a katonasagot, rendorseget, tuzoltosagot, az egeszsegugynek azt a reszet, ami a csoveseknek es homelesseknek van fenntartva es viszonlangos. a tobbibol jobb lenne, ha kivonulna inkabb es olyan emberekre bizna, akik tenyleg ertenek hozza es ugy bannak vele, mint a sajatjukkal, hioszen a sajatjuk.

na es akkor igy tessek megprobalni potyautazni:-D

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2010.10.05. 15:04:41

@az igazi Sipi: Na ez az igazán kár! Az, hogy így gondolkodsz! Dolgozol, amíg az ilyen politikus mocskok rajtad élősködve élnek, mint hal a vízben. Semmilyen értéket nem teremtenek, és úgy érzik nekik több jár! Ugyan milyen alapon?
Nem a rászorulásod itt a kérdés, hanem a sziszifuszi munkád, amit elvégzel, miközben irgalmatlan terheket ró Rád az állam, amit ez az ingyenélő banda nyúl le, miközben a Te imádkozhatsz, hogy ne kerülj a magyar egészségügy kezébe (mert "nincs pénz" az egészségügyben), a befizetett nyugdíjjárulékodra is keresztet vethetsz. A befizetett adódból elvárnád, hogy a rendőr megtalálja azt, aki Téged meglopott, szétverje a csőcseléket, akik felgyújtották az autód, a gyereked normális iskolába (óvodába) járhasson, egyéb közfeladatok megfelelő módon legyenek ellátva. A benzinre rárakott irgalmatlan adóból elvárnád, hogy normális aszfalt utakon járhass (urambocsá' autópályákon), újabb hidakon mehess át, stb., stb.

Ezeket lopják el Tőled (is) és a gyereked gyerekétől is. NEM SEGÍTENÉNEK NEKED, HANEM HAGYNÁNAK NORMÁLISAN ÉLNI!!!! Inkább Te segítesz nekik, mert teljesen tehetségtelenek a "kinti" életben való léthez, csak az "állam" által nyújtott "védett" közegben képesek leledzeni.

Szomorú, igen szomorú!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.05. 16:52:14

@Fot L' Mondó: ez hulyeseg, ahogy van.

nem, nem varom el a rendortol, hogy megtalalja aki meglopott, mert tudom,hogy a realitasok talajan nem elvarhato. nem varom el, hogy egy politikus ne lopjon, mert realisan nem elvarhato. es nem ro ram irgalmatlan terheket az allam, mert a teljes jovedelmem utan adozva is marad annyi, amibol kenyelmesen elkaristolok. nyugdijra meg mar nagyon regota nem szamitok, elottem kb 55-6 eve lett vilagos, hogy en mar nem fogok nyugdijat kapni, az altalanos nyugdijrendszer ahogy van egy nagyon szep alom volt, ami nem mukodik, nem mukodhet.

ugyhogy szerintem utopisztikus lazalmok meg nem valosulasan duhongeni meglehetosen ostoba dolog...

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2010.10.05. 18:10:45

@az igazi Sipi: Akkor Te azon kevesek közé tartozol, akik megelégedve tudnak kijönni a fizetésükből, tudnak ÉLNI és nem csak úgy vannak halálukig. Ma Mo-n ti vagytok a kisebbség... A többségnek komoly terheket jelentenek az államnak kötelezően (a politikusok(!) által törvényileg előírt) befizetendő sarcok, amiből a parazita politikusok élnek jól és amiért a befizetők NEM KAPNAK SEMMIT!

Ha Te nem várod el a rendőrtől, hogy megvédjen, akkor Neked fegyvert kell hordanod, hogy megvédd magad. Ez akkor lehet igen kínos, ha mindenki így kezd el gondolkodni, mert hamarosan itt lehet az új vadnyugat, vagy vadkelet (vagy Vad Kati :)). Mindegy melyik, anarchia mind...

"nem ro ram irgalmatlan terheket az allam, mert a teljes jovedelmem utan adozva is marad annyi, amibol kenyelmesen elkaristolok" Ha így van, akkor szépen be kellene fogni a szájacskádat, és a seggecskédet a földhöz verdesni igen jó dolgodban, és nem feltétlenül az észt osztani az olyanok felé, akiknek nem volt olyan szerencséjük mint Neked...!

fraki 2010.10.05. 19:14:19

Ez a blog még él?

trendo+ 2010.10.05. 19:44:31

@fraki: Szólj gyorsan Annamáriának :)))))))

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.10.06. 04:06:49

Értem én, hogy kell egy balos blog az indexnek, na de ilyen? Ugyanennyi pénzért írunk jobbat. Várjuk Uj Péter bácsi levelét a kiadóba.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.06. 10:53:58

@Fot L' Mondó: ez nem szerencse.

ezt csakis magamnak koszonhetem, nem a szerencsenek. ezt probalom magyarazni. ha te arra varok, hogy a szerencse, vagy valamelyik onjelolt messias, vagy valamelyik mindenhato allam, kormany fogja majd az eletedet egyenesbe terelgetni, akkor jobb ha tudja az ember, hogy nem fogja. ez az en dolgom, hogy az eletem mukodjon. ha neked jo a sajat hugyodban fetrengve uvolteni, hogy neked hu de szar es veled hogy kibasztak, akkor tedd. de ez nem szrencsetlenseg, vagy szerencse kerdese. neked egyszeruen kenyelmesebb sajnaltatni magadat es vonyitani a holdra es atkozodni, mint tenni sajat magdert. en viszont onerobol palyat valtottam, amikor rajottem hogy amit az iskolaban tanitottak nekem egy egszinkekre szinezett recsegos fingot nem er. akkor nekialltam, korbeneztem, mi erdekel es elkezdtem onerobol megvaltoztatni az eletem. es nem azon szarakodtam, hogy hu, ez is velem kur ki, meg az is velem kur ki. ha mindig ezzel foglalkoztam volna, lehet, most en is a hugyban fetrengve vonyitanek...

sot
biztos.

Várúr 2010.10.06. 16:28:32

@trendo+:
Igazad van. Mint jobboldali kommentelő én is nyomulok. A fidesz "mint bolsevik párt". Bolsi ízűek a szocik, összes gyerekes fegyelmezetlenségükkel együtt. Egy párt nem bélyeggyűjtő klub és nem anarchista galeri. Vezetőket választanak, utána kuss. Pofázni, inritkálni, veszekedni otthon tessék, ne egy önkéntes alapon szerveződő politikai formációban. Különben is: az mszp vállalt jogelődei, a komcsik öldösték saját vezetőiket, nem egy polgári párt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.10.06. 18:02:08

@Várúr: "Vezetőket választanak, utána kuss. Pofázni, inritkálni, veszekedni otthon tessék, ne egy önkéntes alapon szerveződő politikai formációban. "

ez az uj demokratikus minimum..?:-DDD

trendo+ 2010.10.07. 22:27:16

@Várúr: Nézd meg, hány komplett alapszervezetet oszlattak fel a Fideszben, ha a központnak valami nem tetszett. Orbán Viktoron és Kövér Lászlón kívül szinte nem maradt senki az alapítók közül. Orbán egyszemélyi függőségen alapuló pártot épített ki. A legutolsó samesz is az ő jóindulatától függ.
Ha OV.-t elüti a hajókötél, beteg lesz stb. az egész kártyavár összeomlik.
süti beállítások módosítása