Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nem minden nyugdíjas amnéziás

2010.10.02. 20:03 | ZöldMarci | 1 komment

Címkék: orbán nyugdíj nyugdíjas nyugdíjemelés befagyasztás

Körmendi Zsuzsa írása.

A nyugdíjasoknak ki kell használni ezt a hétvégét, hiszen szombat-vasárnap még nagyon fontosak vagyunk. Természetesen csak a voksolásig. A gyakorlat, az ezt követő hétköznapok során már nyomát sem leljük a megbecsülésnek. Sőt, a hangzatos kijelentések csak szavak maradtak, hiszen ez, az idősebb embereknek igen hálás Fidesz-kormány október elsején „elfelejtette” megünnepelni az Idősek világnapját.


A kép pusztán illusztráció

Bár a Bajnai-kabinet elkülönítette, nyoma sincs annak a mintegy 12 millió forintnak, amelyből az Idősek világnapjának eddig hagyományos központi rendezvényét tartották volna a Kongresszusi Központban. Ilyenre még nem volt példa a rendszerváltozás óta. Az ünnepre félretett pénz eltűnt.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a miniszterelnök szerint a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett 4,4 százalék lesz a deficit, ami jóval több mint százmilliárd forintos különbözetet jelent, nem árt gondolkozni. A Fidesznek pénz kell. Sok. Hogy mire? Nem tudni. Ám azt igen, hogy megszerzéséhez semmiféle eszköztől nem riad vissza.

Mellesleg egészen múlt hét végéig nem kerültek szóba az idősek. Nem tudni, megkapják-e a nyugdíjasok a törvény szerint járó visszamenőleges nyugdíjemelést. Iván László szerint csak október végén, november elején dől el, fizet, vagy törvényt módosít a kormány. Ez utóbbi ismerős az első Orbán-kormány idejéből, amikor törvényt módosítottak, és a nyugdíjasok nem kapták meg a Horn-kabinet által törvénybe foglalt plusz juttatást. Ráadásul – talán nem véletlenül – az a hír járja, hogy a választás után befagyasztják a nyugdíjakat. Sőt, azt is fontolgatják, hogy tíz százalékos adóval sújtják. Mellesleg eddig négy alkalommal kellett volna összehívniuk az Idősügyi Tanácsot, de erre egyszer sem került sor. Ez világosan megmutatja, hogyan kezeli a Fidesz-KDNP kormány a nyugdíjasokat.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, Tarlós István szerint ma a fővárosban nem veszik figyelembe az idősek legegyszerűbb igényeit, például azt, hogy az utcán közlekedésbiztonságra van szükségük, arra, hogy a járdák rendben legyenek, vagy hogy a lámpák beállítása megfelelő legyen. A nyugdíjasok pedig úgy vélik, hogy elsősorban nyugodtan szeretnének élni, jóllakni, télen nem fagyoskodni a fűtetlen lakásban. Ehhez meg pénz kell, azaz évente emelkedő nyugdíj. Ám a csillagok jelenlegi állása szerint erre egyre kisebb az esély. Ezt egykori tapasztalatok egyértelműen igazolják – még akkor is, ha erről sok idős ember érthetetlen módon megfeledkezett.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr102340119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jolly Joker 2013.01.10. 15:20:21

Ha a Fidesz bevezeti a 13. havi nyugdíjat, kiderül az, amit már régóta tudunk: a kormány gyáva és csak a hatalom érdekli, semmi más. Ha Orbán Viktor meglépi azt, amit meg fog lépni, egyszerűen nem ismeri el a vereségét, és mint oly sok kormány, rázoo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.10.03. 02:48:50

Remek, de a fulkeforradalmaroknak nincs apjuk-anyjuk, csak egy kis gnomjuk. Annak meg nem volt meg munkaja, minek akkor aggodni a nyugdijaert, van azert itt-ott shortolt kis penze, mit neki(k) az a korosztaly, ami vilagra hozta oket?

No, meglatjuk milyen forradalom lesz vasarnap...
süti beállítások módosítása