Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Bibó kollégisták megtagadták a bibói intelmet

2010.10.02. 19:19 | ZöldMarci | 5 komment

Címkék: fidesz szakkollégium bibó bibó istván

Dr. Györky Zoltán, kaposvári olvasónk szerint a volt kollégista fideszesek megszívlelhetnék Bibó intelmét.

Április óta, valószínűleg a hajdani titokminiszterek, Kövér és Demeter tanácsára, no meg vezérük bensejét feszítő bosszúvágyból táplálkozó parancsra, bivalyerővel újraindult az aljas rágalmak árán „első számú közellenségnek” kikiáltott volt miniszterelnök(ök ), a bűnbakok „szerepére” kiszemelt „komcsik”, és a "Nemzet Együttműködés Rendszerének" minden politikai riválisának – köztük az őszi választásokon „újrázni” képes önkormányzati vezetők – szisztematikus zaklatása. Felelősségre vonásuk céljára az ellenük felhasználhatónak képzelt „bizonyítékok” utáni kutakodással együtt.

 

 

A hajsza nem hogy enyhült volna, a legfőbb ügyész interpellálhatatlanságát „hasznosítva”, az ügyészségeknél inkább felgyorsult. A fidesznyik-feljelentések alapján (rendszerint egyszerű, s korántsem alapos gyanú alapján) három-négy év óta folyamatban lévő „ügyek” újfent napirendre kerültek, és a médiában való megszellőztetésük, valamint a gyanúba hozottak „beidézése – persze csupán a „véletlenek” egybeesése folytán – éppen az önkormányzati választások előtti utolsó hétre torlódott. Ami itt és most zajlik, szerintem Orbán Viktor és a Bibó szakkollégiumban összeverődött „szerzetesi közösség” s a hozzájuk csapódott koncra éhesek akaratából – megkockáztatom –, megrendelésére történik.

Miután a Fidesz – jócskán meghamisítva a történelmi tényeket – a háborús rombolással azonosnak merte nevezni szoc-lib, illetve a szocialista kormányok által okozott „károk”
mértékét, nekem óhatatlanul eszembe jutott Bibó István egyik, a népbíráskodás anomáliáival szemben kifejtett állásfoglalása és idevonatkozó intelmei. Bibó figyelmeztetése a Fidesznek és az ügyészségnek is mára szóló üzenet: „A (nép)bíróságok elé valóságos, felróható bűnöket kell vinni''. Nem pedig koholmányokat és azt, ami nem bűn volt, „csupán” ellentéte mindannak, amit a mai (még) aktuális vezér személye és hatalma elleni „merényletnek” tart, és ezért a „merénylőket” börtönben szeretné tudni. Bibó István 1945-ben írt intelme és a Bibó-kollégisták mai megnyilvánulásai, politikái tettei ellentétesek. Nem először, s valószínűleg nem utoljára. Már meg sem tudom számolni, hogy a Bibó gondolatainak hányadik megtagadásánál tartanak a hajdani Bibó-kollégisták.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr502340149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rwindx 2010.10.03. 18:57:29

aljas rágalmak... hehe

Nem elég neki a 168 óra és egyebek olvasói levelei? Már ide is küldi az "éles" antifasiszta meglátásait? :)

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.10.03. 19:11:28

@Rwindx: téged félretájékoztattak, ha azt hiszed, trollkodással terjed az eszme. talán érvek kellenének, így csak annyi látszik, hogy neked nem tetszik valami, és ez nem hat meg senkit.

Rwindx 2010.10.03. 21:33:59

@Panelkuruc:
Érvek? Mire? Milyen eszme? Kit érdekel hogy kit hat meg amit írok?

nemecsek ernő áruló 2010.10.04. 13:36:23

@Rwindx: "Érvek? Mire?"
Általános "jobbos" vitakultúra.

Rwindx 2010.10.04. 21:57:48

@GerzSonka:
Na a másik. Szerinted én vitázok itt valakivel? Mert ha igen, akkor fogalmad sincs mi az a vita.
Hogy a másik zseni szavaival éljek, érvelj velem szemben... :)
süti beállítások módosítása