Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Meggyes Tamás útjára lép Rogán?

2010.09.30. 06:08 | ZöldMarci | 11 komment

Címkék: média fidesz önkormányzat eladósodás rogán antal adósság rogán ellenzék bontás meggyes műemlék meggyes tamás fideszes

Rogán Antal igazi celebpolitikus lett. Élete minden részéről beszámol a bulvárújságoknak. Még azt is megtudhattuk, hogy felesége, ha dühös rá, néha mobiltelefont vág a fejéhez. Még a Playboynak is pózolt, szerencsére nem fedetlen keblekkel, hanem Jediként.


Lovagiasan küzd-e a legnagyobb rúdú celebpolitikus?

A média tagadhatatlanul szívesen beszámol eredményeiről. Igaz, vele szívesebben leülne az ember sörözni, mint mondjuk Semjén Zsolttal vagy Zagyva Gyulával.

Rogán polgármesteri tevékenysége is jól ismert. A látványos fejlesztések árnyékos oldalának bemutatására tett a helyi MSZP egy videóval "gyermekes" kísérletet.

Az V. kerületben a legnagyobb az önkormányzat egy lakosra jutó bevétele. Ezért meglepő, hogy egy ilyen gazdag kerületben több mint tízszeresére nőtt az adósságállomány (14 milliárd forint, kicsit píárosabban: 14000000000 Ft). Ráadásul úgy, hogy a felvett hitel jelentős részben folyó kiadásokra ment el.

Az önkormányzat bevétele lakosonként 435 ezer forint volt, a kerületi intézmények működésére lakosonként 630 ezer forintot költött, míg dologi kiadásokra lakosonként további 330 ezret. Tehát az önkormányzat több, mint kétszeresét költi el bevételének.

Az LMP például azt szerette volna megtudni, hogy ilyen adósság mellett a közterület-hasznosítási társulat 6 alkalmazottjánakmiért fizetnek ki több mint 70 millió forintot, ami fejenként átlag 12 milliós kiadás.

Sokan vitatják, a bécsi utcai nagyberuházást. Itt a Rogánhoz közelálló vállalkozó Csipak Péter építene üvegcsodákat korábban helyi védettségű házak helyére. (Ezek védettségét Rogán kezdeményezésére vonták vissza). A következő idézet a Hetiválaszból (!) származik (ez volt az első Fidesszel kritikus riport, amelyet "az emberarcú orbánizmus" lapjában olvastam).

Mindent, ami a területen áll, eltávolítanának. Máris háló borítja a bontásra szánt házak egy részét, köztük Budapest első nagyáruházát, a szecessziós Fischer-házat, amely 2010-ig fővárosi védettség alatt állt. A védelmet - a ház rossz állapotára hivatkozva - csak második nekifutásra sikerült levetetni a Fővárosi Közgyűléssel. A Fischer-házat főleg a civilek, az egykori Chemolimpexet (a mai OTP-székházat) főleg az építészek siratják, mert Gulyás Zoltán skandináviai modern ihletésű alkotása sokáig referenciapontja volt a kortárs tervezésnek. A Kristóf térre néző "Keskeny ház" pedig a legkedvesebb pesti részletek egyike, mivel mindössze egyetlen ablak széles - igazi kuriózum, a szabálytalan, talán még középkori telekszerkezet eredménye. ...

De mi van a mérleg másik serpenyőjében? Egy nagy név (Norman Foster), az utcaszintről megközelíthető üzletek, a Harmincad utca új díszburkolata és egy tetőkert, ahonnan bárki megcsodálhatja Budapest látképét. A bírálók szerint félő, hogy ennek a terasznak ugyanaz lesz a fő vonzereje, mint a hírhedten ronda párizsi Montparnasse toronyház kilátójának - ez lesz az egyetlen hely, ahonnan maga az üvegszivar nem látható. (Hetiválasz)


A korábban védett Fischer- és Keskeny-ház. És ami helyette lesz.

Ezekről az árnyoldalakról azonban se az LMP se, az MSZP se számolhatott be érdemben. Erre a helyi közpénzből működő önkormányzati lapban és a City TV nem adott számottevő lehetőséget. Sőt két hete a szokásos frakcióvezetői beszélgetés is elmaradt, mondván hogy abból az MSZP-jelölt kampányeseményt csinálna.

Ez a stílus nemcsak a leendő médiatörvényről nem sejtet sok jót (melynek Rogán az egyik beterjesztője). Ez Meggyes Tamás esztergomi botránypolgármester-tempója. Ő volt az, aki azért, hogy nehogy a képviselők befolyásolni akarják a választókat, a választásokig a vitát csak zárt ülésen engedte. Márpedig egy ciklus végén érthető, ha a képviselők nemcsak adott ügyekről akarnak beszélni, hanem általában is értékelnék egy polgármester vagy testület eredményességét. Főleg egy olyan országban, ahol a közpénzből működő helyi médiumok általában nem pártatlanok. (Esztergomban a helyi Fidesz elnök felesége vezeti a helyi tévét. A hölgyet ősztől Meggyes az alpolgármesterének is kinevezné. Nyilván kiváló pártatlan munkája miatt.) Rogán Antal a vita letiltásával a helyi tévéből Meggyes Tamás útjára lépett. A párhuzam abban is áll, hogy Meggyes is eladósította, a Suzuki gyár miatt jómódú Esztergomot és szintén gondja támadt a műemlékesekkel.

Persze Rogán még valamennyire bemutathatja, hogy itt tudták kívüli túlbuzgás történt a helyi médiában. (Ezt mondta akkor is,  amikor kampányfőnöksége alatt fideszes rendszergazdák 11 órán keresztül turkáltak az MSZP szerverén). Bemutathatja azzal, hogy elmegy vitázni ellenfeleivel. Az LMP-s jelölt a helyi tévét javasolta időpontmegjelölés nélkül. Az MSZP-s jelölt, a biciklijéről ismert Pásztor Tibor pedig a helyi tévé előtti Olimpiai parkban várja ma a vitát. Rogán Antal itt bizonyíthatná, hogy ő nem Meggyes Tamás, hanem a vitától nem félő demokratikus politikus.

Mert így csak azt mondhatjuk el, hogy igazán lelkes munkatársai vannak:

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr272333677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jó dolog a spórolás? 2010.09.30. 15:41:43

- Nem szabad mindig minden fillért elkölteni. Takarékoskodni kell! Nincs is jobb dolog annál, ha az embernek van egy kis tartaléka a bankban. - Kapásból tudok mondani hat-nyolc jobbat. Kinek van igaza? Te hány jobbat tudsz mondani?

Trackback: Meggyes Tamás útjára lép Rogán? 2010.09.30. 08:47:58

Rogán Antal igazi celebpolitikus lett. Élete minden részéről beszámol a bulvárújságoknak. Még azt is megtudhattuk, hogy felesége, ha dühös rá, néha mobiltelefont vág a fejéhez. Még a Playboynak is pózolt, szerencsére nem fedetlen keblekkel, hanem Jediként…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsek ernő áruló 2010.09.30. 15:46:31

Rogán nem SimCity-zett, van ez így! Emlékszem vért izzadtam, mire nagy nehezen nullszaldósra hoztam ki a várost, hogy aztán az elégedetlekedő tömegnek valami pici kis támogatással befoghassam a száját. De akkor már volt minden, a szomszédok nukleáris hulladékát is én kezeltem. :D

demizson bobby 2010.09.30. 16:02:02

További kérdéseim: Kinek a tulajdonát képezik ezek a házak? Ha Csipaké, akkor honnan vette a vagyonát, hogyan jutottak az ingatlanok a tulajdonába? Ha az önkormányzaté, akkor mi az, hogy Csipak építene? Bármelyikőjüké: hogyan pusztulhattak le a házak, ill. hogy lehetnek még mindig ilyen állapotban?

vakvarju 2010.09.30. 16:16:51

A szentgotthárdi KISZ titkárt ki vonja felelősségre és mikor azért, hogy eladósította az V. kerületet? És mikor fogják az adósságot visszafizetni? Kinek a pénzéből? Mennyi idő alatt? Ezért kellett Rogánt polgármesternek megválasztani? De élete minden részéről beszámol a bulvárújságoknak. Nincs ennél fontosabb.

Alvarez 2010.09.30. 16:39:28

Az 5. kerületbe is Tarlóst kellene megválasztani, hogy legyen végre egy polgármester, aki rendbe teszi az ügyeket.

Merras · http://miyazakijun.hu 2010.09.30. 16:50:44

Mert Tarlós a III. kerületet is milyen pöpecül rendbetette anno. [NEM.]

Бабаяга 2010.09.30. 16:51:45

@GerzSonka: :-) Azért még ma is le kéne ültetni az aspiránsokat egy parti simcityre, én biztos arra szavaznék, aki a legjobb eredményt érné el. (Anno még a 90-es évek elején egy compfair-en megcsinálták: az összes politikust véresre alázták az akkori gimnazisták.

James T. Kirk (törölt) 2010.09.30. 17:32:39

azon a képen olyan mintha tomcat testvére lenne ...

Vitéz Kőbányai Világos 2010.09.30. 17:48:08

Most már jöhetne valaki a címlapról, és megvédhetné Tóniót! Hát soha olyan öreg még nem volt a belváros, mint az ő regnálása alatt!

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.30. 18:25:43

Miért pont Meggyes? Elfelejtettétek már Hurkatöltő Focibajnok Gyerekeivel Sétáló Orbán Viktort? :D

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.30. 18:29:36

Jabocs, most olvasom a továbbiakat. Hát igen, legalábbis érdekes, amit Arrogáns Tóni művel... Műemlékvédelem egyébkéntis liberálkommunista csökevény. Lásd királyi magyar tevevízió: kirúgták Ráday Mihályt, vele a két csatorna egyetlen nézhető műsorát.
süti beállítások módosítása