Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Vöröskukorica a Fidesz szemében a Híd-Most

2010.09.29. 13:22 | szocdemman | 5 komment

Címkék: fidesz híd felvidék híd most

Nem kíván találkozni a Híd párt képviselőivel Kövér László. Az Országgyűlés elnöke csütörtökön érkezik Pozsonyba kétnapos látogatásra, ám a szlovákiai magyar pártok közül csak a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökével tárgyal majd - írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap szerdán.

A Fidesz határon túli magyar politikájának igen komoly fiaskója volt az, amikor a MKP nem került be a szlovák parlamentbe. A nemzetpolitikai csőd okai közé sokan azt sorolják, hogy a kettős-állampolgárság elkapkodott megadásával lehetetlen helyzetbe hozták a Fideszhez lojális MKP-t. Ha a Fideszen múlt volna előfordulhatott volna egy olyan szituációi is, hogy teljes képviselet nélkül marad a szlovákiai magyarság, de szerencsére a Híd bejutott, sőt kormánytényező is lett. Sőt sokan ennek a „mi tudjuk, mert mi nagyon okosak vagyunk” Fidesz politika rovására írják azt, hogy a nyíltan magyarellenes SNS viszont pár ezer szavazattal becsúszott a pozsonyi törvényhozásba.


Kövér nem akar szembenézni a felvidéki magyarság képviselőivel

„Mi próbáltuk kezdeményezni, először azt a választ kaptuk, hogy talán húsz percet sikerül szorítani az elnök úr programjából, végül azt mondták, hogy ilyesmire nem lesz lehetőség” – mondta a lapnak nyilatkozva Bugár Béla, a Híd elnöke. Kövér László csütörtök délután az MKP székházába látogat, ahol Berényi József pártelnökkel közös sajtótájékoztatót tart.

 

„Sajnálatosnak tartom, hogy a magyar kormány egy szlovákiai magyar parlamenti párt véleményére nem kíváncsi, és egy parlamenten kívüli párt kétes információi alapján tájékozódik a szlovákiai politikáról. De ez az ő döntésük. Mi hajlandóak vagyunk találkozni vele, de csak partnerként" - szögezte le Bugár."

Szóval úgy látszik, a Fidesz képtelen belátni azt, hogy nem arra az útra van szükség a határon túli magyar érdekképviseletben, amit ő erőltet. A Híd az MKP lenyomásával vöröskukorica lett a Fidesz szemében. A narancsosok pedig nem felejtenek, hiába döntöttek a szlovákiai magyarok, úgy hogy őket a Híd képviselje. Persze Szlovákiában is önkormányzati választások lesznek, úgy látszik a Fidesz megint szeretné megrázni a nemzetpolitikai pofonfát, de nem csak megrázza büszkén is alá áll. Csak remélni tudom, hogy a nagy tudás végterméke megint nem az SNS felülreprezentálása lesz. A kérdés az, hogy a Fidesz mikor ismeri be, hogy ezt is elqrta.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr532332129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.09.29. 23:33:50

Jobb erezesu szlovakiai magyarok helyeben en magam torlaszolnam el a hatart elotte. Csak rosszat akar nekik, ha mar minket legyalazott, viszont megint akkora pofonnal fog hazakullogni a kis gnom, hogy rohogni fog a vakbelem :)))

Kivancsi vagyok majd mit fog kitalalni :) Az elso hatalmas, orkanereju saller utan fogant meg a csopp agyaban a "fulkeforradalom" kifejezes, talan ezutan majd a "WCrevulucio" vagy hasonlo jon majd...

Várúr 2010.09.30. 15:41:33

MIért is kéne találkoznia Kövérnek Bugárral és Most nevű öszvérpártja vezetőivel?
1. A Most (Híd) a választási kampány során egyszer se nevezte magát magyarnak.
2. Elnökségi ülései szlovák nyelven folynak.
3. Óriási többségben szlovákokat juttatott vezető pozícióba, magyarokat elvétve.
4. Nem kíván résztvenni a Kárpát Medencei Magyar Képviselők Fórumán.
5. Szlovák nyelvtörvény és kettős állampolgárság-ügyben semmit nem ért el.
Összegezve: ha már Kövér lóval találkozik, az élő ló legyen, ne trójai faló.
Semmiképp sem egy megélhetési politikusokból verbuvált, magyarnak álcázott vegyes tót képződmény.

Dr. No 2010.09.30. 16:04:30

@Várúr: "MIért is kéne találkoznia Kövérnek Bugárral és Most nevű öszvérpártja vezetőivel?"

Egyszerű: mert azt a szlovákiai magyarok beszavaztáka parlamentbe, Kövér úr kiskedvenceit meg nem. Még akkor sem, ha Kövér úr hazátlan, gyáva népnek nevezi a szlovákiai magyarokat, vagy esetleg a földhöz vágja magát tehetetlen dühében, és a fogaival kezdi tépni a szőnyegrojtokat.

Dr. No 2010.09.30. 16:08:12

@Várúr: 4. Nem kíván résztvenni a Kárpát Medencei Magyar Képviselők Fórumán.

Ez pedig konkrétan hazugság. A Fidesz szorgalmazta, hogy ne küldejenek nekik meghívót, ezzel szankcionálva, hogy nem hajlandók vazallusnak állni. Ezt egyébként maga Tömjén Zsolti fejtette ki.

P.mester 2010.09.30. 17:30:10

Ez a kép halálos :D

a témához meg annyit: ugyebár a Fidesz azt állítja, hogy ő az egész nemzetet képviseli. Ebben az "egészbe" nemcsak hogy az itthoni nem Fidesz-szavazók nem férnek bele, de a határontúliak sem, akik nem úgy akarnak táncolni, mint a Mindenhatóóó Viktor. Így képviseli a nemzetet a kedves vezető.
A Híd negligálása persze nem új, mindenhol igyekezett megosztani az ottaniakat is: lásd a nímand Szász Jenő preferálása az RMDSZ helyett Romániában, Ágoston preferálása Szerbiában, vagy Kárpátalján.
A Híd, és úgy tűnik a szlovákiai magyar szavazók is felismerték, hogy permanens sérlelmi politikával nem mennek semmire, Bugár egyébként ezt le is írta "Olyan országban élek..." c. kötetében. Ők együtt akarnak működni a szlovákokkal, mert közülük korántsem mindenki hülye. Az MKP viszont nem. Finomka ellentmondás, hogy az Együttműködést szavakban oly bőszen hangoztatók nem működnek együtt a határontúliakkal.

Szlovákiának volt Meciarja meg Ficója, Ausztriának Haidere, Horvátországnak Tudjmanja, Romániának Funárja. Elképzelhető-e, hogy nekünk nincs? Vagy ők a magyar fővezér tükörképei?
süti beállítások módosítása