Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az Index szerkesztői nem szeretik Schmitt Pált?

2010.09.11. 06:04 | partizano | Szólj hozzá!

Címkék: egyház pedofília katolikus schmitt pál

Az emberek embere a mostmár vallásos Schmitt Pál tegnap a pápánál járt. Schmitt Pál tájékoztatása szerint elújságolta, hogy a kereszténység (a sport mellé) bekerülhet a magyar alkotmányba. Azonban nem adta jelét annak, hogy egy fontos kérdésről beszélt volna a pápával. Miért nem tervez a katolikus egyház legalább belső vizsgálatot, hogy lehetnek-e pedofil ügyek a magyarországi egyházszervezetben. Márpedig, ha hazánkhoz hasonló méretű Belgiumban 500 pedofil panaszt vizsgálnak a katolikus egyháznák, akkor hazánkban sem árt körülnézni a gyermekek védelmében.

Schmitt így semmit nem vethet az index szerkesztői szemére, akik mellérakták azt a hírt, hogy a pápa szintén tegnap pedofil papok áldozataival találkozott.

Sajnos nem emlékszem olyanra, hogy pedofília miatt magyar papot elbocsátottak volna. Olyanra azonban igen, amikor néhány éve Gyulay Endre megyéspüspök közölte "ha a [pedofil] megbotlás csak egyszeri, az érintett folytathatná szolgálatát". Schmitt Pálnak ez az ügy nem volt fontos.

Pedig az eset megihlette a Krétakör színházat is:

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr532287537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt-snitt / Palkó mint katolikus szcientológus 2010.09.19. 12:33:52

Numizmatikai szempontból is jelentősnek tekinthető az ún. "hirtelen-katolikus" Scmitt Pál látogatása a Pápánál: XVI. Benedek saját arképével díszített érmét adott Köztársasági Elnökünknek. Röviden: van humora a Szentatyának.Persze nem vi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása