Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Legyen Pipás Gyuszi fia a polgármester!

2010.09.04. 11:20 | szocdemman | 8 komment

Címkék: választás polgármester 2010 tiszabő

Az önkormányzati választásokon való sikeres szereplés kulcsa egyértelműen a helyi ismertség. Különösképp ha az ember Pipás Gyuszi fia egy falu hétköznapjait kívánja igazgatni. Perverzióm, hogy a valasztas.hu adatbázisát kutatom, érdekességekre vadászva. Talán a választás legfurább jelöltjeire bukkantam Tiszabőn.

A polgármesteri címért Mága Gyula Pipás Gyuszi fia szál ringbe, Szabó Béla alias Burkussal . Képviselőségért küzd: Blága László alias Ferde, Csik István alias Pacal. Mága Csaba Marcsa fia, Mága Dezső alias Csudi, Mága Dezső, alias Kopasz Ödön, Mága Gyula, alias Pipás Gyuszi fia, Mága Izidor Bunyo fia, Mányi István alias Bunda, Nagy Kálmán Kis Kálmán fia:), Rácz Jenő alias Hájas, Sándor Ferenc, Fika fia, Surányi Gusztáv, a Sántaguszti fia és végezetül Turu Zoltán alias kakas.

 

A furcsa jelöltekről szeretünk, volna érdeklődni az Országos Választási bizottságnál, de a központi telefonszámon csak hangposta jelentkezett. Azonban az esetre három lehetséges magyarázatot is találtunk:

Az első a Kétfarkú Kutya Párt mégis indul a választáson és megtalálták a tiszabői csapatukat. A másik, hogy magát Rejtő Jenőt kérték fel a jelöltek kampányfőnöknek és Rejtő úr rögtön el is látta őket állandó eposzi jelzővel. Végül is a szavazólapon így könnyebb beazonosítani. Az ötlet zseniális. Szegény állampolgár a fülke magányában a sok név közül elveszik, de ha a jelöltek mögé oda teszünk egy jelzőt, amiről beugrik kiről is van szó…. Már látom magam előtt: Tarlós István alias Talicskás, Jávor Benedek, alias Mezitlábas, Szanyi Tibor alias Szanyi kapitány… Zagyva Gyula alias Majdafolyosonmegbeszéljük és persze a sort lehetne hosszasan folytatni.

Az ötlet szabadalmi, bár azt is el tudom képzelni, hogy megtörték megint a valasztas.hu. Bár az is érdekelt volna, hogy tényleg ezen a néven kerülnek majd a szavazólapra a jelöltek. Illetve tényleg mi az oka ennek a tiszabői extrém jelenségnek. A jelöltek saját maguk kérték a Pacal és a Hájas jelzőket, vagy a helyi választási bizottságot vezető Gizike ismeri így őket. Illetve hány ajánlást kapott Sántaguszti fia. Sűrű jelenségről van –e szó, illetve mennyire törvényesek ezek az eposzi jelzők… de a telefont továbbra sem veszik fel. Tény, hogy én megvettem: Tiszabő szavazz Pipás Guszti fiára, Pacalra, Hájasra, Nagy Kálmánra aki Kis Kálmán fia, Fika fiára. Velük nyerni fog a falu!:()
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr792270607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nullnick 2010.09.04. 12:51:13

és

EZEK MELLÉ lesz még

KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT is?

apc 2010.09.04. 12:54:42

Helyi szinten elfogadható , a népi folklór utolsó maradványai, őrizni kellene, nem fikázni.

Dirky 2010.09.04. 14:07:09

Viccesnek vicces, de teljesen törvényes és megszokott, szóval kár hívogatni miatta az OVB-t.

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 06:51:57

Nem az a nevetséges, hogy így próbálják -egyébként jogszerűen- segíteni az analfabétákat a választáskor, hogy a sok Mága GYula közül melyik is (ill soikan nem is ismerik egymás papírnevét, csak az igazi, szóban használats ragadvány, internetül nick nevet)

Az a röhejes, hogy a sok (szerintem úritahó bunkó és aljas) nick-name tud ezen röhögni.

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 06:56:01

2006-ban az első fordulóban [OGY vál'] a FIDESZ kilencven-nemisérdekes-hányszázalékkal nyert. Ezután az MSZP-s képviselőjelölt lisztet és cukrot osztogatott a faluban. És más hasonló településen.És tették ezt a letéeszelnöközöttek is mind. Aztán Török Vidor "nem is értette" hogyan tudtak hirtelen 180fokot fordulni a necces körzetek.

Vagyis nem a gyurcsányi kommunikáció [egyébként & valóban] tökéletessége, hanem a téeszelnökök nyerték emg az MSZP-nek 2006-ot. És ezek az emberek, akiken ezek az MSZP-s jógyerek piroslap-agitátorok ilyen oktondi tudatlan nevetnek.

És ezeket az embereket köpködte le és hordta le mindennek imádott Feritek :D

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 06:57:40

szoccem a nicked -ez sokkal röhejesebb, mint Pipás Gyuszi Fia, hogy jönne veled szemben az utcán, fél kottájából leverne, mint vak a poharrat, te agitátor, te :D
e műszocdem. Szocdem lehet ilyen ? Ugyan...
süti beállítások módosítása