Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Zsidózni szabad, kérdezni nem?

2010.09.01. 08:30 | ZöldMarci | 11 komment

Címkék: facebook kérdés elvek elv moderálás zsidózás lehet más a politika lmp zsindex

Foglalkozott velem az LMP. Írtam egy posztot arról, hogy az ajánlószelvényvásárlásról szóló hangfelvétel kapcsán, hogyan sumákolnak a párt közleményei. Ezt egy LMP szimpatizáns belinkelte az LMP hivatalos facebook oldalára. A hivatalos LMP Facebook-író erre azt válaszolta, hogy "Több közlemény is van az ügyben, az hogy a piroslap mit olloz össze igazából tök érdektelen."

Gondoltam finoman megérdeklődöm, hogy miből állt az ollózásom, ezért Piroslapos felhasználónévvel megkérdeztem. Hiszen csak egy olyan hangfelvételt tettem közé, amely alapján az LMP is etikai vizsgálatot indított. Emellett pedig csak az LMP közlemények ellentmondásait írtam le (jelölt vagy nem jelölt a "vevő" és miért csak a második közleményben "vették észre", hogy manipulált a hangfelvétel). Itt látható a kérdésem:

Három órával később már nem látható:


Az enyémet megelőző és követő komment

Tehát válasz helyett csak kimoderálást kaptam. Ezt azért gond, mert ha valakit megvádolnak valamivel (ollózás), akkor talán joga lehet tudni, hogy mi is a probléma. Újraérdeklődni pedig sajnos azért nem tudtam, mert a felhasználónevem hozzászólási lehetőségét letiltották. Máshol a végleges kitiltás előtt legalább egy figyelmeztetés szokott jönni, dehát gondolom nem véletlen hirdette meg az LMP a Demokrácia 2.0-t.

A "legjobb" az, hogy máskor nem ilyen szigorú a moderálás.

 

Tehát a feltehetően jobbikos hozzászóló, miközben azon gúnyolódik, hogy az LMP más párttól (Fidesztől) ajánlószelvényt kaphat, simán zsindexezhet. Míg engem rövid belül végleg kimoderáltak, ez a "szalonzsidózás" azóta sem.

Persze lehet azt mondani, hogy nem szokás moderálni (mi se moderálunk sokat a Piroslapon). De akkor elvszerűnek kell lenni. A külső szemlélő így ugyanis azt látja csak, hogy zsidózni szabad, kérdezni nem feltétlen.

 

Talán eltűnik hirtelen

Az LMP facebookról eltűnt egy másik hozzászólás is. Ez azért lehetett kényes, mert ehhez kommentelte a Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) alapítója, hogy Szegeden az LMP-jelöltek "könyörögve próbálnak ellejmolni" a kopogtatót az MKKP-tól.  A hozzászólás ITT megnézhető.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr112263223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waldi! 2010.09.01. 15:57:18

@Muster Mark:

Neonaci demokrata? Tehat embertarsaid kiirtasat szarmazasi alapon helyesled, a mellekelt kep alapjan kifejezetten tamogatod, de azert a gazkameraba menet szavazhassanak? Csak en erzek itt valami ellentmondast?

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.09.01. 18:04:11

itt is megjegyeznénk, hogy a továbbiakban nem fogunk teret adni neonáci, gyűlölködő hozzászólásoknak.

2010.09.01. 22:12:33

Miért is kellene az LMP oldalon reklámozni egy blogot, amelyik folyamatosan lejáratni igyekszik az LMP-t? Az utóbbi 10 bejegyzés fele velük foglalkozik, pedig mintha nem ők lennének a nagy ellenfelek jelenleg. Vagy mégis? Ki van adva ukázba, fiúk?

A másik hivatkozott posztukban említett esetben pedig valószínűleg a hozzászóló törölte ki a bejegyzést.

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.09.02. 00:44:26

@iii: melyik hozzászóló? a zsindexező szalonnáci nem törölte a bejegyzését, hiszen az látszik... vagy azt feltételezed, hogy a piroslap szerkesztői törölték a saját írásukat, hogy titeket szivassanak vele? :)
másrészt, elég tré dolog ez a bérkommentelőzés és bérbloggerezés. akik ilyeneket szoktak írni, leginkább csak erre képesek, semmi másra (magyarul trollok).

ZöldMarci 2010.09.02. 16:42:57

@iii: Nem reklámozni, mentem oda, hanem azért, mert a blogot (nem a hangfelvételt) ollózással vádolták meg. Első és egyetlen hozzászólásom az volt, hogy megkérdeztem, hogy mit ollóztam. Nos, ez lett kicenzúrázva.

killercsiga 2010.09.03. 01:04:10

@ZöldMarci:
Amennyire ráálltatok az LMP-re ezen blogon, igazából nem csodálom.
Te se szívesen engedsz a lakásodba olyan embert, aki a szomszéd utcában fennhangon sérteget.
Inkább interjúkat csinálnál, ez neten is megoldható.

2010.09.03. 07:46:57

@Panelkuruc: Mit értesz bérkommentelés alatt?

Azt az ollózás szót meg nem kell komolyan venni, azt csak a fejetekhez vágta mérgében szerintem. Az csak annyit jelent, hogy 'összeszed, irogat'.

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.09.03. 07:56:52

@iii: gondolom azt akartad kérdezni, mit értek bérkommentelőzés (és bérbloggerezés) alatt.
egész pontosan azt, amikor valaki azokat, akik nem értenek vele egyet, fizetett kampánystáb-tagoknak, vagy hasonlónak nevezi, nem tudván elképzelni, hogy valóban így gondolják, és nem csak a pénzért írogatnak neki nem tetsző dolgokat.
és ez olcsó, alaptalan vagdalkozás.

Nszabi (törölt) 2010.09.11. 17:05:36

Zsidozni szabad,miert ne lehetne?Vagy szegyenli a szarmazasat?Ezert en most neonaci vagy gyulolkodo vagyok?Zsido az zsido,magyar az magyar,cigany az meg cigany,ennyi...

nyos 2010.09.14. 18:36:06

Ha leirom azt, hogy Mazsihisz, akkor az zsidozasnak szamit?
A zsindex.hu mukodo domain, bejegyzoje: Index.hu Informatikai Zrt., Árpád út 51-53. 1042 Budapest. Szoval teljesen hivatalos dolog, raadasul az index.hu egyik servere szolgalja ki az atiranyitast.

A moderacioval mondjuk nem ertek egyet, maradhatott volna (meg ha valaszolni nem akarnak ra, akkor is).

Egyebkent mi a jelentosege a facebooknak? Nem hivatalos, es semmi sulya a dolognak.
süti beállítások módosítása