Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Lehet más az adatbázis?

2010.08.21. 10:18 | Nagymogyoroszag | 10 komment

Címkék: budapest adatgyűjtés 2010 lmp

Az LMP is csak egy párt. Időnként bicskanyitogató stílusban hülyéznek és oltogatnak másokat az új liberális párt megmondó emberei, mint ha ők találták volna fel a melegvizet. „De tudod mit találtak fel ezek? Az apró betűt meg a trükközést.”

A Népszava birtokába került dokumentumok arra engednek következtetni, hogy az LMP a tavalyi európai parlamaneti (EP) és a tavaszi országgyűlési választásokon a Fideszhez hasonló módon kezelte a választók adatait. A választókat pártszimpátia alapján megkülönböztető kormánypárt a Kubatov-ügy miatt került kínos helyzetbe.

 

Az LMP belső levélváltásaiból kiderül, hogy a párt szervezői az iwiw internetes közösségi oldalt böngészték, hogy ismerőseik adatait táblázatba rendezzék, jelölve feltételezett politikai nézeteiket.

A napokban a Népszava birtokába került dokumentumok és egy neve elhallgatását kérő LMP-s informátor beszámolója alapján a párt viszonya a titkos és politikai pártállásra vonatkozó, különleges személyes adatokat tartalmazó adatbázisokhoz igencsak ellentmondásos. A dokumentumok forrása a szimplakor.hu weboldal, melyet az LMP hozott létre, és amely afféle belső fórumként üzemel a párt helyi és országos vezetése, tagsága számára. A szimplakor.hu-ról kikerült anyagok valódiságát a párt prominensei korábban sem cáfolták, csupán csalódottságukat fejezték ki, hogy kiszivárogtató keveredett soraikba.

Az egyik belső levélben az LMP helyi szervezője korholta a kampánystábot, melyet Karácsony Gergely - a párt országgyűlési képviselője - vezet ma is. "Ki vállalja az OV (országgyűlési választási - a szerk.) kampány jelentős túlköltésért, indokolatlan, teljesítési igazolás nélküli számlabefogadásokért, az aláírási joggal nem rendelkezők által tett megrendelésekért a szakmai és anyagi felelősséget?" - tette fel a kérdést felháborodottan a levélíró. Informátorunk szerint a napokban az LMP teljes központi kampánystábja beadta felmondását a belső feszültségek miatt.

Az anyagokból kiderül, hogy a párt már korábban, a tavalyi európai parlamenti kampányban is élt vitatható eszközökkel. Saját ismerőseiket, barátaikat listázták ki közösségi oldalakról, jelölve politikai nézeteiket. "A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy megkérjük barátainkat, nézzék végig a telefonkönyvüket, az iwiw-en az ismerőseiket, és írják össze azokat, akikről azt feltételezik 80 százalékos biztonsággal odaadják az ajánlószelvényüket. (...) A táblázatban a sárgával színezett rovatok nélkülözhetetlenek - azért, hogy ki tudjuk szűrni a több ember által javasolt támogatókat." - írta az LMP-s Vay Márton párttársainak. A táblázat "nélkülözhetetlen" rovatai az ismerős nevét és lakhelyét tartalmazzák, illetve azt, hogy az LMP keresheti-e az illetőt.

Ennél is elgondolkodtatóbbak az adatgyűjtő táblázat fehér oszlopai, melyek további különleges személyes adatok összeírására buzdítják a kitöltőt, úgymint a választó elektronikus levélcíme, telefonszáma, "bevonódása" és "támogatása". Utóbbi két rovatot összeállítója magyarázó szöveggel látta el: a "bevonódás" azt takarja, hogy a kitöltőnek mennyire "erős" a kapcsolata a választóval. "Csendben figyel, vagy próbáljuk bevonni?" - áll a magyarázó szövegben. A "támogatás" az anyagiakra vonatkozik, legalábbis a "Támogatásra számíthatunk-e tőle? Ezer forintra vagy milliókra?" magyarázat erre utal.

Az általunk megkérdezett ügyvédek szerint különleges személyes adatok küldözgetése elektronikus úton komoly adatvédelmi aggályokat vethet fel, mivel - akár hozzájárulását adta az adatbázisba vett választó, akár nem - nehezen kizárható, hogy az adatok harmadik fél számára hozzáférhetőek legyenek. A különféle LMP-s anyagok között egyet találtunk, mely egyáltalán említést tesz az adatvédelmi szabályok betartásáról.

A Népszava megkereste Karácsony Gergely kampányfőnököt és az LMP több sajtósát is, hogy magyarázatot kapjon a dokumentumok tartalmára és az LMP kampánycsapatának "lelépésére". Azonban senki sem volt hajlandó nyilatkozni, Karácsony Gergely pedig ígérete ellenére nem hívta vissza az újságot.

Update:

Megérkezett az LMP reakciója a Népszava cikkére a fent említett stílusban: "marhaságokkal van tele a cikk". Köszönjük LMP!

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr552236712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodó tamás 2010.08.21. 16:57:23

és ki hitte, hogy lehet más?
és ki hitte, hogy a fidesz képes kormányozni?
aki egy kicsit is gondolkozik, az nem...
aki meg győzikén nevelkedik, na azok mesg sokan vannak
a közügyek iránt közösömbös ZOMBIK

párt=pénzügyi ártó rabló társaság

2010.08.21. 17:12:26

A cikkben, ahogy a Népszaváéban is, több kapitális marhaság van.

1. Az LMP nem új liberális párt.

1.B Hol hülyézett le bárkit is az LMP "megmondó embere"? Ne gyere itt blogkommenttel, ha megkérhetlek. Őszintén érdekelne.

2. Semmiféle trükközés és Kubatov, pláne MSZP adatbázis nem volt, nem gyűjtötték a politikai nézeteket. Mindössze a tagok ismerőseit vették számba, melyiket lehet megkeresni, hogy támogatnák-e az LMP-t. Mire jó egy párt, ha még erre sem? Tehát nem vadidegenekről gyűjtötték, hogy a szocikra vagy a fideszre szavaznak-e, ellentétben az MSZP és a Fidesz százezres vagy milliós méretű adatbázisaival.

3. Miközben az LMP-s aktivisták kínkeservvel szerzik össze a kopogatatócédulákat, közben beindul a lejáratókampány. Ismerős. Az LMP-vel ellentétben a fideszes és feltehetően a szoci cédulagyűjtők is kész listák alapján mennek körbe és gereblyézik be az ajánlószelvényeket, ezt a saját szememmel láttam.

Ha ez nem volna elég, a kerületből, ahol lakom, már 4 helyről jelezték, hogy ál-elempések fosztogatják a lakókat és szedik össze a cédulákat az LMP nevében. Ha lenne ilyen adatbázisa az LMP-nek, vajon ezt meg tudnák tenni?

4. Az email cím nem "különlegesen" személyes adat, ez is marhaság.

5. A legszebb a végén az update, nagyon korrekt. De hát mit is várhatnánk a piroslaptól? Köszönjük!

2010.08.21. 17:29:02

Ja, ezt még megosztom. Nagy dicsőség, titeket idéz szó szerint a Szebb Jövő című, veletek nyilván egy gyékényen áruló médiatermék. Előre a korrekt médiáért!

szebbjovo.hu/node/4208

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.08.21. 18:44:24

Srácok az lenne a kérdésem mitől hiteles ha egy MSZP pártag az MSZP pártlapjában megír valamit?

kodó tamás 2010.08.21. 19:29:47

@weisz manfréd huba:
na jó akkor felteszem a NAGYKÉRDÉST
szerinted, az EP és OGY előtti ajánlószelvények adatait nem tették adatbázisba mielőtt megsemmisítették őket?
szerinted van oylan párt, amelyik nem csinál tiltott adatbázisokat?????
hiszi a piszi
lehet, hogy a cikk pont nem igaz.... tök mindegy...

böhömúr 2010.08.21. 22:21:26

@iii: A Jobbikosok jelentős része jóindulatú hülye, az LMP-sek okosak, de utolsó rosszindulatú gecik...

"Hol hülyézett le bárkit is az LMP "megmondó embere"? Ne gyere itt blogkommenttel, ha megkérhetlek." ha tudod, hogy hol hülyéztek akkor miért kérdezed?????

3 pontodra nem úgy volt, hogy megveritek az MSZP-t? Meg ötven ezer aktivistátok van... mondjuk érdekes semelyik ismerősömhöz sem csengetet be LMP-s...

Master Yoda 2010.08.22. 02:06:05

"Szóval ennyit az LMP-ről, ennyit arról, hogy lehet más..."
Amúgy nekem nem a hülye stiklijeik fájnak mint ez, most komolyan melyik pártról ne lehetne valami hasonló geciséget elmondani?
Ami nagyobb baj, hogy ők egy Fidesz light. Együtt szavaznak a fidesszel kb mindenről, alig vagy egyáltalán nem emelik fel a hangjukat a fidesz undorítóbbnál undorítóbb húzásainál és egyértelműen összehozták nekik Tarlós papát főpolgármesternek mivel az a Kaltenbach Jenő nem volt jó közös főpolgármesterjelöltnek aki most az LMP lista 2. helyén csücsül de hát úri lelküket bizonyára bántotta volna ha az MSZP-vel bármit is közösen kéne tenni. Szóval aki örül annak, hogy októbertől Tarlós István a főpolgármester, köszönje meg ezeknek a bátor fing fűrészelő mitugrász zöld pöcsöknek!

Master Yoda 2010.08.22. 02:27:07

Ja amúgy ezt a liberálisozást felejtsük már el! Én pl vér libsi vagyok ők pedig kurvára nem. Inkább ilyen balra húzó identitás zavaros kis TASZ szárnyak alól szabadult rugdalozó loserek.

kodó tamás 2010.08.22. 16:23:36

felőlem lehetnek mások...

2010.08.22. 20:51:57

@böhömúr: Kezdjük előlről, nehéz eset vagy. Egy névtelen kommentelő, az hiába LMP-párti, az nem az LMP "megmondó embere". Az LMP megmondó embere az LMP képviselője, tisztségviselője, kampányfőnöke, ecetera. Még egyszer megkérdem, tehát hol hülyézett le bárkit is az LMP "megmondó embere"?

@Master Yoda: szerintem te nem nagyon követed a parlamenti eseményeket. Ugyanolyan elfogult véleményed van, mint egy vérjobbikosnak, csak a másik oldalról. Számtalan esetben szólalt fel az LMP a Fidesz húzásai ellen, hosszan listázhatnám itt a közleményeiket. Nézz utána a honlapjukon.
süti beállítások módosítása