Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Lehet Más a Jelölt?

2010.08.16. 06:06 | partizano | 2 komment

Címkék: budapest kaltenbach jenő lmp jávor benedek

Az LMP felállította budapesti listáját. Ezen a listán a parlamenti bizottsági elnökség, és frakcióvezető-helyettesség mellett főpolgármester-jelöltködő Jávor Benedek után a második helyet Kaltenbach Jenő kapta.

Kaltenbach Jenő komoly jelölt, aki 12 évi kisebbségi ombudsmanság után nyilván jól ért a közigazgatáshoz is. Azonban van egy érdekesség.

Az MSZP korábban Tarlós "leverem a szemüveged" István főpolgármesterjelöltségének megakadályozására több javaslatot tett az LMP-nek közös, de civil jelöltre. Az egyik ilyen civil jelölt Kaltenbach Jenő lett volna.

https://m.blog.hu/sz/szazhetvenhat/image/stand_javor.JPG
Jávor Benedek. Mennyi esélye van egyedül?

Az LMP ezt az ajánlatot elutasította, mondván, van már jelöltje Jávor Benedek személyében. Innen nézve azonban furcsa ez az elutasítás. Jávor Benedeknek nyilván semmi esélye sincs, hogy nyerjen október 3-án. Kaltenbach Jenőnek közös LMP-MSZP jelöltként pedig lenne esélye, tegnap pedig kiderült, hogy az LMP alkalmasnak tartja őt arra, hogy vezető fővárosi politikus legyen.

Az LMP tehát egy hozzá közel álló, alkalmas és esélyes jelölt helyett inkább Tarlós Istvánnak adná Budapestet. Annak a Tarlós Istvánnak, aki szerint a Jobbikkal vannak közös célok és "csak a módszerekben" rejlik különbség. Egy LMP-közeli jelölttel az új parlamenti párt sokat meg tudna valósítani a programjából, Tarlós István jóindulatára bízva valószínűleg kevesebbet. Bár lehet, hogy Tarlós most már nem tiltaná be a Sziget fesztivált.


Padtársak: Schiffer András és Tarlós István a Parlamentben

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr352224670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP visszavág: maflás a szocialistáknak 2010.08.17. 10:40:26

Az MSZP még mindig nem tudta eldönteni, hogy az LMP kell nekik, vagy csupán a szavazótáboruk, hogy édesgessenek vagy riogassanak. Most azonban az LMP visszavágott. (Fotó: MTI) Mit akar az MSZP? Az MSZP milliónyi stratégiai problémája közül a legsürg...

Trackback: Miért igen? Miért nem? 2010.08.16. 16:04:30

h3 {text-align: left;} A kopogtatócédulákat mától postázzák, szóval hivatalosan is elkezdődött az önkormányzati választások kampánya. Ennek kapcsán arra gondoltam, hogy végigveszem a főpolgármester-jelölteket: kire miért érdemes, és miért nem érdemes s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Themisz 2010.08.16. 22:54:02

A népszabi végighazudta a Kaltenbach ügyet. Miért nem vagyok meglepve?
"A szocialista párttól valóban kaptam felhívást, de erre nemet mondtam. A történetnek ezzel vége."

"Korábban az MSZP még abban is partner volt, hogy Önt egy civil szervezet ajánlja főpolgármesternek, s erre előbb az LMP „csatlakozzon rá", majd az MSZP „észrevegye”. Az LMP mégis Jávor Benedeket jelölte főpolgármesternek. Mi az oka, hogy egyik párt sem Önt választotta?

Ezek a történetek számomra ismeretlenek és nem is akarom kommentálni. Ez teljesen mértékben téves információ. A leírtakat elsősorban a Népszabadság egyik újságírója találta ki. Ha valaki elolvassa ezeket a cikkeket, akkor láthatja, hogy tele van "állítólag", "egyesek szerint", "információink szerint" jelzőkkel. Aki értelmezi a szavak tartalmi jelentőségét, az tudja, hogy ez mit jelent. A valótlan állítás indítékát az újságírótól kellene megkérdezni, aki ezt kiötlötte. Én nem voltam az LMP főpolgármester-jelöltje. Ez sohasem került szóba.
"
www.hirextra.hu/2010/08/16/kaltenbach-nem-pendlizik-a-partok-kozott/
süti beállítások módosítása