Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Béla bá a Vadkeleten

2010.08.15. 06:33 | Panelkuruc | 1 komment

Címkék: 56 jobbik kommunizmus rákosi kuruc info kurucinfó biszku béla novák előd

A napokban jelentette fel Biszku Bélát a Jobbik a kommunizmus bűneinek tagadásáért. Ez több szempontból is felvet érdekes kérdéseket.

Egyrészt, a fent említett díszes társaság korábban "szájkosártörvénynek" minősítette a jelenlegi törvény elődjét, még csak a holokauszttagadást tiltó rendelkezést, talán kissé cinikusan, de ezt ugye nem a mi feladatunk megítélni, a szólás- és véleményszabadság védelmében. (Egyértelmű, hogy nem azért, mert szerintük "holokauszt nem volt, hanem lesz". Ők még véletlenül se gondolják így...) Persze tudjuk jól, a Jobbik furán kezeli a szabad véleményalkotást.

 

Szatellitmédiumai, amiket a párt a világért se ismerne el, kötődésük ellenben nyílt titok, folyamatosan buzdítanak bűncselekmények elkövetésére olyanokkal szemben, akiknek a véleménye az ő értékrendjükkel ütközik.

Másrészt, amit Biszku mondott, mind az interjúban, mind a filmben, nem tartalmazza sem a történelmi bűnök tagadását, sem a bagatellizálását. Ettől ő semmilyen szempontból nem lesz jobb ember, főleg, mert jogosnak tartja az 56 utáni megtorlásokat.

A legérdekesebb az egészben, amit a filmben állított Biszku: hogy 56-ban a forradalmárok háromezer kommunistát öltek meg. Itt még lehetne is vitatkozni azon, hogy megérdemelték-e, hogy mennyire lett volna jogos a Rákosi-rendszer bűnöseinek a felelősségre vonása. Csakhogy semmilyen felelősségrevonás nem volt, lincselések voltak, ártatlan embereket is megöltek azzal a felkiáltással, hogy "biztos ávós lehet" (volt, akinek a tárcájában őrzött, az ávós sógora egyenruhájában pózoló fényképe lett a veszte). Erről a mai politikai divathullám miatt senki sem beszél, pedig ezek ugyanúgy tények, mint az, hogy a Rákosi-rendszer elnyomó diktatúra volt.

Ebből az következik, hogy az 56 utáni elítéltek között ugyanúgy voltak valódi bűnözők, mint ártatlan, a hazájukért tenni akaró emberek. Egy általános felfordulásban törvényszerű, hogy előkerülnek szélsőséges, potenciális gyilkos elemek is, akik előveszik a naftalinból a nyilasegyenruhát. Biszku Béla szemében - és az ő képe nyilvánvalóan egy szélsőséges kép - azok is bűnösök, akik felléptek a rendszer ellen, de egy demokrata szemében viszont nem szabad, hogy ártatlan legyen a nyilasnosztalgiával és lámpavassal vérszomját csillapítani akaró, a forradalmat kihasználó csőcselék.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr712222247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Biszku felmentését reméli Fleck Zoltán 2010.08.15. 13:48:59

A jogszociológus szerint az ügyészség vádat emelhet Biszku Béla ellen a kommunizmus bűneinek tagadása miatt, de reméli, a bíróság felmenti majd. Emlékeztetett: máshol kizárólag a holokausztot tagadó kijelentéseket szankcionálják. Nem tartja helyesnek, hog…

Trackback: Biszku Béla nyílt levele a Csucsu blognak 2010.08.15. 12:00:16

RE: Húsrágó hídverők (okt. 27.) Tisztelt Csunderlik Péter úr! Bár se a tiszteletre, se az urazásra nem jogosult. Nagyszájú nyegle nyikhaj. Csendőr-pertu, pofon és bikacsök, az járt volna magának a régi világban, ahol én még felnőttem, és hogy azt eltör...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása