Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ágy, asztal, internet?

2010.08.12. 11:13 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Az internet jelentős részét képezi 4 millió magyar napi időtöltésének. A 4,3 millió internetező ugyanis havi 240 millió órát tölt a net előtt, ami fejenként, átlagosan havi 56 órának felel. Tehát aki interetezik, az átlagosan napi két órát tölt el a világhálón. A magyarok által az interneten eltöltött idő az elmúlt öt évben csaknem nyolcszorosára emelkedett - derül ki a Gemius és az Ipsos közös kutatásaiból.

A felmérésben részt vevő, havi rendszerességgel internetező 15 év feletti korosztály 2006-ban még csak havi 29 órát töltött a neten. Az internetelérés terjedésével, a video- és képmegosztók, a híroldalak és a keresők növekedésével a mérés indulásakor még alig 2,3 millió netező száma öt év alatt csaknem megduplázódva elérte a 4,3 milliót.

A jelentős hazai tartalomszolgáltatók oldalain 2007 nyarán 13 millió órát töltöttek a látogatók, ez a szám 2010-re 83 millió órára nőtt. A netezők a nagyobb magyarországi portálokra is több időt fordítanak. Az átlagosan eltöltött idő a vizsgált időszakban közel háromszorosára, havi 18 órára nőtt.

Az Iwiw közösségi portál 2 millióról 2,7 millióra növelte havi elérését, a blog.hu 0,6 millióról 1,9 millióra, a Figyelőnet félmillióról indulva ma már 1 millió internetezőt ér el.

Megszűnt az internet "értelmiségi jellege"?

A kommentek színvonalának eséséről szóló siralmakra is magyarázatot adhat, hogy csökkent az internet értelmiségi jellege (bár ugye tudjuk a bunkóság és az agresszivitás nem egyértelműen diploma-függő).

Az adatok között jól követhető az internet elterjedése a társadalom széles rétegeiben is, a mérés indulásakor az internetezők 37 százaléka elsősorban a magasan képzett, vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező, valamint az átlag feletti vagyoni helyzetben élő társadalmi csoportból került ki. Ennek a rétegnek az aránya mára 10 százalékponttal, 27 százalékra csökkent.

Index/Piroslap

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr502216547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása