Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Szanyi kapitány 3B-s kampányt hirdetett

2010.08.09. 06:07 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás mszp 2010 szanyi tibor

„Kikérjük magunknak, hogy minket lépten-nyomon lekommunistázzanak, lekorruptozzanak. Az MSZP ezerhatszáz "bátor és becsületes" embert indít az önkormányzati választáson.” Egyetértek. Ez egy világos beszéd volt. No és a harmadik B az, hogy legyünk büszkék a baloldaliságunkra. Az oldalakat megfogható értékek halmazaként kell értelmezni. A baloldal dolga a „kisember” képviselete, olyané, aki nap mint nap tisztességesen dolgozik, tanul, neveli a gyermekét. És minél több embernek megteremteni a tisztes élet feltételeit. Támogatni a közösségekre épülő társadalmat. Ezen keresztül olyan irányba vezetni a várost, hogy minél több ember úgy érezze: jó itt élni.

Személy szerint is örülök Szanyi világos beszédének, hisz sokan tudják, Magyarország valódi problémáira a megoldást a baloldali válaszok között kell keresni. Nem véletlen, hogy háromszor is nyert az MSZP. Arra a pontra kell visszatérni, amikor ez a párt elkezdett letérni a tradicionális szociáldemokrata irányról.


 

Szanyinak nem lesz könnyű dolga. Bár tavasszal sem volt, de mégis megoldotta. Az utat kijelölni pedig, csak világos, egyértelmű és visszavonhatatlan beszéddel lehet. No pláne, ha szavak után tettek is következnek.

Karakteres, tiszta baloldali politikát várunk el az MSZP-től. Sok ember érzi úgy, hogy erre szükség van. Hisz az Orbán kormány ókonzervatív politikai eszköztárából előugró megoldások nem vittek közelebb minket egy minőségében jobb Magyarország felé. Nem változott semmi attól, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata kint figyel a közintézményekben. Sőt, azzal, hogy az Állami Számvevőszék élére és az Alkotmánybíróságba pártpolitikusok, pártemberek lettek delegálva, a legrosszabb egypárti önkényuralmi gyomorgörcs korszakában érezhetjük magukat. Hisz demokráciákban ezekre a posztokra nem pártok termelnek ki szakembereket, hanem az adott szakma legjobbjai közül kerülnek ki ezen közjogi méltóságok, mint ahogy a média-kuratóriumokban is lennie kellene. Ha egy párt nómenklatúrája tölti fel ezen posztokat, akkor azon pártot állampártnak nevezhetjük és elmondhatjuk: Magyarország rohan az egypárti rendszer felé. Tavasszal a választásokkor írtam:

„Mert el fog jönni az a pillanat, amikor a társadalom kijózanodik a Fideszből és Orbán Viktorból, mint ahogy ez most megtörtént az MSZP-vel is. És könnyen járhatunk úgy, mint az az ember, aki egy átbulizott éjszaka után a hideg hajnali villamoson ébred. Demokráciában nem csak a kormányzatnak van szerepe, hanem az ellenzéknek is. Az ő felelősségük az, hogy ellenőrizzék és figyeljék, mit tesz a hatalom. Ha tudnak jobb alternatívát, álljanak vele elő, vagy ha jó a kormányzati elképzelés, azt támogassák.

Erős ellenzék nélkül a Fidesz úgy átszabhatja az országot, hogy felébredésünk pillanatában csak tanácstalan és értetlen fejjel fogunk kinézni a bizonyos villamosból, nem fogjuk érteni, hogy kerültünk ide.”

Hát nem örülök neki, hogy a Fidesz igazolt. Nem örülök neki, hogy elmondhatom: igazam lett.

Bátorság, Becsület, Büszkeség… és negyedik B: baloldal. Hajrá Szanyi kapitány! Nem irigylem a csávót, nagy az ő felelőssége. Egy demokratikus ellensúlyt képezni a Fidesz  centrális egypártrendszere ellen. Hisz az önkormányzatok lehetnek az ellensúly, mint ahogy voltak is. Ahogy figyelem a folyamatokat, az egyetlen párt az MSZP, amelyik nem fekszik be a Nemzeti Együttműködés maszlagba. Nincs más út, mint előre. Balra át!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr202207260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása