Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hazudott a véres gyémántokról Naomi Campbell?

2010.08.06. 10:55 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: naomi campbell véres gyémánt charles taylor

Korábban írtunk arról, hogy törvényi kényszerrel sikerült rávenni Naomi Campbell szupermodellt a Charles Taylor korábbi libériai elnök elleni tanúskodásra. Charles Taylor az afrikai Libéria elnökeként gyémántokárt cserébe fegyvereket adott el a Sierra Leone-i Forradalmi Egyesült Front (RUF) gerillaszervezetnek, amelyeket az ártatlan civilek meggyilkolásáról és megcsonkításáról hírhedt RUF az 1991–2002 között pusztító polgárháborúban vetett be. Charles Taylor azonban tagadta, hogy akárcsak egy - a polgárháborús áldozatok miatt véresnek nevezett - gyémánt a birtokában lett volna.

A sierra leonei konfliktus miatt többek közt Kanye West videója is a háborús övezeteken kívül bányászott gyémántok vásárlására buzdított. Emellett a "véres gyémántokról" hollywoodi szuperprodukció is készült Leonardo di Caprióval.

Azonban idén felröppent azonban a hír, hogy 1997-ben egy közös dél-afrikai vacsora és fényképezkedés után Naomi Campbell kapott néhány gyémántot Charles Taylortól. Tehát lenne bizonyíték, hogy Taylor hazudott, hiszen birtokolt gyémántot.

Egy bizonyítékkerülő vallomás

Naomi Campbell tegnapi  vallomása azonban gondosan került minden olyan állítást, amely bizonyíthatná ezt. Állítása szerint éjjel, nem tudja mikor, ismeretlen férfiak adtak neki egy kis zacskót. Szerinte a férfiak csak annyit mondtak, hogy "ajándék neki" és egy szóval sem mondták, hogy kitől érkezett az ajándék. A zacskót csak másnap nézte meg, s először nem is jött rá, hogy az "apró piszkos kövek" gyémántok lennének, csak amikor reggelinél Mia Farrow színésznővel beszélt. A reggelinél pedig csak valakinek a feltételezésére válaszolta azt, hogy ő is "azt feltételezi", hogy Charles Taylortól kaphatta. Azaz vallomása alapján inkább csak feltételezhető, hogy mindezt Charles Taylortól kapta. (Kevesen szoktak éjszaka véletlenszerűen zacskónyi gyémántot "ajándékozni".)


A vacsorán készült kép: Naomi Campbell Charles Taylor mellett

A meglehetősen irreális vallomást cáfolja az is, hogy az esetet korábban kiborító Mia Farrow színésznő szerint Campbell a reggelinél azt mesélte, hogy "az elnök emberei" adták neki a gyémántokat az előző esti közös csevej és fotókért cserébe. Tehát Campbell akkor még tudta, hogy Taylortól kapta gyémántokat.

Naomi Campbell: Nem mondták kitől és mit hoztak, nem tudom mikor adták, nem néztem meg mit adtak.

A szupermodell vallomásának későbbi része is zűrös volt. Állítása szerinta gyémántot ezután nem sokkal Jeremy Ratcliffe-nek a dél-afrikai gyermekeket segítő Nelson Mandela Gyermekalapítvány emberének adta. Az alapítvány szóvivője gyorsan cáfolta, hogy valaha is gyémántot kaptak volna.

A tanú fél?

Naomi Campbell vallomásában azokat a dolgokat ismerte el, amelyre mindenképpen voltak tanúk. Azonban semmi olyan hiányzó részletet nem mondott el, ami bizonyíthatná, hogy Charles Taylortól kapta. Sőt vallomásával tagadta, hogy az éjszakát követő reggelen azt mondta volna, hogy a libériai elnök embereitől kapta az ajándékot.

Campbell saját bevallása szerint korábban, a hágai bíróság első megkeresésekor azért nem akart tanúskodni, mert féltette a családját a "gyilkosságokhoz köthető" elnöktől. Ez magyarázat lehet arra, hogy miért nem mer most sem konkrétumot mondani. Bár a modell most is kapott védelmet és valószínűleg kérhetne is. Azonban emellett lehet még egy ok.

Bevallanád, hogy gyémántokért feküdtél le?

http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/celebs/naomicampbell/naomi_campbell_2.jpg

Bár az afrikai hadurak furcsán tudnak viselkedni, azért mégiscsak furcsa, hogy egy kis csevej és pár fotó kedvéért kap valaki több gyémántot. Ennél hihetőbbnek tűnik, hogy Charles Taylor maga kereste fel az akkor 27 éves Campbell kisasszonyt a szobájában. Egy kis "kellemes privát időtöltés" a modellhölgyel pedig már megérhet némi ajándékot. Ennek bevallása tökéletesen bizonyíthatná Charles Taylor részességét a gyémántokért folyó polgárháborúban. Ezt azonban meglehetősen nehéz bevallani. Ha így volt, akkor Naomi Campbell a jóhíre érdekében hagyott volna futni egy tömeggyilkost.

 

További információk a véres gyémántokról (wikipedia)

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr762202582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása