Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Olvasónk a foci VB-ről

2010.07.14. 06:29 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: foci vb

http://robotsdancetoo.files.wordpress.com/2009/02/vb_beer2.jpgTovábbra is szívesen várunk olvasói írásokat a piroslap.hu@gmail.com címre. Most egy kis összegzést közlünk a foci VB-ről:

 

Vasárnap este véget ért a VB, amit a VB története során először a spanyolok nyertek.  A spanyol győzelem nem meglepő, hisz iszonyú erős a keretük, ha csak a vb döntő kezdő 11-et nézzük:  7 (!) barcás 3 reálos, ami nem semmi!
 
 2006 után ismét az európai csapatok domináltak, akkor az elődöntőkben mind a négy, most ugyan "csak" 3, de ez annak köszönhető, hogy a nyolcaddöntőben mind a hat európai csapat pont egymással találkozott. Ha a legjobb 8-at nézzük négy dél-amerikai , három európai, és egy afrikai. A négybe csak az a dél amerikai jutott tovább (Uruguay), amelyik nem találkozott európai csapattal, ez mind tovább szépíti az európai „dicsőséget”. Németország teljesítménye folyamatosan jó az előző két vb-n érmes lett (2002-ben ezüst, 2006-ban bronz).
Sokan sokat vártak az afrikai csapatoktól (volt, aki azt mondta: valamelyikük lesz a vb győztes), ehhez képest hatalmas csalódást okoztak. A csoportokból egyedül Ghána jutott tovább (ráadásul ezt ők is annak „köszönhetik”, hogy a szerbeknek nem adtak meg egy jogos 11-est az ausztrálok ellen, amely kiejthette volna az afrikai csapatot). Igaz viszont, hogy egy hajszál választotta el őket az elődöntőbe jutástól - emlékezzünk csak az Uruguay elleni 120 percben lőtt kihagyott büntetőjükre.
Az aranycipő a mindössze 20 esztendős német Thomas Müller lett, aki holtversenyben a legtöbb gólt lőtte, de a többieknél több gólpasszt adott.
A vb aranylabdása az uruguayi Diego Forlan lett. Az ex-Manchestes United-os csatár és csapatkapitány hihetetlen alázattal dolgozott.
Jó és érdekes vb-n vagyunk túl. Például a hollandok menetelésére, az összes meccset megnyerve jutottak el a döntőig. Vagy a németek hatalmas zakót adtak az angoloknak (4-1), és a sokak által vb győztesnek hitt argentinokat 4-0-ra kiütötték. Uruguay 4. helye is nagy meglepetés. A brazilok megint búcsúztak a legjobb 8 között.
A spanyolok a csapategységének és szép támadós, passzolós játékoknak köszönhetően lettek világbajnokok, még ha 7 meccsen mindössze 8 gól lőttek is. A 70-es évek óta nem fordult elő, hogy egy Európa-bajnok csapat VB-t nyerjen, igaz a franciák a 98-as vb után 2000-ben az EB-t megnyerték.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002150395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása