Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Esztergom 200 százalékosan teljesíti a testnevelési tervet

2010.07.12. 14:37 | szocdemman | 1 komment

Címkék: fidesz esztergom 2010 testnevelés

Esztergom város rákapcsolt az együttműködő sztahanovista emlékéremért küzdő versenyben. Igaz a parlament ma foglalkozott a mindennapi kötelező testnevelés orrával, de Esztergom már múlt héten bejelentette, nem öt hanem tíz testnevelés óra lesz az önkormányzati általános és középiskoláiban. Sajnálatos, hogy nem tudnak odahatni az egyház iskolákra… még csiszolni kell az új rendszert.

A döntés felmentést ad a diákoknak a délutáni leckeírás alól, hisz a heti 10 óra kötelező testnevelésórából hat (az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban háromszor kettő) órát délelőtti testnevelésóra keretében kell biztosítani, négy órát pedig délután.

De az együttműködés jegyében tettek a rendeletbe kiskaput is, a délutáni négy óra teljesítése alól, az iskola igazgatója a szülő kérelme alapján felmentést adhat a délutáni négy testnevelés óra látogatása alól minden első és másodikos tanulónak. Bár lehet, hogy a "Fiatal" Demokraták már rég voltak középiskolások, de van egy sejtésem mennyien fognak a büdös tornateremben délután négykor izzadni… no pláne a a harmadik évfolyamtól kötelező a részvétel, amikor inkább a nebulóknak a tovább tanulásra kellene koncentrálni… okos. Persze azok kivételt kapnak, akik sportszervezet tagjai, és legalább heti két edzésen (foglalkozáson) részt vesz.

Igaz ez a magas óraszám túllép már a törvényben előírt óraszámon, de erre is van tuti megoldás. A 45 perces órákat le lehet csökkenteni 40 percre és akkor belefér. Zseniális. Meggyes Tamás (korábbi popcorn-árusító) polgármester a javaslatot úgy magyarázta ki, ezzel napi 30, 35 perc nyerhető, azaz az eddigiekhez képest átlagban mintegy 25 perccel tolódik ki az utolsó óra vége. A 40 perces órákon a tananyag és az órák nevelési-oktatási céljai teljesíthetőek, nem csorbul a gyermekek érdeke. De! Kedves Tomika! Lehet, hogy te középiskolás éveid alatt viccesen cigit toltál a retyóba órák helyet, vagy az ég tudja mitől vagy ilyen bösszme, de baromira hiányozni fog az az 5 perc amit, Te tesi órára tolsz. Jelzem tök fölöslegesen. Ha csak a matematikát vesszük alapul akkor két hét alatt vesztenek ezzel a diákok egy matematika órát, azaz egy évben 16 matematika órával van kevesebb. De ugyan ez igaz az angolra, magyarra, történelemre. Ezek érettségi tárgyak. Magyarul ez alapján történik a felvétel az egyetemekre. Nem szerencsés az, hogy a túlbuzgó baromság miatt az esztergomi diákok esélyhátránnyal indulnak. Vajon ez rendjén?

Én személy szerint sem értek egyet a magasabb testnevelési óraszámmal. Értem a szándékot, szerintem is fontos, hogy a fiatalok mozogjanak. Az iskolai tornatermek eléggé alul -felszereltek, igazából nem megszeretteti a diákokkal a rendszeres mozgást, hanem még az életkedvét is elveszi. Nincs idő lefürdeni, sőt a legtöbb iskolában nincs is normális zuhanyzó. Egész nap büdös izzadságszagúan ülni az iskolában nem valami humánus. Sokkal jobb lenne egy kötelező sportegyesületi tagság, vagy rendszeres fitnesz-terembe járás. Ahol színvonalas keretek között tudd mozogni. A testnevelés óra az izomépítésre alkalmatlan, max. szintfenntartásnak jó. A sportegyesületi tagsággal a sportágak reputációját is javítja, az is egy fontos szempont, eleve akik mozogni akarnak így sem az iskolai keretek között teszik. Ha meg már így csináljátok, akkor kellene pénzt adni az iskoláknak, hogy normális körülményeket tudjanak teremteni. No pláne a módszertan sem a legjobb, amit az iskolában kapnak a gyerekek, mert nem az egész életen áttartó mozgásra nevel. Szóval úgy életszerűtlen baromság az egész, ahogy van.

Meggyes és az egészséges életmód: "Cigizz" te is bongból!

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr472146531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.07.12. 16:49:58

Ezzel talán csak el akarja terelni a figyelmet III. Richárd arról, hogy szépen lassan begyűrűzteti a Fideszt az UD-szolgáltati titoklopás botrányba: www.szeretgom.hu/content/63210--vademeles-keszul-az-esztergomi-kemugyben-
süti beállítások módosítása