Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rogán Antal KISZ-titkár

2010.07.09. 06:22 | szocdemman | 182 komment

Címkék: fidesz polgármester kisz mszmp belváros rogán 5ker

Van egy pár olyan interjú, illetve műsor melynek alkotói a politikus-vendég gyermek- és kamaszkora felől érdeklődik. Ezekben elmesélik az első szerelmüket, jó vagy rossz gyerkőc volt-e, illetve rendre azt, hogy soha nem érdeklődtek a politika iránt.

Sokan azt gondolnánk, hogy a celebkirály belvárosi polgármester, Rogán Antal kapva-kap egy ilyen alkalmon, csak, hogy fél napig vele legyen tele a bulvársajtó. Igazából mi arra gondoltunk, amikor elolvastuk a nyugat.hu cikkét, hogy adjuk meg ezt az örömöt Tóninak.

Vajon Tónit mik érdekelték? A sunák vagy a ki tud többet Szovjetunióról vetélkedő?

Szóval a regionális hírportál szerzője a szentgotthárdi Móra Ferenc Könyvtár helytörténeti gyűjteményét lapozgatta, amikor kezébe kerültek az egykori Szentgotthárd c. városi újság 1989-es évfolyamának bekötött példányai.

A lapra igen komoly ideológia nyomás volt jellemző, ilyen lapban élmény publikálni, hisz a puhulás éveinek vezércikkei is az MSZMP-ről, a Hazafias Népfrontról szóltak, bemutatkozott a munkásőrség, interjú volt a párt városi első titkárával.

A 2. évfolyam 3. számában egy roppant érdekfeszítő írás, a "Diákmozgalom a gimiben" címmel. Az írás a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium diákmozgalmi helyzetét értékeli, gondolatmenete valóban előremutató, hiszen a jogállam kialakítását, a "demokratizmusra nevelést" említi a bevezetőben.

Később megfogalmazza, hogy miközben a KISZ válságba került, az örömteli hír, hogy iskolai KISZ szervezet jelentősége nem csökkent. (hála remek KISZ titkár kommunizmusba vetett hitének) Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól az iskolarádióig, de megemlíti a "Ki tud többet a Szovjetunióról" vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázium (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is.

No ki, no ki, no ki… írhatta ezt a cikket??? No ki, no ki, no ki lehet ez az elszánt KISZ titkár?

A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ titkár írta alá. (Rogán Körmenden született, majd a szintén Vas megyei Szakonyfaluban nőtt fel és a szentgotthárdi gimnáziumban járt. )

Egy bulvárban ennyit szereplő politikus szeret nosztalgiázni, jó is az… no de nézzük, hogy emlékezik Antal egy a 2002-es választásokra készült önéletrajzában: "1995-ben szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. Itt nyertem el életem első "politikai" tisztségét is. 1994-ben a Széchenyi István Szakkollégiumának diákbizottság titkára majd seniora és nevelőtanára lettem. "

Vagyis a gimnáziumban való KISZ titkárságot vagy nem tekintette "politikai" tisztségnek, vagy elfeledkezett róla (A teljes életrajz itt olvasható)

Korábban azonban a parlamenti frakcióvezető-helyetteseként éppúgy kommunistázott, KISZ-fiúzott, mint teszik most a Fidesz megmondóemberei, hát csodás nem?

Félreértés ne essék, nem akarjuk kritizálni Rogán középiskolai közösségi tevékenységét. Aki Egy agilis, tettrekész, tehetséges fiatalnak szinte csak a KISZ volt az egyetlen lehetősége, hogy részt vegyen a közéletben.

De. Emlékezetünk ne legyen szelektív. Ne tegyünk úgy, mintha előélet nélkül, tiszta lappal kezdtük volna a rendszerváltás utáni időszakot. Ne tagadjuk meg múltunkat csak azért, mert politikai céljainkkal nem tudjuk összeegyeztetni korábbi tetteinkkel.
 

· 8 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr112139888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel! 2010.07.09. 19:07:29

 Szeretet, béke, egyetértés, póni, cukiság   Boldogan térhet nyugovóra piciny szívünk. Az ország, legalábbis a nyolcadik és az ötödik kerület egy része, végre a Szeretet, a Béke és az Egyetértés hippikörében fekszik. Elértük azt, amiről ...

Trackback: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel! 2010.07.09. 19:06:31

 Szeretet, béke, egyetértés, póni, cukiság   Boldogan térhet nyugovóra piciny szívünk. Az ország, legalábbis a nyolcadik és az ötödik kerület egy része, végre a Szeretet, a Béke és az Egyetértés hippikörében fekszik. Elértük azt, amiről ...

Trackback: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel! 2010.07.09. 19:05:45

 Szeretet, béke, egyetértés, póni, cukiság   Boldogan térhet nyugovóra piciny szívünk. Az ország, legalábbis a nyolcadik és az ötödik kerület egy része, végre a Szeretet, a Béke és az Egyetértés hippikörében fekszik. Elértük azt, amiről ...

Trackback: Apró kis NENYI-k 2010.07.09. 17:29:10

 A tegnapi nap folyamán ismeretlenek feltörték a Kettős Mérce adminját, és ezt a cikket helyezték el ott: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel. Mélységesen elítéljük, hogy a Szabadság a Béke és az Egyetértés jegyében valakik ilyen gon...

Trackback: Magyarország, kisország 2010.07.09. 15:07:23

Olvasgatom ma reggel a különféle cikkeket, blog bejegyzéseket, miszerint a Fidesz, kormányrakerülése óta miféle rendeletekkel és törvényekkel igyekszik bebiztosítani magát, hogy pozíciójából fakadóan a legteljesebben legyen képes kihasználni a helyzete...

Trackback: Blogkonzultáció a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről 2010.07.09. 12:22:46

  Bár a NER fogalma már egy ideje megszületett a Fidesz háza táján, az új rendszer, annak elnevezése és a kísérőjelenségek körüli vita az elmúlt egy hétben került igazán a figyelem középpontjába, elsősorban a nyilatkozat kötelező kifüggesztésről s...

Trackback: Felejtsük el, ami volt 2010.07.09. 11:02:27

 Tisztelt Heribert Illig!Nem ismerjük egymást személyesen, de nagy rajongója vagyok a munkásságának. Eddig csak áhítattal olvastam az Ön műveit, de most összeszedve minden bátorságomat, egy levéllel fordulok Önhöz. Azért nyílt levélben, mert így t...

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2010.07.09. 10:12:09

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mucsai 2010.07.09. 12:43:37

@Rob67:
@Rob67: Ezekért lettél bunkó:
"Egyem meg a szíved :))))))
Lehet vazze, nem létezik olyan vastag arbőr ami alkalmas lenne a takarására.
Ez nem zavar narancsvitéz?
Gerinc, gerinc, gerinc. Szólj már a főnöknek."
Szóval a lekezelő kioktatásért, sértegetésért, pedig még igazad sincs.

mucsai 2010.07.09. 12:55:51

@szürke_tag: Te éltél a régi rendszerben, de nem tudtad, miben élsz, ha szerinted a kisz egy választható szervezet volt...
Szerinted hány gyereket neveltek kommunistaellenességre? Hánynak tiltották meg, hogy kisztag legyen? Öreg vagy, meg forradalmár, de mikor leszel bölcs?
Az a kisztitkár pedig, aki az igazolványával lefegyverezte a rendőröket, jófej volt.

eml 2010.07.09. 12:59:17

@mucsai: A KISZ-tagság önkénte, de ajánlott volt. Később csak önkéntes. Tóni már önkéntesen lépett be, de ELFELEJTETTE HOGY TAG, SŐT TITKÁR VOLT.

old_field 2010.07.09. 13:00:43

@mucsai: " Nem keverendő össze a kisz-tagság vagy középiskolai kisz-titkárság az országos kiszvezetői pozíciókkal (gyurcsány, bajnai, drazsé), és súlyosbító körülmény, hogy ezek az országos kisz-vezetők hatalmukat, kapcsolataikat gazdasági előnyökre váltották. "

rosszul gondolod , mert összekeverendő.. :)
épp ez az alapfilozófiája a szoclib bloggerek: összemosás, hazudozásainak.
szánalmas...

FaBRiK 2010.07.09. 13:01:36

@mucsai: De a cikket 89-ben írta és aktivista is 89-ben volt. Mint írtam, én nem politizáltam, de 89-ben már látható volt minden, úgyhogy csak az volt KISZ funkci, akinek meggyőződése volt.

De 86-ban sem volt már kötelező funkcinak lenni.

A tagság más tészta. Ha 2-3 évvel idősebb lennék, biztos én is KISZ tag lettem volna, hiszen a KISZ tábor, a csajozás és a többi mellékes elég vonzó volt. Pont úgy, ahogy általánosban az úttörőség.

FaBRiK 2010.07.09. 13:02:50

@FaBRiK: Illetve még bizonyos esetekben a funkciság is belefér, de funkciból is volt többféle, nem kellett feltátlenül véresszájú kommunista cikkeket írni.

mucsai 2010.07.09. 13:04:58

@eml: Mikor volt a később? És ki tudta, hogy már később van? Volt valami értesítés, hogy most már semmi hátrányt nem jelent, ha valaki nem kisztag?
Mindenki önkéntesen lépett be, de azzal a tudattal, hogy a belépés minimum ajánlott.

snakekiller23 2010.07.09. 13:08:49

Szerintem ebben a korban, de még egyetemistaként a legtöbb ember nagyságrendekkel kínosabb dolgokat is csinál. Ciki, de, hogy 16 évesen mit csinált valaki az azért ne legyen már tényező egy politikusnál sem.

mucsai 2010.07.09. 13:12:00

@FaBRiK: Rossz vitatkozni azzal, aki nem figyel arra, mit ír. Ezt írtad: A fentieket csak azért írtam le, mert ebben az időszakban csak az lett KISZ tag, aki kimondottan kereste és volt hozzá ideológiája.
Rogán meg nem 88-89-ben lett kisztag.

eml 2010.07.09. 13:13:20

@old_field: @mucsai: @maszek1: @stratez:

Okuljatok!

Gyurcsány, Stumpf és Kövér közös sajtótájékoztatója.

www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg

szürke_tag 2010.07.09. 13:13:52

@maszek1: Nem tudok nem általánosítani, csak rossz példákat látok. Rogán ettől még lehet jó fej. Viszont az tény, hogy valaki bár tévedett de később ezt beismeri és azt mondja, hogy bocsi volt az életemben egy rész amit szégyenlek de megtörtént. Azt elfogadom és tisztelem. Viszont ha valaki hazudik és letagad részleteket, hogy ezáltal jobb színbe tündököljön az szerintem gyenge jellem és a kommunisták zöme ilyen.

A Kárpátok Ostora 2010.07.09. 13:13:52

@old_field: Persze, Pozsgay és Szűrös, vagy Schmidt meg jó komcsik voltak. Ez a szánalmas.

eml 2010.07.09. 13:16:13

@mucsai: 85-86 körül (szerintem).

Nem a tagságával van a gond, vagy a betöltött funkcióval, az amnézia, az a nem jó dolog.

Ahogy is egyszer kérdezze meg valaki a nagy komcsgyülölő Kövért, hogy a belinkelt filmről mi a véleménye.

benkoo 2010.07.09. 13:17:09

nem szép, hogy elhalgatta, de egyébként meg kit érdekel? és akkor mi van ha az volt? semmi...
ettől se nem jobb, se nem rosszabb...

szürke_tag 2010.07.09. 13:19:05

@mucsai: Te pedig egyértelmű kommunista vagy aki előttem nem értékes ember, de azt tisztelem benned, hogy kitartasz az elveid mellett akkor is ha ez nem divat. Ez csak 1 et jelent, hogy hithű vagy, de ne védd a kommunistákat, mert több volt az elvtelen haszonleső, mint a korrekt és becsületes.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 13:19:56

@eml:

Igen. Van valahol egy videó (egy-két éve láttam), amin az ifjú Orbán dícséri az ifjú Gyurcsányt, mint kivételes, figyelemreméltó, a többi közül kimagasló Kisz titkárt.

Nagyon kíváncsi vagyok, mikor fog fölébredni a magyar nép. Mindig lehetnek melepetések, bízok is effélében, de esélyesnek nagyon nem tűnik. Élvezik ezt, vagy mi.

halkszavú 2010.07.09. 13:20:38

"Szerintem ebben a korban, de még egyetemistaként a legtöbb ember nagyságrendekkel kínosabb dolgokat is csinál. Ciki, de, hogy 16 évesen mit csinált valaki az azért ne legyen már tényező egy politikusnál sem. "

Jobban én sem tudtam volna összefoglalni amit ezzel kapcsolatban gondolok.

mucsai 2010.07.09. 13:21:49

@eml: Te is okulj!
88-ban buzgó közösségi emberek voltak, mindketten a miszot alelnökei voltak, de Kövér 88-ban már alapítója volt a fidesznek, gyurcsány viszont ezután a kisz kb elnöke lett, majd a gazdasági életben kamatoztatta kapcsolatait.

mucsai 2010.07.09. 13:23:33

@szürke_tag: Én nem vagyok kommunista, nem is voltam, te viszont buta vagy.

freagle 2010.07.09. 13:23:56

@mucsai: Szánalmas vagy. A mundér becsületéért inkább a KISZ is vállalható?
Annakidején mindenki tudta, hogy a KISZ a Párt előszobája. Azok mentek oda (önként), akik pártkarriert akartak.
Nem az a baj egyébként, hogy rogán KISZ-tag, sőt, KISZ-titkár volt. Hanem az, hogy egyfelől erre ma már "nem emlékszik", másfelől olyan pártban meghatározó politikus, amelyiknek a retorikájában a kommunistázás alapértelmezésnek számít.

eml 2010.07.09. 13:24:54

@mucsai: Megvan az első személyeskedés. A polgári oldaltól hallottuk.

Kövér buzgó KISZ közösségi ember volt.

mucsai 2010.07.09. 13:27:24

@eml: Azt láttad, hogy mire írtam, bunkókám. itt van a 2. is.

maszek1 2010.07.09. 13:28:57

@eml: Aztán mi ebben a rossz. A változsok kezdetén, még senki sem tudott a másikról semmit. A tettei alapján kell megitélni mindenkit. Ehhez pedig idő kell.
Ki tudta pl. akkor hogy az SZDSZ szintiszta zsidó párt. Senkisem. De ma már tudják.
Igy lesz ez az LMP-vel is.
Nem hiszem hogy bárki egy kalap alá venné Churchillt és Szálint csupán csak azért, mert a világháború alatt párszor szövetségesként tárgyaltak!!!!

eml 2010.07.09. 13:29:08

@mucsai:
Lesz itt még több is. Igazából azon csodálkozom, hogy csak 100 komment után kezdtetek bele.

eml 2010.07.09. 13:30:19

@maszek1:
Nézd meg a KISZ múlt szerepel-e a Kövér Laci önéletrajzában.

mucsai 2010.07.09. 13:32:08

@freagle: Nem a mundér becsületéért, hanem az igazságért. Ha nem lettek meghurcolva a diktatúra tényleges működtetői és haszonélvezői, akkor ne legyenek meghurcolva a kisemberek sem: a kisztagok, kisztitkárok, párttagok, beszervezett ügynökök, jószándékú párttitkárok, megalkuvó de senkinek sem ártó karrieristák stb.

maszek1 2010.07.09. 13:34:34

@eml: Ki nem sz...ja le, hogy szerepel e a multjábn?
Az a lényeg hogy a milliárdosoknak ne engedjék kopasztani a magyar állampolgárokat!

maszek1 2010.07.09. 13:38:09

@eml: "Azért mert a házasságom előttt voltak barátnőim, attól még lehetek jó férj, és apa. Az a lényeg most hogy gondolom, és most hogy viselkedem."
Ha érted mit akarok kihozni ebből.

heldentor 2010.07.09. 13:38:20

nemhogy '89-ben, már '85-ben sem volt kötelező belépni a KISZ komcsineveldéjébe. 85-ben a gimnáziumban az osztályfőnök megkérdezte ki akar belépni ( persze a komcsi szülők gyerekei és a szerencsétlenebbje azonnal belépett ), aki meg nem, azt meg a kutya se piszkálta a későbbiekben, semmi hátránya nem származott belőle. Ez a nyamvadt gülüszemű rogántonyó tuti akkor is karrierista volt, lehet a fidesz melóért még ki is keresztelkedett...

eml 2010.07.09. 13:39:38

@maszek1: Ha a feleséged megkérdezi, mit mondasz neki? Letagadod a korábbi barátnőidet? Érted ugye?

maszek1 2010.07.09. 13:43:11

@eml: Nemond már hogy a fletó azért volt gerincesebb mert az internacionálét énekelte mszp kongresszuson a himnusz helyett.
Hát ő nem tagadta le a multját, de nem is változott egy fikarcnyit sem.

Bundili 2010.07.09. 13:44:08

Jut eszembe, én meg pajtás voltam elemi iskolában és uttörő a felső tagozatban. Hát ez igazán nem érdemel egy posztot, hogy valaki KISZ tag volt a 80-as években. Oda minden közép- és felső iskolásnak be kellett lépni, pláne aki tovább akart tanulni.

heldentor 2010.07.09. 13:47:58

@Bundili: ez nem igaz, én sem léptem be ( a huszonx fős osztály negyedével együtt), sosem piszkált senki miatta. Az osztályfőnököm csak egy érvet hozott fel, h lépjek be, h akkor mehetek épitőtáborba, mondtam, h a fater bátyja kőmüves, nála szoktam nyáron melózni, ő még fizet is érte, utána békén hagyott, a 89-es felvételinél se kérdezte senki, h a komcsikeltetőbe beléptem-e, vagy sem, semmi hátrányt nem jelentett.

maszek1 2010.07.09. 13:48:09

@eml: Egyébként honnan vagytok ebben a KISZ-es multban biztosak?
Ki mondta? A fletó. Mert őneki hiszek. Nagyonois!!
:)))

www.parlament.hu/kepviselo/elet/k308.htm

eml 2010.07.09. 13:49:11

@maszek1: A Fletó annyiból gerincesebb, hogy nem tagadja meg a múltját.

Nem kell a múltunkra büszkének lenni, de nem elegáns állandóan korrigálni, mint az 1984-ben.

szürke_tag 2010.07.09. 13:54:45

@mucsai: Ja még tagadod is. Ez jellemző rátok. Szégyen és most nem menő. Persze az is szégyen ha a szüleid voltak büdös kommunisták. Akkor őket szégyenled. Tudod gyerek te butább vagy mint hiszed.

eml 2010.07.09. 13:55:20

@maszek1: Rogán esetében sem volt benne a KISZ-es múlt. Hisz erről szól a poszt.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.07.09. 13:56:21

Ja, nekem meg a nagymamámat meggyilkolta a zsidókommunista prolicsürhe. Szóval a jó kurva anyád pirosfaszlap basszadszájba!

hajdu_szarka 2010.07.09. 13:56:21

bazmeg
gyúrcsányi elvtárs a kisz első embere, főtitkára volt
rogán meg egy vidéki kisvárosgimnáziumának kisz titkára
akkor ki is a komcsi?

Vincenzo testvér 2010.07.09. 13:57:06

@mucsai: 1987-ben már nem volt lelki nyomás a KISZ-be lépésért. '85 előtt pedig olyan természetes volt, mint az úttörőség. Igazából egy-két kritikus év volt, amikor valódi döntési alternatíva volt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 13:58:11

@eml:

Valószínűleg igen. Egyrészt már egy ideje láttam, másrészt valamiért nekem most nem jön be a kép, csak a hang. De ez lehetett, igen.

eml 2010.07.09. 13:59:42

@Blassius: Mivel a nagymamádat meggyilkolták, ezért te öld meg az ő unokáját!

Szánni való hozzáállás.

maszek1 2010.07.09. 14:00:07

@eml: Szerintem a fletó gerincéről nem érdemes beszélni, mert ő nem gerincességből nem tagadja meg a multját, hanm olyan düddő, hogy nem fogja fel hová húu. Sőt még büszke is rá. Ez nem becsület, hanem inteligencia kérdése.
Pl. Ha valaki börtönből szabadult akkor ha nem dicsekszi azzal hogy börtönbe volt nem gerinctelen, hanem szégyenli mit tett, de ha dicsekszik vele, akkor nem hogy nem szégyenli, hanem büszke rá. Ergo, bármikor megismételné azt amiért bekerült.
A két személyiség között emeletnyi inteligencia szintek vannak!!

eml 2010.07.09. 14:09:25

@maszek1: Itt az intelligens hozzászólásaid vége.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.07.09. 14:09:42

Google:
"rogán antal" kisz
13 100 találat

"molnár gyula" kisz
4 960

Pedig Molnár Gyula kerületi KISZ titkár volt, nem holmi iskolai.
Az MSZP-sek láthatóan egy szimpla iskolai KISZ titkárságot 3-szor jobban propagálnak, mint a komcsizó Fideszesek egy igazi tökös kerületi KISZ titkárságot.

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ki is komcsizik és miért a valóságban !?

totálandi 2010.07.09. 14:21:45

Kósa Lajos is KISZ-titkár volt, ráadásul század KISZ-titkár a katonaságnál, ahol nem lehetett bárki az.

csoko20 2010.07.09. 14:31:20

"Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop."

NEMZETI ÜGYEK POLITIKÁJA 2010, 51.o.:

"A szocialisták elszámoltatásának fontos eszköze a társadalmi nyilvánosság. Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban,
ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni.
Meggyőződésünk, hogy a mai magyar törvények következetes, szigorú betartása
és betartatása is alkalmas a jogszerű elszámoltatásra."

NEMZETI ÜGYEK POLITIKÁJA, 2010, 93.o.::

"Ehhez vissza kell állítani a demokratikus
intézményrendszerbe vetett bizalmat: azonnal véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az igazságszolgáltatást politikai támadások kereszttüzébe
állítják, illetve hogy a KORMÁNY KÖZÉRDEKŰ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁT
akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve, és végül vissza kell adni a tisztességes munkával elért eredménynek járó tiszteletet és erkölcsi támogatást."

A program pdf formátumban letölthető innen.
program2010.fidesz.hu

No comment.....

fvipera 2010.07.09. 14:31:52

@mucsai: én pl. nem voltam kisz titkár. nem volt kötelező. úttrörő az pl. voltam.

sunázósün 2010.07.09. 14:45:24

@fvipera:

Persze, hogy nem volt az a 80-as évek második felében.
Megy a vetítés. "csak kihagyta" GIGALOL
Egyébként is arról szól a poszt, hogy elkummantotta és visszaköpködött az egykori (elv)társaira.

Abrash1965 2010.07.09. 14:46:47

Rogán korában már NEM volt annyira "kötelező" az a kisztagság, csak a gyógyegerek műfaja volt.
Miért nem is vagyok meglepődve Arrogán úron, na miért.
Kéretik az Arrogán megszólítást kicsit felkapni, creative commons, nem kell érte fizetni

Simlicskáról (ceativ commons blabla stb) nincs valami szép jó hír?

Abrash1965 2010.07.09. 14:48:55

látom, az Arrogán név másnak is beugrott, akkor ez van.

Simlicska... tessék, már ez is benne a gugliban, pedig esküszöm, ...

nyihaha.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.09. 15:15:02

Hát azért egy középiskolai KISZ titkárság még nem igazán súlyos tisztség, bár tény, hogy pár évvel korábban valószínűleg csak előszoba lett volna a komolyabb tisztségekhez. Én is akkoriban voltam középiskolás (88-ban kezdtem a gimit). A tanév elején még görbe szemmel nézett ránk a fél tanári kar, mert senki se lépett be tőlünk a KISZ-be (mi voltunk az egyetlen ilyen osztály). Aztán a tanévvégére már nem is volt KISZ :-)

belekotty 2010.07.09. 15:21:48

@maszek1: Ez aztán színvonalas volt! Tehát a Fidesznél az már meg is üti a szintet aki szégyelli és letagadja KISZ titkárságát! Gratulálok emelkedett erkölcsi érzékedhez! Már értem miért vagy te Fidesz hívő! Azt az erkölcsi szintet megütöd! :-))

Tasgard 2010.07.09. 15:49:28

Rogán KISZ titkársága idején egyáltalán nem volt kötelező tagnak lenni. Semmilyen következménnyel nem járt sem az iskolában, sem a felsőfokú felvételinél ha az ember nem volt KISZ tag. Ezt a saját pédámból tudom. Én pl. nem voltam KISZ tag és nem tartom hősnek magam emiatt. Ez úgy ment, hogy jöttek egy listával, hogy ki ugye mindenki KISZ tag akar lenni, na akkor kellett azt mondani, hogy nem... és ennyi volt.
Mindebből nekem az jön le, hogy aki KISZ tag, főleg titkár volt, az azért nem külső kényszer hatására történt.

Hóember 2010.07.09. 15:52:52

Helló, sztem az is baj, hogy kisz titkár volt, nemcsak az, hogy elhallgatja.

borovi 2010.07.09. 16:05:05

rogán is csak egy karrierista kis pöcs, mint a hasonszőrű fideszes, mszp-s, jobbikos, lmp-s társai. Nem a világot akarják ezek a jól fésült zsúrfiúk megváltani, hanem csak saját magukat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 16:29:01

@belekotty:

Javasolhatnék egy módosított fogalmazást?

„Már értem miért vagy te párt hívő! Azt az erkölcsi szintet megütöd! :-))”

Különben félreérthető. Mind olyan.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.09. 16:41:51

Nem lehetne már valami normális poszt? Talán azon lehetne agyalni, hogy miért kapott a Fidesz kétharmadot (ami persze tökjó dolog, de valami oka csak van:). Teljesen érdektelen, hogy egy 16 éves valaki belépett az gimis kiszbe. Pláne nevetséges ezt egy utódpárti blogban olvasni. Tényleg csak ennyire futja?

Lumumba 2010.07.09. 16:43:33

Valami nagyon nem tiszta itt a fejekben. Mint szemtanú és a dolgok megélője állítom, hogy már a 70-es években sem volt nem hogy kötelező, de még csak általános sem, hogy gimisként KISZ-tag legyen valaki. Csak a karrieristák lettek azok, és nem voltak többen, mint az osztályok 1/3-a. PLáne KISZ-titkár! Ez a legnagyobb benyalásnak számított.

Lumumba 2010.07.09. 16:49:57

Igenis állítom, hogy aki a rendszerváltás előtti 20 évben KISZ-titkár volt, az a gerinctelenség jele. Akkor sem volt becsülete, ha meg ma az ellenkező oldalon ágál, az a legnagyobb aljasság.

belekotty 2010.07.09. 16:51:42

@Lumumba: Nem feltétlenül, mert sokan valüban elhitték a szoci propagandát.
No jó, volt aki nem hitte, mégis.
De most köpködni, letagadni. Na az gerinctelenség!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 16:57:53

@belekotty:

Pont ilyesmit akartam neki mondani.

És hozzáteszem, hogy találkoztam olyan múlt rendszer hívővel akit nem tudok nem tisztességesnek tartani. Nehezen fér a fejembe, de van néha, hogy valakit valami anniyra elvakít, hogy más vonatkozásban egészséges jelleme ellenére nem tudja meglátni mi a baj azzal.

lüke 2010.07.09. 17:02:49

vót vót
de nem mindegy :
-hogy a gimis osztályában/ OV
-egyetemi csúcsvezetésben
-vagy a KISZ KB-ban/ GYF
a Rogán Tóni hol volt?

belekotty 2010.07.09. 17:07:29

@lüke: Még mindig nem érted. NEM VOLT KÖTELEZŐ! Aki mégis beállt az meg most ne köpködjön rá!

plb 2010.07.09. 17:10:30

Én is KISZ tag voltam, sőt, alapszervezeti KISZ-titkár és évfolyam felelős. ÉS?

belekotty 2010.07.09. 17:11:59

@A Nép - Te vagy!: Egy időben én is hittem benne, mert a szüleim akik nem voltak párttagok burokban tartottak és a világ dolgairól nem beszéltek előttem.
Apám 56-ban volt végzős a Műszaki Egyetemen, a többit kitalálhatod.
Többször voltunk a Medgyessiéknél - akkor a Tabánban laktak -, mert a felesége anyám beosztottja volt.
Egyszer megkérdeztem miért nincs náluk Lenin kép ahogy nálunk se, pedig mindenütt van. Mire apám meggondolatlanul rávágta, mert nem vagyunk kommunisták. Anyám elhűlt arccal nézett és akkor sejtettem meg hogy valami nagyon nem kerek.

belekotty 2010.07.09. 17:13:09

@plb: Nincs azzal semmi baj, ha nem szidod teli torokból most azokat akikhez tartoztál.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 17:36:46

@belekotty:

Fú de utáltam ezt a magatartást! (Bocs, hogy a szüleidet szidom, de ők csak a példa.) Az volt a jelszó, hogy „jobb neki, ha nem tudja”. Ha nem ez lett volna, ha a szülők elmondják a gyerekeiknek a valóságot, ahogyan tényleg látják, fölkészültebb, öntudatosabb nép állt volna szemben a változásokkal és nem lehetett volna azt csinálni vele, amit csináltak. Persze ez is csak 56 trumája.

Mindig mindenben bűn visszatartani más elől a valóságot, akárminek a nevében. Mert nem lehet más helyett gondolkozni, helyette dönteni.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 17:40:54

@plb:

Kérünk, ha indulsz a Fidesz (vagy más) színeiben, mondd el a választóknak úgy, mint most nekünk. Akkor nincs semmi hiba. Ha máskápp látod, és tévedésenk artod, hogy az voltél, esetleg karrierizmusnak, amit megbántűl, úgy. Ha most is úgy gondolod helyes volt, akkor úgy. (Persze akkor szűkül a kör ahol indulhatsz!)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 17:43:36

@belekotty:

Még azt is megteheti, ha rájött. Volt egy rokonom, aki nagyon nagy rendszer hívő volt. Aztán lassanként leesett neki. Később úgy beszélt róluk (még bőven abban a rendszerben) „ Ezek nem emberszabásúak!”

aszekelyek 2010.07.09. 17:54:34

@A Nép - Te vagy!: NA és hívható igazságbeszédnek is:) ebben az országban, ahol egy pufajkás lehetett miniszterelnök? mindent lehet. Ahol konrád külfölddel gyaláztathat minden magyart, joobb és baloldalit, hogy fasiszták, mert nem akarták őt már a nyakukon tovább cipelni? ahol lehet 56-ról úgy beszélni, ahogy az a szoci képviselőnő? Tudod mi a hazugság? az, hogy lendvai tagadja, acél elftárs kedvenc cenzora volt. Nem ám a gimiben! élet-halál uar volt. A fleto meg ugye onnan , kiszből csak sokkal feljebbről ugrott bele tömegbelövető apró antal unokája ágyába. Most ez akkor probléma, hogy tizenéve sihederkorban, volt valaki KIsz titkár? az hányat is akasztatott? Hány szemet lövetett ki? Mennyit hazudott le a költségvetés tragikus állapotáról? Én meg agit propos voltam. kiosztották rám, nem kérdezték, akkoriban nem kérdeztek. Egyetemre anélkül senki, soha . Ez is megvan? neked valami gond van az arányérzékeddel.

aszekelyek 2010.07.09. 17:57:54

@A Nép - Te vagy!: Elég sok böszmére vett rájött, hogy orránál fogva vezették. Nem szégyen egyszer csak felnőni és nem hinni már a szoci-szadi mesékben. Meg nem felülni az ilyen uszításnak.

fehéregér 2010.07.09. 18:00:14

Nem volt kötelező a KISZ tagság, volt ugyan némi automatizmus, de lehetett nemet mondani, és ki is lehetett rúgatni magad, ahogy engem is kitettek még 1974-ben, a gimiben. Minden komolyabb következmény nélkül.
Csodálkozom, hogy ilyen sokan nem értik a dolgot, hogy nem az a "bűn", hogy valaki fatojással a s*ggén KISZ-akármi volt, hanem hogy elhallgatja, illetve ez is csak azért gáz, mert olyan valaki hallgatja el, aki szeret komcsizni.
Amúgy empirikus tapasztalat: leginkább azok szeretnek komcsizni, akik vagy kimondottan élvezték a Kádár-rendszer nyújtotta kiváltságokat, vagy komformista módon lapítottak, szegyenkezni ezért nyilván sokkal kellemetlenebb, mint habzó szájjal komcsizni.
Én speciel csak manapság lettem komcsi.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 18:07:24

@aszekelyek:

Miért lenne baj? Azt gondolom mindarról amit elmondtál, amit te. Miből gondolod, hogy nem?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 18:15:31

@fehéregér:

Komcsi lettél? Ez érdekes. Mesélj, mit vársz ettől, és miért? Kicsit sem gyanús, hogy az sehol nem jött be a világon, mindenhol csak szörnyűségek születtk belőle, tapasztalati úton mondható, hogy tévút? Nem azon múlik, könyvekben mit ígérnek. De, mondd, hallgatlak.

vakvarju 2010.07.09. 18:21:00

@Trompf: KISZ titkár és KISZ titkár között az a különbség, hogy az egyik elhallgatja, a másik vállalja. Bár nem tudom, miért kell elhallgatni? ? Ha akkor tetszett, ma mi a probléma vele? Egyébként '68-ban érettségiztem. És nem voltam KISZ tag. Szerintem nem volt kötelező. Legalább is én jól megvoltam KISZ tagság nélkül is. Azok mondják, hogy kötelező volt KISZ tagnak, lenni, akik ma szeretnék elfelejteni a tagságukat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 18:49:08

@vakvarju:

SENKI nem mondta, hogy kötelező volt. Itt legalábbis. De nem indulhatsz ki csak a saját helyzetedből. Más és más helyeken mások voltak az elvárások. Léteztek iskola igazgatók, akik kegyetlenül megtorolták a gyereken, ha elkerülte a kiszt gimiben. A képed leegyszeresűsített, kissé torz. Nem veszed figyelembe azt sem, hogy a legtöbb ilyen dologról teljes volt az emberekben a bizonytaalnság. Nem voltak erről megnézhető törvények, csak sejteni lehetett a hatalom elvárásait. Neked bejött, hogy nem mentél elébük. Ettől még másnak lehet, hoyg nem jött be, vagy egyszerűen félt kockáztani, mert mélyebben ismerte talán nálad, mivel áll szemben.

mucsai 2010.07.09. 19:07:21

A fórumozók többsége három nagy félreértésben dagonyázik:
1. Senki sem mondta, hogy kötelező volt kisztagnak lenni a hetvenes-nyolcvanas években, DE olyan volt a rendszer, a hangulat, hogy az emberek többsége úgy érezte, ajánlatos belépni, ki gyávaságból, ki jogos félelemből (hátrány felvételinél) ki számításból, ki megszokásból, vagy csak a társas élet miatt. Pl. sok helyen a KISZ csinált diszkót, vagy adott helyiséget, a seregben meg a kisztagok bulizhattak a testvér kisz-alapszervezettel, ami lánygimnázium volt...
Néhány fórumozó meg azzal jön, hogy ő milyen karakán csávó volt, mert ő nem lépett be. Hát nem nagy dicsőség, főleg ha most meg szoci-szavazó.
2. Egyik fideszes sem azért komcsizik, mert az a "komcsi" kisztag vagy párttag vagy kisztitkár volt, hanem azért mert a diktatúra felső vezetője volt, és amikor választhatott, akkor is maradt az elvtársaival, vagy ami még ellenszenvesebb, hogy belőle lett a legnagyobb kapitalista, belőle, aki a diktatúrát védte, és most ő akarja megmondani, hogy mi demokratikus és mi européer...
3. Rogán nem tagadta kisz-múltját, csak nem írta bele az életrajzába. Valszeg szégyelli, vagy nem találta fontosnak. Egyébként tudomásom szerint mások sem írják bele az életrajzukba, hogy kisztagok voltak, azt sem hogy gimnáziumi kisztitkárok voltak.

sunázósün 2010.07.09. 19:35:54

@mucsai:

Gondolom tudod, hogy a 2. és 3. pontod hatalmas csúsztatás.

@2: Mesterházi, Ujhelyi stb., akik Rogánnál fiatalabbak és talán még KISZ-tagok sem voltak tucatnyiszor lettek "lekomcsizva", pedig az általad említettek egy pontban sem állnak rájuk.

@3:De, Rogán tagadta a múltját.
Azzal, hogy beleírta ezt a mondatot értelemszerűen letagadta KISZ-titkári múltját.

"1995-ben szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. Itt nyertem el életem első "politikai" tisztségét is. 1994-ben a Széchenyi István Szakkollégiumának diákbizottság titkára majd seniora és nevelőtanára lettem."

Érdekes, hogy egy diákbizottsági titkárságot nem társadalmi, hanem idézőjeles ELSŐ politikai tisztségként ír bele (gondolom, hogy jelezze ő már akkor milyen aktív volt, kicsit fényezi magát), miközben az echte politikai szervezetbeli tisztségét elkummantja "természetesen" merő feledékenységből.

Szelektív memória, hamisítás, hazugság.

Válaszd ki melyik fedi le jobban cselekedetét.

Lumumba 2010.07.09. 20:58:13

Nem veszitek észre, hogy ez a mostani orbáni diktatúra, teljes politikai berendezkedésében, irányvonalában mennyire idézi az "átkos" időket?

fehéregér 2010.07.09. 21:01:53

@A Nép - Te vagy!: hallgatsz? :-))
Nos, amiről te írsz, az nem kommunizmus volt, valójában még sosem volt kommunizmus, legfeljebb annak hívták, az egy ideológia beteges torzulása volt. Amúgy alighanem nem is lehet kommunizmus, az ember ennél sokkal önzőbb lény, én az ideák szintjén vagyok komcsi, mert beteg vagyok ettől az önző, hedonista kapitalista világtól, attól, hogy a világ kincseinek nagy részét egy szűk, gazdag réteg birtokolja, és nem hiszek ember és ember között akkora különbséget, hogy az egyik arany vécébe sz*rik, míg a másik éhen hal, vagy egész életében állat módra gürcöl éhbérért. Hát így valahogy.

mucsai 2010.07.09. 21:07:24

@sunázósün: Nem csúsztatás a 2. pont, csak nem tértem ki mesterháziék kategóriájára, ők az a kategória, akik már a demokráciában, amikor szabadon politizálhatnak, és ismerhetik az elmúlt rendszer disznóságait, azt választották, hogy beállnak a " komcsik" mellé, mögé, elé.
Nem tagadta le kisztitkári múltját, csak nem tekinti első politikai tisztségének.
Mondj egy politikust, akinek szerepel az életrajzában, hogy középiskolában kisztag volt vagy középiskolában kisztitkár volt?
Arra hozz bizionyítékot, hogy megkérdezték tőle: volt-e kisztitkár a gimiben, és azt mondta, hogy nem. Na akkor letagadta.

mucsai 2010.07.09. 22:03:07

@Lumumba: Még be sem rendezkedtek...

sunázósün 2010.07.09. 22:10:44

@mucsai:

:))

Ez nem szabadon választott mint a műkorcsolyában.
A KISZ politikai szervezet volt (és ezzel ő is tisztában volt/van akkor is amikor nem írta bele), tehát az volt az első politikai tisztsége. Tényszerűen. Attól függetlenül, hogy ő minek tekinti.
Ő pedig azzal, hogy ezt elhallgatta és egy másikat állított be mint elsőt, múltját tagadta, az önéletrajzában hazudott.
Semmi probléma nem lenne, ha az ominózus mondat vagy inkább szó (első) nem került volna bele abba a CV-be.
Simán felsorolja ekkor és ekkor ez és ez voltam, az elejéről a KISZ felejtős. No problem.
Így viszont magától, kérdés nélkül hazudott és letagadta a múltját.
Bocs, baromira nem olvasgatok politikusi önéletrajzokat és keresgélni sincs kedvem, úgyhogy nem tudok most prezentálni se KISZ-titkárost, se másmilyet.
Még az is lehet, hogy tényleg senki nem írja bele, azonban ha utána ilyen tingli-tangli valójában nem is politikai tisztséget fontosnak tart mint elsőt megemlíteni miközben a KISZ-titkári tisztségéről kussol akkor hazudik és letagadja a múltját bárki is az és bármilyen színű is.

sunázósün 2010.07.09. 22:22:55

@mucsai:

A 2. ponthoz csak annyit, hogy véleményed elfogadva, akkor aki Martonyi és Schmitt-féle " komcsik" mellé, mögé, elé áll ahelyett, hogy elhajtaná a pártja környékéről is az szintén ugyanaz a kategória csak más színű kabátkában.

old_field 2010.07.09. 22:50:48

@A Kárpátok Ostora:
" A Kárpátok Ostora 2010.07.09. 13:13:52
@old_field: Persze, Pozsgay és Szűrös, vagy Schmidt meg jó komcsik voltak. Ez a szánalmas."

ha érdekel, egyszer kifejtem bővebben... :)
rövid verzió :
Szűrös valóban 1 elég szürke pártember volt .
Schmitt 1 kiváló sportoló, aki később valószínűleg sok kompromisszumot vállalt a különböző pozíciók betöltésekor,de semmiképp sem nevezném "komcsinak".
persze ettől még szerintem nem való k.elnöknek...
Pozsgay mindig is a népi(es) réteget képviselte, Ő volt az 1. , aki népfelkelésnek merte nevezni 56-ot, akik ekkor támadták és ellene voltak, na látod pl. azok az igazi komcsik.
ez ilyen egyszerű : értékvállalás bizonyos éles helyzetekben.

mucsai 2010.07.09. 23:02:12

@sunázósün: Martonyi és Schmitt nem ugyanaz a kategória, mint... és most itt sorolhatnék vagy 30 nevet. Az ő múltjuk csak kismértékben terhes, és inkább szakmai, mint politikai, és "jó útra tértek". A jó út: antikommunista, nemzeti, felelős és igazi demokrata. És nem fideszesek álltak mögéjük, melléjük, hanem ők álltak a fidesz mögé, mellé.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.10. 13:56:36

@mucsai:

A judeokereszténység a kommunizmusnál sokkal tovább tartó és sokkal nagyobb terrort és diktatúrát művelt Európában. Nos ezek az emberek csak köpönyeget fogattak. Egyik bukott ideológiáról átváltottak egy másik bukott ideológiára.

Az emberek többsége a judeokereszténység terrorjából sem kár már. Tehát ez már egy bukott ügy és a FMPSZ is vele fog bukni törvényszerűen.

Ha csak nem forgat megint egy köpögyeget, mondjuk Árpád fejedelem kori vallások és ideológiák irányába.

FaBRiK 2010.07.12. 16:11:49

@mucsai: Valóban, de mintha azt is írtam volna később (mert az idézett hozzászólásomból nem vol mindenkinek tiszta), hogy 89-ben már csak a vérmeggyőződésesek voltak funkcik és írtak meleg szarig benyaló cikkeket.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.08. 13:55:12

A forradalmi handabandának nagyobb része kapcsolatban és tagviszonyban állt a komcsikkal.
De mivel a "mi eltársaink, így jó eltársak".

Hazug, álszent , simlis banda ez is!

Rogán legalább szembeszállt a gonosz törpediktátorral.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.03. 10:31:37

fénykép van? szkennelés a cikkről?
süti beállítások módosítása