Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rogán Antal KISZ-titkár

2010.07.09. 06:22 | szocdemman | 182 komment

Címkék: fidesz polgármester kisz mszmp belváros rogán 5ker

Van egy pár olyan interjú, illetve műsor melynek alkotói a politikus-vendég gyermek- és kamaszkora felől érdeklődik. Ezekben elmesélik az első szerelmüket, jó vagy rossz gyerkőc volt-e, illetve rendre azt, hogy soha nem érdeklődtek a politika iránt.

Sokan azt gondolnánk, hogy a celebkirály belvárosi polgármester, Rogán Antal kapva-kap egy ilyen alkalmon, csak, hogy fél napig vele legyen tele a bulvársajtó. Igazából mi arra gondoltunk, amikor elolvastuk a nyugat.hu cikkét, hogy adjuk meg ezt az örömöt Tóninak.

Vajon Tónit mik érdekelték? A sunák vagy a ki tud többet Szovjetunióról vetélkedő?

Szóval a regionális hírportál szerzője a szentgotthárdi Móra Ferenc Könyvtár helytörténeti gyűjteményét lapozgatta, amikor kezébe kerültek az egykori Szentgotthárd c. városi újság 1989-es évfolyamának bekötött példányai.

A lapra igen komoly ideológia nyomás volt jellemző, ilyen lapban élmény publikálni, hisz a puhulás éveinek vezércikkei is az MSZMP-ről, a Hazafias Népfrontról szóltak, bemutatkozott a munkásőrség, interjú volt a párt városi első titkárával.

A 2. évfolyam 3. számában egy roppant érdekfeszítő írás, a "Diákmozgalom a gimiben" címmel. Az írás a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium diákmozgalmi helyzetét értékeli, gondolatmenete valóban előremutató, hiszen a jogállam kialakítását, a "demokratizmusra nevelést" említi a bevezetőben.

Később megfogalmazza, hogy miközben a KISZ válságba került, az örömteli hír, hogy iskolai KISZ szervezet jelentősége nem csökkent. (hála remek KISZ titkár kommunizmusba vetett hitének) Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól az iskolarádióig, de megemlíti a "Ki tud többet a Szovjetunióról" vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázium (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is.

No ki, no ki, no ki… írhatta ezt a cikket??? No ki, no ki, no ki lehet ez az elszánt KISZ titkár?

A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ titkár írta alá. (Rogán Körmenden született, majd a szintén Vas megyei Szakonyfaluban nőtt fel és a szentgotthárdi gimnáziumban járt. )

Egy bulvárban ennyit szereplő politikus szeret nosztalgiázni, jó is az… no de nézzük, hogy emlékezik Antal egy a 2002-es választásokra készült önéletrajzában: "1995-ben szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. Itt nyertem el életem első "politikai" tisztségét is. 1994-ben a Széchenyi István Szakkollégiumának diákbizottság titkára majd seniora és nevelőtanára lettem. "

Vagyis a gimnáziumban való KISZ titkárságot vagy nem tekintette "politikai" tisztségnek, vagy elfeledkezett róla (A teljes életrajz itt olvasható)

Korábban azonban a parlamenti frakcióvezető-helyetteseként éppúgy kommunistázott, KISZ-fiúzott, mint teszik most a Fidesz megmondóemberei, hát csodás nem?

Félreértés ne essék, nem akarjuk kritizálni Rogán középiskolai közösségi tevékenységét. Aki Egy agilis, tettrekész, tehetséges fiatalnak szinte csak a KISZ volt az egyetlen lehetősége, hogy részt vegyen a közéletben.

De. Emlékezetünk ne legyen szelektív. Ne tegyünk úgy, mintha előélet nélkül, tiszta lappal kezdtük volna a rendszerváltás utáni időszakot. Ne tagadjuk meg múltunkat csak azért, mert politikai céljainkkal nem tudjuk összeegyeztetni korábbi tetteinkkel.
 

· 8 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr482139888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel! 2010.07.09. 19:07:29

 Szeretet, béke, egyetértés, póni, cukiság   Boldogan térhet nyugovóra piciny szívünk. Az ország, legalábbis a nyolcadik és az ötödik kerület egy része, végre a Szeretet, a Béke és az Egyetértés hippikörében fekszik. Elértük azt, amiről ...

Trackback: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel! 2010.07.09. 19:06:31

 Szeretet, béke, egyetértés, póni, cukiság   Boldogan térhet nyugovóra piciny szívünk. Az ország, legalábbis a nyolcadik és az ötödik kerület egy része, végre a Szeretet, a Béke és az Egyetértés hippikörében fekszik. Elértük azt, amiről ...

Trackback: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel! 2010.07.09. 19:05:45

 Szeretet, béke, egyetértés, póni, cukiság   Boldogan térhet nyugovóra piciny szívünk. Az ország, legalábbis a nyolcadik és az ötödik kerület egy része, végre a Szeretet, a Béke és az Egyetértés hippikörében fekszik. Elértük azt, amiről ...

Trackback: Apró kis NENYI-k 2010.07.09. 17:29:10

 A tegnapi nap folyamán ismeretlenek feltörték a Kettős Mérce adminját, és ezt a cikket helyezték el ott: Nem mi plakátoztuk szarrá a belvárost a NENYI-vel. Mélységesen elítéljük, hogy a Szabadság a Béke és az Egyetértés jegyében valakik ilyen gon...

Trackback: Magyarország, kisország 2010.07.09. 15:07:23

Olvasgatom ma reggel a különféle cikkeket, blog bejegyzéseket, miszerint a Fidesz, kormányrakerülése óta miféle rendeletekkel és törvényekkel igyekszik bebiztosítani magát, hogy pozíciójából fakadóan a legteljesebben legyen képes kihasználni a helyzete...

Trackback: Blogkonzultáció a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről 2010.07.09. 12:22:46

  Bár a NER fogalma már egy ideje megszületett a Fidesz háza táján, az új rendszer, annak elnevezése és a kísérőjelenségek körüli vita az elmúlt egy hétben került igazán a figyelem középpontjába, elsősorban a nyilatkozat kötelező kifüggesztésről s...

Trackback: Felejtsük el, ami volt 2010.07.09. 11:02:27

 Tisztelt Heribert Illig!Nem ismerjük egymást személyesen, de nagy rajongója vagyok a munkásságának. Eddig csak áhítattal olvastam az Ön műveit, de most összeszedve minden bátorságomat, egy levéllel fordulok Önhöz. Azért nyílt levélben, mert így t...

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2010.07.09. 10:12:09

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szándokán 2010.07.09. 10:18:21

"Felhazudtad, felpofáztad, felnyaltad magad
A nyakkendőd színe megmondja, hogy kivagy
riogatós, szorongatós szex kell az ilyennek
Hadd fosson a geci amikor kienged"

www.youtube.com/watch?v=D4-Mli0G4ZI&feature=related

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.09. 10:25:03

Igen sok a PolgárElvtárs az MSZMP MSZP-én kívüli másik utódpártjában az FMPSZ (Fidesz Magyar Polgári Szövetség)-ben is. Gyakorlatilag több a volt a volt komcsi a régi Orbán kormányban és a maiban is, mint az MSZP-SZDSZ kormányokban voltak.

mucsai 2010.07.09. 10:26:47

Nem is kellene ide hozzászólás, mert nem méltó a cikk rá, de ha már itt vagyok:
Nem indul tiszta lappal? Mert 16 évesen gimis kisztitkár lett?
Diákszínpad, iskolarádió, érdekképviselet? Miken nem járt az esze a büdös komcsinak?!

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.07.09. 10:40:12

Ennyire fontos tényező volt ez a KISZ? Valaki írjon már egy hosszabb összegzést arról, hogy mi is volt ez a szervezet valójában. Erőszakos, pénzszóró, vagy mi volt a baj vele azon kívül, hogy bizonyos esetekben "kötelező" volt belépni.

gauche caviar 2010.07.09. 10:41:44

inkább az a ciki, amikor az ex-KISZ-esek nekiállnak politikai mocskolódásnak - a másik csapat ex-KISZ-eseire.
mert ezután ne pofázzanak itt nekem morális deficitről meg haza nem lehet ellenzékbenről.

Egyébként is.. ha már itt a kurva nagy kétharmad, és mellesleg elmaradni látszik a nagy elszámoltatás, akkor legalább egy ügynöklistát nem lehetne feldobni? Egy olyat, mint a Stasi kutatóközpont már említeni sem merek, hiszen az nem illene a szuperhazafias fidesz csapat népnemzeti igazságos imázsába....

FaBRiK 2010.07.09. 10:48:21

Úgy nézem, ez a rogán gyerek pont egyidős velem. A középiskola első fél évét (88-ban) katonai kollégiumban töltöttem, ahogy még nagyban ment a "tanár elvtárs" megszólítás (a gimi polgári volt), illetve volt egyenruhánk, MN-es kék tréningünk és mindenféle gyakolatokat is végeztünk. Ennek ellenére a KISZ erősen választható volt. Nem is voltam tag. Nem azért mert rendszerellenes voltam, hiszen az úttörőséget élveztem és mai napig szívesen gondolok vissza rá, hanem mert nem foglalkoztatott. Valahogy a politika, meg a KISZ elment mellettem.

Aztán kirúgtak a kollégiumból, így pesten folytattam egy másik gimiben. Itt meg már közel sem volt a KISZ (88-92).

A fentieket csak azért írtam le, mert ebben az időszakban csak az lett KISZ tag, aki kimondottan kereste és volt hozzá ideológiája.

Akkor most ez a komcsizás hogyan is van? (Nameg ugye Viktorunknak is van múltja).

mucsai 2010.07.09. 10:48:30

@IGe: Ez hülyeség. Nem unod még, vagy fizetnek ezért?
Mint már többször leírtam, a fidesz "legnagyobb komcsija" Martonyi, aki a nyolcvanas évek 2. felében osztályvezető volt a kereskedelmi minisztériumban. Ennél a pozíciónál azért magasabban vannak a maszopban és jóval többen.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 10:50:54

@bonebear:

A kisz tagság önmagában teljesen jelentéktelen volt. De „Kommunista Ifjúsűgi Szövetség”. Aki nem elégedett meg azzal, hogy – ami többé-kevésbé, de inkább többé mint kevésbé magától értetődőnek számított – egyszerű tag legyen, hanem titkárrá is fölküzdötte magát, az vagy hívő kommunista volt, vagy minden elvet félretevő karrierista. A titkári tiszt nem csak úgy lett. Akarni kellett, aktívnak lenni, gusztustalanságokat mondani, nyalni kellett hozzá.

Feca 2010.07.09. 10:51:04

Vazze, mi lesz még itt... Engem is felnyomnak a piroslaposok, mert kisztitkár voltam? 2 évig. 25 évvel ezelőtt. És azért lettem kisztitkár, mert szerveztem egy rockzenei vetélkedőt 1982-ben. Mert csak prunnyadás volt kiszgyűlésen amúgy.

Figyelj, piroslapos, nálunk a vidéki gimis kiszalapszervezetben nem ideológiáztunk sokat/egyáltalán. Ciki volt ugyan egy kicsit az a kommunista szó, de nem akadályozott meg abban, hogy jól érezzük magunkat. A látszat kedévvért az Intermacit eldünnyügtük a végén. Az vesse az első követ...

ehja 2010.07.09. 10:53:49

@mucsai: Aki nem akart az nem is lett KISZ titkár. Azt akarni kellett. Valamiért RA is az akart lenni. És cikket sem volt kötelező (alá)írnia senkinek. Azt is valamiért csinálta RA.
De cikk nem azt mondja, hogy az volt a baj, hogy KISZ titkér lett hanem az, hogy erről milyen látványosan elfelejtkezett.

@bonebear: Kötelező volt belépni? Abban sem vagyok biztos. De KISZ titkárnak lenni már végképp nem volt kötelező. Nekem a 80-as években az egyetemen már az volt a legnagyobb gondom, hogy a KISZ akkor is tagjának akart terkinteni amikor
nem voltam az. Még igazolványom se volt, tagdíjat sem fizettem stb. A KISZ-ben akkoriban néhány naiv és néhány karrierista volt már csak.

mucsai 2010.07.09. 10:53:56

@gauche caviar: Nem keverendő össze a kisz-tagság vagy középiskolai kisz-titkárság az országos kiszvezetői pozíciókkal (gyurcsány, bajnai, drazsé), és súlyosbító körülmény, hogy ezek az országos kisz-vezetők hatalmukat, kapcsolataikat gazdasági előnyökre váltották.

kicsijuti 2010.07.09. 10:54:03

Akinek eddig nem volt világos: a blog írója a lendvai ildike.

mréveiller 2010.07.09. 10:54:10

tényleg büdös komcsi mert a suliban ÉRTED a suliban kisz titkár volt :D te nem vagy százas. Az mszpben cenzorok, ügynökök ültek/ülnek te meg ezen vagy kiakadva?

ősirománszokás 2010.07.09. 10:59:38

"Mucsai (nomen est omen:)), Martonyi kapcsán;

1989-ben miniszterhelyettes, majd privatizálási kormánybiztos lett a Németh-kormányban. (Ebben az évben lépett be az MSZMP-be is.)" forrás wikipedia. Csak a pontosság kedvéért.

És, de, gond ez. Aki ugyanis jobban tudta annak idején a szocializmust, az ma ne legyen a demokrácia élharcosa (bár a Fidesz messze van ettől). Legyen az Miniszterhelyettes vagy iskolai kisz vezető, legyen az a Fidesz vagy az MSZP. Eltakarodhatna az összes.

mucsai 2010.07.09. 11:03:18

@FaBRiK:"A fentieket csak azért írtam le, mert ebben az időszakban csak az lett KISZ tag, aki kimondottan kereste és volt hozzá ideológiája."
Ez az időszak nem 88, hanem 86, és én úgy emlékszem, hogy aki gimibe került, hacsak nem volt lázadó szülői hátterű, szinte automatikusan kisz-tag lett. És aki
szeretett buzogni, azt könnyen előrenyomták kisztitkárnak, ideológa nélkül is. Pl. egyetemen kitolásból választottumk meg valakit kisztitkárnak, önként senki sem vállalta, viszont visszautasítani már nem merte az illető...

Bandibacsi34 2010.07.09. 11:04:10

index.hu/kulfold/komszomol619/

"...Dimsic szerint ennek az az oka, hogy a Komszomolban már az úttörőmozgalmi kisdobos szervezettől kezdve igen hatékony volt az elitképződés rendszere. Az úttörők közé először a legaktívabb kisdobosokat vették fel, ők lettek az őrs- és rajvezetők. A legtöbb egyetemen a felvételhez szükséges volt a Komszomol-tagság, a komszomolista vezetők utazhattak a szocialista országokba is, és mindenütt építhettek kapcsolatokat. Emellett az elit komszomolisták többnyire meggyőző szónokok voltak."

maszek1 2010.07.09. 11:04:25

@FaBRiK: Namegigen, a Viktor nem hiszem hogy egy idős veled. Az Ő múltjában igenis kötelező volt a KISZ. Ezt tapasztalból mondom!

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2010.07.09. 11:04:45

azért mondjuk elég necces belépni a kisz-be a 80-as évek végén, amikor az már rendesen recseg-ropog. s mindenki menekül belőle.
ráadásul párhuzamosan akkor a fidesz, mdf, szdsz már látható volt, mindenféle ellenzéki eseményeken hangoskodtak.

belekotty 2010.07.09. 11:05:53

Hát nem tudom. Én 79-84 között tanultam az ELTE TTK-n. Nem voltam KISZ tag és a kutya nem bántott, simán elmentem az államvizsgáig. A munkahelyeimen sem kellett belépnem sem a KISZ-be, sem a pártba, holott 89-ben már osztályvezető voltam.
De nem Rogán KISZ tagságával van a baj, hanem a mi kiszesünk jo kiszes szemlélettel.

mucsai 2010.07.09. 11:08:59

@ősirománszokás: 89-et én már a rendszerváltás időszakának számítom, aki akkor vállalt pozíciót, az már nem a múltra szavazott. Az MSZMP-be belépés csak egy formalitás, hiszen évek óta velük dolgozott.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.09. 11:09:09

@ehja: Pontosan. Engem is felkértek főiskolai KISZ titkárnak és én azt válaszoltam, hogy inkább ezt kihagynám. 1966-os kiadású vagyok.

choko 2010.07.09. 11:10:03

...sokat fikázott régebben...mindig képernyőn volt...
...most pozicióba került, nem hallani róla...elfáradt az észosztásba....hála Istennek!

kovacsguszti68 2010.07.09. 11:13:43

87-ben érettségiztem, és a középiskola első évét leszámítva nem volt kötelező még a KISZ tagság sem. Persze aki nagyon akart, az kavarhatta a szart és énekelhette az Internacionálét, ha ahhoz volt kedve. ízlések és pofonok.... de akkor 20 évvel később tényleg ne komcsizzon, vagy reggelente, ha tükörbe néz, akkor köpje magát szembe...

eml 2010.07.09. 11:14:39

@mucsai: Pali bácsi? Minisztrhelyettes Pali bácsi?

Rob67 2010.07.09. 11:14:47

@mucsai:

A Fidesz házi maszoposaira gondosz? Mint Pozsgay és SP elvtárs?
Mert mondjuk Gyurcsány kiskutya volt ezekhez képest.
Pozsgay egy igazi szoci őskövület, még Horn Gyufa is tisztelgett neki :)

Nem az a baj, ha valaki komcsi volt, hanem ha ezt le tetszik tagadni.
Ez gerincmentességet kívén, az pedig komoly betegség egy politikusál.

Dr.Zomboss 2010.07.09. 11:15:05

@bonebear: 80-as évek végén nem hiszem, hogy gimnazistákat terrorizáltak, ha nem léptek be a kisz-be. Gyengébbek kedvéért:nem azért gennyarc a rogán, mert kisztag volt, hanem azért, mert gyalázta a volt elvtársait mikor úgy alakult az élete, meg azért, mert letagadta dicső mozgalmi múltját.
A pozsgai is eléggé a tűz közelében volt komcsiéknál, aztán mégis nemzeti alkotmányt ír orbánnak, meg nekünk.Benne legalább annyi tisztesség van, hogy nem tagadja meg a múltját.Az más kérdés, hogy nem is tudná, de én már csak ilyen vagyok, hogy még egy fideszes exkomcsiról is csak jót feltételezek.(miélőtt bárkiben felmerülne, az nem érv, hogy a pozsgai nem fidesz-tag)

Dr.Zomboss 2010.07.09. 11:16:48

@Rob67: na, ezt látom nem strapálom magam!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 11:17:04

@ehja:

Nem volt közelező belépni, de magától értetődőként kezelték. Valószínűleg nem mindenhol egyformán történt. Nálunk általános iskola vége felé közölték, hogy ekkor és ekkor ilyen és ilyen szerelésben jelnjen meg az osztály kisz avatásra. Hang se arról, hogy valaki akar, vagy nem. Az automatikus úttörőség automatikus folytatásaként kezelték gyakran. Az más kérdés, hogy elvben az ember automatikusan kiesett, ha nem vett tagsági bélyeget. Érdekes módon nem zárták ki azokat sem akik nem vettek, úgy kezelték őket, mintha tagok lennének. A tagság maga, vicc jellegű volt. De a titkári tisztség más. Mindegy, már mondtam.

k_z 2010.07.09. 11:19:02

@Bence87: Keress rá Pozsgay "damaszkuszi" Imre '56-ról, Nagy Imréről szóló mondataira, amit '57-ben mondott! Lehet, hogy felfordul a gyomrod, most "alkotmányoz".

mucsai 2010.07.09. 11:21:03

Úgy látom, néhány ember nem érti a kádárizmust, vagy csak nagyon fiatal. utoljára világosítok:
Igen, nem volt KÖTELEZŐ kisztagnak lenni, de olyan volt a rendszer és a hangulat, hogy nagyon kevesen merték megtenni, hogy ne lépjenek be, és ez is többnyire nem egyéni hősködés volt, hanem a szülői háttér, illetve az intézmény lazasága miatti lehetőség.

maszek1 2010.07.09. 11:22:30

Ez az index elég alacsony szinvonalú blogokat mutat be. Ja és mellesleg nem is független. (enyhén szólva)
A választások előtt az ellenzéket ficskázta, most meg a kormányt (nem a mindenkori kormányt)
Az biztos, hogy Magyarországon a média tehet mindenről.
80% baloldali beütésű, a maradék jobb.
Átvitt értelemben (nem is annyira átvitt) nagyobb kárt tesznek az országgal mint a tatárok annak idején, pedig ők pusztitani jöttek.

mucsai 2010.07.09. 11:24:25

@Rob67: Pozsgay nem a fidesz vezetője, ő csak egy értelmiségi, akinek van véleménye.

mákostészta 2010.07.09. 11:24:26

Azért azok az 1989-es év jó lehetett Gyurcsány, Bajnai ,Schiffer, Kiss Fegya, Szilvásy, Gönczi stb jól megtárgyalták mi legyen a KISZ vagyonnal. Hej az a Duna-parti székház! Meg akkor most maradjon a vörös csillag a címerben, vagy ne? Legyünk inkább DEMISZ? Rogán is ott volt a kongresszuson? Vagy Bajnai garzonjában a Gyurcsánnyal és Schifferrel amikor olyan jól eszmecseréltek?

loláb 2010.07.09. 11:24:34

Középiskolában KISZ titkár volt? Azt a kommunista úristenit neki.

Ez a "Minden napra egy fika" szerintetek bejön? 8 év kormányzati töketlenkedés, elkúrás, böszmeség után gondoljátok, hogy akárkit is érdekel, hogy a Tónika mit csinált 14 és 18 éves kora között? Ettől reméltek 19%-nál többet az önkormányzati választáson? Szánalom.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 11:24:41

@belekotty:

Lehet, de nem voltak megismerhető szabályok. Az emberek féltek. A helyzetek különbözőek voltak és biztos, hogy sokan nem merték azt mondani nyíltan, hogy nem akarnak tagok lenni, mert nem volt kiszámítható, mi lesz a következménye. Főleg korábban. Más az, hogy ha nem vitték el őket kollektív avatásra mint mondtam nálunk volt általánosban, akkor egyénileg nem tűnt föl könnyen, ha valaki nem kezdeményezte a belépést. De nekómet mondani a tgsáégnak kockázatvűállalást jelentett ki nem számítható következményekkel. Talán semmi talán ugrott a továbbtanulás. vagy az útélevél. Nem volt megismerhető törvény. Függhetett helyi vezetőktől, ki mennyire akart megfelelni fölfelé, vagy magának, hogy kierőlteti mások belépését.

tintamin 2010.07.09. 11:25:32

Én a KISZ-t, főleg a helyi szervezeteket nem ítélném el.
Az egyetlen ifjúsági szervezet volt.

Az úttörő 12. pontja valami olyasmi, hogy "Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára."

Namost pont akkor szűnt meg, amikor nekem aktuális lehetett volna, de szerintem én ki lettem volna borulva, ha nem léphetek be. Na nem azért, mintha tudtam volna, hogy miről van szó (a gimiben miről tudhat egy gyerek még??), hanem mert az összes haverom benne volt, móka, kacagás, közös programok, nem kell ragozni.

Szóval a kis mezei kisz-esekkel semmi baj nincs, ha valaki kicsit exhibicionistább, aktívabb csóka volt, az itt tudott csak kiteljesedni, ma meg már bármelyik párt ifi szervezetében, azt nem ítéljük el?...

Rogánnal csak az a baj, hogy fideszes:) Meg azt a kis szóvivői karrierjét kellene eltörölnie, persze Szíjjártó a Rogán v2, de a v1 se volt egy utolsó kávé helyett.

mucsai 2010.07.09. 11:25:56

@Rob67: Gimis kisztitkár volt, nem komcsi. Nem egy kategória a diktatúra tényleges vezetőivel!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 11:26:15

@loláb:

Nem erről szól, ne tettesd , hogy erről szól. Arról szól, hogy lehazudta. Vagy mi.

kubatov_kommunista 2010.07.09. 11:34:40

@mucsai:
1) nem volt kötelező
2) ha hagytad, hogy beléptessenek akkor azzal nagyjából be is fejeződött a karriered.
Ha már valaki funkciót vállal azt vagy azért teszi mert nagyon szeretne irányítani, vagy a jól jöhet még valamikor elvet követte. nincs új a nap alatt. ideológiák változhatnak emberek nem.

kewcheg 2010.07.09. 11:34:56

Nem az a baj hogy KISZ titkár volt, bár elég nagy baj, hanem hogy titkolja tehát ő is szégyelli.Ahelyett hogy farkát lába közé csapva 90-ben elsomfordált volna egy jólmenő gazdasági társaság élére, itt élvezkedik a nyitott kocsijával mint belvárosi yuppi.Amúgy ez az ország egy nagy gennyzsák, asse tudom hova hányjak vagy szarjak...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 11:35:54

@tintamin:

Miért ne lenne fideszes, ha az akar lenni? De legyen nyílt az életrajzában lényegi kérdésekben. Mondhatná, hogy rájött, hogy akkor még nem láta eléggé a dolgokat. El is lehetne hinni. De így, bűzlik. (Semmi bajom vele egyébként ettől eltekintve.)

mucsai 2010.07.09. 11:35:57

@A Nép - Te vagy!: Lófaszt! Ha azonosult volna velük, most Thürmer helyén lenne.

FaBRiK 2010.07.09. 11:37:31

@mucsai: "Ez az időszak nem 88, hanem 86, és én úgy emlékszem, hogy aki gimibe került, hacsak nem volt lázadó szülői hátterű, szinte automatikusan kisz-tag lett"

Idézek a cikkből: "amikor kezébe kerültek az egykori Szentgotthárd c. városi újság 1989-es évfolyamának bekötött példányai"

Úgyhogy akkor meg már nagyon nem kellett volna aktivistának lenni, ha nem meggyőződésből teszi. És az is biztos hogy a sulinkban 88-ban a KISZ nem volt aktív, azaz a korábban kezdők (85, 86, 87) sem aktívkodtak. Újság tuti nem volt (suliújság volt), a sulirádióban nem volt róla szó.

Rob67 2010.07.09. 11:37:43

@mucsai: Egyem meg a szíved :))))))
A Pozsgay a fidesz szemében a büdös komcsiból, a kiiktatandó, egykori szocialista állampárt felső vezetőjéből mára csak egy véleménnyel bíró értelmiségi lett??????
Hát ezen most beszartam :)))
Lehet ekkorát fordulni jobboldalon?????
Lehet vazze, nem létezik olyan vastag arbőr ami alkalmas lenne a takarására.
Halálba fikáztátok Meggyesit, Hornt, Kovácsot 8 évig, de hogy a Te szavaidat idézzem: Pozsgay elvtárs is azonos volt a "diktatúra tényleges vezetőivel".
Ez nem zavar narancsvitéz? Mert engem nagyon.
Gerinc, gerinc, gerinc. Szólj már a főnöknek.

A Rogánhoz: az hogy Kisz titkár volt 16-18 évesen ki a szart érdekel? Jól tette.
A KISZ volt a 'sör-diszkó-csajok' szentháromság lelőhelye. Neki is ott volt a helye, én is ott voltam, és baromi jó emlékeim vannak. Leszartuk a politikát, toltuk a csajokat.
De ne köpködjük utólag ezerrel. Főleg lehányni másokat mert Ők is KISZ-esek volt??

mucsai 2010.07.09. 11:38:04

@kubatov_kommunista: Nem értem, hogy mér nekem, és hogy mit akarsz mondani.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 11:39:05

@kewcheg:

Nem, ez kevés volt ahhoz, hogy ne lehessen másfajta politikai karierje. Az a pártban pozícióban lévőkre éll csak úgy ahogy mondod. De ne tikolja el a választók elől az igazságot. Ez a minimum.

bianka69 2010.07.09. 11:39:40

Emberek, olvasnitudók.
Nem az a baj, hogy KISZ-tag volt. Hanem az, hogy tagadja, és mást feketére fest ugyanezért.
Értitek a különbséget????

FaBRiK 2010.07.09. 11:40:14

@maszek1: "Namegigen, a Viktor nem hiszem hogy egy idős veled."
Ezzel egyetértek, de ilyenről szó sem volt.

kewcheg 2010.07.09. 11:42:02

@A Nép - Te vagy!: Igaz, így volt, nálunk is a gimiben egy kivételével mindenki beléptetődött, szinte kérdezés nélkül.Abból tudtam hogy tag vagyok, hogy péntekenként hozzám vágtak egy eheti Magyar Ifjúságot.Negyedikben egyvalaki az osztályból önként jelentkezett a pártba, esküszöm nem értettük a leányzót, addig normálisnak gondoltuk.Ja, és én még négy napig "Ifjú Gárda" is voltam, mert el kellett menni Miskolcon a Csanyikban egy bentlakásos vetélkedőre és egyszerűen nem volt rá öt fiú.Az orosz tanárunk volt az ifjú gárda elöljárója vagy mi, és ötünket rávett, hogy orosz ötösért négy napra vállaljuk el....:)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.07.09. 11:43:16

Most komolyan egy középiskolai KISZ titkárt állítunk párhuzamba, a III/III-as, III/II-es ügynökökkel ?
Vagy Gyurcsánnyal aki egyetemistaként már a Pécsi Dialógus csoportról küldött jelentéseket az MSZMP KB-nek ?

mucsai 2010.07.09. 11:45:53

@Rob67: Bunkókám! Pozsgay elvtárs is a diktatúra tényleges vezetője volt. És nagyon zavarna, ha az ország vagy a fidesz vezetője lenne! De nem az! Érted, bunkókám? Megyó, Horn és Fletó viszont voltak az ország vezetői. És nem azért hányjuk le őket mert kisztagok voltak...

mucsai 2010.07.09. 11:49:03

@FaBRiK: Nem 89-ben lépett be a kiszbe, hanem valszeg 86-ban.

SiKom 2010.07.09. 11:49:34

1.) Egy komcsi blog komcsizik -- ez már maga a vicc

2.) Most derült ki, hogy Rogán KISZ-es? Hello, 89 óta eltelt 20 év! Nem unalmas most ezzel jönni, talán újra és újra?

mucsai 2010.07.09. 11:50:20

@A Nép - Te vagy!: Nem értem azokat, akik nem tudnak fogalmazni és logikusan érvelni.

mucsai 2010.07.09. 11:55:14

@bianka69:
Ember! Olvasni nem tudó!
1. Nem tagadta, csak kihagyta egy nagyon rövid önéletrajzából.
2. Nem azért fest feketére másokat, mert kisztagok vagy kisztitkárok voltak, hanem nagyobb dolgokért.
Érted a különbséget?

Buczella Sándor 2010.07.09. 11:57:40

1. Az, hogy KISZ-tag volt, szerintem kb annyit jelent, mint hogy valaki kisdobos v. úttörő volt, azaz semmit.
2. Az, hogy tisztséget vállalt, érthető lépés lehet, hiszen ez jellemző az olyan fiatalokra, akik nem tudnak sikeresek lenni semmiben (pl a másik nemnél vagy a sportban), így nem tudják hasznosan, normálisan eltölteni az idejüket, és kell egy olyan terület, ahol "sikeresek" lehetnek.
3. Az, hogy mindezt 1988-1989-ben tette, már egy kissé gázosabb. (1986-ban a gimiben nekünk is be kellett lépnünk a KISZ-be, ofőnk nyomására. Ez az éves tagdíj befizetését jelentette, de 1997-ben már ezt sem kellett fizetnünk, azaz szerintem már nem is igazán működött a dolog. Én nem is emlékszem KISZ-avatásra.) 1988-89-ben viszont neki még sikerült vezető szerepet vállalnia egy gyakorlatilag megszűnt szervezetben.
4. DE az, hogy a fentiek ellenére köpköd(ött) azokra, akik ugyanezt tették, de nem narancsosodtak be, az már gerinctelenség (és itt most nincs mérlegelés, hogy kicsit, vagy nagyon gerinctelen). Az ilyen embereknek (akár korrupt mszp-s vagy szdsz-es, akár álszent, lógós fideszes, akár kukagyújtogató jobbikos) nincs erkölcsi jogalapjuk arra, hogy ebben az országban bárkinek is bármit előírjanak.

Jöhet a válasz, hogy: de, megtehetik.

Sajnos ez igaz, de a fenti gerinctelenséget nem tudják meg nem történtté tenni és nem szabad csodálkozniuk azon, ha majd egyszer egy honfitársunk, akinél elszakad a cérna, véletlenül pofánbassza őket.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.09. 11:58:08

@Sir Kommentor:
A piros lap = sima komcsi
A sárga lap = FMPSZ (fidesz) komcsi?

stratez 2010.07.09. 12:01:52

Kisztikározik az mszp.hu piroslapja, na ez már a röhejek röheje...

stratez 2010.07.09. 12:03:44

Az mszp.hu piroslapja kisztitkározik, na ez aztán már a röhejek röheje...

rossztanár 2010.07.09. 12:06:18

Miért mondja azt mindenki, hogy a KISZ volt az egyetlen ifjúsági szervezet? Az egyházaknak nagyon is élénk ifjúsági élete, szervezetei voltak. Érdekes, hogy a mai keresztény kurzus tagjaiból abban elég kevesen vettek részt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.09. 12:06:39

@stratez:

Aki egyszer elvtárs lett az mindig az is marad. tehát ha megkérdezik népszámláláskor a világnézeti hovatartozást, hogy volt-e kisdobos, úttörő, KISZ, MSZMP tag, akkor azokat automatikusan ateistáknak kell nyilvántartani.

bianka69 2010.07.09. 12:08:14

@mucsai:
"csak kihagyta"
értem
istenugyse értemmár.
Na sziasztok

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 12:08:26

@mucsai:

Jó. Akkor te itt most gyűlölködni akarsz a semmiért, a semmiről, nem együtt elérni valamit. Abszolút mélyen rühellem az öncélúan vádaskodó, beteg lelkű, más bántásából, akármilyen valótlan és alaptalan sértegetéséből magának örömet merítő, kötekedő, ostoba fajtádat. Most szórhatod az átkaidat, piszkoskodhatsz szabadon, nem fog érdekelni, semmilyen választ nem kapsz tőlem. (Nagyon bízok benne mindenesetre, hogy nem leszel képes hibát találni a fogalmazásom világosságában. )

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 12:09:57

@kewcheg:

Pontosan fölismerem a helyzetet! Igen, így valahogy ment, helyi variációkkal.

bgp 2010.07.09. 12:10:30

Rogán visszavont egy javaslatot ami segítette volna a Fidesz oligarchákat.
Ez valakinek biztos nem tetszik.

Ez a blog (nem konkrétan, de mondjuk "blogok" kategóriában) lehet az első szint a büntetésben? Kb, mint a figyelmeztető a suliban.

nestrot10 2010.07.09. 12:12:20

Rohadt köpönyegforgató Arogán Tóni....az üvegszemű E. T. a karierissta kis szarkupac!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 12:15:22

@Trompf:

Miért kell mindenkinek külön elmondani, újra és újra? Nézd meg jobban a posztot! Nem arról szól amit gondolsz. A valóság elhallgatása a probléma. Hívható hazugságnak is.

SiKom 2010.07.09. 12:18:13

@A Nép - Te vagy!:
"A valóság elhallgatása a probléma. Hívható hazugságnak is. "

Jajj, tényleg, bréking, bréking, hazudott egy politikus!

Hihetetlen, hogy mik történnek!

szürke_tag 2010.07.09. 12:20:09

csak azoknak akik akkor nem éltek, vagy még túl fiatalok voltak, én 56 ban születtem, van némi tapasztalatom, sajnos. Kisdobosnak mindenkit besoroztak, akkor is ha az nem akarta. Úttörőnek is elviekben, de pl. én mivel a szüleim a kommunisták ellen nevetek, így soha nem mentem el az úttörő gyűlésre vagy mi afrancra. De gondolom azért én is be voltam jegyezve. Viszont a kisz egy szabadon választható szervezet volt, bár a gimibe állandóan balhéztak, hogy lépjek be de sikerült elkerülnöm és megúsztam. Párt titkár pedig nagy úr volt. Az nem is lehetett akárki, ahhoz nyelv és kommunista szeretet kellett. Aki itt ezt elbagatellizálja, az maga is szemét kommunista volt csak a lelkiismeretét próbálja nyugtatni, bár szerintem az ilyennek az sincs.
Egy történet 1985 ben egy barátommal lekéstük az utolsó vonatot és a pályaudvaron a váróterembe vártuk a reggelt amikor az első vonat jött. Éjjel többször is jöttek a rendőrök igazoltatni. Volt ott egy másik srác is aki szintén lekéste a vonatot. A rendőrök elég nagy urak voltak és nyomták a hülye dumájukat, hogy miért nem siettünk, meg miért rontjuk el az éjszakájukat, hogy arról, jegyzőkönyvet kell felvenniük, hogy ott éjszakázunk stb Egyszer csak az idegen srác elővett egy igazolványt és mutatta, hogy ő egy kisz titkár, becsületes hazafi és nem önszántából késte le a vonatot. A rendőrök erre megváltoztak és kettőnknek kezdtek papolni tovább, hogy imilyen népellenségei vagyunk stb. Na ennyit arról, hogy a kisztitkár senki se volt. De volt.
- segnyaló
- hazaáruló
- népellenség
- gerinctelen féreg
- stb

Most jöhet a duma az ex kommunista segg nyalóktól nem érdekel. Igaz én csak lakcímnélküli lettem, de belemerek nézni a tükörbe és nem kell szembeköpni magamat.

Rókakígyó 2010.07.09. 12:22:59

Mért nem értitek meg, h a nemzetért ekkora felelősséget vállaló politikusoknak joguk van a múltjukra úgy emlékezni, ahogy akarnak. A zemberek nem képesek felfogni, hogy jár nekik mindaz, amit összeloptak, csaltak, hazudtak? Kapjatok már észhez seggdugaszok, rájuk szavaztatok:)

Rob67 2010.07.09. 12:25:07

@mucsai: Mondjuk érdekelne miért is lettem bunkó?
Mert zavar ha OV alktmányozó atyaként magamellé vesz egy öskomcsit és kinevez egy másikat köztársasági elnöknek?
Mondjuk ez utóbbi nem a KISZ titkéár kategória és ráadásul FIDESZ vezető is.
Hogy én mekkora bunkó vagyok :))))

mucsai 2010.07.09. 12:25:36

@A Nép - Te vagy!: Nem piszkoskodtam veled, mindenkinek a saját stílusában reagálok, nagyjából. A 11.20-as hsz-em tévedésből ment neked, bocsánat, valójában kubatovnak szólt. Sajnos a hsz-ek nincsenek számozva, és írtam kubatovnak úgy kezdődően, hogy "nem értem", te meg írtál nekem, hogy "nem érted a szót", ezért kevertelek össze titeket.

skip22 2010.07.09. 12:26:13

Az igazi "sajnos" ebben az, hogy bármely oldalon is lépnél a politika mocsarába, ezt csak úgy teheted, ha van rólad valami "titkos anyag", egy igazi gáj gangbang a fotóalbumban!
El sem tudom képzelni, hogyan kerülhetne egy zsarolhatatlan ember a hatalom közelébe!

maszek1 2010.07.09. 12:28:01

@szürke_tag: Hu de általánosítasz. Azért mert apuci kedvencei mindig Kisz titkárok lettek, nem biztos hogy minden kisztitkár apuci kedvence volt.
Ergo, ne általánosíts. Mert Fletó is és a Rogán is az volt attol még nem biztos hogy jellemtelen, gerinctelen mindegyik.
(pl. A Fletó látod igy viselkedett volna, a Rogán nem. Legalább is az egyéniségeiket ismerve.)

mucsai 2010.07.09. 12:32:30

@A Nép - Te vagy!: persze a 12.08-as hsz-edre is reagálok a te stílusodban, bár nem is kell, mert amiket leírtál, tökéletesen illik rád. Ha nem tévedésből, hanem neked szánva írtam volna azt a kritikus mondatot, hogy "Nem értem azokat, akik nem tudnak fogalmazni és logikusan érvelni", akkor is nagyon durva, amit írtál, és téged jellemez...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 12:33:43

@mucsai:

AZ MÁS! Kösz.

De jó, hogy van ami megoldódik. Akkor minden rendben, és

Legyen Béke, Szabadság és Egyetértés!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 12:36:56

@Sir Kommentor:

Miért, helyénvalónak tartod? Én nem. Figyelj, az nem segít, ha az ember elfogadja természetesnek. Ha nem az legalább segítHET. Igenis, helyes szóvátenni.

mucsai 2010.07.09. 12:43:37

@Rob67:
@Rob67: Ezekért lettél bunkó:
"Egyem meg a szíved :))))))
Lehet vazze, nem létezik olyan vastag arbőr ami alkalmas lenne a takarására.
Ez nem zavar narancsvitéz?
Gerinc, gerinc, gerinc. Szólj már a főnöknek."
Szóval a lekezelő kioktatásért, sértegetésért, pedig még igazad sincs.

mucsai 2010.07.09. 12:55:51

@szürke_tag: Te éltél a régi rendszerben, de nem tudtad, miben élsz, ha szerinted a kisz egy választható szervezet volt...
Szerinted hány gyereket neveltek kommunistaellenességre? Hánynak tiltották meg, hogy kisztag legyen? Öreg vagy, meg forradalmár, de mikor leszel bölcs?
Az a kisztitkár pedig, aki az igazolványával lefegyverezte a rendőröket, jófej volt.

eml 2010.07.09. 12:59:17

@mucsai: A KISZ-tagság önkénte, de ajánlott volt. Később csak önkéntes. Tóni már önkéntesen lépett be, de ELFELEJTETTE HOGY TAG, SŐT TITKÁR VOLT.

old_field 2010.07.09. 13:00:43

@mucsai: " Nem keverendő össze a kisz-tagság vagy középiskolai kisz-titkárság az országos kiszvezetői pozíciókkal (gyurcsány, bajnai, drazsé), és súlyosbító körülmény, hogy ezek az országos kisz-vezetők hatalmukat, kapcsolataikat gazdasági előnyökre váltották. "

rosszul gondolod , mert összekeverendő.. :)
épp ez az alapfilozófiája a szoclib bloggerek: összemosás, hazudozásainak.
szánalmas...

FaBRiK 2010.07.09. 13:01:36

@mucsai: De a cikket 89-ben írta és aktivista is 89-ben volt. Mint írtam, én nem politizáltam, de 89-ben már látható volt minden, úgyhogy csak az volt KISZ funkci, akinek meggyőződése volt.

De 86-ban sem volt már kötelező funkcinak lenni.

A tagság más tészta. Ha 2-3 évvel idősebb lennék, biztos én is KISZ tag lettem volna, hiszen a KISZ tábor, a csajozás és a többi mellékes elég vonzó volt. Pont úgy, ahogy általánosban az úttörőség.

FaBRiK 2010.07.09. 13:02:50

@FaBRiK: Illetve még bizonyos esetekben a funkciság is belefér, de funkciból is volt többféle, nem kellett feltátlenül véresszájú kommunista cikkeket írni.

mucsai 2010.07.09. 13:04:58

@eml: Mikor volt a később? És ki tudta, hogy már később van? Volt valami értesítés, hogy most már semmi hátrányt nem jelent, ha valaki nem kisztag?
Mindenki önkéntesen lépett be, de azzal a tudattal, hogy a belépés minimum ajánlott.

snakekiller23 2010.07.09. 13:08:49

Szerintem ebben a korban, de még egyetemistaként a legtöbb ember nagyságrendekkel kínosabb dolgokat is csinál. Ciki, de, hogy 16 évesen mit csinált valaki az azért ne legyen már tényező egy politikusnál sem.

mucsai 2010.07.09. 13:12:00

@FaBRiK: Rossz vitatkozni azzal, aki nem figyel arra, mit ír. Ezt írtad: A fentieket csak azért írtam le, mert ebben az időszakban csak az lett KISZ tag, aki kimondottan kereste és volt hozzá ideológiája.
Rogán meg nem 88-89-ben lett kisztag.

eml 2010.07.09. 13:13:20

@old_field: @mucsai: @maszek1: @stratez:

Okuljatok!

Gyurcsány, Stumpf és Kövér közös sajtótájékoztatója.

www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg

szürke_tag 2010.07.09. 13:13:52

@maszek1: Nem tudok nem általánosítani, csak rossz példákat látok. Rogán ettől még lehet jó fej. Viszont az tény, hogy valaki bár tévedett de később ezt beismeri és azt mondja, hogy bocsi volt az életemben egy rész amit szégyenlek de megtörtént. Azt elfogadom és tisztelem. Viszont ha valaki hazudik és letagad részleteket, hogy ezáltal jobb színbe tündököljön az szerintem gyenge jellem és a kommunisták zöme ilyen.

A Kárpátok Ostora 2010.07.09. 13:13:52

@old_field: Persze, Pozsgay és Szűrös, vagy Schmidt meg jó komcsik voltak. Ez a szánalmas.

eml 2010.07.09. 13:16:13

@mucsai: 85-86 körül (szerintem).

Nem a tagságával van a gond, vagy a betöltött funkcióval, az amnézia, az a nem jó dolog.

Ahogy is egyszer kérdezze meg valaki a nagy komcsgyülölő Kövért, hogy a belinkelt filmről mi a véleménye.

benkoo 2010.07.09. 13:17:09

nem szép, hogy elhalgatta, de egyébként meg kit érdekel? és akkor mi van ha az volt? semmi...
ettől se nem jobb, se nem rosszabb...

szürke_tag 2010.07.09. 13:19:05

@mucsai: Te pedig egyértelmű kommunista vagy aki előttem nem értékes ember, de azt tisztelem benned, hogy kitartasz az elveid mellett akkor is ha ez nem divat. Ez csak 1 et jelent, hogy hithű vagy, de ne védd a kommunistákat, mert több volt az elvtelen haszonleső, mint a korrekt és becsületes.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 13:19:56

@eml:

Igen. Van valahol egy videó (egy-két éve láttam), amin az ifjú Orbán dícséri az ifjú Gyurcsányt, mint kivételes, figyelemreméltó, a többi közül kimagasló Kisz titkárt.

Nagyon kíváncsi vagyok, mikor fog fölébredni a magyar nép. Mindig lehetnek melepetések, bízok is effélében, de esélyesnek nagyon nem tűnik. Élvezik ezt, vagy mi.

halkszavú 2010.07.09. 13:20:38

"Szerintem ebben a korban, de még egyetemistaként a legtöbb ember nagyságrendekkel kínosabb dolgokat is csinál. Ciki, de, hogy 16 évesen mit csinált valaki az azért ne legyen már tényező egy politikusnál sem. "

Jobban én sem tudtam volna összefoglalni amit ezzel kapcsolatban gondolok.

mucsai 2010.07.09. 13:21:49

@eml: Te is okulj!
88-ban buzgó közösségi emberek voltak, mindketten a miszot alelnökei voltak, de Kövér 88-ban már alapítója volt a fidesznek, gyurcsány viszont ezután a kisz kb elnöke lett, majd a gazdasági életben kamatoztatta kapcsolatait.

mucsai 2010.07.09. 13:23:33

@szürke_tag: Én nem vagyok kommunista, nem is voltam, te viszont buta vagy.

freagle 2010.07.09. 13:23:56

@mucsai: Szánalmas vagy. A mundér becsületéért inkább a KISZ is vállalható?
Annakidején mindenki tudta, hogy a KISZ a Párt előszobája. Azok mentek oda (önként), akik pártkarriert akartak.
Nem az a baj egyébként, hogy rogán KISZ-tag, sőt, KISZ-titkár volt. Hanem az, hogy egyfelől erre ma már "nem emlékszik", másfelől olyan pártban meghatározó politikus, amelyiknek a retorikájában a kommunistázás alapértelmezésnek számít.

eml 2010.07.09. 13:24:54

@mucsai: Megvan az első személyeskedés. A polgári oldaltól hallottuk.

Kövér buzgó KISZ közösségi ember volt.

mucsai 2010.07.09. 13:27:24

@eml: Azt láttad, hogy mire írtam, bunkókám. itt van a 2. is.

maszek1 2010.07.09. 13:28:57

@eml: Aztán mi ebben a rossz. A változsok kezdetén, még senki sem tudott a másikról semmit. A tettei alapján kell megitélni mindenkit. Ehhez pedig idő kell.
Ki tudta pl. akkor hogy az SZDSZ szintiszta zsidó párt. Senkisem. De ma már tudják.
Igy lesz ez az LMP-vel is.
Nem hiszem hogy bárki egy kalap alá venné Churchillt és Szálint csupán csak azért, mert a világháború alatt párszor szövetségesként tárgyaltak!!!!

eml 2010.07.09. 13:29:08

@mucsai:
Lesz itt még több is. Igazából azon csodálkozom, hogy csak 100 komment után kezdtetek bele.

eml 2010.07.09. 13:30:19

@maszek1:
Nézd meg a KISZ múlt szerepel-e a Kövér Laci önéletrajzában.

mucsai 2010.07.09. 13:32:08

@freagle: Nem a mundér becsületéért, hanem az igazságért. Ha nem lettek meghurcolva a diktatúra tényleges működtetői és haszonélvezői, akkor ne legyenek meghurcolva a kisemberek sem: a kisztagok, kisztitkárok, párttagok, beszervezett ügynökök, jószándékú párttitkárok, megalkuvó de senkinek sem ártó karrieristák stb.

maszek1 2010.07.09. 13:34:34

@eml: Ki nem sz...ja le, hogy szerepel e a multjábn?
Az a lényeg hogy a milliárdosoknak ne engedjék kopasztani a magyar állampolgárokat!

maszek1 2010.07.09. 13:38:09

@eml: "Azért mert a házasságom előttt voltak barátnőim, attól még lehetek jó férj, és apa. Az a lényeg most hogy gondolom, és most hogy viselkedem."
Ha érted mit akarok kihozni ebből.

heldentor 2010.07.09. 13:38:20

nemhogy '89-ben, már '85-ben sem volt kötelező belépni a KISZ komcsineveldéjébe. 85-ben a gimnáziumban az osztályfőnök megkérdezte ki akar belépni ( persze a komcsi szülők gyerekei és a szerencsétlenebbje azonnal belépett ), aki meg nem, azt meg a kutya se piszkálta a későbbiekben, semmi hátránya nem származott belőle. Ez a nyamvadt gülüszemű rogántonyó tuti akkor is karrierista volt, lehet a fidesz melóért még ki is keresztelkedett...

eml 2010.07.09. 13:39:38

@maszek1: Ha a feleséged megkérdezi, mit mondasz neki? Letagadod a korábbi barátnőidet? Érted ugye?

maszek1 2010.07.09. 13:43:11

@eml: Nemond már hogy a fletó azért volt gerincesebb mert az internacionálét énekelte mszp kongresszuson a himnusz helyett.
Hát ő nem tagadta le a multját, de nem is változott egy fikarcnyit sem.

Bundili 2010.07.09. 13:44:08

Jut eszembe, én meg pajtás voltam elemi iskolában és uttörő a felső tagozatban. Hát ez igazán nem érdemel egy posztot, hogy valaki KISZ tag volt a 80-as években. Oda minden közép- és felső iskolásnak be kellett lépni, pláne aki tovább akart tanulni.

heldentor 2010.07.09. 13:47:58

@Bundili: ez nem igaz, én sem léptem be ( a huszonx fős osztály negyedével együtt), sosem piszkált senki miatta. Az osztályfőnököm csak egy érvet hozott fel, h lépjek be, h akkor mehetek épitőtáborba, mondtam, h a fater bátyja kőmüves, nála szoktam nyáron melózni, ő még fizet is érte, utána békén hagyott, a 89-es felvételinél se kérdezte senki, h a komcsikeltetőbe beléptem-e, vagy sem, semmi hátrányt nem jelentett.

maszek1 2010.07.09. 13:48:09

@eml: Egyébként honnan vagytok ebben a KISZ-es multban biztosak?
Ki mondta? A fletó. Mert őneki hiszek. Nagyonois!!
:)))

www.parlament.hu/kepviselo/elet/k308.htm

eml 2010.07.09. 13:49:11

@maszek1: A Fletó annyiból gerincesebb, hogy nem tagadja meg a múltját.

Nem kell a múltunkra büszkének lenni, de nem elegáns állandóan korrigálni, mint az 1984-ben.

szürke_tag 2010.07.09. 13:54:45

@mucsai: Ja még tagadod is. Ez jellemző rátok. Szégyen és most nem menő. Persze az is szégyen ha a szüleid voltak büdös kommunisták. Akkor őket szégyenled. Tudod gyerek te butább vagy mint hiszed.

eml 2010.07.09. 13:55:20

@maszek1: Rogán esetében sem volt benne a KISZ-es múlt. Hisz erről szól a poszt.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.07.09. 13:56:21

Ja, nekem meg a nagymamámat meggyilkolta a zsidókommunista prolicsürhe. Szóval a jó kurva anyád pirosfaszlap basszadszájba!

hajdu_szarka 2010.07.09. 13:56:21

bazmeg
gyúrcsányi elvtárs a kisz első embere, főtitkára volt
rogán meg egy vidéki kisvárosgimnáziumának kisz titkára
akkor ki is a komcsi?

Vincenzo testvér 2010.07.09. 13:57:06

@mucsai: 1987-ben már nem volt lelki nyomás a KISZ-be lépésért. '85 előtt pedig olyan természetes volt, mint az úttörőség. Igazából egy-két kritikus év volt, amikor valódi döntési alternatíva volt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 13:58:11

@eml:

Valószínűleg igen. Egyrészt már egy ideje láttam, másrészt valamiért nekem most nem jön be a kép, csak a hang. De ez lehetett, igen.

eml 2010.07.09. 13:59:42

@Blassius: Mivel a nagymamádat meggyilkolták, ezért te öld meg az ő unokáját!

Szánni való hozzáállás.

maszek1 2010.07.09. 14:00:07

@eml: Szerintem a fletó gerincéről nem érdemes beszélni, mert ő nem gerincességből nem tagadja meg a multját, hanm olyan düddő, hogy nem fogja fel hová húu. Sőt még büszke is rá. Ez nem becsület, hanem inteligencia kérdése.
Pl. Ha valaki börtönből szabadult akkor ha nem dicsekszi azzal hogy börtönbe volt nem gerinctelen, hanem szégyenli mit tett, de ha dicsekszik vele, akkor nem hogy nem szégyenli, hanem büszke rá. Ergo, bármikor megismételné azt amiért bekerült.
A két személyiség között emeletnyi inteligencia szintek vannak!!

eml 2010.07.09. 14:09:25

@maszek1: Itt az intelligens hozzászólásaid vége.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.07.09. 14:09:42

Google:
"rogán antal" kisz
13 100 találat

"molnár gyula" kisz
4 960

Pedig Molnár Gyula kerületi KISZ titkár volt, nem holmi iskolai.
Az MSZP-sek láthatóan egy szimpla iskolai KISZ titkárságot 3-szor jobban propagálnak, mint a komcsizó Fideszesek egy igazi tökös kerületi KISZ titkárságot.

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ki is komcsizik és miért a valóságban !?

totálandi 2010.07.09. 14:21:45

Kósa Lajos is KISZ-titkár volt, ráadásul század KISZ-titkár a katonaságnál, ahol nem lehetett bárki az.

csoko20 2010.07.09. 14:31:20

"Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop."

NEMZETI ÜGYEK POLITIKÁJA 2010, 51.o.:

"A szocialisták elszámoltatásának fontos eszköze a társadalmi nyilvánosság. Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban,
ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni.
Meggyőződésünk, hogy a mai magyar törvények következetes, szigorú betartása
és betartatása is alkalmas a jogszerű elszámoltatásra."

NEMZETI ÜGYEK POLITIKÁJA, 2010, 93.o.::

"Ehhez vissza kell állítani a demokratikus
intézményrendszerbe vetett bizalmat: azonnal véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az igazságszolgáltatást politikai támadások kereszttüzébe
állítják, illetve hogy a KORMÁNY KÖZÉRDEKŰ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁT
akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve, és végül vissza kell adni a tisztességes munkával elért eredménynek járó tiszteletet és erkölcsi támogatást."

A program pdf formátumban letölthető innen.
program2010.fidesz.hu

No comment.....

fvipera 2010.07.09. 14:31:52

@mucsai: én pl. nem voltam kisz titkár. nem volt kötelező. úttrörő az pl. voltam.

sunázósün 2010.07.09. 14:45:24

@fvipera:

Persze, hogy nem volt az a 80-as évek második felében.
Megy a vetítés. "csak kihagyta" GIGALOL
Egyébként is arról szól a poszt, hogy elkummantotta és visszaköpködött az egykori (elv)társaira.

Abrash1965 2010.07.09. 14:46:47

Rogán korában már NEM volt annyira "kötelező" az a kisztagság, csak a gyógyegerek műfaja volt.
Miért nem is vagyok meglepődve Arrogán úron, na miért.
Kéretik az Arrogán megszólítást kicsit felkapni, creative commons, nem kell érte fizetni

Simlicskáról (ceativ commons blabla stb) nincs valami szép jó hír?

Abrash1965 2010.07.09. 14:48:55

látom, az Arrogán név másnak is beugrott, akkor ez van.

Simlicska... tessék, már ez is benne a gugliban, pedig esküszöm, ...

nyihaha.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.09. 15:15:02

Hát azért egy középiskolai KISZ titkárság még nem igazán súlyos tisztség, bár tény, hogy pár évvel korábban valószínűleg csak előszoba lett volna a komolyabb tisztségekhez. Én is akkoriban voltam középiskolás (88-ban kezdtem a gimit). A tanév elején még görbe szemmel nézett ránk a fél tanári kar, mert senki se lépett be tőlünk a KISZ-be (mi voltunk az egyetlen ilyen osztály). Aztán a tanévvégére már nem is volt KISZ :-)

belekotty 2010.07.09. 15:21:48

@maszek1: Ez aztán színvonalas volt! Tehát a Fidesznél az már meg is üti a szintet aki szégyelli és letagadja KISZ titkárságát! Gratulálok emelkedett erkölcsi érzékedhez! Már értem miért vagy te Fidesz hívő! Azt az erkölcsi szintet megütöd! :-))

Tasgard 2010.07.09. 15:49:28

Rogán KISZ titkársága idején egyáltalán nem volt kötelező tagnak lenni. Semmilyen következménnyel nem járt sem az iskolában, sem a felsőfokú felvételinél ha az ember nem volt KISZ tag. Ezt a saját pédámból tudom. Én pl. nem voltam KISZ tag és nem tartom hősnek magam emiatt. Ez úgy ment, hogy jöttek egy listával, hogy ki ugye mindenki KISZ tag akar lenni, na akkor kellett azt mondani, hogy nem... és ennyi volt.
Mindebből nekem az jön le, hogy aki KISZ tag, főleg titkár volt, az azért nem külső kényszer hatására történt.

Hóember 2010.07.09. 15:52:52

Helló, sztem az is baj, hogy kisz titkár volt, nemcsak az, hogy elhallgatja.

borovi 2010.07.09. 16:05:05

rogán is csak egy karrierista kis pöcs, mint a hasonszőrű fideszes, mszp-s, jobbikos, lmp-s társai. Nem a világot akarják ezek a jól fésült zsúrfiúk megváltani, hanem csak saját magukat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 16:29:01

@belekotty:

Javasolhatnék egy módosított fogalmazást?

„Már értem miért vagy te párt hívő! Azt az erkölcsi szintet megütöd! :-))”

Különben félreérthető. Mind olyan.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.09. 16:41:51

Nem lehetne már valami normális poszt? Talán azon lehetne agyalni, hogy miért kapott a Fidesz kétharmadot (ami persze tökjó dolog, de valami oka csak van:). Teljesen érdektelen, hogy egy 16 éves valaki belépett az gimis kiszbe. Pláne nevetséges ezt egy utódpárti blogban olvasni. Tényleg csak ennyire futja?

Lumumba 2010.07.09. 16:43:33

Valami nagyon nem tiszta itt a fejekben. Mint szemtanú és a dolgok megélője állítom, hogy már a 70-es években sem volt nem hogy kötelező, de még csak általános sem, hogy gimisként KISZ-tag legyen valaki. Csak a karrieristák lettek azok, és nem voltak többen, mint az osztályok 1/3-a. PLáne KISZ-titkár! Ez a legnagyobb benyalásnak számított.

Lumumba 2010.07.09. 16:49:57

Igenis állítom, hogy aki a rendszerváltás előtti 20 évben KISZ-titkár volt, az a gerinctelenség jele. Akkor sem volt becsülete, ha meg ma az ellenkező oldalon ágál, az a legnagyobb aljasság.

belekotty 2010.07.09. 16:51:42

@Lumumba: Nem feltétlenül, mert sokan valüban elhitték a szoci propagandát.
No jó, volt aki nem hitte, mégis.
De most köpködni, letagadni. Na az gerinctelenség!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 16:57:53

@belekotty:

Pont ilyesmit akartam neki mondani.

És hozzáteszem, hogy találkoztam olyan múlt rendszer hívővel akit nem tudok nem tisztességesnek tartani. Nehezen fér a fejembe, de van néha, hogy valakit valami anniyra elvakít, hogy más vonatkozásban egészséges jelleme ellenére nem tudja meglátni mi a baj azzal.

lüke 2010.07.09. 17:02:49

vót vót
de nem mindegy :
-hogy a gimis osztályában/ OV
-egyetemi csúcsvezetésben
-vagy a KISZ KB-ban/ GYF
a Rogán Tóni hol volt?

belekotty 2010.07.09. 17:07:29

@lüke: Még mindig nem érted. NEM VOLT KÖTELEZŐ! Aki mégis beállt az meg most ne köpködjön rá!

plb 2010.07.09. 17:10:30

Én is KISZ tag voltam, sőt, alapszervezeti KISZ-titkár és évfolyam felelős. ÉS?

belekotty 2010.07.09. 17:11:59

@A Nép - Te vagy!: Egy időben én is hittem benne, mert a szüleim akik nem voltak párttagok burokban tartottak és a világ dolgairól nem beszéltek előttem.
Apám 56-ban volt végzős a Műszaki Egyetemen, a többit kitalálhatod.
Többször voltunk a Medgyessiéknél - akkor a Tabánban laktak -, mert a felesége anyám beosztottja volt.
Egyszer megkérdeztem miért nincs náluk Lenin kép ahogy nálunk se, pedig mindenütt van. Mire apám meggondolatlanul rávágta, mert nem vagyunk kommunisták. Anyám elhűlt arccal nézett és akkor sejtettem meg hogy valami nagyon nem kerek.

belekotty 2010.07.09. 17:13:09

@plb: Nincs azzal semmi baj, ha nem szidod teli torokból most azokat akikhez tartoztál.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 17:36:46

@belekotty:

Fú de utáltam ezt a magatartást! (Bocs, hogy a szüleidet szidom, de ők csak a példa.) Az volt a jelszó, hogy „jobb neki, ha nem tudja”. Ha nem ez lett volna, ha a szülők elmondják a gyerekeiknek a valóságot, ahogyan tényleg látják, fölkészültebb, öntudatosabb nép állt volna szemben a változásokkal és nem lehetett volna azt csinálni vele, amit csináltak. Persze ez is csak 56 trumája.

Mindig mindenben bűn visszatartani más elől a valóságot, akárminek a nevében. Mert nem lehet más helyett gondolkozni, helyette dönteni.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 17:40:54

@plb:

Kérünk, ha indulsz a Fidesz (vagy más) színeiben, mondd el a választóknak úgy, mint most nekünk. Akkor nincs semmi hiba. Ha máskápp látod, és tévedésenk artod, hogy az voltél, esetleg karrierizmusnak, amit megbántűl, úgy. Ha most is úgy gondolod helyes volt, akkor úgy. (Persze akkor szűkül a kör ahol indulhatsz!)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 17:43:36

@belekotty:

Még azt is megteheti, ha rájött. Volt egy rokonom, aki nagyon nagy rendszer hívő volt. Aztán lassanként leesett neki. Később úgy beszélt róluk (még bőven abban a rendszerben) „ Ezek nem emberszabásúak!”

aszekelyek 2010.07.09. 17:54:34

@A Nép - Te vagy!: NA és hívható igazságbeszédnek is:) ebben az országban, ahol egy pufajkás lehetett miniszterelnök? mindent lehet. Ahol konrád külfölddel gyaláztathat minden magyart, joobb és baloldalit, hogy fasiszták, mert nem akarták őt már a nyakukon tovább cipelni? ahol lehet 56-ról úgy beszélni, ahogy az a szoci képviselőnő? Tudod mi a hazugság? az, hogy lendvai tagadja, acél elftárs kedvenc cenzora volt. Nem ám a gimiben! élet-halál uar volt. A fleto meg ugye onnan , kiszből csak sokkal feljebbről ugrott bele tömegbelövető apró antal unokája ágyába. Most ez akkor probléma, hogy tizenéve sihederkorban, volt valaki KIsz titkár? az hányat is akasztatott? Hány szemet lövetett ki? Mennyit hazudott le a költségvetés tragikus állapotáról? Én meg agit propos voltam. kiosztották rám, nem kérdezték, akkoriban nem kérdeztek. Egyetemre anélkül senki, soha . Ez is megvan? neked valami gond van az arányérzékeddel.

aszekelyek 2010.07.09. 17:57:54

@A Nép - Te vagy!: Elég sok böszmére vett rájött, hogy orránál fogva vezették. Nem szégyen egyszer csak felnőni és nem hinni már a szoci-szadi mesékben. Meg nem felülni az ilyen uszításnak.

fehéregér 2010.07.09. 18:00:14

Nem volt kötelező a KISZ tagság, volt ugyan némi automatizmus, de lehetett nemet mondani, és ki is lehetett rúgatni magad, ahogy engem is kitettek még 1974-ben, a gimiben. Minden komolyabb következmény nélkül.
Csodálkozom, hogy ilyen sokan nem értik a dolgot, hogy nem az a "bűn", hogy valaki fatojással a s*ggén KISZ-akármi volt, hanem hogy elhallgatja, illetve ez is csak azért gáz, mert olyan valaki hallgatja el, aki szeret komcsizni.
Amúgy empirikus tapasztalat: leginkább azok szeretnek komcsizni, akik vagy kimondottan élvezték a Kádár-rendszer nyújtotta kiváltságokat, vagy komformista módon lapítottak, szegyenkezni ezért nyilván sokkal kellemetlenebb, mint habzó szájjal komcsizni.
Én speciel csak manapság lettem komcsi.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 18:07:24

@aszekelyek:

Miért lenne baj? Azt gondolom mindarról amit elmondtál, amit te. Miből gondolod, hogy nem?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 18:15:31

@fehéregér:

Komcsi lettél? Ez érdekes. Mesélj, mit vársz ettől, és miért? Kicsit sem gyanús, hogy az sehol nem jött be a világon, mindenhol csak szörnyűségek születtk belőle, tapasztalati úton mondható, hogy tévút? Nem azon múlik, könyvekben mit ígérnek. De, mondd, hallgatlak.

vakvarju 2010.07.09. 18:21:00

@Trompf: KISZ titkár és KISZ titkár között az a különbség, hogy az egyik elhallgatja, a másik vállalja. Bár nem tudom, miért kell elhallgatni? ? Ha akkor tetszett, ma mi a probléma vele? Egyébként '68-ban érettségiztem. És nem voltam KISZ tag. Szerintem nem volt kötelező. Legalább is én jól megvoltam KISZ tagság nélkül is. Azok mondják, hogy kötelező volt KISZ tagnak, lenni, akik ma szeretnék elfelejteni a tagságukat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.09. 18:49:08

@vakvarju:

SENKI nem mondta, hogy kötelező volt. Itt legalábbis. De nem indulhatsz ki csak a saját helyzetedből. Más és más helyeken mások voltak az elvárások. Léteztek iskola igazgatók, akik kegyetlenül megtorolták a gyereken, ha elkerülte a kiszt gimiben. A képed leegyszeresűsített, kissé torz. Nem veszed figyelembe azt sem, hogy a legtöbb ilyen dologról teljes volt az emberekben a bizonytaalnság. Nem voltak erről megnézhető törvények, csak sejteni lehetett a hatalom elvárásait. Neked bejött, hogy nem mentél elébük. Ettől még másnak lehet, hoyg nem jött be, vagy egyszerűen félt kockáztani, mert mélyebben ismerte talán nálad, mivel áll szemben.

mucsai 2010.07.09. 19:07:21

A fórumozók többsége három nagy félreértésben dagonyázik:
1. Senki sem mondta, hogy kötelező volt kisztagnak lenni a hetvenes-nyolcvanas években, DE olyan volt a rendszer, a hangulat, hogy az emberek többsége úgy érezte, ajánlatos belépni, ki gyávaságból, ki jogos félelemből (hátrány felvételinél) ki számításból, ki megszokásból, vagy csak a társas élet miatt. Pl. sok helyen a KISZ csinált diszkót, vagy adott helyiséget, a seregben meg a kisztagok bulizhattak a testvér kisz-alapszervezettel, ami lánygimnázium volt...
Néhány fórumozó meg azzal jön, hogy ő milyen karakán csávó volt, mert ő nem lépett be. Hát nem nagy dicsőség, főleg ha most meg szoci-szavazó.
2. Egyik fideszes sem azért komcsizik, mert az a "komcsi" kisztag vagy párttag vagy kisztitkár volt, hanem azért mert a diktatúra felső vezetője volt, és amikor választhatott, akkor is maradt az elvtársaival, vagy ami még ellenszenvesebb, hogy belőle lett a legnagyobb kapitalista, belőle, aki a diktatúrát védte, és most ő akarja megmondani, hogy mi demokratikus és mi européer...
3. Rogán nem tagadta kisz-múltját, csak nem írta bele az életrajzába. Valszeg szégyelli, vagy nem találta fontosnak. Egyébként tudomásom szerint mások sem írják bele az életrajzukba, hogy kisztagok voltak, azt sem hogy gimnáziumi kisztitkárok voltak.

sunázósün 2010.07.09. 19:35:54

@mucsai:

Gondolom tudod, hogy a 2. és 3. pontod hatalmas csúsztatás.

@2: Mesterházi, Ujhelyi stb., akik Rogánnál fiatalabbak és talán még KISZ-tagok sem voltak tucatnyiszor lettek "lekomcsizva", pedig az általad említettek egy pontban sem állnak rájuk.

@3:De, Rogán tagadta a múltját.
Azzal, hogy beleírta ezt a mondatot értelemszerűen letagadta KISZ-titkári múltját.

"1995-ben szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. Itt nyertem el életem első "politikai" tisztségét is. 1994-ben a Széchenyi István Szakkollégiumának diákbizottság titkára majd seniora és nevelőtanára lettem."

Érdekes, hogy egy diákbizottsági titkárságot nem társadalmi, hanem idézőjeles ELSŐ politikai tisztségként ír bele (gondolom, hogy jelezze ő már akkor milyen aktív volt, kicsit fényezi magát), miközben az echte politikai szervezetbeli tisztségét elkummantja "természetesen" merő feledékenységből.

Szelektív memória, hamisítás, hazugság.

Válaszd ki melyik fedi le jobban cselekedetét.

Lumumba 2010.07.09. 20:58:13

Nem veszitek észre, hogy ez a mostani orbáni diktatúra, teljes politikai berendezkedésében, irányvonalában mennyire idézi az "átkos" időket?

fehéregér 2010.07.09. 21:01:53

@A Nép - Te vagy!: hallgatsz? :-))
Nos, amiről te írsz, az nem kommunizmus volt, valójában még sosem volt kommunizmus, legfeljebb annak hívták, az egy ideológia beteges torzulása volt. Amúgy alighanem nem is lehet kommunizmus, az ember ennél sokkal önzőbb lény, én az ideák szintjén vagyok komcsi, mert beteg vagyok ettől az önző, hedonista kapitalista világtól, attól, hogy a világ kincseinek nagy részét egy szűk, gazdag réteg birtokolja, és nem hiszek ember és ember között akkora különbséget, hogy az egyik arany vécébe sz*rik, míg a másik éhen hal, vagy egész életében állat módra gürcöl éhbérért. Hát így valahogy.

mucsai 2010.07.09. 21:07:24

@sunázósün: Nem csúsztatás a 2. pont, csak nem tértem ki mesterháziék kategóriájára, ők az a kategória, akik már a demokráciában, amikor szabadon politizálhatnak, és ismerhetik az elmúlt rendszer disznóságait, azt választották, hogy beállnak a " komcsik" mellé, mögé, elé.
Nem tagadta le kisztitkári múltját, csak nem tekinti első politikai tisztségének.
Mondj egy politikust, akinek szerepel az életrajzában, hogy középiskolában kisztag volt vagy középiskolában kisztitkár volt?
Arra hozz bizionyítékot, hogy megkérdezték tőle: volt-e kisztitkár a gimiben, és azt mondta, hogy nem. Na akkor letagadta.

mucsai 2010.07.09. 22:03:07

@Lumumba: Még be sem rendezkedtek...

sunázósün 2010.07.09. 22:10:44

@mucsai:

:))

Ez nem szabadon választott mint a műkorcsolyában.
A KISZ politikai szervezet volt (és ezzel ő is tisztában volt/van akkor is amikor nem írta bele), tehát az volt az első politikai tisztsége. Tényszerűen. Attól függetlenül, hogy ő minek tekinti.
Ő pedig azzal, hogy ezt elhallgatta és egy másikat állított be mint elsőt, múltját tagadta, az önéletrajzában hazudott.
Semmi probléma nem lenne, ha az ominózus mondat vagy inkább szó (első) nem került volna bele abba a CV-be.
Simán felsorolja ekkor és ekkor ez és ez voltam, az elejéről a KISZ felejtős. No problem.
Így viszont magától, kérdés nélkül hazudott és letagadta a múltját.
Bocs, baromira nem olvasgatok politikusi önéletrajzokat és keresgélni sincs kedvem, úgyhogy nem tudok most prezentálni se KISZ-titkárost, se másmilyet.
Még az is lehet, hogy tényleg senki nem írja bele, azonban ha utána ilyen tingli-tangli valójában nem is politikai tisztséget fontosnak tart mint elsőt megemlíteni miközben a KISZ-titkári tisztségéről kussol akkor hazudik és letagadja a múltját bárki is az és bármilyen színű is.

sunázósün 2010.07.09. 22:22:55

@mucsai:

A 2. ponthoz csak annyit, hogy véleményed elfogadva, akkor aki Martonyi és Schmitt-féle " komcsik" mellé, mögé, elé áll ahelyett, hogy elhajtaná a pártja környékéről is az szintén ugyanaz a kategória csak más színű kabátkában.

old_field 2010.07.09. 22:50:48

@A Kárpátok Ostora:
" A Kárpátok Ostora 2010.07.09. 13:13:52
@old_field: Persze, Pozsgay és Szűrös, vagy Schmidt meg jó komcsik voltak. Ez a szánalmas."

ha érdekel, egyszer kifejtem bővebben... :)
rövid verzió :
Szűrös valóban 1 elég szürke pártember volt .
Schmitt 1 kiváló sportoló, aki később valószínűleg sok kompromisszumot vállalt a különböző pozíciók betöltésekor,de semmiképp sem nevezném "komcsinak".
persze ettől még szerintem nem való k.elnöknek...
Pozsgay mindig is a népi(es) réteget képviselte, Ő volt az 1. , aki népfelkelésnek merte nevezni 56-ot, akik ekkor támadták és ellene voltak, na látod pl. azok az igazi komcsik.
ez ilyen egyszerű : értékvállalás bizonyos éles helyzetekben.

mucsai 2010.07.09. 23:02:12

@sunázósün: Martonyi és Schmitt nem ugyanaz a kategória, mint... és most itt sorolhatnék vagy 30 nevet. Az ő múltjuk csak kismértékben terhes, és inkább szakmai, mint politikai, és "jó útra tértek". A jó út: antikommunista, nemzeti, felelős és igazi demokrata. És nem fideszesek álltak mögéjük, melléjük, hanem ők álltak a fidesz mögé, mellé.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.10. 13:56:36

@mucsai:

A judeokereszténység a kommunizmusnál sokkal tovább tartó és sokkal nagyobb terrort és diktatúrát művelt Európában. Nos ezek az emberek csak köpönyeget fogattak. Egyik bukott ideológiáról átváltottak egy másik bukott ideológiára.

Az emberek többsége a judeokereszténység terrorjából sem kár már. Tehát ez már egy bukott ügy és a FMPSZ is vele fog bukni törvényszerűen.

Ha csak nem forgat megint egy köpögyeget, mondjuk Árpád fejedelem kori vallások és ideológiák irányába.

FaBRiK 2010.07.12. 16:11:49

@mucsai: Valóban, de mintha azt is írtam volna később (mert az idézett hozzászólásomból nem vol mindenkinek tiszta), hogy 89-ben már csak a vérmeggyőződésesek voltak funkcik és írtak meleg szarig benyaló cikkeket.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.08. 13:55:12

A forradalmi handabandának nagyobb része kapcsolatban és tagviszonyban állt a komcsikkal.
De mivel a "mi eltársaink, így jó eltársak".

Hazug, álszent , simlis banda ez is!

Rogán legalább szembeszállt a gonosz törpediktátorral.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.03. 10:31:37

fénykép van? szkennelés a cikkről?
süti beállítások módosítása