Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Cigányországot csinálna a Jobbik szellemi tartópillére Borsodból

2010.07.08. 11:22 | balközép | 3 komment

Címkék: budaházy jobbik borsod

Nem elég nekünk Trianon, amiből elég sok "szittya" húzza a politikai tőkét ma is, van, aki még tovább csökkentené Magyarország területét. Budaházy György cigányországot hozna létre Észak-Borsodban. Érdekes az is, hogy a fotón is Trianon-ellenes pólóban feszítő igaz magyar ember területet csatolna el országunktól, de számunkra, borsodiak számára az még inkább, hogy éppen Borsod megyéből csinálna Cigániát. (Ő nevezi így az "ötletét".) Sok kérdést vet fel ez a jobbikos körökben szimpatikusnak tűnő baromság.

Miért pont itt? Miért nem máshol? Hogy gondolja ez az "ősi magyar-hun nemes"? Népszavazással, vagy egyszerű 2/3-os parlamenti döntéssel? Vagy fegyverekkel? Ez nem hazaárulás? Őrület ami itt van.

Nemhiába tartja magát tehetséges népnek a magyar. Amit nem tudtak befejezni a franciák és a románok, azt megtesszük mi magunk, elvégre túl nagy ez az ország ilyen kevés embernek. De mit is írt Budaházy György Toroczkai Lászlónak az észak-borsodi Cigániáról?

Talán érdemes elgondolkodni azon, hogy az Európai Unióban mennyit számít egy államhatár. Semennyit. Az egyik országból bárki átköltözhet a másikba. Így aztán még "nagyobb" ötlet Cigánia, különösen úgy, hogy a bűnözés sok esetben ma sem úgy történik, hogy a terményrabló átmegy egyik utcából a másikba, hanem úgy, hogy átmegy egyik településről a másikba. S mondanák vidáman, hogy "jó reggelt, szomszéd!"

Észak-Borsod nem cigány lakóit kitelepítené Budaházy. Egyszerű ez, ilyen politikai kitelepítések voltak annak idején a sztálini Szovjetunióban és Magyarországon az ötvenes években, vagy ma Kínában, de ott gazdaságfejlesztési okai vannak.

Mit adna oda Budaházy ma országunkból? Az Aggteleki Nemzeti Parknak annyi lenne, az szent, de pontos határokról nem talátunk bővebb elképzeléseket B. Gyuritól az interneten. Budaházy idővel bővítené Cigánia területét Szlovákia felé, s ez csak azért érdekes, mert ez esetben az egyik legszebb magyar történelmi vidék esne másodszor, de inkább harmadszor áldozatul: Krasznahorka, Betlér, vagy Kassa.

Kezd ijesztő lenni, hogy az egyik magyar parlamenti párt egy ilyen emberrel szimpatizál. A Jobbik ráadásul éppen a borsodi eseményeknek, a borsodi szavazóknak köszönheti erejét, na és az elmúlt néhány év hibás kormányzati politikájának. A romakérdés megoldása mégsem ez, hanem az oktatásba való integráció, és sok-sok egyéb felelős döntésre van szükség - mielőbb. Budaházyt meg nem a börtönben kéne tartani, hanem egy jól felszerelt, modern elmegyógyintézetben.

via

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr442138136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bokrif 2010.07.08. 23:53:40

emlékeztet Spiró György Feleségverseny című könyvére, abban Romanisztán van Békésben.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.09. 05:26:05

"A romakérdés megoldása mégsem ez, hanem az oktatásba való integráció, és sok-sok egyéb felelős döntésre van szükség - mielőbb. Budaházyt meg nem a börtönben kéne tartani, hanem egy jól felszerelt, modern elmegyógyintézetben."
Az már bebizonyosodott, hogy az oktatásba való integráció ló*****. Azaz talán a megfelelő szigorral.

Budaházy esetével egyetértek, de a Jobbik programjának a fele amúgy is teljesen vállalhatatlan Európa felé.

Egyébként ez a független piréz állam, már nekem is eszembe jutott, csak ugye ki adna területet? Viszont kíváncsi lennék, hogy mire mennének magukban!

perzsmacska 2010.07.12. 11:30:04

Hát ez a cikk nem sikeredett túl korrektre.
Először is Budaházy nem a jobbik szellemi tartópillére. Mindkettő a nemzeti radikális oldalhoz tartozik. Ahogy Gyurcsány és Sztálin is mindketten a baloldalhoz tartozónak vallják magukat.
Cigánia (ami szerintem is hülyeség) meg nem tartozik a jobbik programjába. A cikk igyekszik úgy beállítani a dolgot, mintha a Jobbik is egyetértene ezzel. Holott Budaházy barátja, Toroczkai is hülyeségnek tartja a tervet.
Mégis érdemes elolvasni a cikket, hiszen iskolapéldája az inkorrekt, nem tájékoztatni, hanem manipulálni akaró újságírásnak.
süti beállítások módosítása