Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán mesterének médiarendszabályozása

2010.06.28. 06:14 | balközép | 10 komment

Címkék: média olaszország silvio berlusconi média törvény

Orbán szereti átvenni nagy olasz barátjának Silvio Berlusconinak az ötleteit. A Forza Italia! szlogenből így lett magyar használatra Hajrá Olaszország. Érdemes hát figyelni mi történik Itáliában hiszen ki tudja Orbán legközelebb mit vesz át főleg, ha cikkben tárgyaltakhoz hasonlóan "kreatív" dolgokról van szó. Vendégszerzőnk írása Berlusconi médiatörvényét és annak elfogadásának esélyeit nézte meg:

Július elsején Olaszország-szerte tüntetések lesznek az új sajtótörvény-tervezet miatt. A tervezetre a Szenátus már rábólintott, már csak a parlament alsóházán múlik annak elfogadása, ami megfojtaná a szabad sajtó működését: tilos lenne folyamatban lévő bűnügyekről beszámolni, csak az ítélethozatalt követően lenne lehetőség elmondani a részleteket. Így például arról is, hogy adott esetben miért tartóztattak le és ítélnek el az adott politikust - ez a korrupciós botrányok közepette nagyon jól jönne a Berlusconi-kormánynak. Ezenkívül a véleménynyilvánítás szabadságát is korlátoznak: egy adott cikk érintettjének minden esetben biztosítani kell, hogy ugyanakkora terjedelmű választ írhasson, amit az illető médiumnak kötelező megjelentetnie. Továbbá tilos lenne rejtett hang- es videofelvételek készítése, azok felhasználása. A törvényt megszegőknek 10.000 eurótól 100.000 euróig (kb. 3-30 millió forint) terjedő büntetést kell fizetniük.

A történet legérdekesebb része azonban nem az előbb leírtakban rejlik. A törvényt ellenzők (a lakosság többsége, az összes ellenzéki párt és médium (kivéve ugye azt a nem keveset, amely Berlusconi tulajdonát képezi) nem várt helyről kaphatnak segítséget. Berlusconit két hónapja elhagyta legfőbb szövetségese, Fini, azóta tart közöttük a huzavona, és még mindig nem dőlt el, hogy teljesen különválnak-e útjaik. Mindazonáltal, Berlusconi eddigi biztos parlamenti többsége így csak par főnyire apad, ha a Fini-féle csapat ellenáll egy javaslatnak. Ezt kihasználva jelentette ki Umberto Bossi, a független Észak-Olaszországért, Padániáért, küzdő párt vezetője, hogy a törvény megszavazásáért a föderalizmust kéri cserébe, ami az utolsó lépés lenne a függetlenedés rögös útján.

A Berlusconi avagy a "Cavaliere" így szorult helyzetbe került. Ha nemet mond Bossinak, akkor elbukik a törvénytervezet, ami egyértelmű siker lenne az ellenzék számára. Ha igent mond Bossinak, akkor Dél-Olaszország gazdasága összeomlana, de legálabbi az összeomlás szélére kerülne, és elveszti fő támogatói bázisát. De a politika nagy túlélő-mestere ismét előhúzta az aduászát (bár még hivatalosan nem, ezzel még kivár, megvárja a tüntetést ): amennyiben elbukik a tervezet, jönnek az előrehozott
választások...
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr642114958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zero_Toleransz 2010.06.28. 15:53:13

Ez nagyon rendben van így! Éljen a ctrl c+ctrl v alapú törvénykezés!

embertanfolyam.blog.hu/

flippant 2010.06.28. 18:46:32

Bakker, ha spammelés akkor legyen spammelés:

oneminute.blog.hu/

flippant 2010.06.28. 18:48:04

@flippant: Meg Vitya ugyanolyan notórius hazudozó mint Feri. Utóbbi legalább mulatságos is volt, de ezen még röhögni sem lehet.

oneminute.blog.hu/2010/04/25/victory_6

II.Briandrew 2010.06.28. 19:24:30

Csatlakozzatok a FIDESZ, OV...térj észhez! facebook-csoporthoz!

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.06.28. 19:25:49

Hehe, Viktor főúr avatási beszédei kapcsán megoldottam a Magyar Gárda problémáját:
Mivel sok "nyugger" rendőrtiszt alapít biztonsági céget nyugállományba vonulása alkalmából,ez nyilván nem minősül dezertálásnak,árulásnak.Ezért javaslom a "Magyar Gárda biztonsági őrző-védő szolgálat" megalapítását,így Mari néni képletes 10.- Ft befizetésével jogszerűen igénybe vehetné a védelmi szolgáltatást,teljesen törvényesen.

exepszzed (törölt) 2010.06.28. 19:49:05

SOKÁIG ÉLJEN Ő-ISTENI KEGYELME ORBÁN VIKTOR ISTENCSÁSZÁR NAGY VEZÉR ÚR!

nestrot10 2010.06.29. 10:07:33

welcome back to 1998. elobukkant a kizarolagossag. a FIDESZ minden koalicios partneret vagy felfalta, vagy kinyirta. tamogatoi is csak ezen a szinten mozognak. aki nem veluk van, az csak rossz ember, rossz gondolat, rossz árt, rossz ideologia lehet. de nem ugy rossz, hogy az enyemet jobbnak gondolom, hanem ugy rossz mint a betegseg, a lepra, irtando tuzzel-vassal.

bolsevizmus van kerem szepen.

nestrot10 2010.06.29. 10:08:30

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: csak ne sokáig MINÉL ELŐBB OTT SZERETNÉK LENNI A TEMETÉSÉN!
süti beállítások módosítása