Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az ifjúszocik sittre vágták a TV Macit

2010.06.22. 09:50 | szocdemman | 13 komment

Címkék: fidesz kormány 2010 societas

Tegnap a parlament piros-termében megjelent a TV Maci. Majd eltolt az ott megjelent média képviselőknek egy sajtájt. Pontosabban:

„Szeretném megtudni, hogy mi lesz az én műsorommal? Hogy olyan meséket adunk majd, amilyet szeretnénk, amire igény van, amit a gyerekek szeretnek, vagy valami mást, olyat, amit Orbán Viktor, Szalai Annamária vagy valaki más jóváhagyott? Kell-e majd hírszolgáltatást működtetni az Esti mesében? A magyar népmesékből kiket kell majd kiretusálni? Sőt, kiket kell majd bevenni?”

De mielőtt befejezhette volna megjelent a sajtórendőrség és elvitte bilincsben a lázadozó TV Macit. Mint a felvételen látható, még köpött is genya. :x.s

No, megnyugtatok mindenkit ez csupán az MSZP ifjúsági szervezetének a Societasnak volt egy akciója. Mint kiderült az új médiatörvény korlátozásaira kívánta így felhívni a figyelmet.

A médiacsomagot bő egy héttel nyújtotta be a Fidesz az országgyűlésnek. Ellentétben minden korábbi fogadkozásukkal a médiatörvénykezést sem társadalmi vita, sem párbeszéd, sem szakmai fórum, sem semmi nem előzte meg, természetesen.

A jogszabályok célja pofonegyszerű: a Fidesz maga alá akarja gyűrni a teljes magyar nyilvánosságot. Megunták a szabadságot, megunták, hogy bárki kritizálhatja őket, leírhatja, ha hülyeséget csinálnak. Hiszen, hogy is lehetne kritizálni olyan nagyszerű államférfiakat, mint Kósa Lajos vagy Szíjjártó Péter, akiknek a szavára a tőzsde és a forintárfolyam is meghajol.

Oszt akkor hogyan is kell ezt csinálni, kéretik jól elmondani, tehát: egy laza kilenc évre - a miniszterelnök által kinevezett - médiahatósági lehetőleg hozzá lojális elnök, és a kétharmados parlament által kinevezett lehetőleg még lojálisabb tagok. Összevont médiairányítás a minél nagyobb átláthatatlanság érdekében. Ledarált hírközlési hatóság, hogy a technikai keretek, frekvencia és egyéb szabályzások, szakmai kérdések még véletlenül se különüljenek el a tartalmi szabályozástól.

A csomagban van egy tartalmi szabályozó rész is, tehát a Fidesz nem csak azt mondaná meg, hogy hogyan kell szabályozni a nyilvánosságot, de azt is, hogy konkrétan mit lehet mondani. Kinek mi lehet a véleménye, mit javasolhat, miről kell tájékoztatást adni. Azt is törvényben szabályoznák, hogy miről kötelező tájékoztatni, mikor és hogyan.


A TV Macit a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettségének megsértése, a szabad vélemény, a nem megalapozott kérdésfeltevés, a félreérthető kommunikáció miatt, "hívta el beszélgetni" a sajtórendőrség.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002099966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandabula 2010.06.22. 19:00:55

Szerintem semmi gond nem lesz, a magyar olvasó megtanult a sorok között olvasni és a butaságon röhögni. Megint létrejön a szamizdat, újra tartalmat kapnak a klasszikus politikai viccek. (Csak a neveket kell megváltoztatni.) Mindazonáltal a törvény összeállítói szégyellhetik magukat. Azokat a fórumokat akarják korlátozni, melyek a hatalomhoz juttatták őket. Hát csak rajta. Átélhetjük Észak Korea varázsát.

Megdobbent 2010.06.22. 19:11:02

A kontraproduktivitas klasszikus lexikonpeldaja a fidesz reszerol, olyan kis nosztalgikus 1998-2002-bol nekem :) Akkor is szanakozva rohogtem a rendkivul atlatszo, de szerintuk rafinalt trukkokon, most is fogok :)

Karfiol 2.88 2010.06.22. 20:03:07

Nem tetszik nekem ez a sajtórendőrség.

A képen is látszik, hogy rosszarcú elkényeztetett semmirekellő pocakos buzgómócsingok vezetik el szegény medvét.

GazElla 2010.06.22. 20:10:39

Biztos hogy szabad ilyen rosszindulatuan kommentelni???Még szabad??

Rókakígyó 2010.06.22. 20:40:32

Ha én leköcsögözök valakit, akkor utána simán bármikor bocsánatot kérek. Miért ne tenném?

Lacka929 2010.06.22. 20:41:28

Kommentrendőrség mikortól lesz?

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.06.22. 20:45:02

Nem kell rettegni. Semmi lényeges nem fog változni.

Editor Bob 2010.06.22. 20:59:49

Szánalmas a szoci/libsi ellenzék próbálkozása. Kezdődött '99-ben a "megszeppent" Gálvölgyivel, hogy ő szereti a focit, és folytatódik most azzal, hogy már Észak-Koreát emlegetik egyesek, és úgy állítják be a dolgokat, mintha diktatúra közeledne. Ez egy baromság. Az új törvénycsomag racionalizál, a tartalmi szabályozást megvalósító médiaalkotmány pedig célokat jelöl ki, melyeket a majdan elkészített új médiatörvény fog gyakorlatban számon kérhető szabályokká formálni.

Kár kelteni a feszkót feleslegesen, és szaladni Hillary Clintonhoz árulkodni.

BKV - Önnek megyünk 2010.06.22. 21:24:36

kik ezek a disznofeju ifjukommunistak? ugy neznek ki mintha Hagyo gyermekei lennenek... már csak a nokias doboz hianyzik a honuk alol es maris tehetseges politikusok lennenek

Kandabula 2010.06.23. 17:46:44

@Editor Bob:"... új médiatörvény fog gyakorlatban számon kérhető szabályokká formálni."
A számonkérés gondolatával mélységesen egyetértek. Erre legalkalmasabb egy szék. A Számonkérőszék.
süti beállítások módosítása