Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A tényfeltárók titkolóznak

2010.06.19. 06:07 | ZöldMarci | 2 komment

Már tavaly ősszel megkezdte a Fidesz propagandakampányát, hogy mennyi csontváz fog kihullani  a választások után. (Szijjártó "forintbedöntő" Péter azt valószínűsítette, hogy a költségvetés év elején össze fog omlani).

A választások után se kerültek elő addig "elrejtett" ügyek, fideszül: csontvázak. Ezért aztán Varga Mihály lázas - és nem nyilvános - "tényfeltárásba" kezdett. A hónapnyi munka eredménye igen sovány lett: olyan elrejtett ügyek "derültek ki" például, hogy a MÁV-nak adóssága van (erre ugye egy 20 éve ilyen kiválóan gazdálkodó cég esetében senki sem számíthatott).

Ráadásul Varga Mihály nem volt hajlandó megnevezni, hogy pontosan mekorra pénzösszeget jelentenek az egyes "csontvázak". Ezután pedig némileg okafogyottá vált a csontváz-legenda, mert Kósa és Szíjjártó csődnyilatkozataira válaszul a piac és Barroso is jelezte: a Fidesz nem engedheti elszaladni a hiányt.


Nincs itt semmi látnivaló, ez csak egy költségvetés.

Most pénteken pedig újabb érdekes hír látott napvilágot. A kormány gyakorlatilag elsumákolta a részletes államháztartási adatok publikálását: "a szokásos sajtótájékoztató helyett az államkincstár honlapjára tették fel a májusi mérleget, ráadásul prognózist nem adtak az éves hiány várható lefutására. A beolvasztott és feldarabolt pénzügyi tárca utódja, a nemzetgazdasági minisztérium megspórolta szokásos havi tájékoztató elkészítését - így a nyers adatokon kívül sem a folyamatokról, sem a várható folyamatokról nem ejt szót a két hete némaságba burkolózó nemzetgazdasági tárca." (Napi/Index)

Márpedig, ha nem láthatók a folyamatok, akkor nem lehet tudni, hogy milyen hiánynövekedésért felelős az előző kormány és milyenért a mostani. Így legalábbis furcsa ez a titkolózás a nagy tényfeltáróktól. Reméljük ezt a homályt nem arra használják, hogy betegyenek néhány hiánynövelő csontvázat a szekrénybe.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr532092853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.19. 16:12:46

"Márpedig, ha nem láthatók a folyamatok, akkor nem lehet tudni, hogy milyen hiánynövekedésért felelős az előző kormány és milyenért a mostani. Így legalábbis furcsa ez a titkolózás a nagy tényfeltáróktól. Reméljük ezt a homályt nem arra használják, hogy betegyenek néhány hiánynövelő csontvázat a szekrénybe."

GYURCSÁNY A HIBÁS!!! - Nem lopta el a szekrényeket távozáskor.

pakesz (törölt) 2010.06.20. 02:47:43

Szijjártó "forintbedöntő" Péter
Szijjártó "benzineshordot a tuzbe" Péter
süti beállítások módosítása